¦

Vi på Spirit

Jag och Sharon, bilder när vi rider Clara's ponny Spirit!
 

¦

Hoppträning 30 April

Skrittade fram ute och inne började vi trava fram över bommar. Hon gick som vanligt fin men fuck vad stark hon var idag. Asså sjukt har aldrig ridit en starkare ponny. Inte nog med att kimblewicket redan var på det näst skarpaste hålet så kunde jag inte få stop på odjuret. Alltså hon kunde varken stå still eller och när vi skulle ut på spåret så flög hon av i galopp och jag fick hålla mej så gott jag kunde. Värsta dragkampen. Skyller på att hon fick dubbelt foder igår. Men nog var hon duktig förutom att hon testade min styrka.
 
Hoppade först komination med ett vanligt plank på kanske 60 och sedan en bred (för mej) oxer på som högst, skulle jag gissa på 90. Tog det några gånger, hoppade allt idag men stark som en oxe. Sedan byggdes det om till studs, tre studs med låga kryss. Gymnastikhoppning och ponnyn var glad och hoppade! Blev både utan stigbyglar och utan att hålla sej till slut! Gjorde även lite "nybörjarbalansövningar", kaptensvändning, jorden runt och sånna nudda hästens öron grejer. Travade och skrittade av.
Ester och Narisa.
 
Vet inte om Sharon har sagt det men på fredag eller lördag kommer vår nya ponny!
 

¦

All night longer

Igår:
 • Ridnignen gick toppen :)
 
Skolan: 
 • Jag och ricky kom på en "oendlig" ekvation hehe, omedvetet såklart ;) men endå haha
 
Idag:
 • Va i skolan - inget speciellt
 • Kom hem och skulle testa andra skärmen som sålart inte funkade F*ck. Hittade problemet och åkte ner för att köpa en adapter. Kom hem och det visade sig att adaptern hade fel ut och ingångar ( -.- ) så mamma åkte för att köpa en ny hehe... 
 • Imorgon är det heeelg

¦

EDIT;

Så alltså, ändrade planer för imorgon då Narisa åker (oklart än om vi rider henne imorgn då hon åker på eftermiddan). Så rider henne sista gången idag (kanske imorgon) sen flyttar gullegrisen. Men, Sarah har redan skickat länkar på ponnyer hon kan tänka sej att köpa och eftersom hon inte vill att vi är hästlösa alltför länge kommer någon säker redan i slutet av veckan eller i början av nästa! Har även fått klartecken om att vi kan rida henne imorgon så paddockplanen ställs inte in och ni kommer fortfarande få bilder!
 

¦

In school

Sitter och väntar på fysiken, sedan lunch, svenska och sist teknik på elevensval =)


¦

Idag + imorgon

Home.
 
Dagens planer. 
- Kolla på tv
- Tumblra
- Äta
- Sova
Senare idag.
- Åka till stallet och träna
 
Alltså Clara skulle hoppträna för Mathilda och så undrade om jag osså ville och man tackar aldrig nej till en hoppträning inte! Så på schemat står alltså hoppträning med en antagligen pigg Narisa då hon råkade få en exkta hink foder igår, wopsi.
 
Morgondagens planer.
Efter mitt önskemål lånar vi paddocken ca kl. 14.00 och rider dressyr och fottar! Ska bestämas en outfit ikväll och en massa bilder imorgon!
 

¦

Dagen i helhet

Kommer utförligare inlägg ikväll.

Skolan:
Jag och Ricky på matten alltså! Bad ass motherfucking genius ;D

Stallet:
Ska öva på att räkna galopp språng i ridhuset på Narissisen

Hemma:
Fysik labrapport
Kemi
Instalera en till skärm till datoooorn hehe


¦

Åsiktsinlägg - Sporrar och spö

Antagligen det mest vanliga åsiktinlägget. Men själv tycker jag det är våldigt kul att läsa andra tankar om detta ämnet så why not?
 
Kan börja med att säga att min åskit om detta ändrades i början av året. Förra året var jag starkt emot sporrar och red med dem allra första gången i sommras. Jag gillad det fortfarande inte och föredrog spö framför sporrar. Sedan hade jag/vi detta snacket med en tjej i stallet (hmm skriver inte nam ifall att). Det var faktist det som hon sa som fick mej att ändra åsikt. Alltså hennes poäng var att skänkeln redan är en 'naturligt' hjälpmedel och sporrarna kommer endast göra din skänkel tydligare och förstärka så att säga medans spöt kan komma mer plötsligt och det är mer 'onaturligt' för hästen att på en klatch på halsen eller baken. Och ja, så nu föredrar jag hellre sporrar (olika från häst till häst) då det kommer mer naturligt och endast förstärker skänkelhjälperna. Såklar ska man vara mer försiktig med sporrar och inte överdriva. Och såklar, kan man rida utan båda på en häst t.ex Narisa så är det ju super och det föredrar jag allra helst. Sporrar ska användas med försiktighet och måtta och den som använder sporrarna ska kunna använda dem rätt utan att skada hästen.
 
Sedan gillar ju inte alla hästar sporrar t.ex Fiona. Hon tyckte de var störiga och blev så sur så jag vi ville knappt rida med dem på henne och hade hellre spö på henne.
Spö och sporrar.
(på sista bilden har jag både och men det användes med måtta och spöt var mest bara där)
 

¦

My little pony

Är hon inte vacker? =)
 

¦

Till Bästa Ester

Ester kommenterade först och då hon är blogglös valde hon en ny frammsida till sin dv som ni hittar HÄR
Grattis Escht!

¦

Vad tycks?

I brist på annat och med massa ideér i huvudet blev det lite nytt på bloggis. Då jag även har EN idé till på en header har jag tänkt att försten som kommenterar (och full följer mina krav) får en ny header! 
 
Kraven:
 • Bilder fotade med systemkamera
 • Inga avskurna öron,hovar huvuden eller annat
 • Vill du ha speciella färger skriv hex koden
Så vad tycks om vår uppdaterade design? 

¦

Flämt

Har verkligen inte gjort någonting sen jag vaknade :o Dessvärre vet jag inte vad jag ska göra heller så ni får mer än gärna önska inlägg :D

¦

Seg-söndag

Enligt mina beräkningar så ska Narisa vila idag så ingen åker till stallet idag. Annar är det en vanlig seg-söndag. Söndagar måste vara den värsta dagen på veckan, skola nästa dag, jag har sällan nått att göra och bussarna till stallet går skit. Ska kolla alla sändingarna idag (ridsport ofc) hade jag tänkt och blogga en del om jag som vanligt kommer på något att blogga om. För övrigt har jag och Sharon kommit på en brilliant spar-idè till FHS, så om den håller blir det super! Längtar mer än någonsin till Falsterbo HS åhh..
Följande veckorna till sommarlovet blir ungefär såhär:
(Nästa vecka) V.18 - Vanlig skolvecka men röd dag 1 Maj och förberedelser för orienteringen.
V.19 - Vanlig skola mån-tis sedan oreinterar alla klasser ons-tors, tror vi orienterar på onsdagen och är lediga på torsdagen + fredagen men är lite osäker än. (PÅ FREDAGEN SER VI 1D)
V. 20-21 - PRAO
V. 22-24 - Sista veckorna innan sommarlovet (v.24 fram till onsdag). Kommer nog bli en del prov men vi kommer ju ha typ "städdag" och sedan så har vår klasskassa en del pengar som vi ska göra nått kul för =)
S O M M A R L O V
 

¦

Photoshops Tips Del 2

Få en oskarp bakrund
1.Tryck på Quick Selection Tool (Snabbvals verktyg)
2.Ha plus penseln
3.Ändra till den stolek du vill ha på penseln
4.Markera den yta du inte vill ska bli oskarp (i detta fall hästen)
5. Håll in Ctrl + Shift + i (du markerar den yta du vill ska bli oskarp)
6.Tryck på knappen Filter (Filter)
7. Tryck på Blur (Oskärpa)
8. Tryck på Lens Blur (Linoskärpa)
8.Här ställer du in hur oskarp du vill ha det
9. Se till att det står på Pentagon (5)
10. Se till att det står på Gaussian 
Tryck på Ok oh bilden är färdig!

¦

Yesterday was payday

Vid 10 stack som sagt jag och mamma till någon secondhand butik hon ville till, sen efter det gick vi till centralen för jag ville köpa en Caramel Hot Chocolate inne på Starbucks så den köpte mamma till mig och efter det så gick vi på stan.
 
I H&M hittade jag väskan jag ville ha och ett militärgrönt linne, inne på Zara köpte jag ett par beiga jeans som mamma betalar helften av.
 
Det bästa med att shoppa med mamma är att man kan gå lite över gränsen och handla på hennes kort också, heh.
 
Sedan stack vi till en annan secondhand butik och sen så ringde Gabbi och sa att vi ska ses vid Starbucks runt 2, så vi slet lite extra på skorna och stack till Åhlens där det var gratis sminkning, så ja... jag fick en gratis maskara iaf och så köpte vi typ en så "extreemt bra" och extreemt dyr rengörings grej till min hemska hy, lalala mamma betalade.
 
Kom hem kl tio i 6 något kan jag tänka mig så jag har varit borta heeela dagen och är trött som in i haha, nu gråter mitt konto..

¦

Alltså

Det går sådär att hålla i pengarna. Imorse så trodde jag att jag inte skulle ut någonstans men sedan så ville Alex ses så why not? Fikade på Starbucks sedan köpte jag en hamburgare på bk och sen gick vi till stan. Klev in i första butiken och bestämde mej för att köpa min efterlängtade tröja. Det är ingen speciell eller så utan skulle va en långärmad, liiiite tjockare enfärgad tröja. Knallade igeom typ 500 butiker, inget i Monki, HM eller Gina asså massa snyggt men när jag väl hittade en sån så kostade den 300 spänn... Massa snygga från Cheap Monday i en random affär men kostade typ 400 spänn. Efter typ 3h så kom vi äntligen till gågatan och in i nästa Monki, och brevid så fanns ett till Gina där jag ville gå in. Och äntligen, de hade mid-season sale och precis de tröjjorna jag ville ha fanns för typ 99 spänn :D Köpte två (bild).
Tillsammans så kostade de 148 (den gråa kostade 49:-).
 
Sedan så gick vi till Centralen igen och Alex tog bussen hem och vi cyklade hem! Vart nog tvungen att köpa dem då jag har lite #concertdepression alltså det var typ exakt en vecka sedan vi satt i arenan och väntade på Justin...
 
Days left until 1D concert: 13
 

¦

#Starbucks

Ska till Starbuck och stan med Alexandra (vi ska med henne på 1D konsären) så vi sticker till stan en stund med henne, först såklar Starbucks och senare affärer! Eftersom Sharon inte hittade en sån tröjja jag ville ha får jag se om jag själv hittar nått värt pengarna. 
 

¦

Morgonmänniska

Vaknade som vanligt mitt i natten och tog som vanligt över en timma att somna igen. Iaf kollade Young Rider och måste säga att det är väldigt kul. 2st blev felfria (även i omhoppningen) sen så var det typ några som trillade av och allt sånt inte för att jag hade gjort det bättre själv. 
 
Sharon och mamma åkte till stan och bad dem om att köpa en tröjja ifall de hittar en efter mitt önskemål, får se. 
Inget stall idag då. Får se vad som hittas på under dagen, ska nog kolla küren en stund. Jaja, hoppas jag kommer på något inlägg tills senare, ligger ett tidsinställt under dagen!
 

¦

Photoshops Tips Del 1

Räta upp bilder
1.Höger klicka på Eyedroppertool (pippetverktyget)
2. Välj Ruler Tool (Linjalverktyget)
3. Dra med musen längst den sneda linjen som du vill räta upp bilden efter.
4. Välj Streighten (Räta)
Sen är bilden rät och fin!

¦

De 9 bästa

Ska jag vara helt ärlig var detta nog det såraste jag gjort under hela veckan. Jag menar,visst vissa bilder totalt skäms jag över och vissa är helt enkelt bara snäppet bättre. Sen finns det ju mängder av bilder som jag är hur nöjd över som helst så ja det tog tid att hitta de bästa. Var tvungen att välja lite blandad dessutom för jag kan ju inte lägga upp alla från typ MCHS... och jag är ju faktiskt bra på att fota ( bra självförtroende här jao ) så det var väääldigt svårt att välja heh. 
 
Blommor på gården förra sommaren. 
Blommor igen fast i Rönneholmsparken tror jag ehe
När vi flög till Grekland, taget ur flygplansfönstret, ganska obvious men endå
En liten båt i Oslo, när vi var där på kryssning med pappa
Min personliga favorit från FEI worldcup förra sommaren.
En grön bild på Gaia också i sommras
Hera när hon sover, übersöt
 Vinter i stugan i Malmbäck
En förtrollad skog i Tjekien 
 
 

¦

Hopp och dressyr

Kom till stallet, plockade fram Narisas saker och gick och hämtade henne i hagen. Fick en sån sommarkänsla, hästarna står utan täcken och grimmor och jag hade ingen jacka utan kofta och det var vindstilla. Och sen efteråt fick hon mat i stallet innan jag släppte ut henne precis som på sommaren :D
 
Iaf, ridpasset. Började rida fram, bågar, volter och skänkelvikningar. Stort steg har hon så var helt ovan jämtemot Fionas så tog en stund innan jag rättade till mej. Hon är en ganska stark liten dam och idag var hon även stel i höger så gjorde mycket volter och sånt. Men måste säga att hon gick väldigt fint, nästan nere i form hela tiden! Arbetade henne i båda varven och tog sedan några varv i galopp i varje varv. 
 
Sedan så ville jag hoppa. Kände på mej att det var ca 1 vecka sedan sist så tog fram ett hinderstöd och en pall och koner och staplade dem på varandra haha. Började på ca 50cm först sedan höjde jag till 65 och sist till ca 80. Gick superbra och gillar verkligen Narisa i hoppning! Hon må hoppa en ur sadeln men till slut fick man in hur hon hoppade och roligt nog blir hon mycket finare i munnen vid hoppning. Satte fast min mobil i bjälkarna så filmade när jag hoppade men filmen blev väldigt suddig och så fick jag hoppa av (kom fel så hon rev) så trillade bommen hela tiden.. x)
 
Iaf sedan tog jag undan hindret och dressyrade lite till och der gick jättebra! Sedan tog jag in henne och gjorde iordning henne + gav henne sin mat. Hon tar sån grym lång tid på sej att äta upp, spiller ut hälften och sedan var jag tvungen att hälla över det till en större span då hon höll på att hälla ut allt från den mindre hinken. Släppte ut och fixade iordning hennes saker i sadelkammaren! Det bästa är nog att hon har en hoppsadel så jag trivs super i den hehe.
Ja, man ser att det är en häst iaf..? Vart väldigt mycket frame med handen till en början då hon hoppar lite skumt ibland och hon blir lite såå när man råkar dra henne i munnen.
Ungefär 80 uppskattade jag det till.
Så rev hon en gång för hon hoppade av lite tidigt. Sedan det att hon hoppar väldigt mycket mot sargen vet jag inte varför men när jag kom i svängen så ville hon inte riktigt lyssna på mej så (man ser på videon att jag försöker styra henne mot mitten) för hon är ganska stark så istället för att klydda till det för oss så lät jag henne hållas där.. =)
 
Inlägget blev försent pga att pappa kom och kollade på WC hoppningen och fick pausa lite då och då för att göra nått med lillasyrran!
 
Imorgon så rids hon ut av Cajsa (Clara, Cajsa och Ester) passar gården så de undrade om de kunde låna henne till en uteritt och det passade bra.
 

¦

Sedan Ög har jag...

Blivit mer bestämd. Framför allt i hästsamanhang men även utanför 'hästlivet', alltså jag mesar inte lika mycket kring åsiket och runt hästar (marken och på hästryggen) är jag mer tydlig med vad jag vill.
 
✔ Jag har börjat gilla dressyr mer sedan jag började i Ög (antagligen för att det är fritt att rida här och att det är mer dressyr är på ridskolan).
 
✔ Lärt mej hur man rider en häst i form. Alltså det är inte alltid det blir bra men under sommaren 2012 lärde jag mej mycket om hästens form.
 
✔ Blivit mer besatt av hoppning haha. När jag inte hoppat på en vecka så känns det som 10 år x)
 
Jag har lärt mej att lasta (och lasta av).
 
✔ Lärt mej att handsak med unga hästar och till viss del hur man ska börja med deras inridning.
 
✔ Allmänt mycket om hur en sadel sitter rätt på hästen, skor på hästen och verkning och olika bett och dess funktion.
 
Jag har lärt mej att longera och lärt mej om löshoppning.
 
✔ Fått en väldigt bra balans, speciellt barbacka.
 

¦

Ska införskaffas

Någon dag hehe x)
¦

Tinker Bell and the Great Fairy Rescue

Hehe ska kolla på den alldeles strax, älskar alla disney pixar filmer *___*

¦

Pjuh

Kände för att gå ut och springa i det gråa vädret så tog och gjorde det. Gick till pildammarna och sprang ett helt varv runt stora dammen och sen ett till varv med snabba intervaller. Gick sedan hem och inte nog med det gjorde jag 50 squats och 70 hoppauppochslåihopanklarna
Ska även till stallet och rida Narisa men vet inte tid eller så än.
 

¦

Ny Header

... Igen. Blev inte alls nöjd med den förra så här kommer en ny som är toppen :D

¦

#Igår

Var så hemskt trött när jag kom hem så jag orkade inte sätta mig vid datorn, därav inget bloggning från mig. 
 
Skolan: Hade Classy-swag enligt några killar i sjuan-åttan haha, j*vligt tråkig dag egentligen, fick knappt göra några aktiviter även om det skulle vara en "aktivtetsdag" :(
 
Stallet: Åkte dit vid 2 så vi red i padocken. Då Fiona säljs så rider vi ju Narissa så jag tod henne igår och det gick hur bra som helst! Red även Spirit lite eftersom klara ville byta ponny haha. Satt sedan på Fiona i hagen bara sådär för sista gången, men drog sedan in henne i ridhuset för att hoppa lite i grimma. Åh hjärtat kommer sakna henne ♥ Men Narissa är fin hon också! :)
 
Idag: Har vi studiedag hihi :D
 

¦

#nu

#nutittarjagpåWChoppning


¦

Länge leve längesen

~ 30/5 - 2011 ~
 

¦

EDIT:

Både Gulla och Fiona åker imorgon så vi kommer rida Narisa tills hon åker =)
D-ponny, sto 10 år.

¦

Helg ✝

Yes, kom hem tidigare från aktivitetsdagen i skolan och imorgon har vi studiedag! Gjorde massa lekar/övningar typ x) På en sån gemometrigrej så fick man några geometriska figurer så skulle man bygga figurer av dem och läraren sa att vi inte fick bygga samma men vi missade det så vi byggde typ 10 lika dana figurer och fick... 1 poäng c:
 
Har sånt Ben&Jerry's måsteha men har inga pengar så kan inte köpa nån... Även av den anledningen vi inte kan passa gården med Clara, Ester och Cajsa i helgen.. Hehe mamma vill inte ge oss några pengar + att vi måste åka till pappa jaja.
Får även se hur det blir med Fiona, antingen åker hon (mest troligt skulle jag tro) eller inte. 
 
Om Fiona åker kommer vi ta Narisa och Ester påbörja inridning på Gaia.
 
 

¦

Vill ha

Något jag och Sharon inte har mycket av är pannband, endast två stycken i vårt ägo.
Har många gånger velat beställa från kyroridinggear.com och i det fallet ett rundsytt och lackat!
Sjukt läcker och det syns verkligen och supersnyggt! Kostar inte farligt mycket heller så vad är problemet? Vi kan inte bestäma vilken färg.
Alla är sjukt snygga och hade matchat flera av våra outfits...
Får se om vi kommer fram till någon färg under FHS då de säljs där och kankse vi införskaffar oss ett sådant (om de inte är överpriser)!
 

¦

Duktiga Gulla

Efter skolan far jag till stallet med Clara och Ester.

Fiona skulle provridas så vi bestämde oss för att rida ut. Vem red då jag? Jo Gulla. Det var första gången hon reda ut med ryttare på ryggen! Och kan inte säga att det kunde gå bättre! Hon var inte rädd för något men var lite mer framåt och började trava ibland när vi skrittade dit. Red vägen till läskiga bonden då hon gått förhand där innan. Åh kan inte beskriva hur duktig hon var! Hade en halsring för säkerhets skulle och så fick jag rida i mitten ifall jag skulle trilla av. Gjorde upp värsta planen ifall hon skulle bocka av mej och sticka iväg x) Men hon travade på fint, och galoppen..hmm... Den var långsam. Väldigt långsam. Fick precis fram henne i galopp haha men sen så kunde vi galoppera på i lugn takt! Hon var ju väldigt trött efter att vi travar så mycket (tanken var att trava bort hennes energi så hon inte skulle göra nått dumt i galoppen). Galopperade ganska mycket så sedan fick Clara och Ester rejsa men Gulla orkade inte mer så vi travade bara. Hon gnäggade efter dem hihi.

