¦ Natur >> Vardag

vi har iaf inte brist på vatten

Ingen i Malmö har säker missat våra fina översvämmningar. Blev alltså inget stall (vi som skulle hoppa...) för det regnar som satan (regnadeeee) och tja, det är översvämmning i källaren. En buss i Hyllie fick ju evakueras för de körde fast under en bro och vattnet täckte enda upp till sätena..... Pappa kommer i eftermiddag, nu spelar vi sims och jag har precis kollat klart Ratatoulle :p

¦ Andra Hästar >> Natur >> Stallet

roadtrip till häst

Idag red jag, Sharon, Clara, Julia och Kajsa ut till Bokskogen.
 
Trotts att det regnade lite var det huuuur underbart som helst. Tog Torupslingan och på ett ställe var den helt perfekt. Gräsväg med buskar och träd runt om, hur lång som helst och sen när man svängde var det massa kurvor och backar. Var väll ute i ca 2,5h och hästarna blev lagom svettiga efteråt! Joe var iaf väldigt taggad hela tiden och ville springa om alla hihi. På nån galoppsträcka så sprätte det upp gegga på en men jag trodde det var några bär först haha alla do när jag skrek "vad fan är det för är jag får i ansiktet hela tiden??" men det va ju gegga.
 
Kom hem till stalet och fick tvätta typ aaaaaallt. Hemma nu och har precis ätit, får se vad jag hittar på!
 

¦ Andra Hästar >> Kreativt

artsy

 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

förstår inte

Igår red jag Soppan men precis som dagen innan är hon inte värd att skriva om. Vi förstår oss inte på henne alls nu så det går bara skit hela tiden. Sprang till och med upp och hämtade gramanen men inte änns den hjälpte...
Vi ska testa hack på henne för att dels se om det är tänderna som är i farten igen eller om hon behöver hävstångseffekten. 

¦ Andra Hästar

Jag kan ditt skratt utantill

 
 

¦ Andra Hästar >> Kreativt

I listen to music more than I listen to my parents

 

¦ Andra Hästar

What did you give me to make my heart beat out my chest

Orkar inte blogga så mycket idag, har helt enkelt inte någon större lust att skriva nåt haha.. 
 
Ridpasset på Joe gick bra, han skötte sig fint och så. Galoppen blir bättre och bättre också hihi. Imorgon ska vi (beroende på väder ofc) rida till skogen med Clara och luffsa runt lite annars ska vi testa lite bett och hack + sidepull på Soppan i ridhuset för att se om hon kan relaxa lite annars vet jag helt ärligt inte vad som är fel på henne.. blir så arg bara av att titta på henne så ja ni kan själva förstå att hon ALDRIG har varit såhär besvärlig inann...
 
Fotade lite idag när vi red så kommer lite bilder i olika delar!
 
 

¦ Kreativt >> Shopping

Kingsland vinter 2014

Åhh mina favoritsaker från deras vinter kollektion 2014!
 
 
 

¦ Andra Hästar >> Shopping >> Stallet >> Vardag

28082014

Skolan idag bestod av, stalltjänst, matte, lunch, rida på lunchen, snack med Dalle, slutade.
 
Red Joe barbacka i ridhuset. Gick väll sådär, han går ju för det mesta bra så och han gick lagom fort (säker långsammare än jag vill men det är ju lättare att sitta på en häst som går långsamt i traven). Galoppen hade han lite svårt för att hålla och ville inte riktigt jobba i den, men tillsut blev väll nån korstida i fin galopp. Red ca 40min eller så! Påväg hem köpte vi spontant två termomuggar!
 
Kom såklart hem skit tidigt och nu ska vi väll gör nått... annat.

¦ Kreativt >> Shopping

Spontant spontanköp

Idag är inte Soppan alls värd någon bloggtid av mig, tänkter inte äns nämna henne mer än vad jag redan gjort för jag fick frispel och ville bara gräva ner mig under jorden och låta henne dra åt h-----e. efter dagens pass..
 
Tog bussen hem vid halv två (slutade tidigt och red på lunchen), tog den dock åt adra hållet och fick gå från konserthuset till stadsbiblioteket istället. Påvägen hem så såg jag jättesöta kaffetermosar i sett skulfönster hos Te & Kaffehuset och eftersom vi senast i morse snackade om termosmuggar och attt Gabbi behöver en så gick vi in och valde färger och köpte vars sin haha. Behövde också en tyckte jag (min gamla kostade 80 spänn och läcker för den är från lagerhaus och jalite brist på kvalla.. så så blev det med det. Väldigt spontant köp alltså hahah. 
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

sandfobi

Skolan idag var kul, mest i stallet och fick en håla på 2,5h så red ut med två från klassen i sommarhagen.
 
Hoppade lite terräng och det var hon bra duktig på, kunde hålla galoppen ganska länge osv. Sen skulle vi ner på stranden och gå i vattnet med hästarna... Men Soppan tvärvägrade att gå ner i sanden. De andra tre hästarna stod redan i vattnet men Soppan ville int ge sig. Hon backade och slängde sig och kikade och ville springa iväg bara för att inte nudda sanden med fossingarna. Bestämde mig för att gå till den andra stranden man kan rida ner i vattnet på, samma sak där. Hon backade in i stenar och rötter och fick panik, en häst gick före men hon skulle absolut inte. Efter tja 30-40 min så fick jag med hjälp av Sharon som ledde (hade såklart testat det innan men då ville hon inte) så fick vi henne att stå med framhovarna på sanden och då satt jag på en halvt livrädd ponny som fnös och fnös och bara glodde på sanden och jag kände på henne hur hon bara längtade tills hon fick sätta hovarna på gräs igen.. Sandfobi här ja!
 
