Tvåtusenarton

¦ Kreativt , Natur , Sharon , Stallet , Vardag
 
 
Januari
❯ Jag minns inte så mycket om hur jag började detta året förutom att jag bestämmt mig för att äta enligt LCHF dieten. Det fungerarde tills jag fick utslag över hela magen och under armarna som kliade så mycket att det höll mig vaken på nätterna, så då slutade jag med det. Enligt bloggarkivet (som jag får tjuvkika i under hela denna summeringen) verkar det som om jag hade fullt upp och därav bloggade jag inte så mycket den månaden, ett mönster som sedan visade sig hålla i sig för resten av året.
 
Februari
❯ Liksom månaden innan hade jag fullt upp utanför bloggvärlden. Däremot hann jag med att åkta till Söderåsen med Clara och fota. Den månaden fick jag även ett ryck och skrev det här inlägget, som jag fortfarande tycker är aktuellt och viktigt för mig själv att läsa igenom då och då. Jag hade mycket att göra i skolan eftersom jag har praktik under vårterminerna men så kom min efterlängtade Red Bull jacka och hela Formel 1 ståhejet drog igång på riktigt. Avslutade månaden med att åka till Göteborg för att gå på Eurohorse mässan och handlade med mig lite saker. 
 
Mars
 I mars kom det en MASSA snö till oss i södra Sverige. Soppan tvingades ut i stora snödrivor och vi kunde för en gångs skull ha lite kul i snön från hästryggen. I mars drog även min första praktik igång och jag hamnade på ett äldreboende utanför Malmö där jag nu jobbar som timmanställd så detta tog upp mycket av min tid.
 
❯ Gaby, jag och en kompis bokat skidresa och den blev av. Vi åkte över en weekend till Hovfjället och surfade på snön. I denna vevan hade jag även laddat ner Lightroom och började redigera mina bilder där istället för i Photoshop där jag numera endast redigerar storleken samt retucherar små-saker vid behov.
 
 Clara, Gaby och jag åkte även ner till Häckeberga naturreservat när snön låg kvar och dum som jag är gick jag genom isen på sjön, blev blöt om foten och fick komma på en nöd-lösning för resten av vår vandringsrunda som inte ens hade hunnit sätta igång innan jag tabbade mig.
 
 I mars satte även F1 säsongen igång och Gaby och jag började med att gå upp mitt på natten för att se GP:n i Australien. 
 
April
 Utöver fortsatt redigering i Lightroom, fotograferingar med Clara, skolan och stallet så var april en sorgsen månad. Tim "Avicii" gick bort och trots att jag aldrig varit galen i honom eller i hans musik var jag väldigt hormonell och detta resulterade i att jag grät en hel jäkla massa. Formel 1 racen gick katastrofalt för Max (som är min favorit förare) vid denna tidpunkten så det gjorde inte precis månaden något bättre. 
 
 
Maj
 I maj hade jag praktik på hjärtavdelningen på SUS. Det var väldigt spännande och jag fick lära mig otroligt mycket. Förutom att vara i skolan och hos Soppan var Clara, Gaby, Ester och jag på hingstvisning på Grevlundagården. Bara sådär för skojs skull liksom. Det var mysig och varmt. Vädret hade ju börjat balla ur redan vid denna tidpunkten.
 
 Mot slutet av månaden flyttade vi Soppan till ett nytt ställe efter 3 år på samma ställe tillsammans med mina två närmsta vänner och deras hästar. Att stå i samma stall som mina bästa vänner med egen häst var klart en barndomsdröm som gick i uppfyllelse.
 
Juni
 I juni provjobbade jag på äldreboendet där jag tidigare haft praktik då jag nämligen blivit erbjuden sommarjobb där. Det gick bra men jag var väldigt trött efter mina arbetsdagar.
 
 Jag började kolla på en ny serire (The Punisher) som jag kollade klart lika fort som jag började och började direkt på Manhunt: Unabomber som jag också kollade klart.
 
 Clara och jag åkte på ännu en promenad som slutade med att vi gick två mil när vi enbart tänkt gå typ fyra km.
 
 Denna månaden var jag även på en weekend resa till Ukraina, där jag bland annat besökte Tjernobyl. Detta är klart något av det bästa jag någonsin valt att göra, så himla spännande att gå runt i övergivna byggnader. Det var som att gå in i en apokalyptisk värld. Om ni får möjligheten att någonsin åka dit så rekommenderar jag det verkligen!
 
