mat mat mat

¦ Surprise , Vardag
Kom hem från skolan "nyss". Gjorde matteprov i skolan, stack till gustav med fränds och åt pizza, träffade Nalle från 9:an så snackade lite sen stack vi till bussen och skolan igen. Gick hem därifrån då jag inte har nån data så måste jobba hemifrån och det har jag precis gjort så nu kan jag blogga!
 
Sharon åkte till stallet och jag kollat foder till Soppan. På lördag ska vi åka och kolla på stall i Klagshamn. Ett hyfsa stort stall med eget ridhus och paddock och så ska där finnas en del att rida ut på! Får se hur det känns! Har som sgat ingen brådska att flytta från ÖG då vi får stå där tills vi hittar nått som passar oss och Soppan.
 
Medans det är vi i full jakt på bra foder till Soppan, Just nu får hon bara Hippo Basic 2kg om dagen + 9kg hö så vi letar efter nått bra basfoder. Krafft har ju ,ånga att välja på och har många återförsäljare. 
Enligt guiden i deras katalog ska dessa foder passa Soppan bäst:
Groov 125 är egentligen till de lite mer arbetande hästarna men de har högre protieinhalt och de skapar ju energi aka nått som Soppan behöver. Groov 90 är vi annars mest inne på och de är lite mer avanccerat än Grund som är som de hon får nu. Müslin har hon ju fått en gång innan men har något mer socker (vill ha så lite socker som möjligt i fodret) och mindre protein men de skapar ju mer energi... 


Anonym    •  

Vad heter stallet ni ska kolla på? :)

Svar: stall rönne...nånting haha :)
Sharon Eden America Hajny

Sandra    •  

Beror på vad ni är ute efter som energi, lugnande inverkan osv.. Men det finns ju músli utan havre och sen slobber mash för tävlingshästar som innehåller mycket protein och energi samt massa bra saker för magen som linfrön osv sen ger man max 0,5 kg per dag, säcken räcker länge och kostar 200. Funderar själv på det men kraftfoder ingår i min hyra så.. Gett både grund och lusern för att Hurran ska fetta på sig och det tyckte jag fungerade bra men nu behövs det inte längre :) Annars ger ju havre mke energi och protein, samma med betfor :)

Svar: hon har fått havre en längre tid nu men har dessvärre inte upplevt nån skillnad alls.. tack för tipsen! :D
Sharon Eden America Hajny










Kom ihåg mig?