¦ Vardag

Vår kamera och utrustning

Nikon D7100, objektiv och GoPro Hero 4
 
Som med allt måste man börja någonstanns i världen och inom foto började vi med en Nikon D40 för ett par år sedan. Pappa har alltid varit fotointresserad och han har en samling på över 300 (!!) kameror av olika slag, så det var väl klart att det satte sig i oss också! Gick över till en D3200 några år senare och de var år trogna tjänare tills 2018 ungefär.
 
Idag är det D7100 som gäller. Större, tyngre och mer profesionell kamera.Till den har vi tre objektiv, alla för olika typer av fotograferingar.
 
AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR, vilket var vår kit-objektiv och används inte så ofta. Det duger när vi vill ha vidare vinkel, eller när vi fotar inomhus eller på korta avstånd, tillexempel i paddocken. Ingen vidare bländare tyvärr men som sagt det duger till vad det annvänds till!
 
AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G, är vårt fasta porträttobjektiv och som vi nog till vardgas använder mest. Favoritobjektivet helt klart!
 
AF-S DX NIKKOR 55-200mm f/4-5.6G ED VR, är vårt tredje objektiv och detta använder vi när vi fotar varandra när vi rider. I paddocken är det något för nära men när vi rider ute på fältet eller hoppar så passar detta bäst. Som ni ser är det Nikon och dess egna som gäller för oss. När man är nöjd med en tillverkare så är man!
 
GoPro Hero 4 skaffade vi sommaren 2015 och den rider vi mest med och gör sedan videor av det. Hänger även med på resor som till Sydafrika, Maldiverna och Hovfjället!
 
Ett par filter ligger även i kameraväskan, dock endast stjärnfilter men ska införskaffas fler så småning om! Extra minneskort och batterigrepp finns också tillgängligt i kameraväskan som vid dehär laget är proppfull. Värt att nämna är att alla bilder och videos redigeras alltid i Lightroom, Photoshop eller Sony Movie Studio Platinum 12 innan de kommer upp på bloggen!
 
Fotar vi inte med systemkameran är det för att den inte får plats i bakfickan på konserer, festivaler eller under ridpassen och då är iPhone xs Maxs kamera som står för minnena!Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: