Åsiktsinlägg - Sporrar och spö

¦
Antagligen det mest vanliga åsiktinlägget. Men själv tycker jag det är våldigt kul att läsa andra tankar om detta ämnet så why not?
 
Kan börja med att säga att min åskit om detta ändrades i början av året. Förra året var jag starkt emot sporrar och red med dem allra första gången i sommras. Jag gillad det fortfarande inte och föredrog spö framför sporrar. Sedan hade jag/vi detta snacket med en tjej i stallet (hmm skriver inte nam ifall att). Det var faktist det som hon sa som fick mej att ändra åsikt. Alltså hennes poäng var att skänkeln redan är en 'naturligt' hjälpmedel och sporrarna kommer endast göra din skänkel tydligare och förstärka så att säga medans spöt kan komma mer plötsligt och det är mer 'onaturligt' för hästen att på en klatch på halsen eller baken. Och ja, så nu föredrar jag hellre sporrar (olika från häst till häst) då det kommer mer naturligt och endast förstärker skänkelhjälperna. Såklar ska man vara mer försiktig med sporrar och inte överdriva. Och såklar, kan man rida utan båda på en häst t.ex Narisa så är det ju super och det föredrar jag allra helst. Sporrar ska användas med försiktighet och måtta och den som använder sporrarna ska kunna använda dem rätt utan att skada hästen.
 
Sedan gillar ju inte alla hästar sporrar t.ex Fiona. Hon tyckte de var störiga och blev så sur så jag vi ville knappt rida med dem på henne och hade hellre spö på henne.
Spö och sporrar.
(på sista bilden har jag både och men det användes med måtta och spöt var mest bara där)
 











Kom ihåg mig?