bloggen har legat på noll

¦ Vardag
fy skäms har knappt bloggat något idag....
 
har tyvärr inget att blogga om heller. ska fota imorgon, dressyr. resten av veckan är väll stallet och hemma typ. på lördag ska vi (ett gang på några stycken) till FHS och kolla lite. har tyvärr inga pengar så kommer tyvärr *gråter* inte bli nån shopping... 
 
ja, ska nog kolla nån film snart måste bara bestämma mig för vilken :p
inte igår precis..... juste, byta bett till soppan idag då hon börjat bita tag i det raka så hoppas innerligen hon går bättre på det andra. tvådelat med fasta ringar som hon har haft innan så ska se imorgon.

i wish i was a cool kid

¦ Stallet , Surprise
but ima not.
 
skojja, men en "klasskompis" (från 9b då) kom över så snackade vi och lekte massa med misha och sen skulle jag till stallet kl 1 med ester. tog pennyn och åkte på den till stallet, så härligt för vägen är ny asfallterad fast sen kom en backe så det gick jättefort så fick slänga mig i kanten hahaha. iaf tanken var att rida vinnie men hon var på bushumör så vi fick inte tag på henne (lockade med godis osv men icke) så tog soppan istället. fixade dom på typ 3 min haha och sen red vi ut. red till en sånt ställe med högt gräs och buskar så utforskade vi lite där i alla gångarter och sen tog vi slingan hem med myyycket galopp som soppan tycket var skönt. 
 
hade ganska mycket mer tid så bestämde oss för att hoppa i paddocken. satte upp ett hinder med sockerbitar och lång bom för vi skulle testa att hoppa två i bredd hihi. hindret låg på ca 50-60cm hela tiden och vi hoppade typ 15 språng var eller mer. soppan hoppade riiiiiiiktigt bra, alltså känslan var sååå bra. önskar hon kunde hoppa så varje gång. benen jämna (för det mesta) och lagom stor kurva över. dessutom blev jag såååå nöjd över min sits hih barbacka osså. när vi började hoppa båda samtidigt så var de lite osamspelta i början. hästarna trodde vi skulle rejsa varje gång för båda spurtade mot hindret. mot slutet blev de jätteduktiga och hoppade av typ helt samtidigt! hoppade lite till en och en med typ utsträckta händer osv sen så avslutade vi. spolade dom och sen huttade vi ut dom i hagen innan vi stack hem!

What's In My Mouth Challenge

¦ Videor
 

Söndag

¦ Vardag , Videor
Som Gabbi redan har berättat vart jag, hon och Ester på Myone. Httade väl inget sådär woow, det var ganska dyra grejer där också så jaop... är somsagt inte sådär jättesugen på att köpa hästgrejer haha
 
What's in my mouth challenge videon håller på att renderas och det är ca 30 min kvar så det llär ju ta ett tag innan den kommer upp tyvärr.. Själv ska jag kolla lite yt-vids och kanske någon film eller serie av nåt slag.
 
 

kreativa ungdomar

¦ Vardag
misha höll mej vaken lite inatt så när jag väl fick sommna igen så vaknade jag inte förrens 11. strax därefter bestämde vi oss för att fara till myone så typ kvart över ett tog vi bussen dit. 
 
kollade mest runt lixom och så köpte inget. sen kollade vi in på elgiganten och kollade lite objektiv typ aa. stack hem och köpte lite saker till en challenge (laddar upp den sen) och ja, inget mer typ! inget stall för det pissregnade...

no mom i already have a job its called being hardcore

¦ Andra Hästar
clara har tagit bilderna

sorry for not blogging

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
sanningen är att jag har varit upptagen. tänkte samla dagens ridpass och gårdagens i samma inlägg.
 
igår åkte vi till stallet senare mot eftermiddan. jag red först i paddocken och det är nog mitt och soppans sämsta pass hitentills. hon gick som en ko och var stark som en oxe och känndes som en tvättsvamp som gick och samlade på sig vatten men så kramade jag aldrig ur henne lixom. hon kunde inte släppa vad som hände runt om och lägga fokuset på arbetet. så hela ridpasset gick rakt ut i skogen. skrittade mest och försökte lösa upp henne men hon ville inte ge sig, red dessutom utan ridvantar så nu har jag stora sår på min fingrar. så fort jag tänkte börja trava så bara flängde hon upp huvet och räsade på. fanns inget som sa "stanna" i hennes hjärna och vet faktist inte om hon äns visste att jag satt på. orkade inte tjabba med henne så red upp på slingan ovanför hagarna. rent tekniskt var hon inte så feg utan hon gick på ganska bra. kollade bara runt om sig som om nått rovdjur skulle anfalla när som helst och efter två korta galopper så bara stannade hon och vägrade gå. då brast det och jag började både skrika och gråta och svära en massa åt henne. det var lixom droppen där. skrittade hem sen och så satte jag på henne munkorgen för det tyckte jag hon förtjänade. 
ungfär såhär såg hela passet ut. tänker inte lägga upp fler bilder från igår för det gör mig arg att kolla på dom...
 
sen fotade jag ester och clara innan det var grillkväll! den om något fick mej på bättre humör och jag beslutade att trotts allt inte skicka hästen på slakt. var med barnen där (två som är ett år yngre och en som är typ 4-5 år yngre). gick ut till allas hästar och så lite mys ni vet. bestämde även att vi skulle rida ut dagen därpå! camilla körde oss hem och vi typ gick och la oss direkt.
 
Idag då:
Blev körda till stallet vid halv elva och eftersom vi hade bestämt att rida ut kl 1 så fick vi hitta på nått innan dess. 
mockade vars en kärra i hagen sen så pausade vi lite och åt körsbär och kakor. sen så hämtade jag och ester våra ponnys (vinnie och jessie) för ester hade ont i ryggen så hon skulle inte med oss. vinnie var jättedukig när jag red. skritten och traven sitter ju bra nu så skulle jag testa galopp och det gick visserligen bra, hon fattade galoppen men fick lite krut i baken! men det gick bra, tog lite små skutt på ca 20-30cm och sen så slutade vi.
 
sen var det dax att rida ut på soppan med de andra. vi var fem stycken som red ut och först var vi ute på gräsängen. blev mycket galopp och fart för alla hihi, riktigt härligt. sen så bestämde vi oss för att rida till byn så det gjorde vi. red ner till Felizias hus och där fick vi glass och saft av hennes mamma. red vidare till syfus, lucy och columbina som står åt andra hållet och som osså är F's hästar. efter den turen skrittade/travade vi hemmåt och ca 1,5h senare var vi på stallplanen. spolade soppan och sen huttade jag ut henne i hagen. missade precis bussen så myste med bc i typ 1,5h och sen körde camilla oss hem igen (hon bor jättenära oss).
sötisen vinnson idag!

"black friday" more like the day where merchandise is sold for what it’s actually worth

¦ Djur
 

And she says, I wish that I could be like the cool kids

¦ Kreativt , Outfits
 

huvudvärk och feber

¦ Vardag
Jobbade som vanligt idag. Mådde ganska dåligt redan när jag åkte iväg vid sex och att vi endast mockade och srapade ur alla 40 boxar hela dagen gjorde inte saken så mycket bättre. Fick ju dock lasta hästra i lastbil vilkeet är liiite annourlunda från att lasta i vanlig transport så det var ju något i alla fall. 
 
Sitter här hemma nu med en jäkla huvudvärk och Alvedon vill inte hjälpa för fem öre. Har feber och är ganska trött men det känns så onödigt att slösa bort en fredagskväll där jag kan vara uppe länge med att sova bort den öven om jag har gjort det med. Orkar inte blogga nåt mer ikväll så vi hörs imorgon!
 
 

that lilla klump

¦ Djur
lille bäbisen, har varit uppe och lekt i 2h nu och precis slocknat på Heras plats i min säng. säg till om ni hittar en sötare kattunge <3
älskar att ljuset blev heeeeeelt annorlunda men haha skit samma han är ju lika söt endå

“Maturing is realizing how many things don’t require your comment.”

¦ Surprise
 

I would rather wander around a store for 9 hours than ask an employee where something is

¦ Surprise
 
 

did i allow u to have fun without me

¦ Surprise
 

when you discover new music and it feels like you found jesus

¦ Surprise

who’s ready to fuck up their sleep schedule

¦ Surprise
 

Page 176 of 365

¦ Surprise , Vardag
Jobb sim vanligt idag, dock väldigt mer chill då inga hästar skulle varken ute ller in från hagarna. Grillade och sånt också hehe :] 
 
Åkte till stallet vid tre med Gabbi och en kompis. red ner till en gräsäng och red lite dressyr i den nya outfiten soom klär henne super! Gick jättebra ochjag är mega nöjd över hela passet dock var hon lite stark så jag har fått mig ett helt lila ringfinger men men. Gärna fler sånna här pass hihih 
 
Provsmak från idag!
 

nya täcket

¦ Stallet , Surprise
såhär fin blev plutten i sitt nya regntäcke! kommer matcha perfekt med sin eskadron grimma får vi hoppas =)

somewhere out there the world must have an end

¦ Surprise

I want to eat pizza all day but I also want to be skinny, do you see the problem

¦ Andra Hästar , Surprise
 

uteritt med vinnie

¦ Andra Hästar , Stallet
hoppade av bussen och såg att vår cykel var stulen... ingen wow-cykeln men det är bara det att lixom varför stjäla äns...
 
iaf fixade vinnie och soppan och så red vi ut! soppan fick ha sin nya outfit och hon passade så jääääkla bra i den +_+ red vinnie då och hon var superdukperduktig. hon bara lullade på, blev ett lite hårdare pass för henne på ca 30 minuter med både skritt, trav och galopp. lät henne falla in i galoppen själv och hon galopperade på jättefint. både gasen och bromsen sitter ju bra så just nu är väll fokuset på uppsittningarna och att hon allmänt ska blir lugnare för saker bakifrån. hon är liiiite bakskygg men det blir nog bättre snart. sen fotade jag sharon när hon red och sen fick jag rida lite lite. men det gick inte så värst bra, hon bara gasade på och ville inte sammla ihop sig direkt. sket i det och bara galopperade lite på lösa tyglar. sen fick vår kompis testa soppan lite också innan vi red hem. testade nya täcket på soppan som satt jättebra och sen spolade vi båda. soppan fick nån liten flipp och fick grimsaften bakom huvet och fick panik så hon slet sig men allt gick bra.
 
sen så fixade vi lite i sadelkammaren och sen stack vi hem! ska fixa bilder nu som både vår kompis och sharon tog!
sen har hon laggt på sig jättefint nu på bara några dagar med gott bete!

