¦ Andra Hästar

Why don't we go there?

 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

Skoldagen och lite stall

Sorry för att vi inte bloggar förrens nu!
 
Iaf skolan var helt okej, lagade ost-och skinkpaj och jag och min buddie gjorde lite ja.. vårt egna sätt x) Pallar inte berätta mer om skolan haha.
 
Iaf ska ju passa gården till söndag och jag och Sharon kom till stallet först. Vi hade lust att rida Zwier så why not? Blev lite hoppning hihi, han blir ju bara hoppas av oss så snacka om att han var taggad! Kom upp i ca 80cm och han tvekade inte ens! Sen bytade vi och så fick Sharon rida han. Mellan dess kom både Ester och Clara och nu medans jag bloggar (tog med min data) så sitter dom och spelar GTA fem! Yes, hittade det hos dom så hihihi alla blev överglada. Bjuder på nån bild här från när jag red lillen idag och resten kommer sen!
Ni får ha lite översende med att jag är lite stor på han, vi vet men han tar ingen skada av det.
 

¦ Surprise >> Vardag

"vi dansar runt alla så dom får se hur bäst vi är"

Denna torsdagen bjöd på mycket. Lärde mej spela det "enkla" saken på trummor (well, skitsvårt för alla tjejer) så både jag och WD (som var tålmodig och lärde mig i typ 45 min) blev stolta över oss själva! På idrotten så dansade vi och även där dansade jag med WD det gick bra väll, bedömdes på valls och fick högsta poäng :') Sen så tyckte han att vi skulle dansa förbi alla paren för att visa hur bra vi är.
 
Nu har jag ätit Sharons lasagne och mammas amerikanska pannkakor hehe gott eller vad sådär efter stallet. Dressyrade med Soppan som gick helt okej. Tror hon ätit upp halva boxen igen för hon var så seg men ja. Sen var hon väldigt ofokuserad och kollade mest på vad som hände i stallet då alla hästar togs in och fick aldrig nån jättebra kontakt med henne. Sen fick Ester rida henne med när jag hade lektion för ena barnet som har blivit superduktigt på att så i lätt sits haha x)
Nu ska jag kolla Arrow!
 

¦ Andra Hästar >> Vardag

"Ja jag kanske är feminin men du, du är ju bara dum"

Citerade en kille haha 
 
Iaf så skolan var okej idag blev lite arg men vissa vill bara inte släppa ett ämne :@:@:@:@:@:@:@:@:@
Sen på idrotten så dansade vi och det gick jättebra och det var jättekul också hahah. Killarna bara går all in lixom. Man trodde faktiskt inte dem vågade riktigt hehe.
 
Vet inte vad jag ska göra nu men jag kanske bloggar lite senare om jag kommer på något att blogga om hehe
 
Gammal bild från MCHS

¦ Outfits

Eskadron spring/summer 2014

Jag älskar eskadrons nya vårkollektion! Härliga färger (speciellt den gula och röda) och bara sååå snygga. Hiss!
 

¦ Andra Hästar >> Stallet

En uteritt

Som rubriken lyder blev det en uteritt idag. Ester fick låna Soppan och jag tog Zwier och så red vi ut och hade lite galoppintervaller. Båda ponnyerna skötte sig jättbra och vi kom trots rundan hem tidigt hihi.
 
Nu ska jag alldeles strax kolla på PLL och sedan ska jag duscha och sånt shit, sen är jag väldigt trött idag så det blir nog att sova efter det haha :):):):):):):):)
 
 

¦ Serier >> Vardag

Plocka själv sallad

Såå, han kolla nya ep'n av Glee och SPN sen så stack jag till Clara. Vi snackade, kollade tumblr och gick och köpte plocka själv sallad på ica. 
 
Nu har jag komit hem och ska välja ut en serie att kolla. PLL eller TO är kvar idag men kommer bara kolla en till idag. Sharon red ut idag så tror det blir ett dressyrpass imorgon! Har även fått kontakt med Soppans gammla ägare på fb, jättekul!
Sommarfina... eller?
 

¦ Vardag

Vem vill redovi.. JAAG!

Varför är jag alltid den enda i klassen som kan tänka mej att vara först i en redovisning.. frivilligt? Aja, skönt och ha det överstökat tycker jag.
 
Började dagen med natinella muntliga i svenska som gick bra. Lättare än vad man tror då man får typ allt givet på papper vad man ska säga och ta upp. Sen är det bara att hålla igång en diskussion som är enklet. På slöjden ska jag göra ett nytt mönster med saker ur Marvel, typ Loki's stridshjälm (fast han bär den hela tiden, klädsel?), Thor's hammare, Iron Man's hand eller nått från han och Captain Americas sköld. 
 
Sen hade vi lunch, elevens val och sist biologi som vi skrev läxförhör i så man fick gå när man va klar. Hemma nu och har massa nya ep's att kolla idag så det är bara att börja!

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise

Blandat

Först red jag Athena och det gick framåt men lite bakåt med. Hon har nämligen helt bytat på vad skänkarna ska betyda och har hon ingen framför sig och man lägger om skänkeln backar hon... En hel långsida. Men men annars sp travade vi själva två hela varv med Ester som bara sprang med!
Sen så red jag Soppan i grimma och tyglar barbacka. Övade på röstkomandon som gick bra. Red bara lite snabbt med skritt och trav. Sen så övade vi lite ledarskap från marken som gick bra det med.

Sist ut var Lotta som vi löshoppade. Hon var faktist riktigt duktig! Vi stog typ bara på mitten så sprang hon runt och hoppade 1m så kunde vi bara vara publik hihi tokponny. 


¦ Stallet >> Surprise

Obeskrivlig känsla

Vet ni vad den bästa känslan är? Den känslan som slår ljudet av fullt galopperande hästar? - Jo när du ligger i boxen och stänger ögonen och blir tvungen att öppna dem av att din häst frustar och puffar på ditt ansikte, den känslan, den är den bästa ♥ 
 
Som ni kan lista ut var Soppan dyr idag. Först red vi ut och hon skötte sig exemplariskit förutom litte skutt och sånt men annars var hon gudomlig. I stallet var hon mys och i boxen var hon också underbar hihih, älskar henne så <3<3<3<3<3
 
 

¦ Vardag

Rösta!

Rösta på mej eller Sharon på HÖÖKS OUTFITS TÄVLING, det hade varit guld värt! Tack på förhand underbara läsare! :D
Hihih en tävling som passar oss pefekt ju x)
 

¦ Serier >> Vardag

Så.. en gurka kan bli en hamburgare?

Gentekning och kloning, det är frågan folk. Iaf så jobbar vi med det på biologin och det är (faktist) sååå kul! 
 
Vaknade och för första gången VAR DET LJUST UTE OMG. Blev överglad. Skolan drog igång igen idag då. Lite imperfekt i spanskan och konstihistoria (somnade under filmen, upsi) på bilden. Sista lektionen som är idrott var det BIP-test sådär halft kul när man tjockat sej på lovet. Min siffra blev dåååålig men många åååå:n. Jag som trodde att cykla till stallet var konditionsträning nog... Nu ska jag kolla TWD och sen fortsätta på TCD.
Lite extra glitter på Colton :')

¦ Djur

Little me and little you kept doing thigs they do

Fattar ni hur mycket jag och Gabbi ville ta med henne hem?? Så jäkla söt :):):):):)
 

¦ Vardag

Os.

Okej så Tre kronor var skamligt dåliga hela matchen förutom första delen av första perioden där DE FAKTISKT SPELADE SOM ETT LAG. Annars så var det pinsamt hur vi ens kunnde ta oss till final, men ja grattis till Canada!
 
Idag har jag inte gjort så värst mycket, ska not ta och redigera gamla bilder nu hihih =)
 
 

¦ Serier

Min andra stora passion

Om inte hästar så... serier!
 
Dom jag följer:
The Vampire Diaries - säsong 5 pågår, kollar på fredagar
Glee - säsong 5 pågår, kollar på onsdagar
Arrow - säsong 5 pågår, kollar på torsdagar
The Originals - säsong 1 pågår, kollar på onsdagar
Under The Dome - säsong 1 och säsong 2 klara, börjar 30 Juni
Awkward - säsong 4 börjar 15 April
Sherlock - säsong 4 börjar ?
Supernatural - säsong 9 pågår, kollar på onsdagar
Pretty Little Liars - säsong 4 pågår, kollar på onsdagar
The Carrie Diaries - säsong 3 börjar ?
The Walking Dead - säsong 4 pågår, jag kollar på måndagar
Teen Wolf - säsong 3 pågår, kollar på tisdagar
Serier jag följt men slutat:
Skins
Lost

Så för tillfället kollar jag en serie på måndag, en på tisdag, fyra på onsdag, en på torsdag och en på fredag!
Ibland om jag inte orkar kolla någon ny sparar jag dom till helgen eller så sammlar jag upp några ep's av serier så kör jag mini-marathon. Och t.ex nu när jag börjat kolla en ny serie så kommer jag med mening missa några ep's av de andra serierna så jag avverkar TCD snabbt!
Vilken serie gillar jag bäst då? 
Den frågan kan jag inte svara på då jag brukar gilla den jag kan sträck-kolla mest dvs kommer min favvo bli The Carrie Diaries eftersom jag har massa ep's av den att kolla. Men jag längtar alltid till TWD, SPN, TVD och TW lite extra mycket :D

¦ Outfits

Orange outfit


¦ Vardag

segsöndag?

