somebody to you

¦ Vardag
Jobbade från 10 till halv två idag för blev klar med hela området. Imorgon ska jag småfixa det allra sista för vet att det finns lite kvar här och där men i stort sett är jag klar! Så får se vad han hittar på åt mej de 9 dagarna jag har kvar att jobba x)
 
Hemma har jag ätit typ 10 knäckebröd med ost och kollat min favvo ep från SPN. Lyssnar (och lyssnat) på musik samt hämtat ut mitt paket på posten! I det fanns inte mindre än trilogin av Divergent böckerna, filmen gjorde så jag blev helt kär så samma dag klickade jga ju hem böckerna. Måste bara läsa ut antingen bara The Shorch Trials (andra bocken i Mazerunner serien) eller så måcte jag läsa 3:an och 4:an med... Jaja, nästa Divergent film kommer ju inte ut förrens nästa år så hinner nog läsa klart båda serierna endå.

Grym bloggning rajt??

¦ Vardag
KAN NI FÖRSTÅ ATT DET REGNADE I LILLA MALMÖ IDAG?? FÖRSTA GÅNGEN PÅ 3 VECKOR HURRA GRILLFRÖBUDET ÄR BORTA SÅ NU VILL JAG GRILLA 
 
Åkte till stallet vid 12, mockade tre kärror och det finns minst dubbelt så mycket kvar. Ska nog ta en imorgon också, blir ca 1 kärra per häst i veckan tror jag. Nu är det dock så att vi inte har mockat på typ 2 vekcor så det blir ite mer. Sk säga till dem andra som delar hage med oss att de också får mocka typ 2 kärror per häst denna veckan så vi får bort skiten haha
 
Aa det regnade inte så mycket när jag började men sen började det regna mer så jag hann inte rida för jag var redan helt blöt. Åkte till ÖG och hade lektion för barnen och kom hem typ halv 6 eller nåt. Har sen dess kollat yt och spelat sim, skrivit lite och ja sånt tråkigt.. 
 
Hoppas kunna blogga lite mer och med något roligare imorgon men vi får väl se vad dagen bjuder på!
 
Mina underbra 
 
 
 

ät mjuk kola så förstör det inte tänderna

¦ Vardag
Jobbade idag då fast bara till kvart i två för det öste ner. Ett gamalt par gav mig 20kr och mjuk kola, för det förstör tydligen inte tänderna haha dog xd Men de var snälla och som vanligt, sen fick jag 50kr av en annan osså. Jobbade typ 1,5 timme i ösregn så han bli lagom genomblöt men fick mycket gjort för ogräset går mycket lättare att ta när de är blött. Men nu är jag hemma, inget stall för mig idag. Ska spela lite sims sen får jag se =)

Mördar backen

¦ Stallet , Surprise
Jobbade idag i vanlig ordning, blev bjuden på mycket gott :p

Kl 6 åkte vi till stallet och tog in Soppan och Vinnie och så red vi ut. De var lite fåniga första biten och ville inte gå fram men sen mellan gick det bra. Sen kom vi till ett ställe där det stod en barnvagn och Soppan är alltid rädd för plötsliga saker och sen stod det hästar på andra sidan så ni vet lite dilemma ala soppan. C var iaf ute med sin häst och hon sa att vi fick rida på stubbarna (det är maaaasssoooor av stubbar) så det gjorde vi. Red mest i stora mördar backar för att bygga lite muskler och som Soppan tyckte det var jobbigt. Mam verkligen kände hur hon fick ta i, men hon klarade det! 

Sen rejsade vi ju såklart 2 gånger och det var bara såååå härligt. Travade av efter lite backträning och sen skrittade vi av länge och red hem. Väl hemma spolade vi dom och sen fick de tralla ut i hagen. Fyllde vatten och sen chillade vi ett tag och blev körda hem och kom precis hem! Ska äta nu och kolla TW!
Gabbi jobbar hårt.

Page 209 of 365

¦ Spel , Vardag
Tänker sluta skriva hur varmt det är och skriver istället när det har regnat så att det blir lite varitation när jag börjar inlägget haha. Vet ni att nu när vi har massa rubriker i utkast så är det svåraste inte att komma på rubriker längre utan att hur man ska börja sitt inlägg haha. Känns som om man skirver på samma sätt varje gång heh.
 
Vid 10 gick jag till banken sådär helt pro och läste in nim check. Gick hem igen sen (no shit) och satte mg vid datorn och spleade sims, som den simsnörd jag är. Åker till stallet vid 6 tiden så blir att rida ut på båda hästarna idag tror jag!
 

"id date a fan" doesnt mean "id date a 12 year old who knows more about me than i do"

¦ Surprise

swampz

¦ Natur

I’m not in the mood for anything but a nap tbh.

¦ Stallet
 

babies screaming when you’re on the bus....

¦ Surprise

vårt sims spelande uppskattas

¦ Spel , Vardag
Någon verkar gilla våra simmar och hus! Det är sånnahär kommentarer som får oss att både vilja blogga och spela sims och lägga upp här. Vill ni kolla våra sims bilder finns de under kategorin "Sims 3".
Än en gång tack Kakan! Kolla in hennes sims-blogg häääär

I Want You To Breath All This Air With Me.

¦ Surprise
 

I wish I could illegally download clothes

¦ Surprise
 

divergent

¦ Stallet , Surprise , Vardag
OMG SÅ JÄKLA BRA TYP ERMEGHAWD TYP DOG HALV VÄGS GENOM FILMEN LÄTT BÄSTA JAG SETT OCH SÅ KAN JAG LÄGGA TILL EN CRUSH PÅ LISTAN ÅH JAG DÖR
 
Som ni säkert märkt har jag gått och blivit tok kär i Divergent filmen. Därför gick jag in på Adlibris och beställde hela trilogin hehe..... Annars så har jag varit i stallet. Soppan var ju såklart bättre än hon varit innan men pga att hon varit så pass "dålig" så länge har hon tappat lite muskler. Idag jobbade hon ändå på bra trots värmen. Mycket power i galoppen, lätt i handen i skritten och lite sådär i traven! Ska fixa lite bilder sen ska jag kolla Divergent igen hihi 

Dagens ridpass

¦ Surprise
Åkte till stallet klockan 3, fruktansvärt varmt var det, som vanligt alltså.
 
Red med ogilvyn och på det nya bettet, det gick bra. I alla fall med tanke på att hon vilat i tre dagar i sträck och att det var fruktansvärt varm. Tycker inte det har varit såhär farlig värme som det var idag alltså. Soppan var lite seg men jag är endå hyffsat nöjd över passet. Blir inga galopp bilder då Gabbi filmade galoppen som gick bra, men det gör nog inte så mycket, haha. 
 
Kommer fler bilder i andra delar!
 

Hööks hiss hösten 2014

¦ Gaby , Åsikter
Chaps /// Ridbyxor /// Blått schabrak /// Grönt schabrak /// Täcke
 
I det stora hela tycker jag hööks verkligen har lyckats med nästan allt denna hösten/vintern. Snygga färger och enkla mönster som verkligen faller mig i smaken!

how much do islands cost i want one

¦ Kreativt , Natur
 

rainbow edition sharon och jäzy

¦ Andra Hästar

b/w edition gabbi och jezziii

¦ Andra Hästar

denna tropiska värme

¦ Shopping , Vardag
Alltså åh, det är skönt med värme men inte med tropiskvärme. Blir ju aldrig det minsta svalt längre, man svettas av att sitta framför en fläkt typ...
 
Iaf som Sharon redan berättat blev vi lite strandsatt med tåget. Vääääääldigt drygt då vi hade planerat att åka till stallet men missade bussen ganska grovt. Kom hem och åt samt duschade och börjat redigera lite bilder från dagarna i norr så smått och även skicka dom till Ester. Har ju redan berättat vad vi gjort där så ganska onödigt att ta det en gång till..?
 
Här har ni en bild på bettet (sweet iron som sagt) och vår kära ogilvy pad! Längtar tills vi kan få testa allt imorgon iiiihh!

when a singer actually has an accent in a song you have to sing with that accent it’s just a rule ok

¦ Djur , Kreativt , Natur
 

ester och jessie

¦ Andra Hästar

Trainwreeeeeeeck

¦ Djur , Vardag
Jahaop. 3 timmar försenade landade vi äntligen hemma framför datorn. Först var tåget sent till Nässjö, ca 40 minuter. Vi fick byta spår 4 gånger tills vi äntligen kunde hoppa på tåget och där vänta ytterligare 2 timmar. Satt fast i Nässjö i den otroliga hettan medans de för fullt försökte hitta ett nytt lok. Det blev ett godstågs-lok som endast (retsamt nog) bara kunde gå i 140km/h. Dock kom vi inte ens upp i den farten då det var störningar pga åskan på vägen och vi var tvugna att stanna minst 5 gånger. 
 
Iaf så är vi hemma och mamma har redan börjat tjata om vad vi ska göra (denna gången jobbigare än majoriteten av andra mammor...) Ska redigera lite bilder och sånt smått och gott efter att jag lekt med katterna i typ 850 år. Vår ogilvy-pad har också kommit och jag ska ut och hämta min första del av lönen imorgon. Sen blir det att åka till stallet eftesom vi inte hann idag.. 
 
Jaja nog om det tråkiga. Här får ni ett smakprov på två söta kossor 
 
 

Tänkte blogga lita

¦ Andra Hästar , Natur , Vardag
Bloggen har stått tom nu några dagar för vi är ju hos Ester i Småland. Idag ska vi hem runt tolv dock.

Vi har haft det riktigt roligt här, plockat en MASSA svamp, badat (i Klappa och Vaggerydsjön) typ två gånger per dag, studsat studsmatta, hälsat på kor, hälsat på Esters mormor och morfar och såklart varit i stallet. Det har varit (och är) fruktansvärt varmt så man orkar inye göra så värst mycket än att bada. Inte förrens vid 9-10 på kvällen har vi ridit Jessie. Men kameran är full med bilder från dagarna så hemma ska vi redigera dom ock slänga upp här. 

Väl hemma har äntligen vår ogilvy pad kommit! Köpte ett nytt bett (tredelat sweet iron bett) på Charlies (åh det var typ himmelriket..) så vi ska till stallet mot kvällen och trimma lite och fota såklart!
Liten sneak peak av vad vi gjorde med Jessie dag två!

slutade tidigt

¦ Vardag
Kom till jobbet idag vid tio som vanligt men min hadleader visade vad jag skulle göra idag. Det var bara att rensa ogräs på deras gårdbaksida och sen fick jag sluta efter det alltså halv ett.
 
Ska ju till Esters sommarstuga idag me doch första tåget åker kl 4. Ska byta tåg sen osv med tillslut kommer vi till Nässjö där vi blir hämtade. Så får vi se vad vi hittar på med Ester! Kommer såklart sakna Soppan en massa, men hon får helt enkelt lite minisemester igen som hon säkert inte tackar nej till. Och katterna och mamma såklart haha.Clara håller ett extra öga över både Vinnie och Soppan medans vi är borta såklart. Kameran är med till Ester så blir nog att fota henne lite osv och när vi hittar på andra saker. Uppdateringen kommer sjunka lite såklart då vi sällan sitter vid datan där uppe. Så ni får ha det bra så får ni nöjja er med korta mobilinlägg nån gång ibland!
Skulle försöka tolka med Soppan i vintras. Fixde vår egna tolksele osv med sen så byggde hon alldeles för höga styltor så blev att vända hem :(

everything is fucking shit

¦ Natur , Vardag
Det var Cali-wheather idag. Så vi bestämmde oss sådär snabbt att åka ner till Falsterbo. Vi badade. Imorgonå åker vi till småland och är hemma på lördag igen så uppdateringen kommer nog inte vara den bästa. Bloggar nog lite imorgon också men nu ksa jag kolla på Morden i midsommer. See ya'll.
 

sommarväder

¦ Vardag
Jobbade först till lite i tre, fixade en infart för den hade verkligen mycket ogräs + liten bit till.
 
Sen så skulle vi till Falsterbo med Clara och mamma så stannde på södervärn och så tog vi bussen därifrån. Badade och vattnet var faktist väldigt varmt. Åt lite mat och glass och sen åkte vi hem efter nån timme. Hemma nu och har duschat och så och nu får jag hitta på nått.
Känns som vintern är så långt bort som den kan komma nu!

get busy ya'll

¦ Stallet , Surprise
Tja tja! Vet inte riktigt hur jag ska börja detta inlägget så jag bar kör på antar jag haha
 
Iaf så igår var det min "första" lediga dag sen jag slutade jobba. Alltså utan att vi hade några kompisr/gäster eller whatsoever hemma.. Iaf så var det cali-väder så jag och Clara hade bestämmt oss för att åka till stallet på kvällen vid 6 tiden så att det skulle vara lite svalare ute men haha vilket skämt. Det var lika varmt så ja.. Red ut i grimma på en av slingorna och Soppan var dödligt stark och körde mest sitt egna race hela vägen. Hade inte tänkt arbeta henne så det gjorde det samma men hon gav mig lite värk i axlarna.. 
 
Idag ska vi till stallet vid 12 då Sarah ska komma och massera Soppan så får vi hoppas det hjälper om hon nu är stel eller så, annars tar vi ut en Equiterapeut till henne. Bloggar mer sen när jag kommer hem!
 

svar på läsarfråga

¦ Kreativt , Vardag
Svar:
SPN: Supernatural, Gabbis serie
TWD: The walking dead, Gabbis serie
TVD: The vampire diaries, bådas serie
OITNB: Orange is the new black, bådas serie
TW: Teen wolf, bådas serie
TCD: The carrie diaries, Gabbis serie
UTD: Under the dome, Gabbis serie
PLL: Pretty little liars, bådas serie
TO: The originals, bådas serie
GoT: Game of thrones, Gabbis serie
ep: episod

två bilder där jag gillar min sits

¦ Andra Hästar , Surprise
Dressyr, galopp, lätt sits
Hoppning, barbacka
 

förberedelse för böke

¦ Kreativt , Surprise
Om lite mindre än en månad så börjar vi skolan på böke. Liten lista på vad vi ska träna/göra med Soppan innan vi börjar!
 
