Reflexponnyn

¦
Inte för att det var mörkt eller så men ville testa allt nytt på henne så blev att rida med reflexer idag. 
 
Allt sitter som en smäck så det är ju bra. Ridpasset gick helt okej. Hon var ganska seg och tog inte hjälperna direkt så övade helt enkelt på det. Efter ett tag gick det super! Red lite på volt och sådan med och det gick osså bra.
Skrittade Mulan barbacka i ca 20 minuter med. 
 

You can't sit with us.

¦
Så kom hem från skolan vid typ kvart över tre så jag satte mig och gjorde min tyska och ska spela in den sedan när Gabbi kommer hem så hon kan hjälpa mig.
 
Har en massa klydd med spotify, det kan typ inte hitta mitt internet eller nåt så jag har ominstallerat det men nu vill det inte logga in haha  :(
 
Imorgon ska Cajsa sova hos och så ska vi till Soppan på morgonen och efter det ska vi till Fabbe och fota dem :D
 

And as far as i can tell there's nothing

¦
Ingen bloggning från min sida idag.. har inte orkat riktigt. Redigerade iaf lite ovisade bilder så ja här har ni dem :)
 

Dagen inan helvetet

¦
Ny vecka snart igen då.
 
Oktober kommer börja, jag vill inte ha höst. Slabbigt i hagen och överallt, blött, kallt, mörkt.... Iaf, imorgon ska jag till tandläkare igen, denna gången till en privatklinik för att se om de kan göras vad jag behöver med mina tänder. Stallet därefter och rida pluttis. Mer eller mindre allt ska testat på henne och några saker invigs ju osså! Om väret tilllåter rider jag på stubben utanför eftersom jag är sjukt sugen på att dressyra!
 

Dagens inköp!

¦
Sved i plånboken efteråt men allt var denna gången behövligt och då dessvärre inget jätteroligt vi köpt.. men för oss som bara gillar att köpa hästsaker (jag och Sharon hehe) var det kul! Dessutom var det rea på mycket av det!
 
Reflexer köptes det dussin av idag. Horze: Ridtäcke, strykappor och egentligen små hundhalsband men de passar utmärkt att trä på ben och armar! På Hööks köptes även bröstan eftersom vi ville ha samma färg; reflexgul.
Sen köpte vi även gummiboots, mössa och tummridvantar på Horze och på Hööks köpte vi ridboots (terrängboots) och bakskydd till de svarta framskydden!
Sen var det grimma, grimskaft och fleecetäcke för endast 199:- hos Hööks så var ju bara tvugna att köpa det! Ska antagligen brodera på det och piffa upp det lite med =) Marinblått med grön/vit passpoal.
 
 

#shoppaholic

¦

 

Gråter över utsikten

¦
Påväg från hästloppisen, tyvärr INGET funnet...
 
Inte bloggat nått heller... Ska iaf stanna till vid Hööks och Horze eftersom båda butikerna har 15% rea. Medan vi åker här i bilen gör utsikten så jag vill gråta, skog, skog, skog, gräsäng, småstigar.... Inte lite heller. Kan ju dela med sig lite till ÖG tycker jag....
 


That's right, keep it up

¦
En springaförbiochgabbitrillanästanav och en wannabe engelsk hoppsits c:
 

Barbacka hoppning

¦
Hela ridpasset blev lite oseriöst eftersom jag red som ag gjorde så varför inte ta några skutt barbacka?
 
Tog bara 3-4 skutt barbacka och det första gick.. bra. Hon tog typ ett extra skutt innan så mitt huve dunsade ner på hennes hals och sen studsade jag upp och gav ifrån me ett tjut haha x) Sharon och Ester låg på marken av skratt...
Så gick det ja x)
 
Gick bättre sedan och tv¨å skutt där tråkigt nog stödet kommer i vägen asdjk...
Och sen en halvsöt galoppbild :'')
 

Most of us are heaving throught corrupted lungs

¦
VI FICK BILJETTER TILL 1D IGEEEN!!!!! WOHO AAAMMMGGG
 
Åkte till stallet och bestämmde oss för att hoppa lite i paDdocken. Hon var framåt och hade bjudning mot hinderna idag. Toppen! Blev många bilder ^.^ Ponny älsk ♥

Countin' one, two, three

¦
Kryss-edidtion
 
 

Ponnyns dag

¦
Idag var hon på tophumör så vad passade inte bättre än hoppning i paddocken?
 
Perfekt väder och glad ponny som hoppade jätteduktigt idag! En liten bana la vi ihop idag, en sådan infinity-bana som vi sedan höll på med svängar och allt med. Inga höjder utan fokuset idag låg på att komma runt fler hinder och träna svängar. Ponnyn skötte sig super rkat igenom men blev lite mer trött när jag skulle rida henne + att det inte var min bästa hoppdag då jag bokstavligen red som en kratta och bara förstörde för ponnyn.. 
 
Dagens bana och en bild på fluffy!
Pullaret ville inte heller sitta på sin plats idga och kasade åt sidan hela tiden.. och det syns på typ alla bilder -_-
 

HÄR KOMMER VI IGEN

¦
16 Juni 2014 ser vi dem igen med bästa Alexandra och Ester, ingen mindre än ONE DIRECTION!
 

Du säger ingenting min kära lilla ponny

¦ Surprise
Kände för att rida igenom ponnyn ordentligt idag och det gjorde jag också. Gick bra rätt igenom hela passet, dock var hon okoncentrerad emmlanåt. Skrittade och travade mycket och tog galopp både på böjt och rakt spår! Super nöjd^^

När jag kommer hem ska jag äta, duscha och tvätta håret innan jag sticker till Erika, om det inte blir på tok för sent. Kanske själv inte orkar då... Men vi lär få se. 




Snart så!

¦
Kollat lite Skins och ska snart över till Erika och sova, åh kommer bli myys.
 
Har varken haft lust eller nån ide till tidsinställt så därför blev det inläggstomt.... Imorgon har jag förmodligen mer att skriva om =)
Inte igår direkt.. :p
 

Solig fredag

¦
Skolan var chill, bakade på hemkunskapen och redovisade på so:n.
 
Så fort jag kom hem kollade jag Glee hihi första episoden på säsong 5, fick mej på bra humör! Senare ikväll sticker vi till Erika och sover över där med andra kompisa från kalssen, supermysigt ♥ Tidigt upp på lördagen och köpa 1D biljetter sen tillbaka till Erika tills vi ska till stallet. Antingen åker en eller två till stallet imorgon.
 
 

Our minds are troubled my the emptiness

¦
Inte bloggat för att jag inte haft motivationen till det...
 
iaf så orienteringen var riktigt b-ass men det var grymt kul iaf haha. Har enbart kollat TVD sen jag kom hem, och jag har sovit lite också, trööött. 
Ni får helt random bilder från min tumblr då jag inte har något annat att erbjuda 凸凸
 
 

Min/mitt favorit....

¦
..Låt just nu: 
..Blogg just nu: Caballos De Karo
 
 
..Serie just nu: Skins..
 

Fluffetyponny som stödjer rosa bandet

¦
Red ut en runda med ponnyn som är ganska fluffig nu hihih.
 
Tanken var först att jag skulle rida på en gräsväg som Soppan aldrig varit på innan men det blåste jättemycket och hade ingen huva på henne så skippade det. Tänkte sedan ta en annan gräsväg men när jag var påväg dit såg jag ett en traktor höll på med något på åkern bervid och det dammade sjukligt mycket så skippade den vägen med. Red in på stubben brevid mej då (den lite längre bort), och för att få lite omväxling red jag längst ner på den. 
 
Påvägen dit började Soppan med att bli skiträdd (förståeligt) eftrsom att ett brevlådelock flög upp av vinden... Hoppade ner i åkern och med övertalning kunde hon gå vidare. På stubben började jag med att skritta lääänge. Travade sedan några raksträckor och tog sen en galopp. Skrittpaus upp och ner för kullar sen tog jag en till galopp på raksträcka.
 
Höll mej sedan på en liten volt nertill och jobbade henne lite i trav. Inte lika villig att jobba idag men tillslut höll hon formen länge. Tog sen en snabb galopp neråt och travade sedan av och skrittade hem.
Fick även prova sin nya grimma som hon är supersöt i!
 
 

Skrittpass

¦
Skrittade bara så det finns inte mycket att säga om dagens ridpass, men det gick bra, liungt och fint :)
 
Svängde sedan in på hööks och köpte en present till Gabbi som hon inte har öppnat än, därför kan jag ine säga vad det är hihi :'')
 
 

No blogging av mej

¦
Har typ icke pallat.
 
Tänker fortfarande på gårdagens kommentarsdisskusion och hoppas de båda inte är mad at me och att vi still are fränds...
 
Annars har jag varit i skolan, tandläkaren och på stan. Skolan och tandläkaren var chill, varken läxor eller hål i tänderna! På stan med mamma köpte "jag" bara ett par supergulliga hårklämmor. Sparar sedan pengarna till lördagens biljettköp och söndagens hästloppis!
 
Med tanke på hur kallt det var i morse så är jag inte alls taggad på morgondagens orientering... Bokskogen kl 8.00 för att orientera it is! Slutar iaf vid 12 så det är ju lite roligare....
Första seriösa hoppningen med pärtan :')
 

Gymnasieval - Tankar

¦
Har aldrig riktigt skrivit ett sånthär inlägg så varför inte nu när jag har som mest att säga. 
 
Jag ÄR skoltrött redan nu, så Bökeberg har alltid varit ett alternativ. Jag vet hur mycket folk vill ha oss där och jag vet hur kul vi skulle ha tillsammans. Eller? 
 
En tjej på DV skrev något liknande (inte så långt men endå) och det har jag faktiskt aldrig ens egnat tanken åt, men nu när alla börjar picka på en, när det inte ens vet/ser hur saker går till så hur kommer det då vara på ett hästgymnasium med enbart proffeisonella "hej jag tar hand om din häst på mitt sätt för jag gillar inte hur du gör" personer så är det faktiskt inte ALLS lockande. Inte ens deras anläggning, tränare eller utbildildning slår detta. 
 
