Min kamerautrustning

¦ Vardag
 
Nikon D7100, objektiv och GoPro Hero 9
 
Som med allt måste man börja någonstanns i världen och inom foto började jag med en Nikon D40 för ett par år sedan. Min pappa har alltid varit fotointresserad och han har en samling på över 300 (!!) kameror av olika slag, så det var väl klart att det satte sig i mig också! Gick över till en D3200 några år senare och de var min trogna tjänare tills 2018 ungefär.
 
Idag är det D7100 som gäller. Större, tyngre och mer profesionell kamera.Till den har jag tre objektiv, alla för olika typer av fotograferingar.
 
AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR, vilket var ett kit-objektiv och används inte så ofta. Det duger när jag vill ha vidare vinkel, eller när jag fotar inomhus eller på korta avstånd. Används väldig sällan då jag vill ha bländare under 2.8.
 
AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G, är mitt tredje objektiv som jag fick i examenspresent 2020. Eftersom jag har en DX kamera blir brännvidden 127,5mm vilket var exakt vad jag var ute efter. Det passar perfekt till att fota ridning, särskilt på ridbanan där avståndet är begränsat. Fotar även ridning ute med detta men då får jag hålla mig närmre objektet.
 
AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G, är mitt fasta porträttobjektiv och som jag nog till vardgas använder mest. Favoritobjektivet helt klart! Störst bländare av de objektiv jag äger därav mitt favorit objektiv att använda.
 
Sommare 2021 fick jag en GoPro Hero 9 av min fantastiska mamma! Tidigare använde jag mig av en GoPro Hero 4 som jag skaffade sommaren 2015. Den användes flitigt till ridning och fäljde även med till Sydafrika, MAldiverna och på skidresa! Den nya ersättaren ska användas till att dokumentera Soppans 2020-2021 dräktighet och såklart ska den få följa med på alla andra äventyr också! 
 
Ett par filter ligger även i kameraväskan, dock endast stjärnfilter men ska införskaffas fler så småning om! Extra minneskort och skruvar samt selar till GoPro:n finns också tillgängligt i kameraväskan som vid dehär laget är proppfull. Värt att nämna är att alla bilder och videos redigeras alltid i Lightroom, Photoshop, Luminar AI eller Sony Movie Studio Platinum 12 innan de kommer upp på bloggen!
 
Fotar jag inte med systemkameran är det för att den inte får plats i bakfickan på konserter, festivaler eller under ridpassen och då är det iPhone 11 Maxs kamera som står för minnena!
 











Kom ihåg mig?