Soppans personlighet

¦ Stallet , Surprise
Önskeinlägg
 
Ja, hon har ju nästan blivit en helt annan ponny både från utsidan och insidan sen när hon kom. I början var hon mer eller mindre ingen drömponny alls. Olydig, sällskaps sjuk, envis, busig eller rent av dum ibland. Hon har på många sätt förändrats och blivit en väldigt fin ponny. Hon är visserligen fortfarande ganska envis i vissa situationer, vill hon verkligen inte kan man inte tvinga henne för hon har bestämt sig. Hon fortfarande busig ibland, dock nått jag och Sharon uppskattar nu haha! Hon klarar sig helt på egen hand utan nån hästkompis och blir inte vansinnigt bångstyrig när hon står själv längre. Tvärtt om, hon står lugn som en filbunke! Olydigehet har mer ellermindre helt försvunnit och lika dant med att var dum. Hon respekterar sin ryttare både vid handen och från ryggen. 
 
Hon kan ridas ut själv på men hon tycker det är mindre kul att lämna en hästkompis på vägen och rida i förväg. Hon är inte den typiska ledarhästen utan gillar hellre att vara en liten följeslagare. Hon faller för grupptryck hos andra hästar och blir en annan häst i närheten rädd blir hon också det, eller om en häst brevid inte vill gå vill inte hon det heller. Sen så är hon olika varje ridpass såklart och kan vara allt från en dröm till att vi vill skänka bort henne. Men hon är verkligen min typ av ponny. Till viss del lat men skulle mer vilja utrycka mej som att hon är lugn. Hon tar visserligen inte ett steg extra och gör (oftast) det vi ber henne om men inte mer. Hon måste få lång betänke tid på sig när vi lär henne nått nytt annars förstår hon inte och går iväg. Hon kan lätt bli för tiggig av för mycket godis från handen men då fär man bara säga åt henne ordentligt så ger hon sig. Hon kan beskrivas som stoig med. Vissa perioder måste man lyssna på henne och låta henne gör lita som hon vill annars blir hon sur. 
 
Hon blir allt mer sällan nervös och stegrar inget längre. Blir hon nervös lugnar man henne genom att prata lugnt med henne, klia på manken och sjunga för henne. Hon älskar att bli kliad vid manken och jumsken och kliar gärna tillbaka! Hon älskar sin box för det är svårt att få ut henne därifrån om alla hästarn står inne i sina boxar. 
 
Hade ju kunnat skriva om detta hela dagen, det finns ju såååååå mycket med henne som är speciellt och som bara hon gör men tyvärr har jag inte tid till att skriva en roman om henne även fast hon skulle förtjäna den. Hon är trots allt världens bästa ponny, mitt lilla charmtroll ♥
 











Kom ihåg mig?