¦

Gabbis brister

Ingen är ju perfekt och därför kan jag ju i brist på liv rabbla upp dåliga saker hos mej själv.. :)
 
1. De värsta av alla, jag börjar kan börja skratta i väldigt alvarliga situationer och då tar ingen mej på alvar. Men asså det bara blir så och guud vad det är jobbigt...
 
2. Jag upplever mej själv som otroligt oserös och kan inte va så seriös alls.. Det är inte bra det heller då vissa kan driva mej till vansinne och jag kan inte få dem att sluta.
 
3. Jag har väldigt kort stubin. Om något inte funkar eller nått liknande blir jag väldigt lätt arg snabbt... -_-
 
4. Jag gillar inte mitt hår. De är vågit och jag vill mer än allt ha det rakt. Bland annat därför jag inte kan ha det utsläppt eller i en enkel hästsvans, jag tycker det flyger överallt och det är grymt jobbigt.
 
5. Jag är ganska tysta av mej och måste känna personen väldigt väl för att våga vara hyper och snackig. Men allmänt så är jag en mer tyslåten person.
 
6. Jag är inte så förtjust i att ha väldigt många vänner utan vill hellre ha några bästa vänner som jag umgås med.
 
7. Jag blir väldigt lätt uttråkad. Det är då sånna här inlägg kommer till.
 
8. Jag är grymt lat av mej och vissa dagar orkar jag inte ens gå till Ica för att köpa godis för mammas pengar.
 
9. Jag lovar alltid mej själv att spara mina pengar men köper endå alltid upp allt i slutet av månaden. Då blir jag väldig arg på mej sjäv och lovar att jag måste spara nästa månadens pengar men det blir ju nästan alltid som månaden innan.
 
10. Jag är osäker vid större köp av hästproduket sepciellt...(?) Slutar alltid med att jag inte köper det.
 
11. Jag är hopprädd för höjder över 85cm. Blir nervös och tror häseten kommer vägra och jag kommer flyga.
 
/Gabbi

¦

Några få bilder

Här är som rubriken talar om, någa få bilder från idag :)
 
/Sharon

¦

Night Visions

Håller på och skickar biler och videor till Clara just nu så det tar lite tid... Hon skickar sedan dem som jag fotade så jag också kan lägga upp några här på bloggis :) Fick extrem och då menar jag extrem skrivlust igår kväll så jag började skriva. Och så fortsatte jag idag. Jag döpte det till Night Visions där av rubriken. Tor inte det blir något av det meen ja vet inte än. Skrev ju på en novell innan men tror att jag tar bort den för jag pallar inte skriva mer på den (-.-) Blir ett bild-löst inlägg då jag inte har några fräsha bilder att lägga upp..
 
/Sharon
 

¦

Gabbi's fotografering

Redigerade ett tiotal bilder på Spirit och Clara och andra ekipage från idag som jag laddar upp här nu. Kommer inga mer fån min sida då jag mest filmade + att de bilder jag tog inte blev nått vidare bra. Hade inte ställt in ljustet och ison så..
Först några på Clara och Spirit!
Framridningen
Filmade när hon hoppade fram + själva banan så finns inga bilder från det på D3200:en.
Efter tävlingen + Gilla och Spirit.
Och så andra ekipage
 
Sharon fottade med Claras D90 så det kommer bilder från Sharons sida senare!
 
Kolla även Claras blogg för att läsa mer om tävlingen och se rundorna på video! ( Hon kommer lägga upp dem sen om de inte är uppe nu )
 
/Gabbi

¦

Allt klart

Kollade när Clara tävlade, Mathilda visade oss runt på Böke mehe, sedan så åkte vi hem med Sarah, Clara och ponnyn. Hjälpte Clara ta in sina grejer och red därefter Gulla i ca 15 minuter. Hon var jätteduktig och vi tog ett helt varv i galopp idag! Söte! :)


Bilder kommer från tävlingen senare! Kan säga att det gick jättebra, men allt sånt får hon berätta själv på sin blogg!
Två bilder från idag med Gulla!

 
/Gabbi

¦

Söndag

Som sagt bli vi körda till tävlingen och fottar Clara halv tio så pallar inte sätta på datan då det inte är lönt. Vaknade kl lite i åtta men sedan av någon konstig anledning så hade mitt åtta-larm stängts av...? Haha, mobilen blev nog förvirrar med sommartiden precis som jag ^^ iaf ska äta lite frukost och sen så fixa mej tills vi blir hämtade!


¦

Gatsby

Person: He's gonna be a good Gatsby
Me: Yeah, he's gonna be a great Gatsby
http://www.sf.se/filmer/Den-store-Gatsby/
 
/Sharon
 

¦

Krabby Patty

Svampboooob
 
Men typ, denna bilden/gifen på Patrick har cirkulerat på tumblr hela dagen -_- Typ vart 4 post har vart med denna bilden i...
Så varför inte haha?
Och dagens bästa Patrick...
 
/Gabbi

¦

Morgondagen

Blir då upphämtde av Claras pappa kl halv tio och åker till Bökeberg där tävlingen hålls. Fottar, filmar och hjälper Clara där ^^ Därefter så hoppas jag att vi kan ta oss till stallet på nått bra sätt, förhoppninsvis körda. Blir nog bara en skritt tur på Fiona och Narisa för de har gått ganska hårt nu. Kommer komma bilder från tävlingen!
 
På måndag så åker vi inte till stallet för vi ska fira lite påsk med pappa =)
 
Vet inte vad det är med mej men är helt sjukt trött :o Iaf så lyssnar jag på Imagine Dragons hehe, och halvsover och försöker lista ut vilken tid man ska gå upp imorgon eftersom det bli sommar tid.. :s
 
/Gabbi

¦

...

Detta händer alltid när jag har tråkigt.. Jag börjar rita en massa haha x) Idag blev bilden till Clara och ett lyckat till för henne och Spirit imorgon! :)

 
/Gabbi

¦

#Fun facts om Fiona

Inte direkt rolig fakta men lite sånt ni inte visste om henne.. =)
 
1. Hon älskar när man kammar hennes panlugg
 
2. Hon tränsar sej själv ibland och vill då heller inte släppa bettet efter ridpasset
 
3. Hon kan aldrig gå med huvet rakt ute utan måsta kolla åt höger/vänster hela tiden
 
4. Hon är oftast lat innan första galoppen, sedan efter första galoppen så kan man knappt hålla henne
 
5. Man vet när hon kommer bocka för hon börjar alltid svicha med svansen, gör ett gris-ljud, börja studsa och sen bockar hon ( glädjebock )
 
6. Hon kan inte hålla balansen så bra när man kratsar hennes framhovar och faller ihop ( om ni fattar vad jag menar ) om det går för lång tid
 
7. Hon har små hovar
 
8. Hon är väldigt snäll i stallet och allmänt snäll och lydig vid handen
 
9. Hon var inte inhoppad när hon kom till oss
 
10. Hon har aldrig gjort något dumt eller något dåligt med avisikt tiden vi har ridit henne ( bockingarna är för glädjens skull och ibland blir hon för ivrig och vi åker i backen )
Hoppning
Glädjebock :')
Asså denna bilden '-' Smälter..
 
Idag blir det inget stall för bussarna går hemskt och Fiona provrids. Har ingen aning om vad jag ska göra idag. Kanske jag och Sharon går ut och fottar..? Ne, har ingen aning än. Imorgon så kanske vi hänger med Clara till tävlingen och fottar och sånt =)
 
Fiona har vairt här i snart 2 månader dock har jag och Sharon ridt henne i ca 1 månad hihi, men det betyder osså att hon snart kommer bli såld.. Men men vi komer få en annan underbar ponny efter henne =) Och ifall hon säljs så har vi ju Narisa och Gulla ^^
 
/Gabbi

¦

Vigjåiovjiåvksfgvki

Har precis kollar klart dagens avsnitt av TVD, helt klart bästa hitintills! Sjukt bra så jag vet inte vad ^_^ gdipltegåp vill se nästa del nuuuuu.
Iaf duschade och tvättade håret så fort jag kom hem och sen så ja, kollade TVD medan jag gjorde annat samtidigt haha!

Sharon la upp filmen från igår så kolla gärna på den! Vet fortfarande inte om jag eller Sharon ska till stallet för bussarna går hemsk dåligt på helgdagar ( påsk och sånt ) och det känns helt onödigt att bara åka dit för att rida Gulla och dessutom vara där i typ i fem timmar... Men men låter er veta imorgon!

Ska kanske kollar nått mer på tv/datan och kolla alla bloggar sen så får jag äntligen sova i min kära och saknade säng :]
Ska se om det finns någon duglig bild i iPaden haha annars blir inlägget utaaan...
Hittade en bild som tur x)

 

/Gabbi


¦

Hoppträning - Film

Kom hem vid halv sex och har nu äntligen fixat ihop en liten film. Även om movie maker inte fuckade sig alls mycket idag, bara lite så tog det tid. Det ser hemskt ut vid vissa tilfällen men det får man leva med ibland. Och dessutom får ni fails med också, så ni ska vara glada x)
 
/Sharon
 

¦

Dressyrpasset

Gjorde iordning Fiona och skrittade fram en bit ute med Sharon som gick med Narisa för hand. Väll inne i ridhuset så började vi sktitta och seda även skritta över bommar och därefter trava. Och så bytade i varv vartannat varv.
Sedan så red vi på var sin volt ( som bilden nedan visar ).
( Det blåa är också bommar )
Först så skrittade vi över och därefter travade över. Eftersom vi skulle sitta ner i traven så red jag utan stigbyglar då det är enklare tycker jag. Gick bra och red där ett tag. Ett och annat hopp och dålig väg från mej men det gick. Sedan tog vi en skrittpaus. 
 
Sedan så gjorde vi som bilden nedan vars två gånger.
Hoppas ni fattar x)
 
Sedan så travde och skrittade vi av. Slutade där och red kankse i 30-40 min. 
 
Fiona provrids imorgon så vet ej om vi ska till stallet (?).
 
/Gabbi

¦

Hoppning 28 Mars

Efter att ha fixat och mockat ut till alla ponnyer så gick vi in och så tog jag och skulle börja på en film från igår meeeen asså Movie maker är helt fucked up på min data så blir ingen film nu utan kankse de högre hoppen när vi kommer hem och då på Sharons data.
 
Printade däremot lite bilder!
~ 1.10m ~
~ 85-90cm ~
~ 60-70cm ~
Och övriga höjder och några skutt =)
Jag är väldigt medveten om att min skänkel åker tillbaka mycket speciellt på de högre höjden men det är lixom lite svårt när man knappt hoppat över 80cm på en månad ( eller mer ) och att man måste driva hela tiden. Det har dock blivit bättre för innan så såg min skänkel ut så på små hinder.
 
Tycket det gick "jättebra" igår. Var lite blandat om igår. Först var hon lite loj och lat och hoppade lite skummt, jag red som en kratta och kände mej otroligt oserös. Sedan så var hon så sjukt lat igår så jag fick driva och rida hela tiden haha så mina ben slocknade typ emmelanåt. Sedan så blev det en och annan vägran pga mina fina vägar och såklart farten. Sedan hoppade hon som vanligt oxern jättebra så det är jag sjukt nöjd över! 
 
Såklart var hon osså duktig med kombinationerna och studsen då även det är ganska nytt för henne.
 
Clara har sin träning nu och sen så ungefär runt två så tränar jag och Sharon! Blir ett lite lättare dressyrpass då det 1) har gått fint dessa två senaste dagarna 2) det blir jättedammigt i ridhuset och det går inte att rida där länge med Fiona ( som river upp underlaget ).
 
Sedan när träningarna är klara så gör vi mat och vid 5 tiden blir vi hämtade och åker hem!
 
/Gabbi

¦

Stallstäd

Gick upp och fixade i stallet ock kom in för ca 30 min sedan. Mockade, fyllde vatten, vägde upp hö och fodrade. Och sen som alltid gick jag och Gabbi ber och hoppade med Simba i ridhuset. Haha så söt han är endå :'')

 

/Sharon


¦

Today

Har "precis" vaknat ( ne, gick upp kl 7 och gav hästarna mat och släppte ut dem ). Har inte nått att blogga om nu direkt men hoppas det kommer upp något att blogga om efter ridpasset idag! Åker även hem ikväll/eftermiddagen så blir mer uppdatering om gården då med :)
Två bilder på söte ponnyn i onsdags^^ Haha gu vad hennes huvud ser långt ut då x)

 

/Gabbi


¦

Oxer på 1.10

Skrittade och travade över några bommar och det gick bra. Hoppade sedan fram på en studs med tre hinder, låga kryss. 
 
Hon var ganska lat i början men kom igårn efter galoppen! Hoppade studsen lite från båda hållen och sedan så tog Mathilda bort mittenhindret så det blev en kombination. Hon var lite bråkig i ena varvet och ville inte ta ut svängen så kom fel hela tiden men hon redde ut det endå haha. Hoppade det utan stigbyglar två gånger med. Sedan så började hon bli lite lat och trött igen så vi tog en skrittpaus och de byggde om hindret till en oxer.
 
Började på kanske 60-70, höjdes till 85-90, och till sist.... 1.10! Ja, ponnyn kom faktist över 1.10 idag! Hur gulligt som helst då hon inte alls riktigt fokuserar på hindret ( hösta höjde gjore hon dock ) utan kollar ut genom ridhusdörren när hon hoppar -_- 
Samma som Sharon så blir det tre två Gif's frå idag och mer kommer imorgon!
Hihih, i denna kombinationen så ville hon jämmt lägg till ett extra galoppsprång och ja det gick ju men hon kom på till slut att det är bäst att ta ett x)Typiskt, en av gifsen blev jätteliten så skiter i den...
 
Imorgon så blir det väll en lättare dressyrträning så duktiga Fiona får vila upp sej ordentligt nu under natten!
 
Nu har vi precis ätit och diskat och ska kolla på fillm nuuu
 
/Gabbi

¦

Challenge Day 27

Ja det går bra för mig att hålla koll på detta.. x)
 
-Funny Pic
 
/Sharon

¦

Hooopning

Hade hoppträning för Mathilda idag. Red Narissa och hon var jättefin och duktig :D Kom över en oxer på 1,10 och några små skutt också. Imorgon blir det dressyr träning och jag är taggad som faan :D Det kommer tre GIF's från idag och filmer kommer när vi är hemma :'') Jag failde på en haha x)
 
 /Sharon

¦

Fyller vatten

Yes, jag och Sharon gick och skulle se om vi fick igång vatten och det fick vi haha så Mathilda fyllde massa skålar och kastruller med vatten ifall det går igen x)

/Gabbi


¦

God morgon

För att jag inte kommer på nån bättre rubrik.

Vaknade för en stund sedan, gick och fodrade hästarna och släppte ut dem. Vattnet eller ja, allt verkar stå still och vi får inte igång vattnet -_- Igår kväll så hände det en läskig sak så vi satt med köksredskap i hallen halva natten och sen så kollade vi hästarna och sen så la vi oss men hela huset tänt. Ja, det ligger köttknivar på bordet haha ifall att någon skulle lixom bryta sej in x)

Rider idag som vanligt och hoppas på att någon kan filma/fotta!

/Gabbi


¦

Gårdagens träning

Hände så sjukt mycket igårkväll så jag hade inte ork och blogga i går kväll. Men träningen gick super! Hade Narisa och hon va riktigt fin och sammarbetsvillig och allt gick tillslut jättebra!

/Sharon


¦

Markarbete med Fiona

Blev markarbete med Fiona idag! Gick helt super faktiskt och vi övade på avstånd och halvhalter idag^^. Skulle också galoppera över två bommar och det gick bra till slut, hon förstod till slut och tyckte det var roligt! Sen så satte Mathilda upp en studs-serie med tre hinder. Hade inga direkta förväntningar då hon aldrig hoppat studs först men eftersom det gick så bra med bommarna så testade vi! Blev såklart lite konstigt i början men sedan gick det bra!

Nöjd över passet och hon var riktigt taggad i början och galopperade på med fart. Hoppas det håller i sej till imorgon då vi hopptränar!
Några print screens från dagens träning.

Och sen så skrittade vi ut lite =)

/Gabbi


¦

YEY

Hittad en sida där man kan göra Gif's från videor!
 
De jag gjort än så länge =)
  
 
 
De blir dock ganska små men de blir ju många av dem!
 
Denna under har jag alltid velat göra en gif på
Och denna på CLARA
 
/Gabbi

¦

2012 i bilder

Tänkte lägga upp min favoritbild från varje månad från 2012!
 
Vissa bilder är redigerade och vissa inte.
 
Januari
Fottad med Nikon D40. Red ju inte i ÖG då så denna bilden är från MCR på småponnierna som vi brukade släppa ut i rasthagen.
 
Februari
Fottad med Nikon D40. En privathäst vid namn Taizon som vi hade hand om på MCR.
 
Mars
Fottad med Nikon D40. Sharon och vår medryttarhäst Leroy i ÖG.
 
April
Fottad med Nikon D40. Är inte 100 på att det var jag som tog denna bilden utan att de kan ha varit Sharon men jag tog fortfarande helt ordinära bilder medans Sharon hade börjat ta mer 'snygg-bilder'. Mouland, Claras försäljningsponny då.
 
Maj
Här blev det svårt att välja en så valde två!
Fottad med nikon D40. Minns denna kännsla så bra fortfarande! Sharon och vårt försäljningshäst Apache då.
Fottad med Nikon D40. Vi brukade få rida Spirit när Clara inte kunde så detta är Sharon och Spirit! Det roliga med denna och föregående bild är att det är exkat 10 dagar mellan här ( Apache 11 Maj - Spirit 22 Maj ) och 11 Maj red vi i varm jacka och ridbyxor och här rider vi i shorts och skjorta! :o
 
Juni
Fottad med Nikon D40. Sharon och Gina. Detta är den bäst bilden denna månaden som jag är helt säker på att jag fottat.
 
Juli
Här bilr det två bilder med dock är jag inte säker på att jag tagit den första.
Fottad med Nikon D40 ( eller Claras D90? ). Sharon och Gina.
Fottad med Nikon D90 ( Claras kamera ). Sharon och Gina.
 
Augusti
Tre bilder härifrån. Hade ju fått vår D3200 så fottade en massa. Är nöjd med massa bilder från MCHS men vet inte vilka jag eller vilka Sharon fottade.
Fottad med Nikon D3200. Sharon och Gina.
Fottad med Nikon D3200. Sharon och Gina.
Fottad med Nikon D3200. Sharon och Dixie. Galopprejs på stubben i jockeyläder.
 
September
Tre bilder här med.
Fottad med Nikon D3200. Sharon och Dixie.
Fottad med Nikon D3200. Min 'kända' mistagsbild på Sharon och Dixie.
Fottad med Nikon D3200. En häst på en P&J som Clara var på. Medans denna ponyns ryttare snackade men någon annan så kollade hästen på mej, kändes så underligt.
 
Oktober
Två bilder här.
Fottad med Nikon D3200. Sharon och Luca. Gillar färgerna på denna bilden.
Fottad med Nikon D3200. Sharon och Luca.
 
November
Fottade knappt något denna månaden men en bild på Spirit blev det. Fottad med Nikon D3200.
 
December
Två bilder här med.
Sharon och Elle fottade med en Nikon D3200.
Sharon och Elle. Fottade med en Nikon D3200.
 
/Gabbi

¦

Vans Of The Wall

Klickade hem ett par Vans idag. Van Doren kollektionen dessutom! Enligt mig är de hur snygga som helst hah :D
 
 
/Sharon

¦

Onsdag till fredag

Vet egentligen inte vad jag ska skriv haha. Har vaknat såhär tidigt och har inget att göra innan nu på förmidagen och  en bit in på eftermiddan. Kl kvart i fyra så ska vi va på jägers så handlar vi mat till de dagrana vi ska passa gården.
 
Ska även träna för Mathilda idag, imorgon och på fredag! Vet dock inte vad hon har hittat för övningar till oss men som jag såg på Claras schema för dessa dagar så skulle de bli markarbete idag hoppning imorgon och dressyr på fredag. 
 
Yes, hoppas jag kommer på något att skriva annars kommer bloggen få lida...
Två bilder från helgens hoppträning som gick A-W-E-S-O-M-E.
 
/Gabbi
 

¦

Inga mer hästaffärer..

Nej, nu har jag och Sharon sagt att vi inte får beträda en enda hästaffär tills Falsterbo. Skulle ju spara redan denna månaden men idag köpte vi ju en del + så har jag köpt mina Dr Martens som kostade en del + så ska vi ju till både JB och 1D i Danmark och bara resan dit kostar ( inte mycket men endå ) och de kommer ju sälja en massa stuff där  så kommer ju vilja köpa nått där med sååå just nu ser det ut som vi knappt kommer ha råd till inträdet till FHS.. :/
 
Jaja, som ni säker märker så ändras fortfarande llt på bloggen och Sharon var tvungen att koda om skiten. 
Ska nog kolla TV snart så kommer inte blogga mer idag tror jag.. Imorgon blir det bra uppdatering hoppas jag!
Gjorde mej en ny bakrundsbild till datan som jag kan lägga upp här med ju!
 
/Gabbi

¦

New in

En fin vår/höst Whitaker jacka blev det från MyOne idag! Ville köpa schabrak först men hittade sedan en annan JW jacka ( tunnare ) för 750:- men sedan ringde vi mamma och rådfrågade och då nämde vi denna fodrade ( dyrare ) jacka och mamma lägger ju till pengar så! Imorgon så ska vi handla mat för att sedan passa gården med Mathilda och Clara från onsdag-fredag! Blir massa träning för Mathilda och kanske någon fottografering! Kameran, datan och iPaden följer med så hoppas på duktig uppfatering endå!

 

/Gabbi


¦

MyOne

Påväg från MyOne nu mehe. Fick ångest och ville inpulsköpa ett schabrak men det blev något helt annat! Bild på det när vi kommer hem!

 

/Gabbi


¦

New Design

Sådär då va allt klart här,Om någon länk är trasig eller bara helt fucked up, kommentera så kan vi fixa det. Sticker snart till My One för att kolla lite och kaanske köpa något :D
 
/Sharon

¦

Hööks

Bloggdesignen fuckade sej så vi sätter in en helt ny nu -_- Gör detta inlägget så att det finns nått att läsa när vi öppnar bloggen igen! Var på Hööks, Horze och ekohallen och det blev småsaker som hängde med hem! Ska snart till MyOne med Ester och kolla om de har nått där med! Bild på de vi köpt sålänge ^^ Ni får ursäkta iPadens usla bildkvalite :/

 

/Gabbi


¦

OBS!

Då våra kära vänner skaffat ny design till sin blogg och dessutom valt likadan som vi, bestämmde vi oss för att byta. Så jag kommer låsa bloggen i ca 2 -3h för att fixa deisgnen :) 
 
/Sharon

¦

Snart så

Ska kolla på kära TWD som Clara har förvarnat mej om att jag kommer dööö... Ja, ska nog om en sväng till Hööks och där ja imorgon mest för att kolla mehehe och kankse köpa nått behövligt. Man behöver ju alltid nått och mest måste det införskaffas en svettskrapa så man kan ta bort björnpälsen från alla ponnyer nu :o Och så ska vi måste vi köpa ett hoppspö och sporrar ( och en sak till som jag glömt nu ). Håller just nu nedanför "handtaget" på ett allroundspö..?

 
/Gabbi

¦

Det blev en kaka endå

Efter att ha försökt fånga Narisa i hagen så red vi till ängen ( hade efter 20 minuter lyckat fånga henne men hjälp av lockbete). Kan här då säga att alla hästarna lekte pjett med och och busade runt och tyckte vi var fåniga som sprang där x)
 
Blåste mindre än vanligt och det började gå från gråmulet till blå himmel! 
Ponnyn klädd i rosa outfit var hur glad som helst över allt tror jag, vädret var ju verkligen vår lixom. Lite lat i början men men. Hade halvlånga tyglar och bara lät henne gå som hon ville.
 
Sedan så ville jag då ta ett rejs men Ester som red Narisa haha wopla han knappt vända ponnin innan hon bockar iväg i tre stora bock och jag flyger av x) Snäll som ponnyn är stannar hon troget vid min sida och undrar vad jag gör på marken! Hoppar upp igen och nu har hon blivit piggare och traskar på glatt.
 
Rider runt lite och så och ponnyn är jätteglad med öronen framme! Ska då ta en galopp på kanten i snön och så hoppar hon upp och sedan så bockar hon men denna gången är jag mer bered och tappar endast stigbygeln och hammnar på sniskan i sadel hehe x) Man vet när hon kommer bocka för hon börjar alltid svischa med svansen, börjar göra grisljud, ökar takten och småhoppar fram och sen så bocka hon, söte ponny! Red med ett enda stort leende idag, underbart. Pulsade genom högre snö också.
 
Men till bilderna nu!
Sharon mixtrade med kameran när jag åkte i backen men bilden under är strax efter
Och här är en serie med bocket ( de Sharon fick på bild )!
Sista bilden är hon påväg ner från högsta läge ( fick bilde på det när Sharon red ). Glaaad ponnytuss!
Resten av ridbilderna nu!
Dessa två sista bilderna är ju osså från några busigheter =)
 
Måste för en gångs skull säga att långa läder var behövliga idag, annars hade vi flugit som vantar x) 
 
Och så några mysbilder =)
Helt perfekt med min dip-dye och hästens outfit idag x)
Till sist en uppställningsbild och en huvudbild!
Bebiponny :)
 
Och juste, katten som vi döpt till Pysen ( Pyret? ) kom igen och klängde sej fast på mej och la sej på Esters jacka x)
 
Sedan red jag Gulla igen och fick till en längre galopp idag!
 
Ska försöka att blogga mer idag men det är ganska svårt när man inte har något att blogga om x)
 
/Gabbi

¦

Ester & Narisa

Bilder på Ester och Narisa som det gick mycket bättre för än vad det gick för oss x)
 
/Sharon

¦

Rosa outfit = Lycklig Ponny?

Ponnyn verkar defentivt associera rosa med lycka! Som våran tränare Mathilda sa, red vi ut helt kravlöst, bara för att hon skulle tycka det var roligt. Och visst tyckte hon det var kul idag alltså. Hon bara flög ut i en mängd bockar och konstiga skutt hit och dit xD  Eftersom jag inte allst jobbade henne ordentligt idag finns det inte så mycket mer att skriva förutom det att hon hade krut i benen haha. Pulsade lite i hög snö också och visst kan hon lyfta benen när hon så vill :') Och ja, jag är inte alls överdrivet glad på typ alla bilder xD
 
/Sharon

¦

Glad ponni

Klädde ponnyfisen i rosa och hon associerar det med lycka så... Jag, Gabbi blev avbockad och sen så höll båda på att flyga åt alla håll x antal gånger! Bilderna idag blev helt azum haha men vi hade de mindre minneskortet så bilderna kommer bli mindre i storleken och så får det inte plats så många bilder men men! Red också Gulla som galopperade lite mer idag!
Och TACK för statistiken, stiger hela tiden och ni är guld värda!
Vänta er massa bilder från idag senare ikväll :)
Smakprov!


¦

90

Haha, loggade in idag och möttes av 90 unika besökare! Tack! Känndes så underligt med inga inlägg skrivna än idag och redan 90 unika ♥ Hoppas att ni vill stanna och undrar ni något så är det bara att fråga! 
 
Idag
Har precis tränat igenom ett idrotts-uppvärmningsprogram med Sharon och en till tjej från klassen som vi då ska hålla i en idrottslektion efter lovet för klassen.. suck. Så är helt slut nu haha!
 
Klockan 12 så åker vi till stallet och rider ut på Fiona. Ska ha rosa outfit och bilder kommer komma ikväll! Kommer går helt kravlöst idag och så ska vi få henne att tycka det är kuul, vi kommer ju rida i lite snö och bara det tycker hon är spännande! Sedan så rider jag kanske Gulla ( vill gärna rida henne ) om inte Jasse kommer =) Clara och Mathilda ska inte dit förrens fyra och Clara kanske vill rida Duches så får se hur det blir med henne!
 
Denna outfit är tänkt att vi ska ha på...
Denna fina ponny!
 
Kan anta att vi har fått några helt nya bevakare så om ni undrar minsta lilla är det bara att fråga!
 
/Gabbi

¦

Taack

Syns att man blivit länkad på Ponnysanning.se ^^ hoppas några av er stannar! :D

 

/Gabbi


¦

Alrighty

"Bilderna" får tala för sig själva helt enkelt xD
 
 
 
 
/Sharon

¦

Horse GIF´s

Hittade några underbara häst gif´s som jag bara mååste lägga upp :'3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Sharon
 
 
 

¦

3 hästar ridna

Kom till stallet med Ester och skulle rida bakom stallet men vi tappade lusten + Narisa var lite olydig så vi red i ridhuset istället. 
 
Duches som jag då hoppade upp på först var inte så framåt idag ( dels för att hennse kondis är på noll och att hon gått ganska mycket med Sarah ) så tog det lite lung och skrittade mycket men blev såklart både trav och galopp. Tror hon gått och fångat någon hosta då hon hostade emmelanåt idag och igår i hagen... Först gången jag red henne med sadel och andra gången totalt jag red henne! Märkte även när jag suttit upp att både jag och hästen matchade haha!
Storhäst eller vaddå haha x)
Ja, jag gillar korta läder... Längde dem lite sedan men sadeln är mot hopp så x)
 
Sedan ville jag byta lite med Ester som red Narisa så jag red henne i alla gångarter med. Hon har fått för sej att lägga tungan över bettet så var tvungen att tränsa om mitt i allt x)
 
Sedan så fixade vi dem och sedan så tog vi in Gulla i ridhuset. Tog bara och tränsade och tog av täcket så satt jag upp. Skrittade lite och sen så travade jag. Även fast vi inte hade så mycket tid så  bestämde jag mej att testa en galopp för hon kändes så pass framått.
Och gissa vem som tog sina först ordentliga galopp idag? Fluffbollen tog hela 5-6 galoppsteg i vardera varv! Behövde knappt jaga in henne i galopp utan blev ett halv-varv i slängtrav sen så galopperade hon några steg! Sååå stolt över henne =) Ester filmade men med hennes mobil så printade några bilder! Första bilden är felsteg men man ser tydligare att det ör galopp då =)
Vadå söt furry-ball :''D
 
Sedan efter det så mejjade jag och Ester upp ett hönät till Gaia! Hoppas inte hon går och tar sönder det nu även fast hon inte fattade hur hon skulle äta först x) Men smart som hon är kom hon på det tillslut!
 
/Gabbi

¦

IITWI

In It To Win It, hell yeah. Vet inte alls vad jag ska göra och änne mundre vad jag ska blogga om >:( Spelade sims till det stängdes av, ehhm logic? Tänkte fota men kom på att Claaaraaa har minneskortet >.< Så det går inte. Ska nog försöka göra minst ett tidsinställt och sen blir det nog att kolla på film eller nåt :]
 
 
/Sharon

¦

Somewhere in neverland

Åker till stallet med Ester kl 3 och Ester rider Narisa och jag rider antagligen Duches! Eftersom vädret rider vi nog bakom stallet hihi =) Sedan så om tiden inte försvinner alltför snabbt rider jag också Gulla en stund!
asdfghjkl Haz
Somewhere In Neverland
 
/Gabbi

¦

Hur man använder en action i PS

Då någon inte riktigt förstod hur man gjorde i själv Photoshop så lovade jag att visa med bilder! Tar från hela början till slutet! Hoppas fler förstår nu =)
 
Ladda ner en action
1. Gå till http://browse.deviantart.com/?q=actions och hitta en action som du gillar och vill ladda ner. Oftast får du med fler än en action i ett paket.
2. Klicka sedan på bilden ( action:en ) du vill ladda ner, i detta fall nummer 3 "75 photoshop actions". 
3. Klicka på "Download File". 
4. Den kommer börja laddas ner i hörnet och när den är klar så öppnar du den. 
5. Just denna action får du gå i mapparna tills du kommer till ATN filerna. Kopiera endast ATN filerna ( markera och högerklicka och sedan kopiera ). 
Gå till Photoshop ( jag har cs6 men det borde vara likadant i de andra PS:en )
6. Ta upp fönstret "Actions". Bilden ovan visar.
7. Klicka upp "Actions". Symbolen är en play-knapp, som nu finns i fältet på sidan.
Klicka sedan på nummer två ( klickbara knappen längst åt höger i bilden ovan ).
8. Om du klickat rätt kommer detta upp ( bilden ovan ). Klicka på "Load Actions...". ( bilden ovan sedan nedan )
9. Om du har actions sedan tidigar ser det ut som hos mej annars är det tomt. Höger klicka inuti det vita och klistra in. Du kommer få upp din action ( actions ) där. Dubbelklicka sedan på dem. Detta fönster kommer försvinna när du dubbelklickat dvs har du fler än en action där så får du öppna fönstret igen och dubbelklick på de andra actionen.
10. När du gjort det kommer du kunna se din action här ( bilden ovan ).
11. Klicka där var pilen visa och du kommer öppna mappen med en eller flera actions. Klicka på en action ( blir blåmarkerad ) och sedan på play-knappen under ( play selection ).
12. Jag har nu tagit upp en bild ( som jag alltid annars gör innan ). Så fort du klickat på play-knappen kommer massa lager och grejer spelas upp automatiskt i det rött inringade. När de är klart så kommer bilden få en action =) Beroende på skaparen och hur avancerad actionen är tar det längre eller kortare tid. Växla inte något i PS när du spelar upp en action för då blir den oklar.
 
Märkte nu att ibland är beskrivningen till en bild ovan och ibland under haha hoppas ni förstår endå!
 
/Gabbi

¦

Idag

Har lovat att fixa en kompis header ( sätta in den rätt ) på hennes blogg, med bilder visa hur man sätter in actions i Photoshop och blogga mycket. Kl 3 tror jag att jag ska till stallet med Fiona ska provridas så får se om man kan rida Duches eller Gulla kanske? Om inte så åker jag ju inte till stallet utan det blir imorgon istället! :) Bilden; bara de som kollar TVD ( och Twilight ) kommer fatta aka Mathilda :)

 

/Gabbi


¦

Challenge Day 23

- Baby Pic
 
/Sharon

¦

Outfits

Filmen är uppe snart!
 
Bilderna är redigerade så färgerna stämmer inte riktigt.
 
Militärgrön/brun Outfit
Turkosblå Outfit
Marinblå/vit Outfit
Ljusblå Outfit
Cericerosa Outfit ( Esters som vi får låna när vi vill )
Röd/Beige Outfit
Marinblå/Gul Outfit
Brun/Rosa Outfit
Grön Outfit
Brun JH Collection Outfit ( Esters och vi får låna )
 
Alla mina och Sharons outfits vi har än så länge! Såklart har vi matchande saker till på ryttaren.
 
Inte nog med att dagen var så bra fick vi ett jättefint pannband av Mathilda! ( länk )
Ska bara inhandlas ett matchande schabrak nu!
 
Och så lite mys-bilder!
 
Ska sitta och gör en header till en friend nu hihi =)
 
/Gabbi

¦

Hoppning - Film

Startade om datorn och bad till Gud att det skulle fungera att spara och tack, det gjorde det. Så här kära vänner är filmen :D
 
/Sharon

¦

:@&%!?!@

:@&%/#!?!@&%/#!?!@ typ så känner jag mig nu.. filmjäveln går inte att spara på någon av datorerna så tyvärr blir det ingen film idag.. ahhh får panik alltså!? Är så jäkla sur så det blir inget långt inlägg för att jag inte pallar med några som helst tekniska bögrövehåleskit..
 
Ridpasset gick dock väldigt bra hoppade som sagt oxrar med henne och hon skötte sig fin fint. Blev även vääääldigt nöjd med min sits idag hehe :''D Gabbi har ju redan laggt upp bilderna så ni fick dem i inlägget före :''D

¦

Dagens helt fantastiska ridpass

Bästa hopp-passet på Fiona hittils, gick helt underbart! 
 
Gabbi om dagens ridpass
Började då rida fram och se till att hon gick fram för skänkeln. Hon var väll inte pigg direkt men det blev bättre med tiden. Travde över två bommar med en bom ovanpå som Fiona trodde man skulle hoppa över x) Kom över det fint till slut. Sen så hoppade jag ett kryss några gången som gick bra. Idag skulle jag tänka på att hon skulle tycka det var kul med hopppning ^^ Kom på det i andra varvet. Höjdes upp till ett räcke på ca 40cm. Gick bra det med. Sedan så fixade bäst tränaren Mathilda en kombination igen. Red in henne väldigt kasst första gången som hon stannade på hinder två men det var helt och hållet mitt fel. Kom på det några gånger sedan bytade vi. 
 
Sharon hoppade en oxer ( hon ska berätta ) och det gick sjukt bra! Fick hoppa upp på henne igen och ta oxern några gångr jag med och wow asså den ponnyn har blivit grymt mycket bättre! Hoppade helt amazing på oxern, flög typ över den :o Sen så hoppade jag något kryss och sen så skrittade jag av ute!
 
Sedan det bästa typ.. Min sists, var jag sjukt nöjd över idag! Eller inte i början kankse men min skänkel kunde jag hålla bättre framme idag som ni kommer se på bilderna + att jag äntligen fick till mina landningar! Nä,denna dagen var bara 1 000 000 tummar upp!
 
Bilder!
Och oxrarana jag tog på slutet =)
Min bäst sits hittils ♥
Hade Claras recafe väst och som ni ser är den lite kort men det göt inte så mycket ( förrens jag flyger av :s )
Sharon
Och en bild ( än så länge Ester! ) på Ester och Narisa som hon fick hoppträna idag!
Fixar fler bilder på dej snart Ester!
 
Sharon gör ett inlägg om dagen och så om jag kan spara filmen från idag kommer den också upp strax! Fottade även våra outfits om osså kommer upp!
 
/Gabbi

¦

Underbart

Är påväg hem nu från stallet. Har aldrig gått så bra med henne på en hoppträning innan! En film kommer på bloggen så fort vi kan fixa den^^ Fottade även alla våra outfits så bilder på de kommer med! + till vädret med!

/Gabbi


¦

Chivas Del 2

Del 1 publicerades för ca 1h sedan. I denna delen skriver jag om hur detr gick till när vi började hyra Chivas och tiden efter det. 
 
Jag skötte han nu sex dagar i veckan. Måndag, Tisdag, Torsdag, Fredag och Lördag. Det kom upp en lapp på anslagstavlan där det stog "Pella, Chivas och Tösen är till uthyrning Måndag, Tisdag och Torsdag. 600kr i månaden för mer info kontakta kontoret" De hyrdes ut för att de slängde av knattarna på knatte lektionerna och behövde några äldre och duktidga som skulle rida dem. Vi nappade direkt. Dock fanns det ett problem. Jag, Gabbi och Ester ville dela på honom. Alltså ha honom var sin dag i veckan. Personalen var lite tveksama men till slut gav de med sig. Vi hyrde honom. Vi var överglada. Han var extremt busig i början, bockade, sprang iväg och bockade änu mer. Vi flög som vantar, haha. Varje dag som gick blev han bättre. Lugnade sig. Vi lärde oss sjukt mycket under Chivas-tiden. Vi fick mycket beröm över vårt arbete med honom. Av både personalen, ridlärarna och föräldrar.  Han började delta i knattelektionerna igen och gissa vad?. Han hade slutat bocka med de små! Allt var perfekt. Sommarlovet kom. Jag hade han på en skötar ridning där vi red för ridskole-chefen. Han gick som en klocka. Vi hoppade ett hinder som bara de "bra" och de med "större" ponnyer fick hoppa, haha, CHivas var en ganska mycket mindre ponny jämnfört me de andra som fick hoppa det. Ett hinder på 50-60cm,ganska högt för Chivas. Men han hoppade det utan problem, hur fint som helst. Vi började sakta men säkert bli för långa för honom. Jag ställde upp i min första tävling med honom. En blåbärshoppning på typ 50 cm. Vi fick 4 fel men vad spelar det för roll? En vit rosset fick vi med hem i alla fall. Efter sommaren när de kommit hem från betet ville stall-chefen att vi skulle hyra han igen men de andra vuxna tyckte vi var för långa. Det var bara att inse att shettis tiden lutade mot sitt slut. Den bästa shettis tiden var slut
 
 
/Sharon

¦

Chivas Del 1

Tänkte berätta ett utförligt inlägg om hur det var när vi hade Chivas. Allt från det när jag började sköta honnom till sista gången jag red han, då inlägget kommer bli långt delar jag upp det i två. Ett där jag skiriver om tiden innan vi hyrde honom och ett om när vi hyrde honom + tiden efteråt :)
 
Vi hade ridit i ca 1 år när jag gick på mitt första skötarmöte. Jag, Gabbi och Ester hade kommit överens om att jag skulle var först med att skriva upp mig som skötare och ca ett halvår senare så blev Ester skötare på Jack, så det var inte så stor skillnad på när vi började sköta. En tjej före mig frågade också om hon fick sköta Chivas men de sa att han var för stark och skulle bli för svår att hantera för henne. Jag funderade om jag fortfarande skulle fråga och det gjorde jag. Utan någroa som helst problem skrev de upp mig som skötare på måndagar och söndagar. Det lustiga va att jag tror tjejen som inte fick bli skötare hade mer erfarenhet men jaja.. jag var ju överlycklig. Att han var stark var något jag märkte tidigt. Jag tog alltid hjälp av Gabbi och Ester när vi skulle ställa upp honom i stallgången ch med tiden lärde man sig hur han betedde sig mot andra så då blev det lättare. Året efter skrev jag upp mig fler dagar i veckan på honom,så nu skötte jag honom Måndag, Tisdag, och Söndag. Efter ett tag blev vi uppflyttade i grupp och skulle då byta riddag till Lördag. Jag bytte dag på Chivas så istället för Söndagar skötte jag han på Lördagar. Vi utvecklades enormt i den nya ridgruppen, var mer i stallet, alla hade nu sköthäst och vi deltog i fler av ridskolans aktiviteter. Första gången vi var med som ledare under en prova på tid var ganska tidigt. Det var en sommar och det var riktigt kul. Efter att vi lett fick vi alltid rida. Det var tre dagar i rad och jag fick rida Chivas alla dagar. Det mesta om hade med han att göra fick jag göra, sela honom, leda honom o.s.v. Tiden gick, vi deltog i fler prova på kurser som ledare och jag fick rida Chivas när det gick. Jag hade han på alla skötar ridnignar, jag red han hyfsat mycket för att vara så stor som jag faktist var. 10-11 ungefär var det när jag började rida honom. Här kommer lite bilder från när jag skötte honom :')
 

 
/Sharon

¦

Lördag morgon

Har bakat småfranska ( morgonbullar ) för att de är en hemskunskapsläxa och jag vill ha den gjord hah^^ Sen har Sharon kollar igenom gamla bilder på Chivas och skrivet ett inlägg om han nu typ, gick igenom massa random Chivas-memories^^ Nej, jag är glad att vi fick den shettistiden med han och Leroy och även fast jag saknar dem nöjder jag med med C-ponnyer :)
 
Ska till stallet kl halv tolv och först rida Duches ute och sen hoppträna med Fiona! Kameran är med så vänta er bilder ikväll!
 