Palla att skolan börjar igen imorgon... och alla NP's -_-
 
Aja, idag ska jag skörda TCD så mycket jag pallar och ja sånt som jag gör på söndagar - inget vettigt alls.
Lilla Mufflanis ihihi
 

¦ Serier

Upsi

Råkade börja kolla en till serie..?
 
Asså jag bara draaas till dom!  Denna gången blev det The Carrie Diaries och det bästa är typ att killen i serien hela tiden är på min tumblrfeed och han är så asdfghkl snygg så omg omg. Aja de har två säsonger med 13 ep's i vardera så får se när jag skördat serien. Ska kolla 3 ep'n av den nu iaf :')
Tyvärr är han tsm med Vanessa Hudgens (fuck det är därför jag ser dom på tumblr hela tiden) men ingen har sagt att det varar för evigt och om de typ gör slut är jag förste man på tur. Ännu en till framtida bf står och väntar på att bli min. Ställ dej i kö unge man, jag har många beundrare (säger vi) hihih.
 

¦ Surprise

We're chasing waterfalls and wonderwalls

 

¦ Surprise

Turn up the record cuz the song's just begun

 

¦ Outfits >> Surprise

Soudär.

Som ni kan se så är det inte så mycket nytt utan bara headern och bakrunden hehe, men dete blev bra. 
 
Idag kubbade vi lite på gräset och Soppan vår sjukt pigg och studsig hihih bus <3<3<3<3<33 Men annars gick hon jättebra och jag är så nöjd världens finsate bästaste häst.
 
Nu ska jag se någon film och bläddra ner 2km på min tumblr och imorgon mina vänner så ska vi kamma hem guldet i ishockeyn. Canada- Sverige och jag ska lätt kolla :):):):):):):)):)
 
Bilder från idag;

¦ Surprise

Pigg men duktigt ponny

Sharon övertalade mej om att åka till stallet med henne och ta nya headerbilder. Sagt och gjort!
 
Lånade Esters ljusblåa HV polo outfit som många av läsarna gillar hihi. Men först skulle vi bygga ihop en sån lite IKEA pall. Men alltså åh vad det gick bra! Eller inte... Först blev det fel skruvar så fick skruva ut och sen när vi kämpat med de rätta skruvarna var det fel sida vi hade satt pinnarna på.... Så nu ligger det en halvt fel ihopbyggd pall i sadelkammaren...
 
Iaf till ridpasset. Sharon började rida och hon fick små ryck och studsade och galopperade iväg lite. Kamrean var lite seg men vi hade glömt att ladda den. Sen när jag skulle rida så han jag skritta lite sen skenade hon iväg med mej fast fick stopp på henne och så började hon studsa. Hon var väldigt på tårna och hoppade till för varje bil som körde förbi. Annars gick det skitbra! Hon har ju allt mer börjat hitta en stadig form så man har börjat se lite muskler som sticker fram på halsen! Red en ganska kort stund då vi ville hinna tidigare bussen hem. 
Sharon håller på att göra ny header osv så lägger upp en bild från idag så för ni resten sen!

¦ Surprise

21/2-14

Foto: Linn Pålsson

¦ Vardag

British Academy Film Awards 2014

Tittade på BAFA nu, för att min babe var där <3<3<3<3<333<3<3<3<3 Han vann inget sorglit nog men han är ändå så asdfghjkl bäst och jag typ vill gråta när jag ser honom.
 
Har massa ideér på blogginlägg jag ska ta och göra imorgon så stay turned. Är ganska tött idag, för jag vaknade typ 185 ggr på natten och sedan 312 ggr till på morgonen bara mellan 8-10 för jag tror alltid att klockan är 1h mer än vad den är, för när jag tittar upp på min klocka som hänger lite dålig till så ser det ut som om den är 1h mer så jag är alltid fett stressad haaha :/:/://: Mina ögon blir typ blodsprängda kl 11 och sen ser jag död ut vid 12 så jag behöver Visine (enligt mig själv) men sömn hjälper det också så ska kubba mig till sängen snart heh
 
Är även fett sugen på ny header och kanske lite färg på bloggen och typsnitt och sånt men jag gillar designen (för att jag pillade med den i typ 70 år) så vill nog bara byta till någon annan färg, typ någon baby rosa eller helst av allt ljus-turkos (som Gabbi säkert inte vill haha) jupp jag älskar blå <3<3<3<<3
 
Babe <33<3<333<<33<<3<3
 
Btw så får jag typ alltid sån här heart opening conversation lust såhär kl sent på kvällen så det är typ bäst att jag går innan jag bombar stället med massa skit från min tumblr så att alla kommer tro att jag är ännu mer störd en vad jag redan är. Så puss puss :*

¦ Photoshop >> Redigering

bubbelology soppan


¦ Andra Hästar

Ridbilder på unghästarna

Athena, Winnie Jo och Raula                     Foto: Linn Pålsson

¦ Andra Hästar

Bäbishästarna

Athena, Winnie Jo och Raula        Foto: Linn Pålsson

¦ Kreativt >> Stallet >> Vardag

Sista dagen på lovet

Usch, idag är det tekniskt sett sista dagen på lovet :(:(:(:(:(:(:(:( 
 
Linn var med oss i stallet idag och vi fotade alla unghästar och fixade dem och så. Soppan fick även en ny sadel och troligvis är hon lite sne i sin byggnad så ingen sadel i stallet ligger helt perfekt men det funkar för tillfället. Ska ju endå köpa sadel till Böke men kanske tidigare än planerat... 
 
Iaf så kommer det bilder när Linn har skickat dem och såläng får ni några bilder från London!
 

¦ Andra Hästar >> Surprise

Fullt upp igen

Idag följde Linn med till stallet!
 
Började med att prova sadlar på Soppan och hittade en ny lite mindre som satt något bättre för hon kändes mycket bättre i ridningen under den sadeln. Så red mest och testade två sadlar. Sen fixade vi Athena och tog uppställningsbilder och sen red jag henne. Travade utan leader idag! Hon är ganska tjafsig med bettet men det är ju nytt för henne.
 
Sen tvättade vi och fixade Raula och då stod redan Vinnie i sin box och torkade för Sarah hade fixat henne. Ät lite nudlar och sen fotade vi Vinnie och sen red Sharon henne. Henne skrittade hon utan ledare och så bev det nått travsteg med ledare. Sist ut var Raula som vi osså fotade först och sen red jag henne. Travade lite med ledare och skrittade utan!
 
Sen åkte vi hem. Linn ska skicka bilder så fort hon kan så när vi får dom lägger vi upp dom här!
Ett tag sen så att säga x)
 

¦ Andra Hästar >> Surprise

När det blir för mycket av allt

Kortfattat blir det idag pga jag har ingen lust att blogga nu.
 
Sharon tog Maggie och jag Lotta så gick vi ut med Adelina på gräset. Började longera och det gick bra sen skulle jag sitta upp men hn var förjävlig och bockade och stegrare. Hoppade av och longerade istället och sen red jag Maggie lite med.
Foto: Adelina Osmani              alla bilder blev halvkassa men vår lilla fotograf hade överkassa förutsätningar.
 
Sen red vi hem (ledde dock Lotta) och så longerade vi lite till inne och så gjorde vi som vanligt. Ett litet utbrott så det gick endå bra idag.
Sen tog vi matpaus för att sedan rida Soppan.
Skulle hoppa osv men ganska snart så märkte vi att nått var "fel" som senare visade sig vara sadeln så Sarah ska kolla upp det. Bestämde att hon ska vila från hoppning i 1 månad pga känslan osv och så red vi dressyr barbacka resten av passet. 
Aa, sen han vi ingen mer utan åkte hem istället.
 
Sen har jag såklart varit upptagen tills nu så bloggen har lidit och då jag inte försåt mej på vissa har jag noll lust till att blogga... Jag tackar iaf Adelina som följde med idag och fotade..

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise

Har hon halsmuskler?

Jaop dagens fråga. Vår lilla syster var här idag och ja, alla vet väl hur småsyskon är.. 
 
Iaf så åkte vi till stallet och Adelina var med oss också. Fixade med tre (fyra om man räknar Batman), hästar  idag och tog endå samma buss som vi har hunnit de andra dagarna när vi har hålt på med fler hästar men ja.. 
 
Orkar inte skriva om alla hästrna men om Soppan får ni lite.
Hon kändes inte alls bra, helt tillbakadragen och höll på jättemycket i galoppen så vi testade med att spänna ut bröstan, att knäppa av den helt och till sist tog vi av sadeln vilket fömodligen var felet då hon gick mycket mer frammåt utan den. Hoppningen ska hon få vila ifrån minst 1 månad så att hon får lusten tillbaka. Annars gick det bra idag. 
 
Ni får några bilder här och ja ni vet hur bra ridhusbilder är :):):):):):):

¦ Surprise >> Vardag

Jag och denna dåliga bloggning

Jag bloggar så dåligt när jag inte åker till stallet för jag har inget att blogga om då...
 