Snabbt inlägg

¦ Andra Hästar , Shopping , Vardag
Har haft fullt upp hela dagen idag alltså. Vädret har ju dessutom inte varit med oss här i skåne alls idag vilket sög och resulterade att jag och Clara endast dumpade lite grejer i stallet och sedan stack till hööks istället.
 
Jobbade mellan 7 och 2 varav mellan 2 och 3 fick jag rida Lugano. Gick väl helt okej, han vart ju en riktig bjässe men allt gick bra. Var på hööks under lunchen och fick med mig ett orangea lamicell schabrak + matchande lindor - då vi inte har orangea outfit än hihih. Vid kvart över tre gick jag och handlade lite vitamin Well (aasdfghjkl god) och sedan åkte jag och Clara med fyra bussen i pissregn till stallet. Cyklade dit och lämnade lite stuff, schabraket och det och var helt blöta påvägen hem igen. Clara ville stanna vid hööks s det gjorde vi. Fast hon fick övertala mig lite haha. Grävde runt lite tills Clara köpte med sig skitsnygg himmelsblå outfit. Själv hittade jag det regntäcket vi vill ha till Soppan i hennes storlek (det sista kvar yay) så köpte det också hihi. 
 

energifylld

¦ Djur , Vardag
tja, inte hänt speciellt mycket sen Misha kom. han har som sagt sovit ganska länge och nu har han varit och utforskat halva delen av lägenheten och så leker han och äter. clara kom och kollad elite på han också men han sov bara då. kameran höll på att dö och insällningarna ville inte sammarbeta så blev bara en bild (av totallt typ 10) på han som man kan visa här!
 
sharon har ju såklrt varit två gånger på hööks idag (som om det inte räcker med en typ haha) men vad hon köpt kan hon själv få tala om ju :p

Misha

¦ Djur , Vardag
Välkomna vår nya kompis Misha! Så otroligt gullig och kelig och man kan bära och pussa på han så mycket så! Hera tycker han är lite fjöntig än men de blir kompisar snart. Han har ätit massa kattmat för bäbisar sen har jag lekt med han och så har han sovit i typ 2h snart :")


idag kommer en ny liten misse

¦ Vardag
vaknade och satte mig vid datan. kollat lite o2l videos eller ja, den nya. gjort ny vattenstämpel och ny twitter bakrund.
 
vår nya kissekatt kommer idag vet bara inte om jag är hemma då för ska till stallet vid fyra med clara.
följ mej på twittah om ni känner för det 
 

do you ever get anxiety bc your room is so messy but ur just too damn lazy to clean it

¦ DIY , Kreativt , Vardag
Hahah naaahhh
Anyway, här har ni det. Mitt nya, underbara rum hihi 
 

Frågestund del I

¦ Videor
 

school: reblog if you cried

¦ Natur , Vardag
Hallojsan, har absolut inga ideér på hur jag ska börja detta inlägget för har verkligen INGET intressant att skirva om.. 
 
Bloggade inte igår (bloggade jag i söndags?) i alla fall så har jag haft fullt upp. Dels så har jag satt andra saker före bloggen och dels så har jag behövt vila upp mig. I söndags var jag med pappa på ikea och åt, plus att jag köpte mig lite grejer till mitt rum. Kom hem efter jobbet igår och började möblera om och allt var färdigt tills Ester kom sedan. Kollade på film med henne och Gabbi och nu har jag fixat ytterligare lite på mitt rum då våra nya mattor och Gabbis nya soffa har kommit. Tyvärr får ni ingen bild på mitt rum nu, blir lite senare isåfall då det ser gansa kaotiskt ut här för tillfället. 
 
Ska gå och hjälpa Gabbi nu så när vi är klara är mitt rum nog också färdigt (mattan måste platta till sig lite) och då får ni bilder! Hoppas ni har ett skönt sommarlov ensålänge 
Ska snart ut och fota natur igen hihi, har planerat in vart men får se om någon vill hänga med också annars drar jag dit själv. Kanske i helgen till och med 
 

nu va du allt duktig vinnie

¦ Andra Hästar , Stallet
åkte till stallet helt själv för ester hade ont i ryggen.
 
bytade bett och tog fram alla saker till vinnie sen tog jag in henne. hon stod jättefint och stilla när jag fixade henne så såklart fick hon slickepott. gick ner i paddocken och longerade henne i skritt och trav i båda varven. hon tykcte de andra hästarna i hagarna runt om var väldigt intressanta idag och kunde verkligen inte slita blicken från dom. tog av linan och släppte ner stigbyglarna så gick jag ett varv med henne. sen så var det dax att sitta upp. hon stod vänd mot hagen med hästen hon tyckte var mest inressant så hon skulle slippa vända sig. hon tog det där lilla extra steget hela tiden men sen stod hon still så kunde hoppa upp. hon blev inte alls lika spänd när jag satte mig i sadeln! såklrt fick hon beröm och så skrittade vi ut på spåret. red i skritt och trav och gjorde volter och halter i ca 10-15 min sen hoppade jag av för hon hade varit så duktig. tog fram två sockerbitar och en bom så longerade jag henne över det några gånger och det fixade hon såklart superbra det med!
 
släppte sedan ut henne i hagen och stack till bussen. hoppade av på jägers och in till hööks med sharon för de har midsommar rea. ett par chaps från JH collection fick hänga med hem!

tisdag morgon yeha

¦ Vardag
ester sov hos oss inatt. ska till stallet (och ester ska med tycker jag) men ska bara rida vinnie för sopppan vilar. sen ska vi till hööks med sharon och kolla om det finns nåt värdigt att köpa där. jaha, ska se om man kan hitta på nått tills vi åker till stallet!
min plutta

Olika ridvägar med myra

¦ Stallet , Surprise
Var först i ög och hade lektion för ena barnet, lekte med dom inne sen var Sarah snäll så hon erbjöd sig att köra mig till Soppan!

När jag kom till stallet öste regnet ner så mysterium BC inne i stallet innan Ester kom. Bestämde oss för att mocka hagen, 4 fulla skottkärror var. Så fruktansvärt jobbigt, men hagen blev hyfsat ren från skit.

Hade snackat med Felizia om att rida ut så efter mockningen red vi tre ut. Felizia på sin c-ponny Myra, jag på Soppan och Ester på Jessie. Vi red bort till gräsfälten och så visade F oss massa olika ridvägar och hur man kommer dit osv. Det bästa va att typ allt var på gräs hihi. Red tillbaka när vi kommit runt lite och så fattade jag och F galopp från skritt typ och Ester som var sist fick sej en liten flygtur! Jessie fick damp och bockade iväg med Ester och jag han vända mej om precis innan Ester flög av. Jessie sprang sen till mej och Soppan och så hoppade jag av och tog henne sen så hjälpte vi Ester lite. Hon hade hamnat på bakhuvudet så hon såg suddigt ett tag... Men sen gick det värsta över! Soppan blev dessutom pissrädd för en stubbe alltså åh, fnös och typ galopperade nere i åkern av rädsla.

Påväg hem så visade F mig en till ridväg genom en lite "skog" fick typ en blomma full med vatten rakt i huvet haha x) Det var lite hästar i en hage brevid som galopperade och höll på vid staketet så Soppan började hålla på och så men vi kom förbi ganska fort så. Kom hem och så fixade jag Soppan för Ester hade ju gått hem och inye följt med sista biten. Sen stack vi hem! 

Vinnie fick då vila och det ska Soppan få göra imorgon så ska jag bara rida Vinnie!