En annan hoppträning med Fiona
Jag och Duches
 
/Gabbi

¦

Serier

Jag är typ beroende av att följa serier, tänkte därför i brist på ideer snabbt berätta om dem!
 
Gillar alla jättemycket men har perioder då en serie är bättre beroende på tid eller handlining just då.
 
The Vampire Diaries 
Aka TVD som jag skriver här. Kollar på dem på fredagar. Första serien jag började följa i sommras. Ett ord: Övernaturlig. Och jag älskar sånt. Snygga vampyrer, snygga hybrids, häxor, werewolfs och doppelgangers ( dubbelgångare ). Big love!
 
Pretty Little Liars
Aka PLL. Denna serien började jag och Sharon kolla i höstas strax innan mitt-säsongen kom ut ( season 3 ). Inget övernaturligt men riktigt spännande saker händer + snygga killar. Kollade den varje onsdag men nu är säsongen över och kommer tillbaka först 11 Juni...
 
The Walking Dead
Aka TWD. Clara och Mathilda kollade den och sen så började Ester kolla den och sen nu jag. Övernaturlig, dock bara walkers ( typ zombies? ). Älskar denna serien speciellt de att de är typ helt dött i världen och bara några hundra människor på jorden och typ hur många walkers som helst. Finns en 'snygg' kille här, men gillar mest hur alla beter sej och så. Kollar på dem varje måndag.
 
The Secret Circle
Började kolla den idag. Har bara kommit till episod 3 ( av 22 än så länge ) och de har bara kommit en säsong än. Övernaturlig den med dock bara med häxor ( än så länge? ). Omtyckt bok som blivit till serie, skriven av samma författare som TVD! En snygg kille än så länge och hyfsat bra serie med. Har ju inte kommit så långt än! I en av de 6 huvudrollerna spelar Heylay ( varulvskompis i TVD ) haha. Finns inga bra gifs till dem :/
 
Sen kollar jag ju Ponnyakuten, Greys Anatomy ( för det är bra ), Criminal Minds och Person of interest på tv ju^^
Ville börja kolla Supernatural men det har kommit till säsong 8 så pallar inte kolla allt det! Får göra det på sommaren haha precis som med TVD! 
 
/Gabbi

¦

Finally

Dase vad ont i knät jag har alltså :o Hela benet typ verker och jag kan knappt stödja på det.. Åkte iallafall till stallet, skrittade Spirit barbacka och sen red jag Narissa lite, mest för att prova. Gjorde ont i knäna då, dock var det inte alls länge jag red så det var inte värsta "big dealen" Imorgon är det hoppträning med Fiona (fick vila idag, så att hon är pigg i morgon) och en fotografering med Duschesse och Narissa.(Är tanken iallafall) Så imorgon kommer lite nya ridbilder förhoppningsvis :') Nu ska jag spela sims för att jag har skit stor lust haha :'D 
 
/Sharon

¦

meine Katzen

Bildern på Hera och Kenzo!
 
Precis som bildern på mej är bara konstrastet och 'saturation' förhöjt!
 
Hera
Kenzo
Fotografiskt sett är sista bilden väldigt ful tycker jag, ljuset blir inte jämnt fördelat och vinkel gör han lite konstigt fromad, men motivet är urgulligt ju ♡
 
/Gabbi

¦

-_-

Hann inte göra ett tidsinställt till idag men kolleger runt halv två så blir uppdatering då!

 

/Gabbi


¦

3 dagar vila och uteritt i snö

Så ja, hann halv fem bussen med Ester.
 
Snööö i ÖG asså... Kommer till stallet och Clara säger att vi måste rida ut med Narisa för att se hur hon är ute, bara skritta om vi känner för det. Så ja, där pajades min plan om ett dressyrpass i ridhuset. Gjorde iordning hästarna och begav oss ut..
 
Duktiga som vi är glömde vi luvor till ponnysarna och de blåste snö så stackarna fick snö i öronen. Men de brydde sej knappast Fiona om då hon var pigg och tittig. Kunde knappt göra en halvhalt utan att hon gasade på... Omvända signaler typ. Gick in i baken på Narisa haha. Nä men vi kom en bit uppför en lite kulle på grusvägen som för övrigt knappt gick att rida på för all is, kom upp och herre vad det började blåsa! Så vi båda tycket det var dags att vända hemåt. Hade då bara skrittat och vände och skrittade hemmåt.  
 
Strax efter en liten dam och någr buskar på vägen så rider vi ner till åkerkanten med ca 30-40cm hög snö. Ponnyn blir bara piggare och piggare och letar efter något att flippa ur för. Hon har väll tur med sitt sökande för just då kommer det en vit större bil bakifrån. Hon brukar vanligen inte bli rädd för bilar mer än vilja vända sej men idag så kan hon inte hålla sej och börjar takta och småbocka. Narisa blir lite stirrig men de båda lugnar sej. Dock låter jag Fiona trava lite... Narisa kommer upp travandes brevid och Fiona får för en gångs skull resja-lus. Hon gör en minibock som råkar träffa Narisa på baken lite... Narisa hoppar upp och galopperer frammåt. Sen inser Fiona att hon är lång bak. Poff, så flygger hon av i en rad bockar, alltså inte sånna små ibland, utan jag flyger fram på sadeln och hoppas att jag sliper åka av. Hamnar på framvalvet och liggandes på halsen när vi äntligen är framme hos Naris som skrittar lugnt x) Skrittar de sista metrarna bort till stallet och jag rider in i ridhuset.
 
Väl i ridhuset lugnar hon ner sig och kan gå utan att hålla på med sitt huve. Börjar trava lite. Mest på fyrkanten. Men usch vad hon hängde sig i bettet idag. Kändes som jag fick hålla uppe hennse huve innan det skulle falla till marken. Hon var lite ringrostig av sej ( efter dessa 3 dagars vila ) och så men gick endå framåt idag. Själv red jag utan stigbyglar för att öva på att sitta ner i sadeln. Travade ganska mycket och övade på halter och igångsättningar som gick bra. Tog till slut några varv i galopp i ridhuset där ponnyn gick fint frammåt^^
Två bilder från idag!
Redigeringen på bilderna gör dem mörkar än vad det egentligen är^^
 
Imorgn är det sista dagen i skolan innan påsklov! Gör dock ett större spanska test men det borde gå bra.
 
/Gabbi
 

¦ Surprise

Must Have:s

Must have:s enigt mig, i mitt Ps :'') 
Fonts:
Bourbon
Brain Flower
Sharon Lipshutz Handwriting
Mossy
Simply Glamorus
Sweetly Broken
Actions:
Sunlight action
Creamy Haze action
Dreamy Light action
Joyful action
Och min lilla foto stämpel hihi ^.^
 
/Sharon

¦

Topp 5 från Hööks

Topp 5 saker från Hööks till häst/ryttare. Har inte alla dessa saker utan tycker dem är snygga =)
 
Ryttare
1. Bling ridbyxor. Sharon har ju två par som jag brukar få låna, de är så extremt sköna! Kostar runt 500kr men lätt värt pengarna^^ Snygga och passar till flera outfits så ett + till det!
2. Lami-cell hjälmen ( som jag/vi äger ). Hyfsat dyr men snygg är den ju, och skön och luftig!
3. JH Collection pikè. Sjukt snygg och vill verkligen ha den! Snyggast i röd tycker jag men både vit och marinblå är snygg.
4. Åh! Förra gången vi alla var på Hööks så testade vi ridvantar och alla dog seriöst när man testade dessa! Vill hemsk gärna köpa dem men hade nog laggt 260kr på något annat... Sedan är de lite tjockare ( inga direkta sommar vantar ) och finns inte i riktig svart. Hade endå lätt köpt dom om jag hade pengar över^^
5. JH Collection väst. Äger inte den heller men vill såå gärna. Snygg och skulle matcha perfekt! Gillar både denna marinblå oh röd.
6. Lammsulor. Varma till vintern och funkar utmärkt. Billiga ( ? ) är dem med. Köper alltid in flera par sånna till vintern hehe x)
 
Häst
1. Gummityglar. Behövs väll knappast en förklaraing till dessa. Sköna, snygga och billiga! ( Vi har dem i brun, men ska nog inköpas i svart med! ).
2. JH Collection bruna lädergrimma. Äger ingen lädergrimma än och denna är ju sjukt snygg.. Borde kanske köpa den hehe? Otroligt snygg är den ju, gillar att den är brun med vit fodring och ett + till den inbroderade texten!
3. Magic Brush. Har dem i blå och älskar dem. Finns inga bättre borstar!
4. Gold Medal schabrak. Har ju den nya modelen i marinblå och brun. Snygga!
5. Compositi plaststigbyglar. Snyyggaa och sköna. Känns knappt som man har en stigbygel där ibland! Ett + till att man kan byta ut plattorna och matcha ännu mer!
6. Aachenträns Hunter Claridge House. Vill ha det i svart. Snyggt dock mistänker vi att de har hårda kanter och kan skava lite på hästen ( ? ) men har inte hört något sådant än... Äger ju inget träns än heller så lutar mot att jag och Sharon vill ha detta eller ett snyggt pullarträns!
 
Lite uppdatering såhär mitt på dagen ( tidsinställt )^^ Ska försöka att göra tidsinställda såhär till mitt på dagen^^
 
/Gabbi

¦ Surprise

Tre Outfits

Tre enligt mig enkla,billiga och snygga outfits jag inte tackar nej till :')
 
/Sharon

¦

Perfect

Ny header som ni ser ( inte ny? Klicka f5! ). Tycks? Jag, Gabbi gjorde faktist den hehe x)
 
Kollade på PLL innan, omg sista avsnittet på säsongen :o Men fööör bra saker hände, TOBY IS BACK! Det bästa var att han sa att han gjorde det för att skydda dem precis vad jag och Sharon trodde ( dock tror jag fortfarande inte riiktigt på han... )^^ Palla vänta ända till Juni för säsong 4... -_- PLL gif's!
Hiihi gifen ovan är från en Livestream ♥
 
/Gabbi

¦

Detta gör mej glad

... inom ridningen!
 
Positivt:
- När ett ridpass går bra
- När hästen är snäll och sköter sig
- När man kan rida ut i bra väder
- När vi rejsar med hästarna och de ökar oredentligt
- När vi har tid att rida längre rundor
- När hästen små-busar på en ueritt ( av glädje )
- När jag får en känsla av att jag red bra
 
Negativt:
- När hästen inte lyssanr för fem öre
- När jah rider som en kratta
- När hästen rör på sej överdrivet mycket när man borstar den
- När hästen går vid uppsittning
- När hästen drar ( stark typ )
- När det dammar i ridhuset ( Fionas fel... )
- När man rider ut och det blåser
- När man inte kan rida ut pga vädret
- När hästen är dum och gör onödiga saker med avsikt
- När hästen inte vill få in bettet i munnen ( vissa dagar så.. )
- När hästen snappar åt sej hö
- När hästen vägrar att gå
- När hästen blir "rädd"
 
/Gabbi
 
 

¦

Envanligonsdag

Onsdag som onsdag. 10st var borta från klassen idag :0 Annars så har det ju snöat för mycket ( all snö är för mycket ) typ 3dm... Så fick gå till skolan. Gjorde so-prov med ju, gick väll okej. Inget stall idag heller pga vädret. Imorgon ska någon av oss dit iaf, måset ju typ.  Ska kolla PLL strax om senare blogga om jag kommer på något.
 
/Gabbi

¦

Tråkigt inlägg

Uppdatering som uppdatering. Tar ett inlägg om min ridutrustning dådå^^
 
Hjälmar:
Lamicell med swarowskistenar. Används vid fottotillfällen och "finare" stunder. Även uteritter ibland.
Active CRW
Såg ut som på bilden en gång i tiden. Har tappat silverstycket fram, silverstycket bak är fastlimmat igen, blingad där bak med massa olika färger och framförallt brunsotig av dam. Rider med den i ridhus och uteritter.
Västar ( säkerhetsväst ):
Röd ( märke? ) panelväst.
Exakt den på bilden^^
Ridkläder:
Två par ridbyxor som alla gått ur Hööks sortiment + två par från Tjeckien. Beiga, Marinblå med beige helskoning, grå/röd rutiga knäskodda och brun/gul/beige rutiga med mörkbrun skoning ( hela 3 år gamla nu.. ).
Ridstrumpor.. för många. För stora och för små. Rutiga och randiga. Prickiga och helfärgade. Korta och långa och förmånga.
Ridtröjjor typ.. Brun "funktionströjja" från Horze ( ur sortimentet ). Funkar ju dock som en nu-ska-Gabbi-svättas-ihjäl tröjja då mamma tvättade den i fel tvätt..sååå den ger motsatt eftekt nu. Och en marinblå med vit krage och rosa detaljer från Ullared.
Ridskor/stövlar/stallskor:
Junioridstövlar från Hööks.
Vinterridskor från Hööks
Mountainhorse rid och stallskor
Stallkängor från Hööks
Jackor till stallet:
Olika mestadels. Än så länge mest reflexjackan, men även Mcr jackan, vita softshell och en svart täckjacka.
Och en kofta..
 
