3 saker jag vill ändra

¦
..i min dressyrsits
 
Luta mej mer bakåt så jag får en lodrät sits.. Faller väldigt lätt framåt av någon anledning..
 
Ta upp handen. Ha den över manken och tummen som högsta punkt. På vissa hästar (främst yngre) så brukar det funka med handen lägre men man ska ju inte ha den så och sen Fiona så har det fastnat lite..
 
Att tårna ska vara mer mot hästens sidor. Ja, ren vanesak att jag rider med tårna pekande utåt. I höger ankel så har jag ont sen en olyckshändelse så där gör det ont att böja den för mycket inåt.
 
Sen hade jag nog osså velat dra bak skänkeln lite, böja på armbågarna något mer och tagit bak axlarna. Ska verkligen försöka träna min sits nu i sommar :)
 


Adelina    •  

ett litet tips när du gör det är, att du ska ha lite längre stigläder. Ni vet ju säkert de tmen jag skriver det ändå ;-)
Om du harkorta läder så blir man ju nog mer frammåt lutad också. I hoppning tex så ska man ju ha lite kortare stigläder för att man ska stå upp, eller hur? ;-)
Men man kan ha så långa stigläder så att foten når precis till magen om du förstår ;-) Det beror ju lite på hur stor hästen är ju men en sak som jag tänker på då är ju i alla fall att man ska inte lyftas så mycket från sadeln när man rider lätt ;)
Sen så PERSONLIGEN så skulle jag haft det lite svårt att rida i korta läder i dressyren... ;-) Men prova länga ca 3-4 hål kanske ;-)
Sen så kanske det kommer lite automatiskt med handen om du lutar dig mer bakåt ? ;-)
Kram Adelina

Svar: jo jag vet, borde nog ha lite längre i dressyr men jag vill inte heller se för lång ut. :S + att det ser fruktansvärt konstigt ut med långa läder i en hoppsadel.... men tack! =)
Sharon Eden America Hajny

Clara    •  

+ poäng till personen ovan!! Lännnnggg lädddeeeerrnnnnaaaaaaa :DDD <3

Svar: blallalallalalalalalallalalalalalalallallalallalallalallalalalalalalall bara för du har en dressyrsadel plutt clara x) <3 :D
Sharon Eden America Hajny










Kom ihåg mig?