Idag har jag spelat sims, kollat PLL, kollat intervijuer på YT och ja det är typ vad jag har gjort <---- anledningnen till at jag inte lobggar för at det inte är så speciellt intressant att läsa ;););)););););)
 
 

¦ Surprise

Styrkor och svagheter.. ish

+ Jag blir inte rädd när jag trillar av. Det är ganska bra då jag vågar sitta upp på de nästan allra bockgladaste och även fast de håller på blir jag inte rädd och om jag trillar av sitter jag upp lätt upp igen. Antagligen för att jag aldrig skadat mej något alls nästan (det värst kanske är ett litet blåmärke?) när jag trillat av och tycker verkligen det är viktigt att avsluta när det går bra för häst och ryttare.
+ Jag är bra på att variera min ridning. Tycker jag iaf haha. Vill ofta inte göra samma sak fler än en gång i veckan och dressyr som vi endå gör flera gånger i veckan så kankse jag tar barbacka eller värmer upp ute osv så jag försöker variera vad jag gör på ridpassen.
+ Jag har bra balans. En stor del till hur jag märker det är nar jag rider för små ponnyer och de endå kan bära upp mej för att jag kan balansera upp mej själv. Sen trillar jag bara av vid sånna omöjliga avramlingar (eller om jag inte fokuserar på ridningen). Nu när jag tänker på det har aldrig min balans varit ivägen för nått.
+ Jag surar aldrig över ett dåligt ridpass. Detta är nog bland det bästa. Även fast det går sämre än sämst på nått pass ibland är den dåliga känslan som bortblåst när jag pysslar om hästen efter passet. Jag har lixom lärt mej att varje pass kan inte gå bra, ibland går det inte bra på flera pass i rad men gör man så gott man kan så gör man. "Ett steg tillbaka, två steg framåt" det tänker jag alltid på! Och på nått sätt lyckas jag alltid hitta nått positivt med passet.
+ Jag berömer alltid hästen. Inte nog med att jag nästan konstant berömer med ord utan klappar på halsen, kliar på manken eller ger efter på tygeln när hästen gör som man vill eller gör nått bra. Väldigt praktist då unghästarna i stallet aldrig går miste om när de gör nått bra haha.
 
- Jag tycker det är lite obehagligt att rida ut när det blåser mycket själv. Tyvärr har jag blivit nojjig för vinden och tror alltid hästen ska bli rädd för minsta vindpust och speciellt om jag rider ut själv tycker jag inte det är så kul. Dock är jag inte sååå "rädd" för det så det stoppar mej från att rida ut själv.
- Jag är lite smått rädd för stora hästar. Typ över 165cm i manken? Nää, dels för att jag aldrig rider så stora och så tycker jag de är för stora så de kan lätt avskräcka mej.
- Jag är inte bestämd i mitt huve men inte på ytan. Många kan tro att jag är bestämd mot hästen för att det "ser ut så". Från ytan gör det men i mitt huve är jag nojjig. Jag tänker inte negativt direkt om att "hästen kommer inte klara det" i huvet men jag är inte heller övertygad om "hästen kommer klara detta" utan mer "hästen kanske kommer klara detta". Jag måste verkligen ta i för att få huvet att tänka "hästen kommer klara detta".
- Jag lutar mej framåt i galoppfattningar. En dålig vana helt enkelt som ja verkligen försöker träna bort och det har blivit bättre. Mitt huve tycker det hjälper hästen även fast jag mycket väl vet att det gör tvärt om.
- Jag känner inte om jag har fel sittben eller om hästen går i rätt galopp. Idk jag bara kan inte känna det? Ibland kan jag efteråt tänka "hennes galopp var lite fyrkanig idag... ah hon kanske gick i fel galopp".
- Jag vet inte heller vilket varv som är höger och vilket som är vänster. Det märker ni nog på mina inlägg ("hon gick bra i det ena varvet men inte det andra" typ). Har bara klyddat ihop det för mycket med "om högerhanden år utåt så är det höger varv" osv..
Detta var alltså i början av sommare och jag är sååå glad för att det inte ser ut såhär längre..
 
 

¦ Andra Hästar >> Surprise

Svansekyr

För Soppans del började dagen med frisering. Skulle kamma igenom hennes svans men den var så hemskt jordig och skitig så jag bestämde mej för att tvätta den ordentligt och Ester hjälpte mig. Fick typ byta vatten 5 gånger och så shamponerade vi den noga så all smutts försvann och sköljde ur. Sen fick benen sig en omgång med vatten och hovskägg och kronränder klipptes. Smörjde in hovarna med hovfett osså. Sen så klippten vi av dör var nackstycket sitter och jämnade till pannluggen och klippte öronhår. Ni skulle sett vilken prinsessa hon var, hon gillar allt att bli ompysslad :')
 
Sen så var hon tillräckligt fin för att ridas i grimma och tyglar barbacka. Red med två dressyrspön i vardera hand och med långa tyglar och försökte öva på olika hjälper. Värmde upp i alla gångarter och sen så tog jag små skutt över nått litet hinder men hon hoppade ganska dåligt och vägrade ovanligt mycket... För övrigt segare än vanligt. Men inte alltid kan det gå bra väll?
 
Efter Soppans tur var det Athena. Fixade henne och tränsade och sadlade. Det är bara andra gången hon har bett ju så hon fifflade runt med det i munnen hela tiden fast det är helt förståeligt. I ridhuset satt jag upp så ledde Ester mig först en bit. Hon blev rädd nån gång och sprang iväg men sen så var det inget mer med det. Gick över en bom med men fick hon senare välja så valde hon att inte gå över den. Hon var liite mer envis idag och stannade till ibalnd och kollade runt men la man till skänkel och "gungade till" med sätet lite gick hon fram. Sen släppte Ester men fick gå brevid för jag kunde inte styra henne. Hon reagerade på tygeltag sen mot slutet dock! Skrittade bara idag för allt med bettet och svänga var nytt.
Duktiga bebishestis idag!
 
Sen så red dottern Zwier lite och jag med för den delen och sen lekte vi med my little ponys inne innan vi stack hem!

¦ Vardag

Halva lovet borta

Onsdag idag då.
 
Ska till stallet vid ett idag och tar hand om tre hästar. Soppan ska ridas ev löshoppas, får se vad vi har lust till. Maggie ska med ridas och sen ska jag rida Athena själv med träns och sadel. Jahap, ungefär så ser dagen ut sålänge, kanske hinner nån mer häst eller har lust att fixa med nån mer.
 
Clara stack hem för hon skulle till frisören och sen spelade vi Shelock spelet med Ester fast vi fastnade och kom ingenstans i typ en timme så då avslutade vi. Nu bloggar jag och sen ska jag nog kolla TW.
 

¦ Andra Hästar >> Surprise

Långa dagen nummer 2

Först ut var Soppan som fick sej en longeringstur. Hon fick små ryck när hon ska börja klydda och så och sen vill hon aldrig gå i det ena varvet så Ester fick hjälpa mej. Annars gick det bra.
 
Sen red Sharon Maggie och så longerade Ester Lotta sen så satt jag upp och så longerade vi lite till och sen släppte hon mej från linan. Hon fick endas ett litet kick-utbrott idag när jag travade själv! Igår fick hon typ 5 när jag travade själv + att hon inte äns svichade med svansen idag! Stolta var vi allt!
 
Sen var det Athenas tur som fick sadel på idag. Började med att bara vänja henne vid stigbygeln vid sidan och sen satt jag upp. Hon bryr sej inte det minsta och går helt balancerat så vi testade lite trav som även det gick super. Sen fick Sharon ponnyrida lite innan vi avslutade.
 
~ Tog en matpaus och städade sadelkammaren ~
 
Ut och hämta Winnie som var lugn till skillnad från igår. Även hon hade sadel på sig men utan stigbyglar så började hänga lite sen satt jag upp. Skrittade lite bara. Hon är liiite osabil men inte mycket. Sen skrittade Sharon henne lite.
 
Sen tog vi Mira som var på helspänn idag. Inte lönt att jag går in på detaljer men hon var ganska mer vild än tam. Även fast Sarah hjälpte oss så trippade hon runt och höll på som en galning. Hade släppt henne lite osv och så hade hon samlat sej något så skulle Ester upp men hästem fick panik när Ester var halvt uppe så hon bockade iväg och Ester flög i väggen. Allt gick som tur bra.
Stora klunsen har lite lite repsekt med så springer typ på en med jämna mellanrum...
 
Sist ut var Raula som pinade på bra. Hade sadel uta stigbyglar på henne och skrittade några varv.
Nu ska vi vara sociala med Clara och Ester som sover här inatt!
 
 

¦ Andra Hästar

Sockersöta

Adelina och Catina
 

¦ Djur >> Photoshop

b/w kattälskaren

Foto: Adelina
 

¦ Andra Hästar >> Surprise

Idag är planen så att..

Ska till stallet idag då.
 
Idag ska vi försöka hinna med alla hästarna, pust. Soppan ska få nått lite lugnare pass ev bara löshoppas lite lågt eller longeras eller bara få busa. Sharon ville testa Maggie för hon har inte ridit henne än så det ska hon göra och sen så fortsätter vi som igår med Lotta alltså longerar först utan ryttare, sen med och sen släpper vi linan.
 
Vinnie ska vi först springa av lite i ridhuset sen ska vi försöka sitta på henne. Athena gick det så bra med igår så hon ska få sadel på sig och ryttare upp och skrittas. Alla är trots allt redan sadel och tränsvana. Sen ska vi väll hålla på lite mer Raula med. Där får Ester bestämma lite vad som ska göras. Sist ut om vi hinner blir nog Mira som Ester kan få ta och skritta lite på.
Åker till stallet vid tolv och får se när vi kommer hem..

¦ Surprise

See all of your demons, became my demons


¦ Surprise

Här busar vi till det

Får väll bjuda på oss lite nån gång hihih 

¦ Surprise

We're going to make it now

 

¦ Surprise

I brought you daffodils with pretty strings but they won't flower


¦ Surprise

And I wanna kiss you, make you feel alright

Gulligt byte på sista bilden jao x''D

¦ Surprise

I've been living with strangers who haunt my thoughts

 

¦ Andra Hästar >> Surprise

Page 48 of 365

Åkte till stallet kl 12 idag. Kubba ner till gräset där vi dressyrade. Det gick bra tycker jag väl, dock blev hon lite ofokuserad och lite lat emmelanåt. Vi tränade lite på byten och hon gjorde två med mig och något extra med Gabbi, tärnade också på travökningar och det gick också bra. 
 
Efter Soppan så red Gabbi Lotta och det gick jättebra eller ja vi gjorde frammsteg iaf. Först hade vi henne på lina och då gjorde hon typ ingenting och sedan kunde man trava runt själv utan massa bockningar! 
 
Efter Lotta så tog vi ner Winnie Jo som vi först släppte och löshoppade lite, jättegullig var hon. Sedan hängde jag lite på henne och efter det slutade vi. 
 
Sist men inte minst tog vi Athena och henne både skrittade och travade vi uppsuttet med ledare! 
 
Ska redigera lite bilder nu som kommer upp i två (?) delar och sålänge får ni ett smakprov :):):):):)::):)
 

¦ Andra Hästar >> Surprise

Extra lång dag

Sorry för ingen bloggning idag!
 
Iaf vaknade typ vid 10 sen så vid halv tolv så åkte vi till stallet. Några tjejer som skulle rida Zwier följde med idag så vi red ut på gräset och fotade i en ljusgrön outfit! Hon var lite dålig frame för skänkeln men för övrigt gick passet bra. Gjorde ett fint galoppombyte hihi.
 
Sen så åkte tjejerna hem och så kom Clara ganska passande. Vi tog in Lotta och sen fixade vi henne och sen ner och longera henne. Efter några minuter satt jag upp och det gick väldigt mycket bättre på lina! Hon var sur men kunde trava utan att börja kicka. Sen testade vi utan lina och även det gick super. Hon fällde ut med några kickar och bocksprång men i stort sett så var det ett stort steg på vägen!
 
Sen tog vi in lilla Vinnie Jo och så fixade vi henne med sadel och träns. Sen väl i ridhuset bev hon så stimmig att vi fick sadla av och släppa henne, så vi löshoppade henne lite. Det var ju första gången hon gjorde det men hon var jätteduktig! Tog mes stora galoppsteg över men endå! Sen så hängde Sharon lite på henne och så skrittade hon lite med Sharon hängandes på ryggen. Hon är ju bara 3 år så hon är ganska vinglig än så länge men vi nöjde oss där och avslutade.
 
Sist ut för dagen var Athena som jag och Sharon fixade efter att vi ätit lite. Tog henne bara i grimma och grimskaft och sen hängde jag först ett varv på henne och sen satt jag upp. Hon är verkligen supersnäll och beter sej som om hon aldrig gjort nått för! Tog en lite sträcka i trav med och det var inga problem det heller.
 
Nu ska jag sitta och redigera bilder från dagens pass! Så vänta er en massa bilder nu!
Lilla Athena :')
 

¦ Outfits

Lite nya outfits


¦ Gaby >> Åsikter

Svar på läsarfråga

Vilken bra fråga! 
Än så länge har vi ju bara varit på en P&J och då var det bara jag Gabbi som ville delta och Soppans kondition skulle nog endå inte hålla för 2 rundor så det passade bra att bara jag ville. Men i fortsättningen om båda vill tävla så tar vi en klass/höjd var eller om bara en vill tävla så får den ta båda klasserna =)
 

¦ Vardag

Pip-Larssons

Yey hittade filmen jag inte kunde finna innan! Eller ja mamma hittade den ;)
 
Iaf så är det chill-söndag idag. Ska kolla filmen (som är i delar) och vänta på att bli sjuk. Min mage käns lite konstig men kan ju vara så att jag bara inbillar mej..
Lite sugen efter att komma ut på en P&J snart igen!

¦ Spel

The fire is coming so I think we should run

Idag har jag spelat sims hela dagen, bokstavligt talat. Tog dock en paus när gästerna var har vilket slutade i lite av en katastrof när lillasyrran blev magsjuk och ja ni vet... inte så rädd för att jag ska spy egentligen men så fort man känner något litet blir man lite rädd haha ;)) 
 
Iaf så har jag byggt ett hus till mina simmar som tog mer eller mindre hela speltiden!

¦ Andra Hästar >> Stallet

All I need is a little room to breathe

Maggie - Vinnie Jo (visst synd de att hon och Soppan är släckt?)
Raula - Athena (åh dessa två.. fem år och gått på lösdrift hela livet och de är såååå respektlösa. Skulle fota hästarna i hagen men dessa två ska genast komma och ställas ig kring mej ju..)
Mira 

¦ Andra Hästar >> Surprise

Stall nummer #2

Vid typ kvart i tolv var jag hos Soppan. 
 
Åt först lite nudlar och sen så var Lotta först ut. Vi bad Sarah kolla upp hennes rygg och tydligen hade den bara några spänningar, men absolut inte tillräckligt för att hon ska hålla på som hon gör.. Nu misstänker vi istället att hon bara inte vill blir riden då hon stått i 5 månader... Så jag fixade henne och sen gick vi ner i ridhuset. Hon börjar kicka redan ganska tidigt men så fort man kommer upp i sadeln så går hon några varv i skritt.. Sen så började hon konstar då. Hon ställer sig, stryker öronen bakåt och börjar kicka hej vilt. Varje gång detta uppkom så fick hon sej ett ryt och en snärt på baken. När det kommer till traven är hon som värst för hon tvärvägrar. Om du så ska smacka igång henne eller ja, börjar kicka igen. Fick köra med strategin att håla hennes huve vid molnen (bokstavligt talat) och så skänklade jag och så fort hon började stanna till så var jag där med skänkelt eller spöt. Tillslut tog hon kanske 3-4 små travsteg utan att kicka... Då avslutade vi uppsuttet och så longerade jag henne i alla gångarter!
Här är då lilla söta Lotta... Hon är världens snällaste tills det kommer till ridningen...
 
Sen tog jag en havltimmes paus och värmde mej i sadelkammaren och sen så red jag Soppan. Bestämde mej för att rida barbacka så började värma upp i alla gångarter. Hon känndes väll fin och sökte sig till en lite högre form även fast jag var ute efter en lång och låg.. Jaja sen efter typ halva passet så fick jag lust att hoppa. Det blev först ett litet kryss som vi kom i både trav och galopp på i båda varven. Sen höjde jag till ett lite högre räcke. Meningen var sen att det skulle bli studds men Soppan fattade verklige inte varse sig vi kom snabbt, långsamt, trav galopp utan hon stannade frågandes på andra hindret och då hade jag mätt avstånded flea gånger. Klarade det en gång i vänster varv så då gav jag mej och gjorde det till en kombination med ett galoppsprång och då gick det bättre. Och då kom vi bara i trav och skulle landa i rätt galopp, få ett galoppsprång och sen hoppa av igen som hon klarade helt okej till slut. Och eftersom jag hade med mej en påse morötter övergödde jag henne hihih. Först fick hon bita av en del sen jag en del och så fick hon resten. Tillslut släptes hon ut i hagen igen.
Soppan stog med sin bästis Zwier i ett hörn i hagen så de var svåra att få bra bilder på så på denna bilden ser ni Maggie! 
 
Åter igen chillpaus och sen kom Laura och red Batman. Sen skulle de hem till oss efteråt så blev körd hem. Hemma åt vi man först sen lekte vi jääättelånge med lillan. Tyvärr strax inna dom skulle åka blev hon magsjuk :( Så får se om jag smittas och nog med att jag varit i närheten av henne halva dagen delade vi på en kaka... Jaja, kollade upp inkuberingstiden till magsjuka och om den inte kommer till tisdag-onsdag borde jag vara frisk! Känner inget nu, nån timma senare så får hoppas att de förblir så.. Till henne så önskar jeg en krya på dej något ♥
 

¦ Andra Hästar

Stall nummer #1

Tidigt tidigt (okej typ halv nio) blev jag hämtad av Adelina och hennes pappa och sen åkte vi till Catina som är hennes medryttarhäst! 
 