* Få henne kollad av Sarah och sen ev equiterapeut.
Sarah kommer nog ut imorgon och klämmer på henne så får vi se vart de leder. Visar det sig vara nån låsning/spänning och Sarah inte kan massera ut det ska vi ringa en equiterapeut så hon kan kolla henne. 
* Försöka hitta och köpa en sadel som passar.
Aa, får ju våra pengar så förhoppningvis kan vi hitta en bra sadel som vi och Soppan trivs med. Inte alltför dyr heller men den ska va av bra kvalité.
* Frisera henne.
Strax innan vi flyttar henne så ska hon bli fin. Får se om vi badar henne men skulle gärna vilja det med. Men manen ska både klippas lite och ryckas och hovskägg, kronränder och öronhår ska klippas!
* Få henne i bra kondition.
Hon har ju hållit sig väldigt bra trots bete. Hennes seghet beror nu mest på värmen då vi vet att hon påverkas mycket av att det är varmt. Sen så öppnar vi ju fortfarande upp bete till dom men de betar de nog ner precis till att vi verkligen måste få den i trim. Då är hon ju redan kollad (det är lixom prio 1) så utiftån vad felet är så ska vi försöka jobba så vi får en bra känsla i både dressyren och hoppningen. 
* Köpa det vi behöver.
BEHÖVER. Alltså småsaker som svampar och renstapp osv. Inga stora summor men eftersom det blir en del småsaker blir det lite pengar. Men eftersom det är saker vi behöver så måste det köpas ju.
* Sko om henne.
Hon brukar kunna ha sina skor länge (typ de 8 veckorna) så strax innan skolan ska hon få snygga fossingar.
* Last-träna.
Om det finns möjlighet så skulle det vara ganska bra ettersom senaste gången vi lastade blev det lte kaotiskt. Vi vill ju trotts allt inte ha någon skadad häst första dagen vi ska komma till böke.
 
Finns säkert massa mer att göra, speciellt saker att träna på när vi rider.

have you ever realised that sleeping is just your eyes staring at your eyelids all night long

¦ Andra Hästar , Kreativt , Natur , Photoshop , Redigering , Surprise
Ny action, hehe vad tycks? 
 

mer av en provsmakare än en trädgårdsarbetare

¦ Natur , Vardag
Jobbat idag jaop.
 
Jobbade från 10 till 15 idag. Tre stycken hushåll bjöd mig på mat idag, så fick provsmaka olika godsaker, marmelader och nån vegetarisk rätt. De kom ut med vatten och frukt till mig så jag klagar inte. Det var dessutom inte lika varmt idag eller jo med de blåste lite mer och så lyssnade jag på musik hela tiden typ så det var inte lika tråkigt idag. Dessutom är det väldigt kul att se skillnaden när man fixat ett hus x)
 
Åkte iaf hem och nu är jag hemma. Ska fortsätta kolla Transformers och sen vet jag inteee vad jag ska hitte po. Orkar inte åka till stallet (Sharon och Clara ska dit mot kvällen).
 
Visste ni att detta var vår första outfit vi planerade och köpte? Det var för ca 2,5 år sedan så det är väll där vårt outfit-beroende började typ.
 

I like to hangout with people that make me forget to look at my phone

¦ Gif's , Vardag
 
 

im saving myself for 1994 leonardo dicaprio

¦ Spel , Vardag
Okeeeey so busy dayyy
 
Började kolla OITNB igår och såg 8 ep:s. Kollade fyra idag innan vi stack till stallet med Clara och Josse. Josse red Vinnie och vi hoppas hon gillar henne för köp hihih :'') Clara red också och Soppan longerades lite. Vi tror hon har fått någon låsning eller är lite spänd någonstanns så Sarah ska få kollaco hklämma lite på henne annars så tar vi ut en equiterapeut!
 
Spelade lite sims idag också och skapade en kriminell sims som heter Trisha (skule inte vara likte henne men vissa tyckte det hahah) och jag blev själv väldigt nöjd med henne! Clara kom hit efter stallet och vi kollade lite yt videor och sånt typ. Ska kolla mer OITNB nu så ha det gött!
 
 

min stil

¦ Kreativt , Outfits
sååå min stil, speciellt Juju skorna, huf strumporna och obey snapback.
 
Pallar inte länka vart jag hittat varje plagg men sidorna jag letat på är FOREVER 21, JUJU, ASOS, IMPERIAL MOTION, HUF, VANS och OBEY.

det är inte lätt...

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
..att rösta till TCA FÖR ALLA MINA SERIER KROCKAR I SAMMA VOTINGPOLL OCH JAG VET INTE VEM JAG SKA VÄLJA??? Typ väljer jag nån från Glee blir den från TVD, Arrow och Teen Wolf ledsen osv ju... Iaf försökte jag variera så mycket om det gick på serie och film delen men på musik körde jag ju One Direction när de fanns annars de jag gillar :)))))
 
Iaf varit i stallet typ. Skulle filma men Sharon glömde minneskortet så red ut båda två istället. Jag red Soppan och Sharon Vinnie och vi red bort till den längre slingan. Red där två varv med mycket galopp eller ja en del. Sen så red vi bort till den andra slingan som vi tog en runda på. Soppan var pigg när hon va bakom Vinnie men lite smårädd för saker när hon va först. Sen spolade vi båda hästarna och släppte ut dem i hagen. Tog in Spirit och tvättade hennes öga + sår och sen så mockade vi en kärra i hagen innan vi stack hem. Svarta små streck kom fram sen och de kliar ju som attans så kom hem och duschade direkt. Ska kanske hitta på nått med Erika och Sara sen!
älskar mitt linne <3

soppans största räddslor

¦ Kreativt , Surprise
Förutom att hon alltid fånar sig om hästen framför gör det så har hon två saker hon är rädd för.
 
1. Sprayflaskor
Ja, en ganska typisk grej faktist. Du behöver inte äns spraya utan om hon ser den vill hon slita sig. Om hon hör den spraya en bit ifrån så ser man paniken i ögonvrån och hon hoppar åt sidan. Försöker du dej på att spraya på henne får hon totall panik. Har börjat öva lite smått med att bara stryka sprayflaskan över kroppen och bara det gör henne nervös. Även spolen (de har en sån grej till slangen) är hon osså rädd för.
Lånad bild.
 
2. Att vara själv i hagen.
Det är ju endå en slags räddsla väll? Helt själv så spränger hon sig igenom staketet och springer upp till de andra hästarna, blir hon lämnad med Elliot (som ingen av våra tre är nån vidare kompis med) så gnäggar hon, springer runt hela hagen tills hennes kompisar kommer tillbaka. Då möter hon dom med en massa gnäggningar och kommer rusande i full galopp och börjar genasom gosa med dom. Så hon får aldrig bli lämad helt själv i hagen.
Lånad bild.
 
Sen är hon rädd för plötsliga rörelser (vanligt) och sliter sig om man höjer handen och hon inte är bered på det eller om man tar fram ett grimsakft och hon halvsover. Då är hon osså på andra sidan stallplanen. Hon är rädd för stenar ibland, sepciellt om de ligger många i en hög. Plötsliga nya saker på en plats där det inte brukar vara, t.ex barnvagnar utanför ett hus för i vanliga fall brukar de inte vara där. Det va lite om Snuttans fånigheter!

ogräs i överflöd

¦ Vardag
Ja, idag var min första dag på jobbet. Hittade först inte riktigt men typ lite över tio började jag arbeta. Det jag gör är att jag rensar ogräs för en liten förrening med 44 hushåll och ja. så har ett litet område typ. Idag rensade jag ogräs i typ 4h sen fick jag sluta. Det var jäättevarmt så höll typ på att dö.... Min handleader är iaf snäll, men själva jobbet är ju jättetråkigt. Hade dessutom glömt mina lurar så kunde inte lyssna på musik och det är ju bara jag som jobbar där så...
 
Sen när jag kom hem var pappa och min lillasyster här så fick leka med henne tills min storasyster och Sharon kom. Sen så snckade vi och åt och så åkte pappa och dom hem typ nyss. Vår storasyster är fortfarande här men aa hon snackar med mamma. Så har inte precis kunnat blogga idag. 
 
Som ni säkert har märkt så har bloggningen blivit mindre och mindre hela tiden. Sharon jobbade ju och eftersom hon inte åkte till stallet hade hon inget speciellt intressant att blogga om. Så förhoppningsvis börjar hon blogga lite mer medans jag går i dvala typ. Nej men ska försöka blogga det är bara det att det blir lixom tråkiga inlägg och jag har ingen lust att skriva dom och ni har ingen lust att läsa dom... Men ska försöka komma på nått roligare att blogga om..

did i actually save or did i imagine it? better save eleven more times

¦ Surprise , Vardag
Natten till idag hade vi sims lan med två andra tjejer. det var toppen, åt pizza och godis och sånt ni vet haha. Vid 1 åkte jag till stallet och red en snabb sväng på Soppan som skötte sig toppen. Hon blev dock lite rädd för en fasan men det är fullt förståeligt hahah. Annars så har pappa och vår storasyster varit här dag så har inte hunnit blogga något.
 
Imorgon ska vi vilma en massa för jag har en sån grym idé i huvudet till en låt så kommer endast fillma en massa imorgon och sen sitta och klippa den tills den är så bra den kan bli hihi :)
 
 

I'm back

¦ Natur , Shopping
Inte för att jag oficiellt tog någon paus från bloggandet men eftersom jag inte har bloggat sedan i söndags erller måndags (!!!) så har jag väl pausat lite för mig sjäv haha. 
 
I måndags jobbade jag, vi provade sadel och det var lite klydd att få den fram och tillbaka, var även i ÖG för att hålla lektion för barnen så det blev ganska sent och jag var trött när vi om hem - därför ingen bloggning från min sida.
 
Igår jobbade jag också, kom hem och pallade inte blogga då jag inte hade något speciellt att blogga om. Spelade sims tll klockan 1 ungefär sammtidigt som jag, Gabbi, Sara och Erika skypade för alla lanade sims haha. 
 
Idag var jag med mamma i Ystad och tittade på nåra utställningar som hon tyckte var intressanta. Tyckte också det va kul, särskilt en med stora, fina och färgglada tavlor på träd och skogar. Var även i klostret och där var det också fina utställningar då jag gillar historia också haha. Köpte även en t-shirt och ett linne från Jack & Jones (ja, vi köper kill-tröjor till oss själva) så det var trevligt. 
 
Kom hem och satte mig direkt och spelade sims och snackade på skype med Erika. Strax därpå kom Gabbi från stallet och Sara anslöt sig till vårt samtall så satt och snackade och spelade till typ 9. Sen splittrades vi lite och jag och Gabbi stack och köpte godis och kollade TW samt PLL och nu bara kände jag att jag måste akut blogga så här får ni detta inlägg, som jag btw skriver från Gabbis dator i sängen och halv sover för kattungej*veln väckte mig klockan 5 och började slicka mig i ansiktet,. 
 
Imorgon kommer Sara och Erika på eftermidagen så ska vi lana hela natten tillsammans, äta godis och chips, dricka läsk och äta pizza! Ska bli fett nice. Ska även till stallet vid 2 ungefär tror jag, Rida lite dressyr på Soppan och löshoppa Vinnie tror jag hehe. Ska till ÖG efter det och ge barnen lektion igen så kommer på kvällen sedan! 
 
Kommer fler bilder från Ystad imorgon när jag har mina egna actions och stämplar!
 
 

Bilder från idag!

¦ Andra Hästar , Surprise , Vardag




















16 juli

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
Började dagen med att sticka till en frisörsallong med Erika för hon skulle boka tid. Sen så när vi kom hem skypade vi och spelade sims. 
 
Kl halv ett typ hämtade Adelinas pappa mej och så blev jag och Adelina körda till hennes medryttarponny Catina. Var där ett tag sen fick vi skjuts till busshållpatsen i ög. Träffade Mathilda där och snackad epå bussen tills vi skulle av och gå till Soppan. Red först Soppan ute på ängen utan typ krav. Det var ganska varmt och mycket flugor och jobbiga ting var ute. Spolade av henne och så hämtade jag Vinnie. Henne red jag i paddocken och körde på lite basic där. Övade lite på att ställa henne och så övade vi på både galoppfattningar och uppsittningar. Allt gick bra tillslut så jag är jättenöjd. Spolade av henne med sen stack vi till bussen med blev hämtade av Adelinas mamma och så släppte de av mig på jägers där jag tog bussen hem.
 
Duschade och har ätit och så skypar vi med Sara och Erika igen och spelar sims!

is your face from mcdonalds? cause im loving it

¦ Surprise

when you smile, a fading star finds the power to shine again

¦ Surprise

sötaste ponnyn i världen

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
Åkte till stallet med Clara och red Soppan först i paddocken.
 
Hon var ganska skitig igen så tog ett tag att få henne hyfsat ren. När jag var klar gick jag ner i paddocken. Clara fick skritta fram och så plockade jag fram lite hinder. Soppan har ju vilat 4-5 dagar nu så hon var lite ringrostig precis som jag. Något seg lite hela tiden men tyckte iaf hoppningen var kul. Hon var ganska stel idag och försökte göra mitt bästa till att få henne rund men det gick väll inte sådär jättebra. Hoppningen gick väll sådär idag Hon vägrade ju inget men hon hoppade av så sjukt tidigt. Hoppade lite i trav fösrt och lite på volt men sen körde jag bara på en oxer på ca 80cm. Problemet var väll att jag inte kunde klämma in ett till galoppsprång innan avtramp men jag kunde inte rida ihop henne mer heller. Slutade med att vi testade lite olika och tror det mest handlade om att jag inte fick ihop henne och gjorde för dåliga svängar. Men hon hoppade helt ok. Travade av och sen fick Clara skritta av henne igen så plockade jag undan. Clara fotade mig när jag red så kommer bilder snart!
 
Fixade henne och sen släpptes hon ut och så tog vi in Vinnie (som var jätteduktig på att bli fångad i hagen idag) och Spirit. Det vill säga att Soppan blev själv i hagen med Elliot (Jessie har ju åkt nu med Ester till sommarstugan). Lite hjärtskärande gnäggningar med jämna mellanrum och en lite ponny som stod på kullen och såg efter sima hästkompisar tills de kom tillbaka igen. I ridningen idag var Vinnie osså jätteduktig. Red barbacka i paddocken, inte för att jag red så länge men endå. Hon var ganska tittig dock inte nervös av nått slag. Det var ganska mycket pölar i paddocken och dom tyckte hon var lite farliga. Fnös lite åt dem i början och undvek dom så bra det gick så övade ganska mycket på att hon skulle gå genom dom. Gick helt utan problem tillslut så jag är nöjd! Travade och skrittade jämnt fördelat under ridpasset osm varade typ 15 minuter x)
 
Släppte ut dom i hagen och Soppan var bara såååååååååå sööööööööööööt! Hon kom fullt galopperande i hagen till dom och gnäggade för glatta livet, så kul att se att de gillar varandra.

Men sluta regna då

¦ Stallet , Vardag
ÅH BLIR SÅ LESS PÅ DETTA VÄDRET KAN DE LIXOM BARA SLUTA REGNA SÅ MAN KAN FÅ RIDA SIN PONNY??????
 
Men tydligen inte. spelade sims från typ halv tio till två idag hahaha kill meh. Åkte till Sharon och så hämtade vi sadeln, blev körda till hästen, Sarah var redan där och så hjälpte hon oss med sadeln. Tyvärr låg den inte bra så blir inget köp med den utan vi får leta vidare! Eftersom det började regna så red vi inte heller haha så ja, men nu har hon fått minivila ju så nu ska hon bli fit for fight till böke! Sen åkte vi med Sarah till ög och hade lektion för båda barnen sen hämtade Esters mamma och Ester oss till familjen som vi tidigare var och hämtade sadeln hos och lämnade tillbaka den. Sen så tog vi bussen hem och hemma åt vi tacos. Nu bloggar jag (hmm lite dålig på att blogga tycker jag..?) och spelar sims typ.
///Ester saknas på bilderna////

Phaha lalala

¦ Vardag
sorri for party bloggin'
 
Neh men aa, inte bloggat idag föööörr sims hela dagen. Byggt skitsnygg gård och familj och gjort en weebly till familjen som vi pillat med hela dagen. Inget stall för paddocken är blöt så aa. Imorogn ska vi hämta en sadel för provning så det ska bli kul! Ifall den passar oss och Soppan så blir den nästa köp! Ni kan få lite sims-bilder om ni vill sen :p
denna sadeln provar vi imorgon!

we go where nobody knows

¦ Natur
 

why is James spelled with an s. why is it plural. more than 1 Jame. how many James.

¦ Andra Hästar , Djur
 

WHY CANT EVERY CHARGER FOR EVERYTHING THAT EXISTS JUST BE THE SAME SHAPE AND SIZE

¦ Andra Hästar , Djur
 

i really don’t want to get out of bed i just want to sleep for a couple of days

¦ Andra Hästar , Djur
 

how did you go from cute to annoying so fast

¦ Andra Hästar , Djur
 

im only 17 and ive already had like 3 mid-life crises

¦ Andra Hästar , Djur
 

my talents include stress eating and falling in love with people that will never love me back

¦ Andra Hästar , Redigering

I only accept anon hate in size 12 Times New Roman double spaced MLA format

¦ Andra Hästar , Redigering

how do i get over someone who i never dated

¦ Andra Hästar , Redigering
Bilderna är tagna va både mig och Sharon men redigerade av Sharon!
 

we're insane

¦ Vardag
Sista dagen för oss i FHS. Fotade bara lite, inga inköp alls mer så det var sådär kul. Vi kunde iaf få klämma och känna på PS tränsen och de står åter igen högst upp på önskelistan! Sen började det regna men vi skulle hem då så ja. Sov på bussen hem haha och nu spelar vi sims. Ska redigera lite bilder från idag så ja!
Ahahha sen har Clara påpekat att jag skriver utan stora bokstäver och det finns bara en anledning varför - jag är för lat för att hålla in shift....
 
 

this city never sleeps

¦ Stallet , Vardag
Var på jobb idag som vanligt, har inte så mycket att göra så det blir lite långtråkigt efter ett tag... Gick en timme tidigare (hade inte behövt men jaja) för att veterinären skulle komma mellan halv 3 och halv 4. 

Åkte till stallet och borstade på både Soppan och Vinnie och väntade på vet.. Han kom först vid kvart i fem för
det hade tagit längre tid än vad han hade tänkt sig men han ursäktade sig hela tiden som han var där så.. haha

Iaf så gick vaccinationen utan problem så jag hann med halv 6 bussen. 

Klockan halv 9 drar jag, Gabbi och Clara till brofästet för att fota lite så förmodligen får ni lite kvällsbilder ikväll.

Imorgon är det FHS igen, är inte sådär sugen på att köpa något förutom ett ps-träns men är ju ganska fattig för tillfället så lär ju inte bli någon shopping alls.. :(

 
 

lillasystern

¦ Vardag
varit med lillan hela dagen så ja. hästarna har blivit vaccade och så. inget mer typ ahah.

väldigt varmt helt enkelt

¦ Andra Hästar , Stallet
hästarna hade ju gått på lite äventyr så vi blev körda till stallet så att vi skulle kunna kolla till dom.
 
ingen var skadad förutom spirit med nått ytligt sår samt soppan med nått pyttelitet sår osså så ingen big deal. så vi tog ner dom till deras hage och såklrt ville inte vinnie in så fick jaga henne men det tog endå typ 30 min att få in henne. hon tror seriöst det är en lek när vi försöker fånga henne..
 
clara åkte hem men jag coh sharon stannade och red ut med felizia. red vinne och hon skötte sig superbra. red runt på gräsfältet och gångarterna var ganska varierade. kom hem inom ca 40-50 min och spolade ponnysarna och sen fick de komma ut i hagen. mockade sedan 4 kärror skit i hagen och sen tog vi 7 bussen hem. imorgon ska båda vaccineras tror vi (man ringer vet samma dag typ) så ingen ridning. så varmt det var idag, men skönt nu när man åkte hem. red i bikinitopp och mockade i bickinitopp för att inte vara likblek resten av sommaren...

varma dagen 450

¦ Vardag
idag har jag typ bara spelat sims. men sharon data typ la av så min inredning sparades inte men jaja...
 
annars har våra ponnyer rymt till en annan hage. en storhäst vid namn shanti (eller våra ston..) tyckte det skulle sitta fint med nytt sällskap så de sprängde tråden. men men det är fixat nu så ingen fara. blir körda till stallet för att kolla på ponnysarna sen ska jag och sharon mocka hagen (kanske clara hjälper till nu med annars ska hon fixa imorgon). har osså skictat bilder till två tjejer som red ponny küren igår och de tyckte mina bilder blev jättefina så det är ju kul!

i love when strangers walk by and smile at you

¦ Redigering

by day i am just a regular loser, by night i am the same loser only it’s nighttime

¦ Redigering

I have the talent of getting tired without doing nothing

¦ Redigering

but please, don’t take your love away from me

¦ Redigering

if a girl is mean to you just tell her she has bad eyebrows

¦ Redigering

he just became like 50% carrot

¦ Djur

i don’t want to go to sleep i want to be famous

¦ Redigering

i think the coolest thing would be to see a new color

¦ Redigering

stop the alphabet at t cuz i dont want none of u

¦ Redigering

The human body has 7 trillion nerves and some people manage to get on every single fucking one of them

¦ Redigering

If I punch myself and it hurts, am I too weak or too strong?

¦ Redigering

I could be a billionaire and I’d still illegally download music

¦ Redigering

FHS 9 juli 2k14

¦ Andra Hästar , Redigering , Vardag
Orkar inte skriva så mycket mer än att det blev många bilder, både bra och dåliga. kollade mässan men köpte inget (bara två stycken fuck cancer armband). fotade både hoppning och dressyr i stekande sol dvs mina knän är knall röda. sittar och redigerar bilder nu och trotts att jag kollade igenom dom på bussen och knappt gillade något har jag endå lyckats få några bra med redigering!
 
vinnaren i MH ponny grand prix!

Vi är fortfarande barn

¦ Natur , Vardag
Man måste ju leka lite på den nya lekplatsen när man joggar klart, det tycker jag och Sara iaf. 

Roligast var teatern som man kunde flytta saker på (aka åka X2000) och hoppa på den lilla underjordiska studsmattan.

no we don’t use that room there was once a spider in it

¦ Natur , Vardag
Bloggar lite snabbt nu innan jag går och lägger mig haha.

Kom nyss hem efter att ha varigt ute i parken med Clara, Gabbi och Sara. Jag och vovven satt typ bara medan de andra joggade. Träffades sedan på lekplatsen och G & S spelade Morden i midsommar för oss på en sån scenhaha 

Jobbade som vanligt i värmen idag, högtrycksspolade stallfönstrena och tömmde krubborna på vatten bara. 

Kollade TW också åh haha dem bara lämmnar oss med massa frågor och inga svar wääh men det var bra som
vanligt haha 

 
 

head over heals

¦ Vardag
idag har jag varit sååååå produktiv. städat hela lägenheten, tvättat fönster, dammat, sorterat böcker i bokstavsårdning....
 
eller bara legat i soffan och potatisat. haha jaop, vaknade och satte mig vid datan (på soffa) har förutom det lekt lite med katterna men de är så trötta av värmen båda två så de sover mest. lite har jag hjälpt till hemma dock... blev inget stall idag för vi orkar inte rida i denna värmen. som tur gick båda igår så gör inte så mycket, dessutom har soppan lite minivila nu så ja. 
 
imorgon ska jag vara på FHS hela dagen igen med Linn (som vi ska gå i samma klass med) och Aida. ska mest fota (finns 4 saker jag vill fota under hela dagen) och såklart kolla mässan. heldag på fhs helt enkelt!
 

bebe leka bebe sova

¦ Djur

Mosquitos are so rude, like who gave you permission to bite my ass?

¦ Surprise

john green this is all ur fault stop blaming the stars

¦ Andra Hästar

soppan med

¦ Stallet , Surprise
red henne osså idag. tanken var att rida barbacka men mina boobies gjorde för ont i traven haha kände som de skulle slitas loss. så hämtade sadeln.
 
soppan var inte så rolig idag. superfin i skritten som vanligt men i traven vill hon inte alls sammarbeta. hon måste kolla på allt och inget och kan bara inte slappna av. så otroligt jobbigt, trots att jag försöker mjuka upp henne ger hon sig inte. i alla fall så började jag med lite bommövningar. lite förhöjda bommar osv. hon kom in alldelles för fort för det mesta och kom in fel men tillsut så fixade vi det. sen så skuttade jag typ 3 gånger på 50cm, lika taggad där fast hon avstånden blev knas.
 
aida har tagit dessa bilder med!

try to close someone’s eyes like a corpse when you’re bored of talking to them

¦ Andra Hästar

vinnie idag

¦ Andra Hästar , Stallet
hon var bara helt underbar. 
 
fångades i hagen utan minsta problem, stod helt stilla när jag satt upp och gick som en klocka hela passet. övade på galoppfattningar och typ 10 gånger kom hon fram i en fin och lugn galopp som man kunnde reglera hur man ville. skuttade lite med henne och kom över 50cm utan att rida! högsta hon hoppat med ryttare :') hon blev glad och spettsade öronen när jag styrde mot hindret och så hoppade hon helt ok faktist. red kanske i 30 minuter.men jag är supermeganöjd med henne idag!, lillan fick godis och massa beröm såklart.
 
aida var med och tog lite bilder!
kommer fler bilder sen!

"Nej för du ska väl inte ha brunnar hemma"

¦ Surprise , Vardag , Videor
Hahah idag på jobbet alltså. Började med att snacka om vem som typ lagar mat hemma och så sa jag att när jag bor själv kommer jag köpa snabbmat varje dag eller typ värma köttbullar i mikron, sedan började ju J,K och S skämta om att jag skulle bo i en husvagn så att jag skulle spara på hyran för att ha råd med snabbmat och sånt hhahah. Strax därpå blev det översvämmning i stallet så när J skulle sopa bort skit från brunnarna så att vi kunde skyffla vatten blev det stopp i en annan brunn. J fick gräva med hela handen i brunnen och ta upp sånt riktigt skit och jag bara "Sånt kommer jag aldrig göra, så jäkla skabbigt" och S bara" Nää för du ska ju inte ha brunnar hemma" och vi typ dog av garv haha.
 
Sitter här och är lyssnar på en låt som Justin har gjort. Den är väl inte släppt än och har inte heller någon aning om när han släpper den, vad den heter eller nåt alls om den. Dock låter den ju skitbra så jag hoppas att han har tänkt släppa den snart. HÄR kan ni lyssna på den. Aida är här nu också haha men hon är hos Gabbi bara :]
 
 

i have abs………olutely nothing

¦ Andra Hästar

how do people rap i cant even talk without messing it up

¦ Andra Hästar

are lesbian mermaids called h2omosexuals

¦ Andra Hästar

just another day of not being rich and famous

¦ Surprise
 

are u in love with me? no?? *slides u a chocolate pudding* how about now?

¦ Surprise

the only thing tumblr has taught me is that im annoying

¦ Surprise
 

kids that mix their play-doh colors are the reason global warming exists

¦ Surprise
 

i just want a pretty face and nice clothes

¦ Surprise

dagen innan måndagen

¦ Stallet , Surprise
Åkte till stallet med Josse, Gabbi och Clara vid 12. Det var typ och äntligen cali-varmt ute men vi dog 56 gånger på vägen dit bara. 
 
Red på gräset och Soppan var stark som en oxe.Hon släppte några korta stunder men strax därpå var hon lika stark igen. Vet inte riktigt om jag tyckte det gick bra idag. Red ju först så Gabbi fick en relativt mjuk (eller mjukare i alla fall) häst när hon satt upp men det är så det blir. Har ju inte heller ridit dressyr med henne på ett tag och det var varmt ute så tror hon mest ville slippa arbeta också. Underlaget kan vi också skylla på för det var jäkla backigt där vi red så när hon gick nerför kullarna (skitsmå men endå så att det känns och syntes) så ökade hon på vilket såklart är naturlig och strax därpå geggade hon ihop sig för att kämpa upp för nästa kulle så det var svårt att hålla ett stadigt och jämt tempo genom hela vilket jag tror mycket av passets resultat kan skyllas på.. så ja vet inte riktigt om jag är nöjd eller inte över dagens pass.
 
Satt sedan och svettades på en bänk med Josse när Gabbi och Clara red i paddocken, sedan satt vi i skuggan alla fyra och svettades och skrattade åt massa skämt och Josse kunde inte sluta klagaöver hur hungrig hon var och att ingen kunde hämta oss så det slutade med att hon spontan ringde till byns mobbade pizzeria och så blev vi körda dit och åt tre pizzor, skrattade och ja hade det grymt haha. 
 
Smakprov från idag, kommer fler i andra inlägg. Det blev förvånansvärt många bra bilder där det ser helt okej ut med tanke på hur det känes uppifrån haha.
 

the scary thing about dating is that you are either going to marry that person or break up

¦ Surprise

*skips tutorial* how the fuck do you play this game

¦ Andra Hästar

i don't need to wonder at all

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
idag har varit en varm och ehlt underbar dag! 
 
josse hänkade till stallet för att rida vinnie och vi alla tog 12 bussen. red ut på vinnie (josse red henne först) och soppan som sharon red först och jag fotade. det var dasevarmt men smtur fanns det lite skugga att sitta i när man fotade.
 
sen ville josse se mig rida vinnie (eftersom jag ridit henne mest) och det gick jättebra. hon var framåt och lyssnade fint på alla mina hjälper. hon fattade galopp när jag gav henne skänkeln dock gasar hon ganska mycket i början men inte så man tappar kontrollen och man får stopp på henne när man ber henne om det. efter att jag ridit henne fick hon vila och beta när jag red soppan.
 
soppan var bara helt perfekt idag. trotts värmen skötte hon sig exemplariskt. hon var mjuk och man fingrade bara lite så jobbade hon på jättefint. ibland blev hon lite stark i yttersidan men det var inget större att haka upp sig på. galoppen var hon lite småstel i och svår att få rund men tyckte endå hon försökte så gott hon kunde nu när hon har lite sämre kondis och är lite sommatjock. red henne kanske 30 minuter sen så red vi hemåt i värmen.
 
spolade båda hästarna och sen fick de komma ut i hagen och träffa sin nya hästkompis som flyttat in med dom! en maxad b-ponny som heter elliot. var inga problem förutom att han fick sig en lite smäll från soppan men den träffade nog knappt för han var hur glad som helst sen.
 