Hade lite si och så och kom hem typ 5 för de va skitlånga bilköer... Har iaf kollat PLL nu, season finale!

¦ Gif's >> Serier

Grattis bejb

 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

igår va jag trött

Efter att vi kollat TW så somnade vi och vaknade inte förrens vid tio och då gick vi och la oss igen...
 
Skulle till läkare kvart över tio idag men larmet gick som vanligt kl 6. Somnade om till typ halv tio och sen fixade jag mig för skolan osv. Efter läkarbesöket tog jag (och Sharon, hon hade varit hos tandläkaren) och var väll i skolan strax över tolv. Hade biologi och svenska och så slutade vi lite tidigare. Kollade på tvåornas hopptränig lite och sen mockade vi ponnyernas boxar och fixade hö innan vi tog in dom. 
 
Jag red Joe idag och klädde han i vår orange outfit. Red i paddocken och han var laaaaaat. Beror delvis på att han är väldigt öm men han är ju ingen räser för den delen heller. Han skötte sig bra bortsett från hans seghet och blev väldigt fin i galoppen samt kunde hålla den mycket bättre. Nån gång denna veckan ska han också få skor runt om då han är helt otroligt fruktansvärt öm....
 
Imorgon är det mest stall hela dagen och sen ska det ridas. Kanske blir hoppning annars tar vi nog och rider ut lite!

¦ Kreativt >> Natur >> Stallet >> Vardag

Tar du en selfie?

Våra lärare haha <3<33<<3 Dem tar sånna dubbelhakaunderifrån-selfies med våra mobiler och frågar om vi har snapshat hahaha 
 
I alla fall så hade vi mest stall idag i skolan. Longerade på ridlektionen och det var en jäkla massa att hålla reda på så får nog öva med Soppan någon dag. Släppte ihop henne, Spirit och Joe och det gick hur bra som helst. Joe ska skos också då han knappt kan gå så vi hoppas det blir bättre! red inte idag då vi inte hann om vi ville bli körda hem, så valde att åka hem med en lärare som bor typ vid oss!
 
Hade grillkväll på skolan också. Var typ jag och fem andra från vår klass och typ alla 2:or men det var endå skit kul. Känndes i alla fall bra att ingen av oss kan spela brännboll särskilt bra hehe.. 

Ska kolla TW nu och sen leka med katterna och efter det blir det antingen yt eller tumblr eller nåt i den stilen. Ha det bäst mina fränds 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

bloggade så duktigt igår ju

Så idag kör jag på ett kortare inlägg.
 
Kom till stallet och mockade boxarna samt fixade alla lådor i sadelkammaren och satte in lite täcken i tvättmaskinen. Hämtade hästarna från hagen red ut till sommarhagen, backtränade, hoppade och dressyrade lite blandat. Red både Soppan och Joe idag osså.
 
Hemma nu och ska snart starta sims!

¦ Andra Hästar

the road to success is under construction

 

¦ Andra Hästar

var har vinnie tagit vägen då?

Sarah körde henne till sitt förhoppningsvis blivande hem i Vellinge!
 
En liten duktig flicka som red henne jättebra har henne på "prov" till december. De kommer träna två gånger i veckan för tränare så vi kanske får se dom på tävlingsbanorna snart? Ifall de vill köpa henne köper de henne 1 januari nästa år och vill de inte ha henne kommer de hjälpa Sarah att sälja henne!
Lite blandade bilder på stumpan <3

¦ Andra Hästar >> Redigering >> Surprise

how dumb is it that we’ve created words we arent supposed to use

Gabbis inlägg täckte det hela så här är lite bilder på Soppan och en fin på Knubbet. Spirit alltså haha ^.^ Och btw så ser statistiken jättefin ut så keep it up :')
 

¦ Andra Hästar >> Natur >> Stallet >> Surprise >> Vardag

den stora flytten

Då vi inte bloggade alls igår tänkte jag skriva ett utförligt inlägg om dagen idag istället!
 
Blev körda med Claras pappa ungefär kl 9 till ponnysarna. Packade in de sista sakerna i bilden som vi hade hemma också så allt kom med. Väl vid hästarna tog vi in dom och fixade dom fina. Packade även våra saker där och väntade på att Sarah skulle komma och hämta oss.
 
Vid 10 var hon där med ransporten och så lastade vi in alla våra saker i bilen och transporten. Spirit gick bra att lasta och gick fint på först. Soppan var lite mer envis dock inga dummheter mer än att vägra gå in. Efter ca 4-5 min fick vi i henne och så kunde vi köra till Böke! Men vi hinner inte komma så långt förrens vi hör ett mystiskt gnisslande ljud så precis utanför deras beteshage får hoppa ur bilen och kolla. Det visade sig att det ena hjulet på transporten hade låst sig och ville därför inte åka fram men kune åka bak. Vi hade ingen aning om hur vi skulle göra så Morten fick komma. Väntade på ahn i ca 5-6 min och när han kom tog det mindre äne en minut att åtgärda problemet med hans hjälp hehe, visade sig bara att bromsen för hjulet satt i och det visste såklart Morten bara från beskrivningen på telefon. Halv elva rullade vi iaf iväg mot Böke!
 
Kom fram kl 11 typ och Clara var inte där än (tog bilen med sin pappa och hade köpt mat på vägen) så vi lastade ut alla saker och huttade in i vår sadelkammare. Sen kom Clara så kunde vi visa alla papper och äntligen lasta ut våra tålmodiga ponnyer. Soppan verkade ta det riktigt bra, inga sterssigheter alls förrens vi särade på dom...
 