Det hela började med att den andra hästen i stallet, Portimo hade nån slags kolik men det ordnade sig. Sen så fixade vi Catina och eftersom hon håller på att sättas igång efter en skada så lev det bara skritt från handen. Sen när vi var klara med det så släppte vi ut henne i hagen och sen så mockade Adelina hennes box! Och eftersom "mitt stall" ligger på andra sidan åkern av hennes blev jag körd dit vid halv tolv när de skulle hem. 
Detta är alltså jättesöta Catina! Hon är en maxad B-ponny och creme-färgad med en vit lyckta :') Hon är runt 20 år. Jag fotade mest men sen så gick vi runt med henne och bara pratade hihi. Kommer bjuda på mer bilder på Catina sen!
De hade två söta stallkatter och båda var så mysiga. Bar på dom hela tiden x) 
Sen på bilden till höger är det den andra hästen i stallet, Portimo som är ett sto fast jag kallade henne för han hela tiden.. 
 
Dom sista bildern är tagna av Adelina!
 
Mer om Soppan sen och resten av dagen.

¦ Stallet >> Surprise

Yesterday you sad tomorrow

Jag var så trött igår så när jag kom hem vräkte jag bara i mig pizza och sen kollade jag film, sen somnade jag haha. Hann inte blogga om stallet men det var endå inte så värst speciellt. 
 
Red Lotta och det gick väl sådär. Hon höll tydligen ine på lika mycket som hon gjort innan men ja... Sedan hade jag inte så mycket tid längre så jag satte tyglarna i grimman och hoppade upp på täcket och allt. Soppan var snäll, skrittade och travade bara på långa tyglar och sa till henne hur mycket jag älskar henne för det var ju alla ♥ dag hiihh :'')
 
Sedan uppe i stallet så var hon jätemysig och bara ville gosa, världens finaste ponny. Älskar henne så obeskrivligt mycket åh <3<3<3<3<3<<3<3<3
 

¦ Vardag

Känslan när..

...man försöker hitta en film man såg för flera år sedan men kommer inte på namnet så man söker med allt man kommer ihåg på google men hittar inte.. :(
 

¦ Vardag

Forever alone day

Haha, tänkte va med Clara men nee hon skulle sova med nån från klassen.. så tänkte jag Ester kunde vara här men nee hon ska till sommarstugan.. haha till och med mamma ska iväg på midda med en väninna.. jag och sharon får klara oss själva! Pizza och TVD blir det haha..
 

¦ Vardag

Uppblåsta valar och sånt som hör till

Haha, en kille bara sa det idag när vi gick från lunchen så det passar väll bra som rubrik?
 
Iaf skolan idag var som varje fredag. På lunchen fick vi kladdkaka och massa kanter från den för vi var sista klassen typ. Sen hade vi SO och en grupp hade redovisning och sen disskuterade vi kring ämnet. Skulle egntligen med några fränds till emporia men vi kom på att vår halva hade en till lektion så det blev inte av.. Iaf kom nyss hem, ska kolla Frozen, läsa i Häst&Ryttare som kom idag och äta BJ :))
ermeghawd
 
 

¦ Vardag

Busy buddy

På idrotten så dansade vi och först dansade jag med Henke och han hade riktigt taktkänsla så det gick toppen. Sen dansade jag med Wd och vi trampade väl bara varandra på tårna hela tiden men han tyckte vi var grymma, vi är sånna team-mates typ enligt oss båda har vi grym teamwork. Sen så redovisade jag också och det gick skitbra hahah inte nervös eller något :):):)::):) 
 
Iaf så har jag varit lite busy sen jag kom hem men har haft grymt kul hahah :):):):):):):)
 
 Åh <3<3<3<3<33

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

Två hästar hoppade

Började med Maggie idag. Hon är ganska respektlös så hon började med att dra in mej i Magnolias box.. Fixade henne och sen gick jag ut en bit med henne i fina vädret. I ridhuset sen så jobbade jag mycket skritt och trav. Hon lyssnar ganska bra och söker sig neråt men kan bli lite stark mellanåt. Tror det blev korsgalopp de flesta gångerna för den kändes verkligen udda.. Sen så testade jag henne på små skutt med! Hon är lite osäker och kan vägra första gången man styr på hindret, men sen hoppar hon fint! Hon tycker det är väldigt roligt att hoppa. 
Haha omg är typ glad för hittade bästa stället för att ställa upp mobilen på x)
Antar att ni inte känner Maggie? Hon är då en av de hästar som kom förra tisdagen. Hon är ett sto på 14 år med färgen fux och maxad C-ponny. 
 
Sen var det Soppans tur! Skrittade ut en sväng med henne också och sen i ridhuset började vi värma upp i alla gångarter med volter och sånt basic. Sen kom Ester lagom till att jag skulle börja hoppa! Det gick någorlunda bra väll, la henne fel flera gånger och så var jag inte noga med vägen osv så vi drog på några stopp... där jag trillade av en gång x)
Hehe var bara inte bered x)
Klagar över min sits igen.. drar ju aldrig henne i munnen utan problemet är att jag dunsar i manen i landningen... 
 
Sen så hjälptes vi åt med Raula som Ester skrittade på idag! Sen löshoppade vi Athena lite men hon har nog aldrig gjort det förr eftersom hon hoppade stillastående två gånger och sen räckte det x)

¦ Surprise >> Videor

Ny vid

Ny, kort, gullig vid på ploppan, enjoyyy
 

¦ Surprise

1 februari så hoppade vi

Kan inte minnas nån mer gång efter detta som jag hoppade Soppan? Min sits var kaos och hela passet gick åt till att försöka fixa min sits men det gick inte.. :( Måste verkligen ta tag i det med sitsen, den är hemsk!
 

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

Dagen för fredagen

Alltså torsdag.. Hemm igen dock. Men imorgon ska jag till skolan.
 
Kollat på The amazing Spiderman än så länge. Kollade alla mina serier igår så har inget att kolla på den fronten. Ska fixa nått att äta väll, tvätta håret och senare ska jag iväg till stallet. Tänkte ta och hoppa lite idag! Sen så vill ja gärna prova att rida Maggie med och tror inte medryttare är där idag så ska se om jag gör det med. Tar nog 3 bussen så hinner jag känna igenom Maggie först och sen så kan jag fixa Soppan så kommer väll Ester mitt i ridpasset kanske så kan hon kanske filma lite. Sen kan jag hjälpa henne med nån av unghästarna.
Finaste ärtan, åh vad jag älskar dej

¦ Photoshop >> Shopping

Lami-cell vårkollektion 2014

Åh blir helt kär! Tyckte mest om kollektionen med vårfärger, så snygga! Victory var också snygg dock. Klassisk var för klassisk för mej och jag vill gärna ha mer färg på outfits. Det som endå la sig mest i mitt intresse var faktist borstarna. De har ett mjukt handtag av ty gel som är jätteskönt (hittade ett sånt ridspö i London med samma handtag och det var verkligen superskönt). Behöver inga nya borstar direkt men de erkar sköna och har fina färger :)

¦ Surprise

Soppan då och nu

9 maj var dagen hon kom. Hon var ohälsosamt överviktig (syns bara lite på bilden men det var som att sitta på en soffa, äckligt att rida henne), dåliga hovar, hovskägg och lång och sliten man. Ännu lite vinterpäls kvar som faller av i tussar. Hennes betende är nått man nästan inte vill nämna. Fick råpanik när hon var själv, stegrade en massa i ridningen osv. Inget roligt alls så att säga.
5 juli så har vi kommit igång ordentligt. Hon har gått ner i vikt riktigt bra och är nu bara liiite runt om magen. Hennes hovar är fixade så gått de kan, dock inte skodda än. Hennes man har hon lyckats dra loss och det som finns kvar måste sitta i flätor för att inte trilla av, resten är "stubb". Fin sommarpäls. Nu kunde hon vistas utan kompisar utan överdrivet bråk och stegrade mer sällan, bara vid få tillfällen. Mer sagt började hon bli trevlig att rida och ha att gör med.
13 september så var hennes hull perfekt och hon hade börjat fluffa till sig. Hade klippt av manen till stubb och redan här hade den hunnit växa mycket. Hon hade även här fått skor på alla fyra och vi fick ut mer av ridningen. Inga som helst problem att vara själv längre och hon stegrade inte mer vid ovana situationer. Hon var jättefin att rida nu!
1 februari och vi är i nuet. Hon är rakad, hennes stubb har nu blivit kort man som har laggt sig ner och den är tjock och fin. Hon är bra i hullet, nååågot smal men hon har så snabb matsmälltning och äter redan mycket så är lite svårt att få henne att gå upp. Inga vidare muskler. Nu är hon väldigt trevlig att rida och det är kul att jobba med henne.
 
Problem vi stöter på i nuläget:
* Hon tycker det är jobbigt om det är hon och en häst till i ridhuset, sen går den andra hästen upp i stallet och då blir hon lite nervös och spänner sig och blir lite löjligt. Det går över efter en stund men man får börja aktiverra henne direkt för att hon inte ska flippa ur. Inget jätteproblem och jag trort det kommer bli bättre med tiden
* Om vi rider ut själv vill hon inte går längre än hagens slut för hon vill inte lämna de andra hästarna. Det kan ta upp till 15 min innan man lyckas övertala henne att gå förbi. Hon stegrar inte längre men hon kan backa i en väldig fart och bara frysa fast.Tror även detta blir bättre mer tiden.
 
