¦ Andra Hästar >> Djur >> Formel 1 >> Kreativt >> Listor >> Natur >> Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Året 2019

Jaha. Då har ytterligare ett år gått så här är vi igen. Mitt minne är fortfarande lika dåligt som förra året, om inte sämre, så jag fuskar lite och kollar i arkivet vad detta året faktiskt har bestått av! 
 
 
 
JANUARI
Hade planer på att äta nyttigt som gick sådär, och hade tänkt skaffa bil men det blev väl inte riktigt något utav det. Även fast jag gärna velat båda, haha. Men har klarat mig även detta året utan bil så kan lika bra vänte lite till känner jag! Annars bestod januari av praktik inom barnsjukvården, och så blrjade jag träna med PT vilket jag saknar en del ibland... men har tyvärr inte råd med det just nu så får försöka springa lite på egen hand istället. Och så blev jag väldigt glad i Timothée så där började hela den maniska perioden! 
 
 
FEBRUARI
I februari gjorde jag tydligen mycket gifs (något jag faktiskt tycker är skitkul) och så hade jag möte med neurologen för att fortsätta utreda min rygg. Tyvärr har ju inte detta blivit helt bra (och kommer troligtvis bara bli värre) och min läkare har kommit fram till att det är ridningen som är problemet.. Men jag försöker att inte rida lika ofta som tidigare, och så får jag väl helt enkelt skylla mig själv om det blir illa i framtiden.
 
Fotade katterna en del och gick även på Blue Plantet konserten som var helt fantastisk, samt lyckades ta med mig kameran ut i stallet och ta lite bilder på Soppan. Måste ta tag i fotandet igen...
 
 
MARS
Fortsatte att träna med PT och gjorde var på fler röntgenundersökningar för ryggen. Minns att tjejen som satte min PVK stack mig en nerv så jag fick en nervskada som gjorde skitont inte gick över på typ 14 dagar. Passade även gården i ÖG och blev riktigt förkyld.. annars blev det inte så mycket bloggninng utan hade mycket praktik i skolan och massor att göra.
 
 
APRIL
Redigerade lite i photoshop (som också var jättelänge sedan) och så var jag i GBG på eurohorse mässan! Hade gärna åkt dit igen nästa år men har andra weekends planerade och kommer nog inte ha råd precis *gråter*.
 
Fotade en hel del blommor denna månaden och älskade det! Red också en del, både Soppan och Fairy och så hade jag sjuka problem med headern på bloggen... Och Clara tog återigen otroligt vackra bilder på Soppan och mig i vårsolen! Var länge sedan det blev några bilder så ska försöka övertala henne igen snart ;) I april började också mitt mående att dippa rätt så radikalt och sedan mådde jag så himla dåligt i maj att jag var rädd för mig själv.
 
 
MAJ
I maj blev det inte mycket bloggning. Jag mådde som sagt skit och orkade inte göra något. Men några rundor blev det med Clara och Penny (som alltid höjer humöret) och så fotade jag Soppan i en av deras beteshagar, och blev rätt nöjd med bilderna. Skolan började gå mot slutet och jag längtade efter sommaren!
 
 
JUNI
Skolan slutade och jag blev klar med allt så låg inte efter med något inför sommaren, vilket var så himla skönt. Mitt psykiska mående sköt därmed i höjden och jag hade knappt någon ångest. Tänk om det alltid kunde vara så enkelt... 
 
Blev en tur till foodtruck-festivelen i stan med kompisarna, och en tur till både tivoli i Köpenhamn samt Liseberg. Jäklar vad kul det var, måste verkligen göra om det igen. Åkte även till Lerum för utställning som var mycket trevligt, och köpte David Dobrik merch. Red lite sporadiskt och jobbade typ hela tiden kändes det som. Kollade även på vår nuvarande lägenhet för första gången, och nu bor vi här!
 
 
 
JULI
Jobb-juli kan man kalla den månaden. Jobbade dag ut och dag in och hann knappt med något. Var återigen inte så mycket hos Soppan som istället chillade på sommarbetet. Mamma hade flyttat och jag bodde i någon konstigt mellan ting, egen lägenhet men mamma på kontraktet, så det kändes fett skumt. Juli kändes allmänt kaotisk eftersom vår lägenhet inte var spikad ännu och läget var rätt ovisst men sen löste det sig ändå tillslut. Red också för sista gången på Soppan innan jag skulle ta min 4 månaders rid-fria paus på läkarens order, för att kunna evaluera om det faktiskt var ridningen som var felet. Tyvärr var det också vad han kom fram till. Men som sagt rider jag inte dagligen och får ta smällen senare (om där kommer nån!)
 
 
 
AUGUSTI
Var uppe i Esters stuga i smålan och fotade en del! Bilderna får mig att känna sommarvärme, grus under bara fötter och doften av gräs. Så mysigt. Vill typ flytta ut till en skog genast när jag ser dem, haha! 
 