Jag skämtar alltid med Clara om småsaker som att bussen är lite sen, "Hmm jag ska fundra på detta med att gå på Böke" men vi skrattar bara efteråt, för ingen av oss tar det seriöst. Men detta, helt ärligt. Detta är inget jag vill dra med mig i tre år. Absolut inte. 
 
Böke har ett infomöte vi ska gå på, men bara för det betyder det inte att jag inte kommer gå på andra infomöten, eller kanske börja på ett annat gymnasie. 
 
Igårkväll mådde jag inte allts bra efter deras kommentarer. Ni ska veta hur mycket ni sårar en. Ni vet ju själva hur det är. "äch bry dig inte om henne" nej det gör jag inte heller, för ni vet ju fan inte hur det är med hästen. 
 
Så till alla, speciellt hästtjejer, sköt ditt egna så sköter jag mitt egna. Nu kommer inte mitt inlägg ändra på alla hästtjejer men ni kan ju iaf tänka på att själva behandla andra som ni vill bli behandlade. Menar inte att man inte får ha åsikter, eller dela med sig av dem men tänk för fan på hur du formulerar dem, vad du vet om situationen, vad du vet om hästen/ryttaren och framför allt tänkefter först, har du något med saken att göra eller kommer din åsikt att ändra situationen?
 
Detta är väl det mest neggativa med ridgymnasuim och tyvärr är det faktiskt en så pass stor sak som gör att jag överväger att börja där. Säger inte att allt detta kommer från det med Mulan, men jag säger inte heller att sådanahär situationer bara händer en gång. Så jag är faktiskt inte så taggad på Böke längre.
 

Ett inlägg till Bästavänner

¦
Detta inlägg är skrivet till mina tre bästa vänner. OM du är en av dom läs det, är du inte en av don läst det endå för jag antar att du själv är någon annans bästa vän och att de säkert känner likadant som jag gör just nu. Detta är hur jag känner/ser på min bästavänner relationon och jag lovar att du säkert kännt likadant någongång.
 
Kan börja med att säga att vi haft lite disskusioner om hur vi sätter igång Mulan och ni kan om ni vill gå och kolla på dessa kommentarer, för det har jag inget emot. Fler kommentarer om det svarar vi inte längre på på bloggen så ifall det har med Mulan att göra så når ni oss på KIK - SharonHajny och/eller Gabbson.
 
Så nästa sak är då att en av mina bästavänner är inblandade i detta, och jag vet att dessa åsikter BARA kommer upp för att ingen av dem två längre rider i ÖG och inte kan göra hur de vill, och jag vet också att iaf en av dem hade gjort på ungefär samma sätt som vi gör nu, så att hacka upp sig är bara onödigt. 
 
Alla har vi blivit hackade på så du vet ju själv hur trevligt det känns. Det är inte kul alls. Speciellt hästtjejer är bra på att lägga näsan i blöt och börja "ta hand om alla andras hästar" istället för att sköta sitt egna. Jag VET att alla tycker det är det jobbigaste och jag kan inget annat än att hålla med. Vissa saker är inte rätt, men om om du/ jag/hon/han/den/det gör på ett sätt med sin häst (sålänge det på något sätt klassas som djurplågeri) så behöver man - tro det eller ej - inte lägga sig i, inte ens för fem öre.
 
Alla blir vi någon gång ovänner med våra bästisar, men man kallar ju dem bästavänner av en anleding ellerhur? 
Jag kan lita på mina bästa vänner, det är dom jag går till om jag mår dåligt. De finns alltid där för mig. Hur mycket vi än bråkar kommer de vara mina bästavänner, för det rolig och mest galna vi upplevt tillsammans slår ALLA våra bråk, konflikter och åsiker. 
 
 
 

Stödj rosa bandet!

¦
Hur man nu stavar stödj får jag inte rätt så bara bläähh...
 
Hööks kan man nu köpa rosa produkter till ryttare, häst och hund (endat det på bilden) och vid varje köpt går 20kr till cancerfonden! Sharon och jag är själva sugna på att köpa grimman och grimskaftet till vår ponpon =)
 

Dagens utforskning

¦
Red iväg mot milenrundan och utförskade däröver lite genom Fuglie och bort mot Håslöv. Hittade dessvärre inget roligt och efter ca 1,5 timma återvände vi hem. 
 
Red på Mulan som idag fick ha sidepull eftersom hon fått sår i mungiporna av dragkamper. Idag var inget undan tag och jag fick seröst ett vredesutbrott på henne. Hon har verkligen ingen respekt för människan varken från marken eller ryggen och skiter totalt i att jag sitter på hennes rygg och försöker visar vägen. Hon vill bara köra sitt eget rejs. Frustrerad? Ja!
 
Hemsk jobbigt verkligen... Stack med mej i en galopp och fick nästan inte stopp på henne... Har massa blåsor på mina händer nu och en ponny upp till öronen. Hon är ju inte enbart otervlig men idag var hon verkligen inte rolig.
 
Har snackat med Sarah och vi får lov att betsla upp henne eftersom det verkligen inte funkar såhär att hon springer med oss som myror så ska försöka hitta nått lite skarpare bett till henne, tyvärr. Hon har ju blivit helt omvänd där hon stod nu i ett och ett half år och det kommer nog ta ett tag tills jag och Sharon rättar till henne till den underbara barnponny hon en gång varit...
På bilden ser ni en mycket bättre, helt enkelt bästa ponnyn som skötte sig super idag under Sharons ridtur (och lilla mej till höger då..)!
 

Långritt till vem vet var.

¦
Hade brytdag, aka slutade 12. Tog två bussen till stallet och gjorde iordning Soppan, Mulan och Gulla. Ester kom vid halv 4 och då var alla hästar fixade så vi mer eller mindre satt upp direkt och så bar det iväg.
 
Började med att rida milen och inne i Fuglie svängde vi runt lite tills vi hittade en grusväg som vi 25 min senare märkte inte ledde någonvart. Red tillbaka och svängde av mot Håslöv. Sen red vi lite åt de hållet också men vände hemmåt när vi inte årkade rida på asfalt längre...
 
Kom hem 20 i 6 och stressade ihjäl oss som fan, eftersom bussen endå var sen - ÖG standard- så han vi med den och därför kom vi hem tidigt. 
 
Har en design beställning så den ska jag fortsätta lite på, och så ska jag kolla på en ep av TVD :)
 
 
 

Tell me what you see

¦
Snart åker vi till stallet och får se vart vi rider. En lite längre runda iaf. Bloggar senare :)
 

Hästmänniskor att se upp till

¦
Jag brukar säga att jag ser upp till dem som är bättre på mej med hästar. Att ta hand om hästen och rida den rätt så att båda trivs.
 
Jag tycker många är duktiga på att rida och ta väl hand om sina hästar så kan inte nämna dem alla...
 
Några större rididoler jag ser upp till är såklart Roffe. Svenska stjärnan typ. Duktig med hästar och hela rubbet. 
Rolf Göran Bengtsson och Ninja La silla som nu har gått i pension =)
 
Eftersom jag är mest intresserad av hoppning har jag såklart fler jag ser upp till där. Inom dressyren har jag sen liten tyckt att Jan Brink rider fint. Annars följer jag ju verkligen ridsporten i värdlen väldigt klent och kanske bör uppdatare mej själv snart haha x)
 

Alla människor i stallet

¦
Efter som jag själv fick det förklart för mej idag vilka som har börjat på vilken häst kan jag lika gärna dra det här med! Skriver dock "inga" namn...
 
Familjen som bor på gården såklart.
 
Gabbi - Soppan och Mulan
Sharon - Soppan och Mulan
Ester - Gulla (Duches om hon är ohalt och försäljningsponnyer)
Duches medryttare - Duches (Nu när hon är halt rider hon Gulla på sina dagar, som är Mån, Tors och Lördag)
Zwiers medryttare - Zwier
Zwiers medryttares kompis - Narissa (Borstar bara om henne)
Laura (Om man nu kan räkna henne) - Batman 
 
Sen är ju Clara hos oss med men rider ju ingen här. Hoppas inte det blev allt för klyddigt!
Ester och Gulla
 

Lång stalldag

¦
Skyndade mej till stallet och bokstavligen slängde på Mulan hennes träns och tog av henne täcket (hon stog inne) och begav mej ut till grusvägen (stubben brevid).
 
Började med att hon började se osynliga spöken och typ gjorde piruetter i luften och eftersom jag red barbacka så var jag jämt nära på att glida av. Inte blev det bättre på stubben eftersom hon var sjukligt pigg. Kom fram till att jag inte kunde trava idag eftersom hon 1) var pigg och 2) hal och tjock och 3) eftersom jag inte fick stopp på henne sp kom hon in i en ponnytrav som bara gick okontrolerat och jag var påväg att glida av typ 5 gånger. Slutade med att jag nästan bara skrittade och galopperade. Sen tog hon bettet hela tiden så orkade inte ha en dragkampt med henne så tänkte att om jag rider på grusvägen kommer hon ömma lite och inte vara så sjukt pigg. Såklrt hade jag helt fel för hon ömmar inget alls så det gick minst lika fört här...
 
Red i kanske 40-50 minuter sen var jag helt slut och skrittade hem. Möttes av en syn vid hagen och Sarah var och gick med Batman = han hade fått kolik. Sarah var ute och gick med han i evigheter och när vi skulle åka var läget fortfarande inte förbättrat :(
 
Skötte om Mulan lite snabbt och släppte ut henne i hagen. 
 
Soppan tog jag snabbt ut ur boxen och slänge på hennes utrustning. Egentligen hade jag tänkt ta läskiga bonden vägen med Zwiers medryttare och en tjej som idag red Gulla (eftersom Ester inte var här) red på stubben bakom visste jag redan då att Soppan inte skulle vilja lämna dem... Blev att rida på stubben här med då.
 
Värmde upp i skritt och trav på långa tyglar runt hela stubben och tog sedan en kort galopp. Började sedan jobba henne lite i traven på volt på ett annat ställe på stubben (det var skugga på sidan där jag brukar rida). I början var hon motvillig men efter lite övertygelse gick hon superfint! Dessutom höll hon formen länge och i båda varven. Tog sedan en galopp på långa tyglar och sedan en skrittpaus. Övade lite mer på volten i trav och avslutade när det gick bra :) Red i ca 50-60min.
 
