Långritten

¦
Ett ord; så jävla bäässt!
 
Iaf tog bussen till stallet vid halv tio, med mackor som mat och allt! Kom till stallet och gjorde i ordning allt för att vid kanske 11 sitta upp och rida iväg! Sarah tycket det var mycket rolig när alla hade små barnryggsäckar på ryggen x) 
 
Mycket hände på vägen. Om jag ska rabbla upp allt de blev smårädda för hade det tagit hela natten, men kan väll säga att allt möjligt var ganska läskigt. Brunnar, kvistar, frustande hästar, människor och tågrälsar bla. Efter ca 2h skritt tid till sjön kom vi fram!
 
Huuuur fin natur som helst (naturreservat) så vi var typ helt genom glada x) Red ner och tog av hästarna sadlar osv för att sedan få i dom i vattnet... Ja, Spirit och Zwier gick i efter att bara ha kollat på vattenytan men för både Soppan och Duches tog det säkert 15-20 min att få i dem... Men till slut så gick det och de var typ hur glada som helst! Soppan gick med mulen under vattenytan och bubblade upp luft, så jäkla sööööt. Duches galopperade hela tiden och Spirit och Zwier var jättesnälla! Tog en matpaus och åt våra mackor och hästarna fick beta :)
 
Sen så djupnar sjön ganska fort så bara nån meter in är det redan en bit upp på dem så Soppan skull typ rulla sej i vattnet så jag slängde mej av och då blev hon rädd och sprank upp på land och började äta gräs istället x) Eftersom vi inte riktigt ville simma med dem sen just för att både Spirit och Soppan hade varit påväg att lägga sej ner red vi lite så runt i vattnet.
 
Sen då eftersom det finna massa ridslingor så packade vi ihop, sadlade och skulle utforska runt lite! Det var huuuur mysig natur som helst, skogar, backar och hihi aa jättefiiint! Där travade vi och galopperade med, sen fanns det en liten planka som man kunde hoppa över och såklar gjorde vi det ihih. Sen blev det lite rädda för en familj haha men men. Red väll där på stigarna i kankse 30-40 min nått sånt sen så begav vi oss hemåt.
 
Soppan var hemsk trippig på vägen hem och kunde inte hålla sig i skritt typ... Sen så träffade vi massa småungar som såklart skulle klappa på hästarna men Soppan var lite misstänksam och bakade när de ville klappa henne så bara en unge vid typ 6-7 år som kunde klappa henne x)
 
Kom hem typ halv fem (ränka ut nu hur länge vi red? 5 och en halv timma) och spolade av alla ponnyerna! Kom även fram till att det var vääldigt mycket miljöträning för dem alla idag! Sen kanske jag inte ska glömma att nämna att ploppen (Soppan) bjöd på några fina stegringar idag igeeeen..
 
Ni får två bilder från idag, sen så kommer resten i ett annat inlägg!
Kan även till lägga att vi gick minst hälften av vägen dit och tillbaka på lillemannen ^^
 
 











Kom ihåg mig?