Två bilder från idag!

mån dagen

¦ Vardag
måndag igen. en vecka efter konsären....
 
förhoppningsvis så kan denna veckan innehåll lite finare väder. idag får soppan vila, mest för att jag inte kan komma på sista gånger hon vilade så det betyder nog att det är dax att hon ska vila. fast nu när jag tänker efter så vilade hon både måndag och tisdag förra veckan och då kan jag visst det rida henne idag. jaha får rida två ponnys då. ska iaf först till ög och ha lektion för ena barnet och sen till stallet. tanker är att rida ut på vinnie och jessie men ev så ombestämmer jag mig haha vet inte. sen måste vi mocka hagen osså. uppdatering kommer efter ridpassen då haha, ingen som fotar idag dock!

contrary to popular belief, vincent van gogh actually cut his ear off so he could not hear the haters

¦ Surprise
 

do u ever see someone reALLY cute in public and you just kinda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

¦ Andra Hästar , Surprise

I wish I had google as a brain

¦ Surprise

you can order 4,500 live ladybugs on amazon for less than $20 what a time to be alive

¦ Andra Hästar
vinnie. ja hon är smal men tänkt på att hon är 3 år och inte har några muskler och måste gå med munkorg nån dag till för att minska risken för fång.

what if tattoos just randomly appeared on our skin at key points in our lives and we had to figure out what they meant for ourselves

¦ Surprise

shout out to zac efron for never pursuing a singing career after he left disney

¦ Surprise

hoppning 22 juni

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
soppan var jätteduktig idag!
 
clara höll i en liten lektion för oss och soppan var väldigt duktig. hon gjorde verkligen sitt bästa och lyssnade bra för min skänkel samt att hon förstod principen i allt vi gjorde. började travhoppa lite som gick helt ok och sen hoppade vi en liten serie med ett galoppsprång och sen ett stigsprång. fick länga avståndet så att jessie skulle kunna hoppa men soppan hoppade bättre på det än på ponny haha! hon hoppade fint, lite ojämt med frambenen men hon öppnade upp med baken lite tyckte clara. hoppade lite olika höjder och bredder men det högsta låg på ca 1m kanske lite över. Men hon var väldigt duktig trotts att hon både rev och vägrade lite.
 
sen så red jag vinnie och hon var superduktig hon med! longerade lite först och sen satt jag upp och det gick mycket bättre idag än igår! har dessutom börjat med att hon ska få slickepott varje gång hon gör nått duktig så hon fick typ slicka på den 10 gånger idag för hon var så duktig. både skrittad eoch travade "massa" och sen tog jag två små skutt över typ 20cm hihi. gik jättebra det med bara man inte tappade fokus och slutade hålla om. slutade fter ca 20min och så fick även hon komma ut i hagen!
tre bilder på soppan, ska redigera fler nu!

it’s a beautiful day to give me money

¦ Surprise , Vardag
Började fundera på en sak igår kväll typ. Tänkte att istället för att varje dag skriva om dagen, så som vi båda brukar göra så kunde man ju vlogga någon dag och lägga upp det istället för att skriva, eller? Hade ni gillat det? Bara typ en eller två gånger, såklart hade vi skrivit också men inte hela tiden.
 
När vi endå snackar film, frågestunden är filmad och så, jag har bara inte orkat sätta mig och klippa för när jag gjorde det och skulle rendera så brallade programet ur och stänges så ja... Gör nog det idag igen. Är sugen på att redigera filmer för har såå många nya låtar att göra film till men har liksom inget nytt material så det känns så fruktansvärt tråkigt och onödigt på samma gång när ni redan har sett alla lipp typ 100k gånger tidigare... 
 
Tänkte även att jag kanske skulle göra små mini-filmer på beställning, två-tre minuter långa bara. Men jag har inte kommit så långt på den idén än haha. Om jag skulle börja, hade någon av er varit intreserad? Det skulle vara gratis, nu i början i alla fall och sedan eventullet om det skulle bli populärt så skulle jag få ta betalt för det..
 
Ska till ÖG idag för att ha lektion för lillasystern och även för ena ungen. Är inte där så länge och jag kanske kan bli körd hem eller till jägersro så att jag kan komma hem tidigare haha
 
Hahah jag minns detta såå väl. Ester bara dog av flabb och jag bara låg där i typ 100 år innan jag kunde resa mig hahah
 

You can literally answer “that’s what the government wants you to think” to anything

¦ Spel

too much heart was always her problem

¦ Spel
 

we all start as strangers

¦ Surprise

follow my tumblr not your dreams

¦ Surprise

love can make you immortal

¦ Surprise

think of the happiest things, it's the same as having wings

¦ Surprise

från 1 till 7

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
bläiga ponny idag. 
 
ester fotade mig och clara när vi red på en stooooor(t) gräsäng/fält som vi inte varit på innan. soppan var inte alls rolig faktist. hon tyckte stället var helt otroligt och skulle bara ha huvet högt och kolla runt sig hela tiden. hon ville inte alls ställa sig och lyssna för skänkeln och ännu mindre att arbeta rätt. hon var jättestel och stark som en oxe så det gick rent åt skogen första 80% av passet. kan ta på mig en del av ansvaret där själv för värmde upp henne dåligt och ville bara att hon skulle arbeta direkt utan att lixom värma upp henne ordentligt. dessutom var det ett tag sen jag dressyrade med henne och hon tyckte nog det verkade roligare att kolla omgivningen än fokusera på arbetet. efter galoppen (som hon lyckades fatta fel typ 5 gånger även fast jag var övertydlig) och ett galopprejs (där hon var allt annat än snabb...) så blev hon mycket bättre. behövde inte hålla lika mycket i tyglarna och bara fingra lite och så kunde hon hålla formen stadigt ett tag. lite sådär med att hålla formen när jag bytte varv och så var hon litet slarvig med att få ut baken också samt ganska seg. fick inte fram henne så mycet som jag önskat men så fort jag sköt på så blev hon stark och trodde hon bara kunde dundra fram. men efter ganska mycket jobb och en ponny som inte ville släppa gav hon sig ganska bra i typ 10 min. ester fotade lite fler bilder när vi red en liten bit på slingan vi gillar sen red vi hem.
 
fixade henne och så bytade jag ut henne mot vinnie. vet inte riktigt vad jag ska säga om idag bara att vi kommer få ta mycket från början. hon är verkligen rädd för uppsittningar nu och blir jättespännd och nervös när man ska sitta upp. när man väll är uppe går det jättebra så ska öva mycket på uppsittingar och få det till en bra upplevelse igen. på uppbindningsplatsen så stod hon jättelugnt och fint och skötte sig, ja hon skötte sig jättebra förutom uppsittningarna då. men kan inte skylla det på henne. longeringen gick bra och sen fick ester och clara hjälpa mig när jag skulle sitta upp. hängde lite på henne först och satt upp en gång på henne och skrittade lite. fick massa godis efteråt och så fick hon komma ut i hagen. sen myste jag bara med BC som typ somnade i min famn helt gulligt. strax därefter blev vi hämtade.
såhär såg de 80% av ridpasset ut....

Half Moon Ranch

¦ Spel
Den nya familjen jag spelar hos hihi :3
 

r u from europe because europiece of shit

¦ Spel
Spelar sims och kommer nog spela resten av dagen, bjuder på lite bilder ensålänge.
 

without internet i’m nothing

¦ Andra Hästar , Surprise
 

kids that mix their play-doh colors are the reason global warming exists

¦ Andra Hästar , Surprise
 

I have no filter in my brain and react on inpulse

¦ Surprise
Börjar med att säga att jag är hemskt ledsen för att bloggningen mer eller mindre står still från min sida nu när jag jobbar. Går upp tidigt och lägger mig tidigt och är trött när jag kommer hem och sätter mig då och gör andra saker. I och för sig vid datorn men bloggningen är så tråkig när jag inte har något nytt att skriva om så kommer tyvärr bli såhär nu när jag jobbar.. om inget nytt eller extraordinärt händer såklart :):):):):))):):)::)
 
I alla fall så var jag i stallet idag eftersom jag var ledig från jobbet. Red ut med Ester, blev fint väder precis när vi stack ut så slapp bli blöt haha. Soppan skötte sig bra när vi tog slingan och även när vi red lite på gräset. Hade liiite svårt att ställa sig i höger och att koncentrera sig när Jessie var på andra sidan och vill gärna dra på lite då men annars är jag endå helt okej nöjd med passet. Har ju saknat att rida min bubbla.
 
Vinnie kom idag också. Hon blev verkad då vår hovis var där. Det gick bra och ännu bättre när Soppan höll henne sällskap. Hon reagerade inget vidare på verkningen eller det nya stallet och tog det väldigt lungt så det känns bra att ha henne där och jobba med henne nu över sommaren. Soppan blev också skodd och vi fick höra en massa fint om henne av hovis. Känns alltid lika bra när man får beröm öve rsin ponny hihi
 
 

duktiga småflickor

¦ Andra Hästar , Stallet , Vardag
kom till stallet vid tolv och träffade mathias. strax därpå kom sarah med vinnie och hon fick släppas ut i hagen direkt och bekanta sig med de andra. sharon och ester skulle ut på soppan och jessie men de regnade så jag följde inte med. istället så bar jag runt på BC i typ 45 minuter som en liten bäbis och snackade med mathias och två tjejer i stallet vars hästar blev skodda. sen så var mathias snäll och fixade vinnies hovar och skodde om soppan. vinnie gick bara iväg lite i hagen annars var hon superduktig och får en guldstjärna för dagen.
 
Hon var inte alls misstänksam i stallet och stod "stilla" när han skulle verka henne men sen kom sharon och company tillbaka och då började hon hoppa runt lite. först fick jag lugna henne och då bara tryckte hon hela sig mot mig och så fick jag klappa och klia henne och så fort jag slutade så blev hon nervig igen. tog in soppan för hon skulle ju skos om hon med så ja. sen fick de tålmodigt vänta på varandra innan vi släppte ut dom. men båda skötte sig superbra när han fixade hovarna och trots att vinnie blev lämnad i stallet lote smått så gjorde hon iget dumt. borstade henne också och sne fick de på sig täcken ocg tjoff ut i hagen. blev hämtade för vi skulle fira lite middsommar hos pappa. årecis kommit hem!

fyra favoriter

¦ Outfits
sharon visade denna sidan till mej... gör inte deeeet.
 
iaf fyra favvo tees från imperial motion.
dessutom svårt att välja bara fyra lixom...

vinnie jo

¦ Andra Hästar , Vardag
o m g alltå min jävla förkyllning. den är envis och vill inte släppa. hostan har gått över nästan helt men har fått otroligt ont i halsen istället.
 
Meen, idag så kommer Vinnie! ni vet ju lite om henne sen innan. skulle ju få en till ponny och vi ville ha henne så sarah kör henne till oss idag. hon ska nog få gå och bekanta sig lite i hagen först och sen ska jag nog longera henne lite med all utrustning och om det känns bra öva lite på uppsittningar. hon har dock fått ett sår på nån kota men tror inte hon blev halt utan bara att det måste läka och tas omhand. men hon kommer ridas som vanligt dock inget form arbete utan bara basic stuff. hoppas på lite lägre höjder och bara ha kul med henne, tror det är vad hon behöver. kommer öva mycket på uppsittningar så att de sitter klockrena mot slutet av sommaren!
hon hoppar ju helt sjukt osså. ska dock inte prega fram nått hon inte vill utan vi tar det lite långsamt så att hon inte heller tappar självförtroendet. kanske sätter upp lite mål med henne?

blä för denna dagen

¦ Stallet , Surprise
pallar inte blogga nått särskillt. allt gick emot mig idag och min förkylning har blivit värre. red soppan och hon var lagom potatisig, bussen jag skulle ta var tidit så missade den osv, började regna, huvet bulltar och min näsa bara rinner. nu ska jag kolla på film istället. och juste, vinnie blir vår nya ponny på betet. personligen tycker jag det har gått lite back i hennes träning i ög så tror det blir bra om hon får komma till ett bete ett tag och så. 

höjde av att älska sin häst

¦ Stallet , Surprise
alltså höll typ på att spy av att min hosta var så förfärlig, ont i halsen så jag vill gråta och ska jag prata kraxar jag fram lite ord. och endå åkte jag till soppan.
 
kl 2 åkte jag och ester ut till stallet. red barbacka ute, eller ester red med sadel. först red vi typ 10 min i paddocken men bestämde oss tillsut för att rida ut. tog slingan där uppe först och soppan och jessie bildar alltid ett vi-ska-inte-gå-fram team.båda var typ nere i åker 250 gånger och tillsut så vågade de ta några steg framåt. reseten av den turen gick "bra" eller för mej, jessie verkade väldigt pigg och var ute i åkern med jämna mellanrum. sen red vi bort till  den andra slingan. de började fjanta igen och soppan hoppade till rejält in i jessie men tja, sen kunde hon gå fram. men vi fick byta så jessie gick först för hon går snabbare än soppan. tog en härlig och snabb galopp och sen ganska mycket trav. sen tog vi den rundan 3 gånger med ganska mycket galopp och trav innan vi skrittade hem. soppan var svättig men hade kämpat på bra hela vägen. kunde släppa henne i galoppen så hon tyckte nog det var lika underbart att få sträcka ut sig som jag tyckte det var att få flyga fram på mitt köttbulle.
 
spolade båda och så kletade jag på henne lite solhelosan och idomin på hennes skavsår som siter lite här och där. mockade hagen därefter och sen stack vi hem. lagon tills jag kom hem stod det rabarberpaj med vaniljsås framme! nu ska jag......... fortsätta kolla star trek hah

hello 911 my sock is falling down inside my shoe

¦ Andra Hästar , Kreativt , Outfits , Vardag
Kom nyss hem från jobbet och har duschat och tvättat håret. 
 
Händer inte så mycket nu när jag jobbar då Gabbi tar stallet för det mesta och jag bara gör samma sak om och om igen. Jobbet är endå väligt chill så jag är mer än nöjd eftersom jag får en hel del summa pengar hihi. 
 
På tal om inget så är jag så häääääääär sugen på at göra om på mitt rum nu nu nu... Har köpt en ny matta och framkallat nya bilder som ska sättas upp (fast lite annorlunda nu) och sedan vill jag köpa fler vägghyllor och en till stol så att mina buds kan sitta bredvid mig utan att klaga #claranilsson. Sen så ska jag köpa tre canvasramar eller vad det heret + tre små stativ och graffitti färger att spreja lite med och sånt. Det hela går faktist inte på så mycket pengar så jag har bestämmt mig för att lägg ungfär 1200kr på mig själv av mina sommarjobbspengar och sedan får resten gå till hästen =)
 
Favorit shettisen och favorit outfiten som jag btw hade på 1D konserten.
 

dagen efter dagen då

¦ Vardag
vakade tiiiidigt idag, typ kl 6 då sharon sticker till jobbet. somnade om lite men ja.
 
läste lite i mazerunner och hästmagazinet och så har jag hämtat claras paket. nu har jag osså duschat och så även fast jag inte ville ahah. men man får typ tänka att vattnet man fick stänkt på sig (= de hade druckit ur flaskan och deras saliv nuddade typ din kropp haha???) typ trängt in i huden och aldrig kommer gå att tvätta bort.
 
men ja, stallet senare i eftermiddag. får se vad som hittas på med knoppen. och juste, sarah har kollat på massa hästar så kanske får en ny till nästa vecka!

If one of my favorite singers crowd surfed at a concert I would just carry them away to my house

¦ Vardag
Igår var DEN bästa dagen i mitt liv. Så fruktansvärt obeskrivligt, finner inga ord. Började ju lite roligt, (förbandet sög) så jag stog helt döende och stirrade så vakterna tvingade i mig vatten för att de tyckte jag såg blek och sjuk ut eller nåt haha. Sen var vi ju sååååå sjukt nära scenen så asdfghjkl ja det var bäst. Liam kastade vatten som han drukit på os och jag fick skit mycket på mig sen kastade en vat mer på oss hahha - bäst helt enkelt.
 
Idag var ju första dagen på jobbet också, mycket lättare än vad jag trodde så det är en stor tumme upp. Hämtade ut mina 52 nya polaroid bilder seda, ska ju göra om lite på mitt rum hade jag tänkt. Var ett tag sedan nu. Ska dock vänta tills jag har skaffat mig allt jag vill ha innan jag sliter upp korppen och börjar fixa om haha. 
 
Liam bara "call mehh"
 

I JUST WANNA LIVE MY LIFE IN PEACE WITHOUT ANY INTERRUPTIONS BUT HARRY AND NIALL KEEP DOING THINGS

¦ Vardag
sovit heela dagen typ. vaknade först halv nio, kollade GoT och satte in biljetten osv i en ram. hade en otrolig hosta så jag trodde jag skulle hosta blod haha så åt massa glass osv. sen somnade jag till 2 typ och ingen skulle till stallet så pallade inte heller. dessutom dunkade mitt huvud och jag var jättetrött. så somnade igen till typ halv sex och nu har vi berätta om konsären för mamma och ätit. ihih

förlåt men mitt liv tog slut igår

¦ Gaby , Kreativt , Vardag , Åsikter
obeskrivligt. härligt. oglömbart. coolt. överväldigande. upplevelse. sjukt. amazing. mäktigt. asdfghjkl. omfg. död. 
 
Har ni fått nån minsta glimt av hur det var igår för mej (oss). skulle inte tro det faktiskt. går inte att beskriva med ord hur fantastiskt sjukt underbart det var. att få se sina främsta idoler 2m ifrån en, stå nästan längst fram i en klunga av 5k pers som alla var lika galna, höra låtarna man älskar mest i hela värden live och se blodådrorna på de man älskar (okej lite överdrivet där men man kunde iaf se detaljerna på deras tattueringar). 
 
Tänk såhär:
tänk den allra allra bästa dagen i ditt liv.
+ något litet som hade kunnat göra det den minsta lilla bättre
+ något litet som hade kunnat göra det den minsta lilla bättre
+ något litet som hade kunnat göra det den minsta lilla bättre
+ något litet som hade kunnat göra det den minsta lilla bättre
x1000
så? något i den stilen. fast endå långt ifrån.
 
Höjdpunkterna under gårdagen:
- Vi lyckades tränga oss fram (kösystem nummer 1) så vi hammnade i rad två avdelning 2 (skitbra!!!) 
- Det var sjuuuuukt kul att stå på allmän ståplatts, speciellt för man var så otroligt långt framme
- Killarna var oslagbara
- Det var kul och helt underbart att få skrika och sjunga halsen av sig
- När Liam hade druckit ur en flaska så kastade han ut resten av vattnet åt vårt håll och vi fick på oss massa (vill typ inte duscha hahah omg)
- När de städade scenen så tog de en flaska som stod på scenen (nån av killarna hade druckit av den = deras saliv typ) och vi där langst framme började trängas och skrika om vem som skulle få den så vaken hällde ut flaskan över oss och hela jag blev blöt (en till annledning till varför jag inte vill duscha)
- Allt annat underbart
några av de tusen bilder och filmklipp jag tog hihi... 
 
Problem med konsärer:
- De tar slut
- Man inser att man inte kommer närmare än så
- väääntetiden (o m g)
- Man kan typ inte lyssna på deras låter de följande 2 veckorna för då kommar man börja gråta
 
Positiva med kosärer:
- Allt annat
 
EN SISTA FRÅGA!!!!
vill ni ha video från igår? alla klipp? Inte alls? från lilla scenen?

somewhere between hell and home

¦ Kreativt , Surprise

this is an appreciation post for anyone who has ever tolerated me

¦ Surprise
som sagt, studdsen idag var inte vår starka sida. lägg märke till mitt flygande ben haha

I gave you a wildfire and you couldn't even give me a single spark

¦ Surprise
 

“I like my coffee how I like myself: Dark, bitter, and too hot for you.”

¦ Surprise

you aren't a waste of space

¦ Andra Hästar , Surprise

klant-hoppning

¦ Stallet , Surprise
kom till stallet och tyvärr följde inte ester med för hon mådde illa.
 