Det är väll det ungefär, sen har hon lite svårt att hålla igång galoppen i ridhuset osv men det vet vi att de handlar om att ridhuset är för litet för hennes galopp och att hon inte riktigt kan bära upp sig. Men åh nu när våren börjar komma så blir jag mycket mer taggad till att trimma henne på riktigt!
 
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Ja hur kunde jag va så naiv?

Hade sånna asdfghjkl värkar i skolan idag och var helt pissed på alla så WD så till mig att han skulle köpa choklad till mig och ja haha några lektioner satt jag där med choklad.
 
Åkte till stallet och oj vad jag saknat Sopp. Åh ridpasset gick såååå perfekt haha älskar min ponnyplutt :):))):)):) Gallop fattningarna satt perfa och hon gick helt magiskt hehe 
 
Mamma ska btw prata med hyresvärden om vi får måla om mitt golv och då ska jag tagga det exakt hur jag vill ha det. Måste dock köpa burkar först och silencer och munnskydd och sån shit. Sen ska jag bjuda alla mina frändz och så ska dem få tagga något lite var dem vill hihih
 
 
 
 

¦ Photoshop >> Shopping >> Surprise

Liten del av helheten

En utprovad hoppsadel i färgen svart med silver detaljer (alltså inte mässig utan silver på allt sån ni vet), 16' eller 16,5' som både passar ponnyns rygg och som vi trivs i. Inte alltför dyr heller.
Charles Owen hjälm, åhh har velat ha denna hjälmen sååå länge... Kommer ju behöva köpa en till hjälm men det blir bara denna om pengar blir över...
Racesafe väst, då man måste ha dom på hoppträning och då vill vi ha en snygg. Den sitter ju osså så bra.
Jump off revolution träns, har länge legat på listan. Verkar vara hur bra som helst så skulle verkligen verkligen vilja ha det till Soppan, lite väl mycket kostar det dock..
Eskadron fleece ridtäcke, inget jätteprio men har bara fodrade nu och kan bli lite varm med dom till vintern om man rider inne och inte pallar ta av det under halva passet.
Animo ridbyxor, ja ni. Skulle egentligen aldrig köpa dom om jag inte hade flera miljoner men om jag skulle få ett par så hade jag blivit glad! Snygga och man verkar få bra "grepp" i dom.
Stalltäcke Amigo 200g med hals. Har ju ett 200g nu utan hals så om det blir kallt kan man ha båda på samtidigt och så vill jag ha med hals.
Några av de hundra saker jag vill ha...
 

¦ Photoshop >> Shopping

Åter igen på Hööks hemsida...

Sharon har tydligen märkt att bettet som vi har nu börjat gå upp på gummit så ska köpa nytt så fort som möjligt så det inte kan skava i munnen eller nått. Fundera med på att köpa nått nytt bett att prova dock vet vi inte vilket då vi redan testat de flesta milda betten. Sen så är våra tyglar ganska slitna så snart blir det nya sånna med. Ulltäcket är bara ett täcke jag vill ha och bootsen har vi ju redan men även de borde förnyas snart då det har börjat bli smått trasiga, iaf så vi har två par.
 

¦ Serier >> Vardag

Ensam hemma

Åh redan sen i London så har en förfärlig hosta kommit över mej. Hostade hej villt hela dagen igår så idag blev det till att stanna hemma. Täppt i näsan fick jag på köpet med. Hittade hostmedicin som hjälper tillräckligt för att inte behöva hosta mer än några gånger varje lvart.. pust.
 
Iaf så har ju missat massa ep's från förra veckan så igår kollade jag Arrow och TVD. Idag bölade jag sönder till gårdagens ep av Teen Wolf, min älskade Stiles stackars liten.. :( Taggar nästa veckas ep! Sen ska jag kolla TWD, PLL och TO med idag och sen så känns det som jag missar massa Glee's hela tiden men när jag kollar om det är nått nytt så är det inte det? Well, städade i mitt rum med och satte upp Marvelaffichen från London nu så kan kolla på den hela tiden :')
 

¦ Photoshop >> Redigering >> Surprise

Home is wherever i'm with you


¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Äntligen fick jag träffa mitt hjärta

Åh beskriva känslan där när jag såg henne i hagen :") 

Iaf gjorde iordning henne och skrittade fram i båda varven och sen travade jag fram. Hon var inte alls så pigg, kan bero på att hon är en du-red-mej-inte-på-fem-dagar-ponny-så-nu-har-jag-förlorat-konditionen-helt för efter en dags vila sprudlar hon av energi. Men men, hon satt två klockrena galoppfattningar i varje varv på första försöket och höll galoppen i ett helt varv! Travade av och skrittade av sen då jag ville börja lite smått och sen skulle jag hjälpa Ester med H-hästen...
Sötaste ever

Sen skulle jag testa att rida Lotta. Hon har nästan med hundra procent säkerhet ont i ryggen för hon kikar och sparkar när man skrittar fram och blir vansinnig när man ska smacka igång henne... (Testade bettlöst men det hjälpte inte). Hon kommer inte ridas mer tills hon blir kollad vad som är fel.. Annars så var det bara bra att vara i stallet igen, saknade <3

¦ Shopping

Shopping i London

Jacka/ Forever 21 Strumpor/American apparel Tröja/Boy London Byxor/American apparel
 
 
Träningströja/ Victoria's Secret - Pink Tröja Ironman/Forever 21 Tröja Thor/Forever 21 Tröja Ramones/Primark Grå tröja/Primark
 
Tröja Dallas Dolphins/ Top Shop Svartspets tröja/Urban outfitters Parental advisory tröja/Primark
 
 
Hängslebyxor/Forever 21

¦ Surprise >> Vardag

11 Februari 2014

Skolan idag var lång och dryg, dock bytade vi platser så jag hamnade med Josse och så har vi Betty och Wd framför oss, längst bak, längst bort i klassrummet hahah. Vår matte lärare var inte riktigt nöjd med den placeringen haha ;) Snackiga tjejer hahhah
 
Iaf så är jag hemma nu och redigerar lite bilder + att jag ska lägga upp vad vi köpte för kläder i London så håll utkik.
Åhhh har inte träffat min dubb på typ 100 år ;((

¦ Kreativt >> Redigering >> Shopping

I'm in pain so yes it is painful

Byxorna, västen, mössan samt skorna är köpta i London!

¦ Natur

Day turns to night, night turns to whatever we want to

 

¦ Djur >> Natur

It took a while, but we waited for the sun


¦ Natur

I got some pictures on my phone


¦ Djur >> Kreativt

Naturhistoriska och Science Museét


¦ Djur >> Natur

Going toe to toe, lets se how you go

 

¦ Kreativt >> Shopping >> Vardag

Första skoldagen typ

Alla välkomnade oss hjärtligt haha sne började h-vettet igen. Spelade badminton och lite så med WD som smachade jättehårda badminton bollar på en för han fattade inte att det gjorde skitont... Men sen var det bra..
 
Hemma nu, ska fixa lite bilder från London och så! Stalldet först imorgon!
Såå, köpte massa såna pins (marvel, paramore, all time low och med katter) samt ett Captain America skal och en mintgrön kläm- rosett! 
Även lite klistermärken som jag pyntade datan med ;) Det var typ 4 saker av 10394567 jag köpte...
 
 

¦ Shopping >> Vardag

Hemma igen

Kom hem igår vidd 1 tiden så vi hade ledigt till nu på förmiddagen. Ska till skolan vid 12 igen wäh
 
När vi kommer hem igen så ska en av oss förmodligen till stallet och den andra kommer blogga lite om vad vi köpte osv =)
 
 

¦ Djur >> Natur >> Vardag

Ekorre älskaren Gabbi

Haha kollade på Buckingham Palace och sånt idag OCH MATADE EKORRAR. En satt på mitt knä överlänge och smaskade i sig nötter och när den ätit upp en så väntade den på nästa :')
Älskar att tunnelbanan gjorde reklam för både YMAT nya album och JG TFIOS haha åh, kommer sakna London :(

¦ Kreativt >> Shopping >> Vardag

London Tour

Hmm, upp och iväg halv elva idag och kom hem för en timma sen. Var lite här och där.

Först åkte vi till en hästaffär men de hade inget intressant där. Sen så kollade vi Harrods och sen åt vi på ett café. Därefter åkte vi och kollade på Big Ben och sen blev det Baker Street 221b hihi var inne i shopen och köpte lite. Sen gick vi till Maddame Tussauds (har lärt mej att stava nu) där vi var ganska länge. Tog bilder med bl.a. One Direction och ALLA MARVELS FIGURER OMG! Det var faktist det bästa, det var en 10 min lång 4D Marvel Superheroes film :") Sen åkte vi hem och stannade till på en annan shopp där vi handla lite till... 
Marvel köpen + mer haha

Nu har vi pregat ner allt i väskan och det fick preciiis plats.. Ops. Imorgon vid 5 lämnar vi London och påbörjar resan hem först med tåg sen flyg osv... Kliver nog inte innanför dörren där hemma förrens runt halv två på natten, om bi har tur så blir det tidigare :)

¦ Outfits >> Photoshop

Schockemöhle outfit

 

¦ Kreativt >> Natur >> Vardag

Teater och MM's

Nu har vi varit och sett The Lion King på teatern. Den var verkligen jättebra och kostymerna var bra påhittade och ja, älskar ju filmen så :") 

Påväg hem så gick vi in i M&M World haha fattar inte hur en sån butik kan hålla igång. Men tydligen, tre våningar och fullt med folk... Nu sitter jag "hemma" och bloggar :)
¦ Outfits >> Shopping >> Vardag

London leverera

Sååå härligt det varit idag!

Shoppat loss i alla möjliga affärer idag och plumsade runt på stan i 4 timmar (!!) utan paus haha, snacka om trötta sen. Köpte från Topshop, Urban Outfitters, American Apparel, Disney Store, Forever 21 (favoriten då de hade EN SEKTION MED BARA MARVELKLÄDER och en maaassaa annat och det var typ billigast), Primark (andra bästa för där är det ju megamega billigt) och sen så köpte vi även från Victoria's Secret. Sen åkte vi till Camden Town (tror det svalades så?) Och där var vi inne i Vans butiken och vissa affärer vi redan varit i tidigare. Köpte bl.a. nya docs (!!) där och lite annat. 

Nu tar vi paus här hemma för att sedan gå och kolla Lejonkungen som musikal!
Roligaste på lääänge

¦ Shopping >> Vardag

Shopping runda

Idag gick vi upp vid 8 och stack till stan vid 9 och har nu kommit hem igen haha. Sååååå trötta i benen och såååå mycket fattigare.. 

Båda är nöjda nu, livet är komplett typ. Vid halv åtta ska vi på Lejon Kungen, en väldigt populär musikal så det ska bli jätte kul. 

Imorgon väntar Madame Tussås (stavning hahah) och lite sådant trevligt. 

Någon frågade även om vi slutat blogga för att kalendern bara går till Januari men nej det har vi inte. Grejen är att jag måste uppdatera kalendern manuellt och så har jag glömt göra det men fixar det när jag kommer hem. Ni kan se när inläggen är publicerade annars. 

Cheerios¦ Outfits >> Photoshop

Gul och grå outfit

 

¦ Natur >> Vardag

Hemma... Typ

Haha äntligen har vi landat hos storasysterns lägenhet!

Kollade även i science- muset och nu tog vi bussen (strej så tunnelbanan går inte så det är kaaaooos). Kolla utsidan av några butiker och snart ska vi till Nandos! Ha det gött i skolan imorgon ;)
¦ Vardag

BLANDADE IHOP

Höger och vänster i gårdagens stallet inlägg x) hästen som är till höger har alltså "TILL VÄNSTE" bilde text xd

¦ Djur >> Kreativt >> Natur >> Shopping >> Vardag

LONDON BLOGGNING

Kan äntligen blogga! Resan gick superbra och sitter nu på Naturhistoriska muset och har kollat typ halva. Regnar här såklart haha och har redan behövt öva min engelska 4-5 gånger x)
Ja, tror det blir mer bloggning sen! Hej sålänge :)

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Sista ridturen på länge

Åke till stallet vid fyra med Ester och kom bara nån minut innan 6 nya hästar lastades ut ur hästbussen! Hjälpte till att lasta ur och led in i boxarna sen så gjorde jag iordning Zwier och Ester Soppan.
 
Red ut på grusvägen idag med och hela ridturen var dej "ljust" haha vi var överglada. 3 av de nya hästarn hade släppts ut i hagen så både Soppan och Zwier taktade och gick helt snyggt förbi staketet för att visa upp sig haha gulliga. Ridturen gick bra och hästarna höll ett bra tempo. Ester gasade på i galoppen så Zwier gjorde desamma och japp det går fort även fast han är mini, mina ögon tårades och jag red i blindo haha. Red i kanske 40 min sen så fixade vi dom. Batman och Zwier delar ju box nu så alla hästarna får plats i stallet hihi men det funkar super. 
Zwier, jag och hans gula mantel x)
 
Antar att ni vill veta lite om de nya hästarna?
Till höger: Athena är ett än så länge C-ponny sto som ser ut att vara korsning med fjordning men är korsning mellan arab och DSP (dansk sportponny). Hon är jättegullig, ljust gul med svarta ben och vit bläs :') Hon är 5 år och aldrig hanterad och oinriden då. Gått på lösdrift ända till nu!
Till vänster: Magnolia är ett stort Welsh Cob sto som är bäck svart. Hon är ganska stor och Sarah tror hon är överväxt. Hon har ett litet föl i magen med en palomino hingst! Sarah är dock inte säker på att hon ska behålla henne tills fölet kommer. Oinriden men haterad.
Till höger: Vinnie Joe är den yngsta av dom, 3 år. Hanterad men inte inriden. Hon är ett i nuläget maxat B-ponny sto och Welsh av cobtyp och släkt med Soppan! Hon är mörkare fux med lång man.
Till vänster: Raula är ett renrasigt fjordsto på 5 år. Hon har gått med Athena på lösdrift och är varken hanterad eller riden. Hon tvättades och friserades av Sarah idag och stog i stallgången som om hon aldrig gjort nått förr. Supersöt och mysglad!
Till höger: Lotta är en arabkorsning på 9 år. Hon är inriden men har stått i 5 månader. Brun jättesöt D-ponny som verkligen är charmig. Väldigt lugn, gillade henne!
Till vänster: Maggie är en korsning, D-ponny. Brun med bläs och vita strumpor. Även hon har stått i 5 månader. Hon ser mest ridbar ut av dom alla men har förlorat respekten för människan från marken och drar gärna iväg när man ska leda in henne. Hon är hela 14 år!
 
Ja, de var dom! Nu ska jag fixa det sista inför resan imorgon!
 

¦ Vardag

Do you hear that? its the sound of NO FUCKING SCHOOL TOMORROW

:***
 
Hejdå imorgon drar vi :D:D:D:D:DD:
 
Iaf var i skolan idag men gick hem efter näst sista lektionen för att jag mådde AAAAAASSSSS illa ahha, skulle stannat i skolan annars hahha. Mår bättre än bäst nu haha så vet inte vad som hände där riktigt men jaja
 
Har packat och lite sånt viktigt. Lyckades såklar låsa min ajfån och skriva in PIN-koden fel och sen var ju PUK-koden också fel så jag fick sticka in till telenor, men dom kunde ju inte fixa en ny PUK-kod till mig för det kan bara den som äger abonnemanget göra och det är ju inte jag så när mamma kommer hem får vi fixa det, jag fixar allt såntähr precis innan jag ska resa bort eller hur är jag gryyyym..
 

¦ Andra Hästar >> Stallet

Midnight City

Ah okej så skolan idag <3<3<3<33<3<3<33  Älskar min dunder underbara klass
 
Sen till stallet *trummvirvel* Kubbade ner till grusvägen och trallade runt lite där. Hästarna fick fira tyglar [if ya'll know what I mean] sen så rejsade vi hehe det gick asfort hahah. Båda dubbarna hade krut i baken eheh. Det gick i typ 180km/h ahaha. Pozz mina vänner för nu ska jag kolla film
 
 

¦ Natur >> Vardag

London-shopping

Åker till Londontorsdag ju, ska försöka mobilbogga därifrån nån gång eller så.
 
Har inte helt bestämt mej på vad jag ska köpa men detta är jag helt säker på:
 
Dr Martens vet inte färg eller så men nya docs blir det
 
Nått från Forever 21 och Urban Outfitters.
 
Sen kommer vi ju gå in i varenda butik typ så kanske köper nått litet här och var.
Kommer även besöka madame tuså (haha palla kolla stavning) och typ baker street och sånt. Kameran kommer ständigt hänga runt halsen så kommer knäppa en massa bilder!
Hoppas på att träffa några celebs men ja, bara en yt'br skulle vara perfa

¦ Andra Hästar >> Photoshop >> Redigering >> Surprise

If i'm gonna die i'm not gonna die on my knees


¦ Natur >> Photoshop >> Redigering >> Surprise

Old enough to know better by now

 

¦ Vardag

Stör mej på mig själv

Är det inte lustig, i skolan har jag typ 3 olika skitbra rubriker om sånna här "min- dag-i-skolan-inlägg" men när jag ska skriva dom så har jag glömt rubrikerna... 
 
Iaf skolan var lång idag. Alla spelar bara floppy bird typ eller så gör man snapchat videor. På matten så satt jag med Sara istället och vi ville inte räkna kvadratknopar (aka vårt ord för kvadratrötter) så vi ritade med Jocke iställe och körde hänga gubbe. Sista lektionen jobbade vi på våra etiska dileman i mediateket och vi använder ju oss av google drive och det är så kul för alla skriver en massa skit i andras dokument sen portas man från dokumenten och sen så bjuder nån annan in en.
 
Iaf så har jag äntligen kommit hem. Fixat lite hemma för alla och nu sitter jag vid datan och blåggaaarrr. Ska nog fixa några tidsinställda och sen så ska jag kolla på TW fast den kommer lite senare så ja. pozz /som killarnna i klassen skrive puss

¦ Andra Hästar >> Djur >> Kreativt >> Natur

I'm probably drunk but I love her

 
 ~ Summer 2013 ~
 
 

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

Rygga och framdelsvändningar

Var i skolan, åkte till stallet, red osv...
 
