Soppan då och nu

¦ Surprise
9 maj var dagen hon kom. Hon var ohälsosamt överviktig (syns bara lite på bilden men det var som att sitta på en soffa, äckligt att rida henne), dåliga hovar, hovskägg och lång och sliten man. Ännu lite vinterpäls kvar som faller av i tussar. Hennes betende är nått man nästan inte vill nämna. Fick råpanik när hon var själv, stegrade en massa i ridningen osv. Inget roligt alls så att säga.
5 juli så har vi kommit igång ordentligt. Hon har gått ner i vikt riktigt bra och är nu bara liiite runt om magen. Hennes hovar är fixade så gått de kan, dock inte skodda än. Hennes man har hon lyckats dra loss och det som finns kvar måste sitta i flätor för att inte trilla av, resten är "stubb". Fin sommarpäls. Nu kunde hon vistas utan kompisar utan överdrivet bråk och stegrade mer sällan, bara vid få tillfällen. Mer sagt började hon bli trevlig att rida och ha att gör med.
13 september så var hennes hull perfekt och hon hade börjat fluffa till sig. Hade klippt av manen till stubb och redan här hade den hunnit växa mycket. Hon hade även här fått skor på alla fyra och vi fick ut mer av ridningen. Inga som helst problem att vara själv längre och hon stegrade inte mer vid ovana situationer. Hon var jättefin att rida nu!
1 februari och vi är i nuet. Hon är rakad, hennes stubb har nu blivit kort man som har laggt sig ner och den är tjock och fin. Hon är bra i hullet, nååågot smal men hon har så snabb matsmälltning och äter redan mycket så är lite svårt att få henne att gå upp. Inga vidare muskler. Nu är hon väldigt trevlig att rida och det är kul att jobba med henne.
 
Problem vi stöter på i nuläget:
* Hon tycker det är jobbigt om det är hon och en häst till i ridhuset, sen går den andra hästen upp i stallet och då blir hon lite nervös och spänner sig och blir lite löjligt. Det går över efter en stund men man får börja aktiverra henne direkt för att hon inte ska flippa ur. Inget jätteproblem och jag trort det kommer bli bättre med tiden
* Om vi rider ut själv vill hon inte går längre än hagens slut för hon vill inte lämna de andra hästarna. Det kan ta upp till 15 min innan man lyckas övertala henne att gå förbi. Hon stegrar inte längre men hon kan backa i en väldig fart och bara frysa fast.Tror även detta blir bättre mer tiden.
 
Det är väll det ungefär, sen har hon lite svårt att hålla igång galoppen i ridhuset osv men det vet vi att de handlar om att ridhuset är för litet för hennes galopp och att hon inte riktigt kan bära upp sig. Men åh nu när våren börjar komma så blir jag mycket mer taggad till att trimma henne på riktigt!
 
 


Emilia    •  

Hur hög är hon?:)

Emilia    •  

Hur hög är hon?:)

Svar: 136cm =)
Sharon Eden America Hajny










Kom ihåg mig?