träning från marken och en liten bäbis

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
Har haft stor lust att träna löst med Soppan så idag blev det så.
 
Fixade nuttan och lindade benen för jag hade lust hehe och sen sattes det på repgimma och långt ledrep. Började lite enkelt med att hon skulle gå brevid mej och stanna när jag stannade och det funkade som vanligt bra. Började att jaga iväg henne lite och så övade vi på inkallning. Hon var lite seg ibland men tillslut kom hon till mej. Sen började jag öva på att backa och gå fram när jag gick framför henne en bit och när jag tog upp mina armar skulle hon stanna. Hon gick gärna en bit för nära men då skickade jag ut henne igen. Efter det så longerade jag henne lite. Tanken var att hon skulle söka sig långt ner och bli avslappnad. Det gick endå ganska bra i båda varven till en början. Godis fick hon lite då och då när hon varit duktig såklart!
 
Övade lite hov och hon lyfter fint men tyvärr lyfter hon bara på höger även om man petar på vänster så fick hjälpa henne lite och sen gick det bättre. Lite sträcka halsen övningar och sen var tanken att longera henne igen. Fast nu var hon lite småsur för hon hade fått en del godis och ville bara ha mer och inte gå från mej. Hon började småstuddsa framför en och jag kunde inte skicka ut henne så Ester fick hjälpa mej. Vi hjälptes åt att få ut henne och då gick det bättre sen. 
 
Bara lite sådär spontant så tog jag fram ett litet kryss och så släppte jag ledrepet och så sprang vi runt lite och hoppade hindret. Hon ville dock alltid gå om mej och sen vända sig mot mig så fick öva lite på att hon ska gå unadn för tryck och när jag övat på det en stund kom hon inte så nära när hon sprang brevid mej. Kunde parkera henne en bit innan hindret och sen går över hindret och ropa på henne så kom hon och hoppade över hindret inna hon lunkade fram till mig. Kände mig nöjd så avslutade träningspasset. 
Ester tog massa fina bilder när jag tränade löst med henne.
 
Sen red jag Vinnie en liten stund bara för att jag hade lust. Hon är ju rakad över "hela" kroppen nu så när jag borstade började hon frysa och skaka så fick rida med ridtäcke i början av ridpasset. Hon var mycket piggare än förra gången så hade tänkt testa en galopp med henne. Till skillnad från andra unghästarna jag "ridit in" så var hon här mycket kännsligare när man skulle fatta galopp. Hon skuttade iväg och då råkade jag rycka till lite i tygeln och då tvärstannade hon typ + att hon busade till det lite med huvudsvängningar. Sen så gick vi lite över bommare med men hon var inte så taggad på det idag.
Soppans täcke var lite stort x)
 
Till slut släppte vi Batman i ridhuset och löshoppade han lite och så fick han busa av sig. Mina misstankar om att han skulle vara pigg när Laura red var nämligen ganska stora. Laura skrittade mest runt på han idag och sen blev vi körda hem.











Kom ihåg mig?