Men vi trixade ihop våra guldkorn, jag och clara då och stack ner till paddocken för att bygga en liten bana. Blev ett hinder på långsida längst spåret, ett på A-volten (mot mitten) och ett snett igenom. Hoppade fram i trav på hindret som stod på spåret sen la vi till liten volt osv. Om jag ska vara helt ärlig gick passet åt skogen. Eller in mellan några träd iaf.. Hon började med att överhoppa jättemycket så jag var helt efter och när jag väl lärt mig att hon överhoppade så la jag fram handen lite inna men då stannade hon och gick genom hindret. Tror jag fick sitta av typ 10 gånger för att bygga upp igen efter att hon klunsat igenom. Fick verkligen vara på henne och driva heeela tiden. Hon hoppade dock bättre när vi höjde till typ 90cm. Man tog 90cm hindret en gång, sen var det en snabb sväng till ett litet 50cm hinder, ut på volt och snet tigenom för att hoppa ett på ca 70cm och sen 90cm hindret igen. Den "banan" gick över lag väldigt bra även fast styrnigen var lite kass till 50cm hindret. Men hon höll galoppen hela banan och hoppade bra utan att vägra. Sen byggde vi om till studds med två hinder och det gick verkligen skit. Hon lyfte ett ben för sig och drog med sig hinder efter hinder. Hon tog inte heller min hjälp när jag tryckte av henne utan stannade och började bulldozra fram. En gång var jag nära på att trilla av för hon fastnade mellan bommen men lyckades hålla mig kvar. Tog det en sista gång och då gick det bra så vi avslutade. 
 
Spolade hästarna och sen fick de tuffa ut i hagen. Plockade undan i paddocken och så och eftersom vi hade gott om tid över smörjde vi lite. Våra stövlar och Soppan träns fick sig en rejäl omgång så nu ser det snygga ut igen!
tog lite bilder på varandra så ska fixa och lägga upp härrrr

taggad till 100

¦ Vardag
imorgon <3
 
men idag. har inte gjort så väsrt mycket än fast tänker inte heller göra så värst mycket heller. stallet kl 3 och sen blir vi hämtade lite senare än bussen då vi ska fota en massa. ska hoppa med clara och etser ska fota sen ska vi bort till ett fint ställe och så ska ester fotta oss där med sen ska jag/vi fota ester på samma ställe med sin polle. har kollat OITNB och städat lite till. tänkte försöka hålla det rent nu och städa ordentligt tills min nya soffa kommer + ny matt så ja och ev möblera om lite får se. Ska nog kolla klart sista ep:n av OINTB nu och sen får jag se vad jag pallar göra. så jäkla taggad till imorgon åh vad kul det ska bli.
fatta att jag älskat dess med mitt liv i typ 3 år omg

BOOSHKA BOOSHKA

¦ Stallet , Vardag , Videor
Vaknade tidigt, eller ja mamma väkte mig kl 7 för att hon inte kunde logga in på spotify på hennes kassa Android mibol -.- Sommnade om sedan och gick upp vid tio.
 
Blev hämtade vid jägers kl halv 11 ungefär och därifrån körda till stallet. Tvättade och så, gick välidgt fort då vi var typ 10 pers som hjälptes åt. Åkte hem vid 1 ungefär tror jag . Sedan dess har jag läst, tttat på inredningt och lite sådnat till mitt rum, klottrat lite och kollat youtubers. 
 
Imorgon ska jag med mamma på loppis så får se om jag hittar något roligt där kanske :]
 
 

dagens vill ha....

¦ Kreativt , Vardag
official merch från mina favorit youtubers! ni kan ju gissa er till från vem vilken sak är, den mest oklara för de som inte kollar dess underbaringar måste ju vara Booshka teen som är Kians hihi. lite extra pengar över så ska det börjas klicka hem! Allt kan hittas HÄR.

tråkigt

¦ Stallet , Vardag
inte bloggat pga tråkig dag. städade stallet med alla medryttare men det var ju inte kul så hah. fick iaf träffa adriana och alla. kom hem runt 3 och duschade och så och spelade sims. handlat lite mat nu och ska kolla avatar och äta vaniljsås.

I try but you're making it hard for me

¦ Surprise
 

Cause when I shoot to give, I shoot to kill

¦ Surprise
 

You'll be the beast and I be the beauty

¦ Kreativt , Natur
 

Fredag den 13:e

¦ Surprise
Först och främst, ett stort grattis till världens bästa Clara som blir 17 år idag! GRATTIS BÄSTA VÄN.
 
Till dagen. Åkte med Ester til stallet vid 12. Redi paddocken och Soppan var bajs haha. Hon gjorde inget som jag bad hene om, drog på som in i och var allmänt stark pch pigg. När hon väl gick bra gick hon jätte fint så någonting fanns där väll ändå. Satte upp et hinder på 90 ungefär som jag hoppade typ tre gånger, och det tyckte hon var lite roligare! 
 
Ester som har fotat alla bilder på oss, kommer även fler i separata inlägg!
 
 

flyga

¦ Andra Hästar , Stallet
En av medryttarna i ög var där helt själv så hon undrade om jag kunde komma så varför inte?
 
Tog tolvbussen till ög och väl i stallet så snackade vi samtidigt som jag fixade Zwier. Skulle hoppa lite och han var så himmla duktig! Han var fin hela passet, var lite fånig framför en oxer så jag kom lite efter men i helhet så hoppade han jättefint och vägrade eller tvekade inget. Slutade med en oxer på 1m som jag tog några gånger och han hoppade den så bra! Det känndes som att styra mot en mur men han bara hoppade och klarade det varje gång, inga rivningar. Han är verkligen en guldponny. Skrittade av ute och sen så skulle Rebecca ha Vinnie i ridhuset.
 
Inte lång efter frågade hon om jag ville sitta upp så gjorde det. Hon har blivit lite rädd vid uppsittningar sen en incident så det fick jag träna på mycket med henne. Men när jag väl kom upp så lyssnade hon fint. Skulle bara känna efter vad hon gjorde om man testade att få ner henne i form och visst, det blev ingen form eller så men hon stretade inte heller emot. Efter lite trav osv skulle jag testa en galopp och eftersom hon varit halt och börjat sätas igång nu typ denna veckan och lite innan + så har dom åkt av henne ganska mycket. Började med att hon inte alls ville galoppera och sen när jag nästan fick fram henne i galopp fick hon spratt så hon tvärnitade och drog ner huvet och gjorde en 360sväng så jag åkte i backen. Inget hände och slog bara i höften och huvet lite. Ridpasset slutade efter ca 15 min därfå för det var först då jag kom upp när hon inte flippade ur.
 
Hjäpte Rebecca att hämta ner hamlbalar och strö ut dom i lösdriften och sen så stack vi hem! Sharon och Ester hoppade på bussen i v.i och nu har vi kommit hem!
Och nä, min hoppsits är inte i världsklass.

första dagen på sommarlovet 2014

¦ Stallet , Vardag
som sagt, sommarlov! Ganska skönt endå även fast man saknar klassen.
 
Iaf, börjar med en shoutout till Clara som fyller hela 17 år idag, grattis! Har beställt en sak till "henne" som vi hoppas hon blir glad av. Idag tänkte jag nog bara lata mig hemma. Kolla serier, spela sims, städa lite. Imorgon ska vi tvätta stallet (ög), alla medryttare + vi hjälps åt så det tar förhoningsvis inte så jäääättelänge även fast det alltid tar ca en hel dag. Så blir nog inget stall (alltså Soppan) så hon får vila. På söndag sticker jag och de som vill till stallet och så får vi se vad vi hittar på. På måndag vankas det konsär! Taggad såklart och det ska verkligen bli helt sjukt kul. Tyvärr ska inte 5sos vara förband längre och det har såklart gjort så jag längtat ännu mer men men... får fortfarande se mina favoriter. Resten av nästa vecka blir som den blir. Sharon börjar sommarjobba ju och hennes arbetstider kommer slita på henne hårt första veckan så blir kanske att bara jag åker den veckan. Men vi får se, vi får ju sommarkorten på söndag så då kan vi åka två oftare och fota!
Har inte hoppat än denna veckan så blir det fint väder på söndag vill jag nog hoppa lite.
 

As we go on we remember all the times we had together

¦ Kreativt , Vardag
Några bilder på min och Ollis runda av Irländsk julafton som vi körde under klassdagen i måndags ♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Vi var så jäkla dåliga haha 

En alldeles för dyster dag för att blogga

¦ Vardag
Som sagt slutade vi skolan idag, och trotts att det nu är sommarlov ville jag inte alls att denna dagen skulle komma. Hade lätt gått om alla dessa fyra underbara åren utan tvekan. Grät en hel amazonasflod idag precis som alla anda tjejer, kramade om alla flera 1000 gånger tills vi slutligen skiljdes åt. Facebook gruppen är kvar och ska föralltid vara det, vi har lovat varandra en massa klassträffar, att man får ringa, skriva och vara hur dryg man vill mot varandra för vi alla kommer sakna varandra för mycket.
 
Årkar inte riktigt blogga nå' mycket mer, ska kolla klart på filmen jag började på innan Clara kom hit. Hjälpte henne med hennes och Esters design på deras blogg. Kolla in den HÄR. Så ha det gött nu och njut av sommaren!
 
 
 

lorde is 17 and she already won a Grammy…i can’t even put my shoes on the right foot

¦ Andra Hästar

lär dom sig egentligen något

¦ Stallet , Surprise
hästar alltså, otroliga djur.
 