De fick äta lite i boxen och sen skulle Spirit till en hage och Soppan till en liten på baksidan så de kunde ju inte se varandra. Soppan blev ganska orolig och gnäggade mest hela tiden. Hon kam ju dock inte ta sig ut där för det är fyra trådar varav den högstavi inte äns behöver öppna när vi tar ut hästarna för de kan ta sig under den lätt som en plätt...
 
När våra ponnys fick "koppla av" i hagen tog vi oss tid att fixa sadelkammaren. Dessvärre har inte jag och Sharon våra lådor än så det ser fortfarande ganska kaotiskt ut men det får funka tills vidare. Tog oss ca 1h att fixa sadelkammare och få allt på sina platser. Vi kan ju säga att vi insåg hur mycket saker vi hade.. Mockade också Joe's box och lite i Soppans som hon hunnit blajja ner. 
 
Tog sen in alla tre och fixade dom för att bli ridna. Jag började rida Joe och gick ner med han i ridhuset då han är så öm. Han skötte sig väääldigt bra, speciellt för att vara första gången där. Han ömmar ju ganska rejält även där men det verkar som att han glömmer bort det lite när man rider på lite mer. Så fokuset nästa vecka kommer ligga mycket på framåtbjudning och tempo. Han hade även lite svårt för att både fatta och hålla galoppen lite längre så vi ska försöka öva på det med. Sen går han gärna in bakom hand men vi tror det kommer blir bättre när vi får fram han mer. Sen red jag Soppan lite med och hon var fin hon med. Gick väldigt bra för att vara första dagen och nytt ställe så är helt klart nöjd. Sen bestämde vi oss för att skritta ut men ni vet hur det blir när man skrittar ut. Vi var ju tvugna och rida in på alla stigar och på den näst sista stigen hittade vi ett nerfallet träd man kunde hoppa över! Var ingen riktigt stig där men hyfsat bra mark och lagom höjd på stocken så vi körde till. Hästarna tog i som satan och tyckte nog det va lite läskigt men när vi tog det nån gång till gick det super. Det var väll ca 70cm högt eller nått. Sen red vi lite längre och sen skrittade vi hem igen.
 
Fixade ponnysarna och så fick de sin eftermiddagsmat. Har tittat lite på fodret och försökt luska ut hur vi ska dela upp det vi vill ge henne så just nu får hon både havre och krafft samt 6kg hö under dagen. Joe har 7kg hö under dagen samt lite krafft. Fixade lite småsaker som att sätta på nummerbrickor på deras grimmor och att fixa tvätt-tid imorgon. 
 
Tog bussen hem sen åt andra hållet så fick byta tre gånger men vi fick iaf en lite rundtur vid centralenhållet där det byggs för fullt ju. Nu är vi hemma och detta inlägget har väll tagit sin tid haha... Ska äta lite och ev gå till Clara lite senare!
 
Imorgon har vi planerat en längre tur till Bokskogen! En snäll i Claras klass släpper även ut våra ponnyer så de får lata sig i hagen lite innan vi rider. Det blir Joe's sista dag på baksidan så på måndag blir det nog att släppa ihop han med Spirit, men Soppan får gå där två gånger till.
En supersöt bild på vår pärla i sin nya box samt våra saker innan de flyttade in i sadelkammaren!
 
Grattis till er som orkade läsa haha!


¦ Andra Hästar >> Djur >> Natur >> Stallet >> Vardag

jag har fått utslag

.. i form av blåa cirklar på handen, ritade av mig med en bläckpenna. Sympton för detta är uttråkad strax innan cirklarna dyker upp... 
 
Kan beskriva att dagen var lite tråkig idag trotts vi hade övervägande mycket stall. Men det är inte alls många hästar där än så finns knapp nått att göra och Soppan är inte där så.. Det som var lite kul va väll att fylla vatten med Andrew för de kör ju en bil med sånt släp efter med vattentunna och sen hade vi varit och fyllt vatten hos busshållplatsenhagen så kom Clara (hon har sovmorgon) så skulle vi köra ner men det fanns bara platsen i framsätet så alla vi tre klämde in oss där (jag, Sharon och Clara) hah det var lite kul.
 
Meeeeen Joe har kommit! Kom typ kl 2 eller nått, superlugn hela resan och direkt som han kom in i boxen började han äta på höet. Eftersom vi fick gå lite från lektionen så gick vi tillbaka efter typ 20 min. Fick 20 minuters paus efter ett tag och då tog vi en promenad lite runt om, han är ju i akut behov av hovslagare (kommer imorgon till han!) så gick inte så jättelänge. Sen lämnade vi han i boxen igen och hade en lektion till och efter det hade vi stalltjänst. Efter stalltjänsten så gick vi lite till med han och mockade lite i boxen sen stack vi hem! Imorgon ska han få komma ut i hagen lite grann och så ska vi nog rida lite lugnt i ridhuset/paddocken efter han verkats! Annars är det en väääldigt tråkig skoldag imorgon...

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

dressyrtrimm

Skolan var helt ok idag, speciellt på pauserna då vi har hittat några nya fränds som är roliga.
 
Efter stallet åkte jag till Soppan. Dels för att jag behövde hämta lite ridgrejer till skolan och för att rida. Övade på att gå med kedjan över nosen och gå rätt osv och det gick super. Fixade henne och dressyrtrimmade i ca 50 minuter i paddocken. Hon var faktiskt förvånansvärt duktig, lätt i handen (iaf i vänster varv) och gick fram superfint. Mjuk som smör (i vänster varv...) i alla gångarter och lyssnade super på alla hjälper. Väster varv vae hon ganska mycket mer stel i, ville inte riktigt mjukna till i traven eller galoppen. Red därför ganska mycket på små och stora volter i det varvet och försökte få henne att mjuka upp sig lite och det blev något bättre efter ett tag. 
 
