¦ Outfits >> Vardag

call me super glue cause holy shit do i get attached

///byxorna///resten///
 
Alltså ingen kan fatta hur mycket jag vill ha byxorna döda mej.

¦ Vardag

deleting my school to focus on tumblr

Fredag: Roligt på idrotten, körde capture the flag och sen stack vi hem. Gabbi va i stallet och jag chillade hemma!
 
Igår: Åkte till stallet så var där vid halv tolv. Fixade Soppan men hon kändes inte helt ren i traven så hoppade av och longerade henne för att se om något var på tok. Som jag trott var hon lite sådär taskigt halvhalt i höger fram på volt i höger varv men visar inget mer.. Hon var inte svullen eller något jättevarm så avvaktar lite i veckan med longering och promenader istället! Fodrade alla hästar och kom hem vid sex-tiden!
 
Idag: Clara skulle hämta hem Spirit så frågade hon om jag ville hänka! Blev en heldag i bilen med ett stopp på BK. Såg en frän Aventador i filen bredvid och jag och Clara dog lite smått haha. Skit i hästarna, vi ska ha Lambos!!!!!! Iaf som sagt fick Soppan vila idag, så körde och köpte blommor till mamma för det är mors-dag och ja, nu bloggar jag! Ska kolla färdigt sista EP:n av SPN och sedan blir det nog lite Yt eller liknande!
 
Liam med sin fräna Lambo *__*

¦ Andra Hästar >> Redigering

FHS 2014

Slänger upp lite gamla bilder från FHS förra året då några läsare var sugan på bilder så hoppas detta går bra!

¦ Gaby >> Stallet >> Surprise >> Videor

Shine

Snabb video jag pillade ihop igår, älskade ponny.
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

haha internet

Sharon glömde sätta på internet igår efter att vi kollat film så fattade inte vad problemet var så kunde inte blogga...
 
Men till gårdagens ridpass! Red Falcon och det gick superbra! En annan kompis red Soppan och det så jättebra ut. Iaf red Falcon och hoppade även han. Lite klurig men det är ju förståeligt eftersom han bara är 3 år. Hoppade lite kombination och i början gick det sådär haha, han svängde undan snabbt så var sååå nära på att flyga men tog tag i hinderstödet så rätade upp mej. Men sen på oxern gick det super när jag la han rätt. Han har ju problem med avstånd och vill hemskt gärna hoppa av tidigt så får han kämpa för att klara hindret och eftersom han blir så pigg så hade jag lite svårt att lägga han rätt. Men tillslut så gick det jättebra och han tycker det är kul så det är det viktigaste. Emma filmade ju till video så tänkte slänga upp videon så har ni något att kolla på!
 
Mobba inte, det är andra gången jag rider han och första gången jag hoppade! Som sagt är han ju tillsalu och tror han kommer vilja visa vad han går för på hoppbanorna så om ni letar en kompis att utvecklas med klicka då in på hans annons HÄR.
 

¦ Gaby >> Vardag >> Åsikter

Svar på kommentar

Svar: Nej, vi har inte slutat fota när vi rider. MEN, som du själv har skrivit är vi inte i stallet båda två lika ofta, och vi har ingen annan som kan ta bilder då. Dessutom har det varit otroligt dåligt väder här nere i skåne, även om det inte regnat har det varit grått och trist så det blir knappt några trevliga bilder haha. 
 
Jag har även varit sjuk på sista tiden så det har blivit rätt så mycket vila för Soppans del och då har ingen av oss varit i stallet alls. Och såklart, precis som alla andra gymnasieelver har vi sjukt mycket i skolan nu när kurserna slutar och vi ska ha betyg! 
 
Men nu till sommaren kommer det bli så mycket bilder att ni inte kommer vilja ha fler så jag hoppas det väger upp bildbristen! Även, tack så mycket för att du gillar våra bilder, tar nog med kameran till stallet idag och ser om jag i alla fall kan knäppa någon bild i hagen! 
 
Heja oss!!
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

fort fram

Efter skolan (som dessutom fick vi sluta tidigare) åkte jag till Hööks för att köpa flughuva till hästen.
 
Blev hämtad ev E2 och så for vi iväg till stallet. Bestämde att jag skulle rida Falcon och E Soppan haha för ville att alla tre skulle rida. Så japp, red Falcon och det gick superbra. Red inte så länge men tycker trotts allt om honom! Han fattade dessutom enligt E superbra galoppfattningar så nöjd är jag! Sen så ville jag skritta ut lite för Chanel är lite fånig så jag och E bytade häst så red jag Chanel lite i skritt ute. Red förbi första huset och sen red vi tillbaka och upp till Soppans hage. Första biten gick super, även andra men hon blev lite rädd för vattenslangen men det är ju ok och dessutom kollade hon på den och gick lite snett fårn den så gör ju inget. E2 tyckte även det gick super så hoppas nu på att hon gör lika stora framsteg. Sen blev vi körda till bussen och hemma nu och bloggar!

¦ Surprise >> Vardag

Metan Etan Propan Butan Pentan Hexan Heptan Oktan Nonan Dekan Banan Pelikan Marsipan Afghanistan Vegeterian Passagerarflygplan

Wow jag och Linn hade verligen kul på matten, hahah
 
Inget speciellt i skolan idag. Snackade Irland på mentorstiden och sedan hade vi svenska. Gjorde sista inlämningsuppgiften och sedan åt vi på 2000. Efter lunch var det matte och då fick vi även där en uppgift som jag och Linn hade ganska kul med. Skulle göra lite polygoner och jag ville göra en Dodecagon men hahahha det blev typ ett stort skämt på mitt papper istället. Vi kom fram till att jag överskattar mina mattekunskaper....
 
Iaf åkte till stallet kl 3 och kom på att jag glömt mina stallnycklar så longerade henne lite i grimskaft först och sedan löshoppade jag henne. Kom ju inte in i sadelkammaren och ingen annan var där, fast tillslut så kom E2 och då snodde jag Elins hjälm en stund och hoppade upp. Tog två skutt och sedan skrittade och travade jag av!
 

¦ Gaby >> Vardag >> Åsikter

Åsiktsinlägg - Hobbling

Häromdagen kom jag förbi ett inlägg på hästforum på fb om hobbling så tänkte skriva ett åsiktinlägg ang det då jag tycker det är en intressant metod och jag har inte bestämt mig vad jag själv tycker om det än..
 
Kan börja med att säga vad hobbling är då kanske inte alla vet. När man hobblar en häst så sätter man fast frambenen (eller bakbenen) med ett rep eller liknande så de inte kan ta alls lika stora steg. Det är förbjudet i Sverige men många anser att det kan vara en bra metod att använda sig av vid vissa tilfällen.
 
I USA används det och man brukar tydligen ofta ha det på långa ridturer när man inte kan ha med sig en "hage" och då hobblar man hästen och under natten kan den inte ha gått så långt som om den inte var hobblad, den sitter alltså inte fast i nån grimma eller är i an hage utan är bara hobblad. I Sverige ser vi det mer som en metod att lära hästen att inte få panik när den fastnat med benen i något. 
 
Det är här jag blir så kluven, jag tycker inte det ser så trevligt ut att binda benen på hästen men om nu hästen skulle fastna och försöka ta sig ut i panik hade dne kunnat slita benen av sig om den inte var hobbletränad medans en hobbletränad häst hade stått still eller tagt mycket små steg och inte fått panik (så vida den inte blir anfallen kanske) och klarat sig utan sönderslitna senor. Så ja, jag vet inte helt va jag tycker om det. Tror inte jag själv hade kunnat hobbletäna en häst för hade tycket det var hemskt att kolla på om den var helt stimmig men sedan tror jag endå jag hade uppskattat om min häst inte fick panik om den fastnade med benen, alltså att den var hobbletränad. Nu är ju hobbling förbjudet i Sverige så skulle aldrig testat men tror inte heller jag hade sagt något i försvar om någon hobbletränade sin häst (på rätt sätt) i ett land som det är lagligt i.
En hobble, bild lånad från denna sidan.
 
Vad tycker ni om hobbling?
 

¦ Djur >> Gif's >> Vardag

allergiattack + veterinär

Var i skolan på förmiddagen men under svenska lektionen så fick jag mina underbara kli-attacker och hade inte antihistamin med mej så var bara att tralla hem. Köpte kina på vägen hem för matkortet hade precis börjat gälla... Kom hem och tog antihistamin + panikattack piller för när kliandet brutit ut så måste jag sova bort det så kollade GoT en bit och åt upp sen slocknade jag.
 
