¦ Sharon >> Vardag

En vin-cirkel med Jesus på korset

Min grupp, typ
 
Hiya huns! 
 
Sjukaste dagen i skolan idag, eller ja lätt den roligaste! Dagens bästa händelser:
Min grupp sitter i biblioteket och ska gå igenom frågor från tre olika dokument som vi har svarat på. I, som fick en text på engelska är helt förstörd, hatar livet, hatar texten. Han börjar gå igenom frågorna så händer detta: 
 
I: -ja och så pratade den här Wein cirkeln om-
E: Vin?
Jag: *Börjar skratta* Vin? Som vin att dricka??
I: Asså näe, vin som i människor från Wien
E: Jaha, för en vin cirkel bör ju vi ha istället för detta känner jag
 
Och så höll alla med. Hur som, dagen forstatte med massa skratt, mest för att texten I arbetat r*ven av sig med verkligen fick han på dåligt humör och för att vi gick till klockan fem och hade en Workshop med en lärare ingen av oss gillar. Men vi skrattade så mycket, och jag, M och N pratade om The Kardashians i mitten av allt och vi skrattade så vi grät, hhaha. 
 
Vill dela med mig av andra quotes (händeser får man nog ändå kalla dem) också, som jag vill minnas om 100år.
 
N: Varför började du skratta så mycket??
M: Men såg ni inte??!?! När I lyfte huvudet (han tyckte lektionen var värdelös) såg han ut som Jesus på korset!!
 
(M Till gruppen, omvår gruppchatt som vi har)
M: Ja jag bara såg igårkväll hur alla la upp sina dokument och så sitter I där och svär en jäkla massa
I: *Svär en massa* Dokumentet var ju TYDLIGEN samma som Sharons!!! Kunde de iaf inte översatt det till svenska???
 

¦ Djur >> Kreativt >> Sharon >> Vardag

So bitch come and say to my face you don't like me

 
 
Hyia huns!
 
Har mycket att göra i skolan så bloggar inte så bra av den anledningen. Annars går livet frammåt som vanligt. Är i stallet ock så, och Soppan är normal (thank god) som vanligt så inte precis mycket nytt som händer. Hinner inte göra så mycket "roligt" som jag annars brukar utan har pluggat väldigt mycket och varje dag, har ju tenta snart som sagt. Men känndes bra idag när Gaby förhörde mig, så ska fokusera på latinska namn på muskeler, skelett och organ för tillfället. Har ju ca 2 veckor på mig att plugga så förhoppningsiv ska det gå att bli godkänd i alla fall.
 
Edit: Ang. bilderna, märker hur dåligt kalibrerad min skärm på min stationära dator är.. Bilderna ser gröna ut på min Mac medan de i princip är vita på den andra (som jag ville ha dem)... Måste fixa till det. Jaja, hoppas ni har kalibrerat era så att det ser bättre ut än på min mac ;)
 
Edit 2: Efter ett misslykat försök att kalibrera min stationära skärm gav jag upp och redigerade om bilderna på min Mac istället.
 

¦ Djur >> Sharon

enough about him, let's talk about you

Goldenglows Lady Gaga aka Penny
 

¦ Natur >> Sharon

we'll get there eventually

 

¦ Gaby >> Movie Studio Platinum >> Vardag >> Videor

GoPro video


¦ Djur >> Sharon

you're still a young girl tying to be loved

Goldenglows Lady Gaga aka Penny
 

¦ Kreativt >> Natur >> Sharon >> Vardag

En promenad i slottssträdgården

Ett gamalt boningshus som tillhörde möllan när den var i bruk
 
Hiya huns!
 
Idag var jag i skolan mellan nio och tolv. Hade en föreläsning som jag inte tyckte var så intressant, samt att jag inte föredrar den föreläsaren vi hade men jag klarade mig igenom det ändå! Kom hem strax efter 12 och pluggade en del (aka läste typ 200 sidor i olika böcker) och sedan hade jag och Clara bestämmt oss tidigare under dagen att vi skulle ut på en promenad. Penny hängde med (Pennywise som jag kallar henne bc it siuts her) och jag valde att vi skulle gå till slotts/kungsparken. Hade med mig kameran då jag kände för att fota lite nytt!
 
Imorgon ska jag ses med en klasskompis på stadsbibilioteket så ska vi plugga där. Har min första tenta den 12 oktober så vi bestämde oss i veckan att vi ska börja plugga till den tillsammans under våra lediga dagar och under de dagar vi har instuderingstid. Sen ska både jag och Gaby till stallet mot eftermiddagen och rida ut en sväng på Soppan och Zeta!
 

¦ Andra Hästar >> Djur >> Kreativt >> Sharon >> Vardag >> Videor

GoPro: Longerar Soppan och kör Zeta!

 
Film från igår!
Morgonljuset när jag cyklar till skolan / vackra stadsbiblioteket / söta Hera och Pig (min gosenalle som jag älskar!!) 
 
Hiya huns!
 
Igår hade jag instuderingstid vilket betyder att jag kan plugga var jag vill. Då jag hade en bok att hämta på biblioteket blev det att sitta där en liten stund annars var jag hemma och gjorde annat. Runt tre åkte jag till stallet. Började med att fixa på Soppans box som är helt klar nu (äntligen) och sedan tg jag in Soppan och gjorde henne i ordning för longering. 
 
Longerade över travbommar på böjt spår och blev lite besviken på att det gick så dåligt, (eftersom jag inte tycker det är något ytterst komplicerat) men eftersom detta är i princip första gågen jag på alvara longerar över några bommar whatsoever så kan jag inte sätta för myckeet press på varken mig eller Soppan. Annars skötte hon sig super!
 
Efter det så fixade jag Zeta och tog fram hennes vagn och så åkte jag och M ut på en mysig körtur med Zeta! 
 
Idag hade jag ett seminarum från 8 till 10. Hälsade på Clara på jobb i typ 10 minuter sen så stack jag hem och spealde SSO och fixade filmen ovan! Ska nu kolla på Teen Wolf och sedan ska jag laga tacos!
 

¦ Andra Hästar >> Sharon

I couldn't ignore the faint possibility of having hope in this insanity

Zeta

¦ Andra Hästar >> Gaby

Rosetthäst

Köpte en rosett till oss endå hihi.

¦ Andra Hästar >> Gaby >> Movie Studio Platinum

Video - Pay and Jump


¦ Gaby >> Stallet >> Vardag

Pay & Jump

Banan igår.
 
Hiya huns!
 
Om det var oklart (vilket det måste ha vairt eftersom jag inte nämnt det) så var vi på en P&J igår! Tyvärr inte med Soppan då vi inte fick tag i en andra transport. Jag hoppade dock Zeta en runda! Allt gick bra tills framridningen, hon var lugn och superfint, lyssnade galant. 
 
BURF har ju två ridhus, ett pyttelitet (kunde bara skritta och trava där inne för de va så mini) och ett lite större. Framridningen var i lilla och framhoppningen i de större. Direkt när jag kom till framhoppningen började hon tagga till. Sprang fort i galoppe, drog mot utgången, gick inte och stanna bra... Hoppade fram lite lätt och det gick okej, en vägran första gången på oxern. Ville ha henne lite trött så hon inte skulle va bananas på banan... 
 
Väl på banan så gick det mindre bra (80cm). Första hindret kom vi fint på och hon hoppade super. Till tvåan gick det okej men kom lite nära på hindret men rev inte. Sen kom den dumma svängen till 3:an. Jättedålig sväng (se bild) och speciellt för Zeta. Hon springer alltid på efter ett hinder och kommer ibland in i travar-trav och sen går det utför. Så blev en kass väg till det hindret så hon vägrade. Sen tramsade hon lite till och vägrade två gånger till på samma hinder. Det svåra med henne är att hon kommer i superfin och bra galopp, allt känns då bra men sen vägrar hon endå! Vi kom över på fjärde försöket och fortsatte till hinder fyra som hon hoppade direkt. Hinder 5 hoppade hon också men sen en till vägran på hinder 6. Hoppade när jag styrde på det en gång till och sen tog hon sista hindret bra. För ponny är troligtvis svängen till 3:an inte lika klyddig men för storhäst tyckte jag den var för ogenomtänkt. Dessutom använde de inte hela banan som jag tyckte va synd. Lite synpunkter har man såklart alltid på vad en klubb kan göra bättre till nästa gång!
 
Trotts detta är jag faktiskt nöjd med henne. Det var hennes andra gång någonsin som hon hoppade den bana samt första P&J:en någosin för henne. Köpte en rosett till oss endå för att boosta bådas självförtroende! Bilder samt film kommer troligt vis senare!

¦ DIY >> Gaby >> Kreativt

Gulan

Fangirl ryggsäck?
 
Min första och mest älskade kånken. Påklistrade, påhängda och genomnålade gula ryggsäck. Står mest nu med alla hängen på då jag är rädd för att använda den hehe för något kommer troligtvis trilla av. Men köper fortfarande nya patches och stuff till den hihi. Den är iaf väldigt personlig nu och alla gillar den, speciellt dom i sci-fi bokhandlarna och sweet love sugar butiken hihi.

¦ DIY >> Gaby >> Kreativt

I did this myself

Min vägg av motivation.

¦ Sharon >> Vardag

Konstiga känslor

 Tyckte denna gif:en va så söt, hihih
Hiya huns!
 
Har inte bloggad på en ca 1 vecka.. Förra helgen gick väldigt fort och jag minns inte att jag gjort något speciellt. Det har varit dåligt väder nästan konstant också, och jag har känt mig konstig. En oförklarlig känsla som främst sitter i huvudet på mig men jag har samtidigt kännt mig lite illa mående och trött. Har haft en hel del i skolan denna veckan som gått också, viklet spelar stor roll i varför jag inte bloggat. Har även varit så tråkigt väder så motivationen sjunker i rasande fart, samtidigt som lusten för livet går upp och ner varje dag. 
 
Vår del i stallet är i alla fall färdigrenoverad, men allt är inte klart ännu och bara det att stallet just nu är kaotiskt, ostädat och stökigt får mig att inte orka ta mig dit. Vill bara att det ska bli färdigt och alla saker kommer på plats. 
 
Samtidigt mitt i all denna röra med stallet och plugget har jag lust att göra något men jag får liksom inte tummen ur och tar tag i det. Istället slösurfar jag i evigheter och mår dåligt över att jag slöstat så mycket tid på att inte göra något mer vettigt. Även om det är så att jag kollar youtubers jag gillar så tar det upp mer tid än vad jag vill att det ska göra..
 
Känner mig också på något sätt ofräsh hela tiden för att jag ätit så mycket kolhydrater, så min hårbotten har blivit så katastrofalt hemsk igen men jag orkar verkligen inte hålla på och tvätta mitt hår varje jävla morgon och mitt sötsug är typ uppe i den atmosfären just nu och jag har bara så svårt att sluta äta skit. Vilket gör att allt går i en ond cirkel. 
 
Hur som helst. Igår träffades vi med vår Tjeckoslovakiska Maffia Junior. Vi åt på Condeco, såååå gott, och pratade i typ tre timmar om literally allt. Sedan slutade med att jag och Gaby som redan köpt våra biljetter till American Assassin, fick med resten av gänget så vi alla gick och såg den. Tyckte storyn var bra och väldigt aktuell. Sedan var det ju också en stor bonus (och bara kanske, anledningen till varför vi såg filmen) att Dylan var med!
 
Hoppas på att ta tag i mitt liv lite nu, så att jag mår bättre!
 

¦ Gaby >> Vardag

Hösten är här

Min nyaste ponny på SSO!
Hiya huns!
 
Idag så har jag hunnit att gå på föreläsning om sitt egna varumärke och haft peronsligt samtal. Sen har jag spelat SSO ett tag osså. Händer inget mer speciellt idag för min del då det är sharon stall-dag. Imorgon ska vi fika med vår tjeckoslovakiska maffia junior och sen sha jag och Sharon nog på bio tror jag! I helgen så ska jag även på P&J med Zeta! Då vi inte kunde lösa en andra transport så blir det tyvärr inget för Soppans del tråkigt nog... Men Zeta och jag kör på en 80cm runda och hoppas att allt går vägen för oss!