tog in jessie när clara tog in spirit och så skulle vi rida i paddocken. var ju första gången jag red jessie och hon var väll snäll. blev ganska rädd för en hund (när den gick förbi utanför paddocken..) men annars jobbade hon på bra för det mesta. lite nyfiken på omgivningen och nått gnägg men annars så verkade hon nöjd. red mest i skritt och lite trav i kanske 30 min max och sen gick jag upp och fixade henne. hon fick osså sig en dusch innan hon fick tralla ut i hagen!
 
sen hade vi ganska mycket tid över och alla var hungriga så camilla i stallet erbjöd sig att köra oss till pizzerian i byn! åt tre pizzor tillsammans och sen köpte vi glass när vi skulle hem. allmänt trevlig och rolig dag med mycket skratt!
jag och jessie idag! fick korta lädrena typ 6-7 hål haha! hon kändes dock inte så stor men hennes steg var sååå stort, heeeelt annorlunda jämfört med soppan.
 

söndag

¦ Vardag
jaha, idag kommer en till liten häst som ska släppas samman med våra ponnys. josse ska testa vinnie för ev köp och sen ska vi rida soppan och fota. vädre verkar vara på vår sida så kommer bilder ikväll!

fler bilder från FHS 5 juli

¦ Andra Hästar
#pallarinterätauppdomhaha

vad som nu återstår

¦ Shopping
Gabbi har i princip dragit igenom dagen så orkar inte ta det igen!
 
Efter FHS dag 1 återstår detta till Soppan (och oss) innan jag vill köpa nåt annat till henne:
  • Grimma
  • Kedjegrimskaft
  • Tygar
  • Ridboots
  • Bandageväska
  • Vinterbroddar
  • Rotborste
  • Hovolja
  • Stövelväska
  • Hästschampo
  • Lädertvål
  • Kollamasken
  • Skoputsset
  • Hopvikbarhink
  • Ryckkam
  • Svampar 
Sedan ska vi ha en sadel också, är bara inte riktigt 100 på vilken än :]
 

igår med müsli och soppan och idag

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise , Vardag
tänkte berätta lite om igår med båda ponnysarna!
 
som sagt fick jag skutta lite på soppan igår. hon hade bra bjudning och så men slaravde med frambenen, ganska öfrståeligt dock eftersom det var jättevarmt och sharon redan ridit henne en del. men i helhet kände det bra så är endå nöjd med de lilla jag red henne!
 
vidare till ög där jag red müsli. ni vet ju redan ganska bra hur det gick så tänker inte ta det hela en gång till men även med henne var vi nöjda efter passet. synd då hon är totalförstörd i munnen och kännde inte minsta lilla tryck. fick som sagt byta bett till kimblewick då jag red utan kontroll på tredelat. hoppningen gick bättre än dressyren och vi var ganska förvånade att hon hoppade "så pass bra" (inte för att det var bra men vi hade inte förväntat oss det). kom över 1m utan problem! hon hoppar upp nått väldigt, ojämna framben och helt ok bakben. 
 
åt pizza med familjen och kom hem ganska sent.
lite från igår med soppan. kommer bilder på muslan sen!
 
idag var det då FHS dax! pkte dit med aida, clara, josse, mamma, sharon och sen elisabet. mamma gick efter några timmar dock. handlade rätt så mycket och fotade tävlingarna (som ni redan fått lite bilder från). det var väldigt kul både att vara med kompisar och se alla fina saker. synd man inte har pengar i överflöd... åkte hem vid fyra (kom dit typ lite i tio) och alla var ganska trötta då och vi kände att vi var klara för dagen. men ska såklart dit fler gånger i år!
detta köpte vi!
*BR hjälm
*Hästgodis i lösvikt
*Svarta och blåa gummiboots till hagen
*Svarta silikonband
*Två puts svampar
*Fyra stycken höpåsar från Krafft
*Orange pannband
*Pälsglans + sprutgrej till
 
 

lite bilder från fhs 5 juli

¦ Andra Hästar

Müsli

¦ Andra Hästar , Stallet , Vardag
Blir ett snabbt mobilinlägg såhär på kvällskvisten!

Fotade (och red lite) när Sharon hoppade soppan sen hämtade Sarah mej (och Clara på busshållplatsen) för att åka till ög. Vi skulle rida vars en försäljningsponnu till annons nämligen så det skulle bli kul. Red lilla Müsli som är en liten C-ponny Islandhäst korsning, 6 eller 7 år och innan har hon gått tur ridning. Hon var VÄLDIGT stum i munnen och jag tror mina biceps växte en aning. Hon bara sprang med mig och jag fick knappt stopp på henne, hon valde lixom vägen. Kan dessutom inte galoppskänkeln så ja. Fick byta bett till kimblewick och det gick hon bättre på. Hoppade osså och vi kom upp i 1m och hon hoppade väääldigt stort och så, ingen wow teknik alls men över kom hon. Sen är hon ju bara så sööööt. Men alla vi var jättenöjda över henne iaf! Sen red Clara Pippi och jag fotade. Personligen tycker jag om Pippi (mest utseendet) men sen i ridningen är hon njäää. 

När vi vara klara med hästarna så åt vi pizza med familjen för Morten hade varit och köpt pizza till alla och godis. Fixade lite bilder och sen stack vi hem (hehe kl 10) oc nu är jag hemma! Bilder på musslan (tycker det är ett gulligt smeknamn) kan ni få imorgon om ni vill annars kommer två här som jag sparat från fb därav kvalitén! Imorgon taggar vi Falsterbo!


either you put this many questions marks ???????????? or you put none

¦ Surprise
 

Hoppande köttbulle

¦ Surprise
Jobbade idag, bara 7 dagar kvar nu yey. Var riktigt jobbigt att stå och gratta grus i typ två timmar under strålande sol så vart riktigt trött när jag sedan åkte till stallet haha.
 
Bestämmde mig för att hoppa Soppan lite och omg så fin hon kändes! Hon taggade verkligen till trots hettan. Klart hon blev lite trött mot slutet och började slarva lite med benen men annars är jag jättenöjd! Gabbi åkte iväg till ÖG efter att vi vart klara så jag spolade Soppan och slängde ut henne i hagen och fick fixa Vinne själv. Longerade henne lite och det gick bra, dock drog hon lite åt grinden i det ena varvet.. släppte sedan ut henne och fyllde vatten till dem samt att jag mockade två kärror. Vid sju tiden kom C och hjälpte mig att dela av en bit av den nya hagen som vi sedan släppte hästarna i och oj vad glada dem blev haha! 
 
Hjälpte C lite till i stallet sedan körde hon mig hem! Är fruktansvärt trött nu och ska upp tidigt till FHS imorgon också, ska bli sååå kul hihi. Så länge får ni en bild från idag och resten kommer i ett annat inlägg :]
 

från början till nu

¦ Surprise
På bilden ser ni Soppan. 11 Maj 2013 och andra gången jag (vi) red henne. Hon var så fet så ingen sadel passade henne och vi fick rida barbacka i ca 1 månad innan den bredaste passade henne. Hon fick panik av att stå i stallet själv, slämgde sig, reste sig, slet sig och gnäggade för full hals. Det tog 15 minuter att sitta upp på henne för hon kunde inte stå still och när man väl kom upp reste hon sig och fick panik av att vara själv i ridhuset. Hon gnäggade hela tiden, hela de 20 minuterna vi kunde rida henne utan att hon skulle bli helt annfådd. Hennes hovar var dåliga och hon hade ont av att bara gå. Kvaliten på hennes man var hemsk och halva manen var bortsliten inom en månad. Man kunde knappt börja trava utan att hon började studdsa och hålla på. Och att rida ut var det inte äns på tal om. När man kom upp stegrade hon och hoppade rakt ut i vägen, stegrade framför bilar och var allmänt farlig.
 
