dressyrträning för Clara

¦ Stallet , Surprise
Åkte till stallet vid tre och både Ester och jag skulle rida för Clara idag.
 
Fixade henne och klädde henne i en grön outfit. Clara ville prova hennes sadel på Soppan och eftersom den låg bra så tyckte hon jag skulle prova rida i den så why not? Började värma upp redigt mycket i skritt. Fick ett spö baktill genom armarna för att min hållning skulle bli bättre. Gjorde mycket volter och fick tips av Clara hur man skulle hålla om hela henne med vaderna och inte bara fötterna. Hon blev riktigt fin faktist. Tog bort spöt baktill och fick nu tänka noga på min hållning, handen och blicken. Travade på mittvolten runt Clara och hon var riktigt fin, lång och låg och jobbade på jättebra. Ibaldn sackade hon efter lite men då tryckte man till lite och så ökade hon snällt. Övade lite på skänkelvikningar i skritt men som sagt är Soppan inte så värts bra på det. Hon förstod inte och jag fick lite svårt att både hålla om henne, ha henne ganska rakställd och samtidigt få hennes bak att flyttas. Hon började hålla på lite med stuttsar och att back. Nöjde oss när hon tog några steg i det mest likanade en skänkelvikning.
 
Började ta lite galopp på spåret och fick även där jobba med min sits då jag gärna sjunker ihop. Det var ganska jobbig att ha en bra sits och samtidigt hålla om men det gick faktiskt ganska bra. Sen red vi en och en på en volt runt Clara och det blev ju genast svårare. Fick svårt att hålla om och sjönk ihop då jag ville driva på framåt. Hon blev lite svårstyrd när Jessie var på rätt sida om henne och ville gärna till henne. Eftersom jag tappade stigbyglarna i galoppen fick jag rida utan och som mina ben värkte efter galopparbetet! Kände som de skulle gå av. 
 
Jobbade utan stigbyglar i traven och galoppen lite innan Clara tog fram två travbommar. Nu fick vi ha stigbyglarna (pjuh) och trava över dom. Soppan klarade det jättebra såklart. Tog lite i båda varven sen så gjorde Clara om det till galoppbommar med ett galoppsprång mellan. Även det gick bra i båda varven. Sen var det klar toch vi travade av och sen tog vi lite bilder på oss tillsammans. Blev 2-3 skrittpauser mitt i passet också såklart.
 
Spolade av Soppan, stretchade henne och sen fick hon slickepott. Hon hade trotts allt varit jätteduktig! Ut i hagen och eftersom hon varit duktig slapp hon munkorgen och sen stack vi hem!
Clara knäppte några bildern men eftersom hon vara tränaren idag låg inte fokuset på fotograferingen.











Kom ihåg mig?