svar på kommentar

¦ Gaby , Vardag , Åsikter
Svar: Ja varför ska vi nu byta skola?
 
Som personen här antyder så har den helt rätt. Vår klass är underbar, verkligen, är det något som skulle få mig att stanna är det klassen. Lärarna, roliga de med men tyvärr tycker jag personligen de är för dåligt utbildade, kommer ofta med svar som "jag får kolla upp det" osv. Många av dom är dessutom väldigt fega och kan inte säga till alls och det blir kaos i klassrummet. Mycket "ni kan jobba med vad ni behöver jobba med" aka kommer ingenstans i själva ämnet. Sen är kursernna av lättaste laget. Lärarna i stallet är något bättre, tyvärr har de inte koll på något och kan inte svara på enkla frågor som rör hästarnas välmående.
 
Största anledningen varför jag slutar är dock mest annläggningen + reglerna och att jag trodde det skulle vara på annat vis. Jag trodde genom att gå på Böke skulle jag ha mer fritid efter skolan men jag kommer fortfarande hem kl 6 som tidigast. I början var det även "lätt" att hålla sig till reglerna men efter två månader kittlar det i hela kroppen och längtan efter att få göra som man brukade tar kol på en. Bara nått så enkelt som att jag inte får rida i repgrimma på min egen häst gör mig så fruktansvärt lack. Jag totalsaknar att få släppa ponnyn i ridhuset och bara busa med henne, sitta på hennes rygg i boxen och bara mysa, hoppa när man vill, helt enkelt göra saker utan någon begränsning! Bara att jag och Sharon en gång frågade om det var ok att hyra ridhuset och släppa sin häst och busa med den började lärarna skratta, sen när de insåg att vi var seriös såg det på oss som om vi förlorat alla våra hjärnceller. Det blev raka nej av alla, och även fast vi sa att vi kan ha hjälm, väst ja allt man kan tänka sig för skydd tyckte de förtfarande att det var löjligt och det gjorde mig ledsen.Har du levt så i två år och sen kommer till detta, rena annstalten. Sen kan jag bara inte annat än klaga söner på hagarna, hagtiderna, underlaget i ridhuset och paddocken, vart vi får rida och inte rida, vad vi ska ha på oss när vi rider, vad hästen ska ha på sig när den blir riden osv osv. 
 
Så därför blir beslutet sådant. Soppan kommer stå i ett litet mysigt stall där hon får gå i enorma hagar minst dubbelt så länge som på Böke, där vi får göra som vi vill med henne och ingen kan tala om för oss hur det borde vara/ska se ut. Vi kommer åka varannan dag = mer tid till kompisar och eftersom vi är direkt i stan beöver man inte pendla in 1h dit. Visst, det blir mer plugg och läxor men det är det värt. 
 
Så, förhoppningsvis förstår ni nu har vi känner och hur det blir bäst för oss!
 


Mathilda    •  

Klokt val! :)

Mathilda    •  

Klokt val! :)










Kom ihåg mig?