 Denna månaden var jag och resten av familjen nere i Tjekien i en vecka för att hälsa på släkten. Resan till Tjeckien gjorde att jag missade ett F1 race, men det var också det enda under hela året jag inte såg!
 
Juli
 Juli började med vår och Soppans allra första utställning som inte kunde gått bättre! Soppan vann båda sina klasser och vi var (och är) otroligt stolta över vår underbart vackra ponny. Trotts tropisk värme med sol som stod på hela dagen skötte hon sig exemplariskt. Hela denna dagen var en dag jag aldrig lär glömma.
 
 Med årets värme och torka blev det höbrist i hela landet och jag och Ester fick snabbt åka och lasta hem de få balar vi fick tag på, en kvällsfotografering med Clara skedde vid sjön men resten av månaden bestod för min del av jobb, jobb och ännu mera jobb som sedan såklart belönades med en lön som jag snabbt shoppade upp. Blev en tv och spelunderhållning i form av ett playstation.
 
Augusti
 Augusti var för mig ytterligare en månad av jobb. Men förutom att vara hos Soppan i värmen som fortfarande inte försvunnit och återgott till sitt normala sverige-sommar-väder lyckade jag få med mig min kära mor till Ales stenar en dag då jag vart ledig. Denna månaden var rätt så mycket av allt, formel 1, stall, jobb och förbberedelser inför skolan samt att jag använde min kamera till att ta ytterligare bilder på mina två katter.
 
 
September
 September var månaden då jag började få problem med ryggen. I sammband med detta tog jag tag i att kontakta en läkare då mina ben med jämna mellanrum domar och somnar av - ett myserium som fortfarande går olöst.
 
 Jag skrev in mig på körskolan och packade mitt schema med körlektion efter körlektion. I september drog även skolan igång så smått och även denna månaden drog jag med mig kameran till stallet ett par gånger för att ta lite nya bilder.
 
 Jag och resten av kompisgänget var även och plockade svamp en dag och det tyckte jag var väldigt mysigt - jag älskar att plocka svamp!
 
Oktober
 Oktober bjöd på ytterligare problem med min jäkla kropp och jag gjorde här min första röntgen som inte visade något vettigt.
 
 Liksom majoriteten av detta året var värmen smått oroväckande men väldigt skön. Jag och mina två små-syrror, hunden Hero och min låtsasmamma var på en bergsklättringstur på Kullaberg och höjdrädda jag kom tillfälligt över min rädsla och klättrade upp med dom andra på klipporna. Vinden i håret, vattnet flera meter under dig och ljudet av vågor fick mig och känna mig fri på något extremt lugnande sätt och det var skönt att koppla av från allt annat.
 
 Vi hade även en gudomligt vacker höstfotografering med Clara och bilderna blev som vanligt helt fantastiska. Jag är så glad över att vi numera har vackra Arrie strövområde precis bakom stallet, underbart att kunna erbjuda Soppan lite mer natur att beffina sig i.
 
November
 November verkar enligt bloggarkivet vara en rätt händelselös månad. Värmen som vi tidigare haft var som bortblåst och det trista höstvädret drog med sig min motivation till livet. Utöver att enbart ligga i sängen och gjöra aboslut ingenting passade jag mitt gudbarn Penny några dagar och vi tog roliga promenader.
 
 Denna månaden kände jag mig väldigt inspirerad till att renovera mitt rum, men det har ännu inte blivit av. Jag väntar på ekonomiskt bättre tider innan jag börjar med några nya projekt.
 
 Jag tog även ÄNTLIGEN mitt körkort men bilen väntar jag fortfarande på!
 
December
 Grått, trist, mörkt, vått. U name it. Motivationen låg på botten och mina svårigheter att somna hittade tillbaka. Jag drabbades av panik flera gånger, ifrågasatte mitt liv och mådde så himla dåligt. Till stor del berodde detta på min förbannade rygg och mina jävla ben och deras avdomnande och att jag inte fått nåt vettigt svar på vad i helskotta det är för fel på mig. Jag gjorde ytterligare tre röntgenundersökningar som inte heller visade något som är relevant och nu väntar jag på att komma i kontakt med en privat läkare som är en vän till en vän i familjen. Förhoppningsvis kan han komma fram till något.
 
 I mitten av månaden fick jag även reda på att en av mina närmsta vänners pappa gått bort något som också var jobbigt. Jag kännde inte honom väl men att se sina vänner så ledsna och att själv inte kunna hjälpa till suger.
 
 Sen kom det snö och det blev julafton. En banger hann smälla utanför mitt fönster en natt och snart är det nytt år. Får se vad det har att bjuda på!











Kom ihåg mig?