Vaknade och var fortfarande trött (är fortfarande...) men skulle till vet med katten. Lämnade huset strax efter 5 med Hera i transportlådan och skyndade mej till vet. Eftersom han är nära och vi känner han gick det superfort och det var som tur inget allvarligt! Var ju lite oroliga då Kenzo fick avlivas pga FORL så trodde Hera hade fått det men var bara lite inflamerat så hon fick cortizonspruta och om det inte blivit bättre om 3-4 dagar så ska hon få något mot det utskrivet!
 
Kollat klart GoT nu och vet inte vad jag ska göra nu..
Lite så va? Är av någon okänd anledning hemskt taggad med allt som har hästar involverat??

¦ Cute boys >> Sharon >> Videor

nostalgi

Kom över detta nyss.. gråter ♥♥♥ Minns som om det var igår haha 
 
 
Och detta var typ en vecka sen bby ♥♥♥ bölar
 
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

sop ponnyn

Idag var hon inte sååå tjabbig, två mindre utbrott igen men de löste sig hyfsat fort. Så ja, inget speciellt lixom haha tränade lite mounted games i paddocken sen (endast att springa brevid) och det gick framåt haha tror det blir ett roligt projekt för sommaren!
 
Annars så var skolan kul haha, eller ja lite iaf.
 

¦ Surprise >> Vardag

life hack: stay in bed

Idag var jag hemma igen.. gick till vårdcentralen och fick remmisser och gjorde tester igen. Kan jag inte bara bli bra??????
 
Chillade hemma och åkte sedan med E2 till stallet runt 4. Fixade kraften till alla hästar och sedan så fixade jag Soppan. Som jag har saknat henne alltså! Har inte ridit henne på typ 9 dagar så det känndes verkligen. Satte upp två hinderstöd och tränade lite slalom, stanna vid dem och lite anat gymkhana aktig, vilket hon tog utan problem. Lite övertaggad i början vilket resuplterade i en del stegringar och hopp men annars var hon jättefin! Blev körd av C hem så ja, har ätit och så nu.
 

¦ Andra Hästar >> Gif's >> Stallet >> Vardag

vika hundra täcken

Idag var det APL för min del.
 
På förmiddagen red jag Beauty och Harry. Hitenstills bästa gången med B helt klart, i början var hon superlugn och mot slutet så fick jag till någon havldan form. Hon blev helt blöt av svett men vet att dom vill att vi rider dom hårt haha. Sen var det H's tur, hämtade han i hagen och fixade den rädda ponnyn. Han är typ smårädd för allt så vi brukar hjälpas åt med han men fick glatt klara mig själv idag haha men det gick. Kunde även sitta upp utan minsta problem och han var osså supersnäll. Lotta kom lite sen och så övade vi med läktaren när personer går där och håller på för det tycker han är superläskigt. Men han kollad "lite" och gick lite sidledes så hon tyckte det vabra aha. 
 
Efter att jag ridit klart började jag kolla täckena som låg slängda i ridhuset och kollade vilka som var trasiga och vilka inte. Efter det åt jag och sen forsatte jag sortera de 1000000 täcken de hade i maskinhallen... Tog fram till 5 i tre om jag ska vara exakt och blev typ 20 påsar med täcken... 
 
Stack hem och somnade direkt haha och vaknade halv sju typ, gick och handlade nödvändighete roch nu loggar jag!

¦ Photoshop >> Surprise

When cows moo, they’re really saying that humans live in a capitalist shit hole and that they are happy to be cows

 
 

¦ Surprise >> Vardag

Do you ever fangirl so hard that you just…

Yep..
 
Ny och mer simpel fast ändå inte design! Vad tycker ni om den? Tänkte också slänga in att ni gärna får gilla inlägg istället för att kommentera om ni inte pallar det eller har något specifikt att säga eller fråga! Vi blir lika glada för det!
 
Iaf så har jag inte bloggat på ett par dagar då livet helt enkelt har kommit emellan. Tanken var att jag skulle åka ut till snäckan idag (som jag btw inte träffat på typ 180 dagar) men jag fick kramper vid frukosten så nope.. inte idag heller... Kan det inte bara gå över?? eller kan svenska sjukvården inte skynda på med remisser istället? Eller varför inte både och????
 
Ska fortsätta spela HW och kolla tumblr, kanske se nån film eller så när jag ändå är igång. Har skickat in mina sena inlämmningar för veckan så kan chilla lite mer nu!
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

hästen från helvetet 2.0

Soppan idag alltså.. Hon kan verkligen vara otroligt jobbigt och dryg ibland. Känns som hon är inne i någon tramsperiod alltså.
 
Idag hade hon första utbrottet redan vi slutet av paddocken. Blev jättearg på henne såklart, stegringar, bockningar och backningar i rasande fart ner i åkern bestod de först 10 minutern av. Resten av vägen så var hon extremt rädd för allt trotts av vi ridit där innan flera gånger, hon fnös åt allt och hoppade åt sidan varannan meter typ samt satt på baken flera gånger av skräck typ... Kom nästan hela vägen utan ett till utbrott men såklart kan man bara gå förbi en stubbe OCH en sten på andra sidan så då kom utbrott nummer två. Gick till lika dant som utbrott 1 men tog typ 5 min bara. Sen över vägen gick det bra för då var hon så rädd så kände hur nervös hon var. Tanken var ju att rida i byn lite men efter vögen och den lilla stigen där som det såklart fanns massa fler stubbar på kände jag att hon varit duktig nog. Han knappt vända av mig själv innan hon tog initativet själv och tvärvände och typ började stegra och när jag tog tillbaka stegrade hon igen osv... Aja vägen hem gick bättre såklart och sen red jag korta slingan en runda i trav och galopp innan jag trimmade lite galoppombyten i paddocken. Dessvärre gick det inte alls lika bra som det brukar, men som sagt hon var lite nojjig med allt idag + trött och mentalt utmattad så kan inte klandra henne. 
 
Mockade hagen också en del innan jag stack hem. Hade med pennyn idag igen och lyckade trilla av två gånger haha fick asont på handflatan så kan typ inte röra den men ja hah.
Äsch älskar henne endå trotts knasigheterna hon hittar på.

¦ Vardag

med dej

Hallååå, idag var det chill i skolan. Skulle utvärdera vårt träningsprogram på idrotten och sen är det sista idrottslektionen nästa så fick rösta mellan några förslag vi valt och typ hälften röstade på Leos lekland haha så hoppas vi kan gå dit!!
 
Sen efter lunch så var det bara projekt tid så hjälpte Linn med en matte uppgift och sen så gjorde jag lite CV:n osv till Irland..  Lixom vi åker om drygt ett år och vi ska redan skriva sånt haha. Hjälpte T att fixa bakrundbild i PS osså haha. Hemma sen två typ, kollade en GoT ep och en SPN ep, sovit och ja typ kollat lämpliga flughuvor till Soppan!
 
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

världsbäst

Skolan idag kan vi skippa mer än att jag fick A på engelska nationella!! Fick A,B,A så grymt nöjd. Aja Ella hänkade med till stallet vid fyra.
 
Åkte penny till stallet och Ella åkte sparkcykel för att de skulle gå lite fortare. Var så himla längesedan jag pennyade men gick förvånansvärt bra, speciellt på hemvägen där jag typ höll på att tappa balansen men lyckades rädda mej?? Måste börja åka mer penny...Aja väl i stallet tog jag ut alla saker till uteplatsen och Ella hemtade Sup. Hoppade lite, en kombination på medellinjen. Gick ganska bra endå, eller ja väldigt bra egentligen. Hon vägrade lite och några bommar flög (oftast ryttarens fel) men kännslan var helt rätt. Mycket av problemt låg i att jag först gjorde en dålig väg eller att jag inte lyckades lägga henne rätt. Lyckades lägga henne helt rätt en gång på 75-80cm så det flöt på hur bra som helst, var supernöjd den gången! Sen körde vi lite höjd så första hindret låg bara som ett kryss för att hjälpa. Blev något missförstånd en gång men även här gick allt med lätthet. Behövde aldrig hjälpa till med spöt och hon kändes helt stabil och litade på att hon skulle klara det och då låg det på 110cm! Dock så hängde tassarna lite, inte så att hon rev men så pass mycket så att jag nu efteråt inte kan sluta tänka på hur högt hon hoppat om hon lyft på tassarna haha. Men helt klart en guldstjärna till henne! Ella hoppade henne osså lite innan hon skrittade av henne!
 
