provade bett på ponny

¦
Än så länge har jag och Sharon testa att rida henne på tre olika tränsbett. Tredelat trännsbett med rörliga ringar, hackamore och waterford bett.
 
Hacket tyckte inte jag känndes bra då hon inte ville ta stöd i något och slängde drastiskt upp huvet med jämmna och allt för ofta mellanrum. Tredelat är det vi rider henne mest på och hon funkar super. Lite stark ibland men det är så lite. Waterford bettet fick vi testa av Clara då det är hennes bett. Ingen jätteskillnad jämtemot det tredelade möjligt vis att hon är liiiiite mer stilla med sitt huvud. 
Har ju hört att man ska variera bett då och då och både jag och Sharon är sugna på att testa ett rakt bett på henne. Fick tipps av en läsare att de skulle kunna funka och att vi borde testa det och sen dess har tanken inte släppt från min hjärna... Hade tyvärr inga raka i stallet alls så har kollat på Hööks hemsida och hitade lite olika raka bett:
Rakt eggbett
Tränsbett Apple Mouth
Står dessutom att det är bra för hästar med allergiproblem och veterinären sa att hon kan vara lite överkännslig mot pollen så båda är sugna på att införskaffa oss ett sådant..
Novabett
Om det inte varit för att det kostade så mycket och lätt gick sönder hade vi såklart velat testa detta bett med. Men eftersom det är så mjukt kan hästen lätt bita sönder det och Soppan tuggar på bettet ibland så vill inte slänga bort 350 spänn...
Sen har hon ju faktist ridits på pessoabett hos sin förra ägare och hon fick med sej ett men vi har inte ens varit i närheten av att röra det haha x) Usch nej.
 
 
 
 
 
 
 


Clarisssh    •  

Älskar att dem hade satt det heeelllllltttt fel också xD

Svar: ja eller hur xd
Sharon Eden America Hajny

△ ida.    •  

usch! nedersta ringen oxå o.O förstår att ni inte har varit nära av att använda det haha
sv; visst är dem! :')
Nemen åh tack så jättemycket!! :'DD Det värmer verkligen, tack tack!
Hmm, jo, asså jag gjorde ingenting hahah :') Red i halsring en dag för länge sen, och han bara lyssnade, trycket som han fick mot bringan/bogen lyssnade han helt enkelt på :) Även när vi ska svänga, vissa dagar så testar han, asså inte lyssna på när jag säger att han ska svänga dit m.m ;) Hahah, fjant!
Men annars så kan man rida med grimma/bett/bettlöst m.m och sen ha halsring på, och när man ska stanna så tar man i både tyglarna och halsringen, så de vet att när man drar i halsringen så betyder de stopp, skulle försöka testa det på er ponny :) Sen kan man även träna från marken, trycka på bogen, och de betyder backa m.m, så de lär sig det från marken, då borde ni kunna det från ryggen oxå c:
Åh tack, du gjorde verkligen min kväll!! Tacktacktack ❤
kram!!










Kom ihåg mig?