Sedan så går det ju ute dygnet runt nu (sköööönt) så släppte sedan ut dem igen! Det hade gått bra för dem som provred Fiona men de visste fortfarande inte om det ville ha henne. Ifall de inte vill ha henne så kanske hon åker till ett dressyr inriktat tillridnidningsstall (eftersom vi inte kan utbilda en unghäst + att vi är mer inriktade på hoppning). Så ifall hon åker åker hon på fredag. Då är tanken att vi tar över Narisa medans Ester påbörjar inridning på Gaia. Sedan så cyklade vi mot busshållplatsen men vi tog en omväg och så hittad ett par gungor vi var tvungna att gunga på x) Och så går lille Batman utanför sadelkammarens fönster hihi :)

Passar på att gratta Caspar på 19 årsdagen! (dicasp)


¦

Bloggar från tha tv

Sitter nu vid tv:n och bloggar hehe. Har kollat på film och så har jag tumbr:at lite också. Hittade denna underbara låt innan idag också 
 
 

¦

Åsiktsinlägg - Märken

Inspirerad av andra bloggar hehe.
 
Att rida runt i märkessaker eller inte? 
Själv äger jag inget dyrare märke till varken mej eller hästen förutom möjligen JW jackan (Lami-cell hjälmen). För mej spelar det ingen roll om det är märke eller inte. Klar man 'följer strömen' lite alltså i vad om är inne i hästvärlden. Men annars så köper jag nog mest vad jag tycker är snyggt. Och såklart tycker jag att märkes saker är snygga men jag vill sällan lägga för mycket pengar på en märkesgrej (mamma lägger till på en del). Jag dras nog mer mot märkes saker men fastnar jag för ett snyggt billigt schabrak så köper jag det med. Sedan så kanske märkessaker kostar mer men håller bättre och längre..? Men det är ju inte alltid. 
 
Sen det att ett par Animo ridbyxor (t.ex) gör att du rider bättre gör de ju inte men de kanske är bekvämare och istället för att ha ett par dåligt sydda ridbyxor och rida runt obekvämt så kankse du slipper tänka på det och istället fokusera på ridningen istället för vilka ridbyxor du har och hur obekvämt de sitter, så kanske rider du bättre mer ett par dyrare (märkes) ridbyxor..?
 
Men som sagt kvaliten, passformen och hur det ser ut går före märket när jag ska köpa nått ^^
 

¦

Sprängskiss

Är hemma igen, tredje dagen, så äntligen bestämde jag mig för att göra min sprängskiss till tekniken. vet dock inte vad hjag har gett mig inpå. Tog en paus nu och ska väl göra klart den senare idag heh

¦

I skolan

I väntan på fysik :3


¦

En bra bild

Vilken bild är bra egentligen? Vilka hästbilder (fotomässigt) lägga upp på en blogg? Hur många?
 
Det första jag kollar på in en hästbild är om hästen är i rätt steg. Felsteg är aldrig snyggt och läggar sällan aldrig upp felstegsbilder. Sedan kollar jag på luften runt ekipaget eller om något är avkapat t.ex öronen på hästen. Tycker även att vinkeln bilden är fottad ur är viktig. Inte nog med det tycker jag hästen ska gå någorlunda snyggt med.
Denna bilden är i felsteg och hästen går inte snyggt alls. 
Denna bilden är inte snygg den heller, hästen ser inget vidare glad ut och min sits är bara konstig. 
Hästen må vara i rätt steg men den går inte snyggt och halva hästen är avkapad.
 
En bra bild enligt mej så går hästen i rätt steg, någorlunda snyggt, inget är avskuret på bilden och bilden är tagen från en normal synvinkel.
Min sits på bilden är inte så bra men hästem är i rätt steg och går bra.
 
Sedan är det många fler saker som t.ex ljuset, skärpan och outfiten.
 
Tycker själv att det är kul med bilder från ridpass så kan sällan bli för många bilder tycker jag!
 
På tal om bilder så är det en tävling på ribban den 11 Maj och vill hemskt gärna fotta men det är dagen efter 1D konsären så vet inte om jag kommer orka.. jaja får se!
 

¦

Min dag

... Skola. Tråkigt så har inget bra att berätta direkt, typ bara att jag och Erika satte oss brevid varandra = får inget gjort. Sedan så hamnade vi i samma grupp på aktivitetsdagen på torsdag yey! Och sen hade vi extra teknik lektion och så var båda tekninklärarna där (Uwe och Jocke) och de kallar varandra älsklig haha och sen så blev jag klar med mitt larm så skulle jag visa det för dem och de tyckte att det var helt superbra och genomtänkt (hoppas på högt betyg nu då). Sedan så gjorde jag typ 591 läxor så har inget att plugga längre! 
Sedan har jag redigerat ytterligare en bild till en tjej och har två ideer till inlägg så ska börja skriva på nått mer vettigt snart!
Kan fortfarade inte fatta att vi redan sett han...Ska sååå gå på hans nästa konsär nära oss!
Dagar kvar till 1D konsären: 17
 

¦

Longering

Longerade först i ca 20 minuter, och hoppade sedan upp. Jobbade henne och hon var duktig idag med :)


¦

Hey there pretty brown eyes

Idag då; Cyklade till bion med Erika och Elisabet och innan bion så snackde jag och Josse om konsären (hon och vi var där) och ja, vi var typ överlyckliga ofc. Läraren kom fram typ och bara 'så ni har sett Justin Bieber hah'. Efter bion cyklade jag och Elisabet hem till henne och åt. Sedan så skulle vi till Malmborgs och göra en hemkunskaps läxa som visade sej vara svårare än förväntat och vi vände nog upp och ner på hela butiken. Sedan hade vi matte som vi hade vikarie på och han kom 15 minuter sen och släppte oss tidigare. Och idrott, spelade minitennis på uteplanen eller ja sprang och hämtade bollar för vi suger på att spela minitennis. 
 
Cyklade hem och tog bussen till stallet. På busshållplatsen så kom en typ 13 årig kille från ett asiatiskt land fram och frågade vilken buss som går till södervärn och så sa jag 'de två understa' och pekade på den där saken där det står vilka bussar som stannar här och 'de gula' och han tackade och hoppade på en etta.? Den går åt fel håll men haha x) 
 
Iaf kom till stallet precis när Ester skulle ner i ridhuset med Narisa. Gjorde i ordning pluttan som kom glatt i hagen =) Gick sedan ner till ridhuset för att dressyra lite. Hade lite otur med vädret då det precis stack ut en del sol när vi börjat rida, men de behövdes dressyr så ^^.
 
~ Utförlig beskrivning av dressyrpasset ~
Började med att skritta fram på långa tyglar i båda varven. Var noga med att hon inte skulle snedda då hon mer än gärna gör det. Kortade upp tyglarna och började ställa henne, göra stora volter och en serpentiner på vardera långsida. Hon var lite stel och ville inte böja sej men efter några gånger blev det bättre. Var även noga med att hon var frame för skänkeln. Började trav och böja och ställa. Gick in på en volt först och sedan bytte jag volt. Bytade varv och körde allt från skritten igen med serpentiner osv. Började trava och började ta i henne och jobba lite. Hon var inte helt sammarbetsvillig men stundvis gick hon jättefint. Började träna på igångsättningar och avsaktningar som gick mycket bra. Tog en galopp i ett varv först, galopperade på och hon var väll lite loj och så men aa. Bytade varv och övade avsaktningar osv i trav i det andra varvet. Tog därefter en galopp i det varvet med. Och sen poff så släppte hon helt! Travde i en lång och låg form och lyfte på benen! Travade så i ca 3-4 varv och bytte sedan varv och hon var minst lika fin där. Avslutade och skrittade av. 
 
Tog in och fixade henne för hagen och sen så släppte jag ut henne igen. Hade lite tid över så smörjde hennes sadel ordentligt och bytade till ett rent schabrak =)
Red med lurarna i idag (och musik ofc) sådär perfekt :*
Hemma nu och ska snart redigera minst en bild till en tjej... Blogg-appen funkar fortfarande inte så kunde inte blogga under dagen.. :/
 

¦

Redigera i PS

Krävs ju en del av de som vill få en bild redigerad haha och har sällan lust att redigera bilder till andra... Till en början tiden. Har sällan tid och stallet och skolan är där var min tid spenderas. Sedan är det lusten till att redigera och om man än har någon ide..? Kvaliten på bilderna. Åhh, kan inte jobba med kassa bilder såsom halvt kapade och ljuset heeeeelt fel. Sedan måste jag ha en "redigeringslåt" som går om och om igen. Och i detta fall så blev det.. 
Högt i lurarna!
 
Och sen så måste jag bli klar samma dag som jag börjar redigera. Det är väldigt sällan jag fortästter på ett projekt utan att bli klar haha x)
 
Iaf idag belv det en bild till ingen mindre än Clara (som för övrigt är mitt redigeringsoffer)
http://eighthoofs.blogg.se/
Och en bild till Frida (känner inte henne men som många andra bad hon om en bild idag)
http://friidaolsson.blogg.se/
 

¦

Mer från JB ♥

Alla klipp är för stora för att göra Gif's av och orkar inte fixa dem i nått annat så blir bara en dålig gif (går ju inte att hålla mobilen still och smatidigt sjunga och hoppa och allt) oh några print screens =)
De två första bilderna är från när DJ:n spelade en massa låtar och gaaahhh omg kan fortfarande inte fatta det.
Nu när man lyssnar på låtarna han sjöng på spotify så kan man typ inte fatta att man sjöng och hörde dessa låtarna live ååhh vill tillbax.. :( (kommer börja böla för att det är över)
 
DJ: I say Justin you say
Publiken: BIEBER
GASH
 
Det posetiva är att vi ser One Direction om 19 dagar! WOHO!
 

¦

Ugh ASDFGHJKL

Sharon har ju redan berättat om bästadagennummerett så jag behöver väll inte dra det en gång till..?
 
Men det var helt fantastiskt, allt asså. Till och med att vänta sittandes på asfallt i 7h. Skrek halsen av mej och hade lite allsång (alla låtar hah) och asdfghjkl. Minnet på mobilen blev snabbt fullt även fast jag bara hade filmer från när han sjöng och två bilder på mej och Justin 3. Det var btw väldigt kul när alla trode han va Justin och jag typ skrek när jag såg han. Asså han var grymt lik han från sidan eller aa, när man inte såg han så nära. Han hade ju blå ögon och hans käke var en aning bredare. Han var snygg. Sprang runt typ massa killar i vår ålder där och det sjuka var att alla var snygga..?
 
Kollade runt lite i shopperna (3 st likadana duh), överpriser.se. Asså en tröjja med Justin på kostade 250 danska..?! Heeelt sjukt men köpte ett armband för 50 danska bara för att ha nått därifrån. Konsären var helt sjuk grym fast vi stod ganska långt upp, men vi såg endå bra. Man blev helt avundsjuk när man kollade ner på de som hade GC... Jaja, det var asdfghjkl kul att se han och nästa gång satsar vi på GC eller Vip biljetter x)
 
Varken mitt eller Sharons movie maker funkar så blir nog inga videos men kan nog fixa Gif's så aa ^^. 
Jag och Justin 3 och två print screens på Justin ♥ Ungefär så såg vi han =)
Gillade alla hans låtar han sjöng igår (ofc) men speciellt tyckte jag om Out of town girl och Beauty and a beat +_+
 
Nu när man lyssna på låtarna (audio) så är det helt asdfghjkl och bara JAG HAR HÖRT DENNA LÅTEN LIVE GAAAHHH.
 