So ointressant ett inlägg kan bli.
 
/Gabbi
 
 

¦

True Shit

Kom lite random på min dashboard på tumblr.
 
/Gabbi

¦

Sämsta och bästa

Eftersom detta ämmnet ploppade upp i mitt huve så ska jag skriva om mitt bästa och sämsta pass.
 
Bästa passet
Ridet på Njord i slutet av sommaren, augusti typ. Eftersom Gina vilade så skulle vi bara rida ut med Njord och Spirit. Sharon ville osså rida så hon fick rida han först på stubben en bit bort. Han var mer eller mindre på dålig humör. Bara tramsade runt med henne och ville konstant hemmåt ( han hade precis börjat med hemmåt-betendet ). Sharon hoppade av och ville inte rida mer så jag satt upp. Medans hon satt och var sur för att det gick så dåligt så fick jag världens bästa pass ridet. Han gick i form i både skritt och trav, lyssnade perfekt och ville helt plötsligt inte alls hemmåt. Den enda gången han någonsin gick i form med mej på ryggen i trav. Minns att jag var sjukt glad efter det passet. Kommer ihåg det starkt och ett av de absolut bästa passen!
 
Massa andra pass har gått bra men detta minns jag sådär speciellt. Minns ochså ett med Dixie, sista gången vi red henne barbacka och sedan en drös med Elles pass med.
Inte bild från det passet dock kanske bara någon dag efter och samma stubb.
 
Sämsta ridpasset
Ett hopp pass på Elle. Hon var fin när jag red fram men sen tog det stop. De som gjorde det så dåligt var att hon gjorde en skruv-bock om hon aldrig inna gjort med mej. Jag blev frukatnsvärt sur på henne, hoppade av, gav henne till Clara och stegade ut ur ridhuset. Svor även på att jag aldrig mer skulle röra henne med mina bara händer, det bröt jag dock. Åkate ca 1 månad senare och än är hon hästen som sat flest spår i hjärtat ( dramatisk Gabbi xp ). Minst sagt speciell.
 
Även här finns det pass som gått åt skogen, här minns jag ett dressyrpass i sommras ridet på Njord i paddocken. Alla ( Clara & Sharon ) gick det också dåligt för den dagen tills alla började skratta av hur dåligt det gick och vad vi hade sagt för saker till hästarna x)
Bilden är från ett hopp pass som gick jättebra, kom över 1.10 mitt höjdrekord.
 
/Gabbi

¦

Good Life

Idag var en sån "Jag vill vara själv-dyster" dag. Hörlurarna satt inne i öronen konstant med Good Life spelandes förutom på lektionerna då.. Sen blev det lite mer socialt mot slutet av dagen när folk gått hem för att de mådde dåligt och några killar från klassen kom och alla började skämta med varandra. Det var chill. Tänker plugga till so provet strax därav blir det inga fler inlägg för mig på ett tag. Matte diagnosen gick suveränt idag hoppas bara att facit står på min sida också :'') Va även hos sjukgymnasten, gjorde något "böj-prov" och det visade sig att mitt vänstra ben är helt friskt :D
 
/Sharon

¦

Andra världskriget

Jaha, prov på mellankrigstiden + andra världskriget imorgon yey. Gjorde mattediagnos idag, usch vad det gick sämst. Fick total hjärnsläpp och röknade om två uppgifter hela tiden...? Kortslutning i hjärnan idag verkligen. På fredag har vi spanska prov också och sen är det lov!
 
Inget stall idag. Blåser för mycket så hade inte kunnat cykla eller gå till stallet för den delen. Dvs att Fiona vilar idag och igår men men. Hoppas på att man kan ta sej ut imorgon om det inte blir ännu värre. Sååå trött på detta vädret. Som alla andra ja. Pluggat lite nu. Har inget vettigt att skriva om. Ska kolla AAoOD2 snart och förmodligen blogga senare med några tidsinställda om jag kommer på några.
S O M M A R
 
/Gabbi

¦

Detta måste jag träna på

Som många andra bloggar/daywievs så ska även jag rabbla upp vad jag måste träna på och det är en heel drös med punkter...
Vi börjar med..
 
Detta måste jag träna mer på inom hoppning:
 
● Min skänkel, den får inte lov att åka bak så mycket.
 
● Komma ner i sadeln mellan hindrena resp. efter hindret.
 
● Vara mer noga med vägen.
 
● In med armbågarna mot kroppen.
 
● Komma liite längre ner mot hästens mankam.
 
+ köpa ett hoppspö ( just nu håller jag ca 1-1.5dm in på ett allroundspö -.- )
 
Detta måste jag träna mer på inom dressyren/allmänt:
 
● Få en bra lodrät sits.
 
● Kunna fatta galopp utan att luta mej framåt...
 
● Vrida upp tummen, inga barnvagnshänder.
 
● Blicken ( konstigt nog har jag en okej blick i hoppning men inte här... ).
 
● Lära mej att sitta ner i sadeln i traven.
 
● Få en stilla hand + skänkel.
 
● Vinkla tårn inått. Just nu står de rätt ut.
 
● Även här tänka på att inte ta bak skänkeln för mycket.
 
● Trampa ner hälen ( det kommer iofs med när jag tar fram skänkeln ).
 
● Bak med axlarna.
 
● Böja armabågen + in mot kroppen.
 
+ köpa egna sporrar ( ifall att de skulle behövas )
 
Ska försöka rida mycket utan stigbyglar i dressyren och försöka tänka på min sits mer. I hoppningen så brukar en alltid kunna titta och hjälpa/påpeka vad man ska tänka på.
 
/Gabbi
 

¦

AAoOD2

Adventurous Adventures of One Direction.

Får kolla på det nya avsnittet efter skolan. Kollade Nialls Irish song iaf haha x)


¦ Surprise

Random Inlägg

Detta är heelt random och mest för att folk bokstavligen hälsar på mig med "uppdatera på bloooogen", ett kind of "ploppade upp i mitt huvud inlägg" Jo. Jag sover med hörlurar i öronen. Med musik i obviously. Hittar någon låt under dagen som jag inte kan släppa och då gör jag en spel-lista på spotify med bara den låten och sen lyssnar jag sönder den haha. Kvällens offer blir Good Life. En låt man lätt drömmer till x)
 
/Sharon

¦

Sadlar

Mina top 5 sadlar i stallet.
 
1. Lucas allround sadel. Vet faktikt inte vad jag gillade så mycket hos den men dem hade ett hyfsat litet säte och tunna vulster och det gillar jag. Sadeln följde dock med Luca.
2. Ginas och Dixies sadel. Allroundsadel mot hopp ( helt hoppsadel? ). Skön sadel och att den är mot hopp/hopp ger ett pluss i kanten. Finns fortfarande kvar men används inte för tillfället.
3. Elles bruna hoppsadel. Bara att det är en hoppsadel är perfekt. Gillar väll inte att den är så stor i sätet direkt, har lågt framvalv ( gillar sadlar med normalhögt framvalv ) och att den har sånna bulor på/vid vulsterna. Annars skön.
4. Fionas sadel. Grymt skön. Mindre i sätet och högt/högre framvalv. Meeen det är en allround mot dressyr. Minus för det. Men endå grymt skön och vulsterna är bara för braaaa
5. Njords dressyrsadel ( Spirits nu ). Skön, förutom att det är en dressyrsadel så gillar jag den.
 
Top 5 sadlar jag gillar minst.
( 1 är värsta sadeln osv. )
1. Elles dressyrsadel. ( Luca, Gulla och typ alla hästar lyckas få den ). Nej, bara usch. Rider hellre barbacka än i den sadeln. Min sits blir hemsk, skänklarna kommer inte åt, lilet pyttesäte och värsta aldeles för stora vulster ( tycker jag ju hehe -.- ). Ugh.
2. Apaches bomlösa sadel. Nej, hatar den med, stor och klumpig. Ful är den också x) Kan inte hoppa eller rida normalt i den. Möjligtvis skön på längre uteritter.
3. Leroys ponnyputa. Förutom att vi var dubbelt så gammla än vad man ska va för att rida i den så är den ful. fööör liten i sätet, hård och har inga vulster alls. + att man höll på att sätta sej på bakvalvet när man red lätt och tippa över med sadeln så fort man lutade sej 3cm fram. 'Gillar' den endå, men det är för att det är Leroy som haft den. Ägs av Batman nu, ( gjorde då med ).
4. Claras ( länk ) hoppsadel. Tycker den är hård eller mer kantig precis där man har låren men den är ganska ny så är antagligen mjukare nu. Hade den på Dixie först gången men den passade inte så hon fick Ginas. Annars även här ett pluss till hoppsadel.
5. Claras förra ponnysadel. Ingen har den just nu heller dels för att Spirit växt ur den och att det är en ponnysadel ( 15 tum typ? ). Förutom att den är för liten i sätet är den skitskön tycker jag. Här hoppar jag Spirran x)
 
Kan ju säga att Foxies sadel måste vara den mest osköna i hela värden. Inte lönt att ta med för har ingen bild + att jag inte hade kunnat beskriva dess brister utan att få panik. Kan förklar varför Ester alltid red barbacka på henne, ute, hoppning och dressyr.
 
Mest random inlägg jag någonsin skrivit men men Clara och Mathilda vill ha uppdatering varje timme så x)
Obs! Detta är vad jag tycker, alla tycker vi olika!
/Gabbi

¦

Animal Gif's No. 3928

 
/Gif-Gabbi

¦

Klass 3 varning

För att jag är så snygg. Fattar ni??  Nä det är typ storm här ute :''D Vi åkte inte till stallet utan jag och Ester hoppade av efter jägers sen gick vi tillbaka och hoppade på 144 från jägers, och där träffade vi Clara. Dagen vart väl speciell på sitt egna sätt. Erika körde ett sånt gammalt skämt som "om din hand är större än ditt ansikte har du cancer" Jag testade och hon drämde sin hand i min hand så jag slog till mig själv i fejset huhu :'''( Jag och Gabbi bor i varsin ände av huse och komunicerar med kik. Bombar med snygga killar jao *____*  Kommer tidsinställdaaa
 
/Sharon
 

¦

Hoppträningen igår

Jag red då med Narisa i början och Sharon red fram Fiona. Testade på att rida upp "bana" eller rättare sagt övningarna. 
Mathilda ( länk ) var som sagt vår tränare för dagen.
 
Började rida fram, var lite krågligt med allt framme i det pyttiga ridhuset + att vi var tre stycken ( de gula krysset var inte uppe ). Tränade på att böja hästen runt oxern, rida lite utan stigbyglar och allmänt vår sits. Jag hade som sagt Narisa och hon tyckte att ljudet utifrån var lite scary + att hon var stark och pigg. Travde fram och sen kom vi på bommarna ( röd, grön upphöjd på ena sidan, röd ). Gick väll sädår, missade alltid sista bommen, dels för att jag inte känner mej så bekväm på hästen än och vill inte riktigt säga åt henne + att hon är stark. Tilllägger även att hennes steg är enorm så jag hamnar jämnt i otakt i traven. Iaf, travade över det lite i båda varven. Sedan så skulle vi öva på avsaktningar med. Och sen galopp. Minns inte rikigt men tror inte jag galopperade över bommarna men är inte helt säker... Sen så tog jag oxern som då var ett kryss och sedan blev det ett rättuppstående på ca 50cm. Hoppar fin, inte så farligt stark som jag trodde hon skulle va! Sedan avslutade jag där med henne.
 
Sharon red lite på Fiona och sen bytade vi. Hoppade kombinationen på bilden ( gula krysset + rosablåa oxern ). Är riktigt nöjd över henne då hon inte vägrade eller sprang förbi nått hinder idag utan skötte sig fint! Hoppade av lite konstigt på oxern någon gång men från att vägra flera gånger förra veckan till dehär är super! + att hon hoppade och klurade ut hur man skulle fixa kombinationen superfint med. Sista gången låg oxern på kanske 50cm. Höger och vänster halva i ridhuset var alltså särskillda övningar och reds inte tillsammans. Lärorik övning och tycker verkligen det är superkul att kunna träna för någon! Tilllägger också att hindrena/bommarna är i färgerna jag ritat upp, färglaggt ridhus! Tackar Mathlida för det :)
Bilder från igår.
Sista bilden så hoppade hon av alldelse för sent och jag var framme med handen och hela mej så min sits blev helt fucked up x) Bild två uppifrån hängde jag inte riktig med x)
 
Träning nästa vecka igen!
 
/Gabbi
 

¦

En kubikdecimeter

Skolan ► Hem och plugga + städa lite ► Nu datan
 
En vanlig måndag. Ska göra några tidsinställda och kolla på TWD. Gör mattediagnos imorgon och historia prov på onsdag. Redan nästa vecka har vi påskolv! Nä, nu ska jag börja på några tidsinställda^^
Juste ja, ska be Sharon skicka bilder från hoppträningen igår så gör jag ett inlägg om de strax!
 
/Gabbi

¦

Ingen ork

Hade tänkt blogga om dagens ridpass efter PA men kollade på film med Sharon och sen orkade jag inte starta datan och göra ett ordentligt inlägg. Kommer upp ett inlägg + bilder från träningen igår med både Fiona och Narisa! Kan säga att Fiona var fin och hoppade kombination och oxer, inte än enda vägran idag inte! Narisa var också duktig, stark men ändå fin :)

 

/Gabbi


¦

Blogga blogga

Har hopptränat med Fiona för Mathilda för en stund sedan och även lite med Narisa i början ( Jag Gabbi red henne ). Har putsat grejor nu osså^^ Red varken Gulla eller Duches. Mer detaljer kommer när vi kommer hem!

 

/Gabbi


¦

Dagens planer

* Åker till stallet kl 12
* Alla hjälps åt att rida Gulla ( mest jag väll.. ), Narisa och Duches
* Träning (?) för Mathilda med Fiona 
 
Ungefär så ser dagen ut för mej och Sharon dock inte säker att vi tränar för Mathilda ( även fast jag tror det ) annars blir det nog ett lagom hårt dressyrpass i ridhuset! Kameran hänger med idag med och kommer väll fota/filma när alla ponnyer rids igen. Om det finns nån liten lucka med tid så kanske vi kan fotta alla våra outfits/schabrak och övriga saker.
Bilden; Grannens ( i ög ) häst och dess ca 1 månader gammla föl! Bilden är tagen igår av Clara eller Ester ( Emely? ).
 