Spolade henne och sen han vi med 6 bussen hem. Hemma nu, käkat och så är storasyster här!
Ella var snäll och filmade lite! Lixom kolla frambene på sista hindret.... Hejjar på att Soppan ska lyfta sina tassar lite!!! Hon fick massa beröm efteråt såklart min pärla.

¦ Djur >> Vardag

*accidentally opens a program that takes a while to load* *closes my eyes leans back and embraces death*

Jahop. Tredje gånger gillt, inte sant?
 
Igår vid halv tolv åkte jag och mamma in på akuten. Väntade där ett tag, fick ett fancy armband och sedan väntade vi lite till. Efter typ en och en halv timmes väntan kom vi iväg till doktorn, gjorde stickprov igen och fick antibiotika. Han sa att jag kan komma tillbaka till min röntgen då det inte var akut att göra den där och då, så ja...
 
Idag var jag hemma då jag var astrött haha. Hämtade mediciner igen, och kollade The Fresh Prince of Bel Air, och kodade lite annars har jag bara kollat YouTube som vanligt!
 
 

¦ Djur >> Gif's >> Surprise >> Vardag

haha iq badboll

Bara för en kompis i skolan säger det hela tidne men passar in på mej nu haha. Trodde jag hade bloggat om dgane men nope??
 
Aja Soppan vilade idag, får se vem som åker dit imorgon. Är lite kluven för vill osså på BMX men sen kommer storasyster hem till oss osså så vet ej lixom, stallet eller BMX?? Ska höra med några i skolan om 1) de ill hänka till stallet eller 2) vill hänka på BMX haha men vill nog inte va hemma igen. Annars var det NP i matte idag heeela dagen men ja, asså vissa frågor var kugg och typ sen gjorde jag slarvfel jag typ vill gråta över nu asså. Men tänker att gifter jag mej med Harry sp behöver jag väll inte matten??
 
Hemma så trixade jag med tumblr, duschade haha och typ sov, kollade en ep av GoT, ligger en efter men de är så långa pallar ldrig kolla två efter varandra haha...
Asså funderar på att byta ut denna grisen mot Soppan vad tror ni om det??
 

¦ Redigering >> Surprise

“Sometimes you have to break promises not because you want to but because you have to.”


¦ Gif's >> Vardag

we've corrupted him a little bit

Jaha. 
 
Idag mådde jag lite bättre när jag vaknade men sen så - nej. Hade dock NP i matte TYP DET BÄSTA HÄNDE IGÅR THO. NP facitet hade läckt från STHLM ner hit till ett av gymnasierna så alla var helt speedade och läste det. Sen visade dig sig ändå att det var 2:ornas matte och inte 1:ornas matte som hade runnit ur, wäh. That besvikelse tho..
 
Iaf krampade mig till skolan och skrev B och A(?) två delprov iaf, gick hem sen för hade såååå ont.. Kom hem och sov typ 6 timmar. Och nu har jag ont igen.. Hoppas min röntgen blir av i nästa vecka annars åker vi in på akuten sa mamma haha (eller inte så haha)
 
Harrys "Oh shit! Fuck me!" uttryck tho hahah "IT'S GUNNA KILL YOU !!!" "nope, ok"
 

¦ Gif's >> Stallet >> Surprise >> Vardag

stöldisar??

Sköldisar + stöld = stöldisar haha älskar min kreativitet.
 
Aja på förmiddan tog vi hand om djuren på skolan haha lekte mest med Leo eller Theo haha vet ej vem av dom (Leopargeckos). Sen åt jag, Linn och Linnea lunch på pizza så blev Linns mobil stulen... Alla fick typ damp.. Efter lunch så åkte vi till Trellehulla med alla djurelever åk 1 för att åka till vår sköldpaddsuppfödare. Ställde frågor och allt var väll kul. Haha omg skulle komma med två frågor var sp på bussen satt jag och Linn och brainstormade frågor och så jag bara "aa och sen ska jag nog osså fråga vilken art som är godast och bästa sätt att tilllaga dom på" med seriös ton och Linn typ stirrade ut mej haha dog av flabb sen för var ju bara ett skämt haha. 
 