Red som sagt inte längre denna månaden och började istället longera och tömköra Soppan vilket inte var lika kul men ändå bättre än ingen häst-tid alls. F1-resan till Belgien började även närma sig, och jag hade haft fullt upp med exakt allt annat att jag knappt han registrera att jag skulle iväg innan jag satt på flyget.
 
 
 
 
SEPTEMBER
September var årets mest händelserika månad! Började med att åka till Belgien för att kolla formel 1 och jäklar vad jag vill tillbaka. Det ända tråkiga med resan var själklart den mycket tragiska krashen i Formel 2 som kostade livet av en förare, men annars var detta lätt en av mina bästa upplevelser någonsin. Vi hade lyckats få nån jäklar tropisk värme så vi levde livet i solen. Att bila mellan banan och hotellet var också riktigt kul, och såklart allt vi fick uppleva på banan. Hade gjort denna resan 1000 gånger om! 
 
Sen kom vi hem och flyttade samma helg, vilket också var roligt. Inte ens idag känns det som att man är helt klar med hur man vill ha allt, men vi är på god väg i alla fall. Kan inte vänta tills vi ska göra iordning balkongen i vår! Bestämmde även oss för att skaffa våra två fina kaniner denna månaden så vi började fixa till dem! Och så fotade jag Clara och Sillen, och blev återigen nöjd med bilderna! 
 
 
OKTOBER
Fortsatte med att longera och tönköra Soppan. Oatmeal och Pearl Bing Bing flyttade in så vi hade fullt upp med att fixa allt till dem vilket jag tyckte var kul! Och höjdpunkten var såklart när jag var uppe hos Ida för att fota henne och Kalle! Hade jättekul! Nu väntar vi på någon rätt tidpunkt för henne att komma ner hit och träffa Soppan!
 
Och juste - jag började kolla om hela Grey's Anatomy. Det tog mig exakt 50 dagar att se alla episoder och räknade ut att jag kollade i genomsnitt 7,5 episoder om dagen! Sjukt. Det gör jag inte om igen, lol. Köpte också vår fina sadel till Soppan och ville inget mer än att trimma igenom henne ordentligt på banan..
 
 
NOVEMBER
November tar rekord för i månaden då jag bloggade absolut sämst. Två inlägg på hela månaden är ju nästan värt ett pris! Hade fullt upp med både tentor och examensarbete (och Grey's) så jag gjorde typ inget annat än att kolla serier, vara i skolan eller vara i stallet! Blev rätt så häst motiverad och längtade tills jag kunde få rida igen.
 
 
 
DECEMBER
Ja, här är vi nu. Denna månaden fick jag äntligen börja rida igen, men det har blivit typ 5 pass sammanlagt kanske. Jobbade mycket med examensarbetet och ska äntligen lämna in det ikväll! Firade jul och allt det där, och nyår blir också att fira med mamma hemma hos oss. Ska käka lite mat men blir inte mycket mer då jag jobbar från 7 på nyårsdagen! 
 
TILL NÄSTA ÅR...
Jag hoppas verkligen att jag inte kommer att må så dåligt som jag mått detta året. Mina lows har värkligen varit på botten och jag vill inget annat än att inte hamna där igen. Jag vill också försöka att äta nyttigare och komma ut och springa nån runda mer regelbundet (särskilt när jag har parken ett stenkast ifrån mig) vilket jag säger varje år.. men ska verkligen försöka. 2020 är ju liksom inte bara ett nytt år men också ett nytt årtionde och jag kan ju hoppas att det taggar mig lite extra (haha). 
 
Fota vill jag också göra mer, och så vill jag klara skolan, få ett jobb jag trivs på och känna att livet går i den riktningen jag önskar. Är galet taggat på att ha mer pengar, kunna spara och kanske unna sig något fint utan att känna skuld, eller typ resa iväg nån vecka till Maldiverna igen och bjuda min underbara mamma hade också varit helt fantastikt.
 
Med Soppan har jag inga vidare mål. Ridpassen går i princip alltid bra nu för tiden och jag är nöjd med mitt hästliv. Kanske unna henne något fint schabrak eller några nya benskydd, eller typ nått bettlöst träns hade varit kul. Fortsätta ställa ut och vinna lite blå-gula rosetter är väl det som står på agendan. Men viktigtast är att ha kul!

¦ Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

But how am I supposed to love you when I don't love who I am?

 

Hiya huns!

 

Nu har det ekat tomt här ett tag. Det känns som att alla dagar bara smälter in i varandra och eftersom jag haft massor att göra har tiden gått skitfort. Jag har jobbat hela julhelgen, sen firat jul med familjen. Fick massa fina presenter, bland annat ekonomisk bidrag till min Apple Watch som jag numera har på mig hela tiden! Har inte helt hunnit utforska allt med den, men det är i alla fall skönt att kunna lyssna på musik utan att ha mobilen med mig. Sen har jag varit på stan och kollat mellandagsrean där jag hittade ett par byxor för rimligt pris och så hittade jag en butik som jag älskar med jättefin inredning! 

