Veckan som gått

¦ Djur , Outfits , Sharon , Shopping , Surprise , Vardag
Hiya huns!
 
Veckan som har gått har varit lite överallt och ingenstans känns det som. Misha va hos veterinären i måndags för att fixa till sina tänder, i tisdags var det bara skola och det känndes helt okej, även fast jag känner mig efter i exakt alla kurser just nu. Onsdagen är min NV dag och den är katastrof för jag fattar ingenting i varken kemin, fysiken eller matten. Dessutom har vi bara så få lektionspass kvar nu så vi har massor att göra utöver skolan känns det som.  
 
På onsdagskvällen gick vi och fyra andra kompisar lite spontant och såg VP av GOTG vol 2. Jättebra och jätterolig film så vi hade väldigt trevligt. Proppade i mig både Ahlgrens bilar, dumle och baconchips för att jag hade väldigt sötsug och kännde att det ändå var bio, alltså värt det hahaha.
 
I torsdags var vi på Skånesdjurpark fram till typ 12, sen åkte jag till stallet och Erika följde med. Jag red igång Soppan lite och hon var väldigt studsig och stretig i galoppen. Vi har satt på fast martingal för att hon kastar upp huvudet i övergångarna så vi vill få bukt med det och få henne gå mer under sig. Det är såklart jättejobbig tycker hon så hon försöker gärna komma undan med att studsa på stället och vara allmänt bångstyrig och frustrerad i galoppen. 
 
Igår var det fredag och jag höll på att tappa kontorollen över mig både på matten på morgonen för att jag inte fattade någonting överhuvud taget och sedan även på mötet hos min mentor, men jag lyckades hålla alla känslor inom mig. Sedan var jag jättearg och irriterad på allt och alla resten av skoldagen för att jag tappade bort mina favorit vantar (som Gaby sedan hittade där idag så det slutade ju bra) och tacka Gud för att Soppan bettede sig som en solstråle när jag trimmade dressyr annars hade jag nog flippat. 
 
Soppan var helt underbar rakt igenom hela passet. Fortsatte ha martingalen på och hon var så fruktansvärt lätt i handen i skritten och traven i båda varven så jag trodde att jag drömde när jag red. Hon jobbade jättefint med hela kroppen och sköt på med energi bakifrån samt sänkte huvudet och bar upp sig som aldrig förr! I galoppen var hon också väldigt lätt i handen och rund om innerskänkeln, dock så rusade hon gärna lite förmycket. I det ena varvet tog hon inte min ytterskänkel alls i galoppen så blev lite arg på henne, då började hon stegra och ha sig, sen tillslut gav hon med sig och var ungefär lika fin på galoppvolt i det höger varv också!
 
Hennes guldstjärne-beteende resulterade i en grimma från Bucas, samt ett matchande grimskaft. Grimman hör till samma kollektion som hennes nya flughuva så vi båda tyckte att hon förtjänade det. Till vårat försvar klär hon gärna av sig både huvan och UV-skyddet för mulen hon mste ha under betesmånaderna, så en grimma som sitter över gör det aningen svårare att lirka sig ur! Och hon har ju faktiskt inte fått nån ny grimma på århundraden + att hon är värd världen så det är så. Kram.

GoPro video: Maldiverna

¦ Sharon , Videor
 
 

Nalaguraidhoo, Alif Dhaal Atoll, Maldives

¦ Natur , Sharon

Flowers and Plants of The Maldives

¦ Natur , Sharon

Maldivian sunset

¦ Natur , Sharon

The Maldives

¦ Natur , Sharon , Vardag
 
Hiya huns!
 
Nu har vi kommit hem från en väldigt händelserik resa! Mamma, Gaby och jag har ju som sagt planerat en semester ett tag, och det blev lite av en studentpresent av mamma till oss också. Vi valde Maldiverna av anledningen att det var landet med högst vattentemeratur under den perioden vi ville resa, men såklart har öarna massor man vill se och uppleva också. 
 
Med ett ord så var resan varm. Värme, värme och ännu mer värme. Solen stod på konstant och det var upp mot 40 grader varje dag. Till och med vattnet hade hela 37 grader ett par gånger och det var inte alltid ens svalkande att ta sig ett dopp. 
 
Men, denna drömresan fylld av palmer, turkosa hav och exotiska fiskar bar med sig en hel del annat också... Vi brännde sönder oss första dagen och det (bland annat) ledde till att jag blev sjuk. Fick någon kombination av värmeslag och solsting och blev sängliggandes på hotellet tre dagar och det förstörde för mig ganska mycket. Åt ingentig för min mage drog upp det igen och jag var helt slut av värmen. 
 
Vår andra dag på semestern hade vi bokat in en sex timmar lång båttur där vi både skulle fiska, snorkla med valhajar och även bland korallrev och vattensköldpaddor men det slutade inte alls som det skulle. Gaby började med att kräkas av illamående och bara någon timme in fick jag total panik och kunde inte känna mina ben eller armar så vi fick åka tillbaka i full fart till ön där vi uppsökte läkaren och det var från och med då alla mina sjukdomar började. Mitt imunförsvar sjönk troligtvis helt drastiskt när jag hade full panik och solstingen och värmeslaget tog hela mig med sig. Men jag har nu lärt mig att små båtar inte är min grej och det gör absolut ingenting för jag är lika glad på grundare vatten. 
 
Medan jag låg hemma och var jsuk så snorklade Gaby och mamma en del och de åkte även ut på en tur till för att kolla och simma med valhajarna. Men det får Gaby berätta mer om sen! 
 
När jag sedan blev frisk, mot onsdagen eller så, så gick vi och snorklade på lite djupare vatten vid hotellet och vi badade även lite i poolen samt att jag kunde njuta av de goda buffeérna igen, hahha. Mat är ju faktiskt livsviktigt...
 
Den 24 timmar långa resan dit gick helt felfritt men tillbaka så började Gaby klia på hela kroppen och var tvungen att be om tabletter på planet som gör att kliandet dämpas. Hela detta blev en stor, överdriven prosess som ledde till att hela sällskapet fick förtur på alla pass och säkerhetskontroller resten av resan (vilket såklart var skönt) men vi fick även beöska läkare på flygplatserna vi mellanlandade på.
 
I helhet så har detta alltså varit både en underbar och en lite tristare resa för min del, men jag och Gaby är båda tvärsäkra på att vi båda vill tillbaka! Vår serivötr var jättetrevlig och så gäsvänlig, och guiden som höll i aktiviteterna också, han tog oss till och med på privata rundvisningar av ön och vi gick in och kollade hur allt fingerar med reningen av saltvattnet, avfallet och hur energin tillförst till hotellet! han tog oss även på en rundtur i deras "nature park" var han berättade om alla träd och växter samt sa åt oss att smaka en massa olika frukter som vi aldrig sett förr!
 

Just nu håller jag på att redigera alla bilder, som jag ska lägga upp med jämna mellanrum, men jag är jättetrött för vi har rest i strax över 26 timmar och jag har fått ty 3 timmars sömn.. Och så vill jag kolla ikapp mina serier såklart, och njuta av mitt enga, underbara rum.
 
Ska också göra en GoPro video som vi delar här! Imrogon ska vi till stallet till vår kära häst, och sedan måste vi tillbaka till skolan som dragit igång för de som inte lyxade till det för sig!
 
Smakprov!

Hemsk sits 2.0 + nya inköp

¦ Gaby , Surprise , Vardag
Förlåt mig Soppan och ni som ser bilderna, min sist är hemks, jag vet... Jag har svårt att fokusera på både sits och bra ridning samtidigt och Soppan va gansk på detta ridpasset faktiskt. Första bilden lixom, vad är det änns?? Jaja, får fixa till det till nästa gång.
Och en bild på det nya schabraket! Eskadron next generation 2016 kollektionen. Inhandlade även ett par delta (till tyglarna på pelham), ridstrumpor, hästgodis, flughuva (som är för liten så ska byta storlek) och ett mulskydd till flughuvan vi ska sy på!

For the rest of the day

¦ Gaby , Surprise , Vardag

somebody else

¦ Cute boys , Photoshop , Sharon
 

you're a walking overdose in a great coat

¦ Photoshop , Redigering , Sharon , Surprise

here i go again on my own

¦ Sharon , Surprise

Cause I know what it means to walk along the lonely street of dreams

¦ Sharon , Stallet , Surprise , Vardag
 
Hiya huns! 
 
I fredags var vi på födelsedags middag hos vår kompis och sedan på lördagen kom Felicia hit till oss, och stannade till idag. Vi har "varit" på SPN Cons och sett Misha, samt Jared och Jensen snacka strunt hahah. Det var roligt såklart. Sedan igår träffades vi med vår gamla klasskompis från när vi gick på SRG som heter Hanna. Möttes upp vid Myone och Börjes och sedan körde vi till stallet. Lite nödvändiga saker följde med hem samt ett schabrak från Eskadron, wooops.
 
I stallet så fixade vi först allt till Soppisen sedan hoppade vi lite bana och hon kändes jättefin och fräsh, både i hoppnigen men även i uppvärmningen. Sedan hjälptes vi åt att mocka lite i hagen, lagade staket och sedan åkte vi hem igen. 
 
idag ska vi nog börja packa och så ska jag skriva klart en engelska uppgift som ska in också. Sedan åker vi på fredag och jag längtar sönder!

where I told you to run so we both be free

¦ Photoshop , Sharon , Surprise