Valbooorg

¦ Kreativt , Vardag
Idag slaffsade vi ihop en trevlig kväll med 4 andra kompisar och vi hade det riktigt kul faktist haha, grillade och drog skämt och vitsar, gjorde chubby-bunny challange och klätrade som lemurer haha så ja det var riktigt trevligt hehe. 

Vi var 5 tjejer och en kille och jag bara "han är mannen i huset" när han stod och grillade hamburgarna och en tjej bara hahah "Han är mannen i musen" och först så insåg hon inte att det misstolkas rejält så vi DOG av flabb haha 
 
Var i stallet en snabbis också, Soppans ben har svullnat lite och går den inte ner förens efter helgen så ska veterinären komma och kolla för då är det förmodligen något med hennes sena :(
 
 
 

20/20

¦ Vardag
Idag har det varit fullt upp. Skolan var skolan men slutade en lektion tidigare så vi (E,L,J,J,W,S,O,G) på triangeln för E skulle handla något på Hm. Sen så stack jag och S hem till henne och myste om hennes ninisar som är gudasöta sen kollade vi två ep's av OITNB som är hennes favvoserie och jag ska börja kolla den efter GoT. Kollade lite Kristen och 1D klipp och sen kom O så cyklade vi och handlade lite innan Sharon kom hem. Sen så grillade vi på gården och L och J kom så hade vi kul. Lyckades trycka i mig 3 hamburgare och två korv med bröd ahahah. Dom stack nyss hem så aa nu kan jag blogga!
bara för att man kan kolla på denna gifen i hundra år

Klumpiga ponny

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
Well, vid två åkte jag till stallet och väl i stallet hände det en del...
 
Gick ut i hagen där Sarah mockade så snackade med henne lite och hon berättade hur jobbig Soppan var när hon alltid ville välta ut skottkärran. Skulle börja rida Zwier lite så tog in han och gjorde snabbt han iordning. Sen red jag barbacka till gräsvägen precis utanför stallet för det är sååå fint där med raps på båda sidorna. Han fick för sig att traska rakt in i rapsfältet en gång och sen fick jag knappt ut han ifrån det x) Annars var han snäll och lugn, red inte speciellt länge max 20 min med mycket skritt. Det härliga var att kunna rida i t-shirt utan att frysa det minsta!
 
Sen påväg hem då ser jag Sarah ta in Soppan och när jag kommer in är hela hennes ben nerblodat... Jahapp, tydligen hade hon fastnat i skottkärran, blivit rädd och sprungit iväg och fått skottkärran bakom sig... Så ett sår på vänster framknä på innersidan fick vi plåstra om. Tur i oturen så var hon varken svullen och hon stödde på benet helt normalt och man kunde pilla på det utan att hon brydde sig. Det tvättades iaf rent och sen fick hon penicillinkräm och blåspray på samt så lindades det med gasbinda och sånt så hon inte ska få in flugor i det. När vi åkte hem stödde hon på benet och gick utan att markera så hoppas det inte blir värre nu...
Sur blir man om Gabbi klappar Mira istället för mig tycker Soppan minsann, plutten.
 
Och sen red jag Cruella som då är den nya hästen. Hon är en nättare D-ponny och ålder vet jag inte. Inte ras för den delen heller men eftersom hon användes till avel hos förra ägaren måste hon vara renrasig endå...Iaf hon är jättesnäll att göra iordning i stallet och så men är det kommer till att sitta upp stöter man på problem. Igår kom Sharon inte upp och då var dom 3 som hjälptes åt att hålla henne stilla... Idag gick det mycket bättre! Övade lite ponnyakuten tips hehe och efter tio min med rundvandring kom jag upp helt själv utan pall! Eftersom hon är ur kondis skrittade jag bara lite så vet inte riktigt hur hon är i ridningen än. Men av det jag kännde måste man ha mjuk hand. Hon trippar gärna iväg lite också och hon ska vara väldigt pigg tydligen. Sen hoppade jag av och hoppade upp igen som också gick bra! Travade 1-2 varv och hon känndes även där fin och sen avslutade jag.
Cruella!
 
Tillslut så... fixade jag och A Maggie och Vinnie. Tanken var ju att Soppan också skulle med men pga hennes klumpighet fick hon vila. Skulle först gå med men eftersom inte Zwier hade gått mycket alls fick han ridas igen hehe denna gången med sadel. Så ja, när Ester kom red vi ut till gräset där vi red runt lite tillsammans. Vinnie tog även sina första riktiga galopper med A! Sen red vi hem och ja, A blev hämtad och vi tog bussen hem. 
 
Har "precis" ätit och nu bloggar jag och nu ska jag kolla GoT!
 

those things are like orgasmic

¦ Serier , Vardag
I do agree with you Dylan
 
↑ På tal om headscratchers så köpte jag en idag, för jag så var tvungen hahah. Mamma har slarvat bort den vi hade så jag rännde runt på triangeln och köpte en haha. Köpte även två t-shirts från kill-avdelningen (för att liksom) och ett par hängsle shorts till sommaren, yey. Gabbi har kameran så kan inte fota det, utan får göra det när hon kommer isåfall ツ
 

Två outfits

¦ Outfits

Idag är det lite annorlunda

¦ Vardag
Börjar skolan 11.10 och slutar nått över tolv. Ska ha muntliga NP i matte och engelska bara och alla har blivit uppdelade i grupper om tre och fått olika tider.
 
Efter det så drar jag till stallet. Rider Zwier lite, bara på gräsvägen precis vid stallet för det är så fiiint där! Sen så kommer A och tanken är väll att vi ska rida den nya hästen! Ni har ju faktist inte hört något om henne så får ta det sen! Kameran ska med så det blir lite hagbilder iaf. Det gick ju inte sssåååå bra för dom igår med nya hästen så ska nog bara öva från marken eller så. Sen så kommer Ester och så rider vi ut alla tre på Vinnie, Soppan och Maggie. 

Kameran

¦ Shopping
Det ovan har vi nu till vår kamera.
Och detta skulle jag velat ha!
 
70-300mm objektivet är ju faktist inte vårt utan vi lånar det bara så istället för det hade jag velat ha 18-200mm då jag testade Claras och det var underbart. Blir inte lika svårt att stabilisera handen och så blir det inte lika smetigt. 50mm objektivet är fast och helt perfa till porträtt fotografering (också testat Claras..) eftersom den har en stor bländare. En ny (och större!) kamerväska hade också suttit fint då vår är sönder och man får bara plats med ett extra objektiv.

BBA

¦ Vardag
Skolan idag var... måndag. Fick tillbaka resultat för Svenska NP och mitt sammlagda betyg blev B som jag är jätteglad över! Fick A på skrivuppgiften (B på dom två andra) som jag själv tyckte gick bajs... Aja, efter lunch målade vi lite på bilden sen så hade vi biologilab NP. Fick precis som jag trodde den givna planeringen och sen gick försöket som smort.
 
Nu har jag kommit hem och ska svara på en liten läsarfråga!
Svar: Vi har bara en väst så den delar vi på lika så med stövlar. Ridskor har vi typ 3 par var hehe och hjälmar har vi vars en dock så är den ena skitful (sakaer har fallit av på den och jag har blingat den fult hah) så rider nästan alltid med vår lamicell hjälm =) Så man kan säga att vi delar på det ja =)

Snabba blixten

¦ Andra Hästar
Hänkade med Clara till böke idag och fick rida Spirran. 
 
Gick väll bra, hon lyssnade fint innan galoppen och efter galoppen blev hon lite för taggad så fick inte riktigt kontroll på henne. Sen så red jag lite barbacka med. Aa, sen åkte vi väll hem. Clara orkade inte rida för hon hade inte sovit bra tydligen hehe så blir fotodag nån annan gång. 

Nya Simmar

¦ Spel
Jag blir så arg på mig själv över att jag skapar sånna perfekta simmar och gör upp perfekta historier om dem, bara för att jag själv aldrig kommer få en sån relation :3
 
 

Lyx vs. budget

¦ Gaby , Åsikter
Till hösten när vi ska börja på böke (förhoppningsvis ahah) så ska vi få en ny ridhjälm. Har länge velat ha Wellington Classic sen jag provade Cajsas och tyckte den var både skön och passade mitt huvud. Sen hittade jag Jacson Wen som är samma typ fast billigare. Den stora skillnaden är då spännet. Vilken ska man välja? Dom ser nästan helt lika dana ut men priset skilljer sig. Just nu lutar det åt Jacson Wen då jag inte vill lägga jääättemycket pengar på en till ridhjälm. Tycker dessutom att Jacsons är lika snygg som den dyrare.
Cajsas hjälm var något stor på mej men som sagt, gillade den!
 
Dock är ju min absoluta favorithjälm GPA Extreme men den kostar runt 4000kr och det är alldeles för dyrt tycker jag. Dessutom var den inte sååå skön som jag trott när jag provade den men ack så snygg... Hade dock lätt velat ha den mest endå...

There's a way to catch your dreams without falling asleep

¦ Andra Hästar , Surprise
 

i need you like a heart needs a beat

¦ Surprise

a tiger doesn't lose sleep over the opinion of sheep

¦ Andra Hästar

the "p" in potato stands for power

¦ Surprise

Some answers are better left unspoken

¦ Surprise

-_-

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
Vet inte vad jag ska skriva om dagens ridpass med Soppan mer än att det gick sämre än sämst.
 
Hon levde upp till sin färg. Brun = bajshäst. Hon lyssnade inte för fem öre och eftersom hon hade gått och blivit smårädd för allt på vägen kunde jag inte få nån kontakt med henne. Hon tvärvägrade att ställa sig i skritten och den har hon aldrig haft problem med. Efter några varv blev det inte bättra så fick spel på henne. Testade lite trav men nej. Efter typ 15 av testande och ingen framgång så orkade jag inte hålla på och travade runt på långa tyglar ett tag och ville få fram henne för skänkeln. Sen hade vi nog båda lugnat oss lite för det gick något bättre efter det. Hon kunde ställa om fort och så lyssnade hon relativt bra för skänkeln. Tog två raksträckor i galopp med långa tyglar, hade inte humör för att jobba med galoppen. Men tror hon var lite överhettad av solen för hon var ganska seg.
 
Sen så bytade jag och Sharon så jag fick Zwier. Red barbacka lite först men sen satte jag på sadel och bara red runt i alla gångarter. Han var som han brukar, snäll fjönt. Sen efter en stund gick vi hem pen ponponsen och så spolade vi av Soppan och tvättade ben och svans. 
 
Ja, sen red Laura men Sharon hade henne idag. Gick in till hästarna i hagen en liten stund och Soppan var jättemysig. Hennes sätt att säga förlåt kanske hehe aja förlät henne. Gosade först med Mira och Vinnie sen så gick jag till Maggie och då kom Soppan och ville ha mig för sig själv hihihi, hon var jättemysig, lät mig pussa henne i huvet överallt och hade sitt huved hängande precis vid magen på mig <3
Här har jag då precis blivit sur på henne och tar mina tarav på långa tyglar varv. Ester har tagit alla bilder!

Lilla räser

¦ Andra Hästar
Idag begav vi oss ut till gräset på Soppan och Zwier. Vädret var riktigt härligt, varmt och det kändes som om det var sommarlov! Rapsfälten blommar så fint nu också så det var jätte mysigt att rida. Zwier bara red vi och han var pigg, Soppan var väl duktig hon också, men lite lat då det var varmt ute hahah. Kommer några inlägg med bilderna på Soppan strax!
 
 

Haymos Surprise || Loyal

¦ Movie Studio Platinum , Videor
 

Natural Horsemanship

¦ Gaby , Åsikter
Ja, tro det eller ej men de finns faktiskt gott om hästmänniskor som tycker att NH bara är trams och för att rida seriöst ska man ha sadel och ett oredentligt bett.
 
Vad tycker jag då? Jag använder bett, hästen är skodd och jag tränar inte speciellt mycket på att jobba löst. Tycker jag då att NH är trams? Tvärt om! Jag tycker NH är ett superbra sätt att bilda ett starkt band till sin häst och att lära känna den "utanför" ridningen. Man snackar ofta om att ha hittat knapparna på hästen men hur många menar egentligen "knappar" till lösträningen när man säger så? Jag tycker NH/att träna löst är lika viktigt som att kunna rida hästen rätt. Däremot kan jag prioritera ridningen först eftersom hästen behöver ha muskler (alltså jobba rätt) för att ha orken till att bära oss om vi kräver mer av den. Jag tränar gärna löst med Soppan i ridhuset då och då. Varken hon eller jag är några höjdare på det men vi försöker. Soppan kan lätt bli lite för "på" en och vill man skicka ut henne så kan hon börja studdsa framför en och pendla med öronen och ja, man blir faktist lite smått rädd. Även fast jag inte är rädd för att just hon ska bita mej etc men dom är ju flockdjur och väger ganska mycket mer än en själv. 
 
Anyway, vad NH innebär är egentligen upp till än själv tycker jag. Natural Horsemanship står det ju för alltså för mej att hästhållningen ska vara så naturlig som möjligt. Sen kan man ju tolka naturlig hästhållning olika. De flesta tycker ju dock att både bett och skor ska bort och man får gärna öva på olika trick med hästen. Vissa lägger till att man ska rida barbacka mesta delen av tiden, ha hästen på lösdrift och så ska den inte behöva ha massa täcken. För någon kanske det är att bara kunna springa runt i ett ridhus medans hästen löst springer efter dig. Vad är NH för mej då? Helt ärligt så vet jag inte helt säkert. Jag tycker nog NH är både bettlöst, barfota, lösdrift och de ovanstående. Men jag tycker också jag och Soppan kan hålla på med NH ibland när vi tränar löst. Så jag vet inte riktigt, kanske skulle det jag gör mer "lös träning" eller något då jag sedan har en skodd här, vanligen rider med bett och hästen står på box. Strävar ju inte direkt efter att ha en häst som arbetar korrekt i form av att gå i halsring, det är mer som en kul sak för mej. Om jag ska rida bettlöst ska det vara repgrimma och hästen ska gå avslappnat utan krav. Det är klart ett mål - att kunna rida ut kravlöst i repgrimma. 
 
Men jag stödjer helt klart alla "NH-töntar" och tycker det är superbra att kunna ha ett så starkt band till sin häst!
Hade jag haft mer vetskap om sådant här hade jag gjort inlägget längre. Men i brist på kunskap så får det bli ett medellångt sådant. Trotts allt kan jag bara hur vissa trick ska se ut, i själva verket vet jag inte änns hur man ska öva in dom "rätt" och har bara ridit i repgrimma en gång. Men vad är NH för dej?

*walks into school* actually, no thanks *walks out*

¦ Djur , Natur
 
 

"Och vad exakt försöker du signalera?"

¦ Djur , Vardag
Skolan idag var väldigt chill. Hade prov första lektionen och det gick *****, andra lektionen (matte) hade vi vikarie och efter det stack min grupp ich filmade vårt lilla projekt över svenskan och lunchen. När vi kom till skolan igen hade vi SO varav rubriken kommer ifrån. En kille försökte säga att han behöve en penna lite sådär diskret men det slutade inte så bra när läraren frågade honom vad han gjorde. Efter det hade vi halvklass i fysik där vi tittade på en film om Big Bang och då hade vi också vikarie så ja hela dagen gick fort.
 
Efter skolan begav jag mig ut till parken och fotade lite i parken, ankorna var lite osiciala och flöt iväg från mig hela tiden men någon bra bild blev det. 

Nu ska jag alldeles strax kolla lite Desperate Houswifes, är snart klar med första säsången :):)):):):):::):)::)):):):)

¦ Surprise

Badmintonproffs och intervallträning

¦ Surprise , Vardag
Idag började dagen med att jag var hos tandspecialisten och fick reda på att rälsen rycker nästa månad! Gissa hur glad man blir haha den är såååå jobbig
 
Iskolan gick vi till fyra och sista lektionen var idrott där ett gäng av oss spelade rund-badminton och jag var faktict riktigt bra haha. Till och med ett av klassens tennisproffs tyckte det. Kanske ska dump hästen och köra badminton istället haha 
 
Skämt åt sido. Jag och Ester bestämmde redan igår att vi skulle köra intervaller idag och vi gick efter planen för en gångs skull. Red ungefär 5 intervaller varav vi klarade vårt uppsatta mål med dagens ridpass och jag kan inte vara mer stolt över henne! Har trotts allt inte kört så mycket intervallträning innan ennu mindre konditionsträning överhuvud taget så jag är väligt nöjd. 
 
Imorgon ska vi filma en grej här hemma hos oss och då ska ett gäng från klassen med hem under skoltid så vi ska äta här och så, ska bli roligt. Visar förmodligen filmen när den är färdig, eftersom jag kommer ha materialet och klippa den. Dessutom har vi HKK prov imorgon och jag känner mig väl helt ok på den fronten så hoppas också att det går bra.
 
Nu ska jag alldeles strax kolla en EP av DH och sedan ska jag klicka runt lite på YT :):)):):):)::)):):)
 
 

Sammanträffande

¦ Serier
Idag kollade jag ep 1x04 av GoT och vem dyker inte upp om inte en av Skins skådespelarna? Haha snacka om att jag blev överaskad haha men älskar han i Skins så =) Vet inte mer vad jag vill göra idag.. har inte så stor lust att kolla fler serier (kollat GoT 1x04 och TO 1x19) fast borde egentligen kolla Glee med och sp har säkert nån ny kommit upp idag...
Joe Dempsie är den jag snackar om ^-^

Önska inlägg

¦ Vardag
Vill ju blogga men vet inte alls vad jag ska blogga om så ni kan ju skriva under vad ni är intresserade av att läsa/se i bilder?

Torsdag

¦ Vardag
Skolan var som en brukar, tråkig och lång.
 
Iaf nu ska jag typ ducha och lite så sen ska jag kolla lite ep's av olika serier. Var hemma hos Clara igår med han bara inte blogga efteråt. Annars får vi hoppas att hkk provet går bra imorgon trots att jag inte kan ett skit.

hoppning och sånt

¦ Surprise , Vardag
Kort inlägg idag för att jag bara har sovit dryga 3-4 timmar sååå
 
Iaf så var planen att rida ut men eftersom det regnade så blev det inte riktigt så. Hoppade istllet i ridhuset och Soppan skötte sig jättebra! Hon vägrade några gånger men sedan kom vi endå över en oxer på 80-90 så jag är mer än nöjd. Efter det red vi ut och travade och skrittade av på grusvägen vilket båda hästarna uppskattade. 
 
Kom hem och såg att jag fått en ny cykel yeeeeeyyy 
 
 

Mål och delmål

¦ Gaby , Surprise , Åsikter
Tänkte gå tillbaka och se lite hur det gått med våra mål med 2014 än så länge.
 
I Jan-Feb skulle vi: Komma igång med att rida mer ordentligt igen. Rida mycket dressyr och tänka på vad Sarah har lärt oss. Jobba med galoppen. Få ett flyt i hoppningen. Mycket markarbet med upphöjda bommar så rygg- och rumpmyskler byggs. Värma upp länge. Träna myket ledarskap och stärkande relationsövningar löst. Rida ut och ha kul! 
 
Well, det var ju ett tag sedan dessa månaderna nu men jag är helt säker på att vi jobbade med vad Sarah lärt oss och på så vis byggde vi muskler på Soppan. Blev nog varken jättemycket hoppning eller markarbete men slog vårt höjdrekord första månade. Är generellt sett ganska dåliga på att bara ha markarbete dä det mest leder till att vi hoppar... Galoppen övade vi nog inte heller så värst mycket på tror jag.
 
I Mars-April-Maj skulle vi: Rida ordentliga dressyrpass och fortsätta att arbeta med galoppen och mycket markarbete. Hoppa låga banor och här få in galoppen vi övat på. Förtsätta träna ledarskap löst. Rida ut och ha kul!
 
Jaha, oplanerat så fick vi ju ta en månads hopp-paus som såklart påverkat. Det blev dock lite mer markarbete då. Rida ordentliga dressyrpass har vi börjat göra allt mer faktiskt. Pga att hindrena i paddocken inte kommit fram än så har ju banhoppningen inte alls kommit igång. Galoppen övar vi mycket på nu. Träna löst har vi också gjort och vi har kunnat rida ett kortare, kravlöst pass i repgrimma!
 
Sen var de sammanlagda målen:
* Träna så vi får en fin galopp vi kan hålla länge 
* Arbeta i rätt form större delen av ridpasset
* Hoppa en bana i fint tempo
* Få ett starkare band mellan varandra
* Lära henne skänkelvikning
 
Punkt två och fyra har vi nog mest utvecklat och punkt ett är på god väg. Det med att lära henne skänkelvikning får vi nog ta tag i snart så hon lär sig den och att hoppa bana får vi se när hindrena i paddocken kommer fram!
 
Resten av målen fö 2014 kan ni ser HÄR.

Dina rim är som ur fiskstimm

¦ Vardag
Kind of hur en kille tyckte jag skulle rappa idag.
 
Iaf 3 i vårt gang var sjuka idag. Och som vanligt var jag och Josse flumm tillsammans och drog runt varandra och stängde in varandra i SY'ons rum haha. Josse bet mej i armen med haha 3års fasoner. Annars så ritade jag mest tredimensionella kuber och block när jag väl fick chansen dvs matten och biologin. 
 
Nu ska jag fortsätta kolla på.... Game of Thrones! Japp, ännu en ny serie i min samling. Dock är en ep 60min lång och så finns det fyra säsonger än och kollade en ep igår så bara att börja igen!

Sommarväder

¦ Stallet , Surprise
Skolan idag var som den brukar va. Fick satans ont i huvet efter lunch, satt ute k solen med några vänner i typ 40min så antar jag blev försolad eller nått.

Iaf så åkte jag till stallet med Ester i världens mest AC-fattiga buss. Var typ genomblöta när vi hoppade av... Aja det var ju helt perfa väder för att rida ut så det gjorde vi. Red ner till gräset varav att jag red barbacka för att mysa till det lite hihi. På vägen mötte vi väll en man som sågade ner grenar från ett träd som hästarna tyckte var något mystiskt men mannen var snäll och pausade när vi red förbi. Själva ridpasset var mest dressyr och så galopp tillsammans. Övade på samma som igår alltså åttvolt och att hon skulle ställa sig mycket. Hon var lite lat idag men det var tydligen Maggie med och vi tror det beror på värmen och att de börjat gå ute dygnet runt. Hon var lite mer tittig idag men vi var ju ute och flaggor blåste och flugor surrade och vad vet jag men massa sånt fåniga hästar måste inspektera. Men i helhet gick det endå bra tycker jag. Tog tre galoppsträckor tillsammans och sen travade vi av och skrittade hem. Hon blev rädd för något så hon hoppade ner i kanten haha men min duktiga balans räddade mig x) Sen fick hästarna blaska i sig sin mat, jag fick torka av bäbisens nerkladdade ansikte och sen ut i hagen igen innan vi stack hem. 
Bild från idag!

Första skoldagen

¦ Serier , Vardag
Gick till klockan 4 idag, Gabbi ville åka till stallet så jag åker imorgon och på torsdag istället. 
 
Allt gick ganska fort och så i skolan, bytade platser så nu sitter jag i mitten raden istället, tråååk. Iaf så har jag kollat två ep:s av DH hahha
 
 

Hatar vs. Älskar

¦ Gaby , Åsikter
Inom hästvärlden (allmänt haha)
 
Hatar personer som...
....tror att deras hästar är bäst
....tror dom kan och vet allt
....vill ta hand om andras hästar
....köper det andra vill ha bara för att de har råd med det
....inte accepterar andras åsiker om t.ex bett 
....har förutfattade meningar om saker t.ex "islandshästar kan inte hoppa"
 
Älskar personer som...
....kan acceptera och stödja en annan i dess val även om den inte håller med t.ex bett/bettlöst
....är ärliga och säger vad det tycker (på ett trevligt sätt)
....är sig själva
....kan ta åt sig konstruktiv kritik/tips 
....som kan lyssna och stödja andra i deras val fast man inte håller med
....inte ser ner på en viss hästras pga olika anledningar

Grisig heest

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
Idag testade jag som sagt nya tränset på Soppan + ett tvådelat eggbett med fasta ringar.
 
Tränset satt som en smäck på henne och hon såg ut som den prinsessa hon är hihi. Red i ridhuset och det blev en ordentlig genomkörare i dressyren. Hon var faktsikt väldigt duktig stundvis där hon kunde gå lång och låg i traven och ställa sig superfint i båda varven. Tränade mycket på åttvolten och att hon skulle överställa sig lite och gå undan för skänkeln. Red ganska länge tycker jag nog haha. Men som sagt, fokuset låg på tempo, överböjlig och gå undan för skänkel och det tyckte jag hon klarade bra. Hade även sporrar för första gånger på året kanske och det var inte det minsta problem. 
 
Efteråt så fick hon sin mat och vem grisar inte ner sig ända upp till ögonen om inte hon?!?!? Fick blöta ner hela hennes bulliga annsikte och torka bort sörjan i ansiktet på henne...
Sen red jag Zwier och han var duktig bara lite räser i galoppen hihi.

Page 110 of 365

¦ Vardag
Känner inte ni också att den rubriken är en väldigt passande och simpel rubrik?? 
 
Idag orkade jag inte heller åka till stallet, eller ja det var inte min dag att åka ens så.. Gabbi är där med Escht i alla fall och så provar hon det nya tränet. Hoppas hon trivs med det haha. Jag har börjat kolla Desperate Houswifes igen, asså ååh vilken serie. Längtar tills Carver tiwnsen är med hah :):)):)):):):)
 
Annars har jag fiktiskt inte gjort något speciellt idag, fick önskemål om att skriva vilka hästar jag har ridit och det lr bli ett låååångt inlägg och dessutom tror jag redan att jag skrivit om det innan? eller haha känns som det i alla fall. 
 
 
 

Måndagmorgon

¦ Stallet , Vardag
Vaknade som vanligt vid halv tio typ och sne dess har jag bara suttit vid datan.
 
Ska till stallet med Ester vid tolv och sen blir vi körda hem. En medryttare ska provrida idag så ska hjälpa till där med. Ska testa nya tränset på Soppan idag! Annars så ja, hnner jag rider jag nog Zwier med haha =)
mina bästa vänner <3

Vad är värt att lägga pengar på?