Sen när jag stod och fixade henne efter passet blev hon kär i Columbine (sto...) och de stod och gosade över pålen haha... Soppan brunstade ju och blev helt gulligt spännd och kissade två gånger x) Släppte ut henne i hagen och blev körd hem! Ätit och nu bloggar jag och nu ska jag nog kolla på TV.

¦ Stallet >> Vardag

sharon covered it all

Typ haha, har inget mer att säga. Åker inte heller till stallet så mycket för vi orkar inte så vårt liv just nu är ganska ointressant.
 
Svar: Jo det hade vi absolut kunnat! Grejen är väll att jag själv inte förstår det än men visst kan jag lägga upp det här snart :)
 
Ska ställa undan lite saker d¨å vi får inneboende i en månad (tror jag hah) och hon ska bo i mitt rum och jag flyttar in temporärt hos Sharoni så ja!
 
 

¦ Surprise >> Vardag

it's a love robbery

Andra dagen i skolan.
 
Började i stallet med att gå runt på olika stationer, helt okej faktiskt eller ja bättre än att sitta still. Sen var det lunch och efter det hade vi genomgång av stallpolicyn som jag inte har nån vidare åsikt om. Tycker helt enkelt att man får följa det som står och nöja sig med hur andra stall gör saker och ting. Efter det var det sammarbetsövningar med 2:orna och det var lite sådär blygt och pinsamt för alla tror jag... På bussen hem så snackade vi med en tjej i vår klass och vi lärde känna varandra väldigt bra ara på typ dem 15 minuterna vi snackade haha

¦ Natur >> Stallet >> Vardag

Min data får damp

Min data brakade ur så får skriva ett kort inlägg här!

Tror Sharon redan har täckt vad vi gjorde idag men tja, skolan var helt ok! Kan inte säga så mycket mer än att jag hoppas på en bra klass osv. Längtar nu bara tills vi flyttar hästarna! :D
So accurate

¦ Gif's >> Serier >> Vardag

Freshman

kind of?? egentligen är vi sopohmore men jaja hahah
 
i alla fall så var det första dagen i skolan idag. Vet inte vad jag ska säga om klassen änsålänge då alla mest satt tysta och glodde på varandra haha. Inget större klydd med något och v har väl fixat upp sadelkammaren ganska bra tycker jag hohoh.
 
Börjar åtta imorgon i stallet och måste därfr lägga mig tidigt då vi ska upp klockan 6 (?!?!?!) så ska alldeles strax duscha ch sen vet jag itne riktigt vad jag hittar på. Lär bli lite off-bloggning denna veckan då mycket händer men försöker slänga in ett inlägg någongång!
 
 

¦ Surprise

“youre always on your computer” well ur always on my nerves

 

¦ Andra Hästar >> Kreativt >> Surprise

i just realized tater tots is short for potato toddlers and i don’t know how i feel about that


¦ Surprise

my life would probably get 2 notes

 

¦ Andra Hästar >> Kreativt >> Stallet >> Surprise >> Vardag

hopptävling!

Jättekul dag, regnade inte under själva tävlingen och allt flöt på bra.
 
Vinnie, 30cm, många fel hihi:
Red fram henne ganska ordentlig och hoppade fram lite. Hon hoppade superfint, kom fint i galopp osv. Väl på banan tänkte jag inte alls på att visa henne hindrena så blev i en "vägran" (typ 3m innan haha) på typ totallt 5 av 7 hinder typ. Hon fnyste åt dom och tyckte de var jätteläskiga som är helt förståeligt när bommarna är blåa med små stjärnor på, vattenmattor och rosa/gröna/blå träbalkar brevid hindrena. Men vi kom över alla efter en närmare titt och jag tycket hon va superduktig! Fick en liten rosett och publiken tyckte hon hade varit både modig och jättegullig! Efter lite avskrittande så släppte jag ut henne i hagen!
 
 
Soppan, 60cm grunden = 0 fel!
Sharon hade ridit fram henne lite åt mig så tog lite galopp samt ett litet skutt sen gick vi in på banan. Visade typ alla hinder för henne sen körde vi igång. Hon hoppade fint, satte väll de flesta avstånden bra. Blev nån snäv sväng där hon saktade av till trav annars var banan i galopp. Hade inte spännt sadelgjorden så sadeln var lite väl långt framme men vi klarade banan felfritt! Fick en liten rosett här med och sen inväntade vi omhoppning.
 
Omhoppningen, 50cm, 4 fel:
Fyra hinder var det här och jag var sist ut av de tre som kommit så långt. Kom bra på första hindret men svängen till hinder två var ganska snäv och jag var lite dålig med vägen så vi kom precis på tunnan (som var hinderstödet) och rev det + bommen. Fick ta om de hindret + de sista hindrena och det gick jättebra. Så allt som allt skötte Soppan sig superbra och så tar jag helt och hållet på mig vägringen! Fick en tredjeplacering och tog ett litet ärevarv sen skrittade jag av henne och släppte ut i hagen!

¦ Åsikter

:p

Rubriken till that inlägg tho haha
Svar: Jo, säkerligen korta för dressyr. Finns ingen direkt anledning mer än att vi föredrar kortare läder och rider vi med dressyrläder flaxar min skänkel jättemycket. Dessutom har vi en allroundsadel mot hopp så har man dressyrläder får man inget stöd alls. Rider hellre utan stigbyglar än har dressyrläder! Vi hade kunnat rida med längre dressyrläder (alltså vi tycker personligen inte vi blir så mycket längre på henne då) men tja, blir bara inte så haha. Vi tycker ju våra dressyrläder är dressyrläder men för andra blir det säker jättekorta :p Tack för frågan!
 

¦ Redigering >> Surprise

you should have opened your eyes i was crazy for you

 

¦ Redigering >> Surprise

me at the zoo: where are the dragons


¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

16082014

Mockade hagen, visade fram Vinne och red Soppan på stubben. Hon va fin, något "knipig" i bettet och lite stark. Fick inte loss henne helt och hon ville inte ta med baken och skjuta på bakifrån hur jag än bar mig åt. Hemma igen så var pappa här ett tag sen stack vi till MF med Erika och Sara, åt gott och kollade runt lite på olika saker! Ni får en bild från idag sålänge tills jag redigerat de andra.

¦ Movie Studio Platinum >> Surprise >> Videor

what a beautiful day to mind ya damn business

 

¦ Surprise

never throw me anything unless you’re ok with it dropping

 

¦ Surprise

if you step on the back of my shoe and it comes off I will do the same thing to ur head

Blir ett sanbbt inlägg idag då jag har klippt film sedan klockan 18 ungefär och vill göra nåt annat än att tänka hahah. 
 
Så dagens ridapass gick underbart och jag älskar min ponny mer än något annat. Idag kändes allting himla perfekt och att se på bilderna och filmerna fick mig att bli sååå sugen på att komma ut på dressyrtävling tillsammans haha. Men rädd som jag är får det nog vänta lite. I alla fall så får ni några bilder i ett annat inlägg och när jag laddat upp filmen på YT länkar jag den här också!
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

cut the crap and kiss me instead

Gick väll helt ok idag, bättre för Sharon för jag red fram henne. Kommer video sen! Vinnie var jätteduktig, hoppade lite titthinder och hon var jätterädd i början men sen tog vi det i galopp!

¦ Gif's >> Serier

i’m fluent in talking shit

 Jag och min underbara bloggning. 
 
Så idag har jag boskitvligen inte gjort ett skit. Endast varit och köpt en sweatshirt och byggt kattställnig, spelat sims, kollat yt, kollat serier och varit så icke-produktiv man kan bli. 
 
Blir väl något roligare inlägg imrgon då jag ska till stallet, men tackar för att statistiken ligger lika som vanligt trots inläggsbristen.. Ni får gärna kommentera vad ni vill att vi ska blogga om ^.^
 
Min bae från teen vogue. Katalogen är ute 19:e September så se till att köpa den i närmaste butik!
 

¦ Gaby >> Kreativt >> Musik >> Tumblr

3

Tre hästraser jag gillar:
- Shetlandsponny
- Welshponny
- Haflinger
 
Tre hästmärken jag gillar:
- Eskadron
- Kingsland
- HV polo
 
Tre glass sorter jag gillar:
- Mjukglass
- Äpple kanel kulglass
- Viol kulglass
 
Tre låtar jag lyssnar på nu:
- Hermitude - Ukioy
- Milky Chance - Stolen Dance
- Future Islands - Balance
 
Tre djur jag gillar:
- Häst
- Katt
- Hund
 

¦ Kreativt >> Photoshop >> Redigering >> Vardag

lite nytt

Orkar inte blogga faktist haha. Men iget stall idag, Soppan har heller ingen mask så det är skönt. Men gjort ny header, bygt kattställning, kollat PLL och nu spelar vi sims!

¦ Serier

min bae hade teenvogue shoot idag

 

¦ Andra Hästar >> Gaby >> Stallet >> Surprise >> Tumblr >> Vardag

trött och förkyld

Åkte till stallet och blev snabbt upphämtade av Sarah och visade fram Pippi, Musslan och Zizi. Det gick ganska dåligt på alla och det hjälpte ju inte med att ryttaren va 7 år och det såg bokstavligen ut som hon ridit 2 gånger, och mamma såg ut att ha ridit typ 3 gånger. 
 
Iaf så åkte vi tillbaka (jag) till betet och så red jag och Clara barbacka på en av stubbarna och tränade att gå i backar med hästarn samt att kunna byta häst utan att sitta av hihih.
 

¦ Musik

månadens musiktips

För att turna up ditt swag lite följ min spelasta på YT HÄÄÄÄR ☁☁☁
HERMITUDE - UKIYO   MILKY CHANSE - STOLEN DANCE   DRAFT PUNK -  STRONGER (DILLON FRANCIS REMIX)
 
Stay cloudy  ya'll ☁
 

¦ Andra Hästar >> Gaby >> Stallet >> Surprise >> Tumblr >> Vardag

slänger in ett litet inlägg

Brist på saker att blogga om = ingen bloggning...
 
Ja, igår visade jag fram Vinnie och det gick väll jättebra. Sen så pysslade vi om Soppan och hoven hon ömmar i har flikat upp sig lite så antagligen därför hon ömmade igår så det blir till att ta det lugnt nu. Hade jag haft en rasp (för Mathias lärde ju mig att verka lite hahah) så hade jag raspat bort den men har ingen... Var iaf på en stubb igår och sprang med ponnysarna där + red liiite i grimma snabbt bara för att få dom att bajsa då vi behöver skicka in kolla masken. Soppan bajjade efter typ 20 min men Spirit fick vi vänta på i typ 2h haha...
 
Idag ska jag till ög med Ester och så ska jag visa fram lite hästar!
Sparar typ alla bilder från tumblr som jag tycker om och kanske vill ha som tatuering hihi
 
JUSTE OMG KOLLADE TW BÖRJADE TYP BÖLA I BÖRJAN FÖR DE VAR SÅ DUMMA OCH LURADE EN GROVT BLEV TYP ARG SEN OMG EP:N VA TYP BÄÄSTAAA PRECIS SOM TYLER SA LIXOM LYDIAS STORYLINE HALLÅ????????
 