Nu, mer än ett år senare är hon en helt annan häst. 
På bilden ser ni Soppan. 1 Juli 2014. Soppan är nu i lagom hull (småtjock av sommarbete). Hon kan stå i stallet själv utan minsta problem, man kommer upp på en häst som står stilla på 3 sekunder. Inga problem med att vara själv på ridbanan. Kan rida länge utan att ha en helt död ponny i slutet av passet. Skor på alla fyra, inte det minsta öm och tar ut steget till max. Tar alla fattningar bra utan att krångla med att studdsa eller nått liknande. Rider ut själva och i grupp utan minsta tvekan. 
 
Kan inte mär än säga att Soppan har växt enormt som individ. Jag är så fruktansvärt stolt över oss och hur långt jag och Sharon har kommit med Soppan. Ett år är inte mycket men skillnaden är enorm. Ja, vi har mycket mycket mer att jobba på jag kan inte undgå att se skillnade vi gjort hitentills. Nej, Soppan är ingen mästare på att hoppa och hon kan inte äns skänkelvikning. Men hon är bäst för hon är Soppan och i mina ögon är hon perfekt. Ja, vi blir ovänner ibland och kan inte alltid förstå varandra men dagen därpå är hon den stjärna hon brukar vara. Jag är så himla glad att jag får ha dig som foderponny. 
 
 
"lika tajta som kolatomerna i en diamant",
 
men jag älskar dig så mycket mer än till månen och tillbaka,
 
we go together like copy and paste,
 
du är luften jag andas.
 

but does it count as murder if you say sorry

¦ Kreativt

åter igen dålig bloggning

¦ Vardag
ibland får bloggen vila lite, som idag. 
 
hjälpte mest till hemme för vi skulle ha gäster som åkte hem nyss. några vi inte träffat på länge så det var kul att ses igen. imorgon ska josse med till stallet och testa att rida vinnie (hon letar häst) så vi alla åker dit kl 3. ska väll rida soppan med (sharon kommer vilja rida en del fast jag vill osså rida så får dela) och sen ska vi dela av hagen där upp så de får nytt gräs och det får vi hjälp med. på lördag är det äntligen falsterbo! är sååå taggad så det finns inte, går lixom och längtar till falsterboveckan hela året. aja, även fast det inte blir nått shoppande kan man ju kolla på allt fint och fota lite tävling.
 
nu ska jag kolla nyaste ep'n av pll och sen får jag se vad som hittas på. läser en massa osså men min blogglust är på topp så kanske hittar på nått inlägg (även fast min fantasi är mycket sämre än blogglusten)...
såhär såg våra galoppfattningar ut den första månade, inget att vara stolt över direkt.
 

lite nytt i hästgarderoben

¦ Vardag
igår beställde vi äntligen vår ogilvy pad! dock är den slutsåld så vi får den om ca 20-30 dagar... 
svart str medium!
 
idag kommer lite gäster annars!

kill meh slowlyy

¦ Vardag

serikollande

¦ Vardag
vaknade halv elva och kollade ganska dirrekt om jag kommit in på böke. som jag trott kom både jag och sharon in så se ya there om ni osså ska börja på srg i svedala!
 
annars har jag kollat lite OITNB och UTD. UTD började ju i måndags och OITNB har varit uppe ett tag för de släpper ju en hel säsong samtigit så ja. ska till stallet med sharon sen och rida vinnie och hon ska rida soppan. blir paddocken för båda och så ska vi fota lite! 

so we put our hands up

¦ Serier , Videor
asdfghjkl så snygg han är
 

Såndär dag idag

¦ Vardag
Idag åkte jag traktor, åkte traktor och åkte traktor. Satt i skopan och haha det var skoj. Näst sista veckan på jobb - såååå skönt. 
 
På lördas ska vi till FHS och jag är så himla taggad! Både att kolla mässan och att fota lite såklart. Mamma kanske hänger med också woho. Kollade TW idag. Ingen såndär wow EP men såklart vart där lite humor och sådant vanligt som var skoj. Sedan är ju alla så grymt snygga så om man inte tycker om själva handlingen kan man ju bara kolla på dem för att lix haha, ya feel me?? ;)
 
Tror btw att jag vill åka till stallet imorgon. Rida ett dressyrpass på Soppen eller eventuellt ha lite markarbete/skutta lite i paddocken. Men får se lite hur jag känner imorgon haha. Vill gärna ha lite bilder också men vi får se :]
 

Wtf the Apple Store doesn’t even sell fruit

¦ Surprise

can i get a one way ticket to being attractive please

¦ Surprise

a message a day keeps the blogger ok

¦ Surprise

två olika soppor

¦ Stallet , Surprise
beskriver väll dagens pass ganska bra eller?
 
fick inte in vinnie igen så blev bara soppan igen. fixade henne och sen följde ester med ut och fotade på störa gräsängen. skulle rida lite annan stanns men det var för kulligt så fick rida på vanliga stället. den första delen (ca 20min) var hon mjuk som halvt uppvärmt smör. lyssnade jäättefint och behövde fingra ytterst lite och så höll hon en fin form ganska länge. ställde om jättefint osv. galoppen var lite väl kantig, fick inte henne riktigt rund och hade svårt att komma åt henne känndes det som. fick till nått bättre varv på volten och sen fick hon lite skrittpaus.
 
efter den skrittpausen blev hon den dåliga soppan. hon stretade emot som bara den, lite som om en skruv lossnat i hennes ärthjärna och sen bara dundrade hon på och sket i lilla mej på ryggen. hennes öron var på helspänn och hon tyckte buskaget var såååå läskigt. hon trodde verkligen vi hade kommit till amazonas och att det låg ett gäng krokodiler och bara väntade på att få mummsa i sig lite ponny. visade henne det typ hundra gånger och jag lovar er att det inte var nått där men soppan tyckte verkligen att det var nått där. sjukt jobbig för hon ville absolut inte slappna av. slutade med att jag red en bit bort men då började hon dra mycket till "utgången" så det blev osså jobbigt. sen hade hon svårt att få ut sin energi på rätt sätt. istället för att göra det jag bad om bulldozrade hon fram och när jag väl fick henne att stå still tyckte hon det var så hemskt så hon stegrade och det är ju absolut inte ok. flera gånger bara fattade jag galopp och lät henne springa av sig en ganska lång sträcka men varje gång vi kom tillbaka hade hon mer energi än innan galoppen. hon kunde gå något varv i en ok trav men sen bara nope och så skulle hon tjafsa emot mig. det roliga var att skritten var hon superfin i och kunde gå överallt i en fin form men när jag började trava trode hon vi rest till afrika och tyckte allt var läskigt igen. avlsutade när hon var fin och rund i skritten och kunde böja sig fint. känndes lixom inte lönt att trigga fram en spänd trav och dessutom så var hon redan ganska svettig.
 
hemma spolade jag av henne och sen fick hon komma ut i hagen. sarah kom för vi hade ju problem med att få in vinnie så hon hjälpte oss och när vi lyckats trycka in henne mot spirit och kunde komma från vars ett håll fick vi på grimman. sen blev vi körda hem av esters mamma och nu är jag hemmmaaaa.
nu ska jag fixa resten av bilderna från idag och så får ni dom senare!