In i stallet och hade för en gång skull brottom. Gjorde iordning henne och skulle sedan släppa ut henne i hagen. Jaha, fick själv en stöt som leddes vidare till henne och hon blev skiträdd och slet sig och sprang in i stallet och in i Mulans box. Sen var hon såklart skiträdd för hagen och ville inte alls gå i närheten så Clara fick hjälpa mej.
 
Sen hade vi fruktansvärt brottom till bussen!
Såå, imorgon slutar vi tolv och vid fint väder blir det en längre runda med Soppan och Mulan (båda åker till stallet då). På onsdag rids Mulan av Zwiers medryttare (endast denna onsdagen) sen så rider vi båda resten av dagarna =)
 

How cold this be done by such a smiling sweetheart

¦
Hällo Frändzz
Har inte orkat blogga förrens nu. Gjort läxor, engelska och tyska och så har jag kollat två ep:s av TVD mihihi
Idag vart det en chill dag då vi hade vikarie på tre av fem lektioner, varav den sista var idrott och vi orienterade nere på Limmhamnsfältet så dagen bara flöt på typ. Vikarien vi hade på Bio/kem halvklass lektionen var azum. Han typ snackade om spel med killarna och vi fick sitta på improviserade platser hah. 
 
Imorgon har vi brydag som btw bio/kemi vikarien tyckte var något extremt onödigt och odd, som bara Slottis har, så vi slutar typ 12 elr nåt och pallrar oss iväg tidigt till stallet :'')
 
 
 

Vinrött

¦
 

Clara Nilsson & Spirit

¦
 
 

Frida Olsson & Jouline

¦
 

Where are you?

¦

Destruction ain't a crime

¦
Var ju med Clara och Frida och fotade dem idag. Inget höjdar väder men bilderna blev endå helt okej. Blev såå sugen på att rida haha, tänk vad man kan sakna sin egna lilla ponny ♥ 
 Håller på att skicka bilder till Frida nu och ska sedan skicka bilder till Clara. Sedan slänger jag upp några här!
 
 

Dear boy

¦
Idag har vi verkligen bloggat uselt.
 
Iaf, kom precis hem från att ha fotat Frida och Clara! Inga höjdarbilder (fick inte riktigt till ljuset) men nån finns det väll att bjuda på. Red även Spirit nån minut då Clara blev sur på henne så fick ta över en sekund.
 
I brist på annat att skriva drar jag nästa vecka för er kära läsare :)
Mån: Skolan, stallet (vet dock inte om jag eller Sharon som ska dit, inte bestämt dagar än)
Tis: Brytdag slutar kl. 13.00, stallet (båda?)
Ons: Skola, stallet
Tors: Orientering i Bokskogen heldag, stallet
Fre: Skola, stallet
Lör: Köpa biljetter till 1D's WWA tour, stallet (båda?)
Sön: Åka på hästloppis!
 
Under veckan ska som vanligt Soppan och Mulan ridas.
Innan vi åkte idag satt jag även och gjorde egna actions hihihi :)
 
 

Dagens planer

¦
Vaknade med täppt nästa usch, förkyld igen.
 
Iaf, ska vi med till Böke idag igen och fota Clara och Frida! Ska bli kul då jag har längtat efter att fota något hästigt igen förutom oss då... Kommer bjuda på de bästa bilderna här med såklart!
Min två favoriter från förra gången jag var med Clara och fotade henne :)
 
Förövrigt vilar ponnyn idag då. Dessutom måste vi om till Hööks snart och köpa några boots vi kan rida med då vi jämt hör att hon råkar trampa sej på skorna och vi vill inte ha några tappskor...
 

Do you still believe in one another?

¦
 

Oh, if the sky comes falling down

¦
Speciella ponny x)
Hahah det roliga var att hon hoppade av så och inte rev x) Ja, jag hängde inte med i alla hopp.
 

Duktig ponny!

¦
Åh, Soppan var helt otrolig idag!
 
Inte en enda vägran eller ett enda pet! Dessutom kom vi över 1m lätt som en plätt! De mest underbara var att hon hade bra mycket mer framåtbjudning och kom mot hindret i en tempofylld galopp med spetsade öron. Tvekade inte änns på 1m hihi, fina ponnyn. Jag var dock lite klumpig och var inte lika säker som ponnyn så klantade till min sits haha, fast hon klurade ut det fint.
 
En bild från idag, resten kommer sen!
 

Tell me what the matter is, little man

¦
 

Same song again and again

¦
Mamma var med i stallet idag och kollade när vi red och så matade hon hästarna med massa gräs.. typsikt henne x)
Hoppade och det gick bra, hon var frammåt och hoppade allt! Kom över typ 80 kanske och Gabbi hoppade lite högre. Red Mulan också så bilder kommer sen :)
 

Which way is right, which way is wrong

¦
Först ut idag är Soppan (och Ester rider Gulla samtidigt).
 
Tar fram 1-2 hinder på stubben och hoppar lite hihi, var ju typ 2 veckor sen! Bestämt oss för att ha GG't idag då det var längesedan. Kommer fota så några bilder kommer det ju bli! Sedan så ska Mulan och Batman ridas. Dom kommer ridas samtidigt på stubben så bytar vi om lite. Mulan kan inte hoppas än pga för dåliga hovar. Antagligen blir det nån röd outfit på Mulan med, samt bilder här med!
 
 

Cause I don't give a ****

¦
 

Something so beautiful

¦
Jag tycker hon ska bli lite mer rund om magen så jag slipper se så lång ut barbacka x(
 

We jumped, never asking why

¦
 

Och ponny nummer 2

¦
Sist ut var Soppan. Gulla skulle tydligen vila så Ester erbjöd sig att fota här med, tack!
 
Jaha, började med att hon inte alls hade planer på att gå från stallet. Fick inte alls iväg henne utan hon bara backade hela tiden. Satt av och ledde henne en bit så satt jag upp sen. Smart som jag är red jag barbacka och hon fäller ju som en tok nu (därav luddet på nackstycket) så blev helt stickigt...
 
Iaf, så var hon pigg och glaaad. Därför ville hon inte alls jobba utan ville hellre springa runt med spetsade öron och huvet bland molnen! Ja, vad ska man göra, hon har blivit så glaaad nu (och piiiigg). Så for jag skänklar på henne flyger hon iväg i en energisk trav eller galopp hihi, så glad att se henne glad :')
 
Några bilder Ester tagit!
 

Ponny nummer 1

¦
Först ut var Mulan. Satsade på en rosa outfit med henne idag.
 
Hon var väääldigt pigg och stark så en otrevlig kombination för mej som bara försökte hålla in en satans pigg ponny hela tiden. Hon vill bara trava och galoppera och busa runt idag. Till slut blev jag arg på henne för hon bara drog och drog med fart i baken. Mellanåt gick det väll hyfsat. 
 
Lite bilder från idag som Ester har fotat! Fler kommer upp senare!
 

I can swear I feel the beating of a cold, cold heart

¦
 

Life's a bitch, but I'm friends with her sister

¦
 

Halsont

¦
Liksom igår vaknade jag med halsont. Dock var det mycket sämre idag så stannade hemma.
 
Städat mitt rum grundligt i en hel timme och ska fixa lite i övriga lägenheten. Senare idag åker jag till stallet och har lektion för Leonora. Rider sedan även Mulan och Soppan. Förhoppningsvis kan kanske Ester fota när jag rider Mulan (brukar rida ut med de andra). 
 
Imorgon blir det hoppning med Soppan iaf. Mulan ska ridas hon med och vår lillasyster kommer och rider Batman!
Blir ju första hoppningen med skor runt om samt nya fodret och sadeln så lite nyfiken är man ju på hur det ska gå :)
 

When being young starts getting old

¦
Jaha, en helt vanlig torsdag, lång och tråkig. Fast SO:n var ganska kul haha...
 
Ja, kom iaf hem nyss typ. Börjat uppdatera till iOS 7. Och ska nog kolla Skins nu med. Och äta. 
 

iOS 7

¦
Är hemma och har feber och mår illa.. Har läst massor i min urdåliga svenska-bok och planerar på att göra annat skolarbete också.
 
Uppdaterade operatisysteme, så jag kan väl dela mina åsiter om iOS 7 haha. Deet är sjukt mycket snyggare idesignen.  Själva funktionerna och sånt r väl inte såå mycket annarlunda, klart det är förändringar, särskilt kameran tycker jag. Man kan välja att fota i instagram storlek och välja massa lager och sånt shit, men det är bra. Det har typ kommit nya ljud och sånt som jag inte har orkat kolla igenom än men ensålänge är det grymt!
 
Såhär ser det ut, mycket snyggare hihi. Lite Android aktigt men snyggt!

I'll light a light tonight to make it brighter for you

¦

Mer om Mulan!

¦
Mulan, eller Mouland som hon egentligen heter är då den "nya" ponnyn som kommit till oss.
 
Hon stod här förra våren och var Claras försäljningsponny. Hon är en maxad B-ponny på ca 128cm mkh och nästan helt vit förutom små bruna prickar här och där. Hon är verkligen jättesöt! Som jag minns det är hon inte så jättebra på varken hoppning eller dressyr, liksom en allroundponny som verkligen gör vad man ber henne om. 
 
Hon är väldigt pigg (vilat några månader) och har riktigt mycket krut i baken... Hon busar till det i galoppen och drar ner huvet mellan frambenen och småskuttar med baken hihi. Jag vet faktist inte rikgit hur gammal hon är men säkerligen inte mer än 10 år. Sto är hon och rasen är väll typ welshponny kat. B skulle jag gissa på. 
 
Jag och Sharon kommer även rida henne nu om dagarna. Hennes hovar ska fixas och vi ska få henne i form så ska hon sedan säljas! Alltså familjen som äger henne har lite privata problem så Sarah erbjöd sig att ta hem Mulan och hjälpa dem att sälja henne. Shettisen som skulle komma med henne blev såld så sent som igår så endast Mulan kom hit! 
Jag är såååå ledsen för att jag måste ta en bild på när bästa Clara rider *fniss*
 

Säsongspremiär och två små ponnys

¦
Började med att plocka fram varseljackan, stallkängorna och gummistövlar. Säsongspremiär för höstklädseln... Usch.
 