¦ Sharon >> Vardag >> Youtubers

what if 911 called you

 På tal om rubriken så ska jag till läkaren klockan halv två så vet inte riktigt när och om jag ska åka till stallet än.. 
 
Sorry for the lack of bloggning men jag har typ inte riktigt pallat haha. Vill lägga ner så mycket jag kan på att göra roligt nu (loggning är kul med idk har inte haft nåra ideér) eftersom skolan börjar på måndag. KAN NI FATTA WÄÄH lovet har gått så fort så det inte finns typ. Är taggade men ändå haha. 
 
Får se om jag kommer på några inlägg sen, något som är roligt att skriva om haha 

¦ Surprise >> Vardag

rip robin williams

Kan ju börja med en glad rubrik, eller inte :(
 
Annars är det tisdag och det inebär hemma och sen stallet. Vinnie ska visas fram och så får vi se vad vi hittar på med Soppan där hon ömmar... Nu spelar vi sims typ så ja, inget intressant direkt.
På söndag har vi även en lien hopptävling där var vi har hästarna nu så tänkte va med på Soppan och Vinnie, såvida Vinnie inte är såld och Soppan inte är jätteöm..
 

¦ Shopping

dagens inköp

Samtliga saker är köpa på Hööks eller Horze!
 
Svamparna (2st) var dock blåa och lila och sen var det silverspännen på tyglarna!

¦ Shopping >> Stallet >> Surprise >> Vardag

I’m cute if you close your eyes.

Typ quote of the day eller nått.
 
Idag började jag med att inte kolla TCA på natten då helt enkelt ingen länk funkade tråkigt nog. Kl halv tov däermot fick jag cykla till "jobbet" och bara skriva på alla betalningspapper. Sen tog vi först bussen till jägers och köpte några behövliga saker till böke åt Soppan och sen iväg till stallet. Hon passade super i fleecetäcket och grimman vi bla köpte men tråkigt nog var hon lite öm på ena framhoven när vi red så hon får vila någon dag nu... Sen klippte vi åter igen stubb på henne då vi helt enkelt tyckte hon passade bäst i det. Putsade våra stövlar och kl 18 tog vi bussen hem. Ätit nu och resten av kvällen ska jag hitta på något annat!

¦ Sharon >> Vardag >> Youtubers

AAAhhhh mina babeeeesss

Min babes vann sin kategoriiii. Jag dör så bäst de är. Dem hade all rätt att vinnna mina underbara pojkar. Kollade btw bara pre-showen (för att ingen live stream fungerade till FOX) och när jag såg o2l fick jag damp och Ester som satt bredvid mig bah okeeeej??? Hahah puss
 
I alla fall så ska vi till stallet vid 3 så får se vad jag hittar på innan, see ya'll later
 

¦ Andra Hästar >> Stallet

real eyes realize real dick size


¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

ridit lite ög ponnys

Idag var vi först i stallet, mockade vår hage och rensade i paddocken med de andra.
 
Sarah hämtade oss vid tre och så körde vi till ög där vi skulle rida lite ponnys igen. Jag börjad epå Texas som vi dessutom satte hack på eftersom han va så tjabbig i munnen. Han var lat som en ko som vanligt men det gick väll lite bättre än innan. han fick ett fint steg nån gång ibland iaf haha... Sen red Sharon Zizi och jag red Pippi. Pippi var lika lat som en valross och varken spö eller sporrar fick henne att gå fram... När jag fick igång henne i galopp tog det på alla mina krafter, men då skulle jag ju osså hålla igång henne... Men ja, hoppade lite med henne osså, hon hoppar så lustigt och det ser hemskt ut haha... 
 
Klara med dessa tre körde Sarah oss tillbak till våra ponnys. Red ut på våra tre och en till kompis med sin häst. Red på stubben utanför och på stubben andra sidan vägen där det är en stoooooor kulle sm vi galopperade uppför. Vinnie var jättetaggad och superpigg så det var riktigt kul att rida henne! Blev körda hem sen.
 
Inatt blir det TCA med Ester för maaaassssaaaa vi älskar ä nominerade så ja. 
 

¦ Andra Hästar >> Gif's >> Stallet >> Vardag

mini-semester typ?

Då återgår man till bloggandet igen då, efter en natt/helg i ög.
 
Allmänt roligt, spindeltrauma för livet kan man väll säga. Eftersom allt är dokumenterat på film blir det lättast att ladda upp det för kommer få kalla kårar om jag ska skriva det här.... Red lite hästar med såklart, Texas fick mig på ryggen både idag och igrå. Han är ju mest lik en ridskoleponny, antagligen den bästa beskrivningen ni kan få. Laaaat, seg, reagerar inte på ponnysparkar, kickar mot spö och sällskapssjuk... Men ganska gullig stundvis, och galoppen gick hyfsat fort. 
 
Dagen därpå red vi ganska tidigt. Red även då Texas och tanken var dressyr på stubben bara det att alla hästar betedde sig som korvar förutom Joe (som Ester red). Slutade med att vi ville försöka hoppa upp för en bank men även det gick åt skogen. Sista vi gjorde var att ta lite galopp tillsammans sen bytade jag med Ester. Red inte han speciellt länge och sen skrittade vi hem. Jag och Clara tog bussen till våra ponnys och Mathilda hade hoppträning för oss och jag red Vinnie. Det gick väll helt ok, hon "hoppade" typ aldrig bara travade igenom, men det gör absolut inget. Sen kom Mathias lagom till hennes verkning. Hon blev ganska snabbt klar och så var det Soppans tur. Idag blev det lite nytt då vi inte satte på några skor igen! Vi ska testa hur hon funkar med barfota så japp! Sen cyklade vi till ög igen med Mathilda eftersom en skulle komma och provrida Musslan men hon kom inte. Tog bussen hem och både Ester och Clara ska sova hos oss! Har tyvärr inte såååå mycket bilder från helgen (hhhmmmm typ inga alls...) så ja...
 