/Gabbi

¦

Allt i ett

Clara har varit hos oss en stund, har redigerat bilder i ca 1h och är trött så ni får alla fyra ridpassen + dess bilder i ett inlägg.
 
Fiona
Red ut med Clara till ängen, blåste in i H men hästen reagerade inget speciellt. När vi väl kom fram så höll de på och bygga och borra precis brevid, blåste en massa + två flaggor och en katt som rände runt. Precis i början så blev de asrädda för två fasaner x) Inget wow-pass men endå helt okej. Skötte sig fint, ingen form eller så direkt men ändå okej^^ Ester fottade så bilderna blir lite halvdanna men men hon lär sej och de är bättre än förra gången!
Här blir de då rädda för fasanerna x)
Resten av bilderna! Igga min sitsheeelt. Vissa av bilderna är suddiga.

~~~
Vadå biffnacke o.o Haha x)
 
(Red hem, fixade iordning och satt i sadelkammaren en stund)
 
Gulla
Tog in henne i ridhuset, tränsade och satt upp. Var lite jobbig med båda tränasandet och uppsittningen annars fin. Skrittade och travade en hel del idag, hon reagerar mycket bättre på bettet nu osså^^ Skulle testa att galoppera idag men hon travade bara vad vi alla än gjorde. Tog ca 2-3 steg sammanlagt i galopp, men framsteg! Blev lite småsur ibland men hon är ju 4 år så man måste ha en del förståelse... Gullig lite teddybjörn är det ju :')
Bilder!
Söt eller vad?!
 
Narisa
Ester red henne lite först sedan satt jag upp. Väldigt stark är hon, stel i munnen och springen på. Trots det gick det ändå bra, då jag tog i henne ordentligt gick hon ner. Hon orkar ju inte riktigt arbeta än för hon är ur kondition. Testade även en galopp i vardera varv som gick snabbt eller ja framåt och tog jag i henne där med gick hon ner lite! Kul att rida henne var det och det ska bli fler gånger på hennes rygg!
Bilder! ( De tre första bilderna är på Ester och henne )
 
Duches
Sedan ville jag även testa Dusches som båda Clara och Emely ridigt ( inte så mycket ). Satt upp barbacka på en enorm häst ( 148mkh )! Red runt lite, supermysig häst verkligen! En bom las fram och jag skulle se om hon ville gå över den för igår så ville hon knappt men hon har aldrig varit i närheten av någon likanande. Det gick fin och till slut kunde jag båda trava och galoppera över bommen! Avslutade sedan ridpasset.
Bilder!
 
Imorgn tar vi tolvbussen till stallet och rider både Fiona, Gulla, Narisa och Dusches!
 
/Gabbi

¦

Softpotatis

Hehe kan man lungt kalla mig x) Har typ bara kollat film idag hehe och fler ska det bli. Fixade storbild till datorn och överförde bilderna från igår också så här kommer de :D
 
/Sharon

¦

4 ponnyer

Red faktiskt hela fyra ponnyer idag^^
Uteritt och fotografering med Fiona, barbacka med Gulla och hon tog sina första galoppsteg med ryttare på ryggen även fast det bara var typ 2 steg :') Sen red jag Narisa i ridhuset, stark men gick ändå helt okej mot slutet! Sen så hoppade jag upp på Duches barbacka och red henne i alla gångarter och övade att gå över en bom^^ missade förra bussen så blir körda av Esters päron om en stund :) Sneak Peak!

 

/Gabbi


¦

Challenge Day 16

-Quote
You must be the change you wish to see in the world.
- Mahatma Gandhi

¦

Mashup

Ester svarade på kik och jag får låna schabraket och hon fottar, lyssnar på massa mashups och sen så lyckade vi väcka Clara som är småsur nu x) Men hon vill ochså rida på ängen så det är ju bra :D Muntrar upp henne med avramlingskakor hehe x)
Ska iväg och köpa kakor om en stund och sedan till stallet! =)
 
/Gabbi

¦

добро утро

( God Morgon )
 
Vaknat, kollat lite på MyOne och Horsemeup, åh vill bara köpa nytt! Men allt sparas till Falsterbo just nu..
Ska till stallet kl halv tolv och om Clara och Ester svarar på kik och om de vill rider vi till ängen och så fottar Ester :) Dock inte säkert då båda säkert sover än. Lutar mot en marinblå/brun outfit om jag får låna Esters bruna JH schabrak som jag tror jag får, annars så bara nån blå outfit^^
Om jag kommer på något inlägg kommer det som ett tidsinställt till runt tvåtiden och om det blir bilder idag så kommer även de senare mot kvällen! Hoppas ni får en fin lördag, här är solen framme och sen är det en vecka i skolan och därefter loov!
 
/Gabbi

¦

Mini-me 2

Övriga bilder på mej och Sharon som små! Ja, jag hade hel-krulligt hår och den med napp är jag Gabbi :) Btw, den gråa kattungen är Putte vår födelsedags-katt vi fick när vi fyllde 5 år^^
Tycker ni vi var mer lika när vi var mindre? Även några bilder när jag hade brutit benet, jättekul :P
 
/Gabbi

¦

Mini-me

Efter att ha skrivit om hur jag började rida fick jag lust att leta fram bilder när vi var små och red. Dessa bilder är avfottade från fottoalbum så kvaliten är dålig. Iaf lite bilder! Ni får själva lista ut vem som är vem haha x) Lite shirtless bilder kommer visst med haha x)
 
Har massa andra bilder med som kommer upp som tidsinställda!
 
/Gabbi

¦ Surprise

Sjukt trött

Blogg.se appen laggar sönder så det blir ett kort inlägg från datorn utan bilder :( Red iaf på gräsvägen idag och "hoppade" lite. Det var en pinne men Fiona ville till en början endå inte hoppa riktigt men sen gick det bra :D Hon var t.o.m framåt idag haha. Red även Dusches lite snabbt i ridhuset. Heeelt kär *__* Ska även försöka få upp bilderna lite senare om det går =) 
 
/Sharon

¦

Tror nog de flesta..

... tycker ens lår splashar ut sej när man rider, speciellt barbaka..
Har därför hittat bilder på när mina lår var 'bra' och nu när de är lite sämmre. Har väll fått kvinnliga former haha x)
Maj 2011
November 2011
November 2012
Förra fredagen
 
Jag säger absolut inte allt jag är tjock, men jag tycker det ser fult ut när lårer blir så.
Jag var ju väldigt smal i sexan och sen så har jag börjat äta mer choklad. 
 
/Gabbi

¦

Hur började jag rida?

Ett jag-har-lust inlägg.
 
Det hela med hästar började med att mamma tyckte vi skulle prova på någon idrott precis i början av sommaren 2006. Det blev då att prova på ridning på MCR några dagar med teori och ridning. Sen efter det kan man väll säga att jag och Sharon ville börja rida. Den sommaren gick vi även på fritids med Ester och vi blev bästa vänner. På höstlovet 2006 gick vi alla tre en till prova på kurs på MCR. Alla ville börja rida och till julklapp fick vi som en present att börja rida i en ridgrupp tillsammans. 
 
11 Januari 2007 red jag ( Sharon och Ester ) min första ridlektion på MCR. Det var då en nybörjargrupp. Samma eftermiddag ringde de från MCR och vi fick alla tre byta till en lite mer avancerad. Red i den i några år, utvecklades enormt. Vårterminen 2011 hade vi alla sköthäst, var i stallet 24/7, hjälpte till att leda osv. Helt plötsligt stog vi med Chivas i händerna. Alla fick rida han vars en dag i veckan som vår egen, det var nog den tiden jag utevcklades mest. Till sommaren hade vi växt ur lill-plutten och eftersom vi hade haft Chivas hade alla börjat 'märka' oss lite mer i stallet och vi fick ta hand om några andra privathästar. 
 
Våren 2012, alla hade en svacka i ridningen och Sharon hade tom slutat rida. Det var då jag började leta någon mer stans att rida och utvecklas, då vår grupp ( även om vi var i nästa högsta för juniorer ) hade börjat ta in elever som egentligen inte hade den kunskapen än och vi andra kunde inte riktigt utvecklas för vi fick ta allt om igen hela tiden.
 
Då hittade vi Östra Grevie. Och där är båda, eller alla tre faktit nu. Red klart treminen ( VT 2012 ) på MCR för att sedan sluta där och tillbringa all tid i Ö.G. Helt klart de bästa beslutet någonsin och att vi fick chansen att börja rida försäljningshästarna! Ja, nu har man ridigt i Ö.G i mer än 1 år och sammanlagt har jag ridigt i 6 år =)
MCR
( till skillnad från nu hade jag smala låååårr )
ÖG
 
/Gabbi

¦

Home

Hemma efter en chill dag i skolan förutom att jag fick asdåligt betyg på en sak i svenskan -_- Jaja, ska göra några inlägg och tidsinställda, kolla på TVD och ja, sen vet jag inte mer^^ Mummsar i mej, havrefras och jordgubbar +_+ Btw, så har mitt ljud kommit tillbaka, datan behövdes nog uppdateras lite..

 

/Gabbi


¦

Tha Day

Skolan och sedan halv fem till stallet.
 
Ingen av oss var speciellt ridsugna så vi skulle bara släppa dem i ridhuset. Meeen när vi skulle plocka undan lite hinderstöd så busiga som vi är hade vi kvar ett par. De fick springa runt lite först sedan så hoppade vi upp barbacka i grimma och grimskaft. Skrittade fram och sedan lite trav. Hoppade ett litet kryss några gånger och sedan höjde vi till rättuppstående på kanske 30cm. Hoppad det lite och sen så tog vi vars en galopp. Sedan höjde vi det en sista gång och nu låg det på ca 50cm. Hoppad det vars en gång sedan avslutade vi! 
 
Har förövrigt pluggat spanska blää och sen har mitt ljud på datan halv-crashat på datan då det bara funkar i lurar (?), great. Imorgon kommer bli en chill dag i skolan!
 
Bilder och FILM från idag! ( inget ljud på filmen då jag inte pallar ladda ner en låt -_- )
En bild på mej under när Clara tycker jag ser ut som en midget
Och sen filmen!
 
Sorry för att jag bloggat dåligt men men.. Ni får ju film istället!
 
/Gabbi

¦ Surprise

Why do you [haveto] be mad? O.o

Ett internt skämt mellan Gabbi, Erika och mig HA GAY Spelade såndär fotbolls grejs på håltimmen. Erika och jag var azum. Vi vann två gånger i rad. Fast de andra lagen vann också ibland. Sen skulle E spela ett skitspel på sin mibil så hon dumpade mig och då blev jag arg på henne. Arg arg liksom. Haha nej. Vi var grymma på basketen sen. Åter igen vi är azum. Sen va vi efter skolan igen. Hon typ bor här. Vi tittade på Titianic. Ska aldrig mer se den igen. Vi kom fram till att alla killar borde vara som Jack. Jack i filmen.  Förstående. Och att vi också ville ha realtioner som dem. Dem i filmen. Men sådana finns bara i filmer. Sen började vi prata om helt random shit. Typ att vi kanske redan har träffat de vi kommer gifta oss med. Wierd. 
 
/Sharon

¦

?

Livet måste skämta med mej.


¦

Åsiktsinlägg

Försöker mej på ett åsiktsinlägg, enkelt tema.
 
Att rida med eller utan hjälm..?
 
Själv rider jag alltid med hjälm. Hoppning, dressyr, uterit osv. Hjälmen är ju viktig, åker du av och landar på huvet kan det ju gå riktigt illa. Och sen så får jag inte heller rida utan hjälm för mamma. Jag tycker inte heller hjälmen stör eller är tung och allra allra flesta rider ju med hjälm så det är snarare konstigare att rida utan. Men jag har ju suttit och skrittat/travat en häst utan hjälm i hagen.
 
Är det någon skillnad? Ja det tycker ju jag för dels 'rider' jag inte hästen och det är alldrig mer än 5-10 minuter. Risken för att trilla av är väll lika stor endå? Ja, till en början rider jag i grimma och styr med vikten och sätet. Blir hästen rädd har jag ingen kontroll på hästen och jag kommer antagligen inte kunna stoppa den. Har jag otur flyger jag av och landar med huvet först. Kommer det en stor last bil precis vid staketet kan ju hästen osså bli rädd. Eller så kan någon annan ponny jaga iväg den och så hamnar man mitt i ett häst-bråk. Men jag brukar lita på hästen om jag sätter mej på den i hagen. Jag gör det ju inte på en häst jag inte är 100% säker på och ifall nått händer kan man ju hoppa/slänga sej av ganska fort. 
 
Men jag rekomenderar hjälm men har inget emot de som väljder att rida utan. De får ju vara deras val.
Utan hjälm ( har en del bilder hehe, men en av dem )
Med hjälm ( ja, här har vi ju en del att välja på )
 
Vääälldigt kort åsiktsinlägg men men det är ju kind of mitt första. Får komma på ett mer udda tema nästa gång.
 
/Gabbi

¦

Rubrik här jao

Nått jag verkligen är dålig på är rubriker och åsiktsinlägg.
 
Iaf, Erika följde med hem och så kollade jag och hon på film sen så visade hon mej en massa lol men man fattar ju inget x) Hästarna vilar tydligen idag heh^^ Ska kolla på PLL och om jag får tid försöka mej på ett åsiktsinlägg :)
Skolan var som vanligt halvtråkig. Och sen började det snöa, hurra.
Halvgammal bild x) Har ju planerat in en fotografering på ängen snart, i helgen kanske? Allt hänger ju på vädret som alltid ska skita sej x(
 
/Gabbi

¦

Småfranska

Lagade bakade småfranska på hemkunskapen idag, gött. Jag och Wd är helt klart den bästa gruppen. Eller enligt honom i allafall. Enligt honom så är alla andra avundsjuka på vår grupp, haha skulle inte tro det. Läraren gick förbi och sa att hans deg var perfekt. Sen mobbade han mig. Eller jag tyckte ha gjorde det. Jocke och han testade mina och Gabbis reflexer o.o med grytlappar xD Sen så sa Wd att han kan föreställa sig hur min och Gabbis relation är, och jag bara, ohh det tror du brara ^.^  Sen så blev han arg på mig och sa till mig fast han sa såklart Gabbi istället för Sharon och sen började han babbla en massa om att när han blir arg så säger han Gabbi till mig, det typ bara blir så, sa han. Okok. Erika är hos oss nu. Fast Gabbi och hon kollar film inne hos Gabbi. Och jag kom precis hem från min träning. Så jag orkar inte vara social med dem. Det svenska vädret i mitt hjärta. Inte alls. Det fkn snöar typ. Det är snart påsk ju. Gjorde jag ens några inlägg igår? Whatever. Tittade typ bara på youtube videor. Drog ett skämt med en kille Erika snackar med. En gamer som LOL:ar med henne antar jag. Hans reaktion var azum. Vi dog. 
Jag:Knock knock
Han: Who´s there
Jag: Go fuck yourself
Han: Den var ny :'')
Jag: Haha ja :'')
 
Grymt. Erika är azum. Jag är azum. 
Gammla bilder med ny redigering ^.^
 
/Sharon

¦

#337 Land jag vill resa till

( Utan inbördes ordning )
Narnia
Hogwarts
Mystic Falls ( TVD )
Rosewood ( PLL )
Panem ( Hunger Games, huvudstaden )
 
Haha, hur najsigt hade det inte vart att åka till Hogwarts :D Eller Mystic Falls, vampyre och övernaturligt x)
 
/Gabbi

¦

Azum Horse Gif's

Sammlade ihop x antal häst-gif's igen hehe x) Uppdatering iaf!
 
/Gabbi

¦

Challenge Day 12

-Hobby
 
/Sharon

¦

Pigg ponny

Näj, inte direkt... Hade tydligen lite mer krut i sej än igår men jag kände då ingen skillnad. Lat,lat och ville knappt änns rejsa idag..? Hon är väll trött på grusvägen precis som jag I guess.. Iaf kan försöka berätta lite mer om passet idag då^^ Hade till en början lite bråttom så när vi väll kom ut var klockan redan tio i sex. Red till *trumvirvel* grusvägen. Ingen plan alls hade vi väll, tänkte mest på att hinna med tiden. Så ja, skrittade och travade och galopperade. Blev fina lugna galopper, men när man väl ber henne öka blir det inte så snabbt haha^^ Kändes ändå som hon försökte ta i för att rejsa mot Spirit men endå räckte det inte x) Men glad var hon iaf och vädret var ju på vår sida! Träffade även på en traktor och jag trodde hon skulle bli väldigt mer rädd men hon bara trippade nått steg sen var det över med det :) Imorgon så hittar väll Sharon på något med henne, vad det vet jag inte ^.^ Jaja, bild från idag hehe x)

 

/Gabbi


¦ Surprise

Buhuhuh

Ehm, vet inte alls vad jag ska skriva om så ja... men tittar iallafall på Jack & Finns nya video haha xD
  
 
 
/Sharon

¦

Häälllluuu

Red ut i det fina vädret med bästaste Clara :") Gick jättebra, hästen har ju sådan framåtbjudning lixom. Nej. Lat, det är vad hon är o.o Heeelt vanlig skoldag annars, men endå heeelt annorlunda, ett lite Erika fail, man bah o.o vännen då ^.^ Ska plugga biologi hemma. Kul haha.

 

/Sharon


¦

Black n' White

Svartvita bilder på hästsportstidningar! Har sån extrem lust med nått nytt men allts spars redan till Falsterbo! ( Annledninge att vi sparar redan nu är för att ca 950:- går av varje månad till zon-kort som vi själva måste köpa )
 
/Gabbi

¦

~

Sitter just nu och tråkar i skolan, då detta är ett tisdinställt^^
Bjuder på några snygga bilder/gif's som kanske gör en lite glad..?
 
/Gabbi

¦

Little Flowers

Tog några minuter till att fotta mina Martens idag, mina fina blommiga små skor som gör mej aslånga :P
 
/Gabbi

¦

Hoppnig

Har ingen lust att skriva om passet så noga längre, men men.
 
Red fram, tänkte inget på fromen utan fram. Travade över 4:a cavaletti bommar, några hopp och sakta-av-till-skritt men till slut så gick det. Skulle sedan börja hoppa då. Ett kryss med mitten på kanske 40cm, började direkt med en vägran, och sedan en till... Haha, visste redan då att passet skulle gå utför.. Kom väll över det till slut, hoppade väldigt högt över och lite konstig så var inte med i nått av hoppen idag. Sedan då Cajsa som var vår lilla tränare för dagen satt upp ett kryss - titthinder - snett igen som vi skulle komma på, och under låg ett täcke. Kom i fin farm första gången och hon hoppade väldigt stort men hon hade inte riktigt registrerat att det var ett täcke under sååå när jag kom en gång till på det kom..
 
Avramling 1: Kom i bra fart på titthindret ca 30cm kryss meeen när jag ville hoppa av så drog hon mistänksamt ner huvet och jag halkade ner till halva halsen, tappade stigbyglarna och försökte ta mej upp baklänges men då tar hon ner huvet till marken och ja, där sittter jag med händrerna på bommen, baken i vädret och benen på marken x) Länge sedan jag trillade av får man väll säga x) Gick bra dock^^
 
Sedan satt jag upp igen och skulle komma på det igen, blev några vägringar men till slut kom vi över med ett mega-hopp över. Sedan blev det skritt paus och Cajsa gjorde om första krysset till en oxer ( Oxer och Fiona är inte direkt vänner än ). Låg på kanske 40cm, tillräckligt för att de ska bli läskigt tyckte ponnyn. Men fick över henne någon gång tills..
 
