¦ Vardag

Min kamerautrustning

Nikon D7100, objektiv och GoPro Hero 4
 
Som med allt måste man börja någonstanns i världen och inom foto började jag med en Nikon D40 för ett par år sedan. Min pappa har alltid varit fotointresserad och han har en samling på över 300 (!!) kameror av olika slag, så det var väl klart att det satte sig i mig också! Gick över till en D3200 några år senare och de var min trogna tjänare tills 2018 ungefär.
 
Idag är det D7100 som gäller. Större, tyngre och mer profesionell kamera.Till den har jag tre objektiv, alla för olika typer av fotograferingar.
 
AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR, vilket var ett kit-objektiv och används inte så ofta. Det duger när jag vill ha vidare vinkel, eller när jag fotar inomhus eller på korta avstånd, tillexempel i paddocken. Ingen vidare bländare tyvärr men som sagt det duger till vad det annvänds till!
 
AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G, är mitt fasta porträttobjektiv och som jag nog till vardgas använder mest. Favoritobjektivet helt klart! Störst bländare av de objektiv jag äger därav mitt favorit objektiv att använda.
 
AF-S DX NIKKOR 55-200mm f/4-5.6G ED VR, är mit tredje objektiv och detta användes mest när jag och syrran fotade varandra under ridpass. Tyvärr tycker jag på senare tid när jag blivit lite mer kräsen med kvaliten att det är aningen för oskarpt på längre brännvidd och jag är inte heller stört-förtjust i den stora bländaren därav används även detta objektivet väldigt sällan.
 
En GoPro Hero 4 skaffade jag sommaren 2015 och den rider jag mest med och gör sedan videor av det. Hänger även med på resor som till Sydafrika, Maldiverna och Hovfjället!
 
Ett par filter ligger även i kameraväskan, dock endast stjärnfilter men ska införskaffas fler så småning om! Extra minneskort och skruvar samt selar till GoPro:n finns också tillgängligt i kameraväskan som vid dehär laget är proppfull. Värt att nämna är att alla bilder och videos redigeras alltid i Lightroom, Photoshop eller Sony Movie Studio Platinum 12 innan de kommer upp på bloggen!
 
Fotar jag inte med systemkameran är det för att den inte får plats i bakfickan på konserter, festivaler eller under ridpassen och då är det iPhone Xs Maxs kamera som står för minnena!Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: