¦ Sharon >> Surprise >> Vardag

my teacher tells me to shut up when I'm not talking

 
 

¦ Sharon >> Surprise >> Vardag

I remember when your eyes said love loudly

 

¦ Djur >> Sharon >> Vardag

Husdjurs-zoo

Hamstern Alice, Cody och sist men inte minst finaste Simba!
 
Hiya huns!
 
Vet inte om vi sagt det tidigare eller inte, men nu under sportlovet så passar jag, Gaby, Ester samt Clara Kabelgården (där vi köpt Soppan ifrån samt ridit flera år... ni kanske minns om ni läst bloggen länge) så jag passade på att ta lite bilder på djuren (som inte är hästar hah) så här har ni dem! 
 
Har varit hos Soppan både i måndags och söndags och båda dagarna var det förfärligt väder, regn blåst och kyla men trots det så jobbade jag med någon twistad variant av Clinton Anderson metoden, och Soppan lyssnar faktiskt bra och jag är nöjd med det lilla vi har jobbat med. Ska defenitivt fortsätta och se var det leder! 
 
Här på gården som vi nu kallar "hemma" så har jag tagit på mig ansvaret jobba lite med en islandshäst som heter Maja. Problemet med henne är att hon tvärvägrar att gå och totalignoerar både skänkel, röst och spö. Hon är kollad av veterinär och inget är fysiskt fel på henne - det är helt enkelt en dum olat hon fått igenom hos förra ägaren. Den ska bort i alla fall, och samma där så har jag jobbat med Clintons metod.
 
I söndags (första passet) gick det sådär då hon knappt ville fram. Ester satt på och vi fick fram henne i någon koma-trav. Igår (måndag) så jobbade jag själv med henne för de andra tog sig en power nap på två timmar och det gick bättre. Hon travade lite mer utan att man behövde jaga på så mycket och hon tov även några få steg i galopp. Idag var tredje gången jag tränade. Det gick ännu bättre och hon galopperade hela varv på volt och traven var aktiv näst intill rakt igenom passet!
 

¦ Outfits >> Photoshop >> Sharon >> Vardag

Bohemisk-jag-bor-på-landet, är-det-dax-för-coachella?- look

 
1.  Z A R A  2.  A S O S  3.  G L I T T E R  4.  T O P S H O P  5.  Z A R A  6.  G L I T T E R  7.  A S O S  8.  A R I A T 
9.  A S O S  10.  Z A R A  11.  L E V I ' S  12.  L E V I ' S  13.  G L I T T E R  14.  A R I A T  15.  L E V I ' S  16.  T O P S H O P
 
 
Hiya huns!
 
Jag har på senaste tiden blivigt väldigt försjust i en still som jag kallar "Bohemisk-jag-bor-på-landet, är-det-dax-för-coachella?" look. Den är inspirerad av bland annat Taylor Shilling's karaktär i filmen The Lucky One, Westerryttare på Instagram samt varierande Coachella-outfits. Stilen kan göras både praktistk med shorts och jackor i Denim samt massa skjortor och simpla t-shirts, och mer åt det "klassikt-fina" hållet med somriga klänningar med brodyr, blommor eller rutiga. Något som passar mig väldigt bra, då jag gillar att vara praktiskt ena dagen men "opraktisk" den andra. Jag har kombinerat med lite smycken och Boots från Ariat som jag tycker är skitsnygga. De kan ju i mitt falla nvändas både i stallet och till varadags!
 
Jaja nog om det. Har pluggat på distans denna veckan också, så jag har inte gjort så mycket mer än att tagit allt i min egna takt och gjort det jag kännt för. Har blivit en del filmkollande samt att jag varit i stallet tis-ons och även i skolan och räknat matte. Räknade lite mer i morse, så nu har jag tagit paus. 
 
Såg en dokumentär om den globala uppvärmingen, Before The Flood heter den och är filmad av/för bland annat National Geographic. Intressant och väldigt viktig. Eftersom jag själv är mån om både djur och natur tycker jag det osm sker i världen är fruktansvärt, och människor är inget annat än egositiska. Jag vet att livstandard är svår att ända till det värre, men det finns massor av andra sätt man kan främja naturen och ekosystemet som tas upp i dokumentären. Så är ni intressarade, ta en titt! 
 

¦ Andra Hästar >> Sharon >> Surprise >> Vardag >> Videor

I'm addicted to the thrill

Hiya huns!
 
Idag vaknade jag för tidigt med tanke på hur sent jag gick och la mig... Tog en macka till frukost, spelade lite Howrse och sedan åkte jag till stallet strax efter tio. Det har snöat en hel del men det gick fint att gå vägen till stallet ändå, så var där efter en stund. Mockade, fixade vatten samt hö till Soppan och sedan till Shanti som jag hade hand om idag då ägaren är och åker skidor i fjällen. 
 
Soppan red jag ut på, blev en runda på typ 40-50 minuter. Hade först tänkt rida på stora gräsfältet för att galoppera en massa i snön men såklart (!!) var det jägare där och jagade och då önskar de att man undivker att rida där om det går, så fick vända om och det slutade med att jag red lite intervaller på korta slingan samt snabbt nere på Jidde. Soppan skötte sig jättefint, lite pigg men lyssnade trots det på mig!
 
Sedan var det Shantis tur. Han broddade jag först då han inte vart broddad, sen red jag på banan med honom. Blev mest skritt och trav och några få steg i galopp. Han var lite seg så övade på övergångar för att få upp hans lyhördhet och det blev bättre mot slutet!

¦ Cute boys >> Gif's >> Stallet >> Surprise >> Vardag

det var säkert längre än

 
Hiya huns!
 
Jag "pluggar på distans" dessa två veckorna innan lovet, och eftersom det bara gäller mer eller mindre två - kanske tre - kurser har jag massa tid att göra VAD JAG VILL. Hur skönt? Lyxigt, jag vet hahha. 
 
Igår var jag i stallet och red lite dressyr, Soppan gick jättebra, är lite förvånad fakttiskt. Det enda som vart lite mesigt var galoppen som hon rusade lite i, och när jag gjorde halt från galoppen till skritt (som vanligtvis brukar gå bra) så tyckte hon det passade med att resa sig istället, men annar så var hon avslappnad, stabil och lätt i handen hela passet rakt igenom! 
 
Idag har jag kollat the Coronation cup (Polo) och städat mitt rum, sen ska jag till gymmet när jag känner för det eeeekkkk har inte varit där på jättelänge...
 
Sedan har jag också inlett veckan med att ha Leo-maraton för vem gillar inte honom liksom? Hade ju en omg-leo-är-min-man- period typ i 8-9:an (finns säkert här i arkivet på bloggen ahaha) men han är ju goals asså??? Så här får ni lite gifs på han, i brist på annat.
 
 

¦ Sharon >> Surprise

Me? Canceled.

 

¦ Sharon >> Surprise

concept: time stops for me. i catch up.

 
 

¦ Gaby >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Schokemöhle outfit

Dagens pass i bilder! Kameran fick hänga med idag ja. Trillade av en gång men de var typ sådär jättemesigt haha men har ju inte hoppat på sisodär 2 månader och tycker endå det gick helt ok!