Sen började jag att rida Mulan. Red barbacka och värmde upp inne och sen red jag ut på stubben utanför. Regnade lite men klarade oss bra endå. Hon var väldigt pigg och ville knappt trava lugnt. Jobbade lite henne på volt i skritt och trav och till slut gick hon riktigt fint! Galoppen är sin ensak, småbockar och drar ner huvet mellan frambena hihihi x)
 
Sen efter att jag ridit Mulan i kanske 30 minuter så gjorde vi iordning Soppan och Gulla. Sadel på och ut och iväg till samma stubb! Eftersom de småregnade lite ville vi ha nära till hemmet haha... Hon var mycket mer framåt idag! Tänk vad mycket skor, sadel och foder kan göra... Iaf, hon var som sagt framåt idag så det var ju kul, även hennes små pälsöron var på top! Blev rädd för en sten en gång och hoppade iväg som en kanin, sötisponni x)
Sen har även någon önskat att vi ska skriva mer om Mulan så ska fixa det snart!
 
 

Gonna tell them all just what I want

¦
Idag mådde jag inte bra. Inte bra alls. Grät hela förmiddagen och jag fick Alvedon av klasskompisarna, kramar och massa stöd. Världens bästa 9B ♥ Gick iaf hem, sov och tittade TVD istället :')
 
Hade utvecklingssamtal som gick bra, vi snackade bara om min scenskräck och typ hur vi ska lösa det. Nån physparagraf och psykologer, som kommer till skolan på torsdagar.. iaf det gick bra :)
 
 
 

Bortskämd eller inte?

¦
Många hästmänniskor har ju säkert nån gång blivit kallade "bortskämmd".
 
Men när är man egentligen bortskämmd i hästväg? En ridskoleryttare som kanske inte har råd att ha en foderponny eller egen häst och tycker kanske det är att vara bortskämmd medans de som har egen ponny inte tycker det alls. Eller en ryttare som har senaste nytt och flertal av allt och märken på alla hundra schabrak. 
 
Jag och Sharon har många gåner blivit kallade bortskämmda för att vi helt och håller köper många outfits och "kläder till hästen". Ja, men det mesta vi köper är för våra pengar, vi avgör om vi vill ha kläder till skolan eller ponnyn. Och oftast väljer vi ponnyn. 
 
Men jag skulle inte kalla mej bortskämmd. Bara för att jag köper fler scabrak och outfits till häst offrar jag nått annat, t.ex vanliga kläder, tidningar, One Direction saker jag gärna vill beställa. Jag prioriterar helt enkelt Soppan. Jag tycker det är sååååå mycket roligare att shoppa i hästväg än till mej själv. 
 
Sen finns det ju bortskämmda hästmänniskor som verkligen har märken på hög och skryter om allt de äger och kanske får de mesta de pekar på. 
 
Sen finns de ju dom som har få saker fast de är dyrare att köpa, eller fler saker med mindre värde och inget speciellt märke. Själv äger jag/vi inga mängder av märkessaker till häst/ryttare utan köper vad som behövs och tycker är snyggt. Fast jag vill ju sååååå gärna ha snygga märkesschabrak men pengarna räcker inte till haha x) Får spara till nått snyggt...
"vår" senaste outfit (sponsrad av Esteerr). Fast nu har vi inte fotat i nån riktig outfit på sååå länge så vissa har legat helt oanvända nu, dax att börja fota lite va?
 

Allergisk mot förstora ryttare på småttinponnys

¦
Gaahhh, på en alldeles för kort tid har jag sett bilder/videor (DV och videofyme) där alldeles för stora ryttare rider på små shettisar. Och då menar jag alldelse för stora.
 
I de ena fallet så var ponnyn under inridning och tjejen som red ponnyn nådde ner till marken på tå, och både hoppade (30cm) och galopperade ponnyn. I de andra fallet var tjejen lika stor om inte större på ponnyn, och hoppade säker runt 50-60cm med ponnyn och galopperde i uppförsbackar. Jag är sååå emot att man en får tanken att rida hästen fullt ut när man är så pass lång. 
 
Reagerade i båda fallen och sa diket att de inte är bra för ponnyn och minst sagt utryckte mej starkt. Tycker det är så sjukt fel att jag nästan börjar gråta för jag tycker synd om hästen. 
Ryttarna har säkerligen varit minst lika långa som jag är på Batman (nersläppta ben osv) och jag kan bara inte tycka det är okej at rida så små ponnys då. (Jag sitter endast på han i ca 4 sekunder och skulle aldrig rida han fullt ut). 
 
Jaha, sen finns de dom som tycker vi är påtok förstora för B-ponny (Zwier syftar jag på), men ärligt talat, nej. Om ni skulle se dem som jag sett så är jag nästan perfekt på han (även fast jag är förstor för han). Och Soppan då. I början kände jag mej för lång men nu känner jag mej varjen lång på henne eller Zwier. 
Dessutom har de i båda fallen ridit barbacka, nått jag tycker är värre ifall man är förlång. Rider alltid på Zwier med sadel eftersom det är skönare för han då mina ben inte blir längre än till magen på han. Jag säger inte att jag inte är förstor för han för det vet jag att jag är, men inte förstor för att rida han fullt ut.
 
Sen kan man ju vara förstor med överkroppen med (många räknar ju bara benen..). T.ex jag tycker min överkropp ser roligt lång ut på Soppan, fast om jag sätter mig på en D-ponny där mina ben är 1dm över magen barbacka tycker jag fortfarande att jag är för lång med överkroppen.
 
Vad tycker ni om att rida på tok försmå ponnys?
 
 
 

Ett Kort Inlägg

¦
Mega trött och mega sjuk så gör bara ett kort inlägg..
 
Var på ett riktigt skämt humör trots att jag inte mår bra, typical me.. skämtade med Ester att jag tappade min mobil i en vattenpöl i hagen och inte kunde hitta den, lurade mamma att Soppans ägare ville betäcka henne och så totalt failade jag när jag insåg att någon stog i skyltfönstret jag gjorde fula miner i... Gabbi attackerade mig på kik med as konstiga meddelande och när jag läste dem dog jag av skratt och rullade runt på asfalten...
 
Red Mulan först, det gick väl bra, skirttade och travade mäst och tog en länga i galopp. Hon har noll kondis så red typ 20 min haha. Hon fick nästan av mig när hon tog ner huudet i galoppen och började krulla ner det i marken typ, ni vet, ponnyfasoner x)
 
Soppan gick också bra. Red med Ester och vi backtröänade lite, trav rejsade och galopp rejsade hihih :')
 
Clara var ju där också så hon kom hem till oss efter det (som vanligt) och åt, vi typ snackade om livet och bestämmde att vi ska till böke på söndag och fota hihi :')
 
 

Lollllyyyy

¦
Låt Justin är ft. på som släppts idaggggg.
 
Inte bästa låten, dock är ju Justins del gudabra och han är ju förjävligt snygg asså.
 

26 it is..

¦
Samtidigt som jag längtar ihjäl mej dör jag av tanken. Glee, episod 1x6. 
 
Men det kommer ju aldrig bli dessamma utan Cory, aldrig. Han kan inte ersättas. Undrar allt hur de ska få ihop det. Inte nog med att jag bölar när jag tänker på det eller hör nån av deras låtar. Kommer ju grina sönder. Så, nästa torsdag går jag och gräver när mej för jag vill inte, vill inte se serien utan Cory.
 

Lång skoldag

¦
Idag hade vi skolfoto och jag hade även utvecklingssamtal.
 
Iaf, allt rullade på bra och hoppas hoppas jag inte ser ut som en död fisk på skolfotot... På svenskan hade jag och killen brevid mej ett problem att rätta till hans text och ja, tog typ hela lekionen att komma på rätt ord till hur det skulle stå skrivet bäst haha.
 
På SO:n har vi fått en sån rolig uppgift och tilldelats en familj och ska bestämma över deras bugdet och jag och en av tjejerna i min grupp är jätte ekonomiska haha så vi var ju bara tvugna att skojja till det lite så vi dog ju av våra ider haha x) Och imorse så skulle vi förbereda oss själv för SO uppgiften så vi fick skriva en önskeinkomst och utgifter. Jag läste såklrt upp min för klassen och inte undra på att de tyckte det var roligt att jag ville vinna drömvinsten varje månad i 25 år x) Dessutom skulle jag köpt ett slott i varje land och haft en butler x)
Haha inte igår var det ju x) Minns att jag tyckte det gick sååå bra den dagen, i nuläget om det gått så hade jag nog fått frispel haha...
 
Ska iaf kolla Skins nu och äta lite B&J (Sharon köpte en skitgod smak till mej igår omg min nya favo) så får vi väl höras sen!
 
 
 

Hösten är här, tyvärr

¦
Lite bra att ha i stallet/till stallet nu när det börjar är höst!
Gummistövlarna vi har ska snarast dras med till stallet då det jämnt är lervälling i hagen man måste typ ha gummistövlar om man inte vill få lera till knäna. Täckjacka och överdragsbyxor är osså bra att ha, dels för att man ska slippa bli blöt när man cyklar till stallet och om man rider ut och det regnar/börjar regna. Ska införskaffas!
Mössa, vantar, sockor och lammsulor är med ett måste annars kommer man frysa... Underställ (tror nog alla hästmänniskor har minst två par sådanna när de är i stallet) åh såå mysigt med underställ hihi. Reflexer är som vanligt alltid bra att ha minst sagt om man rider =)

Jag är dålig på att blogga

¦
Åh, har nästan alltid blogglust (många gånger inget att skriva om) men dagar som idag har jag typ 390 inläggsidèr men pallar inte skriva dem... Ingen bra bloggare är jag då haha....
Ska försöka blogga om nått senare mihihDags för mej och Sharon at ta nya bilder väll. Blir nog till helgen eftersom vi inte har tid att ta ridbilder (med systemis) under vardagar :(

I love you more than my words in brain can express

¦
Eftersom Gabbi inte svarade på mina facetime samtal (ja vi ringer varandra med facetime xd) så fick hon inte välja BJ glass.. Min favorit fanns kvar på hemsköp som jag akut åkte till, The Vermonster ♥♥♥
Kollade på The Perks OF Beeing A Wallflower, underbar film och Nina (♥♥) hon va typ bäst fast hon knappt va med i filmen haha, dock var de andra också bra haha... Ska kolla ett till avsnit av TVD nu, medans jag hostar ner min glass som förvrigt inte kommer göra min förkylning bätte x)
Perfa ♥

Denna veckan då

¦
Wääh, börjar veckan med att vara hemma från skolan. Sjuk.

Har redigerat film med Sharon kollat Skins (omg en ny skitsnygg kille ploppade upp i serien idag <3333) och kollat en sorglig film... "temat" (iget tema enligt mej) skulle ju varit filmkaraktär egentligen men nu har de tydligen ändrats till classy som är en klädstil inget tema. Nee, nu är det inte alls kul ju...

Ponnyn har nu skor runt om (dock vilar hon idag) och sen kommer Mulan + en shettis idag så från och med imorgon rider vi Mulan istället för Soppan.. Ester rider vår tös och vi kommer osså rida henne, bara inte hela pass och varje dag :)

I can't live a lie

¦
 

By my side you'll always be

¦
Okej jag måste sluta göra videos. Ehmergaad, gör ju typ inget annat. Gjorde en till typ. Ska tjata på mamma lite till och få henne att inse att vi verkligen måste köpa Vegas. fast det typ aldrik kommer gå att övertala henne haha.. 
 
Btw så är vi hemma idag, förkylda och hostiga.. Soppan fick skor på alla fyra igår och så har hon börjat få sitt nya müsli foder så nu hoppas vi på en piggelin ponny. Ska typ ta och kolla lite TVD nu och sen får jag se vad jag gör.

130 Dagar

¦
Idag har vi haft Soppan i 130 dagar, och vi har kommit långt men vi är inte framme än ♥

Surprise ║Hold Me

¦
 

Löshoppning - Film

¦
 

Tell me that you need me

¦
Helgen var underbar, som alltid hihi. Cody blev dock jobbig haha men sånna är väl valpar... :')
Fotade lite då och då, vart dock ganska trist väder och vi red inte heller så det blir inga ridbilder denna gång.. Kommer dock bilder på när Laura red och så filmade vi löshoppningen idag, så jag ska fixa lite film sen. 
 
Soppisen hoppade hela 105cm, med typ 30 cm marginal, det är typ sån hon är.. ÖverhopparN. Har typ även 70 sidor att läsa i mon bok tills imorgon egentligen men vi har 1 vecka kvar till att läsa ut sen så jag hinner endå, vill ju kolla TVD också >.<
 

Ryttartalang

¦
 

Dedicated to my Sister ♥

¦
 
 

Blogga blogga

¦
Vaknade för ganska länge sedan och gav hästarna mat, tog in några av dem samt satte fleecetäcken på den för de regnande (och deras regntäcken var väldigt blöta). 
 
Gick in en stund till och lekte med hundarna. Kl 10 ungefär så gick vi ut i stallet igen. Skulle löshoppa ponnysarna. Men första synen blev en trasig boxdörr och en Narissa borta vid höet. Haha ja, det var ju bara hö så aa... 
 
Började med att löshoppa Gulla. Jo, hon hoppar ju mycket bättre än med ryttare iaf! Kom över ca 1m oxer så aa :) 
 
Soppans tur då. Aa, slog i sitt huve i en bjälke först så hon blev lite snurrig x) Men duktigt nog kom hon osså över 1.10cm oxer! Dessutom med marginal hihi!

 

Född till ryttare!

¦
Laura fick rida Batman idag och det gick superbra! 
 
Gjorde först iordning han och sen så red vi ut på stubben. Hon både styrde, stannade, svängde, satte igång han! Inte nog med det travade hon en massa och hon är ju såååå duktig så hon rider till och med lätt! Alltså inte så att hon skumpar utan hon rider faktist lätt! 
 
Inte var det slut med allt de duktiga, hon galopperade dessutom jättemycket! Skuttade lite också hihi. Åh hon bad typ om att få galoppera mer hihi :") 
 
Sen skrittade hon av han barbacka med :) Liten sneak peak!

 

Hiss/Diss

¦
Hiss!
Snyggt, fin färg och bra passform!
Diss..
Tycker de har väldigt dålig passform och eftersom de rundas in vi kanten så bucklar ofta den sidan ut eller viker sig...
 

Gudenmorgon

¦
Men typ. Bakat scones haha, och haft en sjuukt konstig dröm //mest konstiga drömmen ever, läskigt sjuk//.
 
Iaf, snart eller så körs vi först till Granngården som jag nog nämner för 304 gången sen vidare till stallet. Vår lillasyster kommer och rider Batman idag så ska hitta på nått skoj till henne hihi :) 
 
Sharon har även fixa ihop filmen från igår som kaosade sig igår så den får ni väll senare =)
 
 

:@

¦
Ahhh, är sååå arg nu... höll på med en video i vegas i typ en timme sen sparade jag den, men något fuckade sig så den hade tydligen inte sparats och den blev skit bra men jag pallar värkligen inte göra om den :( Ahh så arg man kan bli. Dör typ innombords, vill bara gråta. Får bli någon annan gång.

Höstfotografering.. typ

¦
Fast filmade mest idag för fick lusta att göra en film så det blev bara 4 bra bilder!
Hittade en bredare nosgrimma som vi testade på henne idag, såg ut som en liten dressyrponny ju hihi.
 
Red lite smått, mest för att kunna filma nån snutt. 
Imorgon blir det Granngården först sen stallet, ska kolla på The Shining med Sharon nu snart bara för att lixom x)
 

Penny till skolan

¦
Tydligen vart de nån "ta med sig sin penny till skolan dagen" idag haha så den följde med dit och blev åkt på av alla typ.
 
Har även kommit överens om att vi ska ha spex på skolfotot. Karaktärer från filmer/serier blir temat och jag och Sharon ska vara syskonen/tvillingarna från The Shining hehe =) Dock hittar vi inga klänningar som man snabbt kan få tag på till en billigare peng och rätt färg så om mamma är sneeeell så kanske hon syr ihop nått snabbt annars vet jag inte.
Har svarta balettskor och vita knäsprumor är lätt att få tag på samt hårfixet!
 
Ska iaf dra till stallet snart och rida och fota lite snyggt!
 
 

Idag är det inte en vanlig dag..

¦
FÖR DET ÄR NIALL'S FÖDELSEDAG! (och fredagen den 13:de, otursdagen)
 
Grattis min potatis hihih åhh älskade bäbis, förtjänar det bästa i dit liv (inklusive mej som gf häh)
Jag har gjort bilden så inget sno Gabbis bild..
 

Soppan gillar/ogillar

¦
+ Soppan gillar att äta
 
- Hon gillar inte att ha flätad svans. Börjar man ens fläta den börjar hon småkicka lixom.
 
+ Hon gillar att bli kliad på manken.
 
- Hon gillar inte att ridas i inhägnade områden.
 
+ När hon vill, kan hon vara riktigt mysig.
 
- Hon gillar inte att stå stilla vid uppsittning mer än typ 2 sekunder.
 

#Directioners

¦
 

Röd Outfit

¦
 

Att lära hästen trix

¦
Juuust nu i mitt lilla huvud fick jag en enorm lust att trickträna med Soppan och NH träna...
 
Har ju testat det ca 2-3 gånger tidigare och första gången måste det ha gått bäst. Buga har vi lärt henne fast har inte tränat på ett tag så hon glömmer lite sen kommer hon på vad vi ber om. Sen har vi tränat bergsgeten ganska mycket som hon klarat några gånger med! Vill gärna lära henne komplement (står på framknäna). 
Bugar.
 
Hade såklart även velat kunna rida henne i halsring iaf i ridhuset. Har testat några gånger men hon förstår inget alls haha.. Har fått tips om att ha träns på och halsring och ta i den istället men hon fattar verkligen inget. Får väll hålla oss till trickträning istället!
 
Själv håller vi/jag oss till mer lätta och roliga trix och skulle inte vela lära henne t.ex stegra.
 
Dock vet jag med mej själv att jag har lust med det nu men imorgon eller överimorgon kommer jag inte ha den mista lust att tickträna med henne hahah x)
 

Skip the tell and just show

¦
Ah skolan var skoj idag, SO provet tror jag gick bra, kändes okej iaf  heh
 
Har gjort mig två über goda mackor som jag äter nu och ska titta lite på TVD ♥♥♥♥♥, förvånande va? ;)
 
 
 

Ponnyn får en vila

¦
Pallade inte åka till stallet för 1) jag måste ta halv fem bussen och 2) hon kan få en extra vila och 3) Sharon red henne igår som inte var tänkt och till sist 4) för jag måste åka till stallet själv och det är inte kul..
 
Så åker till stallet imorgon istället! Nästa vecka kör vi igång med henne igen, hon kommer vara nyskodd, vi ska byta hennes foder gradvis och testa om sadeln ligger bra eller om det finns nån som ligger ännu bättre.
Redigt gammal bild detta haha, första gången vi red ut själv med henne typ!
 

Trivselfläckar eller apelkastad?

¦
Trivselfläckar eller bara apelkastad?
 
Läst runt och försökt klura ut allt. Flera påstår att hästen bara är apelkastad och en del säger att de är trivselfläckar. Vet inte riktigt vad jag ska tro, men en person drog en historia om när hennes häst blev sjuk så försvann fläckarna och när den blev frisk igen dök de upp. 
 
Kollade såklart gammla bilder när Soppan kom, och de har defenitivt blivit tydligare. På baken och halsen fanns knappt några och nu så finns det fler och fler! Sanningen kommer jag väll aldrig få reda på (om det är trivselfäckar eller annat) men hade ju varit rolig om teroin med trivselfäckar hade varit sann!
 

I'm finished with the show

¦
Del 2^^
 
 

Ladies come and ladies go

¦
Del 1^^
 

Smakprov

¦

Skolan var kul haha, killen bredivd mig blev skit rädd för en bild i biologi boke pch typ slängde sog bakåt och då blev jag ännu räddare och typ kastade mig  min plats pch gallskrek och sen blev två tjejer rädda för att vi blev rädda och det slutade med att resten av klassen kollade skit konstigt på oss x)

Ester fotade mig och Soppan ute på gräset så ikväll kommer lite bilder! 
Hovis kommer även på lördag och skor runt om, sen ska vi se om vi kanske kan köpa fodret på Lördag förmiddag och så kanske Esters pappa kan köra oss till stallet efter det. Sen ska vi kanske passa gården lör-sön men vi får mer info om det senare ikväll :d

Helg efter helg ♥

¦
Lite update om... allt?
 
Ja, Shron har redan hunit sms:a att 1) vi får lov att köpa annat foder till henne på prov yey! och 2) hovis kommer på lördag och ponnyn får nya skor fram och bak! och sist men inte minst.. 3) passa gården lör-sön! Åh passa gården är det bästa jag vet och jag tycker synd om er som inte får göra nått sånt.. Dock inte säkert att Clara kan vara med denna helgen men sif blir det Ester, jag och Sharon + alla gårdens djur!
Och på lördag så kommer även vår lillasyster och rider Batman! Ska komma på något roligt till henne hihii :)
 

Hur mycket ponny kan man ha?

¦
Är detta för mycket "ponny"
 
Själv hade jag såååååå velat ha ett schabrak av detta till Soppan.. Alltså det är Eskadron (ofc) som gör kollektioner med Nici, vääldigt ponnyaktiga med starka färger och de små ponnysarna i hörnen. Själv tycker jag de sticker ut och mins sagt är urgulliga! Ju mer jag kollar bilder på dem dessto mer vill jag ha det... Dessvärre så tycks jag inte kunna hitta någonstanns där man kan beställa dem ifrån (gillar bättre de äldre kollektionerna) så får kolla vidare helt enkelt.
 

Har redan gjort lite mycket

¦
Bruker ta som vana att så fort jag sätter mig vid datan så bloggar jag. Men idag var jag så sugen på att kolla på Skins först så det gjorde jag och sen kollade jag lite på youtube.
 
Skolan var som vanligt idag, typ chill. Imorgon har vi SO prov, mindre kul men tror endå att det kommer gå någorlunda bra.. får vi hoppas. Har som vanligt blogglust och som vanligt inget att blogga om. Får se om nått interssant ploppar upp i mitt huvud. Fått önskemål om åsiktsinlägg men måste ju komma på nått bra då...
 
Sen har ju blogg.se uppdaterat appen och än tyker jag den är lite klurig. Fast bra att man kan fixa textredigering men hittar inte om man kan ändra bildstorlek och då blir såkler bilderna små...
Mins detta ridpasset.. Gick hemskt och hon bara kicka och var dum... inte kuul. Tur att ponnyn mognat haha x)
 
 

Marinblå/Vinröd Outfit

¦
 

Girl I Gotta know how you dance like that

¦
I brist på annat gjorde jag en gif på pärlan, det senaste dressyr passet där hon gick perfa :')
 
Har ju snackat foder med mammsen och hon tycker något müsli/havre så vi ska åka till granngården någon dag och checka, pratar även med ägaren om hon går med på det, fast det tror vi hon gör. Det är ju trots allt vi som rider henne ju ;) Vi tänkte testa KRAFFTs Müsli blå, låter bra och det kostar inte så värst mycket :) Hoppas bara det funkar på henne också, segisen...
 
 
 
 

Duggregn

¦
BAAAAJJS, jävla appen stängdes ner när jag skulle publicera inlägget...
 
Iaf så skrittade jag både uppsuttet och för hand med Soppan. Sen fick jag rida Gulla lite med som gick super! Lite busig och red utan hjälm men hah x) Även lite halvt långa läder...
 
Sen red vi hem (red på stubben utanför för det duggregnade..) så pysslade jag om Soppan länge och myste med henne :)
 

50% Pain and a 100% reason to remember the name

¦
Blalalal så nu har jag skrivit om min dag typ. Haha nä men skolan var chill, målade lite på Gabbis hår och sånt typ, chiiiill 
 
Har pluggat, ska titta på TVD och typ runt på blooper på YT och sånt som jag alltid gör. Ska också kolla på lite grejs jag vill ha och fodertillskott till ponnyn :')
 

So how could this be done

¦
 

Outfit - Brun

¦
 

Our Moment

¦
Åh bara sådär kommer mamma hem med Our Moment till mej!
 
Snackade om perfymer i skolan, och så kom den upp och en tjej skulle ha ny perfym så hon tyckte om den och deundrade såklart om klassen directioner hade den men icke... Men nu har jag fått den, luktar sommar (*-*) och har vackert ställts på min 1D hylla som dessvärre börjar bli full så måste nog plicka undan den under så allt kan få plats utan att trilla ner på mej om nätterna...
Sen kan man ju redan förboka Midnight Memories så ska kolla hur mycket yearbook kostar och tjata lite på mamma... Får jag inte yearbook (den jag vill ha mest, lite dyrare dock) så nöjjer jag med med vanliga albumet :') Har dessutom pillat ihop en ny vattenstämpel som ni kan se på bilden, sjukt nöjd!
 

You got this swag, this attitude

¦
Har nu pluggat i ca 1 timme och hunnit göra alla läxor vi fått hittils! 
 
Tänkte kolla på TVD och cheka lite på youtube också, tumblr, redigera något och kanske spela lite sims eller nåt :3 Skolan var väl helt chill, ponnyn vilar idag och dessutom är det Gabbis tur att ta henne imorgon så jag komemr inte ha träffat henne på typ 3 (!!) dagar, ponnyn ♥
 
Min OTP, Nian ♥

Konditionsträning

¦
Skolan då. På idrotten så sprang jag smart nog med en av de snabbaste killarna i klassen, intervaller och efteråt var jag yr så jag knapp kunde stå upp, skakade och måde jätteilla. Men fick i mej vatten så gick det över.
 
Jaha, kom hem och duchade och tvätta håret sen gjorde jag lite läxor och nu sitter jag och bloggar och äter. Ska nog kolla sista episoden av säsong 5! Sen har jag samanlagt 15 episode kvar av Skins. Bloggar lite mer sen kanske =)
 

Solnedgång 6/9 Del 4

¦
 

Such a smiling sweetheart

¦
 
 
 
 

I'm not saying it's your fault, although you could have done more

¦
 

Vad gör man åt all seghet Soppan?

¦
Jag och Sharon har under helgen fått en kännsla av att Soppan varit mer lat och seg än normalt.
 
Därför frågade jag på DV i en hästgrupp vad man kan göra åt en häst som inte riktigt har nån framåtbjudning. Fick massa tips och ett av dem är att helt enkelt låta henne vila några dagar i sträck. Så hon vilar ju idag och även imorgon får hon en vila.
 
Sen ska vi kolla om hennes sadel fortfarande sitter bra och prova andra vi har i stallet. Sen får hon skor om ca en vecka (runt om) så det kanske bilder bättre då med. Följande vecka blir även en "mys-vecka" då hon bara ska få gå och lulla runt utan krav nån dag och promenader samt tickträna lite kanske? Pyssla med henne lite extra och sånt :) Tror jag kommer uppskattas av henne så hoppas hon får lite mer bjudning efter denna veckan! Ska även kolla upp några enkla massageövningar man enkelt kan göra själv efter ett ridpass eller frågar vi Sarah ifall hon kan massera henne nån dag.
 
I fortsättningen kommer hon även få två dagars vila i veckan istället för en.
Bästa ponnyfisen ♥ Även fast du får mej att balla ur ibland är du ändå bäst ♥
 

Jag är med och tävlar!

¦
 

And I know, she knows that I'm not fond of asking

¦
 
 

En dag på Böke

¦
Följde med Clara till Böke idag då.
 
Superkul att vara där, fin annläggning och så. Fotade såklart Clara och ska fixa lite bilder att slänga upp här sen. Fick även själv rida men det gick inte så bra haha... Hon hade nämligen ingen lust alls att skritta eller trava så hon bara galopperade haha. Dessutom höll jag såklart inne henne och då börjar hon studsa så Clara fick sej ett gott skratt iaf... Sen föreslog såklart Clara att jag skulle ta ett skutt över en liten stock, så varför inte? Aha i rasande fart kom vi mot den lilla stocken men; det gick!
 
Det blev dock bara 3 bilder som jag vågar visa här haha...
Dessutom så hade jag längre läder än jag är van vid så kunde inte trampa ner hälen, och då hade vi kortat lädrena haha...
 
Ska fortsätta att skicka bilder till Clara och själv redigera några på henne!
 

I know he knows

¦
Sorry för jag bloggat dåligt men var så sjukt arg på allt o alla efter att ponnyn förstört min dag..
 
Har nu spelat sims och byggt ett nytt hus till Callum & Melanie :')
Ska nog spela lite still senare och inreda det, men vet inte. Kanske kollar TVD först hihi
 

Just don't let me down

¦
 

Dagen

¦
Känner att alla mina rubriker heter så nu..
 
Iaf, vid halv 1 går bussen till Bökis för att fota Clara! Ska bli kul att få hälsa på Spirran igen, var ju ett tag sen =)
Om jag har tur hehehehehhehehe får jag väll sitta upp på en lagom glad Spirit en liten stund hahah... Ska iaf bli kul att fota där och kolla på deras fina anläggning igen =)
Innan när hon stod i ög burkade vi ju rida henne //ofta// t.ex när Clara inte kunde åka till stallet eller om Claris blev sur på henne så tog vi över haha..
 

Let it struggle just a little bit more

¦
 
 

Solnedgång 6/9 Del 3

¦
 

Solnedgång 6/9 Del 2

¦
 

One Direction update

¦
Ja, längesedan jag nämde 1D tycker jag?
 
Iaf, så har de ju släppt sin perfym som jag dessvärre inte kunnat köpa än.. Under kan ni se deras "reklam" av den iaf! 
 
Sen har de ju släppt titeln till DERAS NY ALBUM SOM KOMMER UT 25 NOVEMBER! Nästan döööör. Känns som typ en månad sen TMH släpptes och ändå var det typ mindre än ett år sen...
Titeln är iaf Midnight Memories :')
 
Sen får vi inte glömma Nialls lilla tweet igår :')
 
 

Hundar

¦
 

Solnedgång 6/9 Del 1

¦
 
 

Gårdagens dressyrpass

¦
Gårdagens pass då.
 
Red på kvällen och på gräset. Ja, alltså det gick inte dåligt men inte heller som jag tänkt mej. Ponnyn kollade nästan bara på huset med hundjävlen heeela tiden och efter att ha ridit förbi där typ 20 gånger och hon drogs dit heeela tiden fick jag spel på henne. Skärpte sig efter att jag sagt till på skapen dock så gjorde det nog klart för henne.. Ja, inte var det slut med det tråkiga där inte. Hon hade nämlingen ingen lust alls att gå i form.
 
Jaha, förbrede för en höger galopp då. Ställde henne till höger, lutade mej dit och fattade galopp med en övertydlig skänkel i ett hörn på en stor volt. Men hon vill ju inte alls ha en höger galopp idag. Hon vill bara galoppera med vänster. Tror jag gjorde om det ca 5-6 gånger men näej. Jag fick skritta lite på lång tygel annars hade jag nog gått bärsärk.. Efter skrittpausen satte hon (ÄNTLIGEN) rätt galopp. Dessutom var min sits även här kaos och Clara försökte rätta till den men jag är envis och vill hellre sitta som en hösäck..
 
Btw, ifall ni märker så har vi fått outfitbrist så ifall de är totalt omatchat får ni bortse från det haha...
 
Sneak peak från igår!
 

Bajshoppningen 7/9

¦
 

Ungefär såhär såg det ut..

¦
Tänkte berätta lite om dagens hopp-pass.
 
Ja, Sharon red fram henne sen efter nått språn var hon så död så hon gav upp och överlämnade henne till mej. Det gick inte så bra alls idag. Rent åt helvete faktist. Hon kunde inte alls hoppa normalt idag.
 
Antingen såg det ut såhär...
Eller så hoppade hon inte alls..
Eller så hoppade hon med 3 meters marginal.
 
Så det beskriver ganska bra hur det gick. Min sits var kaos, hästen var helt snead och det var aldeles för varmt. Det ända som gick bra idag var att hon inte dog direkt efter sista hindret utan att hon kunde hålla galoppen ända till nästa långsida.
 
Ska redigera några få bilder från idag, några många på Cody och gårdagens!
 

Rena rama helvetet

¦

Kan börja med att säga att jag hade kunnat skriva mycket fler hemska saker, men jag vill inte att ni ska få se min hemska sida, för det vill ni inte. Tro mig.

Det har helt ärligt ALDRIG gått såhär dåligt för mig när jag ridit Soppan förut. Aldrig. Jag måste seriöst ha gjort något jävligt fel, för hon va hemsk. Hade lust att bara gå till ägaren och bryta kontraktet omedelbart. Få henne fucking såld. Visst det var varmt men det har det varit 150 andra gånger också så det är för helvete inte en jävla orsak till varför hon betäde sig som hon gjorde.

Fick frispel och kastade mig av hästen. Kunde inte titta på henne så jävla arg jag va, räkte över henne till Gabbi och stack så fort jag kunde därifrån. Satt sedan i sadelkammaren och tittade på TVD. 100 gånger bättre.

Det var allt för det detta ridpasset. Vill bara få det att försvinna och aldrig mer komma tillbaka. Den ända känslan innom mig just nu är hat och så kommer det va tills nästa ridpass då det SKA gå bättre för annars pallar jag helt ärligt inte med henne längre.

Segponny...

¦

Usch va seg hon var idag.

Sharon gav upp så när jag satt upp var jag så arg på henne så hon fick sej en riktigt läxa. Inte nog med de hoppade hon som en kamel, 3m innan hindret och hade världens segaste fart. Sen överhoppar hon så jäkla mycket... Näe, inte rolig ponny idag.

Iaf, kommer komma bilder och lite mer text när vi kommer hem sen. Inte för det gick så värst bra igår heller men nog gick det sämst idag.... Ja, några bilder kommer jag lägga upp...

Norrlandsljus <3333333

¦

Åh VI FICK SUPERBRA LJUS OMG AAAAAAAAAAAS GLAD! Meeeeen bilder kommer imorgon hihi åhh sen så är Cody så jäkla gullig så alla typ dör :") Liten sneak peak!

Inför helgen

¦
Ja, har packat smått och gått inför natten i ÖG.
 
Iaf, kommer vara först där av oss fyra (jag och Sharon) så kommer fixa lite i stallet och leka med vovvisarna och fota såklart! Kommer hoppa imorgon tror jag och rida Zwier idag och imorgon kommer någon och provrider han för att eventuellt bli medryttare på han (vi rider han bara nä vi kan som blir typ varannan helg).
 
Kommer bli några mobilinlägg som vanligt =)
 

Blå/Brun

¦
 

Baby, slow down the song Part 4

¦
Sista delen^^
 

Baby, slow down the song Part 3

¦
Del 3^^
 

Baby, slow down the song Part 2

¦
Del 2^^
 

Rosa HV polo outfit

¦
 

Baby, slow down the song

¦
Ridpasset gick jättebra, dock blev hon lite okoncentrerad emmalanåt men det blir hon typ alltid så ja.. Hon blev även skit rädd för några stockar som inte låg på sin plats så hon typ kuta hemmåt och börja hoppa runt men vi tog oss förbi haha 
Del 1^^
 

Portkoden fixas

¦
Eftersom nån ny portkod (typ byta sån grej i vår lägenhet) ska fixas i vårt hus och de behövde tillgång till vår lägenhet så fick vi lov att gå från sista lektionen yey.. Så nu borrars det och fixas nytt i hallen.
 
Ja, vet inte vad jag ska hitta på. Pallar inte kolla nån serier idag inte... Blogglust har jag som vanligt och som vanligt inget att blogga om. Slutar med att jag stirrar mej mätt på hästprylar...
 

Barbackatrav- edition

¦
 

Härom dan när dem såg mej komma leende

¦
Har fett stor blogglust men har dessvärre inget att blogga om.. Well, kom gärna med förslag i kommentarsfältet!
 
Iaf, så ska vi passa gården fredag-lördag denna helgen med alla djur, dvs lilla valpen med! Kameran hänkar och bilder från helgen kommer komma tids nog. Dessutom är det hoppning på lördag ifall vi får låna paddocken och vädret är på vår sida!
 
 

New In

¦
Var på stan med mamma idag så det blev lite nytt hihi, lånade även en TVd bok på biblioteket så nu har jag lite att läsa :')
2 sweatshirts 
2 T-Shirts
1 Par byxor
2 Galger
1 Suddi
1 anteckningshäfte
 

Pippifågel..hihi

¦
Hade lektion för dotterna först sen så skulle jag själv rida.
 
Gjorde iordning prinsessan som kan stå heeelt själv uppe nu utan att röra en fena medans jag hämtade hennes saker. Gjorde iordning henne och gav mej av till stubben som de red på igår. Den är lite roligare på den stubben för den är 1) längre och 2) kulligare.
 
Påvägen dit tyckte hon dock det var lite läskiga saker. Först ville hon knappt gå fram för att de rörde sig människor på en gård framme så hon skulle bara stå still och glo dit hela tiden. Sen då vid en träddunge på vägen med en liiten sjö mitt i. Jaha, allt är i sin ording precis till vi kommer till början av dungen så ska såklart en fågel börja skrika. Alltså måste nästan varit att den vaktat sitt revir eller nått för den bara började skrika helt förfärligt. Så ponnyn hoppade ut i åkern som tyvärr inte är stubb och taktade och kollade hela tiden åt dungen. Det blev tyst en milisekund sen så kraxade fågeln igen så ponnyn flög upp och travade iväg..
 
Resten av ridturen var hon hemskt tittig och minsta lilla vindpust fick henna att hoppa till.. Sen var hon lite jobbig för hon drog hela tiden hemmåt. Pigg var hon osså och ville bara springa! 
 
Sen pysslade jag om henne en lång stund efter ridpasset min lilla prinsessa ♥
 
 

Throw a hoodie on and come with me

¦
Slutade halv 3 idag, vart helt tråkigt idag också... 
Jaja han göra jättemycket läxor i skolan så har typ inget att göra nu, dock har vi so-prov på onsdag så ska läsa lite till det och sedan har vi engelska & tyska glosor som jag också ska läsa igenom. efter det ska jag nog kolla något avsnitt av TVD hihi :')
 

Ett kvarter bort

¦
Var en sväng hon Claris åhh, har inte setts på överlänge.. Snackade iaf i några timmar sen ko jag hem, åt och kollade Idol. Nu ska jag nog kolla mer TV och imorgon så åker jag forever alone till stallet..
 
 

Tredje September Tvåtusentretton

¦
Så, har typ nyss kommit hem från stallet och har redan hunnit duscha och tvättta håret, gjort en engelska uppgift och nu sitter jag har och bloggar.
 
Red med Ester på stubben och vi hade backträning vilket gick jättebra forutom att Soppan åt av backen ifall man tog det för långsamt, tjock ja.. Övade sedan även mycket på att böja och ställa för det är värligen något hon suger på, men jag kände endå att vi avslutade helt okej. Hon sökte såg långt i både skritten och traven men drog dock på rejält i galoppen idag ˘◡˘
 

Roliga saker jag gör till häst

¦
Ide från en annan blogg
 
Konstiga/random saker jag gör när jag rider:
 
● När jag rider heelt själv (ingen annan alls med varken till häst eller gående) brukar jag sjunga när jag skrittar fram/av. Igår t.ex sjöng jag barnvisan "Min kärar lilla ponny" till Soppan haha...
 
● Jag släpper stigbyglarna och pendlar med benen och gör olika "figurer" när jag skrittar fram/av. 
 
● När jag trillat av ponnyn (och det gått bra) kommer jag alltid gåendes till kameramannen och gör en random pose hah x) T.ex på bilden under..
 
