Haymos Surprise

¦ Surprise
Haymos Surprise
*2005
e. Synod Grouse
u. Dorthealyst Chocolate Kiss
 
Haymos Surprise är vår lilla älskling. Vårt första möte med Soppan skedde den 9 Maj 2013 och var ett ganska så vanligt möte där vi sakta men säkert fick lov att hälsa på henne. Den 1 Juni 2013 fick vi Soppan på foder och lånade henne fram tills den 15 November 2014 då vi blev mer eller mindre tvugna att köpa henne. Hade redan då planerat att köpa henne när vi fyllt 18,men vi blev alltså hästägare drygt ett år tidigare. 
 
År 2013 Soppan är inte den ponny vi har idag. Hon var ängslig och nervös mest hela  tiden. Fet var hon också och hade lång man och en massa överflödigt hovskägg om fötterna, men det rättade vi snabbt till med en sax och så började vi banta henne lite gradvis. De första månaderna tillsammans tränade vi på att kunna vistas ensamma i stallet och i ridhuset samt på att kunna rida ut själv utan alla hennes stregringar och tvärvänd hemmåt. Hon var ganska seg under sommar månaderna och även en del in på hösten men sedan började hon få upp sin kondis och fick ytters lite krut i benen mot vintern. Det gick frammåt och vi byggde upp vår relation till varandra.
 
I skrivandets stund är inte 2014 långt borta, men nog känns det av på Soppan. I början av året hade hon tyvärr smalnat av en hel del och vi började allt mer och mer kräva något av henne, vilket vi varit ganksa så schyssta med tidigare. Hon var absolut mer vaken och alert och vi kunde båda hoppa och rida dressyr med lite större framgångar. Vi red ut och busade en del, både med hästkompisar och själva. Vi tricktränade lite till och från och busade en massa i ridhuset för det är klart och tydligt något hon älskar!
 
Idag går Soppan som en klocka nästan varje pass, men vi har såklart även en hel del att arbeta på. Tillexempel ska galoppen bli stadigare och hon ska få muskler lite över hela kroppen. Sen hade det såklar varit kul att klara några fler trix eller i alla fall finslipa dem vi redan har påbörjat lite smått! 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: