¦ Spel >> Vardag

The sims 4

Installerade som sagt 4:an igår, så spelade lite igår och typ hela dagen idag, heeheh. Ja, finns inte så mycket mer att säga än det då det är allt jag gjort..
 
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

det där med att blogga bra?

Bloggade inte igår (var hemma, kollade sagan om ringen och var på stan med några från klassen) och idag fick mamma påminna mej om att blogga..
 
Jaha, tråkigt väder men ponnyn har man året om. Åkte till stallet vid 1 och E följde med och fick rida Soppan lite! Gick super trotts kasst väder! Hemma nu och har hunnit äta och kolla lite mer sagan om ringen. Jaha, får se om jag blir lite mer pepp på att blogga så kanske slänger iväg nått lite roligare inlägg hihi.

¦ Andra Hästar

My friend David had his ID stolen the other day now we just call him Dav

 
 
 

¦ Surprise

5´2 with some attitude

 

¦ Andra Hästar

a 90’s kid? don’t you mean sad adult?

 

¦ Surprise

All these karats like I´m a fucking vegetarian

 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Första lov-dagen

Sååå skönt med lov alltså! Sov till typ tio sen kunde jag inte längre somna om fastän jag var dödstrött.. Gick upp och satte mig vid datorn, spelade lite hw och installerade SIMS FUCKING 4!!! Så ska spela sen när jag är klar med allt annat haha.
 
Åkte till Soppan med Ester klockan 1. Fixade allt och red sedan iväg till lilla gräsängen. Red vääääldigt snabbt, typ 30 min och sedan tillbaka igen. Allt för att hinnan med bussen. Bytte buss på Södervärn och åkte till Jessie. Väl i Skanör så fixade vi (h)jässan och så red vi ner till en skog/fält/stäpp idk men fint var där i alla fall. 
 
Håller på att skicka biler till Est och har redigerat dem på Soppan som Ester fotade! Kommer upp i några separat inlägg, samt lite billder på Jessie och Ester!
 
 

¦ Andra Hästar

wanties - playlovelearn

Just nu vill jag verkligen ha den nya flätade repgrimman och en klicker!
BILDERNA ÄR LÅNADE FRÅN PLAYLOVELEARN.SE
 
Reprimmans grundfärg skulle vara rosa och den flätade delen äppelgrön! Den kostar 249:- och ni kan hitta den HÄR och klickern HÄR för 39:-. Supersnygga tycker jag!

¦ Spel

Sims 3 Polo

 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

kanske inte så smart val

... av ställe att rida på idag.
 
Efter att ha fixat hennes och allt så tog jag in och fixade pärtan. Bestämde mig för att rida i paddocken och ja, den var genomblöt och underlaget var superlöst.. Men vågade inte rida på gräs för trodde de skulle va för halt och ville inte rida på grusvägen... Men ja, hon skötte sig bra trots underlaget som jag deffenitivt trodde hon skulle gå sämre på men inte alls. Ställde fram ett sockerbitshinder på medellinjen fast lixom tvärs över om ni fattar så jag red på en åtta och över hindret och bytade galopp och så. Tränade alltså på att byta galopp efter hindret som Soppan inte alltid fattar men gick verkligen super! Hon bytade inte första gången men tror hon insåg sen att et blir mycket lättare om man landar i rätt galopp. Hon blev ganska taggad mot hindre hihi så hon glömde bort att staketet kommer snabbare i full fart så blev typ en jättesnäv sväng haha. 
 
Sen var både hon och jag täcka av lera så fick såklart spola av det mesta och henne. Något hon inte tycket var så himla kul så ! fick hjälpa med att hålla henne. Sen fick hon komma in i boxen och mummsa på maten. Åkte sen hem med A och hemma nu!
Alltså hela hennes ben + magen och typ till sadeln var lerigt haha

¦ Spel >> Vardag

Sims, Soppan och sjukhusmorden

Halloj mina vänner!
Vaknade aaastidigt i morse så bestämmde mig för att läsa min fifty bok så läste ett kapitel innan jag gick upp. Vid halv tolv tog vi bussen till Jägers och där blev vi hämtade av E2. Blev skjussad till VI så fixade allt till Soppan där. Sedan bestämmde jag mig lite halvt att rida iväg och hoppa terräng så efter några varv i paddocken så skrittade jag till sjön. Gick jättebra att hoppa, tyvärr var hon väääääldigt stark och pigg så skuttade bara några gånger och red därefter lite dressyr iställ. Det gick sådär då hon var stark men det kan ju inte alltid gå toppen. Skrittade hem och när jag var klar med allt smsade Gabbi och sa att de kan hämta mig vid 101:an igen så gick till vägen och strax därpå blev vi körda till Jägers igen. 
 
Kom hem, spelade (spelar) sims men tog en paus och kollade Beck - sjukhusmorden med resten av familjen. Har nu åtegått till att spela sims igen men ska nog alldeles strax avsluta för att förflytta mig vidare till sängen ich fortsätta läsa!
 
 

¦ Andra Hästar >> Vardag

chili vanlili

Ög idag då. 
 
Blev hämtade på jägers och sen slöppte vi av Sharon i VI sen viade till Ög. Elin skulle rida Chili och så skulle jag ta försöljningsbilder på dom. Gick superbra med allt om jag får säga det själv! Hon hoppade med ryttare första gången och det gjorde hon prefekt, även löst hoppade hon finfint! Fixade bilder och annonstext och ska fixa film senare. 
 
Sen höll Elin på med Chanel osså och även det gick super! 
Duktig bäbishäst!

¦ Djur >> Vardag

den hydrostatiska paradoxen

Vet ni vad det är? Jo när man tar delta ur en triangel, delar på två, gånger π, adderar (m2), dividerar med 1kPa...  nej jag vet inte heller.
 
Fysik är inte alltid min starka sida, men när det väl är det är det typ ändå inte det. Greppar ni? Idrott var första lektionen. Var på Malmö dansakademi och det var jättekul. Hade en koreograf som lärde min grupp ett par steg och tja, det var lite svårt att hänga med när takten gick upp men annars var det rätt så enkelt. Efter det krigade jag i mig en halv SUB och sedan efter fysiken slutade vi. NU ÄR DET FKN LOV så jag gaaaah, vet inte vad jag ska ta mig till. Pappa var här, men alltså inte pappa utan resten av pappa familjen och de har precis åkt så nu ska jag kolla YT videor!
 
 
 
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

skrittrunda

Efter skolan hade jag inte den mista lust att fara till stallet.. dock var jag tvungen..
 
Äsch inte så farligt när man väl satt på bussen och än mindre när man kom till stallet. Fixade Soppans box och sen så skrittade jag ut med A och Izac en lång runda. Härligt att bara skritta (varmt väder men grått..) en bra runda på ca 1h eller mer. Långa grässlingan och vidare till månstorp och över vägen och till Moteska och sen tillbaka genom skogen och upp på korta slingan ihih. Tog sen två varv på korsta slingan i trav och galopp själv då A bara skulle skritta Izac. Sen efter det så var det bara att fixa allt runt kvällen, foder och ta in hästar osv. 
 
Åkte sen hem med C och hemma nu sen ett tag tillbaka. Dock fick jag vara social en stund med lillasyrran och hennes mamma och mormor som var här idag! Precis fått tid över till att blogga hihi.
Längtar till sommaren!

¦ Outfits >> Vardag

min stil

Går förövrigt och suckar efter jeansen som till och med är på rea åh... väskan hr jag (tacka gud för det) och vill osså gärna ha new balance skor... Åh så mycket man vill ha men inte kan få...

¦ Vardag

tramdADUM

Kom hem från skolan och typ kollade SPN till hälften sen somnade jag och nu har jag vaknat och duschat + kollat klart SPN haha, vet inte vad jag sa göra nu...
Gig som beskiver mej typ alltid??
 
Har annars inte gått en sekund utan att jag tänkt på Zayn och allt därtill...
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

älska bara det du äger

Lärdom för idag; älska bara det du äger.
 
Som typ Soppan, hon är min och ingen jävel kan sno henne och bara döden kan skilja oss åt. Älska inte band eller skådespelar för poff har de förstört ditt liv. Älska maten du redan äter inte den du vill äta för restaurangen hinner stänga föralltid innan du har haft tid att äta där. Älska dina äkta vänner som aldrig sviker dej och som finns där hela tiden. Älska sängen du sover i för den är din men älska inte en säng som ser skön ut för när du ska köpa den har den slutat tillverkas. Tror ni greppat det va? Älska bara det du äger.
Tror nästan alla vet att Zayn har hoppat ur 1D som såklart fick mitt hjärta att brista. Grät och grät och vet inte vad jag ska ta mej till, kan inte kolla runt mej för hela mitt rum påminner om One Direction. De säger att 1D ska fortsätta men vad är 1D uta Zayn? Väldigt ledsen och samtidigt som jag försöker se det från hans perspektiv och verkligen vill supporta hans beslut så kan jag inte gör de riktigt än. Livet jag lever nu är i grunde uppbyggt på dessa fem killar och tanken på att en av dom inte vill vara där längre är obeskrivligt. Försöker trösta mig med att jag sett 1D 2 gånger men sen tänker jag på i sommar när jag ska se Liam, Harry, Louis och Niall men inte 1D... 
 
Har dock fått sms och annat från klasskompisar  och andra kompisar nu på kvällen då de vet vad de har bettyt för mej och de betyder mycket.
 
Annars var jag hos Soppan och fixade boxen som vanligt samt lagade hennes rutiga regntäcke som hon rivit hål i på två ställen. Sen hämtade jag henne och borsta henne som den prinsessa hon är sen gick vi till paddocken. Körde lite löst att hon skulle springa med mej osv och hon var superduktig. 2 gånger snodde gräset hennes uppmärksamhet men det gör ju inget. Övade lite på backa kommandot och det gick väll bra. Gick sen till bussen i stormen typ. 

¦ Surprise >> Vardag

Och helt plötsligt så mår jag inte bra längre.

Det tar bara två sekunder sen är allt fel igen.
 
Feeling lite deep idag. Eller jag det kom helt plötsligt och väckte en massa tankar till liv. Särskilt det jag försöker förtränga... Gick hem efter lunch så gjorde matten hemma istället. Kollade PLL och gjorde te + att jag snoozade lite. Sa kolla klart Beck och san tor jag jag burrar ner mig i sängen igen.. 
 
Du gör mig lycklig ♥
 

¦ Natur >> Sharon >> Åsikter

På utsidan lever jag men inombords är jag död.

Måste man festa för att ha kul?

Måste man dricka för att anses vara rolig?

Måste man ha samma åsikter för att kuna prata?

Måste man ses varje dag för att vara bästa vänner?

Måste man ha samma vänskapskrepts för att behålla kontakten?

Kan man förlåta dem som svikit en mest?

 

¦ Stallet >> Surprise

Piggponny 2.0

Efter skolan åkte jag till ponnyn som visade sig vara väldigt pigg efter gårdagens vila. Fiaxade allt i stallet och tog sedan in henne och borstade och sadlade. Red en bit på korta slingan och så klättrade jag en del på kullarna. Jobbade även på en volt i båda varven och främst i höger där jag ställde och flyttade henne för både inner och ytter skänkel och så avslutade jag passet när det gick bra. Trotts att hon var väldigt sprallig skötte hon sig jättebra och gick otroligt fint!
 
 

¦ Gaby >> Surprise >> Videor

684

 
 

¦ Surprise >> Vardag

nä nu måste jag blogga

Efter en dag i skolans djur rum så kom jag hem, diskade och gjorde film.
 
Annars har inget hänt typ haha, Sharon har farit till stallet. Tråkigt väder, hoppas det blir bättre snart... Åt wraps haha könsbestämde lite djur i skolan typ haha. Gjort klart filmen (obs förvänta er inget fancy av filmen hah) så ska ladda upp den snart + här då. Japp, ska försöka få TWD att funka haha ljudet försvann typ igår när jag skulle kolla?? Igår vilade Soppan haha + orkade inte blogga..

¦ Djur >> Kreativt >> Natur

I have like 277262 kisses saved up for you

 
 

¦ Cute boys >> Serier >> Sharon >> Tumblr >> Vardag

2015-03-23

Idag är det måndag  för er som inte är medvetna om detta. Alltså betyder det APL för vår del. Var väl helt okej där idag, mockade och red och lite annat också. Kom hem typ tio i fyra, fixade disken och så och sedan satte jag mig vid datorn och spelade HW. 
 
Visste ni att jag är extremt fotosugen??? Jao, men jag vill ha nya objektiv och filter och framför allt något att fota... Mitt i stan finns typ tre blommor och inget mer. Man måste åka aslångt för att få nåt snyggt på bild så jag tappar lite av min motivation där liksom.. 
 
Åhh vad jag längtar till TST
 
 

¦ Surprise

what is the boy falling out of

 

¦ Surprise

my response to everything is either no or i don’t know


¦ Surprise

And no matter how deeply you felt my absence, it is half as deep as I felt yours

 

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

där satt den

Sharon har ju skrivet lite om Soppan (som var himlans fin idag) men red osså Cosmo idag i ÖG och han var sådär fin haha, igår var han finast hitentills av alla gånger jag ridit han men övade på galoppfattningar idag så det tog lite på hans krafter.
 
Iaf Soppan visade sitt bästa jag idag för det gick superbra! 
Blev nått väldigt nöj med min sist på detta hindret hahahah fler bilder i andra inlägg!
 

¦ Surprise

at least we stole the show

 

¦ Surprise >> Vardag

Soppan hoppan loppan

Vaknade runt åtta och satte mig och spelade HW innan jag gick upp till min anndra dator för att göra lite annt produktivt. Kollade IKEAs hemsida och skapae ihop en lista på vad jag tänkt köpa nästa gång vi åker dit. Som inte borde vara jättelångt borta då mamma vill ha en del saker och vi behöver klädhängare akut till stallet och så.. 
 
Pluggade lite och kollade även TVD. Sedan vid tre tog jag bussen till stallet och mötte upp Gabbi där så vi fixade till det i vårt skåp och det blev jättesnyggt och praktiskt! Efter det tog vi in Soppan och fixade henne. Idag hade vi bestämmt oss för att hoppa trekombination med en oxer i mitten, ett räcke som inhopp och ett lite lägre räcke som uthopp. Hade tre språng på ena sidan av oxern och ett galoppsprång på andra sidan. Soppan satte avstånden hur fint som helst och fixade allting jättebra! Dessutom så brunstade hon så det förklarar varför hon varit så sur och konstig i veckan haha! 
 
Kommer fler bilder i ett separat inlägg!
 
 

¦ Sharon >> Tumblr >> Vardag

lördag.

Vaknade tidigt imorse, så spelade lite på iPaden samtidigt som jag satt vid datorn. Gabbi åkte till stallet medans jag och Clara drog iväg till IKEA för att köpa lite nödvändiga grejjer. Hyllplan till skåpet i stallet och sedan köpte jag även en vägglampa samt minikaktusar. Efterdet gick vi till Stadium en sväng och sedan åkte vi hem och kollade Titanic haha. Satt lite vid datorn och sedan åt vi och så satt vi vid datorn lite till haha. Clara stack precis hem så nu ska jag kolla lite YT videor och sen ska jag nog läsa lite och plugga om jag pallar... annars klämmer jag in det imorgon, uhh. Gabbi sover hos E2 ikväll så får se när vi möts i stallet, men tror det blir runt 3!
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

#rockasockorna

Skola idag mellan nio och två. Gjorde inte så värst mycket, eller ja alltså det var bara två lektioner varav den ena var idrott där jag blev klar med min uppgift (YEEEY) och den andra var typ "fysik". Satt innne med de andra och gjorde några uppgifter samt jobbade vidare lite på min APL-uppgift. 
 
Åkte sedan snabbt till stallet där jag fixade allting och sedan fick Soppan rocka sockor. Skrittade grusvägen fram och tillbaka och sedan blev jag körd till bussen! 
 
Kom hem, spelade sims men det laggade och nu ska jag nog plugga lite till haha..
 
 

¦ Vardag

sorry för kass bloggning

Har inte varit på minsta blogglust tyvärr... Börjar blogga igen när jag pallar och tycker det är kul.

¦ Djur >> Vardag

this right here is my type of party

Igår var jag vldigt trött när jag kom från stallet, plus att min efterlängtade Fifty bok kom så orkade inte blogga. Soppan skötte sig jättebra igår,eller ja i alla fall i vänster varv så får jobba lite mer i höger nu när vi vet att det går bättre i vänster!
 
Idag var det skola till tio över tre som vanligt. Matte, svenska och engelska hade vi idag. Var fett chill på alla lektioner. Räknade själva på matten och på svenskan kollade jag Bron och sedan på engelska hade vi typ surprise tests och så började vi på en grupp uppgift. Kom hem strax innan halv fyra och satte mig och pluggade direkt.. Var klar (med det jag kan bli nu) typ kvart över 6 så gjorde tacos och kollade PLL. 
 
SUPERNATURAL BÖRJAR OCKSÅ IDAG så ska asdfghjkl kolla med Gabbi när hon kommer hem! Längtar asmycket, eheh.
 
Engelska läraren hade med sig sin 12 veckor gamla valp så gissa om vi gjorde vad vi skulle på lektionen?? Han var sååååå mysig och söt hhihihi
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

såna duktiga bebishästar

Skolan idag blah blah blah.
 
Vidare till ÖG! Började med att ta in Cosmo och borsta på lortgrisen. Han var ganska stressad eller ja typ mycket haha stod och steppade hela tiden (han tror han är hingst) och gnägga som en tok. Fick ta in hans kompis men det hjälpte inte hahah. Aja sen red jag då.
 
Cosmo var väldigt lugn vid ridning. Stod stilla när man fixade stigläder osv och inga problem som helst. Skritten var han fin i, lite ostabil i formen men han försökte verkligen så gott han kunde. Traven lika så, fin men ostabil. Galoppen hade han lite svårt med i ett varv haha och bockade lite men sen lugnade han sig. Hoppade lite och ja, han hoppar inte så bra haha men han tycker det är kul! Skrittade av ute och sen var jag klar!
 
Nästa på tur var Chanel. Supersöt verkligen typ dör när jag ser henne. Superlugn i stallet. Fyller 3 så dax att ridas in! Sadlade och tränsade (redan van vid det) och sen gick vi ner i ridhuset. Hängde lite på henne och så, inga problem så satt upp. Inga problem där heller, allt gick prima verkligen inget att anmärka. Elin fick sitta upp sen lite för det är hon som ska ha henne! Ledde henne såklart
 
Klara med henne så var det Chili. Väldigt rädd om öronen annars så var hon lugn i stallet. Hon var till och med så lugn så efter att ha tugnt på sadel lite så satt jag upp. Ja, hon har troligen redan haft ryttare på sig (enligt en av hennes annonser men förra ägeren sa inget till Sarah?) för hon kunde båda halt och bli igångsatt. Aja hon kändes så lugn och stabil så testade en lånsida i trav, klarade hon plättlätt! Sen fick Emma göra samma flr hon ska rida henne så ja. Även denna damen blev ledd hela tiden.
 
Sist ut var Falcon. Inget vacker till utseendet (enligt mej haha) och lite krut i bena men även han fixade allt galant. Hängde på han dock för han var lite mer "på" men kunde skritta på han med och ha skänklarna intill. Lite trixig med bettet än men han vänjer sig nog. Nöjde mig efter lite skritt och så fick han vara klar! 
 
Var inne lite hos Sarah och både barnen och Sarah tyckte de skulle adoptera mig haha. Hemma nu och har hunnit fixa film på Cosmo och bloggat i all evighet!
Översta bilderna från vänster; Chanel och Elin, Chili och Emma!
Nedersta bilderna; Jag och Cosmo.

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise

soppan, mer som sopan

Reptilcenter blah blah blah. Iväg till stall nummer 1 aka Soppan.
 
Fixade allt blah blah blah och red. Alltså det gick så himla dåligt?? Asså gick bra dit inga protester och så emn väl på gräsängen så var hon sig inte lik. Pigg som satan var hon och kunde inte tänka sig att lyssna på mej för fem öre. Hon tog inte alls ytterskänkeln vilket var jättedrygt för hon gick överställd hela tiden. Sen så fick jag ha typ megakort tygel för att hon inte skulla sticka iväg... Traven var dock värst idag. Hon drog upp huvvet och samtidigt som hon inte ville ta ytterskänkel så drog hon på och jag fick typ göra haöter (hmm såg nog hemskt ut) för hon ville bara springa iväg??? Skitdryg var hon verkligen sen typ sa jag till henne hela tiden "tänk Soppan tänk, vad ber jag dej om?" TÄNK MED HUVET!!! Galoppen var hon himla mystisk i. Första galoppen var helt fin alltså verkligen fiiin och sen alla andra galopper var bedrövliga?? Fattade inget. När det gick "bra" idag var när hon fick bestämma tempot själv och jag bara satt där med tyglar uppe vid hakan och mina armar var typ påväg att slitas loss. Sammanfattnig av dagens pass; katastrof.
 
Sen blev jag hämtad (Emma och Elin) så åkte vi till ÖG för de skulle komma ett nytt lass med hästar. Började med att vara med barnen inne och göra armband tills de kom haha. Aa, vad finns det och säga? Många söta ponnys (gillade mest åringen!) och shettisen såklart! Borstade lite på den med barnen och sen borstade jag osså på Cosmo som är den enda inridna. Ska rida han imorgon! 
 
Kom hem ganska sent hehe men ja, kul dag!
Den första bilden från vänster; åringen och sen Chili 
Sista (samma bild); Cosmo Star
 

¦ Surprise

I’ll announce it, I’ll joyfully scream it from the mountaintops

 

¦ Gif's >> Vardag

Trist dag

Var på reptilhuset idag. Gjorde dock inget speciellt förutom att vi var bland aporna. Slutade 11:20 så åkte till Caroli och åt med M och sedan stack jag till skolan på ett kort ärende. Kom hem och kollade Blood Diamond!
 
 

¦ Surprise

Soppans foderstat

Morgon: Hö 2kg.
 
Kväll: Halvt mått betfiber mix uppblött med vatten. 1dl mineraler, 1 sprut B-vitamin, 1 mått Kiselgur och ett 1/5 mått magnesium + 4kg hö.
 
Betfiber är nått nytt vi testar. De har i gämförelse med betfor mycket mindre socker och stärkels och mer fibrer. Mineralerna, B-vitaminen och Kiselguren ingår i stallhyran och sen får hon magnesium som ska vara lugnande då vi flyttat henne.
 
Kiselgur ska ge bättre hovar och hårrem och många hovslagare rekomenderar det för bättre hovar. Skulle ju bara gett henne Betfiber om vi skulle behöva köpa allt de andra men nu när det ingår i priset får man passa på kan dessutom inte skada att få lite tillskott!
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Generös ponny

Hittade Soppan helt naken i hagen och undrade vad i helvete hade hänt med hennes två täcken. Trotts att både jag och G inte trodde på att hon skulle klätt av sig dem själv så låg dem fint ouppknäppta på så långt ifrån varandra som möjligt i hagen. Dessutom var Soppan så generös så att hon även bjöd på en liten avramling. Red först korta slingan och sedan tog jag den långa slingan också. Hon var någor fruktansvär pigg och allmänt frånvarande hela ridturen men det gick. Jobbade henne inte något värst utan lät henne mest gå, och så lät hon mig också traska till fots. Hade även kvällen idag så kom hem rätt sent..

¦ Andra Hästar >> Vardag

satans ont i huvet

APL då. Gjorde typ de vi brukar göra fast hade sällskap av en till tjej idag. Had elite roliga sammanträffanden med henne haha typ once in a lifetime. Red Viva sen men hade så himla ont i huvet så trodde jag skulle svimma och trilla av hästen haha så fick skritta av. 
 
Hemma nu och har tagit alvedon och ska kolla TWD samt äta och sen tar jag nog en powernap hihi.

¦ DIY >> Kreativt >> Photoshop >> Redigering

Tutorial: Gör ditt egna typsnitt

Sugen på att ha ett helt unikt typsnitt? Ditt egna kanske? Här är en tutorial på hur du gör!
Till detta behöver du inget dyrt redigeringsprogram, paintbrush (Mac) eller paint (PC) funkar hur bra som helst. Ska du göra det på dator föreslår jag en ritplatta men du kan även skriva ut mallen och skriva för hand och sedan scana in det på datorn.
 
Steg 1. Ladda ner bokstavsmallen PDF HÄR eller PNG HÄR.
Steg 2. Fyll i mallen antingen i ett program på datorn eller för hand (skriv ut isåfall). Annvänd en lagom tjock pensel/penna.
Steg 3. Scana bilden till datorn om du gjort det för hand.
Steg 4. Ladda upp bilden HÄR
Steg 5. Döp dit typsnitt och välj vilket format du vill ladda ner det i, TTF (TrueTypeFont) eller OTF (OpenTypeFont)
 
Klart!
 

¦ Andra Hästar >> Djur >> Surprise >> Vardag

först ög

Åkte till ÖG idag med Emma och Elin. Red Kalinka lite och Zwier med. Sen for vi vidare till VI och där fixade jag bara allt och sne hem igen (körda). Soppan har dessutom klarat sig bra själv utan Izac i hagen!

¦ Sharon >> Surprise >> Vardag

They say that your darkest hour come before your dawn

Ush ner ridpasset igår gick inget vidaer alls faktiskt... Vet inte om det var för att jag bytte bett, vilket det inte borde h varti för hon brukar gå hur bra som helst på kopparrullen men ja, dåligt gick det i alla fall. Hon kanske är trött på paddocken hah... 
 
Idag har jag inte gjort så mycket, spelat lite sims och kollar ikapp TVD. 
 
 

¦ Redigering >> Surprise

före - efter

Före - Efter

¦ Vardag

Svar

Svar: Alltså vi kommer ju inte vara där bestämda dagar men ja, vi kommer åka dit och hjälpa till då det kommer många unghästar och vi har lovat Sarah att hjälpa till lite grann! Och sen saknar vi ju det en del när man inte är där på länge så kommer åka dit rent av för att vi vill träffa Sarah och familjen! 
 
Kommer åka dit när vi vill och har lust och om Sarah ber oss och vi har tid. Sen till sommaren ska vi ju ha en till häst från henne på bete hos oss så vi har vars en! 

¦ Surprise

Sometimes home isn’t 4 walls, It’s 2 eyes and a heartbeat


¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

ett ridpass till den dåliga högen

Alltså idag. Mockade och fixade henne box medans Sharon fixade henne.
 
Efter att Sharon ridit så hoppade jag upp. Red runt i skritt, trav och galopp och det kändes jättebra. Formen satt fint och även i galoppen börjar hon sätta den! Hoppningen dock. Nää, jag red så himla dåligt så det är inte sant. Känns inte som jag lixom ansträngde mig eller nått. Har enorm träninsverk i benen sen idrotten igår vet inte om jag var lite loj pga det... Eller om vi krävde för mycket.. Aja, bara att ta nya tag till nästa gång och hoppas på att det går bättre! Sen akn jag till lägga att Soppan inte hoppade så himla dåligt mest jag som sabbade allt så ja, Soppan fick till några fina språng minsann. Fast himla kul att dressyren börjar sitta iaf hihi.
Kolla min sist lixom... ueh.
 
Igår gick hon dessutom själv i hagen när Izac var på tur! Fast hon ville smita i början men Amanda sa till henne hahah och sen gav hon sig... Så egentligen har hon inget emot det utan hon är bara lite tramsig. Imorgon ska Izac på tävling så hoppas på att Soppan kan stanna kvar i hagen! Blev inte så många bilder men det kommer några fler i ett inlägg senare!

¦ Andra Hästar

vinnie jo


¦ Outfits

mörkgrön och ljust läder


¦ Surprise >> Vardag

sweat is just your body crying because it wants you to stop moving

Hallåj! Sorry för att jag inte bloggat de senaste dagarna men jag har verkligen inte mått bra alls.. Igår var jag i skolan hela dagn, var väl helt ok. Satt även kvar med L och en lärare för lite extra hjälp med matte så kom hem runt fem och var jäkla trött så orkade verkligen inte blogga.. Satt vid datorn och kollade lite tumblr och även FSOG. Inte den bästa filmen jag sett men den var fortfarande helt ok, Jamie är ju snygg såååå
 
Idag var jag på idrotten. Var väl rätt så aktiv, i alla fall på tennisen. Sedan måde jag fruktansvärt (asså riktigt dåligt) så jag stck hem. Åkte dock till stallet för att mocka så gjorde det lite snabbt och så han jag även rida men red inte så länge för Soppan var fett dryg typ hela passet. Asså hon gick hur fint som helt (särskilt i galoppen??) men ena kortsdan var tydligen vääääldigt läskig så hon typ bockade sig förbi (??) och reste sig ashögt som hon aldrig gjort tidigare.. Men förutom det så gick hon bra!
 
 

¦ Surprise

Smått och gott om soppan

* Hon totalt HATAR att vara själv i hagen. Rymmer eller försöker rymma (nästan bättre att hon lyckas rymma för annars så går det illa), gnäggar himla mycket och är allmänt orolig.
 
* Hon gillar inte när sömmarna slås in i hoven. Allt annat går bra men när sömmarna ska i börjar hon hoppa runt på stallgången.
 
* På ridturer (om man rider själv) försöker hon gnägga.Dock kommer det typ bara ut konstiga grisljud haha, lite gulligt.
 
* Hon är sne i ryggen. Därför det är ett helvete att hitta en passande sadel. Men vår padd jämnar ut det och sen är det väldigt lite bara.
 
* Henns svans är VÄLDIGT tjock. Inte så himla kul att borsta den kan jag säga. Nog med att den alltid är trasslig och så...
 
* Hon kollar aldrig på läskiga hinder. Väldigt skönt men det händer aldrig något haha typ Joe bara kollad emisstänksamt på allt medans Soppan bara hoppar det.
 
* Hon är riktigt dryg när hon inte fattar. Hon gör lixom allt så himla mycket svårare när hon inte fattar, lixom även fast ryttaren bara sitter på så håller hon på och bara "vad gör jag för fel??? ska jag göra såhär?? *hoppar runt som en galning* och vi bara "öhh asså det är lugnt Soppan vi tar det nån annan gång" sen så bara slutar hon tvärt och vi återgår till lättare arbete.
Reder ut hennes svans!

¦ Surprise >> Vardag

helg

Trevligt med helg ja. Fast mår inte så bra... 
 
Hade idrott i skolan typ, spelade minitennis. Sen åt vi på pita och sen var jag hos tandläkaren. Hon sa jag hade fantastiska tänder haha fast att jag borde dricka mindre läsk. Stack hem, kollade TO och sen sov jag till kvart i fyra. Sharon kom hem från stallet då (hon mådde inte bra så hon gick hem efter idrotten) och ja. Har snart kollat klart TVD!
Imorgon tänkte vi hoppa lite i paddocken och fota/filma såklart!

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

vårväder

Alltså det har varit helt underbart väder sen i lördags??? Typ nyper mig i armen för känns inte sant att vi har extremt fint väder 2 dagar i rad och nu lixom snart en vecka??
 
Aja, åkte till stallet vid tolv för 1) är sjuk och 2) hovis skulle komma vid 3. Så väl i stallet fixade jag boxen och allt som hör till (maten typ haha) och så mockade jag hagen lite. Sen hämtade jag pärlan som såklart hade valt att stå längst bort i hagen... Fixade henne ute för det var så fint väder åhh. Red barbacka i paddocken och hade lite bommar som jag mestadels jobbade i över galopp. Och vet ni vad?? JAG BLEV FÖR VARM I KOFTA SÅ RED MED BARA TRÖJA (och byxor haha men ni fattar) OCH DET VER INTE ÄNNS FÖR KALLT?? Hon blev iaf lagom trött efter passet så rkittade av på skogsvägen. Var ca 1h till innan hovis skulle komma när jag var klar så släppte ut henne i hagen utan täcke medans jag mockade mer av hagen. Strax innan hovis kom så myste jag med BC i solen och prick tre kom hovis så fixade han fossingarna på ploppis. Gick superbra, bästa gången hitentills tyckte han!
 
Släppte ut henne i hagen igen (denne gången med täcken) och sne stack jag till bussen! Hemma nu och mår inte helt hundra än men ja. 
Så såg övningen jag gjorde ut. Red osså lite bara på volten och raksträckan för sig samt lite serpentiner bara över bommarna på marken samt pärtan i vårsolen!

¦ Natur >> Surprise

och nu för första gången nånsin saknas ingenting


¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

the last 20 dollars i got

Var ju i skolan idag (som vanligt) och ja, slutade två så tog tre bussen till stallet och var där typ halv fyra eller nåt. Hade bestämmt mig för att rida skogsslingan och kullarna så sagt och gjort bled det så. Soppan var inne när jag kom så fick placera om henne nnär jag sulel mocka och shiiiit vad hon gnäggade alltså. Hon kunde verkligen inte hålla käften hah.. Sen väl på ridturen sa hon inte ett knyst men skötte sig SUPER DUPER MEGA BRA. Asså shit så fin ponny jag har!! Hon gick lång och låg i alla gångarter och kravlade sig upp och ner för backar som om hon aldrig gjort nåt annat haha.
 
Mamma jobbar sent idag så vi ska köpa pizza och så kommer Est och Unge hit så ska vi käka hehe
 

¦ Gif's >> Vardag

kahoota för hela slanten

Alla lärare tyckte det var en bra ide att köra kahoot på alla lektioner idag haha, kul är det iaf.
 
Redovisade lite på svenskan med och räknade matte. Åt lunch men glömde mitt matkort i skolan så L var snäll och sprnga tillbaka med mej och hämtad det. Ska nog ta en powernap nu och sen blir det nog till att kolla PLL och TO!

¦ Djur >> Stallet >> Surprise >> Vardag

lilla soppan på kullen

Efter skolan drog jag till stalet i det fina vädret. Han gå typ halva vägen och sen kom C med bilden så fick skjuts! (stavas det äns så??)
 
Började med att mocka Soppans box och blev överlycklig för alla lorthögar var samlade baktill som betyder att hon inte virrat runt i boxen som betyder att hon är lugn och trivs omg. Så mockade snabbt, fixade maten och fyllde vatten sen hämtade jag in henne.
 
Fixade henne och red i bara kofta (åhh) till kullarna. Tänkte träna lite i backar och så, även att hon får gå på lite ojämnt och backigt underlag så hon inte är så van vid det heller. Hon tyckte det var kul och få galopperna runt där lite, träna i långa backar och branta backar både upp och ner. Red sen hem efter ca 30 min och tog nån till galopp i backen på lilla slingan. 
 
Klappat och klart fick hon äta hö i boxen medans jag kollade understa tråden mellan deras hagar (de är lixom två hagar och så har de öppnat upp så de går i båda och tråden där mellan) då N hade ridit sin polle och hört en smäll och märkt att Soppan alldeles för fört hamnat på andra sidan (öppningen är ganska långt bak) och då hade tokstållan spräng igenom staketet istället för att gå genom öppninge... haha antagligen hade hon gjömt att det var öppet där eller så var hon bara allmänt dessperat efter Izac.
 
Fixade sen sånt man fixar (haha) när man har intag (fylla vatten i hagarna, fixa + ge kvällsmat, ta in hästar, lägga i hö i höhäckarna i hagen + skölja av mathinkarna när de ätit upp) så ja men C hjälpte mig så fick lära mig hur man gör och sen så fick jag skjut hem av henne!
 
Kollat lite Johan Glans nu haha och ja bloggar nu. Väldigt trött så ska nog nanna väldigt snart med!
 
 

¦ Redigering >> Surprise

See you distract me, but I'm distracted without you


¦ Gif's >> Serier >> Vardag

drakar är inge att ha

Idag var det karaktärsdag vilket betyder att vi jobbade i djurrummen. Dock hade vi en annan lärare så blev inte bara djurrummen utan jag och fyra andra åkte till Akvaritjänst för att köpa lite plantor till ett akvarium så det gjorde vi också. Skulle även rengjöra akvariummen och ta lite vatten tester och sådant och när vi höll på med det (eller vi satt typ i grupp så alla gjorde ltie vad dem ville) så hade Gabbi och L hade skäggisarna framme (akak drakarna) och så när vi höll på att ta tester på vattnet så började den kissa på L och alla började asgarva så det blev lite kaos för asså det var inte lite heller hahahhaha 
 
I alla fall så fick vi sluta tidigare så vart hemma redan halv tre men gick och handlade och sen har jag typ kollat YT och ja lyssnat på musik och bara allmänt chillat..
 
