Київ

¦ Natur , Sharon
En byggnad i Kiev och ett förfallet hotel (om jag minns rätt) från Pripjat!
 
Hiya huns!
 
Är nu hemkommen från Kiev, en resa som varit väldigt hektisk men så otroligt intressant! Jag var ju där med mammas kollegor från jobb, vi var sammanlagt ett gäng på 10 personer så helt lagom. Vi bode på hotel Khreschatyk Kiev och mamma och jag fick bästa hotellrummet, stort och med balkong och utsikt över huvudgatan och Majdan Nezalezjnosti (Självständighetstorget) och hotellet hade även jättegod mat. Det var dessutom billigt så rekomenderar det verkligen om någon tänkt åka dit!
 
Annars gick vi under första dagen på en rundtur i staden tillsammans med en guide som berättade lite om byggnaderna och statyerna och likande, sedan samma kväll åt vi kvällsmat på en båt som körde en tur med oss på floden Dnepr. 
 
Dagen efter bar det av till Tjernobyl! Detta var faktiskt anledningen till att jag ville åka och jag är så glad att jag följde med. Är först och främst redan från början intresserad av historia och att kombinera det med en apokalyptisk känsla är oslagbart! En helt otrolig upplevelse att få se på en sådan naturkatastrof, hur naturen krigar sig igenom cement och betong och hur urblåsta ideér ledarna under Sovjettiden hade.
 
Igår, sista dagen i Kiev gick vi till St. Sophia Cathedral och tittade där. Också ett vackert ställe, med sturkturer och målningar man aldrig kunnat föreställa sig! Enbart tanken på att byggnaderna var från 1000-talet var fashinerande! Efter det besöket gick mamma och jag på stan. Kollade i alla möjliga affärer och sedan landade vi på ett köpcenter som kan jämföras med typ NK och med hjälp av en personalshopper blev det faktiskt en sweatshirt från Kenzo som fick följa med hem. Tack mamma ;)
 
Kom hem vid midnatt, dushade och gick och la mig. Upp till jobb halv sex och kom hem innan 3 ungefär. Har laddat över bilderna från weekenden och sitter nu och redigerar samt strukturerar upp inlägg så det kommer några inlägg med bilder framöver. Måste också hinna tvätta och packa då vi ska iväg igen imorgon!
 
Also: Har helt plötsligt fått en hel del nya unika besökare, undrar var dessa kommer ifrån? Stanna gärna, haha!
 











Kom ihåg mig?