Photoshop tips #1

¦
Enkla redigeringstips och hur jag redigerar nästan alla bilder som ni ser på bloggen!
 
Originalbilden

Det första jag fixar är kontrastet och ljusstyrkan. Adjustment>Brightness/Contrast och sen drar du upp/ner så du känner dig nöjd.

Nu ska mättnaden och lystret fixas. Adjustment>Vibrance. Dra sedan upp/ner som du tycker. Jag brukar dra upp på vibrance och ner på saturation.
 
Har du inte Adjustment uppe? Gå då genom Window> Adjustment uppe i övre långsidan!

Som ni ser är bilden sned och det ska vi fixa nu. Till höger har ni Ruler tool (högerklicka på eyedropper tool och välj ruler tool). Dra sedan en linje på något som är rakt och i mitt fall blir ju marken rak så då drar jag linjen där. Klicka sedan på Straighten Layer. Det är viktigt att du är på bakrunden!

Nu när man rätat upp bilden får man (inte alltid men i mitt ps får man) kanter som antingen kan beskäras eller klonas. Här visar jag kloningen. Klicka på Clone Stamp tool, var på bakrund och sen klickar du på alt + där du vill börja klona på bilden i ps. Välj lämplig storlek och full opacitet på penseln.

Om man vill kan man fixa skärpan på bilden med. Gå genom Filter>Sharpen...>Smart Sharpen, var på bakrund.

Du kommer då få upp detta fönster. Höj nu radiusen efter hur mycket du vill att bilden ska skärpas. På + och - under bilden i rutan kan du zooma in/ut på bilden. Dock lättast att vara inzoomad så man ser skillnaden.

Nu ska jag sätta dit min vattenstämpel. Ändra färgen till den du vill sedan går du på Brush tool. Välj din pensel, storlek och opacitet. Sätt den på valfritt ställe på bilden. Var på bakrund eller.

Klart!
 
 
 


Adelina    •  

Vad använder ni för program? Kostar det? :)

Svar: photoshop cs6 :) ja, det kostar :)
Sharon Eden America Hajny










Kom ihåg mig?