¦ Andra Hästar >> Stallet

sorry mom you’ve hit ask limit

Tjenare! Kom hem för typ 40 min sedan oh bestämmde mig nu efter lite tid på tumblr att jag skulle blogga för basically alla fränds tjatar om det hela tiden hah
 
Okej så för att göra en histora lite kort så var det en fucking tarantella i huset klockan 12 på natten och det tog typ 2 timmar för oss att mörda den. Film finns på FB och fixar eventuellt en längre version senare. Ester och Clara har inakorderat sig på hotell Hajny och vi ska (när vi blir hungriga) gå och köpa BK. 
 
Har ridit både igår och idag. Inget speciellt att skriva om då hästrna är ganska dåliga på alla sätt och vis, men men. Alltid bättre än inget! Någon skulle även komma och prova Müsli men kom aldrig så vi hade hästen inne och bara stod och snackade. Det hade regnat extremt också vilket förmodligen var för att vi hade dödat spindelfan och jag var den ända som erbjöd mig att gå och släppa ut hästen i hagen - i foppatofflor dessutom hahah
 
 
 
 

¦ Gif's >> Sharon >> Youtubers

I ship this so hard

 
 

¦ Surprise

life hack: be nice to people with a pool at their house

 
 

¦ Surprise >> Videor

Hoppning 7 Augusti


¦ Andra Hästar

my friend told me how electricity is measured and i was like watt

 

¦ Surprise

i solve my problems by ignoring them and going on the internet

 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

god mat och bra hopphäst

Idag på jobbet så fick jag en enorm frukost serverad av min handledares fru. Fick proppa i mej det sista, men gott var det! Tvättade mattor med henne sen och fick bullar och turkisk ost som jag gillar med mig hem, så snälla så!
 
Åkte till stallet vid halv fem och red Soppan först. Hämtade min prinsessa i hagen och bjöd henne på kram och puss direkt. Som jag saknat henne alltså! Plockade fram en kombination med oxer och ett galoppsprång och ett hinder till på snett igenom linjen i paddocken. När jag värmde upp var hon tittig alltså ville hon inte slappna av. Hon har börjat bli väldigt så på sistonne då hon är vääääldigt intresserad av omgivningen och får då svårt att fokusera på mig och arbetar inte på. Blev inte heller så mycket bättre efter ett tag så fick börja hoppa om vi inte ville komma hem vid midnatt. Började lite på ett kryss i trav men gick ganska fort över till kombinationen. Hon kom ofta ganska bra på första hindret men liten tätt på andra så vi ställde om lite tills det blev bättre. Kom upp i ca 110-115cm på en oxer och hon klarade det super. Vägrade inget, rev inget (på oxern iaf, annars lite smått slarv eller så kom hon fel) så jag är jättenöjd! Fick en bra känsla och hon var lagom framåt. Sen red Sharon lite och hoppade tills hon travade av på stubben. Stackars jag fick plocka undan allt igen... Spolade ploppan och hämtade Vinnsson.
 
Sen red jag Vinnie ute på stubben utanför. Hon var pigg och glad som alltid och lyssnade super som vanligt. Galoppen blev lite snabbare idag än vad den brukar men lilla ponnyn uppskattade det stort! Spolade henne och så fick hon komma ut i hagen. Blev ganska snart därpå körda hem med snälla Camilla! Hemma nu, ätit och ska fixa både bilder och film från dagen nu så vänta er bilder!

¦ Djur >> Gif's >> Kreativt >> Serier >> Sharon >> Tumblr >> Youtubers

Lite från sharons tumblr

 
 
 
 

¦ DIY >> Kreativt

DIY - Pannband

Pannabande kan köpas HÄR, pärlorna och limmet HÄR och fiskelinan HÄR.
 
1. Köp vanligt pannband utan någor på eller ta ett du redan har (tvätta och smörj innan då) i rätt storlek och färg.
2. Välj pärlor, nitar, band, kedjor osv vad du nu vill ha på och sätt det som du vill ha det. Testa olika kombinationer och färger tills du blir nöjd!
3. Trä pärlorna eller det du ska ha (om det går att trä) på fiskelinan eller fäst på direkt på pannbandet.
4. Limma fast pärlorna/det du valt på pannbandet och låt det torka ett tag.
5. Klart och dax att prova på hästen!
 
Ett exempel på ett egengjort pannband som Julia gjort! Supersnyggt och stilrent!
 

¦ Surprise

Hej Clara. Jag lånade ditt pannband

Hoppas det var okaj hihihi ^.^
 
I alla fall så åkte jag till stallet klockan 8 och red Soppan. Hon gick helt okej och vi fick till en underbar ökad trav. Satte på ennu en ny grimma på Vinne och sen gick jag till bussen vid kvart i tio och sog den hem. 
 
Nu har jag, mamma och vår kusin varit på stan och tittat lite, köpte en bh bara. Sen åt vi ute på ett sånt buffé ställe och det var jättegott. Har spelat lite Kim Kardashian och Candy crush och nu sitter ag här och bloggar. Ikväll eller ja vid 6 ska vi till triangeln igen och sen åker vi därifrån till arenan. Blir nog ingen mer bloggning idag, kanske ikväll i så fall :]
 
 

¦ Gif's >> Sharon >> Vardag >> Youtubers

Not all monsters do monstrous things

Halllåååjjjj sana allaihopa! Är på blogghumör så here ya' go
 
Iaf så missade jag bussen imorse när jag skulle till stallet för det hade blivit ett litet missförstånd med tiden men aja, ingen dog såå.. Åkte inte alls för vår kusin skulle komma från Tjekien så kunde inte ta nån senare buss till stallet för behövde komma hem en viss tid och så, så det blev inget stall idag :( saknar min sessa jue..
 