● Kollar mobileeeennn ofc..
 
● "Övar" min hoppsits ahah. Alltså när jag skrittar fram försöker jag stå i en perfekt hoppsits.
 
● Memorerar glosor högt..
Så smexi man kan vara då...
 

Skoldagen

¦
Tråk tråk. 8 - 4 är väl inte änns en lämplig tid. Tidigare imorgon dock. Pluggade lite läxor när jag kom hem sen så åt jag mellanmål och kollade en Skins episod. Vet inte vad jag ska göra, är sjukt trött så kanske sover lite haha x)
 

I've been waiting for someone like you

¦
 
 

They can't hold me down

¦
Redigerat.. Vet dock inte vilken jag mest gillade.. Vilken gillar ni mest? =)
 

You make me happy

¦

Precis vad ponnyn gjorde idag. Sååå duktig var hon! Eftersom det var sjuuukt mörkt på himmelen vågade jag mej inte långt bort så red (forever alone) på stubben utanför.

Skrittade ett varv och värmde sedan upp med basic övningar. Volter, serpentiner, halter, tempoväxlingar och övergångar. Gick superbra och hon kändes stadigare och gick i en lägre form längre! Sen blev det galopp på volt och klarade två varv på stor volt idag!

Sen tog vi en skrittpaus på långa tyglar så fick hon pusta. Sen blev det övning 2, galoppintervaller! Hon var glad och pigg idag så med öronen framåt gick det undan haha. Gjorde det ca 3 längor med skittpaus mellan då och sen så skrittade vi en stund.

Vidare till övning 3 som var övergångar. Körde på raksträcka och började med halt, skritten och traven. De sätter hon fint nu så gick över till galoppen. Där rusar hon gärna in i galoppen och gör en slarvig fattning som inte kommer direkt när man ber henne. Övade lite och eftersom hon är lite mer framåt på det nya bettet så flyger hon av i en glad och snabb galopp... Fick väll till nån godkänd fattning endå.

Sen var det sista övningen som var tempoväxlingar. I skritten var hon lite ofokuserad så kunde inte direkt minska den.. Traven funkar fint och galoppen var faktiskt förvånatsvärt bra! Travade sedan lite på volt och hon kom ner i en jättefin lång och låg form! Avslutade (red i ca 50min så varje övning tog ca 10min) och skrittade av en lång stund! Så det blev väl lite fördjupningar från uppvärmningen!

Väl i stallet hade jag mycket tid så pysslade om henne ordentligt och satte på regntäcke. Sen fick hon komma ut i hagen och vara med sina hästkompisar.

Sen var jag ju bara tvungen att gå och titta på Cody, deras nya valp! Så söt så man dör, klättra upp på en och skickar en i ansiktet och sen lekte han med mina flätor och bet i dem haha sååå söt :") Ja, sen var det bara att ge sig ut i spöregnet... Ja, jag är blöt från topp till tå nu...

 

Reading

¦
Var i skolan idag, tråååkigt. Har gjort massa läxor oh sånt arbete som jag missat när jag kom hem. Nu ska jag läsa min bok som jag ligger efter med så jag får se om jag hinner blogga lite senare annars så ja blir detta ett ytterst kort inlägg.
 
 

On my way

¦

Påväg till stallet. Är själv idag så rider ut en runda eller på nån stubb och dressyrar.

Hade 3h håltimma idag så gjorde en massa läxor så har typ inget att göra sen hihi. Spelade även badminton på idrotten så jag typ dog, sjukt kul men ack så jobbigt. Skakade av ansträngning haha x) Utvärderar om ridpasset sen iaf.

Rolig "kort" lista

¦
Din häst/favorithäst
 
Namn: Haymos Surprise
Färg: Brun
Ras: Welsh kat. C
Ålder: 8 år
Bästa minne med? För många för att räkna upp.. 
Sämsta minne med? När vi blev jagade av en hund, hon skenade och jag trilla av och hon sprang hem
Högsta ni hoppat? 95cm med Soppan annars 110cm med Elle
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren? Inte med Soppan
Hur ser din grimma till hästen ut? Hennes vanliga grimma är ljusbrun, brun och blå randig med fodring
Hur ser sadeln ut? 15,5' svart liten allroundsadel
Tränset-en? Svart pullrträns str. cob
Ridskola? Nej
Häst/ponny? Ponny
 
This or that
Stegra/bocka 
Barbackagalopp över ett sommarfält eller ett snöfält 
Stor häst/ponny 
Hjälm med ventilation/hjälm utan 
Ridskor/ridstövlar
Hjälm/väst
Sporrar/spö
Rida själv/rida i grupp
Hoppning/dressyr 
 
Hur många … har du?
Ridbyxor: För många.. Sharon och jag delar typ så vi har typ 4-5 var
Hjälmar: 1,5 (en är min, den andra delar vi)
Ridskor: 4 par
Ridstövlar: 2 par (använder bara de ena)
Ridspön: 2
Sporrar: 1 par
Ridstrumpor: 10 par?
Kavajer: 0
 
Hur många ... har du/din häst?
Schabrak: 19 (opps)
Sadlar: 1
Träns: 2, brunt och svart + olika aachennosgrimma oh pullar
Benskydd: 5 set (2 fram 2 bak = 1 set)
Grimmor:  2 + en söndrig
 
Tävling...
Har du tävlat i hoppning? Klubbtävling på MCR
Har du tävlat i dressyr? Nej
Har du tävlat i fälttävlan? Nej
Har du tävlat i galopp? Nej (haha bara galopprejsat hemma)
Har du tävlat i en annan gren? Nej
Har du ett par vita ridbyxor? Nopp
Har du en tävlingskavaj? Nej
Har du en tävlingsskjorta? Nej
Har du ett vitt schabrak? Ja
Har du vita benlindor? Nej (Esters som är typ Soppans?)
Har du en blå/gulrosett? Nej
Har du en blå rosett? Ja
Har du en gul rosett? Nej
Har du en röd rosett? Nej
Har du en grön rosett? Nej
Har du en vit rosett? Nej
Har du en clear round rosett? Ja
Har du en annan sorts rosett? Ja, rosa/lila/vit (clear round)
 
Kan du...
Knoppa? Hyffsat..
Göra inbakad svansfläta? Njaa
Sadla? Knappast
Tränsa? Tror det...
Sätta på ett täcke? Yepp
Kratsa hovarna? Jajamen
Rykta? Ibland
Hoppa en bana? Det hoppas jag att jag kan..
Duscha en häst? Jadå
 
Har du...
Skrittat? Nej
Travat? Yepp
Galopperat? Mestadels
Hoppat? Klart
Haft gymkhana? Jaa
Lekar till häst? .Yes
Galopperat barbacka över ett sommarfält? Japp
Hoppat barbacka? Ja
Stått på en häst? Nej
Ramlat av? För många gånger
Suttit i damsadel? Aaa
Travat i damsadel: Ja, fast trilla av..
Galopperat i damsadel? Nej
Suttit bak och fram på en häst? Haha ja, i en ponnyputa och det var grymt oskönt x)
Suttit på en stegrande häst? Aaa
Suttit på en bockande häst? Jadåå
Suttit på en skenande häst? Japp
Ridit ut i grupp? Yesss
Ridit ut själv? Ja, tråkigt nog haha
Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit? Ja, fåglar, myror och rådjur
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst? På MCR ja
 
Har du ridit en...
Arab? Aaa
Shettis? Japp
Ardenner? Nepp
Connemara? Jaa
Korsning? Ja
Svensk ridponny? Ehm skulle tro det
Gotlandsruss? Ja
Falabella? Nää
A-ponny? Ja
B-ponny? Ja
C-ponny? Nej inte alls
D-ponny? Ja
Storhäst? Ja det tror jag..
 
Äger du (en/ett/flera)...
Pälsglans? Ehm, tror flaskan är tom..?
Hovolja/hovfett? Nej, lånar Sarahs haha
Flätgelé? Nej
Torrschampo? Nej
Hästschampo? Nej
Ryktsten? Jaa
Rotborste? Ja
Ryktborste? Japp
Ryktskrapa? Aaa
Hovkrats? Yes
Mankam? Ja
Svansborste? Japp
Plastborste? Jao
Massageborste? Aaa
 

Nytt från mitt favoritmärke!

¦
Kollade in på horsemeup och Eskadron hade fått sin nya höstkollektion! Supersnygg! Mörkare färger som Soppan kanske inte riktigt klär i men åh älskar alltid deras saker...
 
La ihop två snabba outfits från deras nya kollektion
Den sista skulle dock säker passa Soppan, surt att man måste köpa nödvändiga saker istället c:
Ni kan se alla nya produkter HÄÄÄR.
Dock har de tagit bort allt annat från deras sida (Eskadronmärket på horsemeup) och har bara kvar den nya kollektionen och en del av platinum... Brukade alltid gå in och kolla igenom deras snygga produkter ju.. :s
 
 

Hon ska hållas varm i vinter ju..

¦

Hoppsan. Blev ett vintertäcke till Gurkan idag. Hoppas hon blir fin i det hihi

 

It started with a whisper

¦
"Motionerade" i form av att springa och klättar över, under, upp ner och på saker i 3h. Cyklade på bäbiscyklar, studsadde studsmatta och åkte ruchebana. Kul men utmattande! Påköpet stukade jag fingrar och slog i huvet haha....
 
Iaf, så är vi hemma nu och äter/har ätit. Sharon och Ester ska till Horze och kolla några täcken som var på rea och sen till stallet. Vår lillasyster ska även börja rida en gång i veckan för oss (som familjens dotter), så Batman och senare Zwier får en ny medryttare! Superkul ska det bli ihih!
Vet inte alls vad jag ska göra nu, kanske kolla Skins..
 

Vad du hittar i våra skåp

¦
..i stallet!
Mer eller mindre allt i hästväg. Ridskor, stallskor, hjälmar, sprayflaskor, smörjesaker, ridvantar, västar, ridstövlar, termobyxor, schabrak, benlindor, benskydd you name it.
 

#leoslekland

¦

Yey, söndagsunderhållning med fränds!