¦

Believe Tour

Kom fram till arenan kl 9 och hann precis se hans bussar komma, det blev typ kaos. Alla sprang efter och skrek haha. Sedan hittade vi vår ingång men ingen stod där och väntade så vi frågde en vakt var vi kunde köa och han sa att vi kan stå vid alm. ståplats bara att vi inte kommer få nogt band om armen. 
 
Vi satte oss ner bland alla andra och började vänta. Efter ett tag lämnade mamma oss och vi körde olika lekar och snackade + målade osss i ansiktet. Vid 11 tiden skulle jag gissa på, började vakterna tränga ihop oss en del då det till kommit massor av folk. Någon timme senare trängde de ihop oss igen men det var fortarande chill eftersom vi kunde sitta ner och vänta.
 
Helt plötsligt skriker folk som fan, och man får sådanna reaktioner att när någon skriker tittar alla dit, sådant hände typ hela tiden och så kommer det en kille dit var vi väntar och Gabbi skriker helt plötsligt OMG! JUSTIN!! Vi får typ panik men sen visade sig att det bara var en look-alike. Justin 3 hette han ;)
 
Vid 2 tiden började de tränga ihop oss ännu mer fast man kunde fortfarande sitta ner haha. Medans vi väntade gick vi runt lie och spanade in vad de hade i afärrerna. Köpte ett turkost linne haha, överpriser men #YOLO.
 
Insläppet var vid 5 och redan en timme innan reste alla på sig och det blev genast riktigt tryck och alla mosade varandra.. Jag bestämmde mig för att hitta en vakt för att fråga om vi inte kunde vänta någon annan stans eftersom vi har sittplattser och det kunde vi så vi ställde och i ingången bredvid där vi kunde sitta och chilla med andra haha ;)
 
Såklart var insläppet sent så först halv sex kom vi in, hittade våra platser och tittade på när arenan fylldes med folk. Justin skulle komma ut på scen visd halv 8 och det skulle vara slut halv 10. Men prebandet kom halv 8, en dansk kille, förmodligen ganska känd i danmark, som sjöng typ till kl 8. Hela skiten var försenad så föst kvart över 9 kom DJ T-James ut och körde igång, alla skrek hoppade och ja... Halv 10 kom Justin ut på scenen, man skrek sig hes och sjöng med. Halv 12 var allt slut och kl halv 1 var vi hemma :D
 
Två bilder på Gabbi och Justin :D
 
 
 
 
 

¦

Hold on till May

 
 
 


 

¦

You are such a perfect arrangement of atoms

  
  
  
  
 
 

 
 

¦

Ridpasset

Tog två bussen med Clara och eftersom hon ska sova där (tävla imorgon) och + så blåste det asmycket igen så fick bli inne igen. Red först själv i ridhuset och så fick Clara leka lite ridlärare. Tränade på min sits, lite formen på Fiona som för övrigt gick fint stundtals och sedan fick jag skutte lite. Gick bra det med hihi.
Printade från film. Hade lite långa läder men även fast jag kortat dem mest så blev de för långa (till hoppning). Så får ta och göra fler hål senare.
Sedan så skulle Sarah till Hööks så hängde med dit och tog sedan bussen hem från jägers. Fastnade för en JH hoodie i röd färg, åh vad snygg!
 

¦

Autumn Leavs

Rubrik = Ed Sheerans låt
 
Iaf, ska till stallet kl 2 och rida Fiona. Tror nog vi rider ut men var vet jag inte. Skriver såklart om ridpasset eftråt. Är annars helt sjukt taggad till imorgon för att se Justin ♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 

¦

#Hemma

Yes. Kollar TVD +_+ och lite Mtv som för en gångs skull kan spela en bättre låt. Och btw, VI SER JUSTIN IMORGON!


¦

Dressyr med F

Red i ridhuset för att det blåste något enormt ute så blev inne.
 
Kan börja med att hon har varit klumpig i hagen och fått en gren i ena ögat som nu svullnat upp lite men har fått order om att rengöra det varje dag så det blir nog bra. Hon var väldigt fin idag mestadels, hängde sej i handen ibland och blev något framtung. Hon gör verkligen mycket för att slippa jobba hah! Men måste endå säga att hon gick ner några gånger och precis till slutet så släppte hon rejält och kunde gå nere i 1- varv! Framsteg hihih =) Men aa, blev mycket trav och tussan var jättesnäll! 
 
X antal bilder från idag då!
(Ni kan se på vissa bilder att hon hänger sej och blir framtung. När hon hänger sej går hon gärna bakom lod med men gah de är inget man kan göra åt). Dissa min sits för den ser förskräcklig ut.
Finns allt för många fel på min sits idag och ponnyn (som iof gick bäst, men endå). Mina hälar, krokiga ben, blicken, handen, drar upp mina knän, säckar ihop mej osv. Ponnyn går bakom lod, framtung, hänger sej osv. Hennse bet tär inte för stort utan hon pillar alltid ut det mot en sida haha..?
 
Ska snart kolla på Criminal Minds. Vet inte om jag går till skolan imorgon än, får se =)
 

¦

Perfect

Finns inte mycket att skriva mer än att jag är stolt över vår prinsessa :D

¦

Fina prinsessan

Gick super idag! Red inte ut pga att det blåste något enorm men åh vad hon var duktig idag! Kommer massa bilder bär vi kommer hem! :) Btw, kunde inte ha den tänkta outfiten som skulle vara ett turkost HV polo men men..


¦

Yey!

Både jag och Sharon tar oss till stallet och förhoppningsvis tar vi oss ända till ängen och fottar! Ifall att vi inte kommer dit rider vi i ridhuset. Bilder blir det oavsett så vänta en ny bildbomb :D Annars tog jag äntligen tag i min teknik inlämning (sprängskiss) och än så länge har inget fuckat sej haha x) Har en bestämd outfit som vi aldrig haft innan men säger inte vilken! (Outfiten blir ändast ute så innan måste vi ha en annan, så hoppas hoppas ponnyn är villig och kan gå utan protester) :)


¦

Nahhh

Nahh, varken Clara eller Ester ska till stallet och pallar inte åka dit själv... Lika mycket som jag vill dit och rida prinsessan vill jag inte då...
1. Är fruktansvärt tråkigt i stallet helt forever alone
2. Jag kan inte rida ut själv för ponnyn vill inte lämmna de andra
3. Jag blir tvingad att rida i ridhuset och bli brun av dam
4. Det kan börja regna i eftermiddag
meeeen det positiva blir att..
1. Jag får ridhuset för mej själv
2. Jag blir inte störd av den andra som ska rida där
3. -
4. -
Hmm får se hur det blir, hon hade ju behövts rida både idag och imorgon då vi ska på Justin Biebers konsär på lördagen.
Ifall jag åker dit så blir det dressyr i ridhuset, men det var längesedan jag dressyrade så det skulle änå vara kul =)
Åh längtar oerhört tills man får se dessa underbara live ♥
Och på lördag ser man Justiiiiiin ♥
 

¦

Duuhh

Hemma igen haha x/ Åker iaf till stallet i eftermiddag och rider prinsessan! 
Harry:
Me:
 

¦

Eskadron

Efter att inte ha nått att göra så kollar jag alltid runt för nyheter eller allmänt hästsprotbutiker på nätet och blir hemsk frustrerad när man inte kan köpa det som finns på skärmen D: 
Eskadron som jag då gillar har igen fått en ny kollektion, super syggt!
Bajs för liten bild.
 
Iaf sjukt snyggt tycker jag då mewhehe x)
Mest fastnade jag mest för schabraket såklart 
horsemeup visas det bara i dressyrmodell så vet inte om det finns i allround eller hopp men de brukar ha i allround....
Ett par lindor i matchande färga hade inte suttit helt fel heller haha x)
 

¦

gjr3hvrpoihro

ÅHHH, läste klart fanfictionen och typ dog. Men den är som tur inte klarskriven än. Eller aa, läser den översatta versionen. Sitter och dör typ omg måste läsa mer av den men hittar inte den på engelska änns längre..? D: Antingen läser jag ff's hela dagen eller kollar serier hela dagen. Meeen typ alla serier jag kollar på har mid-season break så jag fär läsa ff's istället. Åh, behöver mer av deeeeennnn. JAJA, någon hittade den åt mej på engelska på tumblr men vill ha den på svenska nkkope2.
 
Iaf, vill ni läsa någon ff's (ditt liv kommer förkrossas när den tar slut) men ifall ni fortfarande vill måste ni läsa de tre bästa, Dark (den jag läser nu, svår att beskriva, måste läsa den själv, du kommer dö och ditt liv kommer ta slut), Dorm 128 (första jag läste, mega bra, slutar sorgligt, jag börjar gråta) eller/och The Corner (skitbra denna med, men tror hon slutade skriva den...). Aaa, länkar får ni fråga efter haha x)
 
Kan till-lägga att ff'sen är då om en i 1D såklart :*
Nu ska jag gå och för jag har inget att läsa, ingen serie att kolla och pallar inte plugga läxor.
 

¦

Tattoos? No...Many Tattoos? Yeah...

Woop woop
 • Kamera
 • Sex olika glassar
 • Uggla
 • Believe
 • Pac-man
 • Panda
 • YinYang
 • Infinity tecken
 • Balong
 • Hamburgare
 • Hjärtan
 • Play-paus-rewind

¦

Vår?

Börjar man tro att våren är här? Hihihoho vi kunde sola oss innan vi gick in till hemkunskapen :DD Iaf, så gjorde jag och Hanna världens godaste Torsk :) Det hela är som en tävling typ, killarna i köket bredvid (Wd & Ricky) tror värkligen att de är Gordon Ramsy :o Sen var allt chill redovisningnen som vi hade på engelskan gick bra och jag började inte asgarva totalt *phuh* Målar nu mina naglar hehe, en bild på vår übergoda mat :)

¦

Blogga blogga

Åh love till vädret idag <3
 
Iaf var i skolan och sånt skit och kom nyss hem. Ska fortsätta läsa världens bästa fanfiction och dö.
Photoshopad men snyggast omg
 

¦

Wunderbar ^.^

Fiona trimmades på gräset i ett riktigt härligt dressyrpass! Hon var riktigt fin emmelanåt. Stolt över min prinsessa, ah finner inga ord för hur go' hon var alltså! Vet inte ifall jag orkar sätta på datorn när jag kommer hem (tog en senare buss = är hemma 20:45 typ) så det blir förmodligen inga fler inlägg idag :)


¦

Usch och blä

Några dissar inom hästvärlden från mej ^^
 
1. För stor padd/för litet schabrak..?
Tycker det är fruktansvärt fult när sadelpadden sticker ut utanför schabraket. Man kan väll ha ett större schabrak  eller en mindre padd..? Nej, fult nummer ett.
2. Brunt på brun häst..?
Nej tycker inte det är snyggt alls. Blir heltklart för mycket brunt. Ljusbrunt hade väll dock funkat men inte den nyansen ponnyn är i.
3. Helt omatchat på tävling..?
Inte ofta man stöter på det men Erika lyckdes ta ne bild haha. Nån tävling på ribban och ekipaget var då verkligen inte i samma färger. Hemma är det helt okej men på tävling hade man väll ändå kunnat matcha lite..?
Bild tagen av Erika.
 
Inget mot just ekipagen på bilden utan i allmänhet.
 
Vad tycker ni?
 

¦

Rubrik

Blö på rubriker haha x( iaf kom hem från skolan, åt och fixade med en läxa. Äter mina älskade Crunchos :D Har iaf kommit på ett bra inlägg till senare idag :)


¦

Rosa paljettskor

Aa, invigde mina rosa låga converse! De är inte bara rosa utan har även paljetter haha x) Har dem när det är varmt som det verkligen var idag så hoppas på sommar nuuuu. Myggen börjar osså visa sej vid busshållplatsen med dock..


¦

Mesiga ponnyer

Det är precis vad Fiona och Narisa är utan Spirit.

Skrittade ut barbacka i det varma vädret och skulle förbi gula huset (blått nu) men inte skulle ponnyerna det, trotsade oss och tycket allt var sjukt läskigt ock backade på varandra. Fick tillslut förbi dem ock svängde in till läskiga bonden. Kom inget vidare långt där heller så bestämde oss för att vända och skritta till Gertrud istället (granngården med hästar).

Tog en sträcka i trav i allén och så trodde ponnyerna vi skulle hem så de ville inte heller vända till Gertrud (andra hållet från hem) men vi fick dem att gå dit till slut. Fiona var helt till sej av att se andra hästar och kändes som en tickande bom när vi stod vid första hagen. Gnäggade till hästarna som stod en bit bort och så fick de titta lite på dem, Narisa och Fiona. Skrittade sedan hem och hela turen tog ca 30 minuter.

Tog in Gaia och sen skulle vi ta in Gulla men som vanligt går inte det om Spirit är ute så fick ta in alla hästarna. Fixade sedan Gulla och red henne i ridhuset i ca 15 minuter. Första gången jag red henne på hack och tycker hon går sämre att styra men annars lyssnar hon jättefint. Tränade på avsaktningar och igångsättningar och det gick super!

Två bilder från idag :)

Hacket kan verka vara långt ner men står man framifrån sitter det bra.

 


¦

Film hoppning 14/4

 

¦

Well that's awkward

Skolan var typ som alla andra dagar, dock var det ju varmt idag :)) Hade aerobic på idrotten som var roligt :) Det var 101 år sedan titanic sjönk <-- vet inte varför jag bara helt random skrev det o.o och sen längtar jag till att soundtracken för Gatsby kommer ut hehe :D Johanna läste fel på son:n så istället för "alla får inte plats inomhus.." läste hon "Allah får inte plats inomhus"och jag,Gabbi, Erika och då Johanna började asgarva x)

¦

Skolan

Ska lyssna på en sån överlevande från andra världskriget och sen idrott. Skrittar ut en runda med Ester och Narisa så de får sträcka på benen sen gårdagens hoppträning! Uppdaterar mer senare! Kladda på handen ja x)


¦

Hoppning i Jokeyläder

Hoppade som sagt idag. Clara plågade mig med jokey läder. Det gick bra torts att hon var seg som fan. Kom som hägst över ett räcke på 90. Hoppade även spirit et skutt :)
 
 
 
 
 

¦

Smakprov

Här är ett litet smakprov om hoppningen idag, ett mer utförligt inlägg pch fler bilder kommer när jag är hemma :)


¦

Lite snabbt

Jag Gabbi blev hemkörd och de andra åkte till stallet. Köpte ett par stigläder och hittade tyvärr inget mer.. Äter pizza nu och snart ska jag och mamma till stan en stund! 
 

¦

Ett träd

Samma träd men bilderna tagna olika månader och tidpunkter på dagen =)
 

¦

Söndag

Vaknade typ kl 7 och bara kollade mobilen till halv åtta sen vaknade Ester (sov i mitt rum och Clara i Sharons) så jag och Ester är vakna med vet inte om de två har gått upp och pallar inte gå och kolla haha x) Iaf blir körda till en hästbutik där de är utföräljning men har som vanligt ont om pengar med får se om något billigt hittas! Mer uppdatering kommer under dagen om blogg.se appen vill sammarbeta med mej x)
Nån random gång vi sov i sadelkammaren x)
 

¦

Penny

Gick till Ribban med hundis och knäppte några bilder!
Sista bilden är på någon random vovve som kom :)
 

¦

Grus och åter grus

Claras rubrik. Red på grusvägen som de nyligen har laggt nytt grus på så de går inte att rida där så vi böjde av till gräsvägen och galopprejsade lite där. Mamma var med och fottade meeen bilderna blev ur fokus eller så kom inte halva hästen med :D Åkte hem runt två och Ester och Clara följde med hem sen gick vi ut med Penny och bilderna på Penny får ni senare idag :)
Några bilder från idag!
(Ester saktar in på denna bilden)
 
Och smakprov på Penny som är Claras hund =)
 

¦

2 Till

Hittade två bilder till som jag redigerade lite smått ^.^

¦

Hela dagen

Kan börja med att säga förlåt för dålig blogging men blogg.se appen har inte funkat för mej så..
 
Iaf var i skolan idag, hem och sedan till stallet. Löshoppade hästarna då det inte gick att rida ut pga den tjocka dimman x( Fiona hoppade jättefint och tog själv ett supersprång i grimma och grimskaft sedan fick de skritta av. Mockade även stallet och fixade då Sarah var sjuk! Åkte hem tidigt så blev inte mer än en timma i stallet eller så (: Har ätit pizza och först nu kunde jag börja blogga. Ska kolla på någon DiCaprio film med Sharon men hoppas på att jag kan komma på nått vettigt att blogga om senare!
Sötaste Fionais kommer alltid med spetsade öron mot en i hagen när man ska hämta henne :'')
Sötisponni :)
Och det fina språnget =)
Och en Gif på det med får ni :D
Har äntligen lärt mej hur man gör dem större haha!
 

¦

Cajsa & Optimus Prime Del 2


¦

Cajsa & Optimus Prime Del 1


¦

Bilder & annat skit

Visste ni att killar inte vet hur vi tjejer sätter upp vårat hår i en enkel hästsvans? Hela klassen satt i korridoren och väntade på sista lektionen. Jag satt lutad mot Erikas knän och hon satt emmelan Gabbi och Ricky. Hon tog loss min toffs och frågade om hon fick göra en inbakad fläta på mig och det fick hon men den blev inte bra så när hon skulle sätta upp mitt hår igen sa Ricky: Asså jag fattar inte hur ni gör det..  Vi bara: gör vad? -Men, sätter upp håret sådär.. Vi bara: Allvarligt? och så till lägger Wd: Men Ricky... Dem är ju kvinnor, dom kan sånt och vi bara okeej o.o 
 
I vilket fall som helst, kom hem från skolan och skickade bilderna på Cajsa och Fabbe till henne och satte mig själv och redigerade några av dem. Blev själv väldigt nöjd med bilderna men ni får hemskt gärna ge feedback endå! Här kommer två bilder (lite av ett smakprov, typ) och sedan kommer det två tidsinställda med 15 bilder i varje.
 

¦

Trött

Blir bara ett mobilinlägg då jag inte orkar starta datorn.
Va i skolan till fyra och skulle sedan hem med Cajsa. Hon glömde dock sin mobil i skolan så det blev lite kaos enda tills Betty och Wd kom och lämnade den till oss i Rönne... Okej, så vi åkte till stallet och Cajsa kom fram till att bara rida Fabian så vi skulle hinna med mockningen och allt runt om. Vi kom fram till stallet och gjorde i ordning hästen, mockade och Cajsa ställde upp ett hinder medans jag skrittade fram. Fabbe var riktigt fin så de började hoppa fram lite smått, allt gick toppen. Vi höjde till ett räcke på 90 max och de hoppade i höger som gick toppen! I andra varvet blev det helt snefuckat och de kom lite fel på hindret och gick omkull efter. Inget större fel på Fabbe och Cajsa fuckade sin tumme bara. Cajsa lyckas då alltid med allt. Bilder kommer i morgon :D


¦

"Mini-semester"

Näj, jag och Clara var lite lata idag och låter ponnyerna på en mini-semester i det sköna april-vädert. 
 
Även fast värdret ska bli ungefär lika imorgon så får de var idag. De rids imorgon istället och jag hoppas på en någorlunda pigg Fiona! Efter 3 dagars vila kan hon knappt behärska sej så två dagar gör nog henne lite pigg oh glad åtminstone. 
 
Har sån exterm skolångest, vill inte alls dit imorgon. Missat 3 prov (matteprov och två skrivsaker i engelska och svenska) och så har jag säker missat massa på religion och spanska. Det är därför jag aldrig vill vara hemma från skolan men så fort jag har varit hemma en dag vill jag inte tillbaka till helveteskolan. Ne, nu är längtan till sommarlovet större än någonsin.
 
Annars idag har jag inte gjort något vettigt. Skulle börja på spränskiss till tekninken men orkade inte + att jag inte vet vilken skala ritningen ska ha. Har inte änns kollat serien jag sa att jag skulle utan bara suttit och latat mej vid tv:n. Inget vettigt inlägg har jag heller kommit på. Inte har vi något gott hemma heller så har typ ätit mej mätt på mackor.?
 
Märker hela tiden när jag bloggar hur dålig jag är på att stava, dubbelteckning och meningsbyggnader. Får typ rätta saker i varje mening jag skriver haha.
Tumbl tumblr tumblr
 


¦

En liten en

När man ser grannens föl (i ÖG) i hagen, galopperandes runt när man själv är påväg till stallet och nästan bara måste stanna och kolla på lilla ponnyn så är det inte så lätt att inte sakna lilla Aura.. :'') Och henns fina mamma Donna med för den delen. Saknade små fjordingsvänner!
Första bilden är hon ca 12h gammal och sista bilderna är hon ja, mer än ett halvår!
Bilderna är i ordning :)
 

¦

Tredje dagen hemma

En extra dag när man får lov att va hemma och lata sej för att imorgon ska jag till skolan. Vädret har blivit sämre, grått och kommer säker börja regna. Någon av oss ska till stallet idag men vi har inte bestämt vem än. Fiona vilade igår då men det blev perfekt då hennes senaste vila var förra torsdagen. Ridas ska hon iaf men vet inte vad eller var. 
 
Har ett tidsinställt vid halv tolv och sen får jag väll komma på något inlägg till eftermiddan. Ska iaf kolla lite mer serier nu :)
 

¦

Skillnads Bild

Vadå redigerad? xD

¦

Gott

Vad gör man inte när man är sjuk?
B&J är ju som medicin haha.


¦

Grön Outfit

Grön och Marinblå outfit från Hööks.
 

¦

Illamående

Stannade hemma från skolan idag igen. Mår sämre än igår... sån illamående känsla. Vet inte om jag ska till stallet, i värsta fall kan Fiona vila idag annars blir det ett barbacka pass eller longering i ridhuset. Tar isåfall 4 bussen till stallet och sen får jag se vad som händer :) 

¦

Alltså Nej

Kan inte fatta att varje gång,exakt varje gång lipar jag sönder till Titanic. Såg den för 75 gången idag och det är alltid på exakt samma ställen tårarna börjar ströma..
Ush vad jag längtar till Gatsby premiären! Bestämde redan från första början att jag ska gå på premiären och så blir det, biljetterna har inte släppts ännu men mamma ska boka när det går hihi :'')
Gatsby Gifs 
 
 
 
 

¦

Bajs-pass

Ne, blåsten förstörde allt. Skulle rida ut bakom läskiga bonden men det blåste så mycket så efter några minuter vände vi. Skulle rida i ridhuset då men asså det går inte + att hinderstöd och skit var framme. La ut tre bommar på spåret (utspridda) så Fiona skulle lyfta på benen. Ester fick nog av ridhuset och begav sig ut istället men kom hem efter typ 10 min. Och då hade även jag slutat. Näj, ponnyn var inte snäll idag inte. Städade skåpet lite sen så det ser snygg ut iaf.


¦

Charmed, I´m sure


¦

Hemma

Mådde inte heller bra idag så jag var också hemma från skolan. Fotade precis Hera igen så ni får bilder i ett tidsinställt :)

¦

Katterna

Hera fick hoppa liten men bilderna blev ganska kassa och så några på Kenzo som är lat och kollar på när Hera hoppar x) Sharon har tagit de flesta bilderna!
Vadå söt? :''D
 

¦

Home

Ja, hemma från skolan då. Hade fruktansvärd huvudvärk i morse och alvedon hjälper inget bra längre. Kollat lite på The Secret Cricle som jag ska kolla fler avsnitt senare.
 
Ska till stallet i eftermiddag, vill väldigt gärna rida ett ordentligt dressyrpass då det var år sedan vi dressyrade och hon hade nog behövt det meen vill inte rida i ridhuset.... Får se hur det blir. 
Nu ska jag sitta och kolla mej mätt på snygga schabrak och outfits som jag aldrig kommer kunna köpa hah x(
 
 

¦

Behov av..

Som ryttare tycker jag jämnt man är i behov av saker till sig eller hästen. Precis när man köpt in det nödvändiga så kommer man på nya behövliga saker att köpa... Iaf, vet just nu 3 saker som jag och Sharon hade behövt men klarar oss utan ett tag till haha x)
Ridvantar, letade efter vårt sista par med ridvantar och Clara hittar den ena helt blöt och den andra är i nån annan dimension så hade behövt ett par nya. Vet egentligen inte vilka men de ska vara sköna och inte alltför dyra.
 
Stigläder, finns inga korta och bra just nu och de vi har på Fiona är har vi fått göra egna hål på och sedan vika dem... Så ett par kortare i svart skulle vi behöva.
 
Tyglar, svarta gummityglar. Har dem i brunt (till Elles träns då) men hade nu behövt dem i svart. Grymt sköna så det är ju kind of ett måste haha.
 
Imorgon kommer jag ha 10 saker till som behövs haha x(
 
 
 

¦

Dagens Fiona

Var jätte snäll. Och tussig.Finns inte så mycket att tillägga då vi bara var ute och "joggade" ponnyerna. Blev såklart en kort galopp där man kunde släppa händerna och bara låte hästen springa på :D

¦

Inget att blogga om

Inget att blogga om = ingen bloggning. 
 
Vill ni  har uppdatering får ni mer än gärna komma med rubriker, frågor, önskeinlägg ja vad som helst.
 
En kort läsarfråga där någon undrade vilken min favorit karaktär i TWD var/är och det är ingen mindre än Daryl Dixon (irl Norman Reedus).
 

¦

Hagbilder 7 April

Hagbilderna från igår =)
På bilderna ser ni Duches, Gaia, Batman, Fiona, Gulla, Spirit och Narisa. 
 

¦ Surprise

Inte bra

Mår inte så bra så gick hem från första lektionen och sov fram till nu.. vet inte riktigt vad jag ska hitta på blir väl att se någon film eller nåt >.< 

¦

My Obsessions

Tänkte det kunde vara lite bra för mig själv att också förstå hur mycket jag egentligen är obssed with haha x)
Utan inbördes ordning:
1. Tumblr. Min första sida när jag öppnar safari, chrome eller vad det nu kan vara x)
2. Justin Bieber (har iochförsig lagt sig lite nu när han är ute och turnerar och det inte händer så mycket annat)
3. Leonardo DiCaprio. Finns inget att tillägga. Jo. Han borde vinna en jäkla Oskar snart.
4. Filmer. Framförallt de med Leo, Mark Whalberg, Jamie Foxx, Tom Hanks, ja det finns en del...
5. Youtube. Extremt bra om Gabbi har spotify eller om man vill titta på intervjuer.
6. Youtubers. Alla sorter.
7. Bloggar. Särskilt Leggohouse. Just in case you didn´t know that.
8. Spotify. Okomplicerat när man vill lyssna på bussen.
9. Tankafetast. Didn´t say that.
10. Kameran. Fantastik om man vill ta ego bilder eller andra bilder.
11. Photoshop. Klarar mig inte utan det helt enkelt. 
12. Handla hästgrejjer. Alltid kul med nytt.
13. Datorn. Ja..
14. Internet. Hello beautiful *__*
15. Knäcka nacken. Lever inte utan det.
16. Skriva. Det får mig avslappnad typ.
17. Pretty Little Liars. För spännande för att följa egentligen.
18. Hunger games böckerna. Går inte att lägga ifrån sig.
19. Lepsyl. En "bra att ha i fickan" grej.
20. Somna med musik. Bara tvunget helt enkelt.

¦

Gulla

Kom till stallet och red Gulla. Barbacka som vanligt. Hon var jätteduktig och skuttade över en liten upphöjd bom. Förstod inte riktigt hur hon skulle bära sej åt så blev oftast att hon hoppade med frambenen eller så tog hon ett gigantiskt galoppsprång över dem. Clara fottade lite och filmade. Nä, de ser inte speciellt vackert ut men hon är bara 4aaaaa.
Och så en när vi skuttade
Och så en söt bild när hon kollar på bommen
Och duktig Gulla :'D
 
Imorgon kommer ett tidsinställt inlägg med bilder från hagen idag!
 

¦

Seg ponny

Red Gulla först men tar detta inlägget före.
 
Det gick inget vidare idag alls, ponnyn var helt död och ville inget alls. Började med en bomm-bana och sedan ett kryss. Hoppade också en åtta men det gick knappt så de hela byggdes om till studds istället. Och det gick bra. Sedan krångade Mathilda till det lite och visserligen gick det till slut men åh, gud fick ta en vattenpaus mitt i allt och rida som ett djur. Har ingen aning om varför hon var som hon va. Bara allmänt trött eller 5:års betende kanske. Blev filmar en del, och på bilderna ser det 'bra' ut men skippar det krångliga för det ser inget bra ut.
~ Tre Gif's ~
 
 
Näst sista bilden så.. jaaa... Måste endå säga att de då kändes mycket värre i sitsen än vad det såg ut *pustar ut*
 
 

¦

Gif Gabbi

 

¦

Hoppträning

Åker till stallet kl 12 och har då hoppträning för Mathilda igen. Tar med kameran men det är inte säker något frå passet blir filmat/fottat men men. Vet inte vilken outfit jag ska ha, antagligen bara en "slit och släng" outfit. Har för övrigt inget annat att blogga om.
Denna bilden haha, hade precis åkt i backen.. x)

¦

Ändrade planer!

Såå, Fiona ska inte provridas så det blir träning som vanligt! Tar dessutom 12 bussen så alla tre (Clara, Ester och jag/Sharon) rider var för sig om Sharon vill med =) Sitter och grubblar på outfiten aa ehm ja x) Kameran får nog hänga med så att alla kan filmas och filma =) Och GRATTIS MATHILDA! :D ♥
 
 
 

¦

Fler bilder

Fick några fler bilder av Ester så här är de! Och som sagt mobba oss inte x(

¦

På jakt efter...

Ett matchande schabrak till detta fina pannband! Haha, ja jag och Sharon kollar jämnt efter matchande schabrak till detta pannbandet men inget har hittats ännu.. På Hööks så har de för mörka nyanser buh.
 
 
 

¦

Bebihest

Kom till stallet, fick en utomordentlig idé att rida till gräsvägen och skutta lite, så det gjorde vi. Tog några galopper och som bebishesten sprang på alltså! Hon sänkte dock huvudet två gånger för att bocka men jag fångade upp henne faaaast hon lyckdes bocka en gång i alla fall :s Ester har filmat och Clara har fotat de fina bilderna hehe^^ Tss ni behöver inte mobba varken min sits eller hestens hoppteknik x(

¦ Surprise

Dagens vill ha

Mums, har en sån dag när jag bara vill köpa maassssaaaa hästsaker c:
Högst på listan just nu.
 
Både jag och Sharon vill ha någon av dessa två träns i svart och ridstövlarna är bara sånt som jag vill ha men aldrig kommer få haha x)
 

¦

MCHS 2012

Bilder från MCHS 2012.
De allra flesta har Sharon fottat och jag har redigerat om dem lite nu + satt dit min stämpel.
Blandade med terrängen och banhoppningen + sista bilden är från Team Chasing.
 
Har även fixat sån där fin Gabbi text undertill =)
 

¦

Seg morgon

Haha, men typ c: Har svinont i ryggen så det gör ont hur jag än gör förutom när jag ligger ner rakryggad... Hade ingen lust att gå upp men har tagit mej upp och satt på datan, lyssnar på Ed Sheeran och äter små franska som Sharon bakade imorse ^^. Sharon ska till stallet idag men ett stop på jägers för att inhandla något till Mathilda!
 
Hoppas jag kommer på något att blogga om senare annar blir det inte mycket update från min sida tyvärr...
Har en extrem lusta tt fotta hästekipage, tävling helst omg längtar till MCHS x)
Kommer x antal bilder från förra årets MCHS i ett inlägg lite senare!
Bild från i sommars fottad av Clara.
 
/Gabbi

¦

Lucid Dreaming

Brukar drömma på det viset ibland.. inget speciellt eller så. Pratar aldrig om det, tänker inte på det, försöker oftast undvika det men i natt var det väldigt mer ovanlig. Blev en inception (man återskapar sin egen dröm och ger till någon annan och ganska mycket mer komplicerade saker, med andra ord är men en recratior) i lucid:en också... sjukt. Alla som vill testa lucid dreaming gå in HÄR. Lättast är att först en halvtimme innnan du ska sova tala om för dina händer vad du vill drömma - låter urfånigt men men - och upprepa det i 30 minuter. Du hamnar i trans, somnar och är i din dröm. Inception vill man dock inte blanda in, tro mig. Du somnar på nytt i din dröm och fortsätter din föregående dröm, somnar i 2 drömmen och är i en 3 dröm där du sedan somnar igen och hamnar i 4 drömmen osv. osv. För att vakna ur dina drömmar måste du på något sätt dö. Inte bli skadad, . Du måste få den fallande känslan. När man är helt viktlös och bara faller. När du landar har du vaknat är du ute ur alla dina drömmar. Lucid dreaming är svår att komma ihåg när man vaknar. För att återskapa drömmen ska man ca 1-2h efter att du vaknat somna om igen.
En bra och spännande film om recreatiors är Inception så jag tycker alla att ni borde se den.
 
I alla fall, ska till hööks för at köpa en födelsedags present till Mathilda och sen ska jag till stallet. Kommer en uppdate om det senare idag. 
/Sharon
 

¦

+

Eddd Sheeeran is tha best
Och Winnie the Pooh
 
 
/Gabbi

¦

Några frågor

Några läsarfrågor!
Mathilda är en jättego kompis till oss som red i ÖG innan oss och en tid när vi red där med. Till sommaren så skulle hon börja på ridgymnasium och slutade då här i ÖG... Nu så har hon då gått ett tag på ridgymnasiet och kan en hel del och därför kan hon träna oss på helgerna då hon har en hög med kunskaper och bra övningar. Hon är alltså ingen riktig tränare men hon är ju som vår tränare en dag i vecka. 
 
Hon är helt grym att träna för! Hon kan förklara så man förstår och säger ärligt om vad man ska göra bättre. Hon tar allt i en bra takt och man har alltid lusta att träna för henne då man jämt lär sej nya saker. 
 
Hon tar inte betalt alls utan tycker nog det bara det är kul att ha oss som sina små elver haha x) Hon lär sej nog också på det skulle jag kunna tro. Det vet jag inte, men hon har nog ganska fullt upp med sin egna ponny, skolan och allt runt omkring. 
 
Fiona är 5 år och en nätt C-ponny på ca 137cm mkh just nu då hon fortfarande växer =)
 
Claras och Mathildas blogg!
 
Tack för dina frågor Emma och kul att du gillar vår blogg!
 
Kan passa på att gratta Mathilda då hon fyller 17 år imorgon! ♥
 
Kom såklart på nu att inget nytt TVD avsnitt kommer idag... INGA SERIER ATT KOLLA OMG
 
/Gabbi

¦

First I lol´d then I serious´d

My oppinion about pregnancy:
 
 
Random funny shit:
 
 
 
 
Nah, just kidding:
 
 
/Sharon
 

¦

Att rida i halsring

Medans jag väntar på att TVD ska ladda ska jag skriva lite mer utförligt om dagens fina ridpass!
 
Precis som jag ville blev det barbacka ut en sväng om så kallade "arga bonden" vägen. Har aldrig ridit den med Fiona, dels för att den tar lite längre tid och det är ganska mycket tittsaker på själva gården man rider genom. Precis innan vi skulle svänga in i allèn så kommer en traktor körandes därifrån så jag, traktorkommuntikatören ställer mej framför (ganska långt bak nu) och visar med mina händer åt vilket håll han ska och visst så visar han tillbax haha, så vi ställde oss på andra sidan dit han inte skulle och väntade på att han skulle köra iväg!
 
Kom då till gården och bonden spolade vatten på sin stora gräsklippare som såklart båda ponnyerna tyckte var läskigt men snäll som han är (arg är han endå) stängde av vattnet haha. Sedan kommer en grusväg en bit mellan två åkrar så travde där så smått. Red en bit, förbi några hus och hagar med islandshästar. Tog sedan en lugn galopp. Skrittade en bit och kom förbi en till gård. Efter den tog vi en längre galopp till. Sedan kom Clara på att vi kunde köra galoppintervaller så precis när vi skulle rida ner igen så kommer en traktor körandes mot oss haha så Clara bara "GALOPPPPP" så galopperade vi till en korsning så att vi skulle kunna ta vägen som traktorn inte tog meeen han skulle inte så långt tydligen.... Tog lite mer galopp och sedan så började vi skritta hemåt. Travde av i endast att hålla i halsring haha gullig ponnyer ja :') Kunde sedan trava utan att hålla i henne alls hihi. Och sedan hem igen!
Några bilder från idag!
 
/Gabbi

¦

Lite snabbt

Är påväg hem från stallet nu så slänger in ett kort inlägg! Gick jättebra idag, red ut barbacka och bakom läskiga bonden som sannerligen var läskig idag tycket Fiona! Men hon har aldrig varit där innan så. Red iaf lite först, trav och så. Sedan tog vi en galopp och sen så bestämde vi oss för att ta och öva lite galoppintervaller! Hade ett annat bett på henne idag, waterford som hon gick bra på :) Blev en runda på lite mer en en timme skulle jag tro.Travade lite i halsring och helt utan händer hihi ponnyn var jättesöt och duktig. Imorgon blir det lite lugnt och på söndag så ska någon titta på henne så blir inget träning men men... :)

 

/Gabbi


¦

Todayy

Har vart i skolan och hos sjukgymnasten, det var sista gången hos henne. Riktigt skönt att bli av med det =) Har fixat i photshop och fotat Hera lite. Nu ska jag chilla framför tumblr tror jag hehe kanske även hittar på något skojjigt inläggsenare :)
 
 
/Sharon

¦

Gamla hoppbilder

Datum eller iaf tiden står på bilden!
 
/Gabbi

¦

Fionas hopputveckling

Tänkte ta och berätta och lägga upp bilder på hur lilla Fiona har blivit bättre inom hoppningen när jag och Sharon har ridit henne.
 
Hon var inte inhoppad när hon kom och Clara var den första som hoppade henne. Blev mest låga höjder på räcke och Fiona ville knappt över en halvt nedlaggd oxer.
 
Första gången jag hoppade Fiona var 22 Februari. 
Även hennes andra gång hon hoppad då och hon hoppade fint på ett räcke på ca 50cm som högst. Hon hade fin framåtbjuding och det var enkelt för henne så jag och Sharon fokuserade på våra sitsar. 
På bilden så hoppar hon helt okej, spetsade öron och hon bjöd fint mot det. Min sists är helt okej och eftersom vi tränade på den just de passet så fick jag till den helt okej med. Bra blick, hand-och skänkelläge. Hade kunnat trampa ner hälen lite mer samt ta in armbågarna mer mot kroppen.
Andra hoppningen var 1 Mars.
Det var då vår första träning för Mathilda och vi gjorde inget avancerat. Ett rättuppstående på en långsida. Här hade vi dock lite mer höjd, ca 65cm. Hon hade även här bra framåtbjudning och hoppade bra.
På bilden så hoppar hon stort över och har spetsade öron och tyckte det var kul. Min sits är jättebra (enligt mej) upptill och skänkeln hade jag kunnat  ta fram något lite och trampa ner mer.
3 Hoppningen var 10 Mars.
Cajsa fick hålla i vårt träning då och de blev en aning för mycket för Fiona. Hon hade ingen lusta att hoppa och hoppade överstort över alla hinder. Andra gången vi testade oxer och det blev x antal vägringr + en avramling. Fanns även ett kryss med ett täcke under, titthinder, som hon aldrig hoppat förr och hon vägrade andra gången och jag trillade av. I helhet gick det dåligt för mej och hästen. Ingen bild/film från detta ridpasset finns.
4 Gången jag hoppade henne var 14 Mars.
Jag och Clara viste inte vad vi skulle göra och eftersom det stod ett hinder i ridhuset så hoppade vi barbacka i grimma och grimskaft. Inget seröst eller så, men Fiona skötte sig fint och hade bra framåtbjudning!
På bilden så hoppade hon av tidigare än jag trodde hon skulle så slängde mej fram lite men ponnyn hoppade det med glädje och min sits är inte helt förfärlig.
Hoppning 5 belv av den 17 Mars.
Det var andra träningen för Mathilda och det gick sådär. Sharon hoppade fram lite och sedan fick jag hoppa lite. Skulle se hur hon kunde hoppa en kombination, som hon klurade ut fint. Hinder två i kombinationen gjordes sedan om till en oxer, 3 gången hon skulle hoppa oxer. Ja, hon vägrade aldrig men hoppade av lite konstig några gånger. Min sits på de passet var hemsk och ponnyn hoppade så bra hon kunde.
På bilden så hängde jag inte med nåt vidare alls och ponnyn hoppade som hon gjorde så skippar kommentaren här.
Hoppning 6 hoppades 23 Mars.
Träning tre för Mathilda och det gick super! Hoppade kombination igen och det gick bättre denna gången. Hade bra framåtbjudning här med och min sist var okej. Sedan så sattes endast en oxer fram på långsidan och hon hoppade som en gud! Hur snyggt som helst och jättemjukt. Eftersom Sharon hoppad henne då fick jag sedan hoppa upp och ta oxern nån gång med.
På bilden hoppar hästen jättefint och jag är supernöjd med min sits! Verkligen att super-pass jag kommer minnas länge!
Hoppning 7 inträffade 29 Mars.
Hade dagen innan haft markarbete och tre-studds. Denna dagen hoppade vi studds, kombination och enstaka oxer. Hon var jätteduktig och hoppade som en stjärna, en aning trött men gjorde sitt bästa. Hade lite svårt att hänga med i vissa hopp då de blir lite roliga ibland. Hoppade även studs för första gången och hon lyckades klura ut det fint. Sedan så blev det en oxer på 1.10! Oxrar är ingen problem för henne längre och vi kom utan problem över en oxer på 1.10m!
På bilden så har mina skänklar åter igen ett eget liv men blicken och handen är helt okej. Trampet i stigbygeln är löjligt haha men men ^^. Ponnyn gör också så bra hon kan så var och är jättenöjd med de passet!
I helgen så har vi nog en hoppträning för Mathilda igen om hon inte ska provridas osv.
 
Hoppas ni tyckte detta inlägget var någorlunda kul att läa då jag gillade att skriva det haha x)
 
/Gabbi

¦

Fjärde i fjärde

Skola då då. Religion, språk och svenska. Lunch. Bild, engelska och idrott. Hade vår bedömmnings uppgift (uppvärmning för klassen) och den gick jättebra + baskett och på svenskan hade även min grupp en redovisning för klassen så det är skönt att ha det avklarat! Kom sedan hem och duschade.
 
Skulle ju till stallet, meeeen Clara ringde och sa att Esters hjälm som igår varit helt poff väck helt plötsligt var i hennes skåp igen. Utan hennse bling. Så de ville bort från stallet så fört som möjligt så jag behövde in komma. De mest läskiga är att ingen visste var den va, de letade i typ 1h igår och nu var den där men utan blingen vi satt på...
 
Hade ändå tänkt skritta ut barbacka en runda då jag själv inte orkar anstränga mej mer efter idrotten så de gör nog inte så värst mycket. Hon ska iaf ridas imorgon dock vet jag inte vad och var.
 
Måste säga att vädret hållt i sej nu några dagar och att man kanske kan hoppas på lite vår nu? 
 
Ska försöka komma på något vettigt och läsvärt inlägg till er ^^
 
/Gabbi

¦

Varmt

För första gången på typ 300 år var det varmt ute! Hade två redovisningaer idag, en svenska redovisning som gick bra (?) och en idrott. var sjukt nervör på idrottsredovisningen och det gjorde inte situationen bättre när Cajsa <--- Länk helt plötsligt från ingenstanns utropar i hela salen "Men haha Sharon!" Och jag bara "meen vaaaad?" och så blev jag röd i ansiktet och sen fyllde alla på med tomato och sen Wd  bara "tomato kompisar" och sen skratta all. Man bah TACK CAJSA :DDD Sen spelade vi basket och jag var typ med i spelet för en gångs skull yey och hade bollen typ tre gånger :)) Ska snart ducsha och sen ska jag städa mitt rum för det ser ut som ett bomb-nedslag och sen ska jag chilla vid datorn :)
 
/Sharon

¦

This or that ~ Del 2

Dessa är då från DV.
 
GABBI
 
Ester
C ponny/D ponny/Storhäst (krafitg och helst maxad c-ponny isf)
Dressyr/Hoppning
Rida i skogen/Över åkrar
Pigga hästar/Lugna hästar
Ston/Valacker/Hingstar
Glass/Godis
Bk/McDonalds
Cola/Pepsi
iPhone/Android
Regn/Snö (inget av dem haha)
Arg häst i stallet/Arg häst att rida
Hoppa högt/Hoppa bana
Hoppsadel/Allroundsadel/Dressyrsadel
Sadel/Barbacka
Rida ut/Paddock/Ridhus (ett bra ridhus då) (beror på vädret)
Skodda hästar/Oskodda hästar
Narnia/Hogwarts
Gryffindor/Slytherin
Stora hundar/Små hundar
Lång man/Kort man
Knoppar/Flätor/Utsläppt
Åka till månen/Till jordens mitt
Film/Bok
Spela instrument/Sjunga
Redigera bilder/Redigera filmer
 
Nicole
Pessoa/Pelham
Sporrar/Spö
Ridhus/Paddock
Aachenträns/Remontträns
Katt/Hund
 
Laxmi
Harry Potter/Twilight
Barbacka/Sadel
Hund/Katt
Blå/Rosa
Blogg/Instagram
Film/Bok
Jb/1D
Harry/Niall
Vår/höst
Morgon/Kväll
 
/Gabbi

¦

This or that ~ Del 1

Man kunde fråga på både bloggen och DV och del 1 är från bloggen ^^
 
GABBI
 
EmmaJosefinswondergirl.devote.se
Hoppning/Galopp 
Dressyr/Terräng 
Wonder/Betty
Fiona/Elle (de är så olika och gillar verkligen båda på sitt sätt)
Pella/Tösen 
Chivas/Boss 
Patrik/Wera 
Zacc/Maggan 
Mynta/Popeye 
Nora Lee/Wilmer 
Bella/Nema 
Wonder/Zeb 
My/Jack 
Chiao/Felix 
Bombi/Macken 
Butter/Lemon 
Pamira/Zulu 
Brun utrustning/Svart utrustning (mycket beroende på hästens färg)
Hööks/Horze 
Blogga/Kolla bloggar 
Fotta/Redigera (beror på vad, men hästar gillar jag bättre att fotta)
Hund/Mus 
Katt/Häst 
Springa/Powerwalka 
 
LinnLambada.devote.se
Hoppning/Dressyr 
Storhäst/Ponny 
Fota/Filma 
Stå och sköta länge/Bara borsta av snabbt 
Barbacka/Med sadel 
Hoppning i ridhus/Hoppning utomhus (paddock) (beror på vädret)
Rida inne / rida ut 
 
Blogofphoto.webblogg.se
Skimmel/Skäck 
Nellie B/Dressyrmupparna 
Facebook/Blogg.se
 
Imorgon kommer del 2 av mig =)
 
/Gabbi
 

¦

Härlig ridtur

Skoldagen var typ helt vanlig idag, åkte till stallet vid fyra och sem hände det typ mysko grejer i stallet så vi kom ut först halv 6... Red i alla fall på grusvägen *suck* först gick allt åt helvet och allämnt dåligt, alla fick typ pms och damp på allt och alla. Vi hade glömmt spön hemma så jag var tvungen att hoppa av och bryta kvistar som bara gick sömder hela tiden.. Red i jockey läder så galopperna var riktigt grymma! Sista var lätt klart bäst, hästarna kutade på :D


¦

Yoshi

 
Gabbi's Yoshi
 
/Gabbi

¦

This or That

Som många andra bloggar och vänner; This or That!
T.ex ponny/häst
       hoppning/dressyr
Har ni någon annan fråga kan ni fråga den med! Om det är en this or that speciellt till nån av oss så skriv gärna det så =)
 
Avslutas när vi fått tillräckligt många haha =)
 
/Gabbi

¦

Gifs again

When the teacher keeps asking you questions:
Jamie Foxx about Django Unchained
 
 
 
/Sharon

¦

En uteritt

Kan börja med att ursäkta för dålig bloggning. 
 
Iaf, åkte till stallet kl 4 med Ella ( skulle provrida Narisa och eftersom vi känner henne hängde hon med idag ) och Clara. Fint väder = uteritt!
 
Kan börja med att Fiona kom fullt galopperandes mot mej i hagen med spetsade öron så det gjorde mej glad, ävan fast hon kanske var intresserad av nått annat än mej haha. Sen inne så hade hon lite bråttom och ville inte stå på sin plats men sedan kom de andra och då blev det bra. Sen när jag skulle tvätta av hennes ben så ställde jag vattenhinken tillräckligt nära hennes huve ( inte med meningen då ) och då börjar tussan dricka hihi. Så hon får dricka lite mer av det vattnet sen så fyllde jag nytt i en annan hink så drack hon där haha x) Sen så började hon leka med vattnet och skvalpade runt det i hinken och stoppade ner mulen i vattnet hehe söte.
 
Sen då gick vi ut och hoppade upp. Väldigt fint och soligt ( och varmt ) var det och det känndes bra. Eftersom hon hade vilat igår så trodde jag hon skulle va jättepigg och bocka och ha sej men inte det inte, hur lugn och fin som helst idag! Lite mer framåt än vanligt men det blev precis lagon med fart :) Hon ömmade ganska mycket så hon ville inte riktigt ta ut på steget och därför så tror jag även hon skötte sej bra. Tog en länga i trav + lite galopp först. Sedan så ville Clara rejsa med Ella och ja jag fick ju hänga på så bra jag kunde ( Fiona ömmade ju + att hon inte är nån riktig galoppör hihi ) men hon tog minsan i idag! Hon sänkte verkligen huvet och gasade för allt hon hade och det var knappt så jag fick stop på henne när vi hunnit ifatt de andra. Sedan var jag tvungen att korta mina läder haha.Tog ett rejs till och faktist så hamnade vi inte alls långt bakom =) Sedan så skulle vi trava men det blev galopp halvt om halvt haha ala hästarna gillade vädret och var framått idag! ( vilade igår ). 
 
Red hem, stötte på en traktor med sån skördegrej där bak som hade taggar och Fiona trodde vi skulle gaffla henne så hon var ju tvungen att hoppa ut i bondens åker haha.. Men han förstog att de blev rädda, jag menar vem blir inte räd för ett grönt stort monster med taggar där bak?
 
Kom hem, gjorde iordning henne och så fick hon gå in i boxen och mumsa på sitt hö :)
Tre bilder från idag!
Hennes bäbis-huvud asså +_+
Haha, satte på en huva ifall att det skulle börja blåsa ni vet x)
 
Sedan hämtade Ellas pappa oss så kom hem ett bra tag tidigare meeen så skulle vi äta och bla bla.. 
 
Ska se om jag kan göra nått tidsinställt tills senare idag =)
 
/Gabbi

¦

Så var dem här!

Idag om dem :D
 
/Sharon

¦

The Owls

Har suttit hemma heeela dagen och klottrat lite. Tillslut ploppade ugglor fram på pappret så jag målade in dem i ps. Kom på att skolan börjar i morgon så jag tröstade mig med att vi iallafall börjar nio på måndagar men kom på att det är tisdag i morgon... Vem behöver aprilskämt när hela ens liv är ett skämt? -.-
 
/Sharon

¦

Giraffe

Lineart med coloring av mej i PS ihih, ska göra en på nått annat djur nu :)
Söt va?
 
Förövrigt åker jag till stallet imorgon och rider på en antagligen pigg Fiona =)
 
/Gabbi

¦

Tumblr asså

Nu blev det dennes tur.. -_-
 
/Gabbi

¦

Sorry

Mår sådär och pallar inte blogga + har inget att blogga om.
 
Iaf så har jag fått kontakt med nån som har sin ponny i samma stall som Elle nu står i, så det är lite kul :) Sedan så har jag precis kollat klart på TWD, sista episoden nu bläää, alla serier slutar för säsongen nu ju :( Har försökt hitta air dates men hittar inga som är helt 100%...
hfjkaljfh att den blev så liten.. :o
 
Iaf pappa och nån annan ska komma senare.
Skola imorgon, kul.
 
/Gabbi

¦

#Punk Direction

asdfghjkl
 
/Gabbi

¦

Morniiiiing

Vaknade för en timme sedan, städade mitt rum eller ja, plockade väl undan lite, satte mig vid datorn och skrev. Checkade tumblr och beslöt mig för att blogga. Så basically that's it. Har inget mer att skriva just nu.. Bjuder på en söt Hera-kanin från igår haha :")

/Sharon