Blev en uteritt med Clara och Spirit barbacka i grimma och tyglar. I helhet gick det bajs, de var jättefåniga flera gånger och kunde absolut inte tänka sig gå framåt. Slutade med två hästar i åkern typ flera gånger och massa donken-hot för hästarna. Beskriver Soppan med tre ord idag; stark, fånig, kär. Hon blev kär i en storhäst i en annan hage haha söte. Red lite i paddocken och tur var väll det att hon var bättre där. Förvisso stark men hon kunde iaf lyssna på mig.
 
Slängde ut ponnysarna i hagen och mockade två fulla skottkärror innan vi stack hem. Varit utelåst i typ 15 min och nu ska vi käka pizza med claris.

balen 2k14

¦ Vardag
fått kommentarer om att lägga upp bilder från balen så slänger upp några på hela klassen/tjerna/vissa. har tyvärr ingen på bara mig (eller sharon). kan ni se var vi är? :p
på den sista bilden så är den en av våra favvolärare i mitten hihi
får se hur mycket bloggning det blir imorgon då jag redan nu gråter för att min klass är bäst och jag inte vet hur jag ska kunna lämna den
 

Regnigt och sånt

¦ Surprise , Vardag
Bloggade inte egår efter balen eftersom jag var så himla trött.. I alla fall så var det väl så bra det kunde lbi kan jag tänka mig, trevligt och mycket dunka dunka. Har inga bilder än, men när vi har lagt upp dem i vår facebook grupp snor jag några och slänger upp här!
 
Mamma kom hem igår. Hon hade köpt några tees och arizona (<3<3<3<33<3<3<3) och massa godis haha.
 
I skolan städade vi och tittade på när vi ägde ut lärarna i brännboll. Efter det hämtade jag vår väst som hade kommit och drog till stallet. fixade ponnyn och satte fram en förhöjd bom på ena långsidan. Blev ganska snabbt idag då det började ösa ner.. 
 
Clara knäppte några bilder lite sanbbt, så här är dem!
 

städa 23

¦ Vardag
idag började vi halv elva och då städade vi sal 23 och våra skåp. åt mat rätt länge och se kollade vi brännbollen mellan nior och lärare. jag och hanna började pilla och fixa i varandras hår för vi tycker det är så skönt. längtar inte till imorgon för jag kommer böla sönder.
 

viloläge

¦ Vardag
bloggen har stått stilla pga fix till balen hihi.
 
skolan var typ.. onödig idag. Hade typ 5 olika quiz och inte först efter lunch hade vi nått mer lektionsliknanade. Fick tillbaka brev vi skrivit i sexan och hon läste upp en mening från varje elev omg vi dog av skratt. "jag har inga husdjur men i min trädgård bor det två igelkottar som jag döpt till Plutt och Skutt" eller "jag gillar att läsa böcker, ibland läser jag smala och tjocka" .
 
iaf därefter stack vi hem och så har jag typ diskat och så har vi fixat håret nu. Ska måla lite naglar osv och så blir vi hämtade kvart över 6 och blir körda till balen!

ett år sedan....

¦ Vardag
 ... var Soppan halt. Badade hennes hovar/ben i vatten i en vecka och sen gick det över haha tur var väll det.
bild från veckan hon var halt.

It's all in good fun tho

¦ Vardag
Snabb sammanfattning av dagen. Hade klassdag nere på stranden från 10 til 14. Spelade brännbol, kubb, körde dunkömme och irlänsk julafton. Lika rolgt som alla år innan! Köpte 10 familjepizzor med pengar som blivit över sedan klassresan och haha vi köttade. 
 
Åkte till ÖG då det var min tur att fixa stallet. Fixade alltding och så, mammas kollega och hans fru och två barn var där med mig och barnen red lite på Zwier så det var också trevligt. 
 
Kom hem och åt hamburgare och filmade frågestunden. Ska lägga över filmerna nu och sedan titta på lite yt videos!
 
Taste of Cali ♥

sista klassdagen för 9b

¦ Natur , Vardag
åh så sorgligt. 
 
Spelade brännboll, kubb haha sharon såg inte en sista kubb-grej bakom kungen så slog hon ner kungen och vi typ ville gråta av skratt för killarna blev så jäkla glada för de van. Det var episkt. Fast vi vann fler gånger haha. Lite irländs julafton haha det tar så hårt på mej så jag föll ju hela tiden. Sen kom pizzaexpresen med typ 10 stora familjepizzor, 27st pizza sallader och massa läsk. Killarna som sagt att de skulle äta mycket åt typ minst och vi tjejer åt mest haha, eller jag ja. De tyckte det var kul för jag åt hela tidne haha. Och då var typ hälften kvar haha. Pausade lite efter maten och körde dunkgömme fast efter en omgång så blev det lyssna på gammla låtar medasn gabbi och betty kastar gräs på varandra. Sen var det sånna gammla gubbar som grillade en hel gris ueh.. Halva lägenheten är full av gräs nu. Sen så fick vi sticka hem eller vissa skulle bada men inte vi. Kameran var ju med och det är ju mest killarna som vill fota med den så ska se om det finns nån bra bild att visa.

filmklipp från idag

¦ Surprise , Videor
Clara filmade mycket idag så slängde ihop det till en ny vid. Allt går inte klockrent men tänkte endå at med det så man kan se utveckling senare. Inga onödiga kommetarer om min ridning. 

BC igen

¦ Djur

i’m funnier in real life but also uglier

¦ Surprise

i will do a lot of things but admitting im cold to my mum who told me to bring a jacket isn’t one of them

¦ Andra Hästar , Surprise

i sit on the computer for like 12 hours a day lmao; thats terrible u should try a chair

¦ Surprise

dressyrträning för Clara

¦ Stallet , Surprise
Åkte till stallet vid tre och både Ester och jag skulle rida för Clara idag.
 
Fixade henne och klädde henne i en grön outfit. Clara ville prova hennes sadel på Soppan och eftersom den låg bra så tyckte hon jag skulle prova rida i den så why not? Började värma upp redigt mycket i skritt. Fick ett spö baktill genom armarna för att min hållning skulle bli bättre. Gjorde mycket volter och fick tips av Clara hur man skulle hålla om hela henne med vaderna och inte bara fötterna. Hon blev riktigt fin faktist. Tog bort spöt baktill och fick nu tänka noga på min hållning, handen och blicken. Travade på mittvolten runt Clara och hon var riktigt fin, lång och låg och jobbade på jättebra. Ibaldn sackade hon efter lite men då tryckte man till lite och så ökade hon snällt. Övade lite på skänkelvikningar i skritt men som sagt är Soppan inte så värts bra på det. Hon förstod inte och jag fick lite svårt att både hålla om henne, ha henne ganska rakställd och samtidigt få hennes bak att flyttas. Hon började hålla på lite med stuttsar och att back. Nöjde oss när hon tog några steg i det mest likanade en skänkelvikning.
 
Började ta lite galopp på spåret och fick även där jobba med min sits då jag gärna sjunker ihop. Det var ganska jobbig att ha en bra sits och samtidigt hålla om men det gick faktiskt ganska bra. Sen red vi en och en på en volt runt Clara och det blev ju genast svårare. Fick svårt att hålla om och sjönk ihop då jag ville driva på framåt. Hon blev lite svårstyrd när Jessie var på rätt sida om henne och ville gärna till henne. Eftersom jag tappade stigbyglarna i galoppen fick jag rida utan och som mina ben värkte efter galopparbetet! Kände som de skulle gå av. 
 
Jobbade utan stigbyglar i traven och galoppen lite innan Clara tog fram två travbommar. Nu fick vi ha stigbyglarna (pjuh) och trava över dom. Soppan klarade det jättebra såklart. Tog lite i båda varven sen så gjorde Clara om det till galoppbommar med ett galoppsprång mellan. Även det gick bra i båda varven. Sen var det klar toch vi travade av och sen tog vi lite bilder på oss tillsammans. Blev 2-3 skrittpauser mitt i passet också såklart.
 
Spolade av Soppan, stretchade henne och sen fick hon slickepott. Hon hade trotts allt varit jätteduktig! Ut i hagen och eftersom hon varit duktig slapp hon munkorgen och sen stack vi hem!
Clara knäppte några bildern men eftersom hon vara tränaren idag låg inte fokuset på fotograferingen.

Before - After

¦ DIY , Kreativt , Photoshop , Redigering
Jag har använnt mig av två egna actions. La upp den för uppladdning, och ni finner dem HÄR. Funkar med Photoshop cs3 och uppåt. Ni får gärna kommentera och länka inlägg ifall ni använder den så kollar jag in :')
 
Ska börja laga mat nu så den är färdig tills Gabbi kommer hem och sedan ska jag kolla film. Imorgon har vi klassdag på stranden, kameran ska med också så kanske kommer några bilder. Börjar tio och slutar vid två men det brukar bli tidigare. Har ÖG imorgon så ska dit och fixa allting, Kanske även hinner fixa Soppan annars får hon vila om inte Gabbi tar henne. 
 
Sista veckan i skolan nu sen taggar man sommarlov! Ha det bra och glöm inte att vara med i vår frågestund, svara i ett videoinlägg sedan HÄR kan ni delta!
 

California knows how to party

¦ Surprise , Vardag
Okej så vi har FF till på tisdagnatt så ingen som vill komma på legendfest hos oss??? Hahah nej skämt åt sido.. måste laga mat själva :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:((:(:(:(
 
Har spelat sims sen jag vaknade men avslutade typ för någon timme sedan. har publicerat tre kapitel av novellen HÄÄÄÄÄR så in och läs med er, och kommentera gärna vad ni tycker :)::):)):):):)):)):)
 
Ska redigera lite bilder och kanske göra en sån före-efter bild grej i ett inlägg hehe. Ha det gött sålänge!
GLÖM INTEE ATT DELTA I VÅR FRÅGESTUND HÄÄÄÄR

nära nu

¦ Vardag
snart sommarlov :')
 
Iaf ska till stallet med mah kompanjoner. Dressyr blire och kanske lite markarbete och ev en lite runda uten efter passet. Annars har jag kollar OITNB (2x01 kom ut i fredes) och måste nog göra en ny lista på serierna jag följer + dag de kommer ut så jag inte missar några :p Annars är det väll en vanlig söndag. Spelat lite sims med Sharon typ. 
 
Ställ massa frågor i vår frågestund! http://leggohouse.blogg.se/2014/june/fragestund.html#post-comments

FRÅGESTUND

¦ Gaby , Sharon , Åsikter
Kommentera massa frågor nu, behöver inte vara hästrelaterade! Ös på!
 
SVARA I:
Video?
Inlägg?
 

we reblog the clothes we think we deserve

¦ Stallet , Surprise
Åkte till jägers vid 10. Fick gratis boots på horze, köpte fårskinsludd på hööks och ett gressyrspö på EKO. Fick springa till bussen och hann den precis. Väl i stallet fixade jag och Ester i ordning hästarna och red i paddocken. Soppan kändes bra, särskilt mot slutet. Dock var hon väldigt stark men hon kändes endå bra, hade bjudning och så. Galoppen gick väl lite sisådär men är endå nöjd. Blev en hel del jobb för oss båda i värmen idag. Spolade av henne och sedan mockade E hagen och jag skrubbade vattenhinkarna. Han mocka nästan hela hagen och efter att vattnet var fyllt stack vi till bussen.
 
Är ganska pigg för att ha varit igång sedan 4, men ksa nog ta det lite lungt, se någon film kanske, eller skriva på Locker. Göra klart designen till den vore ju bra det också. Har btw bytat lite färger och så här på bloggen. Känns mer som vi liksom haha.
 

say what you wanna say

¦ Andra Hästar , Stallet
idag var det min tur att fixa gården (ög).
 
Var ju på jägers och eko lite innan men sen när jag kom till stallet ixade jag allt. Mockade, fyllde vatten och fixade foder till alla. Sen red jag lite dressyr på Zwier och det gick jättebra! Han gick stundvis i form i traven och hela tiden skritten och dessutom hade höll han tempot uppe. Galoppfattningarna var lite sådär först men sen så satt de med. Anna och Elin hjälpte mig att ta bort plasten på höbalen och sen red min lillasyster Zwier. Såklrt var jag med Zeus lite och oj vad han har växt! Han bet bara massa på min tröjja och var mysig. De körde mig hem och har hunnit duscha och äta!
#ochjajagriderutanhjälm

*forgets to talk to friends for 4 weeks*

¦ Kreativt , Natur

the sun has come out, the sun is gay

¦ Kreativt , Natur

my favorite flavor of cake is more

¦ Natur
 

evidence of total insanity

¦ Kreativt , Natur , Vardag
 Gick upp klockan halv fyra och stack ner till brofästet med Ester för att fota soluppgången. Kom till vald destination precis när solen syntes till och det var så obeskrivligt vackert att bara sitta där och glo på den brinnande eldbollen. När solen gått upp, ungefär 20-25 senare började vi röra oss hemmåt igen. Stannade såklart på vägen och fotade lite så det kommer komma bilder i olika delar lite under dagen. 
 
Vid tio öppnar hööks så ska dit vid 11 ungeför, kanske åker tidigare. Har lite lust att kolla i eko också så då sticker vi nog runt tio i alla fall. Halv tolv tar vi bussen till stallet och fixar Soppan och Jessie för lite dressyr i paddocken. Är så himla taggade på att rida Soppan nu, efter hur hon gick igår. Åh världens finaste ponny ♥♥♥
 

the fastest word i can type is motherlode

¦ Surprise

i want to go on a shopping trip where i am the only one in the shopping mall and everything i want is free, that’s called night robbery

¦ Surprise

anonymously tell me your credit card number ill reply with what i bought

¦ Surprise

rule 1: don't let someone be too important in you life

¦ Andra Hästar , Surprise

från 0 till 100

¦ Stallet , Surprise
Som sagt, kom till stallet och hämtade Jessie och Soppan med Ester. Skulle ut på upptäcksfärd till en väg som Sharon och Clara red på för typ 2 år sedan. Tyvärr lydde inte en enda muskel i Jessies kropp Ester så fick vända hem igen så ingen olycka skulle ske. Jessie var väll ett litet stort monster så Ester hoppade av på gården för hon orkade inte med henne. Både Ester och Jessie samlar nya krafter till imorgon!
 
Så jag red till paddocken och Soppan blev såklart lite fundersam när ingen var med oss i paddocken förutom grannhästen som hon nog blev lite smått kär i dessutom. Hon ville inte lyssna för fem öre i början och var stark och oböjlig. Körde sitt egna race lixom. Hon tjurade ihop sig och började skutta och små resa sig - inte ok. Började jobba direkt i traven för att hon skulle få fokus på arbetet pch inte sakerna runt om. Efter ett bra tag släppte hon HELT. Hon gick lång och låg, flyttade sig jättebra för skänkeln och var mjuk som en överkokt makaron. Gjorde åttor och hon gick i en klockren form och ställde om sig precis när jag bad henne och flyttade ut sig i hörnen. Tog lite galopp, både samlad och med längre tyglar så hon fick sträcka på sig. Jag var jättenöjd och eftersom Cajsa hade kommit så fick hon rida. Det var trots allt längesedan hon red Soppan och det gick superbra. Såg tyvärr inte för hjälpte Clara där upp men Sharon sa att det såg jättebra ut och Cajsa tycket hon var jättefin och´mycket mer välriden sen sista gången hon red henne (sensommaren 2013). 
 
Vid uppbindningsplatsen blev hon pissrädd för ett grimskaft och kastade sig brakåt och sprang iväg men somtur fick vi tag på henne utan bekymmer. Spolade henne och sen fick hon hålla Jessie sällskap i hagen. Fyllde vatten innan vi stack till trellehulla för att fira Laura på 6-års dagen!

svenska flaggans dag

¦ Vardag
Ska till stallet vid tolv. Tror vi ska fota haha men. Iaf så vid tre åker vi till trellehulla för vår lillasyster fyller år. Tja, typ de haha bloggar när jag har tid!
#nivetvilkaniär

team mozart

¦ Vardag
På spexet idag var jag mozart/amadeus/1800-tals kvinna. Måga tyckte faktist klädseln var fin haha. Lite tråkigt för inte enns halva klassen var utklädd och lika så i alla de andra niorna. Tre i vår klass hade hästhuvuden, två hade den vanliga bruna och en hade enhörningen som jag såklart provade. Annars så kollade vi mest film, lekte musiklek och fick tillbaka våra geografi nationella som jag fick B i. 
 
Ikväll är det filmkväll hos en tjej i klassen och vi ska hjälpas åt att fixa det så blir inte mer bloggning för min del!

Ny design och Lohanthony vids.

¦ Photoshop , Vardag , Videor
I sammband med att jag ska publicera min fanfic gjorde jag en ny design till bloggen. Ska nämnligen ha denna designen till fanfictionen också, kommer dock var turost istället för cerisa färger. Denna designen blev lite sommrigare också tycker jag hihi. Blev nöjd i alla fall. 
 
Har inte bloggat sen jag kom från skolan då jag satte mig och gjorde denna plyus att jag skrev lite på FF:en. Har såklart kollat lite yt videor, främst Lohanthony. Han är såå underbar. Hela han är tumblr typ hehe. Kolla in honom tycker jag!
 

man hinner mycket

¦ Stallet , Surprise
Åkte till stallet vid tre med Ester.
 
Tog in Soppan och Jessie och så gav vi oss ut barbacka till den längre gräs slingan. Jessie var lite fjantig och det smittade av sig på Soppan och när vi precis kommit några meter på slingan så skulle de båda börja backa och hålla på en massa. Slutade med att vi vände och tog andra hållet istället. Såg en lite räv också mitt framför oss hihi trode det var en hund först eller en förväxt kanin. Kom väll en bit med Jessie i täten men sen blev hon fjantig igen. Började hålla på som inna n och efter ca 5 minuters övertalning vågade Soppan gå först. Resten av turen hade vi täten och då var minsta lilla buske eller stubbe ett monster som gillade smaken av söta ponnysar enligt Soppan. 
 
Efter den turen som gick i mestadels skritt och lite trav dressyrade vi lite på ängen. Gjorde mycket åttor och ställde henne noga. Gick sådär, hon var lite nyfiken på andra hästar som stod i en hage liten bit bort. Kunde inte galoppera så mycket för hon halkade bara runt (lyckades inte brodda för gängtappen hade fått fnatt).
 
Sists ut blev paddocken. Drog fram ett litet hinder då Ester verkligen ville hoppa. Hon fick börja så filmade jag henne och sen bytte vi så hon filmade mig. Började med att försöka komma upp som vanligt när jag rider barbacka men mitt vanliga knep funkade inte så när jag tänkte klämma fast mig om magen slutade bara med att jag landade på baken haha... Själva hoppningen (som högst 60cm) gick väll sådär. Hon vägrade inget eller så, men lite lat i ena varver var hon. Men men, igår tog lite hårdare på henne. Sen skulle vi skritta av efter typ 5 språng var men jag skulle bara ta lite mer galopp på fyrkanten. På andra varvet i galopp så lutade jag mig lite fram för att mana på henne men då väjde hon lite åt sidan så jag halkade med och när jag försökte räta upp mig halkade jag över till andra sidan och trillade av i galoppen x) Men det gick bra och jag lyckades till och med landa på fötterna. Efter en skrittpaus hoppade vi typ 5 språng till på ström. Ester var osså när på att åka av när Jessie tog ett stort hopp hehe.
 