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

I knew my rent was gon' be late about a week ago

Var så sjukt trött imorse så det inte är sant haha. Det bar av till praktiken och sedan så åkte jag till stallet efter det.
 
Gjorde mat, mockade boxen, gjorde hö och fyllde vatten. Sedan tog jag fram ridgrejjerna och efter det tog jag in ponnyn som hade vandrar längst bak i hagen. I stallet var det en annan häst men Soppan ville ändå gnägga till sin pojkvän.. Gjorde i orgnign henne och sadlade och gick sedan ut på stallplanen för att sitta upp. Red iväg till paddocken och det kom och gick lite hästar överallt men hon skötte sig förvånansvärt bra. Övade på lite allt möjligt så det blev ett väldigt varierat pass. Galoppen gick bra tillslut medans de ökade traverna gick hur bra som helst rätt igenom hela passet. Skrittade av längst grusvägen sedan och det gick också jättebra. 
 
Är fett trött så ska se om jag pallar göra något annars går jag typ och lägger mig..
 
 

¦ Andra Hästar >> Kreativt >> Vardag

underbara väder!!

Åh vädret <3<3<3<3
 
Iaf, på KRF idag så städade vi i sadelkammaren, städade i maskinhallen och red. Red Viva och hon skötte sig bra! Hon var inte lika mjuk ich ställbar i vänster varv och försökte jobba med det. Galoppen satte hon lite sådär idag, någrabfattningar blev bra och vissa ville hon slängtrava in. Aja, formen var inte helt hundra men det gör inget, mot slutet var hon duktig i höger varv. Blev ett pass på dryga 50 min och ganska intensivt så hon blev svettig (som vanligt haha).
 
Åkte hem och hemma kollade jag upp lite frakt kostander för saker som några ev vill köpa, handlade mat ch har precis kollat klart TWD. Ska kolla lite hyllplan och lådor på Ikea då vi ska indreda vårt skåp i stallet.
 
Sharon har ju stallet idag och imorgon jag. Har intaget osså så får se lite hur det funkar osv! 
Vivan och hur vi har planerat att ha det i skåpet! Hjälm och träns och lite annat har vi plats till utanför skåpet + logen så ja. Schabraket ska hänga i galger så det blir enkelt att stoppa undan och byta!

¦ Andra Hästar

gamla goa tider

Lite bilder från fleeera och några år tillbaka!

¦ Stallet

started from the bottom and i was somehow able to get lower

 

¦ Surprise >> Vardag

lord if you see me please come my way

Hallojsan!
 
Igår vart det då flyttning för Soppans del och i det stora hela så gick det väl bra. Var lite sorgligt att ta farväl men ny tar vi nya tag! När vi kom till VI så satte vi in henne i boxen och så fick hon stå och äta sitt höt en liten stund medan vi packade upp allting. Efter det skulle hon ut i hagen och där visade hon upp sig lite men sedan så började hon leta gräs att äta haha.
 
Lät henne vara lite i hagen och bestämde oss sedan för att rida ut en runda då vi känner att vi kan försöka komma in i rutinerna lite snabbare när vi ändå känner vår ponny lite mer efter några år.. Tog in henne, borsta och sadlade och sedan gick vi ut en runda. Red på gräsängen (blir en massa nya namn på ridställena nu hah) och hon gick jättefint och var väldigt lätt i handen. 
 
Efter stallet så åkte vi hem, städade lite och sedan åkte vi till E2 som jag kallar dem (Emma och Elin) och skulle sova där. Kom runt halv sex och började redigera bilder för jag hade tänkt blogga men Gabbis dator och ps och actions är helt fucked-up så jag gav upp ganska snabt och satte mig med resten av gänget för att göra loom-bracelets. Det satt vi och gjorde till halv 12 och vi både mislyckades och lyckades. Emma och jag satsade på lite lättare armband medan Gabbi och Elin utmanade ödet med lite svårare, men vi fick lika många arband och figurer tillslut ändå heh.
 
Idag stack jag hem ungeäfr vid ett så var hemma runt halv två och städade samt att jag har suttit vid datorn! Slänger upp några bilder från igår i några inlägg!
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

-r dialekten

Efter frukosten fick jag SMS från stallet att Soppan hade rymt in till 1) Izac i hagen brevid och 2) när de tog ut Izac så rymde hon ut. Så hade lite havt panik där, så hon fick stå i boxen tills jag kom (blev körd av Emma och Elins mamma med dom) så Emma och Elin gick med henne i hagen medans jag fixade hennes box och hö. Efter då 15-20 min så var jag klar och hon var lugn i hagen när de gick med henne. Testade att släppa henne i hagen med grimman på ifall att och hon började direkt gå och leta efter ett bra ställe att krya under på... Hon lyckades och sprang ner till stallet.... Så hon fick stå inne tills vi hade varit i ÖG.
 
Körde vidare till ÖG och väl där var där en ny eventuell medryttare och provred. Emma och Elin red de hästar som finns att rida där haha, sen fick jag även rida Kalinka som efter en stund släppte superfint! Zwier satt jag osså upp på och han var ganska pigg och ville mest springa ifrån allt lite haha. Snackade med Sarah i all evighet emellanåt och sen åkte vi till Soppan igen för att kolla till henne. 
 
Hon stod som tur i boxen, antagligen för att Shanti osså gjorde de så de hade lite sällskap. Izac hade precis kommit tillbaka så släppte ut henne med honom och de gick iväg sida vid sida. Så ingen ide längre att ha de åtskillda! De funkar dessutom väldigt bra ihop! 
 
Påväg hem så kom jag på hur konstigt jag pratar ibland när jag inte uttalar R och föskte komma på vad det är för dialekt.... -R dialekten såklart tyckte Emma!
Kommande vecka kommer vi försöka återgå i nya rutiner så Soppan kan slappna av, lära oss att hinna med att fixa hennes box osv haha! Men det ska nog gå bra!

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

upps

Bloggade visst inte igår...
 
Men iaf, åkte till nya sallet och fixade hennes box. Vid 12 så körde vi iväg och hämtade henne i ÖG. Gick hyfsat bra att lasta henne iaf, lite trottsig men fick upp henne tillslut. Försökte gå under bommen och då den inte var helt stängd än flög den upp. Lastade alla våra saker och så for vi iväg. 
 
Väl i nya stallet när vi skulle lasta ur fick hon panik. Halva hästen var under bommen och försökte prega sig under men vi tryckte upp henne igen... Moment of panik där... Men det var tur att hon inte kom under så nu kanske hon slutar försöka. Hon blev lite rädd för Gurre (en JÄTTEFLUFFIG isis) haha det var lite gulligt. Sen fick hon stå i boxen lite och äta upp och efter 15 min fick hon komma ut i sin hage. Hon går ju själv nu tills hon fått ur sig alla maskar men hon verkade gilla Izac bara genom staket. Visade upp sig lite gjorde hon haha gullunge.
 
När vi packat in alla saker så bestämde vi oss för att skritta ut på henne. Stod i stallet med en häst till men sen gick den ut lite tidigare och det gillade inte Soppan! Men hon lugnade sig efter en stund igen. Red ut på långa grässlingan men red sen lite mer på ängen framtill. Hon gick superbra även fast det var lite nytt! Så nöjd är jag! Skittade hem och fixade henne sen fick hon komma ut i hagen igen. 
 
Blev körda till bussen och när vi kom hem städade vi lite och sen stack vi till Emma och Elin. Sen gjorde vi gummuarmband till halv tolv haha det var typ beroende. Aja, vaknat precis och typ ska äta frukost snart, sen ska jag till Soppan! 
Soppan från igår! Sen lite armband vi gjorde haha.

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

En läsvärd dag

Asså shiit hur mycket kan det hända på en dag i mitt patetiska lilla liv egentligen?? 
 
Började med idrott eller ja "idrott" kanske man mer ska säga. Första minuterna gick åt att kolla på valfri film (idrottsfilm så inte lika kul men men) och sedan vid 10 så skulle vi typ göra nån meditationsskit (uurrrrrrr tråkigt) och man fick inte alls nudda varandra "för då kunde man inte hitta sitt inre" men vi låg typ på en hög och sedan ville vi skeda men det fick vi inte heller så ja... Mådde dock dåligt så gick hem efter lunch och somnade och kollade Adeventue time och Monsters University och ja.. 
 
Vid halv 3 åkte jag till jägers för att hämta ut maskmedel, och såhär gick det till på apoteket:
 
Jag: Hej! Jag ska hämta ut ett recept..
Receptionisten: Till dig?
Jag: Japp, *räcker fram ID-kort*
Receptionisten: Hmmm, Cilest.. Men den är 3 månader gammal..
Jag: *Kollar förvånat på henne* Asså det ska vara ett avmaskningsmedel...
Receptionisten: *Kollar askonstigt på mig* ehm.. asså till dig?
Jag: Ehh nej, till min häst 
 
Så japp, det var lite odd. Efter det åkte jag tillbaka till granngården, kollade foder och lite sånt. Sen kom Monika och hjälpte mig att handla och bära ut till bilen. Medan vi stod i kassan så ringde en kompis till henne och sa att hon hittat Laura (lilla syrran) ensam på HM och att pappa inte syntes till så blev lite kaos där men dem hittade varandra tillslut så i slutet var det nog ändå ingen big deal haha
 
Väl i stallet då... Matade Soppan med maskmedel och sedan städade jag sadelkammaren medan Rebecca och Emma smörjde lite sadlar, träns och stövlar åt mig *woho*. Mitt uppe i vårt arbete så kommer en konstig gubbe in i mellangården och börjar hojta, så med en bigmama hammare bakom ryggen gick jag ut och frågade vad han ville. Hans hund hade sprungit iväg och vi har en likadan på gården så han undrade om vi hade rätt hund hemma men det hade vi så det var bara att åka till den tredje närmanste gården med ytterligare en likadan hund och fråga, för man ville inte ha ut veterinären för att skjuta den stackaren.. Dessutom rännde den runt på 101:an så det gjorde det hela mycket värre...
 
Blev ett lååångt innlägg idag haha, men som sagt hinner det hända en hel del ibland! Ska krypa ner i sängen med frukt och Netflix och kolla nån rolig film! 
 
 

¦ Surprise >> Vardag

inte äns en vettig rubrik

Alltså jag är så himla trött på detta vädret. Va har vi gjort för fel???? Om jag inte flyttar till Florida innan 25 år ålder har jag misslyckats med mitt liv. 
 
Köpte lite gott till Linnea innan skolan för hon fyllde år så ja, sen grattade vi henne. Hade idrott, inget specillt med det. Lunch åt vi på Empanada och för första gången på länge blev jag mätt. Chicken nuggets med pommes och sweet chili sås <3<3<3 Efter lunch var det projekt tid. Gjorde en uppgift till engelskan som skulle vara inlämnad idag så fick den gjord. Fick lite mer pappaer till well annat och sen fick jag gå hem. Cyklade hem i djävulska vädret och när jag skulle parkera cykeln och få ut den satans tunga väskan ur korgen så bah allt är blött och ja, fick lust att välta alla soptunnor. Men men, soptunnorna står kvar än.
 
Inga direkta serier att kolla på då alla har nån paus??? Vill ta tag i sista sägongen av Glee men vet inte om det är värt det för den gick ju bara neråt lixom typ bokstavligen skit att kolla på. Men tänker lixom på den hela tiden lixom en säsong gabbi det klara du men nej??? Aja, antingen kollar jag nån film eller så gör jag nått änu annat. 
Extremt taggad på att flytta Soppan imorgon osså!!!

¦ Cute boys >> Serier >> Sharon >> Tumblr >> Vardag

Maybe I should blog

Mådde dåligt idag så blev ingen skola.. Alltså har jag inte heller gjort något värst intressant eller bloggvärt så det blir inget höjdar inlägg. 
 
Har kollat Expelled, en film jag inte rekomenderar haha (typ en ö-film) och sen har jag skrivit lite och spelat lite HW och kollat lite kläder och designers och lite så.. Snackat med vet. så ja inget intressant precis..
 
Ska nog ta och kolla nån film nu, har dock lite svårt att bestämma mig för vilken bara. Kanske blir nån episod av nån serie..
 
SPN <<33<3<3<3<3<3<3<3

¦ Gaby >> Kreativt >> Åsikter

det nya stallet

Svar: Jovisst kan vi det!
 
Det är totalt 6 boxplatser i stallet och just nu bor där en fjording och två isisar och sen Soppan då. Paddock med hindermaterial finns på gården, ridhus ca 20 min skrittväg bort. Två ridslingor, en precis vid stallet och en lite längre längst med gruvsägen. En lagom stor gräsäng man får rida på och en ENORM (men ganska zick-zackig) gräsäng man osså får rida på. Stora fina gräshagar. Ja, lite så, vi trivdes grymt bra i sommras så tror det kommer passa oss och Soppan bra!
 
Vi har dessutom fått lite lyx då de två som har isisarna ofta brukar köra in till ridhuset eller skogen och båda har sagt att de gärna tar med oss och Soppan! Nått mer specifikt du/ni undrar om stallet är det bara att fråga!
Lite bilder vi tog i sommras så har jag skrivit lite på dom, hoppas ni fått en uppfattning om vart vi ska flytta!
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

sjömanns conny

Åkte till stallet med 3 bussen.
 
Fixade Soppan, Lise och Zwier så alla va färdiga när Emma och Elin kom. Red ut i deta fina vädret och hästarna var på topp! Bytade sen med Elin haha så red lillen lite och hon Soppan. Han rejsade på ska jag säga haha. Kom hem och fixade ponnysarna sen gick vi in en stund ióch gjorde vars ett sånt gummiarmband ni vet med Leonora. Sen åkte vi hem, blev körd till jägers av Emma och Elins mamma. 
 
På 1:an hem så var en sjöman vid namn Conny väldigt pratglad så fi hade ett tevligt samtal om allt möjligt haha. Har ätit pannkakor nu, ska ev blogga mer om stallet vi flyttar till då någon önskade det

¦ Surprise >> Vardag

ueh soppan

(Sjuk idag...)
 
Har fått svar från kolla masken och i Soppans mage kryllar det av liten blodmask. Så innan jag åker till stallet idag så köper jag avmaskningsmedel och sen ett zoonkort och så får hon avmaskas idag! Sen när vi flyttat blir det att stå 1-2 dagar i egen hage så de andra hästarna slipper få mask. Fint väde ridag så ska nog rida ut! Håller även på att sälja lite smått och gott i hästväg så kanske tjänar en slat eller nått!

¦ Photoshop >> Surprise

my heart hurts so good


¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

lisefise

Dryg ponny den där Lise. Red med graman men ändå tog det tid innan hon gav efter. Hon bara sprang, blev skitiriterad på henne för hon iggade mej totalt. Styrde in i väggar och liknande tills hon gav sig och lyssnade på mig. Galoppfattningar var tydligen nått hon hade problem med igår så övade på det men de gick superfint! 
 
Sen lasttränade jag Soppan och Sarah skulle hjälpa mig för jag trodde inte jag skulle få på henne då hon brukar vägra gå in själv men hon var modig och gick på direkt! Sarah stängde en stund och sen så öppnade hon igen så gick det bra! 
 
Tvättade alla våra benskydd sen innan jag stack till bussen!
Förövrig håller vi på att förbereda det mesta för flytten nu. Kolla masken skickade vi in igår, fått lite saker påskrivna, betalade och på fredag ska vi köpa foder. Skrivit ut lite namnskylltar till hennes höpåsar samt foderhink!

¦ Vardag

Where are ü now

Idag var det första riktiga skoldagen på typ två och en halv vecka och gissa om det känndes??? Hade först en "prata på lekion" efter det var det svenska där vi hade bland annat debatt som gick jättebra för min sida och efter det käkade vi på Wraps & Goods som var skiiitgott och sist men inte minst var det matte. Fick tillbaka våra prov vi skrev innan lovet och det visade sig att min hjärna behövde lov illa kvickt då och dag när vi skulle rätta dem visade sig att min hjärna behöver gå i pension, alltså helt seriöst haha.
 
Kom hem strax efter två (helt blöt  av det konstiga regnet för att tilläga) och satte mig för att påbörja en terminsuppgift. Svarade på första frågan sen kännde jag att det räckte gott och väl så städade istället (för det är ju såå mycket roligare), när jag var klar med det satte jag mig vid HW och har suttit och fixat där nu haha. 
 
OCH OMG??!!!? JAG FIXADE SÅ ATT JAG KAN KOLLA AMERIKSANSK TV!!!??? Är så asdfghjkl glad nu för att jag kan kolla allt på Netflix, allt på CW, BBC, MTV och typ alla andra amerikanska kanaler och deras utbud!! asdfghjkl asså haha överexhalterad japp
 

¦ Outfits

jh outfit


¦ Stallet >> Vardag

Smoking illegal weed

Idag var vi ute på reptilhuset från halv 9 till 11:20. Mycket rolig dag haha, Gabbi har ju redan berättat om hur vi tog ut ormarna hah. Skrattade verkligen ihjäl oss med lite blandade meningar som "ahh!!? vad gör jag när jag har den då??", "åh ska du städa där? haha" (i ett försök med att peta bort dem med en kvast) eller "shit det var slingrigare än jag trodde". Japp tydligen så slår man sönder en del rutor när man handska med ormar också.. 
 
I alla fall så stack jag till hööks för att köpa kollmasken och sedan så tog jag 2 bussen till stallet. Fixade Soppan länge och noggrant, red sedan (ock tog masken prov) i typ en timme och hoppade då. Blv några skutt på max 75cm dock var oxern rätt bred (typ 60cm iaf) så hon tog i fint idag!
 
Attraktiv man från min instafeed och en typisk ridhus-selfie till frändsen på snap hah 
 

¦ Djur >> Vardag

Krigarskada

Idag var vi hos Frank på Reptilcenter. 
 
Idag hade vi kul, fick hålla massa djur (stor groda, skäggis, orm, sköldpadda och krokodil) och ja hunden men den är ju ingen reptil haha. Iaf blev även biten av ormen (såklart ogiftig) när vi 4 tjejer skulle få ut den ena ormen som ville stanna inne. Haha var kalabalik men tillslut fick vi ut den och Frank tyckte det var så kul att se på och tog väll typ 20 min att få tag i ormen hahah. Sen pullperade vi den och fick testa det. Sen höll jag en krockodilbebis medans hans låda blev städad! Supersöt liten plutt!
 
Påvägen hem köpte jag Cafe 2000 mat (åhh matkort) och sen stack jag hem. Var tvungen att läsa i svenskaboken men blev så himla trött (därför jag verkligen inte kan läsa på lektioner i sånna böcker) och gick och la mig. Vaknade 4 och en halv timm senare haha!

¦ Movie Studio Platinum >> Sharon >> Surprise >> Videor

can't light a fire if the candle's melted

 
 

¦ Surprise

fail edition


¦ Andra Hästar >> Vardag

duktig vivis

Apl idag igen. Red Viva och mot slutet så lossnade hon faktist i traven och skritten. Galoppen fattade hon iaf direkt dag men den såg förfärlig ut. Men jag är helt klart nöjd! Mockade lite idag haha typ 4 boxar med nån pelletsunderlag så det var inte så farligt.
 
Annars så har jag kommit hem och kollat TWD och diskat och fixat med tvätten. På lördag flyttar vi Soppan runt 12 tiden! Ska bli spännande! Hela denna veckan blir lite fixa och dåna med allt, köpa foder och kolla mask och så ska vi försöka hinna med att lastträna lite då hon är lite osäker speciellt om hon ska åka själv + i en främmande transport... Men men, ska nog gå bra!
Även detta fodret (+ det som ingår i priset - betfor) ska hon få!

¦ Kreativt >> Vardag

grattis till en av mina no. 1 babe

Ingen mindre än Jensen Ackles fyller hela 37 år idag! 
Underbara människa vad jag älskar dej.
 
Även ett stort grattis till Justin Bieber såklart!

¦ Gaby >> Videor

liten i tjeckien

Inte för att ni förstår Tjeckiska men här är några klipp på barnfilmer vi älskade som små!
 
 
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

i'm addicted to this pony

Så efter MyOne så åkte vi till stallet.
 
Hoppade en liten bana typ på 80cm (tre hinder haha) men Soppan var helt taggad haha! Hoppade verkligen så bra och jag ör supernöjd med henne. Red dessutom barbacka. Men hon började typ galoppera helt av sig själv ovh hade värsta farten haha, sen gjorde jag sånna typ omhoppningsvängar och hon höll galoppen fatta så förvånad jag blev haha. Men nöjde oss efter lagom antal skutt och så fick hon torrt regntäcke + hals för hpn frös när hon kom in. Aja, sen blev jag körd till jägers och tog bussen hem. Försöker skicka lite bilder samt fixa ordning på datan med alla mina 10000 mappar!
Språnget på sista bilen, typ dör. Hon hoppade av för tiigt ju men hon sträckte på sig så fint omg.

¦ Shopping >> Vardag

bloggning från en främmande dator

Sitter just nu hemma hos Emma och Elin och båda två plus Gabbi tvingar mig att blogga haha så..
 
I alla fall så var jag i det nya stallet igår och snackade med uppstallningsvärden och så, men visste ju typ redan allt sedan innan så det var inte så värst mycket nytt jag fick höra. Ska höra av oss i slutet av veckan och bestämma mer exakt när vi ska flytta och så. 
 
Gabbi och Emma var i stallet (ÖG) och så träffades vi på bussen hem igen sedan. Hade bestämmt oss för att sova över men innan dess skulle vi både till EKO, Hööks och Horze. Sagt och gjort gick vi dit och handlade sånna riktiga tråkigheter men behvöligheter...
 
Väl hos Emma och Elin så åt vi taco-pizza och kollade Frost och sedan satt vi typ och snackade jättelänge innan vi gick och la oss.. Deras hund är övergullig OCH DEN SOV HOS MIG!!! Fatta så glad jag blev hah..
 
Idag ska vi först till MyOne och sedan ska jag hem medans de andra åker och hoppar med hästarna!