Avramling 2: Kom på oxern med bra galopp, och red lixom ända tills hon hoppade av ( slutar 'rida' precis innan hindret och då vägrar hon, helt och hållet mitt fel ), så jag hängde inte alls med i hennes gigantiska hopp + att hon hoppade till liste snett ifrån, så jag tappade ena stigbygeln och tippade över till andra sidan och trillade av x) Men som tur gick det bra det med.
 
Sedan så skulle vi då ta en liten bana, först oxern, vända snett igenom på titthindret som nu var ett rättupstående på ca 30cm och sedan vända och byta varv och komma på oxern ige,n och till slut fick vi till det^^ Konstiga krumelut-hopp, jag tappade stigbyglarna x antal gånger och så ville hon gärna stanna efter hindrena, så min sits var fruktansvärd hemsk idag och jag red som en kratta... Jag hade lovat ponnyn att avsluta passet om sista banan gick bra och det gjorde det ju, så sagt som gjort travade och skrittad jag av. Däremellan så gick strömen i stallet dock så var det ganska ljust endå så, men den kom även tillbaka senare^^
 
Tyvärr blev det inget filmat idag så bjuder på en arkivbild från förra gången vi hoppad henne^^
 
Haha, måste verkligen få ordning på min sits, framförallt i hoppningen, inser nu när man tränar för någon ny hur många brister man faktist har, t.ex 'slutar' att rida innan hindret och antar att ponnyn kommer hoppa som de flesta jag ridigt gör ( inräknat Fiona då hon brukar hoppa bra annars ) av anledningen att jag inte hänger med i hoppet annars. 
 
Btw, vad tycker ni om såhär mer utförliga beskrivningar om ridpassen? Oftast så kan man ju skriva ganska mycket mer än vad både jag och Sharon gör och ibland så gör vi inget speciellt alls och då finns det inte lika mycket att skriva om..^^
 
Imorgon är jag hemma. Kommer väll på nått att blogga om^^
 
/Gabbi
 

¦

Hopping och två avramlingar

Som rubriken lyder^^ Hoppade en liten bana med både oxer ( inte Fionas bästa vän ) och ett hinder med ett täcke under - och det har antagligen Fiona aldrig sett förut x) Mer får ni inte veta nu då jag för en gångs skull har nått ordentligt att skriva om så sparar det till hemma och då datan^^ Två fina avramlingar blev det idag iaf x) Sitter nu i sadelkammaren och väntar på att mina fossingar ska tina upp...

 

/Gabbi


¦

Todaayy

Vaknade ► Kollade på TWD ► Och kollade klart på alla TWD-episoderna. Har precis ätit lunch och ska till stallet kl 3. vet inte alls vad jag ska göra med ponnyn, dressyr eller markarbete hade jag nog önskat^^ Blir som vanligt uppdatering efter stallet, sen kommer en vecka till i skolan, och sen en till och sen är det påsklov :) Har blåst över lite snö inatt, tråkigt :( Är mitten på Mars, borde det inte vintern vara över? + så är det typ storm ute...
 
/Gabbi

¦

Challenge Day 10

- Summer throwback
 
 
 
/Sharon
 

¦

C'est la vie

C'est la vie = Basically Shit happens but it sounds a lot nicer

Har väldiiigt tråkigt :'( Så jag tittar på film. Favorit ord. Kan man ens ha det? Eller favorit meningar? Från filmer lixom? What ever. Råkade radera papperskorgen. Fick tillbaka den. Råkade skapa en ny mapp och sen göra en genväg till den. Råkade ta bort den nya mappen permanent. Nu får jag inte bort genvägen för den finns inte. Inte igentligen. Men endå finns den. Shit happens man, Shit fuckin' happens. Dog av ilska, ville skära ut den motherf*ckin' jäveln ur skärmen. Damn it alltså. Meen sen kollade jag på film. DiCaprio film. Och en häst film. Så nu är jag på bättre humör :D
 
/Sharon
 

¦

Sorry

Blev inget stall för mej då jag trodde bussen gick kvart i tolv ( som alla andra bussar ) men på lördagar går den fem över halv tolv, så dum som jag är missade jag tiden... Cyklade hem och har lyssnat på musik och legat i sängen i faktist 5 timmar, och satt på datan nu -_- Och därför har jag inget att skriva om heller, ska tona om mitt hår igen ( mörkbrunt ) och förnya min rosa dip-dye och sen fortsätta att titta på TWD^^ Eftersom jag vill till stallet aå gärna åker nog jag dit imorgon ( såvida Sharon inte vill ).
 
/Gabbi

¦

07.39

Sitter nu vid datan och har kollat lite på fresh-tops.com åh, vill beställa en...
Sånhär tröja eller....
Sånhär^^ Heheh, denna under blir dock dyrare med frakt.... Iaf, ska inte beställa nån av dem då ja  måste spara pengar :) Btw, så har mina Martens kommit nu hihi :'D
 
Nu ska jag kolla på TWD ( hah igen ) och sen vet jag inte mer, stallet kanske? =)
 
/Gabbi

¦

Tre dagar

... Utan att ha vari är i stallet!? Iaf tog tre bussen med Clara och vi skulle rida ut men eftersom vi bokstavligen höll på att blåsa ut på åkern blev det ändrade planer^^ Jag red då barbacka Fiona i ridhuset hehe asså det låter som att hela ridhuset ska brytas på mitten och alla bjälkar typ låter hel knastrigt :0 Somtur är det jag som är rädd och inte hästen^^ Ville rida barbacka för att jag helt enkelt 1) inte orkade sadla eller ta upp henne till stallet 2) hade inte ridigt barbacka ( ordentligt pass ) på ca 1 månad^^ Övade på halter och igångsättningar som gick bra men hon var lite lat i mitten av ridpasset och ville inte riktigt lyssna på mej men senare mot slutet så blev det lite bättre^^ Hon var osså väldigt nyfiken på Narisa som Clara red då^^ Blev galopp i båda varven som gick bra det med :) Som vanligt ska jag titta på TWD när jag er hem heh x) Några bilder från idag!

 
/Gabbi

¦

Renovera?

Gud vad jag vill göra om på mitt rum :o Helt plötsligt vill jag bara riva hela stället och fixa om typ.. Tänkte ta ner alla mina 67 (!!) affichser och välja ut 7 att ha uppe, fast då inramade.. Kollade på IKEAs hemmsida på främst ramar men hittade även lite annta jag skulle vilja he. T.ex. en ny papperskorg och en magnettavla men men, vi får väl se hehe :') Annars har man varit i skolan som vanligt och även hos sjukgymnasten :)
 
/Sharon

¦ Surprise

Dagens Fail

Vi skulle öva på lay-ups på idrotten och fick då välja vem vi ville arbeta med. Som vanligt körde jag med Erika och vi alla tjejer ställde oss i mitten av salen vid en av basketkorgarna. Såklart så ville både Cliff och Wd också vara i mitten av salen så de fick också vara med oss. Planen bestod av tre koner, två led och en basket korg. Bilden nedan visar:
Två tjejer gjorde före oss och bakom och stod Cliff & Wd. Okej, så jag börjar springa till första konen på min sida och så ska då Erika passa bollen till mig, meeeen hon failar och träffar istället konen jag står vid så att den flyger genom hela salen. Bollen studsar iväg lite och Erika har då fortsatt springa till den andra konen på hennes sida... Killarna efter oss börjar springa men inser att vi har fått lite problem. Jag försöker ta upp bollen och så ska Cliff hjälpa mig och precis när jag böjer mig ner för att ta upp den så skuter han upp bollen rätt i fejset på mig -.- så jag typ dör av skratt och blir typ helt röd i fejset. Alla tjejer skrattar förutom Erika och varken Cliff eller Wd skrattar heller ,så när jag går tillbaka för en lite "paus" kommer de fram till mig och frågar hur det gick. Jag har såklart fått tårar så alla bara men shit hur gick det, kolla på mig, gick det bra osv. och jag bara Shut the fuck up, jag gråter inte ens. Jag fick glädje tårar :'''''''''') <--- mobbad smili 
Jag och Erika är azum
 
/Sharon
 

¦

Grimma och grimmskaft

Pallade inte rida idag riktigt men eftersom ponnyerna vilade igår vart vi "kind of" tvugna, slängde in hästarna i deras boxar och drog med oss Fionisen och Spirit till ridhuset där vi knöt fast grimmskaft i deras grimmor haha Fiona var fin som vanligt och gick ner i både skritten och traven delvis men endå :") Sarah hade ridit de nya hästarna idag så vi tog som sagt bara in dem och lät dem stå och smaska på sitt hö i boxen. När jag kommer hem gör jag två till inlägg, ett om skoldagen mitt och Erikas fail och "Challenge" inlägg :")

 

/Sharon


¦

Idag/Just nu...

... gör jag/är det:
 
Just nu äter jag gurka med salt, sjukt gott
 
Idag är det 64 dagar kvar till vi ska se One Direction live +_+
 
♞ Just nu lyssnar jag på Birdy – Skinny Love 
 
Idag är det 44 dagar kvar till vi ska se Justin Bieber live '-'
 
Just nu skriver jag denna helt meningslösa mening haha
 
Kommer inte på fler...
 
Btw, hade ni varit intresserade av en frågestund? =)
 
 
/Gabbi

¦

Efter torsdag kommer fredag

Fredag imorgn yey! Tycker tiden går väldigt snabbt helt plötsligt....Iaf kom typ hem för 10 minuter sedan från skolan och eftersom alla läxor är gjorda ska jag en en gång spendera min fritid med The Walking Dead mehhe... TACK CLARA OCH ESTER! Sharon har prrecis åkt till stallet så kommer nog uppdatering om de nya ponnyerna ikväll! 
Hände inget speciellt i skolan idag, helt vanlig och tråkig skoldag -_-
 
/Gabbi

¦

#DancePonyDance

För er som inte sett "Tre's" nya reklamvideo^^ Sjukt gullig måste jag säga! 
 
/Gabbi

¦

Challenge Day 6

- Lock screen
 
/Sharon

¦

Bänkar av stenträ

Onsdag. Som alla andra onsdagar. Kanske mer aktiv bara. Och + att det var varmt. Hela 8 grader. (!!) Joggade i parken. Och Clara fick svar på sin " vill ni jogga med mig" fråga. Inte ett helt solklart svar men hon fick ett.    
Det var då inte jag som skrev utan Wd tog min mobil (-.-) under lektionen och började kolla mina sms och så fick jag detta så han passade på att svara. Blev arg på honom och sa att han iallfalla ska svara när vi slutar och visst det gjorde han men inte så som jag ville.. Killar alltså.... 
 
/Sharon
 

¦

Home

Hemma efter springturen nu. Ska titta på PLL och sedan TWD för jag pallar inte göra några läxor ( som alla andra dagar ) -_- Förlåt för att alla inlägg från min sida blir så vardagliga och tråkiga men 1) jag har inget speciellt att blogga om 2) ovan 3) svar 2.
 
/Gabbi

¦

Snart!

Inget stall idag utan alla tre går ut och springer en runda istället ( jag, Sharon och Clara )^^ Sedan hem igen och kolla på PLL och TWD :) Inget annat annt kul att berätta tyvärr, kommer väll upp ett inlägg senare^^
 
/Gabbi

¦

Nya ponnyer!

Lite snabbt nu då kom två ponnyer nu ikväll^^
 
Narisa
Korsnings sto och 10 år
146cm mkh
Tävlad i hoppning och dressyr.
Dock ej riden på sista tiden så ska komma igång igen^^
Duches
Arabkorsning och 12 år
148cm mkh
Dressyr och typ lite skogsmulle häst men är inte heller igång så ska sättas igång^^
Spännande spännade heh x)
 
Egentligen skulle vi inte till stallet imorgon men får se hur det blir med det x)
 
/Gabbi

¦

Två Outfits

Som sagt, knåpade ihop två outfits till hät och ryttare. En mot hoppning och en mot dressyr^^ 
Väljer att bara ta saker från Hööks och Horze sortiment just idag ( och alla andra dagar då jag är lat ) eftrsom det är lättast så hehe + att jag inte pallar leta andra saker x)
 
/Gabbi

¦

Take Me Home ♡

Lyssnar på TMH almubet medans jag.. pluggar -_- Men nu orkar jag inte plugga mer så jag bloggar istället, inte för att jag har nått speciellt att blogga om heller... Lämnade min cykel på lagning, städat lite, ätit och tittat på TWD^^ Har lust att fixa ihop outfits så tänkte göra det och lägga några i nått tidsinställt senare idag ►imorgon.
Helt sjukt vad jag längtar till 10:de Maj!
 
/Gabbi

¦

Femte Mars

Precis kommit hem efter en spring-tur ute med Sharon som jag lyckade få med idag, soligt och varmt! Nu ska jag städa lite ( -_- ) och sen antagligen kolla på The Waking Dead hehe bara för att Clara och Ester har fått mej att titta på den nu x)
 
/Gabbi

¦ Surprise

Leo & Juju Gifs

     
                      
                    
                     
                    
                    
                    
    ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
                    
                     
                    
                    
                    
 
/Sharon
 

¦

Intervallträning

Red ut sådär halvt sent men det är ju ljust ( +_+ ) så han till och med komma hem efter hela 2,5 vända på grusvägen^^ Blev då galoppintervaller som gick jättebra, dock var Fionis helt lat i början innan första galoppen men det blev bättre sedan och fick fina galopper^^ Hon tyckte även vi var för långt bort från Spirit en galoppsträcka så hon drog minsann ner huvet halvvägs och la till en glad bock, hehe men hon gör det bara av ren glädje så det är bara kul^^ Imorgon har vi studiedag så det ska bli skönt! Tre halvmysiga bilder från idag!

 

/Gabbi


¦

Challenge Day 4

- Pets
Hera
Kenzo
 
/Sharon

¦

Ridpasset

Sorry för att de kommer upp först nu men har kollat ponnyakuten, fixat bilderna och sorterat mina kläder...
Till passet då, hon var mycket mer framåt en i fredags och var endå duktig emot slutet^^ Hittade lite mer "knappar" på henne idag och det gick riktigt bra emmelanåt! Hon drog på rejält i galoppen och satte en fin galoppfatning med mej idag igen, för Sharon gick det väll ungefär som för mej så^^ Vår sits på henne ser lite random ut men det är svårt att rida henne samtidigt som man ska tänka på sin sits utan alla tankar blir på hästen, hon är allt en klurig liten ponny^^ Sarah mätte även henne idag för att se om hon had eväxt över till D ponny men det har hon inte^^ 
Vi letade upp en rikitg bra inställning och justerade ljuset med Clara så bildern skulle bli bättre och de blve dem osså. Nu till bilderna!
Haha, trodde inte alls det skulle bli såhär många bilder x)
 
Hennes form är lite från och till men hon är ju trots allt 5 år och förstår inte riktigt än men måste ändå säga att hon var duktig idag! Vissa bilder är ur en konstig vinkel med så hon ser helt konstig ut och vissa i felsteg men men^^
 
Sedan så fick även Leonora skritta med Clara och Spirit en runda + att hon red Batman^^
Sluted med att hon hoppade ett rättupstående på ca 30cm själv ( bara en som ledde Batman ) barbacka! Duktig lite ryttare =')
 
Allt för idag! Imorgon lutar det mot en uteritt^^
 
/Gabbi
 

¦

Stallet

Påväg hem från stallet nu, red ett ordentligt dressyrpass i ridhuset och ponnyn var fin emelanåt^^ Bilder kommer när vi kommer hem!

 

/Gabbi


¦ Surprise

Brun - blå

Detta ska med hem i eftermidag hehe. Behöver nya ridbyxor dels för att mina ena sprack i sömmen och dels för att jag känner för ett par nya haha. Och ridstrumporna är bara en så kallad bonus xD
 
/Sharon

¦

3 Mars

3 Mars 2012. 3 Mars 2013. Exakt ett helt år i Ö.G idag ♡ 
Känns som jag minns varenda dag från och med ett år sedan, som att jag kan berätta i detalj vad jag gjorde exakt för ett år sedan och framåt... ♡ Kaaan ju bero på att nästan alla dagar är dokumenterade i bilder hehe men det är bra och ha memories :)
 
Tänkte därför bjuda på bilder från första gången i Ö.G då vi red ponnyn Leroy.
Det var lite bilder det ja^^ Sjjuuukkt vad tiden går fort asså.
 
Idag; Ska först till jägers, Hööks så ska Sharon köpa nya ridbyxor och sen blir vi köra därifrån till stallet^^ Har även beställt nya skor till mej ( vardagskor ), mamma betalar hälfen av dem så får jag betala hälfetn dvs 700 kr hehe, det är ju ett bara Dr Martens x) Bild under på dem '-'
Ja, det är ungefär idag, sen är det skola på måndag och studiedag på tisdag! Härligt! Hoppas även på att de blir en lika fin vår som förra året och man kan väll säja att de börjar bra med en solig dag och vecka för den delen :D
 
/Gabbi

¦

Marsvinisar

Lallade runt med grisarna liten stund och tog lite fina bilder på dem hah. Alla är svartvita då jag tyckte det blev finast hihi. Två av dem (Joey och Chandler) är Claras förra marsvin =)
Högst upp Joey, Chandler & Fibi =)
 
/Sharon
 

¦ Surprise

Morgon-ÖG

Typiskt oss att sova 4 timmar, fodra hestarna vid 7 och sen kuta ut kl 9 till studsmattan och hoppa x'D 
 
*On tha studsmatta*
Jag: Ehm varför gör vi detta utan bh? o.o
Clara: Ehmm... fast skit samma x'D
Gabbi: Jag har endå typ 108 tröjor på mig så det är endå stabiliserat, lol
 
Man bah okeej? O.o
Bilder iallfall =)
 
/Sharon

¦

Simba, En klump på fyra ben

Lite bilder på Simba som jag fotade när de andra lekte med sina mobiler och slurkade i sig de sista cola dropparna hihi :') Så fin e han ♡♡♡
/Sharon

¦

Hoppträning 1 Mars

Hemma! Har precis fixat klart bilder från hopp-och bommträningen för Mathilda. Insåg verkligen hur många brister jag har i min ridning som varken jag eller någon annan vanligen påpkar så det var riktigt kul att få träna för någon! Dessutom är Mathilda jättebra på att förklara oh allt^^ Iaf som ni redan vet var hon lite loj och hade inget framåtsug alls. Sharon red lite över cavalettibommar som hon tyckte var lite kluriga ( bild nedan när hon hoppar över dem lite ),
Ja, så kan det gå x')
Meeeen hon blev ganska mycket piggare när vi började hoppa fram. Hoppade lite i båda varven och högst kom vi nog upp i kanske räcke på ca 70cm! Hon tycker ju det är väldigt roligt dehär med hoppning x) Tränade på lite lätt sits i galoppen mot hinder och fick väll till nån bra gång^^ Ni får lite bilder iaf!
Och Gabbiii
Min sits = inte bra :/ Antingen så lägger jag mej på halsen och har handen vi öronen + att skänkeln åker baaaakåt.... Träna, träna och träna...
Blev dock nöjd med ett hopp ( sista bilden + denna under )
~~~
Vadå eftergift..? Nej usch vad hemsk det ser ut från min del -.-
 
Gårdagens Fail; Gabbi bakar snabbt bakåt för att hinna filma ett hinder occchhh trillar.
Det var alla bilder från träningen och ni får även en sneek peek på nästa tidsinställda!
 
/Gabbi

¦

(Säkerhet)snålar

Som Gabbi skrev i morse så tändes carporten helt random mitt på natten, jag och Clara gick upp för att dra för gardinen men den gick bara halva fönstret och vi var skit rädda att någon skulle kolla in så Clara klippte sönder trådarna aom den hänger i så att den trillade för haha. Nu i morse när vi skulle dra upp den igen (vi klarade oss genom natten, tack till köttknivar och bee movie) så gick det ju inte för att den var sönder så vi fick sätta fast den med säkerhetsnålar heh men det funkade iallafall :)) i efter middag när vi kommer hem kommer bilder så stay turned :D

 

/Sharon


¦

Tidig morgon

Jaha, skulle gå och lägga oss vid 2 inatt så när vi typ lagt oss, så efter fem minuter såg vi att carporten hade tänds... Den tänds bara när nått rör sej väldigt mycket där då två personer behövde hoppa runt där för att den skulle tändas... Så vi blev asrädda och sen ville ingen sova efter att vi kollat huset ( med köksredskap i handen ) så vi satte på BeeMovie på tv och lät tv:n stå på hela natten x) Gick iaf upp vid sju och gav hästarna morgonhö och sen in igen för att sova, men jag kan inte somna om så jag satt och kollade hoppfilmerna från igår och ärligt talat ser det värre ut än igår när jag tittade på dem... Gah det är alltid nått som blir fel i min sits, skänkeln, blicken, handen eller nått sånt... Jaja träning ger färdighet! Har inga bestämda planer för dagen så får se vad den bjuder på helt enkelt! Vänta er ingen jättebra uppdatering dock... Var preciiiiis och släppte ut hästarna i hagen haha interssant att veta va x) Nu tjockar vi oss med cheez balls såhär på morgonkvisten x) Bild från igåååår.

 

/Gabbi


¦

Inget internet

Då Sarah inte kan lösenordet till inernetet så har vi bara våra mobiler så det blir lite uppdatering iaf :) Har precis hopptränat för Mathilda, det gick lite långsamt i början och hade inget framåtbjudning alls men de blev bättre senare när vi hoppat lite. Bilder ock eventuellt film kommer imorgon då när vi är hemma^^ Måste tillägga att Spirit och Clara var jätteduktig på deras hoppträning! Håller iaf på att göra tacos nu!


¦

Skrittrunda

Kände för att kravla oss upp på hästarna och skritta ut en sväng och så blev det! Släpade med oss Simba också och han blev skit sliskig så vi fick spola honom i badkaret haha. Säger även grattis till min kille idag, Grattiiiis Justeeen!! <3


¦

FRIDAY

Hade tänkt blogga från skolan men internetet var sjukt segt -.- Iaf har varit och handlat mat nu till helgen hihi kommer bli kul som vanligt + att Mathilda osså ska sova med oss och så blir det hoppträning med idag för Mathilda! Det ska bli sjukt skojjit då Clara sagt att hon är jätteduktig :') Och så blir det tacos ikväll hehe x) Passar på att säga grattis till älskade Justin <3 Är påväg till stallet nu iaf!