Idag stog det dressyr på schemat. Fixade henne snabbt och sen gick vi ner i ridhuset. Skrittade fram och travade fram på långa tyglar och hon gick fram bra. Började jobba henne lite i skritten med basic övningar som volter, tempoväxlingar, halter, övergångar m.m ni vet. Hon kännde väldigt bra i båda varven och sökte sig ner i en fin lång och låg form i båda varven. Sen började jag trava och övade på samma som i skritten. Hon var framme för skänkeln och lyssnade jättebra på min röst samt sökte sig ner i en lägre form. Tog sedan lite galopp i båda varven men som vanligt går galoppen sådär då den är för stor för ridhuset och jag har svårt för att sammla upp henne, men det gick endå helt okej i galoppen.
 
Medans vi tog en skrittpaus och så bestämde jag mej för att öva på att rygga henne och göra framdelsvändning - två saker hon inte har så stor koll på alls. Började med att öva på ryggningarna. Det gick inte alls bra i början och hon gjorde några konstiga piruetter istället. Men för varje gång gick det liite bättre. När vi övat på det i kanske 10 minuter, med lite trav - halt - rygga - trav osv så gick jag vidare med framdelsvändningen. Den var också väldigt klurig och det blev nån konstig piaff istället. Hon hade väldigt bråttom i vändningen så det var lite svårt att få henne att ta ett steg i taget. Pratade vääldigt mycket med henne idag haha förklarade varför man ska ta ett steg i taget när man lär sig nya saker men vet inte om hon fattade... Men men efter lite övning i skritt så gjorde jag lite som innan trav - halt - framdelsvändning - trav osv. Hon blev allt duktigare! Sen tog jag lite galopp igen för att hon inte skulle tröttna på en övning. Sen repeterade vi ryggningen nån gång och sen körde jag ihop allt till en övning. Framdelsvändning vid C - trav - halt vid X - rygga 3 steg - trav ut i andra varvet - framdelsvändning vid A och sen bytade jag varv. Hon blev faktist riktigt duktig på både ryggningen och framdelsvändningen tillslut! Tog lite galopp igen i båda varven och sen så travade och skrittade jag av. Även första gången jag red i en hel timme i ridhuset själv haha x)
Halt trött ponny efter ett dressyrpass idag :')
 
Sen red jag Zwier en kort stund då jag hade tid över och han får sällan röra på sig speciellt mycket... Kan väll säga att lillen hade gått om krut i benen x)

¦ Photoshop >> Redigering >> Vardag

I got a wild horse running right through my head

Var i skolan idag, inte så förvånande men vat inte hur jag ska börja mitt inlägg annars..
 
Kom hem, städade,gjorde en Lab uppgift och sedan lekte jag med actions i PS. Ah det är så kul att göra actions hehe. Tycker ni jag ska dela med mig av mina egna? Iaf så här är tre exempel på dem jag gjorde:
 
Ska skorlla ner 2 km på min tumblr. feed och sedan ska jag kolla nogon film, ha det gött folks
 

¦ Kreativt >> Photoshop >> Stallet

Fullt i hästgarderoben

För en gång skull känner jag att vi inte riktigt "behöver" nått som har med hästar att göra. Men man vill ju alltid ha saker ändå ju... 
För att göra det enklare för mej att välja tog jag saker som jag vill ha men bara från Hööks.
 
Magplattan vill jag ha för att hon hoppar mycket bättre med platta (och vi kallar det bara magplatta mobba inte) och har ingen egen så det vill jag gärna skaffa. Har en som finns i stallet nu men ska förmodligen köpa Claras gammla!
Nya boots till ridningen hade varit bra det med för de blir alltid jätteskitiga och blöta efter ett ridpass + att de börja bli liiite "trasiga".
Broddar (vinter och blindbrodd) för vi har ont om dom och dom tappas ju bort hela tiden.
En kedja som vi kan sätta fast på nici grimskaftet.
Svarta helskodda ridbyxor för de svarta vi har nu går sönder hela tiden och så lagar vi dom sen går de sönder igen osv.. så ett par helskodda denna gången!
Racesafe ska vi ju köpa!
Ulltäcket är ju ett väldigt varm täcke och när de endå ha ett blått på hööks borde man passa på och vi har ju inget ulltäcke än.

¦ Spel >> Vardag

2:a Februari

Ester sov här från igår till idag och så stannade hon här medans Gabbi åkte med Clara till böke. [Blev typ inte bjuden till att följa med, ingen aning varför, så ja jag var lite småsur..] Jag och E hade iaf det trevligt, spelade Sherlock Holmes spelet Ester köpt för ett tag sedan och sedan stack hon vid 3 tiden. Satte mig och spelade sims ett tag nu och byggde ett hus till Alex & Renesme :3
 
 
 

¦ Andra Hästar >> Djur >> Photoshop >> Vardag

You took me apart to see inside

Clara och Spirit, Frida och Jouline

¦ Andra Hästar >> Djur >> Photoshop >> Vardag

Love me like you used to

Frida och Jouline
 

¦ Andra Hästar >> Djur >> Natur >> Photoshop

You gotta keep the dream alive

Clara och Spirit

¦ Andra Hästar >> Vardag

It won't always be summer

Idag har jag inte kunnat blogga för har varit med Clara på böke och fotade henne och Frida med deras ponnys. Är hemma nu och har ätit lite och så håller jag på att skicka bilder till dem och redigera några här om jag slänger upp!
 

¦ Photoshop >> Redigering >> Surprise

Haymos Surprise

Ritad, 7,5h
 
 

¦ Photoshop >> Redigering >> Surprise

Everything is amazing and nobody is happy

Fatta så mycket jag dog när hon kollade på mej så xD Vi vill ju att hon ska sträcka på benet och inte dra in det så när Ester hjälte henne hålla ut det fattade hon inget x) Sötaste pärtan

¦ Photoshop >> Redigering

Ritar i PS..

..därför bloggar jag inte för tillfället, ska göra det när jag är färdig^^
 
 

¦ Outfits >> Stallet >> Surprise

Så blev det med de

Fixade pluttan men tyvärr gick det inte att tolka då hon byggde alldeles för stora styltor :( Men man kunde iaf ta ganska mycket bakåt utan att hon gjorde nått dumt så det är framsteg!
Så när vi kom tillbaka så blev det till att hoppa lite i ridhuset!
 
Eftersom jag red tvåa så var hon lite seg men ja. Försökte få ordning på min sits men det gick inte så jättebra. Sen så övade vi lite trick som gick helt okej. Film får ni kankse imorgon eller nått, orkar inte göra idag. Sen tränade vi lite trix som gick helt okej det med.
Så tyvärr blev det inte jättemånga bilder :(
 
Nu ska jag vara social med Clara och Ester!
 

¦ Stallet >> Vardag

Lite nyfiken är man ju

Hahah åh, idag ska vi alltså testa att tolka med Soppan x) Får se hur det går haha, alltså inte alls länge bara lixom se hur det går och sen så rider vi även normalt :) Tar halv tolv bussen till stallet då och kameran är med så det kommer komma bilder sen ikväll!
 
Och GRATTIS TILL MIN BBY HARRY STYLES SOM BLIR 20 FAKIN' ÅR IDAG MINNS NÄR JAG "FIRADE" HANS 17 ÅRS DAG AMAGAD HAN BÖRJAR JU BLI STOR NU NEJ NEJ NEJ NEJ
bästaste i världen är du, önskar dej all lycka i världen och en underbar 20 års dag 
 

¦ DIY >> Movie Studio Platinum >> Photoshop >> Redigering

"Hur gör du dina GIFs'?"

Fick en fråga om hur jag gör mina GIFs' så jag tänkte visa er, det går faktiskt hur snabbt som helst! Har inget screen-filming program på datorn [får väl skaffa mig ett] så får bli en bildserie och så förklarar jag i text istället.
 
Jag gör mina GIFs' i Photoshop cs6, men det borde funka på alla PS efter cs2. Det finns gratissidor där man kan göra GIFs' på nätet som IMGflip men eftersom man inte kan fixa ljus och exakta mått man vill ha och sådan lite mer komplicerat så fördrar jag att göra dem i PS.
 
1. Öppna PS >File >Import >Video frames to layers
 
2. Välj ditt klipp >behåll rutorna som är ikryssade ikryssade > tryck OK
 
3. Såhär ska det se ut nu > Lägg märke till att första "lagret" är markerat i tidslinjen längst ner på skärmen 
 
4. Scrolla vidare och tryck shift på sista "lagret" i tidslinjen för att få alla markerade [blåa] > beroende på hur lång din GIF är får du olika många lager 
 
[Alla lager ska vara markerade]
5. Håll in: Alt + Ctrl + I > Välj storleken på GIFen, jag anpassar mina efter bloggen, så tog 400 på viden och 250 på höjden [jag tar alltid höjden hälften så stor som viden + 50, alltså Widht = W, Height = W/2 blir Wx(W/2+50)]
OBS du måste ha bockat av rutan "Constrain proportions" för att kunna ändra båda hur du vill.
 
6. Håll in: Shift + Ctrl + Alt + S >Väl GIF som present > Stora siffror = Högupplöst GIF > Save
 
Så det är hur man gör. Jag har även klippt till mitt klipp jag ska använda till bara just den biten jag vill göra GIF av. Det gör jag i Movie Studio Platinum 12, men det funkar även i Windows Movie maker (windows) eller iMovie (Mac)