¦ Gaby >> Shopping >> Vardag

Favoritmärken #1

//ASOS//

¦ Gaby >> Stallet >> Vardag

Sista delen målad

Soppan?
Hiya huns!
 
Måndag och start på en ny vecka. Jag vaknade vid 10 och ringde ganska snabbt ett samtal då jag behövde bpka tid till operation! Äntligen blir den av om ca 3 veckor. Längtar inte till operation utan tills efteråt så jag slipper ha problem med handen!
 
Sen förberedde jag mig för att åka till Soppan. Vet inte hur kallt det är i resten av landet men i Skåne är det typ fyra lager kläder på. Winter is coming nä men nästan. Väl i stallet målade jag Det sista på Soppans box och det blev så fint! Jag fortsatte på samma spår och gjorde iordning bland hennes grejer på logen och sadelkammaren. Allt som brukar va på boxen som vi fått ta ner låg i en hög på stallgolver så packade det i höpåsarna och la i boxen. När jag var klar med det så skulle jag ta borst sista avspärrninfen i hagen. Gräset har fått växa ostört på den del av hagen och nu växer det inget mer sp släppye in Soppan där (Z går för tillfället i separat hage) och det uppskattade hon! Mockade även en kärra i hagen. 
 
Tillslut var det dax för Soppan att bi riden och jag tänkte mig ett ordentligt dressyrpass. Det blev det också och jag är endå väldigt nöjd med henne. I början var hon lite för upptagen med annat än mig men sen släppte hon och lyssnade superfint. Tempot i traven var också precis vad jag önskade! Vänster varv var hon något jobbigare i som vanligt men släppte efter senare i passet. Gick fint lång och låg och lssynade bra på hjälperna. Han galoppera lite innan jag blev ombedd att rida en av unghästarna. Det var en som skulle provrida och de önskade att jag red lite innan så spontant blev det att rida Valentine lite också. Tillbaka till Soppan som fick en paus på ca 15 ville inte helt tillbaka till samma fina form direkt. Det brukar vara så fter skrittpaus på långa tyglar (därför jag skippar det mitt i passet haha) men hade galopperat så lite så behövde rida mer där. I galoppen var hon något mer på och även ju längre man galopperade så blev hon starkare och ökade. Jobbade dock inte supermycket med det för annars hade jag behövt rida tyo 2 timmar och det ville jag inte.
 
Så avslutade jag när tyckte det hade gått bra och sen spolade jag a henne benen och magen då paddocken är ganska blöt nu så hon blev väldigt grusig. Sen fick ploppis komma ut i hagen efter sitt efterlängtade gräs! Hag blev superhungrig under tiden i stallet men då var det tur att vi typ har en frunk och bärträdgård precis utanför så plockad epå mig lite plommon, äpplen och björnbär. Soppan fick såklart ett äpple med!

¦ Sharon >> Surprise

When we're in the darkness, only the blind can see

 

¦ Sharon >> Stallet >> Vardag

En helt vanlig torsdag

Renoveringen av stallet i full gång!
 
Hiya huns!
 
Imorse hade jag en föreläsning mellan 8-10. Efter det åkte jag hem och så spelade jag SSO. Efter det pluggade jag inför imorgon. Har seminare som jag nämnt tidigare. Det är direkt på morgonen det också och efter det slutar jag så blir en lika kort dag som idag, skönt! Ska till stallet mot eftermiddagen och måla och greja lite. Sedan får jag se om jag orkar rida annars så myser jag lite med Soppisen bara, och så har jag kvällfodringen
 
Bildkommentar: Som ni kan se, det har målats både i taket och boxväggarna, samt att gallret fått en ny färg. Allt är inte klart än, men uppskattningsvis har vi nog gjort mer än hälften i alla fall. Det måste ju bli klart innan hästarna flyttar in igen! Det är lite rörigt som man också kan se, men vi har kommit överrens om att stallet ska vara så fritt på saker som möjligt, vi har ju förvaring både i sadelkammaren (som också ska renoveras, woho!) och på logen. Kommer bli så snyggt! När det är helt klart kommer jag ta fler bilder och göra en ny stall-tour!
 

¦ Sharon >> Surprise

Caught you wandering in the woods as you were slaughtering angels,

..one by one as you headed home with their halos
 

¦ Sharon >> Vardag

Lite som vårt egna avsnitt av "Farmen"

SSO-nörd som jag är, var jag tvungen att köpa mig den första delen i Star Stables nya serietidningar. Den har ju med spelet att göra, så jag tycker gott man kan jämnföra det med alla andra tidskrifter som är kopplade till spel!
Hiya huns!
 
Tänkte att jag slänger in ett snabbt inlägg innan jag går inkognito... 
 
Idag fick en av mina bästa kompisar, Erika, sitt efterlängtade körkort! Såklart skulle hon köra ut och hämta mig i stallet då, tackade inte nej. Hur som, målade Soppans box på insidan, och det börjar ta sig nu hörrni! Tog lite bilder med kameran men har inte orkat föra över dem ännu då vi nästan precis kom hem och jag var tvungen att fylla magen samt duscha först. Så det får bli imorgon. 
 
Som sagt, Erika hämtade ju mig och både Gaby och Sara var med i bilen. Vi kollade såklart först på åsnefölet, och Sara ville först inte klappa det för hon ville ju inte hålla på och tvätta händerna och skit, men sedan så halkade hon på gräset i hagen när vi var påväg tillbaka ner, så hon blev ju kladdig endå (och vi andra fick syrebrist, av skratt), vilket bettyde att hon klappade på åsnan hon också.
 
Spelade lite throwback musik i bilen påväg hem, och höll på en massa till vår snap-grupp, snigelhysterin som vi flitigt använder sen några dagar tillbaka. 
 
Jo föressten, jag hade instuderingstid idag så valde att vara hemma. Pluggade en del till ett seminarum på fredag samt kollade lite i kurslitteraturen till morgondagens föreläsning. Spelade också SSO och var hos tandläkaren. Det gick bra men har fått boka två nya besök för tandhygienisten "kunde inte avgöra om det skulle kollas hos tandläkaren eller om det inte var något" samt att hon själv inte kunde göra rent mina tänder - tydligen.
 

¦ Djur >> Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Att vara fantastisk duktig på att sidospåra

Hyia huns!
 
Bloggade senast i fredags om jag minns rätt. Jag vet exakt vad det beror på, och det är min extrema förmåga att komma in på sidospår som följer mig. Som att kolla på klipp på youtube (som btw, får mig att gråta sönder) i timmar eller klicka mig vidare från en sak till en annan genom "oj vilken intressant länk, how bout you read this one too" eller komma på att "men sehär, mitt iCloud minne är fullt, kanske ska passa på att dra igång denna fleratimmars processen just när jag tänkt blogga". 
 
Hur som helst. Nu är jag här, en bit in i detta inlägget. Tar dagarna i ordning sedan jag inte bloggat så jag reder ut det lite. Det är också en sådan grej som gör mig helt "eeeeek" till att blogga. När jag hoppat över en dag så måste jag börja med att skriva i onsdags, eller igår, för en vecka sedan - ja, ni fattar vad jag menar, och på något sätt så ogillar jag att börja så för det blir liksom en extra påminnelse om hur dåligt jag är på att blogga.
 
Skitsamma, vi återgår till ämnet. 
 
Lördag: Gaby och jag passade Claras brors hund Loke. En energisk filur som fick smeknamet Lokomotivi under dagen, mest eftersom han är som ett litet lok - går i 190. Vi tog med han till stallet och hade han på löplina genom stallet medan vi själva ägnade oss åt att måla. Det blir så snyggt! Ska försöka ta med kameran ut så att ni får en liten uppdatering på hur renoverandet går.
 
Söndag: Mådde inte helt 100 så det hände inte så mycket. (OMG måste bara säga att jag tog en paus på typ 1h här mellan dessa två styckena, bc vill visa er hur bra jag är på att göra massa annat i mellan bloggningen) Var ute en runda med Clara och Penny vid stranden, sen slösurfade jag mest hela dagen.
 
Måndag: Började kl 13:15 så passade på att spela lite SSO under förmiddagen. Kollade igenom lite av mina dokument och så som jag behöver till skolan och sedan stack jag dit. Hade en föreläsning till fyra eller så tror jag. Åkte till stallet sedan och blev hämtad på stationen av min låtsasmamma och lillasyrran som skulle med. 
 
Vi klappade på åsnisarna en liten stund sen fick Laura rida på Soppan och det gick mycket bättre då än vad det brukar göra. Soppan har nämnligen ene tendens att bara gå efter mig och Gaby men Laura kunde styra henne mycket bättre! Avslutade med att hon skrittade av barbacka lägnst stubbåkern.
 
Idag: Hade först en föreläsning på morgonen, sedan stack jag hem, förberedde mig inför ett seminarium och så spelade jag lite SSO. Stack sedan till skolan ingen för att ha seminariumet och slutade runt 3-tiden. 
 
Jahop. Det var det. Imorgon var planen att jag skulle med till Fairy men jag har tandläkare en sån opassande tid på förmiddagen, jag ska hämta en bok mitt på eftermiddagen och så måste jag till Soppan och det hinner jag inte varken innan tandläkaren eller mellan tandläkaren och bokavhämtningen så då hade jag inte hunnit Soppan om jag skulle med till Fairy. Good God vad komplicerat det lät. Men hur som, följer kanske med på torsdag, ska föröska blogga lite bättre. Kan inte längre skylla på att jag inte kan blogga från macen ju...

¦ Gaby >> Movie Studio Platinum >> Videor

Gopro video


¦ Gaby >> Spel >> Stallet >> Vardag

Sims-edition

Vår lägenhet - I sims!
 
Hiya huns!
Idag så har vi båda mått lite sisådär. Har mest varit hemma, spelat SSO, kollat på film och sovit. var en runda runt till en gammal granne för jag passar hennes två katter nu! Myste lite med dem och så. Hemma så spelade jag sims och som ni ser ovan så så byggde jag ett hus som ser ut som vår lägenhet! Det var svårare än jag trodde haha men det blev endå bra tycker jag! 
 
Imorgon ska jag till doktorn för att kolla upp en sak ang min handled. 
 
Igår passade vi en hund, Loke heter han och det var Claras brorss hund! Hämtade upp han vid två typ och sen tog vi med han till stallet! I stallet målade vi allt galler i vår box (vänta bara tills hela stallet blir färdigt och fint SÅ snyggt det kommer bli!). Sen hoppade vi lite barbacka i repgrimma! Gick bra, red ju väldigt kort och jobbade henne inte så finns sådär lagom mycket att säga om passet. Loke var iaf snäll hela dagen. Kom hem runt nio och drog med Clara ut på en runda med Penny och Loke. 

¦ Sharon >> Surprise >> Vardag

Första veckan avklarad!

Arkivbild på Soppan!
Hiya huns!
 
Nuså! Har alltså överlevt första veckan på campus, och tänkte dela med mig av några quotes som jag snappat upp under första veckan som uni-student!
 
"Här är ännu ett begrepp som har 7000 olik betydelser" - Min professor i Omvårdnad. Såklart jättelugnande att få höra som nybliven student. 
 
"Wow, så många mikrovågsungnar" - en lätt imponerad elev som diggade "skolköket".
 
"Allt snus de säljer på sjukhusområdet är nikotinfritt - vad gör det för nytta?" - Han som ville ha nikotin-snus. Nackdelen med att plugga på ett sjukhusområde.
 
Annars har det för min delfungerat bra och jag är än så länge nöjd! Har hunnit vara i stallet också. Inte idag då, men i går var jag där. Pluggade lite först efter att jag slutat i skolan, sen åkte jag vid 6 tiden och red med M & Z. Ett intensivt pass på stubbarna runt omkring! 
 
Nu ska vi kolla Baywatch med mamma och äta chips! I hegen passar vi Loke, Claras brors hund!