¦ Gaby , Åsikter
Just nu letar jag och Sharon intressanta bett vi vill testa på Soppan så vi kan veriera mellan några hon trivs med.
 
Sökte upp Sprenger bett då ja, de måste ju vara bra för att vara så dyra. Alltså för ett "vanligt" tredelat vill de ha nästan 1000kr och det tycker iaf jag är helt sjukt. De är ju ofc anatomiska och gjorda av ditten och datten och blah blah men är det bara jag som aldrig skulle köpa ett bett för 1000kr? Det finns till och med bett som kostar över 2000kr! Men man värdesätter olika saker antar jag. Medans någon köper bett för större summor köper nån annan benskydd för större summor än bett. Man tycker ju olika saker är viktiga. Även fast jag tycker bett är en av de viktigaste delarna man borde investera i skulle jag nog inte köpe nått bett för mer än 500kr om enns så mycket. Jag tror grunden ligger i hur bra du kan rida hästen och inte i hur bra bett du har. Det kan säker påverka men ryttaren måste ju hjälpa till väldigt väldigt mycket. Jag hade å andra sidan velat testa ett så dyrt (och bra gissar jag) bett bara för att märka den stora skillnaden. 
Här har ni ett Sprengerbett för 1149kr
Bilden är lånad från Lyckås ridsport och där kan ni även kolla fler bett från samma märke.
Men det måste ju vara dom som köper dessa betten (och andra dyra bett och ting) för annars hade de ju troligtvis inte producerat mer. Om jag fick ett hade jag tagit emot det men inte köpa själv för de priset höhö.

Hp <3

¦ Serier , Vardag
Sådär nu har jag kollat om alla harry potterfilmer igen. De bästa som gjorts alltså. Slår alla filmer flera tusn gånger om. Gråter för att de inte finns fler. Men man får vara glad över att de gjordes i min tid. stackars dom som aldrig får se den lixom. 
 
aja nu ska jag återgå till nått annat. ev så ska jag tyvärr börja kolla ny serier och då blir det Game of thrones då flera i killar i klassen tycker jag ska kolla på den (obs vi snackar alltid serier och de vet att jag kollar tusen olika så ny försöker de övertala mig) och Clara med och det är ju övernaturligt så den borde sitta fint. sista dagen ledig imorgon och sen så är det bara att återgå til skolan, inte långt kvar nu dock...
<3
 

En tripp till hööks.

¦ Shopping
Som sagt var vi på hööks för att köpa ett nytt träns! Vi har faktiskt aldrig köpt träns innan, mest för att vi inte behövt något och så är det sånt tråkigt köp haha. Dock tycker vår fränd Clara att det är väldigt roligt att köpa träns, eller hon tyckte i alla fall det :):)):)::)):)
 
Blev ett Kilbary Aachenträns fråh Claridge House med anatomiskt nackstycke och vadderig så hoppas Soppen triv i det. Ute är det förövrigt så förskräkligt varmt att man hällre håller sig inne än ute hahah. 
 
Ska spela lite mer sims och ikväll ska jag nog (som alltid) kolla film och YT videor. Är lite bloggsgen igad så ni får gärna kommentera om det är något speciellt ni vill läsa!
 
 

Shoppa loss

¦ Shopping , Vardag
Inte rikgit kanske men nytt ska det bli!
 
Kollat lite nya eventuella bett som vi ska införskaffa. Lutar just nu mest mot ett anatomiskt D-ringsbett och annars ett baucherbett. Men iaf. Vaknade typ 10 och sen dess hr jag kollat TVD ep'n som var typ jättebra aagghh och har precis fått tillåtelse att åka till Hööks och handla ett ********* hihih. Spelat lite Sims med annars inget. Ev kommer hovis idag så hon får nya skossingar och så får hon vila i det fina vädret. De ska även börja gå ute dygnet runt nu nån gång!
Ett tag i slutet av sommaren gick hon på Claras waterfordbett som hon gör på bilden.
 

påsk med gäster

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
så, har jaft gäster fram tills nu så har inte kunnat blogga.
 
Iaf så började jag med att rida Soppan. Hon låg ner i hagen (täcket var inte på idag alls) så ville först inte få upp henne för kännde mig så hemsk så vi vilade båda två istället en stund hihi. Kliade henne medans hon låg ner och jag satt på henne <3 Sen så var jag endå tvungen att få upp henne så ja. Sen var hon lte seg på att komma in men tillslut så hihi. Borstade henne lite snabbt och så sen så tog jag på repgrimman och två ledrep underifrån i samma hake. Trodde egentligen inte det skulle funka att rida så men ack vad fel jag hade. Alltså hon gick i princip helt klockrent för att vara första gången i repgrimma + med ledrepen underifrån. Kunde styra, stanna med knappt någon kontakt med repgrimman och hon lyssnade super <3 Endast två gånger så körde hon sitt och gick in i mitten men hjälpte till med vikt och skänkel. Det gick så över förväntan så plockade fram ett litet kryss. Bara för någon månad sedan hade hon ju vägrat på det med full utrusting så hade inga speciella förhoppingar men igen så förvänade hon mig. Hade ingen kontakt med repgrimman alls och ledrepen bara hängde lösa och hon till och med ökade lite inna hinret och skuttade glatt över <3 Skuttade över det 4 gånger och sista gången i galopp och det gick hur bra som helst. Efter avskrittningen gick vi ut och betade i ca 10 min osså.
Efter det red jag Maggie barbacka. Hon var osså jätteduktig och jag behövde inte alls ta i henne lika mycket som jag brukar behöva när jag ska jobba henne i form. Galoppen däremot ville hon gärna slängtrava in i och jag red utan skor (skoskav) + så hade jag inget spö och hon fäller som bara den oh schabraket bara gled fram med mig haha men fick väll till någon godkäns galopp tillslut. 
Sist ut red jag Zwier. Körde bara på lite lätt med han i ca 30 min i alla gångarter fast inte mycket galopp innan min lillasyster kom och red han. 
Ja sen har vi ju haft gäster nu fram till 10 över åtta så... Är sjuuukt trött haha men vill nog endå kolla klart hp6 för har haft igång den ty 2 dagar nu x)

Idag eller något

¦ Surprise , Vardag
Idag så pallade jag inte åka till stallet så jag var hemma medans Gabbi var där istället. Jag satt mest och spelade sims och sedan gick jag och lämnade hyrfilmerna och gosh vad varmt det var ute! Sommar värme ju ::):)):):):)
 
Sedan kom gärster och vi firade både födelsedagar och påsk och åt jättegod mat och massa tårtor och godis. Sedan gick jag och Gabbi ut till lekplatsen med lillasyrran och var där en stund, väldigt skönt och varmt väder. Nu har de åkte hem så tänkte att jag passar å att blogga lite innan jag kollar film.
 
I torstag sbtw så var ju Clara med när vi red och då hjälpte hon oss lite (eller ja tipsade) om bett och sånt. DET BÄSTA MED CLARA ÄR TYP ATT TROTS ATT HON ÄR MER FÖR BETTLÖST VET HON ATT VI VÄLJER ATT INTE RIDA PÅ DET OCH ENDÅ KAN HON TIPSA OSS OM BETT TILL VÅR PONNY. Hon är en sån äkta vän som har RESPEKT fast man har olika åsikter. Det älskar jag. SÅ ÄLSKAR DIG CLARA BABE: Sitter alltså och tittar på bett nu, kanske kan tigga lite av mamma, är ganska sugen på nåt nytt hah
 
 

Den gula faran

¦ Stallet

Jag och du hahahaa

¦ Videor
Ja, även fast jag är lite oaktiv på just denna fangirl-fronten så.... OMG SÅ BRA! Låten är inte direkt min favvo men gillar videon starkt! Ska försöka ha den på replay hela tiden nu så vi kan slå rekord hihi. 
 
Annars bara kollat serier sen jag kom hem och så hehe

I'm a flower in your garden you will never pick

¦ Surprise

*Har ingen koll på växtarter, men den är blå*

¦ Kreativt , Natur
 
 

I hate the feeling of not knowing what to do in life

¦ Surprise
det där med att jobba med baken tycker hon inte är sååå kul...

"With freedom, books, flowers and the moon, who could not be happy?"

¦ Kreativt , Natur
 

nobody is perfect util you fall in love with them

¦ Surprise
 

it's such a thin line between clever and stupid

¦ Surprise

she can make hell feel like home

¦ Surprise

The road to success is always under construction

¦ Djur , Surprise
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 

busblogin'

¦ Djur , Natur , Stallet , Surprise , Vardag
Påväg hem nu.. Men endå sköönt hihi. Det var lite tomt för vi hade ju inte Ester där så blev lite tråkigare än vanligt..

Men men, idag tvättade vi trailern så det blev ren och fin sen så var det några som skulle hämta en tank i hagen så fick hjälpa dom att typ ta loss stakete dvs skulle alla hästar in i ridhuset. Det gick typ på 30min så det var inte så farligt. Spelar GTA 5 en del, det var inte lika kul dock som innan... Lekt med hundar, ridit, kollar film, ätit pizza men mest godis och cola. Hemma ska det fixas bilder som ni kommer få i omgångar senare!
Vovven hoppade lite studsmatta med oss hihi

Skänkelträning

¦ Stallet , Surprise
Medans jag skriver detta så försöker jag korrigera Sharon på gta så det kan bli lite rörigt...

Iaf red ut och Clara hjälpte oss lite med sits och att hon ska lyssna för skänkeln. Blev lite arg på henne i början men det gick väll bättre mot slutet. Fotade med kameran så ni får bilder när vi kommer hem!

Hundnärhet

¦ Djur , Stallet


påskpassagården

¦ Stallet , Vardag
Idag ska vi passa gården en natt. 
 
Ska rida lite snabbt för vill mest spela GTA och hoppa studsmatta hhehehe. Men ja, ska blogga så gott det går!

Gör din egen action!

¦ Photoshop
1. Öppna en bild i photoshop. Nu ska du öppna actionfliken som du hittar genom Window > Actions eller Alt + f9. Den kommer öppnas på skärmen och du kan sedan flytta den till högerpanelen som jag har gjort. Figuren som känneteckar actionfliken är en playknapp. 
2. Antingen väljer du att skapa en ny mapp först (blått). I mitt fall heter mappen FUNKAR. Om du bara ska skapa en ny action så klickar du på fyrkanten till höger om mapp-knappen. Fönstret mitt på skärmen kommer upp och du väljer vad din action ska heta och sen klickar du på Record.
3. Nu kommer den runda cirkeln i samma led som mapp och - ny actionknappen lysa röd och allt som du gör kommer spelas in och sätta i olika lager under "Exempel" eller vad du döpt din action till. När du är nöjd med hur din action ser ut klickar du på knappen inringad med grönt. Då kommer din action sparas och du kan sen spela upp den igen. 
4. För att dubbelkolla om din action  stämmer kan du radera alla lager på bilden (för att göra det samtidigt ha sista eller första lagret markerat och klicka sedan på shift på sista respeltive första lagret dom du inte redan markerat) och spela upp din action med hjälm av att klicka på den.
Klart!
 
Värt att tänka på när du gör en action:
* Sätter du på skärpa på din action måste du göra det på bakrunden. Alltså om du sedan ska dubbelkolla så att det stämmer (steg 4) kommer skärpan ligga kvar och bilden kommer bli för skarp. Även om du testar en action men sä år du inte nöjd med den och tar en annan med skärpa i så kommer den få dubbel skärpa.
* Ska du göra ett färglager över kan du inte skapa det som ett vanligt lager då det inte kommer funka och den kommer bli helfärgad. För att göra ett färglager som funkar i en action gör du som följande:
 
1. Klicka på cirkeln som ä hälften färgad och hälften tom och klick på Solid Color (eller nån av det tre första då alla dom måste göras på detta sättet) och sen tar du färgen du vill och gokänner. Dubbelklicka på lagret för att göra det mer genomskinligt osv.
Skulle det finns intresse för fler tips inom ps?

Fixat fel och sådant

¦ Stallet , Surprise
Någon märkte att man inte kunde kommentera inläggen men nu ska det vara fixat, hade satt in fel html kod i fel mall, haha x'd 
 
Iaf så är det klart nu, är ganska trött idag så ska ta och kolla på någon film och ja.. Har läst lite i min bok och den är såå bra. Rekomenderar den starkt! Va i stallet idag också ju, red Soppan lite i skritt och trav och så sträckte vi henne lite i stallet sedan. Var inte där så länge men med tanke på värmen så var det endå gansa skönt. Var på glassfabriken sedan, så gott hihi. 
 
 

Lilla glassfabriken

¦ Andra Hästar , Surprise
Kom till stallet och fixade alla ponnys sen red vi ut. Jag red Zwier barbacka idag. Red i ca 30 min i skritt och trav bara för att de skulle få sträcka på sig lite. Kom in i hagen när vi skulle hämta hästarna och Soppan låg ner så satte mej brevid henne och kliade henne i pannan så la hon huvet i mitt knä <3
Sen stack vi hem haha, så var i stallet typ 1h... Stannade dock till på Lilla glassfabriken och köpte glass ihihih.
önsketatuering
 

sommarväder

¦ Vardag
Om ca 1h så ska vi till stallet. Mamma följer med idag haha för hon hade lust att träffa Soppan. 
 
Ska bara sträcka på benen för hästarna idag ute lite. Kommer nog komma hem ganska tidigt och det skulle behövas för jag har missat massa ep's av olika säsonger...Lät mitt serietittande vara i typ två veckor haha så har ju missat massa så dags att ta igen nu! Sen har jag även lite hp's kvar att kolla...
Känns som det var evigheter sen det var snö ju...
 

Det okända

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
Idag red vi som sagt till den okända ängen som vi döpt den till. 
 
Jag började på Zwier och det blev mest skritt och lite trav i 20-30 innan vi kom dit. Byggde upp ett litet hinder av pinnarna där på kanske 40-50cm. I början ville ingen häst hoppa det men tillslut hoppade Soppan det och då hängde de andra på. Hoppade några gånger sen bytade jag och Sharon som då hade Soppan. Alla hästarna hoppade fint när vi kom igång lite. Zwier var väääldigt räser haha. Sen så red vi hem och då tog vi gräsvägen hem, galopperade lite mer och sen travade vi och så blev det lång avskrittning. Var ute i ca 1,5h idag i superfint väder!
 
Sen fixade vi Vinnie och så red Sharon henne lite och så hade jag henne på lina. Hon tog några galoppsteg idag med! Mestadels ville hon dock slängtarav men ja, det får jobbas på nu!
Ja, hans sadel gled bak men vi sadlade om strax efter denna bilden!
 

Påskhoppning eller nåt

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise , Vardag
Som planerat red vi till "den osedda ängen" och satte upp lite pinnar till ett hinder som hästarna glatt skuttade över. Red runt där en liten stund och sedan traskade vi hem igen. I stallet fotade jag hästrna lite och sen gjorde vi iordning Vinne sm jag red i typ 15 min. Hon tog sina första galoppstg med ryttare på idag, gullet :'') 
 
Ska fixa bilderna nu och sedna ska jag spela sims och kola TW!
 

Tisdag

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise , Vardag
Ska till stallet vi två igen och fixa med typ alla hästarna.
 
Planen just nu ligger på att rida till en gräsäng Ester aldrig varit på så tänkte rida dit. Skulle gjort det igår egentligen men det började ju ösregna så... Rider ut på Zwier, Maggie och Soppan! Sen ska vi fixa med Vinnie och rida henne lite tror jag. Försöka få galopp på lina blir det nog. Om vi får tid över ska vi pyssla med Batman också hihi.
 
Har annars bara spelat Sims till nu och är alldeles snart klara med alla gårdar. Nått fuffens hände så fick avsluta och så blev det inte lönt att starta om heller så. Ska försöka blogga under dagen, kommer nog va i stallet ganska länge så.
Första gången Vinnie reds ute var i lördes! Ska försöka komma ut med henne lite till denna veckan.
 

Don't be such a sourwolf

¦ Vardag
Sorry guys för no bloggin' men har verkligen tagit vara på frsta lovdagen haha. Dörjade med att jag sov till tio (dock att jag hde glömt mitt larm på så jag vaknade halv sju men sen somnade jag om igen). Innan vi stack till stalelt som vi gjorde vi två gjorde jag alla 38 gifs:en ni fick i morse och det tog i princip hela frömidagen från 11 till 1 så ja.. Sen var vi i stallet till 5 och väl hemma spelade Gabbi sim (jag också men läste i min bok mest) så kunde inte blogga innan det heller. Fick lusta att kolla min tumblr och sedan se en ep av TW och nu äntligen började jag skriva ett inlägg.
 
Ska gå och lägga mig lite tidigare idag, (missade btw mtv moveo awards igår men det var endå inte så värst bra nominerinag utan red carpet var 100 gånger intressantare så aa), tror dock att jag vill läsa lite till i min bk för den är så asdfghkl bra. Rekomenderar den verkligen till alla som gillade Hunger Games filmerna/böckerna. Gillar inte sci-fi egentligen men dessa är absolut ett undantag! Är mer för övernatruligt egentligen haha :):):):)):)):):))
 
Men vet ni vad. Mer intressantare eller längre kommer nog inte detta inlägget bli för jag vet inte vad som kan vara underhållande längre. Ve som ska till stallet i morgon vet vi inte riktigt ännu men vi får väl se. Det var ju inte heller så värst bra väder idag heler så hoppas det blir bättre under lovet så man kan rida ut lite nu när man har tid och så...
 
 
Yep It's okay to cry
 

Bra start på lovet

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
Åkte till stallet vid två alla tre och tanken var att rida ut.

Alla förberedde vi oss för turen med regnkläder och broddad Soppan. Redan när vi kom iväg duggade det lite men det brydde vi oss inte om. Det blåste satans mycket och sen började det regna mer. Kom till grusvägen och Maggie ömmade väldigt mycket så blev till att vända hem. Travade hem med blåst och regn i ansiktet..

Beslutade oss för att hoppa lite i ridhuset. Soppan hoppade jättebra och självsäkert och min sits var inte så dum den heller. Sen hoppade jag lillemannen med lite och så fick Ester hoppa Soppan lite med innan Sharon hoppade henne. 

Ja, sen så gjorde vi ordning hästarna. Två av Soppans broddar hade fastnat så fick be Sarah att hjälpa oss (även fast alla tre hjälpts åt och smörjt med olja runt fick vi inte ut dom...) och för henne gick det ju jättelätt såklart.... Aja nu är vi påväg hem och hemma ska vi nog spela Sims!
Gulligt värre med frambenen....

Beacon Hills Lacrosse

¦ Serier
 

LOV

¦ Vardag
åh vad det är skönt att inte behöva gå till skolan. Sov till typ 10 idag och har kollat sista avsnittet av pa5 som vi missade igår. Ska till stallet senare och om det inte regnar ska vi nog rida ut annars får vi se!

I wonder was' dis red button do?

¦ Spel
Hahahh ååh så min favoirt i Dumb ways to Die hihih 
 
Iaf så har Gabbi sagt det mesta om dagen så att upprepa det vore onädigt för både er och mig. Dock har jag ju inte gjort så värst mycket annat idag så vet inte vad jag ska blogga om heheh. Har läst mycket i min bok och den är så bra så jag längtar ihjäl mig tills filmen släpps :)):):)):):):):)::)):) 
 
Har ganska mycket blogglust så får se om jag kommer på något senare, det är ju faktist lov så man kan sitta uppe hela natten och pilla med typ GIF:s eller inlägg och sånt. Men vi får se. Ska i alla fall kolla TW nu så byeee
 
Sims jao
 

Vad har varit viktigare att blogga då?

¦ Vardag
Inget typ... 
 
Vaknade vid åtta sen spelade vi Sims till typ två då vi gick till Clara och blev körda till stället vi skulle kolla på. Det var verkligen drömmplatsen där och personerna var sukt trevliga. Eftersom vi nu ska ta med fler hästar än de trodde skulle de höra med en annan som har häst där om nån sak ang. en annan stor hage (deras hagar är helt otroliga) och så skulle de återkomma. Det finns paddock där och två gräs-slingor att rida på sa dom och några andra tjeje ri vår ålder står i stallet med sina ponnys. Så nu kan man bara hoppas!
 
Efteråt så stack alla fyra (jag, Sharon, Ester och Clara) hem till oss och gjorde tacos och sen kollade vi på War Horse. Dom stack precis hem och jag stratade precis datan. Har inte orkat sätta igång den haha så därför har jag inte bloggat + att vi fick igång Sims med hästmodsen i så måste ju spela nu! Aja, ni får några fina bilder senare från sims tror jag!

i think the coolest thing would be to see an new color

¦ Surprise

mom, dad, I’m bi, BiLingual haha hasta luego bitches

¦ Surprise
 Dagens ridpass gick inte sååå bra. Hon vart lite stel i vänter och + att vi hade problem med Vinnie så aa. Blev inte så många bilder heller men jaja. Red Maggie också, dock får ni inga bilder för min sits blev urkass i hennes bajssadel.
 

how old would you be if you didn't know how old are?

¦ Surprise

Dagen har gått åt

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
Stallet idag började med att tre hästar fixade iordning. Soppan, Maggie och Vinnie.
 
Soppan kläddes i en gul hv polo outfit och Maggie i en grön. Sen gav vi oss iväg till ängen med alla tre fast två tjejer som skulle rida Vinnie idag gick med henne dit. Började med att longera en liten vilde till unghäst som mest ville sticka ut till en början men som lugnade sig sen. För säkerhetens skull fick Sharon hoppa upp först och bli lite longerad och det gick hur bra som helst så vi släppte henne från linan och så fik hon rida nått varv bakom Maggie och Ester som gick super. Sen skrittade tjejerna henne lite medans jag red Maggie som Ester hade värmt upp och Sharon Soppan. Maggie var väll ganska bra idag. Ester red fram med gramanen och det gick mycket bättre då! Sen så bytade jag och Sharon en stund så jag fick Soppan. Hon var också väldigt fin, lite stadigare i formen än igår så jag är nöjd.
 
Sen i stallet så hoppade vi studsmatta med minsta barnet en lång stund medans Sharon hade lektion för lillasystern. Skulle ju ev åkt kolla på betet idag men det blir imorgon istället! Sarah har även kommit med en superidé och funkar det ser det just nu ut som vi kommer ha vars en häst på Böke varav den andra (inte Soppan då) är tillridning.
Mer bilder som Ester tagit kommer!
 
Sen så hänkade Ester med hem och ska sova här innat. Har hunnit vara på pizzerian och hemmakväll och hyrt filmer, köpt godis och ätit pizzan. Ska fixa lite bilder nu sen blir det nog lite filmtajm senare!

Vad ska hända nu då?

¦ Stallet , Vardag


Jahao, så var det lov

¦ Spel
Waddup. Skolan gick fort idag och den var chill (låter som om vår skola är chill, haha) iaf så lagade vi cheesecake och det gick bra, åt dock inte den utan ska göra det någon annan gång. Har varit lite på stan med mamma idag och sedan har jag bara spelat sims därför har jag inte riktigt prioriterat bloggningen :*
 
Iaf så ska jag nu kolla på TW så byeee
 
 

Dressyrtrimm

¦ Stallet , Surprise
Slutade senare idag så allt blev lite förskjutet i stallet. 
 
Började iaf med att ha lektion för ena barnet men hon ville bara rida ut så gick bara med. Sen ringde jag en tjej jag haft mailkontakt med ang sommarbete och ska åka och kolla på det nån gång i helgen! Med Soppan blev det dressyr med fokus på min sits. Red mest utan stigbyglar och så fick Ester kommentera min sits. Tillslut blev den helt okej! Senare så övade jag att fatta galopp på medellinjen och ut på volt som gick över förväntan. Hon fattade rätt galopp varje gång och kunde hålla den så länge jag ville! Tillslut fick hon två äpplen innan hon skulle ut i hagen igen.
 
Sen hoppade vi lite studsmatta med barnen inna vi åkte hem. Hemma nu och ska snart äta och kolla hp!

you go your way i'll go your way too

¦ Surprise
 

Today was a totally cracked up day

¦ Stallet , Surprise , Vardag
Alltså omg. Ni skulle alla ha varit med idag. Tyska lektionen var så jävla grym alltså. Först skulle vi översätta meningar och så skulle jag översätta ordet aufgeschlagener och så visste jag inte vad det var och offtast så kan man gissa sig till det, så typ 10 pers började viska avslaget så när jag se det högt sen så var det totalt fel och typ alla bröjade asgarva (inkluseive mig) för att alla typ hade trott det hahah. Sen så snackade vi lite random om påsk och sånt och så sa tjejen bredvid mig att man åker till Blåkulla men i Tyskland åker häxorna till något som heter något Grün-blablabla alltså Grön- något och så visste ingen det så skulle vi typ gissa så en kille (han går i vår klass) han typ viskade lila och läraren bara; JA! JA GRÜN. Och alla typ dog av garv för att det inte alls va vad han hade sagt haha Sen fick vi Haribo och det är ju tyskt så läraren började sjunga Haribo-reklamlåten och typ dansa och först skrattade ingen men sen kunde en kille inte hålla sig för skratt och när det brast för honom brast det för alla andra också. Ja, sen när vi återberättade för andra i klassen så grät jag av skratt hahah, och ja historialektioen efter var också skit rolig. Dog av garv där också hahah
 
Iaf så sedan åkte jag till stallet och hästen var fixad när jag kom så jag och Ester red till gräset och red igenom ponnysarna lite hihi. Det gick bra och så, hon släppte riktigt fint i slutet. Nu ska jag duscha och tvätta håret och sånt hehe
 
 
 
 
 
 

you're so unbelievably lovely and deserve the world

¦ Surprise

do you believe in humans?

¦ Surprise
 

the more i see you the more i love you

¦ Surprise

Malmborgs får konkurenter

¦ Vardag
Idag öppnade Lidl typ 1 min från skolan.. Så hela skolan var typ där och shoppade loss på extrapriserna.
 
Annars var det en vanlig skoldag. Tyskan var väldigt rolig beröttade dom som har tyska annars var det som vanligt. Imorgon är det äntligen fredag och sen lov! Nu ska jag se om några serier laggts upp annars forsätter jag kolla hp och sen ska jag fixa lite bildinlägg =)

Fact about leggohouse.blogg.se

¦ Andra Hästar , Kreativt
Det ligger alltid typ 20 rubriker till bildinlägg i vårt utkast hehehhee
se, röra men inte rida-häst

how dumb is it that we’ve created words we arent supposed to use

¦ Surprise
 

if you were a drug there wouldn't be a sober vein in me

¦ Surprise
Som ni säkert har märkt är jag på redigeringshumör idag, eller ja, lite mer småpill i PS kanske man ska säga istället. Gick btw hem innna lunshen idag, mådde skit, så jag sov lite men annars dånar jag bara musik i öronen, så aa. Teen wolf har jag också sett klart så hahah har inget att kolla på riktigt, får se om jag vill se om serien (har typ en tendens att göra det med serier jag älskar) TVD har jag sett hela 4 gånger (hela hela då) så TW kanske jag också vill se igen hahaha
 

Hoppning med Såpan

¦ Stallet , Surprise
Efter skolan så gav jag mej av till stallet.

Väntade mig en pigg ponny då hon vilat i 3 dagar och hon var väll ganska pigg kan man säga. Fixade ordning henne och tanken var att hoppa lite idag. Började dock värma upp med bommar och i galoppen la jag fokus på tempot efter hindret då vi haft lite svårigheter där.
Började sedan med små kryss och han knappt korta tyglarna innan hon satte iväg... Det roliga var att hon gjorde så varje gång hehe. Hade lite problem med vägarna i början men fokuserade bättre sen så vägarna blev bättre senare. Min sits har dock blivit bättre av lite paus. Men annars har jag inget att klaga på, Soppan vägrade några gånger men jag la henne fel och blev lite osäker helt enkelt. Men vi fick till några fina språng!
Red nog lite mindre än en timme och hunnit chilla lite i sadelkammaren och ska snart hem i stormen.. Typ.

Running seems like a great idea until you actually start running

¦ Surprise
 
 

3000% Done

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
Bloggar lite snabbt för att jag ska kolla på Ryttareliten och äta.
Skolan gick bra, NP hela förmiddagen, tredje delprovet gick skit så ja hahah
 
I stallet så han jag inte rida så det blev lite mys i hagen bara och typ alla hästar flockades runt mig ahaha. De slickade mig i örat och pussade på mig typ allihopa!
Ska försöka kolla TW eller lite YT klipp efter RE :):):):):):)::):):)
 
 

Redigeringslust

¦ Andra Hästar , Photoshop

Avramlingar

¦ Gaby , Stallet , Åsikter
Kollade en annan blogg och i ett inlägg ställde hon frågan hur många gånger man trillat av. Tönkte själv efter men jag har ju helt tappat räkningen. På ridskola var det så mycket enklare att hålla reda på sånt då man inte trillade av så ofta (som jag gör nu iaf haha) men kan gissa på ett 40tal gånger om inte mer. Soppan har ju en tendens att busa till det och även lille Zwier.
 
Trots "så många" avramlingar så har jag nog aldrig mer än fått lite huvudvärk som gått över efter någon timme. Lyckas nämligen alltid hamna på bennen eller ta emot med händerna först. När jag fick mest ont av en incident trillade jag inte äns av utan fastnade i stigbygeln när hästen blev rädd och jag studdsade runt i sadeln. Detta hände till och med på MCR och än idag kan jag känna av smärta vid ankeln om jag böjer foten för mycket. I vilket fall som helst. Jag har någon slags reflex att ta tag runt halsen och inte trilla av förrens jag är bered och kan ta emot på ett bra sätt. Väldigt smart enligt mej själv haha!
 
För det mesta tycker jag bara det är kul efter att jag trillat av. Klar man blir förvånad men ibland så ser det så kul ut och så lyckas man få det på film också. Får hoppas jag har fortsatt tur med mina avramlingar!
Tror dessutom jag är skylldig mina vänner en del uppsättning kakor nu, har ju en tendens att trilla av några gånger i månaden x)

hejhoplingonplopp

¦ Vardag
Hela förmiddagen bestod av np i biologi. Känndes ganska svårt och fick gå på kännslan i många fall. Dock verkade alla kugga på sista delen som var att förbered en lab men min var nog sämst av allas ahaha aja, sen hade vi svenska och annat tråkigt. Kom hem nyss och ska fixa mellis och sen forsätta mitt hp marathon!

What are you wearing bro?

¦ Serier
Åsså asdfghjl VARFÖR ÄR DYLAN SÅ asdfghjkl PERFEKT????? Jag DÖÖÖÖÖÖÖÖR. KOLLADE CONEN FRÅN 2013 OCH ASSÅ asdfghjkl HELLA FREAKING CASTET ÄR TYP HELT asdfhjkl PERFECT PERFECT OCH ENNU MER PERFECT, ASSÅ JAG GRÅTER SÅ BÄST DEM ÄR asdfghjkl RÄDDA MIG <--- lite fangirling. 
 
Ps. Gifen är min :** 
ja btw det är dålig kvalla för att jag inte kunde hitta någon med bättre ok.
 

nothing will fuck you up as much as the realization that there’s no real reason the alphabet needs to be in order

¦ Vardag
 
 

i only accept apologies in cash

¦ Serier , Vardag
 Okej så skolan idag var typ helt ok. Gjorde inget särskilt. repetared mest inför Bioligo NP imorgno så jao. Snackade ltie med min HKK konpanjon och han sa att han hoppades på att vi två skulle arbeta och så blev det så så ja. vi kom fram till att vi kingar ut alla också hehehe. Iaf så har jag inte vettigt att blogga om nu heller så blir väl inget sådär långt inlägg. 
 
Ska nog kolla sista ep:n av TW och sen typ tråka ut haha
 
 

Blahh

¦ Vardag
Snart är det en ny vecka, sista veckan innan påsklovet.
 
Söndag iaf och har bara suttit vid datan och varit och handlat en sväng typ. Kollade första Hp, skiiitlängesedan hihi men åh så bäst och gulliga dom va. Nu har vi mest kollat massa TW och har typ 3 ep'n kvar..
så jag
 
 

fint vaaa

¦ Outfits
 

leader of the pack

¦ Kreativt , Vardag
 Hallojsan. Blir ytterligare ett ganska kort och tråkigt inlägg här eftersom jag inte gör något särskilt alls.. Kladdar ner lite ord i bland men sen tar jag en paus för att hitta inspo någonstanns men sen fastnar jag där och så händer inte så mycket mer. vill egentligen spela sims men någon av mina moddar har brallat ur och jag vet inte vilken av alla 845 stycken det är är och jag har testat att kolla men jag typ kommer ingenvart så jag la ner det för att tag sen. Vill egentligen kolla TW men sammtigt vill jag inte haha och så vill jag kolla film men det vill jag typ inte heller eller något. Hahah vet ej.
 
 

Tråkigt

¦ Vardag
Inte gjort något alls sen jag vaknade vi åtta typ. Vet inte alls vad jag ska göra, vi får inte igång Sims och har ingen lust att kolla serier nu... inte för att jag har några att kolla på heller så...

fetknopp eller sticka

¦ Stallet , Surprise
För första gången på länge så är jag väldigt nöjd med hur hon är i hullet.
 
Vet inte om det syns så jättebra men man kan känna revbenen bra om man trycker ganska rejält över revbenenen och där. Hon har ju en tendens att antingen vara för tjock (det har hon dock inte varit på länge) eller så blir hon för smal. Satta upp henne i foder för någon månad sedan och först nu lixom börjar det synas. Hon har ju väldigt snabbt matsmälltning så hon är något klurig att hålla i rätt hull. Nu ska vi hålla hullmassan till sommaren och över sommaren har hon fått lov att lägga på sig några kilon för att sedan mot slutet vara i topptrimm igen! Nu saknas mer muskler bara!
Typ den bästa uppställningbilden från idag, såhär ser hon ut i kroppen!
 

time heals nothing it just replaces memories

¦ Andra Hästar

you're fingerprints are all over who I am now

¦ Surprise
 

work until your idols become your rivals

¦ Surprise
 

träning från marken och en liten bäbis

¦ Andra Hästar , Stallet , Surprise
Har haft stor lust att träna löst med Soppan så idag blev det så.
 
Fixade nuttan och lindade benen för jag hade lust hehe och sen sattes det på repgimma och långt ledrep. Började lite enkelt med att hon skulle gå brevid mej och stanna när jag stannade och det funkade som vanligt bra. Började att jaga iväg henne lite och så övade vi på inkallning. Hon var lite seg ibland men tillslut kom hon till mej. Sen började jag öva på att backa och gå fram när jag gick framför henne en bit och när jag tog upp mina armar skulle hon stanna. Hon gick gärna en bit för nära men då skickade jag ut henne igen. Efter det så longerade jag henne lite. Tanken var att hon skulle söka sig långt ner och bli avslappnad. Det gick endå ganska bra i båda varven till en början. Godis fick hon lite då och då när hon varit duktig såklart!
 
Övade lite hov och hon lyfter fint men tyvärr lyfter hon bara på höger även om man petar på vänster så fick hjälpa henne lite och sen gick det bättre. Lite sträcka halsen övningar och sen var tanken att longera henne igen. Fast nu var hon lite småsur för hon hade fått en del godis och ville bara ha mer och inte gå från mej. Hon började småstuddsa framför en och jag kunde inte skicka ut henne så Ester fick hjälpa mej. Vi hjälptes åt att få ut henne och då gick det bättre sen. 
 
Bara lite sådär spontant så tog jag fram ett litet kryss och så släppte jag ledrepet och så sprang vi runt lite och hoppade hindret. Hon ville dock alltid gå om mej och sen vända sig mot mig så fick öva lite på att hon ska gå unadn för tryck och när jag övat på det en stund kom hon inte så nära när hon sprang brevid mej. Kunde parkera henne en bit innan hindret och sen går över hindret och ropa på henne så kom hon och hoppade över hindret inna hon lunkade fram till mig. Kände mig nöjd så avslutade träningspasset. 
Ester tog massa fina bilder när jag tränade löst med henne.
 
Sen red jag Vinnie en liten stund bara för att jag hade lust. Hon är ju rakad över "hela" kroppen nu så när jag borstade började hon frysa och skaka så fick rida med ridtäcke i början av ridpasset. Hon var mycket piggare än förra gången så hade tänkt testa en galopp med henne. Till skillnad från andra unghästarna jag "ridit in" så var hon här mycket kännsligare när man skulle fatta galopp. Hon skuttade iväg och då råkade jag rycka till lite i tygeln och då tvärstannade hon typ + att hon busade till det lite med huvudsvängningar. Sen så gick vi lite över bommare med men hon var inte så taggad på det idag.
Soppans täcke var lite stort x)
 
Till slut släppte vi Batman i ridhuset och löshoppade han lite och så fick han busa av sig. Mina misstankar om att han skulle vara pigg när Laura red var nämligen ganska stora. Laura skrittade mest runt på han idag och sen blev vi körda hem.

Papapapapapapapa

¦ Vardag
Ja, lördag. Ska till stallet och fixa med Soppan och så. Kameran hänkar så blir väll bilder av nått slag!

Jag ska ta din gloria och strypa dig med den

¦ Stallet
Hahaha wat
Jag och Ester gick och skrattade åt denna hela vägen från bussen till cyklarana hahha 
 
Ja som ni ser är det en ny design här på bloggen denna gången med menyn på andra sidan som kan bli lite frvirrande nu i början. Det är en hel jävla historia bakom denna designen, typ tre dagar har jag hållt på med den haha. Stilren och helt perfekt tycker jag. 
 
I stallet hade jag först lektion för ena ungen och sedan bestämmde jag mig för att hoppa Soppan lite. Det var ju 3 månader sedan så deet var ju lite kul. Blev inte mer än tio skutt och högsta låg bäl på 75-80 skulle jag säga. Red lite dressyr också och det gick också bra :):):):)):):):):):):):):):):):)
 
 

ränder i rosa

¦ Outfits
 

splash i limegrön och turkosblå

¦ Outfits

Sklolanaaa

¦ Vardag
Skolan var precis osm vanligt. Så finns inte mycket att berätta där faktist..
 
Hmm, Sharon har knåpat ihop en ny design och fixar småsaker på den och jag ska nog kolla nåna ep's jag missat eller så. Har stor lust att blogga men vet som vanligt inte om vad men kommer jag på nått vettigt att skriva kommer inlägg, såvida ni inte önskar några som ni gärna får göra!
Fina pluttar :')

Ni har väll inte missat..?

¦ Gaby , Outfits , Åsikter
Eskadrons översnygga nya kollektion?! Åhh denna om någon är min favorit. Nya och udda mönster med snygga färgkombinationer! Under ser ni mina tre fem favoriter och resten av kollektionen kan ni se HÄR!
Vadå snyggt lixom? Åhh, pengar nu tack...

Is it some devil that crawls inside you?

¦ Serier , Vardag
 Ajm sorry for no bloggning. 
 
Vaknade i morse och mådde jätteilla så jag stannade hemma. Nu når jag bättre men jag har fortfarande dunkande huvudvärk och ont i magen. jag har inte gjort så mycket mer än att jag läst idag och så kände jag mis så skrivsugen så jag kladdade ner (nu) 4615 ord i ett dokument jag kallar Locker nr: 169 men ni vet ju själva hur det går med texter jag publicerar. Denna känns dock väldigt genom tänkt och jag snabbar inte på allt i den heller så ja haha vi får väl se.. Gabbi sk läsa den när hon kommer hem från stallet också heh. 
 
wat?
 

Soligt

¦ Stallet , Surprise
Skolan var ganska okej idag. Pallar inte berätta helt så men ja det var kul.

Åkte till stallet vid halv fem med Ester och så bestämde vi oss för att rida ut. Well, klev in i sadelkammaren och det första vi ser är typ en lapp med typ 15cm långa maskar (spolmask) och så en lite lapp där det stod att det är därför man måste avmaska hästar. Sen mötte vi Sarah och berättade att vi typ spydde när vi såg dom haha och hon tyckte verkligen vi behövde se dom... Tror gott och väl vi har fattar nu hehe. Dock var det inte Soppan som hade dom så...

Jaja till uteritten. Finns inte så mycket att säga mer än att det gick som på räls hela tiden. Båda skötte sig super både på ditvägen, där och hemvägen. Red bara runt med halvlånga tyglar jämte varandra och skifftade gångarter när vi kände för det. Blev nått litet rejs och även där stack de inte som förra gången utan lyssnade fint. Red hem och så fick dom lite godis för att de skötte sig så bra och sen så rullade vi ihop resten av våra tvättade lindor. 
Fint väder var det med!

Skola 2.0

¦ Kreativt , Stallet
Idag gick vi i skolan till 12 hhihihoihooihohioh såå skönt. Åkte till stallet kl 2 och så longerade jag Soppan Det gick väldigt bra skulle jag väll säga. Asså åhh hon har blivit så fin i kroppen nu alltså. Asdfghjkl älskar henne min bäbis.
Efter henne red jag Maggie, skuttade lite. Tränade mest på avstånd och tillslut gick det bra. 
 
Fint huh?

Failvideo

¦ Videor

eller så kan vi hitta Atlantis

¦ Vardag
Dagen bestod enbart av Np skriftliga i engelska och slöjd. På slöjden så lyssnade vi på gammla låtar och sjön med hihih och hade allmänt kul. Sen slutade vi faktist för dagen då de ställt in våra andra lektioner så nu är jag hemma! Påväg hem med Erika så snackade vi om saker man ville göra och hon tyckte vi kunde upptäcka atlantis hihi så ska göra det nån dag.
 
Ska kolla lite serier men det kommer inte ta upp så mycket tid så ska försöka komma på nått bra att blogga om, ev gör film då jag har lust med det. Får se!

Lahey 14

¦ Serier
 

Härlig och odräglig

¦ Stallet , Surprise
Ponnyn visade sina två olika sidor idag alltså.

Började med att ta en promenad med alla hästarna och när det var Soppan tur  så visade hon sin dåliga sida... Hon stannade hela tiden och vägrade att gå hur många olika sätt jag än testade. Hade kedja under så vet inte om hon störde sig sååå mycket på det för när jag satte det utan blev hon bättre. Sen så tvättade jag alla hennes boots innan jag myste i boxen med henne. Bara la på hennes rygg, kramade och pussade på hennes hals och lyssnade till det tuggande ljudet i ett annars helt tyst stall. Just då var hon den mest älskvärda ponnyn någonsin. Sen åkte jag hem och eftersom mitt internet är ute så kunde jag inte blogga förrens jag kom hem. Nu ska jag äta och kolla Ryttareliten!


Järnhäst

¦ Shopping , Vardag
Idag på SO:N 
Läraren: A, järnhästen, vad var det?
A: Först och främst det var ingen häst utan en frukt.
 
AHAHAHHAHAHAHAAHH omg klassen typ dog.
Iaf så var skolan helt ok idag, gick till klockan fyra men slutar 12 imorgon så chill endå. NP i engelska imorogn också, och slöjd så det blir chill. Ladar upp med powerrade och rullar några också. <---- april skämt fränds. 
 
Var med mamma och kollade nya brillor men vi ska fundera på det för att mamma tycker bågarna är skitfula (en utgående ray ban model) och inte passar mig alls men jag vill antingen ha dem alltså Clubmaster bågen (den är egentligen snyggare som solglasögon men men) eller wayfarer men den finns inte som vanliga glasögon utan endast som solglasögon :(:((:(:(:(:(:(::(
dessa är tydligen skitfula men jag gillar dem hahah <///3