lasta pasta soppan loppan

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise , Vardag
Ider på vad man ska göra med ponnyn tar slut såhär på långre lov så blev till att last träna henne, något som hon trotts allt behöver!
 
Började med mellanväggen helt breddad och så lockade jag med en hink med mat. Hon tycker det är helt ok att stå med frambenen på rampen men sen bara tvärvägrar hon att gå upp mer. Trotts att mna lockar med morötter och foder så kan hon bara stå och pausa på rampen med frambenen. Det är ingen ide att änns hålla hårt i grimmskaftet för då börjar hon backa. Så min första plan var bara att försöka locka upp henne och bara vänta på att hon blir utträkad. Hon tog ofta ett steg upp och så fick hon en bit morot och så börjar hon direkt backa ner igen. Detta trotts att mellanväggen var helt breddad. Elin och Emma var snälla och hjälpte mig och så fick jag ta hjälp av ett dressyrspö och bara nudda bakbenen med så gick hon upp. Krävs bara mer än två och ett dressyrspö så går hon upp helt med mellanväggen i men redan efter 2 sekunder vill hon rusa ut igen och börjar trippa med bakbenen. Slutade efter att hon gått upp några gånger så att man hade kunnat stänga bakbommen men gjorde inte det idag utan tar det nästa gång!
 
Sen red jag Kalinka lite som inte gick så bra som hon brukar men ja. Mockade Soppans boc och sen hänkade jag med Elin och Emma till hööks och horze! 
Har lite ider om blogginlägg då en viss kompis vill att vi bloggar mer (hmm kän dej träffad Ester) så ska se om jag kan påbörja något idag!


leavanny.blogg.se    •  

Fin bild!










Kom ihåg mig?