Bio-året 2017

¦ Listor , Sharon , Vardag , Åsikter
 
Beauty and the Beast, 17 Mars
Inledde bio-året med att se Beauty and the Beast när den hade premiä. Gick och såg den med Linn och Gaby. Denna filmen ville jag väl mest se för att originalet (den tecknade) är min favoritfilm av Disney-klassikerna.
Omdömme: Tyckte generellt sätt att filmen var bra och gillade kostymerna samt soundtracken! Lite besviken på att Beast inte var större och läskigare och gillade inte heller hur mycket det hade lagt till och ändra om.
Favorit replik/quote: Maurice till sin häst  "You know where we are, Philippe? Because I don't," känner igen mig, haha! Har dock aldrig hänt till häst (men man ska la aldrig säga aldrig), men i vardagen händer det för ofta. Eller på skolan....
 
Guardians of the Galaxy vol.2, 26 April
Min första Marvel film jag sett på bio! Kom ju ur den där dumma fasen om att "jag inte gillar superhjältefilmer" för om det är något jag gillar NU är det superhjältefilmer! Skrattade väldigt mycket kan jag minnas, och jag minns också att jag var på en "no carbs" diet så åt inga snacks! 
Omdömme: GOTG tycker jag personligen är en av alla Marvelfilmerna som har lite mer humor i sig, och det kan man lugnt säga att Vol. 2 hade. Marvel lerver ju alltid upp till bra animationer kan jag tycka och soundtracken i just GOTG filmerna är hands down från mig. Älskar 80-tals musik!
Favorit replik/quote: Väldigt svårt att välja men kanske Yondus klasiker? "He may have been your father, boy, but he wasn't your daddy."
 
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, 24 Maj
Midnattspremiär minns jag. Såg nog denna med sju andra kompisar och då en del av dem inte bor i Malmö fick de sova hos oss p.g.a tåg som inte gick efter kl 1 hahah. Hade väl helst skippat skolan dagen efter men hade alla viktiga ämnen...
Omdömme: Den var bra men hade nog önskat att den var lite mer intense? Höll på att somna, men det kan ha haft att göra med att den gick så sent ;)
Favorit replik/quote: Captain Salazars "I wish I could tell him myself, but dead men tell no tales," gillar när filmens titel arbetas in i en replik, får sån excitement kännsla då!
 
 
Baywatch, 2 Juni
Såg inte denna på premiären utan det var rätt spontant beslut att se den om jag minns rätt. Gick med endast Clara och Gaby då ester var bortrest eller inte var hemma tror jag.
Omdömme: Kan ju tyvärr inte jämnföra med -89 originalet då jag inte sett den men Dwayne är en av de skådespelare som jag gillar mest, och såklart var ju Zac med, och man hade ju spanat in paparazzi bilderna som släpptes typ ett år innan filmen hade premiär. Tyckte om storylinen om inget annat, och det är ju rätt viktigt i sig!
Favorit replik/quote: Här kan jag inte välja exakt en men gillade alla gånger då Mitch kallade Brody allt annat än vad han hette, typ Justin Bieber.
 
Spider-Man: Homecoming, 5 Juli
Den var jag högst taggad på! Ända sedan jag blev ett Marvel-freak var denna någon jag verkligen ville se. Gick med Ester och Gaby för Clara inte gillar den typen av film! Som jag då ;) 
Omdömme: Skitbra, men inte min favorit från MCU. Gillar relationen mellan Tony Stark och Peter, men annars var det ingen annan av karaktärerna jag direkt tänkte "wow, den gillar jag".
Favorit replik/quoteNeds "Oh I was just um... Looking at... Porn," slår allt eftersom man hörde barn i publiken fråga sina föräldrar "vad är det för något" hahaha!
 
Dunkirk, 19 Juli
Självklart skulle vi se denna! Det är ju en krigsfilm och om det är något tema jag gillar är det krigsfilmer, helst från WWII. MEn nu ska vi ju inte ljuga, vi gick ju och såg den för att Harry är med.
Omdömme: Total-älskade att vi såg den i 70mm, kändes så gamaldags! Älskade det. Och filmen var ju bra, gillade nog mest Tom Hardys karaktär, och hela den delen av filmen med Spitfire-planen. Och sen älskar jag självklar Cillian också men han var inte med sååå mycket och sa inte heller allt för många repliker, även fast min favorit replik från filmen är från han!
Favorit replik/quote: När Mr. Dawson säger till Cillians karaktär att de inte kan vända om hem, utan att de har ett jobb att utföra i Dunkirk och Cillian då säger "Job? This is pleasure yacht! You’re weekend sailors, not the blood navy!"
 
 
American Assasin, 15 September
Gaby och jag hade bokat biljetter till premiären, men så sågs vi med kompisar samma kväll, så vi övertalade dem att gå och se dem med oss och de gjorde de! 
Omdömme: Erkänner att vi gick på denna rent utav det faktum att Dylan var med. Men jag blev inte besviken på varken storylinen eller något annat. Lagom med action och filmen var trovärdig och väldigt aktuell till hur välrden ser ut idag.
Favorit replik/quote: "That stink coming outta you you like to call 'revenge', the rest of us call "shit."
 
Thor: Ragnarök, 27 Oktober
Ännu en Mervel-film! Denna var jag också rätt taggad på och vi gick självklart på premiären här också. Hade inte kollat mycket mer än trailern innan jag såg denna och var faktiskt väldigt glad över det nu i efterhand. 
Omdömme: Det var SÅ mycket som var bra i denna! Älskar Thor filmerna för jag gillar nordisk mytologi men också för att Thor är lite "out of place" på jorden och gillar hans inställning till det. Denna filmen tyckte jag också var väldigt annorlunda jämtemot vad Marvels andra filmer är, men såklart på ett bra sätt! Mycket färg, mycket människor/varelser och händelser och en hel del humor!
Favorit replik/quote: "I'm made of rocks, as you can see, but don't let that intimidate you. You don't need to be afraid, unless you're made of scissors!"
 
Jumanji: Welcome to the Jungle, 22 December
Årets sista biofilm! Clara bokade biljetterna till denna. Minns att vi kollat Jumaji (originalet) tillsammans under ÖG-tiderna och vi var alla överens om att vi skulle gå och se denna tillsammans. Ester var också med såklart!
Omdömme: Själva delen då de var inne i Jumanji var väldigt bra och roligt! MEN resterande av filme när de var i den verkliga världen, där syntes de att budgeten inte var det bästa. För att vara en så pass "stor" film var det inga kända skådespelare som spelade i den verkliga världen, och hela den biten var rent utav dålig. Men som sagt, Jumaji delen var jättebra och rolig!
Favorit replik/quote: "Zoology bitch!"
 
Nästa år då? 
Maze Runner: The Death Cure - 26 Januari
Black Panther - 16 Februari
Avengers: Infinty War - 4 Maj
Jurassic World: Fallen Kingdom - 22 Juni
Ant-Man and the Wasp - 6 Juli
Robin Hood - 21 September
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - 16 November 


Josäfin Andersson    •  

hahahahah omg så kul med spiderman quoten med barnet! Kommer ihåg när vi så Twilights Eclipse i england och Edward inte vill ha sex och någon skrek "WHAT THE FUCK DUDE WHY" hahaha

Svar: hahahah ja typ hela biosalongen började skratta åt det!!! Hahahhaha sånna kommentarer är typ det bästa och de gör att man kommer ihåg filmen xD
Sharon Eden America Hajny










Kom ihåg mig?