Vår kamera och utrustning

¦ Vardag >> Åsikter
Nikon D3200
 
Som med allt måste man börja någonstanns i världen och inom foto började vi med en Nikon D40 för ett par år sedan. Pappa har alltid varit fotointresserad och han har en samling på över 300 (!!) kameror av olika slag, så det var väl klart att det satte sig i oss också!
 
Idag har vi en Nikon D3200, som vi fick under sommaren 2012 så den har några år på nacken! Men glada är vi för att den fortfarande fungerar som den ska, levererar bilder vi är nöjda med och filmar i den kvelitén vi behöver. Det är en enkel kamera, men man måste fortfarande lära sig inställningar, främst de manuella men annars är den väldigt lätthanterlig. 
 
Obejktiv har vi tyvärr inte så många av (än) men än så länge består samlingen av;
 
AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR, vilket var vår kit-objektiv. Det duger när vi vill ha vidare vinkel, eller när vi fotar inomhus eller på korta avstånd, tillexempel i paddocken. Ingen vidare bländare tyvärr men som sagt det duger till vad deet annvänds till!
 
TAMRON AF 70-300mm f/4.5-5.6 Di LD MACRO 1:2, är vårt andra objektiv som främst annvänds till när vi fotar hästar och ridpass! Lite tungt och kan därför bli lite ostadigt vid längre zoom men annars funkar det prima. Macro funktionen annvänds vid blommor och detaljer vid enstaka tillfällen annars är det helt enkelt bara zoomen som kommer till väga! 
 
Ett par filter ligger även i kameraväskan, dock endast stjärnfilter men ska införskaffas fler så småning om! 
 
Fotar vi inte med systemkameran är det för att den inte får plats i bakfickan på konserer, festivaler eller under ridpassen och då är Apple iPhone 6s kamerorna de som står för minnena!Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: