¦ Natur >> Sharon

I walk this empty street, on the boulevard of broken dreams

 

¦ Natur >> Sharon

in a society that profits from your self doubt, liking yourself is a rebellious act

Var tvungen att ta bild på denna ur-söta förpacknigen. Stannade vid en bensinstation och köpte på oss vatten och dessa! 
Den ever so popular nöjesparken. Parken han aldrig öppna för allmänheten, då olyckan skedde bara ett par dagar innan den skulle slå upp sina portar. Ett par barn från området fick dock möjlighet att provåka alla karuseller. Här var radioaktvitieten väldigt hög, hela 110 µSV/h (mängden radioaktivitet mätt i micro-sievert/timme). I Ukraina är gränsen för "för hög" mängd radioaktivitet satt till 0,30 µSV/h vartifrån ni kan förstå hur himla mycket mer (och farligare) det var att vistas där än på något annat ställe. 
 

¦ Natur >> Sharon

Prypjat

Lite varierade biler från staden Prypjat som drabbades mest av olyckan. Ovan är lägenhetsbyggnader samt en teater.
Hotel.
Köpcenter. Här fick vi egentligen inte gå in i byggnaderna men guiden lät oss titta in ändå. Hon var väl medveten om att folk så gärna vill gå in och hade väl lite överseende.
Sista tre bilderna är från en idrottsanläggning. Det som tidigare varit en fotbollsplan var nu mer likt en skog och det som varit löparbanor var förväxt asfalt. Det ända som kvarstod och i princip kunde urskiljas var läktaren som även den såg ganska risig ut.
 

¦ Natur >> Sharon

but what does it mean?

Skylt till Tjernobyl (staden)
Grindar med Sovjetiska stjärnor som ledde in till kärnkraftsområdet.
En förskola. 
 

¦ Natur >> Sharon

russian radar

Detta var alltså en radar som byggdes av Ryssar under sovjet då man ville spionera och fånga upp radiosamtal från exempelvis USA. Det kostade 7 miljoner dollar att bygga på den tiden och fungerade enbart 30% av gångerna den användes. 41 meter högt och 192 meter långt. Ingen bild gör det rättvisa men ni kan ju själva föreställa er. Helt otroligt var det i alla fall.
 

¦ Natur >> Sharon

do i dare to disturb the universe?

En by vi besökte. Den låg strax innan själva Tjernobyl (kärnkraftverket). Här har tidgare bott runt om kring 500 personer om jag inte minns fel. Här fick vi lov att gå in i husen och titta, vilket var en otrolig upplevelse. Har aldrig sett något liknande. Man såg knappt husen från vägarna man gick på på grund av alla träd och buskar som tagit sig friheten att växa villt.
 

¦ Natur >> Sharon

i don't have to prove shit to you

Hur otroligt vacker är inte denna kyrkan? Jag blev totalt kär i den! Dels för att den är turkosblå men också strukturerna och detaljerna i guld. Kan helt ärligt vara en av de vackraste byggnaderna jag sett i mitt liv.
 

¦ Natur >> Sharon

Some of you guys are so nice and sweet! Some of y'all? Demons

 

¦ Natur >> Sharon

maybe we don't see ourselves the way we really are

 

¦ Natur >> Sharon

I'll always hold some place for you

 
 
 
 
 
 
 

¦ Natur >> Sharon

Київ

En byggnad i Kiev och ett förfallet hotel (om jag minns rätt) från Pripjat!
 
Hiya huns!
 
Är nu hemkommen från Kiev, en resa som varit väldigt hektisk men så otroligt intressant! Jag var ju där med mammas kollegor från jobb, vi var sammanlagt ett gäng på 10 personer så helt lagom. Vi bode på hotel Khreschatyk Kiev och mamma och jag fick bästa hotellrummet, stort och med balkong och utsikt över huvudgatan och Majdan Nezalezjnosti (Självständighetstorget) och hotellet hade även jättegod mat. Det var dessutom billigt så rekomenderar det verkligen om någon tänkt åka dit!
 
Annars gick vi under första dagen på en rundtur i staden tillsammans med en guide som berättade lite om byggnaderna och statyerna och likande, sedan samma kväll åt vi kvällsmat på en båt som körde en tur med oss på floden Dnepr. 
 
Dagen efter bar det av till Tjernobyl! Detta var faktiskt anledningen till att jag ville åka och jag är så glad att jag följde med. Är först och främst redan från början intresserad av historia och att kombinera det med en apokalyptisk känsla är oslagbart! En helt otrolig upplevelse att få se på en sådan naturkatastrof, hur naturen krigar sig igenom cement och betong och hur urblåsta ideér ledarna under Sovjettiden hade.
 
Igår, sista dagen i Kiev gick vi till St. Sophia Cathedral och tittade där. Också ett vackert ställe, med sturkturer och målningar man aldrig kunnat föreställa sig! Enbart tanken på att byggnaderna var från 1000-talet var fashinerande! Efter det besöket gick mamma och jag på stan. Kollade i alla möjliga affärer och sedan landade vi på ett köpcenter som kan jämföras med typ NK och med hjälp av en personalshopper blev det faktiskt en sweatshirt från Kenzo som fick följa med hem. Tack mamma ;)
 
Kom hem vid midnatt, dushade och gick och la mig. Upp till jobb halv sex och kom hem innan 3 ungefär. Har laddat över bilderna från weekenden och sitter nu och redigerar samt strukturerar upp inlägg så det kommer några inlägg med bilder framöver. Måste också hinna tvätta och packa då vi ska iväg igen imorgon!
 
Also: Har helt plötsligt fått en hel del nya unika besökare, undrar var dessa kommer ifrån? Stanna gärna, haha!
 

¦ Formel 1 >> Sharon >> Vardag

*opens the groupchat at breakfast to backread like its the morning paper*

Okej, men asså hur fina är inte formel 1 bilarna från 60-talet??
 
Hiya huns!
 
Händer så mycket nu så jag har inte alls hunnit att blogga... Har jobbat och varit i stallet några vänor och så har jag precis hunnit packa då jag ska iväg till Kiev inatt. Kommer hem och sen blir det jobb igen - därefter Tjeckien i en vecka.
 
Men med Soppan är allt bra. Vi tränar mest inför utsällningen den 1 Juli. Har inga större förväntningar (hon är redan ovärderlig för mig) men skulle såklart vara roligt om andra tyckte hon var fin ;)
 
Ska fota mycket nu på resan, ska ju bland annat till Tjernobyl och det ska bli så spännande! Är väldigt intresserad av historia och "övergivet" så det var ju helt klart varför jag ville åka. Sen ska det såklart bli skönt att komma iväg lite, stor bonus är spa/relax centret på hotellet som ingor och som jag vill försöka utnyttja ;) Men vad jag vill komma till är att jag kommer uppdatera med bilder här sedan så fort jag får tid och även från Tjeckien och utställningen då allt händer i princip sammtidigt!
 
Also, Max kom 3:a i söndagens GP! Bättre än ingen prisplats I guess, haha!
 

¦ Cute boys >> Sharon

Happy birthday, babe

♥♥♥♥♥
 

¦ Djur >> Sharon

looking for sunlight

 

¦ Natur >> Sharon

I know it's pathetic, fuck it, yeah, I said it

 

¦ Sharon >> Surprise

pony in pink


¦ Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

stop-kloss-soppan and the gang

Älskar att stallet är så fint att fota vid!
 
Hiya huns!
 
Idag bar det av tidigt till jobb! Men dagen gick fort och vid halv fyra var jag, Ester och Clara i stallet. Tog in hästarna och det var lite halvt kaotiskt då ett riktigt tjurigt sto följde efter oss till grinden men tillslut fick vi in hästarna ändå. Borsta och fick bort två fästingar från Soppan. Sadlade och red sedan i paddocken. Soppan var rätt pigg och hostade ingenting så det var bra.
 