 

Idag har jag varit hos Soppan. Red ett pass på ridbanan där vi tränade på att byta galopp över förhöjda bommar, vilket gick bra när hon gick samlat och mindre bra när jag ville att hon skulle ta mer eget stöd på längre tygel. Men i det stora hela är jag mycket nöjd! 

 

Nu har jag en del småsaker att fixa med mitt examensarbete som jag ska lämna in ikväll, och så vill jag gärna hinna spela lite SSO som jag inte gjort nu på ett tag. Sen hade jag tänkt knåpa ihop en årssummering och lägga upp här, och öven göra ett inlägg med mål inför nästa år. Och så vill jag lägga pussel, kolla serier och göra lite gifs från The King och lägga upp här, men vi får se vad jag hinner, haha!

 

Vill i all fall önska alla ett Gott nytt år och hoppas på att 2020 blir ännu bättre än vad 2019 varit! 


¦ Musik >> Sharon

musiktips från SoundCloud

 

¦ Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

loving you was like going to war; i never came back the same

Lite mobilbilder på Soppan i vintersolen!
 
Hiya huns!
 
Idag har jag varit hos Soppan! Blev ett ridpass på banan idag i solen. Gick bra och Soppan sötte sig super. Tränade på tempoväxlingar och att korta och länga galoppen på långsidan. På fredag ska jag rida ut med en stallkompis så hoppas att vädret är okej då också.
 
Annars så har jag dem senaste dagarna spelat SSO. Det är ett pågående event där man kan vinna massa fina outfits och poletter som kan bytas in mot häst-xp och det behöver jag alltid till mina framtida hästar, haha. 
 
Ikväll kommer Clara och Ester hit så ska vi byta julklappar mellan varandra. Mamma var också här en stund för att kolla på vår julgran och lämmna lussebullar så jag bjöd på te och så pratade vi en stund. Skolan går okej, klarade inte min ena tenta (var 1 poäng ifrån G) så måste plugga lite till omtentan men däremot är examensarbetet helt klart och vi väntar bara på bedömning så jag kan lägga tid på tentan istället. 
 
Nästa vecka är det jul vilket såklart ska bli kul men jag jobbar både julafton, juldagen och annandag jul, vilket inte är lika kul förståss.. Och så jobbar jag nyårsafton och nyårsdagen så jag lär i alla fall på lite pengar till början på nya året, om inget annat!

¦ Sharon >> Surprise

I've got your face hung up high in the gallery

Haymos Surprise
 

¦ Sharon >> Spel >> Vardag

where does the good go?

Moonstone
 
Hiya huns!
 
Igår blev jag  Ä N T L I G E N klar med Grey's! Tog mig 50 dagar att kolla alla episoder och jag var väl sådär lagom trött på det de sista 3-4 säsongerna.. Men men, nu är jag i kapp i den serien alla fall och ska kolla i kapp resten av mina serier. Har 39 episoder som jag ligger efter med och så jag hoppas hinna alla innan nästa helg! 
 
Har idag passat på att spela SSO. Köpet mig en av de nya Curlyhästarna som jag döpte till Moonstone. Och så har jag samtidigt kollat serier, så har fått lite gjort. Senare ikväll ska jag på julmarknad med mamma och imorgon ska jag hjälpa henne med förberedelser inför söndagen då hon bjuder mig och mina kompisar på en glöggafton hemma hos henne. 
 
Har haft jättestor foto- och redigerinslust men har inte orkat ta mig ut och fota, men ska se om jag tar mig ut imorgon och gör nåt. Annars så tar jag fer bilder i SSO och redigerar dem ;) Och så villl jag blogga bättre också, men det har ju också blivit åtsidolagt med mitt serietittande. S fort jag är up-to-date med alla serier ska jag försöka blogga mer.. men så kommer julhelgerna och jag ska jobba en del så vi får se hur det blir!
 
 

¦ Sharon >> Vardag

and so it goes, we found our sweet disaster

 
Hiya huns!
 
Nu var det ju snart en månad sen jag bloggade. Har ändå varit rätt skönt med en lite längre paus, men saknar också att fota och vara kreativ.. Tyvärr har jag fått prioritera bort bloggandet eftersom jag ville kolla Grey's istället (hoppsan..). Men nu är jag inne på säsong 15 av 16 så ska förhoppningsvis bli klar i veckan med den serien - och då tar jag tag i dom 48 andra episoderna jag halkat efter med från mina andra serier, haha! Tre av serierna har dock episoder på 20 minuter styck så ska väl ändå inte ta mig mer än 7-10 dagar att beta av. Och efter det ska jag börja uppdatera bättre här!
 
Har just nu tekniska strul med mina adobe-produkter så har behövt ominstallera allt varför jag tänkte att jag kan passa på att lägga upp ett inlägg här! Idag var också min första dag tillbaka på Soppans rygg så det var mysigt och kul! 
 
Mitt examensarbete flyter på också men har en del småfix kvar att ordna med. Tack också för alla er som kommenterar fast jag är AWOL! Ska svara er alla och sen ses vi förhoppningsvis snart igen!