I alla fall så kom vår kusin för att vi ska gå och kolla på MFF mot Sparta Prag matchen imorgon. Hennes pappa är typ minister över ett tjekiskt fobollslag så hon får åka gratis och allt sånt. Så imorgon ska vi också åka med sån där VIP buss som sponsorer och spelarna åker med till arenan hehe lite cool viiist. Nä men jo det är typ det haha. 
 
Ska socialisera mig lite nu istället så vet inte hur mycket bloggning det blir. Ska ut och äta ikväll också, gött. Åker till stallet på morgonen imorgon och rider Soppan sen hem igen och så hittar vi på något innnan vi drar till hotellet och åker därifrån :]
 
bby ♥♥♥

¦ Outfits >> Photoshop >> Shopping

I know about popular

 Mina fem favorit klädesmärken har ni häääärrr
1. Imperial Motion. Äääääälskar deras t-shirtar. De har andra snygga grejer också men asså t-shirtseeeen
2. HUF. Har allmänt snygga grejer, också i min stil såklart
3. Odd Future. Absolut hur RAD som helst haha 
4. Pray For Paris. Så najs kläder som är heeeelt unika, verkligen en av mina top 5 favoriter heh
5. Diamond Supply co. Deras kläder i allmänhet är asdfghjkl. Gillar främst deras beanies hihi

¦ Vardag

huf

/////HUF/////

¦ Vardag

hem och vila :)

Kom till jobbet, smsade min arbetsledare om vad jag skulle göra, redan då genomblöt trots regnkläder, han smsade tillbaka att jag kunde gå hem och vila haha så bäst han är. 
 
Så nu när jag är hemma så vet jag inte vad jag ska hitte på. Pakade in lite presenter till Sara som vi ska till senare mot kvällen. Innan dess ska vi till lilla glassfabriken med mamma och vår storasyeter och äta glass!
så jag varje dag

¦ Vardag

falsterbo dagen

Idag åkte vi som sagt ner till bår kompis i Falsterbo. Badade nästan bara haha, både i poolen och havet. I havet så paddlade vi på hennes SUP och det var ju azum, svårt för alla tre skulle stå på en samtidigt haha. Spelade lite spel osså och innan vi åte hem (lite över 7) så köpte vi glass. Påväg till henne fick jag dock hemska sura uppstötningar och det var verkligen grymt oskönt, ni som får det ibaldn vet og hur lidande det är... Men de hade tabletter mot det så gick över hyfsat fort!
 
Hemma nu så har jag precis hunnit äta och kolla lite nya yt videos. Av nån spontan anledning fick jag lust att kolla Lilla jönssonligan (fråga inte varför...) så tänkte göra det nu x)
min man nummer 1
 

¦ Vardag

shipshops

Var på stan lite med Sharon då en kompis fyller år och ska ha nån midda på måndag, så köpte henne nått vi tror hon kommer gilla. Sen köpte jag en jacka som var på halva reapriset, marinblå för killar men idk det är en sån jag alltid velat ha såååå. Sharon köpte oss en croptop och en kjol. Meen vi pallar inte ta bilder nu så duh bruh. Blev iaf inget stall då det började regna tråkigt nog... så jag tog en powernap och sen har jag kollat lite yt samt ätit. Imorogn ska vi till vår kompis nere i Falsterbo och bada!

¦ Surprise

sorry i only like people that i never have a chance with


¦ Surprise

if you’re reading this i’m beautiful

 

¦ Surprise >> Vardag

Gårdagens ridpass

Red Soppan på en stubb precis bakom stallet och hon skötte sig helt ok. hon var dock väldigt tittig eftersom hon inte hade varit där inanna och det gjorde henne spänd så hon fick lite svårt att koncentrera sig.. I alla fall så var det väldigt varmt och jag red inte så länge men Clara knäppte några bilder som jag bjuder på. 
 
Åkte hem och åt wraps på bk, fick ett meddelande om att halbalarna hade kommit så fick åka till ÖG igen och fixa det. Lite drygt men vi klarade det tillslut 
 
var på stan idag, köpte presenter till vår fränd och såklart lite till oss själva hehe.. Vet ej vad jag ska göra nu, blir nog att kolla yt-videor hah
 
Kommer fler bilder!
 

¦ Stallet >> Vardag

700 höbalar

Igår så bestod eftermiddan av att ta in höbalar. Fixade det från ca 4 till 10. 700 balar skulle in på loften, hjälpte till på första loftet, samt att dra balarna in till stallet och sen stapla balar på andra loften. Jag, Clara och Sharon fick ihop ett riktigt bra teamwork.
Sarah tog några bilder igår!
 
Idag så blir det förmodligen inget stall även fast jag ha sjukt lust att hoppa. Får se, ska nog iaf åka och kolla på nån present till vår kompis som vi ska till på måndag och fira hennes födelsedag!

¦ Vardag

fredddagg

Idag jobbade jag bara 2h så det var ju skönt en fredag.
 
Ska till ög vid två och ha lektion för barnen och sen ev rida nån av de nya hästarna. Sharon och Clara fick ju rida dom igår för medryttarna var tydligen rädda för hästarna (som var supersnälla..) så de skulle rida dom för att se hur de va men de var okej sa dom. Så om medryttarna vågar rida idag (....) så ska de få rida men annars får jag rida!