Nu ska jag spela SSO och sedan kolla någon film/serie. Imorgon är det kurs för min del sedan ska vi se Jurassic World: Fallen Kingdom imorgon!
 

¦ Gaby >> Movie Studio Platinum >> Stallet >> Vardag >> Videor

gopro

 
Gopro video från gårdagens tur på Arrie!

¦ Djur >> Natur >> Sharon

smoking hand-rolled cigarettes

 

¦ Djur >> Natur >> Sharon

beauty queen in tears

 

¦ Andra Hästar >> Sharon

Clara & Adlais Lady Sybil

Bilder från några kvällar sedan då jag tog bilder på Clara och hennes åring! Soppan och Sillen (som vi kallar henne) är faktiskt släkt en bit tillbaka! 
 

¦ Djur >> Natur >> Sharon

don't you think that it's boring how people talk?


¦ Djur >> Natur >> Sharon >> Vardag

Hallamölla more like Hell-a-mölla

 
Hiya huns!
 
Clara och jag hade ju bestämt tidigare i veckan att vi skulle köra ner till Hallamölla vattenfall och traska runt lite där, så idag bar det av. Vi kom fram som planerat och gick ner till vattenfallet, typ 5-6minuter från parkeringen. Jättefint var det men eftersom vi kört i över en timme tyckte vi att vi kunde gå runt i resevatet en runda. Hittade en skylt där en vi fann en led som sträckte sig 4,8km - den blir lagom, tänkte vi. 
 
Vi gick och gick, följde den 4,8km långa gula leden. Tog en paus och åt matsäck på ett fint fält när vi gått ungefär halva vägen. Trodde vi. 7,5km från start tog vi upp telefonerna för att kolla när fan vi skulle vara tillbaka men insåg att vi var en bra bit åt fel håll. Vi hade alltså följt en vandringsled som gick ner mot kusten och inte tillbaka till var bilen stod parkerad.
 
Som tur var det bara 20 grader ute och vi gick mestadels i skogen och därmed i skuggan. Men en lagom runda på 5km blev det inte utan snarare 2 mil. Vi var sådär lagom trötta när vi äntligen satte oss i bilen igen och körde hem. 
 
Väl hemma åt vi tårta som mamma bakat och nu har jag redigerat bilder från dagen som kommer upp i olika inlägg. Imorgon ska jag till jobb och efter det till stallet, men nu har jag tänkt kolla youtube eller Netflix!

¦ Cute boys >> Gif's >> Serier >> Sharon >> Vardag

terminslut och kurs

Från Marvel's The Punisher som jag kollat klart! Nästa serie på kö är Manhunt: Unabomber
 
Hiya huns!
 
Skolan är för min del slut och det är sjuk lättnad. Att slippa komma hem och känna att man måste plugga och vara stressad i princip konstant är jätte skönt. Kollar istället serier eller bara annat på youtube. Men jag har dock haft fullt upp med att gå bredvid på mitt sommarjobb samt att jag gått på kurser som ger mig delegering till sommaren. 
 
Idag ska jag i alla fall fira lillasyrran som fyller år. Vi ska äta ute tillsammans med familjen. Imorgon är jagledig och Clara och jag ska åka iväg till nåt naturreservat och promenera. Sedan har jag jobb på torsdag och ska till stallet. På fredag har jag kurs och i helgen är jag ledig, så på lördag ska jag ses med en kompis och vi ska också gå på en prmena i skogen. Tänkte även försöka klämma in några löp-rundor och eventuellt ta mig till simhallen och simma lite. 
 
Veckan efter är der jobb mån-ons, ledig på trsdagen och åker till Kiev fre-sön. Jobb måndagen efter och sedan ä det tjeckien i en vecka och jobb direkt när vi kommit hem igen. Så det är en hel del som snurrar och ska gå ihop just nu. 
 

¦ Gaby >> Movie Studio Platinum >> Surprise >> Videor

fem år

 
Happiness
is the only thing
we can give without having.

¦ Outfits >> Sharon >> Shopping

swimsuits

W e e k d a y
W e e k d a y 
H & M