Fixade hästarna och satte på dem täcken och sen fick de komma ut i hagen. Mockade hagen så mycket vi han och sen stack vi till bussen. Nu är jag hemma och väntar på att maten ska bli klar. 
För ovanlighetens skull gjorde jag en gif från ett av sprången idag!

i've been waitng all night for you to tell me what you want

¦ Surprise
 

when we have each other we have everything

¦ Surprise

why get thinner when you can get more dinner

¦ Surprise
 

Clara och Spirit

¦ Andra Hästar
favoritbilderna på dessa från idag

*white girl voice* why are the hot ones always gay

¦ Surprise
 

do you ever just want to listen to the same song for a week or maybe two

¦ Surprise

plot twist: i actually died many years ago this is just a queue

¦ Surprise
 

BC

¦ Djur , Stallet

rida i regn

¦ Stallet , Surprise
Idag var det ju operation dagsverke så var på mammas skola och packade upp i henne nya slöjdsal.
 
Sen följde jag med till stallet. Fixade både Spirit och Soppan och sen kom Clara så gick vi ner till paddocken. Idag skulle vi hoppa lite så plockade fram en kombination med fyra galoppsprång mellan två hinder. Sharon började rida. Blev lite olika höjder och kryss i båda varven samt lite hoppning på volt. Efter ett tag fick jag hoppa upp och hoppa samma kombination. Min sits var usel idag med, flyger upp flera meter med kroppen typ.... Sen flyttade vi hindrena och hoppade lite på en serpentin som vi gjorde igår fast då hade vi bara bommar. Det gick ganska bra, styrningen blev lite kass emellanåt men det gick i stort sett bra. Hon var lite lat men man fick endå ett hyfsat bra tempo till hindrena och hon hoppade allt utan att tveka. Huvudsakligen var det jag och min ridning som gjorde misstagen för ponnyn skötte sig faktiskt väldigt bra. Hon vägrade en gång när det blev en lite annorlunda oxer men det var allt och då hoppade vi endå ganska mycket mer än vad vi brukar. Sharon red lite till efter mig och sen så skrittades de av och så plockade vi undan hindrena. Fixade hästarna och släppte ut dom med regntäcken och sen han vi bussen fem i fem och nu har vi kommit hem! 
 

Its ok if you dont laugh at my jokes cause ill laugh enough for the both of us

¦ Surprise , Vardag
 Idag stod det hoppnig på schemat. Det var kasst väder men vi hoppade endå. Gick väl bra, pressade henne lite mer än vad vi brukar göra och det gick haha så toppen! Soppan kändes bra både när jag red lite "dressyr" och i hoppningne. Hade själv dock en tendens att tappa mina stigbyglar hela tiden men haha vi kom över hindrena endå ^.^
 
 

två i ett

¦ Stallet , Surprise
I skolan idag var det ju första dagen med spex. Könsbyte var det och killarna som og det seriöst såg så jäkla roliga ut.
 
Tog fyra bussen till stallet. Väl i stallet hämtade jag först Soppan i hagen och band upp henne. Hon fick slicka på slickepott medans jag hämtade Spirran. Skulle fixa båda då Clara skulle komma lite senare så vi skulle hinna lixom. Well strax efter så skulle en storhäst in men den började tramsa en massa så hjälpte ägaren att ge henne grimma osv haha hon är som vi alltså hotar hästen med donken om den inte sköter sig haha. Sen så skulle jag hämta en hink med vatten till henne och då helt plötsligt ropar hon "oj, den ena hästen slet sig" och såklart är det Soppan. Men hon stod på samma ställe och åt gräs så fixade endå det hon bad om först haha. Ja, snackade lite med L och sen kom Clara så red vi ut. 
 
Red på den slingan längre bort två rundor, dena ena bakvänd och den andra "på rätt håll". Blev alla gångarter på den slingan och sen red vi i paddocken. Hade två bommar framme med som en serpentin och både skrittade, travade och galopperade över dom i båda varven. Hon skötte sig fint både rundan ute och i paddocken. Svampade av dom och sen så ledde vi ner dom till hagen samtidigt som med cyklarna. Släppte ut dom och cyklade till bussen och nu har jag kommit hem och ätit.

summer wishes

¦ Shopping
Önskelistan (som ständigt växer) just nu. Och ja, t-shirtsen är till killar men jag älskar killtörjor då de har mycket snyggare tryck än vad tjejernas har och jag gillar inte figursydda t-shirts heller. Dessutom blir dom lite oversize vilket är ett stort PLUS i kanten hihi.
 

spex vecka - slottstadadensskola

¦ Natur , Vardag
Idag hade vi första dagen på spex veckan. Könsbyte var temat och det var endå ganska många som var utklädda. Roligast var ju killarna som hade smink och kjol eller klänning men även tjejerna som hade skägg och keps + killklädder på sig var roliga haha. Alla lärare stod typ och skrattade när man kom in i klassrummet. Skolan gick väl snabbt, chill såhär sista veckan. 
 
Hjälpte en kompis med en grej nu efter att vi slutat och kom precis hem. Har en idé på var jag ska blogga om så ska sätta mig och fixa det nu alldeles strax. Hoppas annars att ni har det skönt, kinga sista veckan nu sen är det loooov
 
Arkiv bild som jag blev nöjd med hihi 
 

några hästar och ryttare

¦ Andra Hästar
bilderna är tagna av Sharon.

all we ever need

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
Tog en snabb powernap innan stallet idag som vi åkte till vid tre.
 
Cajjan hänkade för hon skulle provrida Cruella. Slutade med en glad Cajsa som trillat av en gång men endå ville ta henen på foder över sommaren. Cruella blir hämtad på fredag! 
 
Fixade hästarna och upptäckte ett litet sår på Soppans underkäke. Jag och Clara red ut och en snäll tjej från stallet med fjordningen Isak följde med en runda för att visa vägen. En mycket härlig runda i kuperad terräng! Tog den två gånger varav den ena med tjejen och Isak och den andra bara vi två. Mycket tempo i andra rundan varav den första var lite mer jämnt blandad. Soppan hade svårt att lugna sig och tacktade hela vägen sen. Det är ingen hitt att rida utan nosgrimma då bettet blir så rörligt och det gillar hon inte alls. Ska köpa ludd istället så får hon ha det på. Sen red vi tillbaka och hämtade upp Ester på vägen och så tog vi den andra slingan som går uppe på kullen typ. Skrittade bara av hela vägen även fast Soppan mest tacktade. Det positiva är väll att hon iaf inte är lat men mindre glad blev jag när hon inte lyssnade på mina förhållningar. Kom tillbaka med en svättig hästis. 
 
Skulle spola henne men hon var så jobbig! Hon var jätterädd för vattenslangen som har en sån "ducsh" på änden istället så fick ta av den för hon hoppade upp i luften av skräck alltså. Fjantig var hon minsann. Ut i hagen med ponnysarna som fått vars en munkorg på sig för att inte blir som tunnor. Soppan kommer gå med den ca varannan dag. Sen hade vi tid över så mockade hagen med innan vi stack till bussen. tar ca 5-6 min att cykla så det är härligt!
Bryter mot min egen regel och smetar ut mitt ansikte hehe. BC heter katten på bilden och han är bara såå mysig! Sharon fotade Ester när hon red i paddocken idag också.

Förste juli tvåtusenfjorton

¦ Andra Hästar , Djur
Längesen det var en sådan rubrik haha, har nog blivit bättre på rubriekr sen dessa behövdes men inte idag tyvärr..
 
Cruella provreds av en klasskompis och kompis (haha), hon var galen men tjejen tyckte om henne, så hon åker iväg på foder redan denna fredagen som kommer! Vi får en ny ponny någongång i början på lovet så hoppas vi att vi trivs med den. Ganska skönt att bara ha en häst att behöva rida sista skolveckorna. 
 
Fotade Ester lite i paddocken när hon red, höll dock hunden i koppel sammtidigt så vart inte nere på banan men jag tycker endå bilderna blev bra - på något vis haha. Dessutom snackar vi ju om Jessie hääär..
 
 

slutet på en långhelg

¦ Stallet , Vardag
söndag. enligt mig tråkigaste dagen på veckan. men till skillnad från vanliga seg-söndagar ska vi till stallet idag.
 
Beroende på vem som ska rida vem och vad de andra känner för blir det;
Paddocken för Cruella. Hon ska longeras lite först, bara i grimma och longerlina just för att springa av sig lite. Sen ska det fortsättas träna på uppsittningar och att hon ska kunna skritta lugnt. Ifall det går bra blir det mycket arbete i skritt och trav, halter och sånt. Vi måste lixom sätta grunden på nytt med henne. Hon kommer vi hålla oss i paddocken med tills uppsittningarna är klockrena och hon förstår gas och broms utan komplikationer.
 
För Soppans del kan det bli en tur ut. Spirit och Soppan skötte ju sig bäst igår så ev ska de få komma ut på en runda. Inte helt klart än men om det inte blir ut blir det paddocken med henne med. Kommer dock lägga fram bommar och ha lite markarbete. Till stallet ska vi iaf vid 3 och vi snackar nog ihop oss på bussen. 
 
Ska på loppis med mamma snart med hihi så kul ju.
Har även tvättat alla våra schabrak och ting som vi tagit hem så allt blir rent och fint!