Sen var det direkt till stallet från Trellehulla. Tog in Soppan och så, men asså åh vad hon var dryg?? Vid M's hus så var Columbine där så henne kan man ju absolut inte lämna så fick typ spel men hon vägrade gå framåt även fats jag använde spöt så stegrade hon och bockade bara.. Hoppade av och ledde henne till sista huset och satt upp igen och så var det nästa fight för där stod hästar i hagen bakom och en vattentank och lixom Soppan ville ikke gå... Höll på igen och så men efter många om och men så kom vi förbi... Red rundan i trav men alltså hon var typ ute i åkern hela tiden och fegade som fan... Red henne och skulle rida i paddocken men träffade på A med Izac så vi red ut tillsammans. Red slingan igen och sen galopprejsade vi haha askul för var så sjukt längesedan jag och Soppan gjorde det haha gick så satans fort. Spolade av henne och sen hade jag kvällen osså innan jag drog hem!
 

¦ Vardag

today! today..?

Haha igår flöt dagen på, sen när jag skulle gå och lägga mig (vid tio) så BAM vilkat kraftiga smärtor jag fick i njurarna?? Mamma ringde sjukvårdsupplysningen som sa (efter en timme i kön...) att vi skulle avvakta under natten och om något hände skulle vi in direkt på akuten. Det avtog rätt så bra men när jag vaknade i morse var det tillbaka.
 
Stannade alltså hemma och ringde till vårdcentralen vid åtta. Kom dit vid tio, gjorde förundersökning och stickprov. Det visade dessvärre ingenting men läkaren skickade mig ändå akut till läkaren vid halv tolv igen p.g.a mina krafitga smärtor... Han klämmde lite på ryggen och sedan tog jag blodprov. Det visade inte heller något så han misstänker njursten. Tog njurprov och blev skickad till röntgen som typ kommer om två veckor eller nåt uhh. 
 
Intressant dag visst? 
 
 

¦ Djur >> Kreativt >> Redigering

Being artsy

 

¦ Photoshop >> Redigering >> Surprise

when we have each other we have everything


¦ Redigering

HOT AF 4

 

¦ Andra Hästar >> Redigering >> Vardag

honey i'm good

Hallå alla. Idag var det APL, red Harry och det gick bra haha sen efter ägaren av ridskolans hästar bara "så kan ni väll komma imorgon igen och rida de två hästarna??" haha men gärna bara lixom skolan?? Hade lite skoj med tanterna osså haha de är så roliga.
 
Hemma har jag faktiskt inte sovit helt otroligt va!?? Men sov så dåligt inatt men lixom endå inte trött fattar inte mej själv?? Har trixat lite i PS iaf hhaha och Liams bild har blivit klar hihi.
HOT AF 3
 
BTW vadå glad för att babes vann 2 award igår?? bästa.
 

¦ Gif's >> Vardag

let's talk money, I talk that

Måndag = APL. Började med att sopa läktaren sedan chilade vi lite innan vi städade i sadelkammaren och smörjde sadlar. Efter det kom tanterna så fick vi oss ett gott skratt, dem är så söta hahha. Red Beatuy och Harry och efter det åt vi lunch, a.k.a. ramen noodles. Efter lunch chillade vi fram tills att vi stack hem!
 
Snackade lite bilar och kompisar och haha vilket roligt missförstånd det blev. Gabbi typ trillade ihop på trottoaren av hur mycket vi skrattade hah..
 
Fick reda på igår att killarna inte skulle uppträda på BBMA's så pallade inte stanna uppe och kolla galan.. Var dock lite taggad på Red Carpet:en för att se deras outfit men blev ganska besviken.. Killarna är perfa men de kunde ha varit lite mer roligt klädda på galan.. De vann 2/4 så yay till det antar jag. 
 
Niall snackade lite om deras kommande album och sa att det skulle bli lite annorlunda men inte helt asdfghjkl jag är så taggad på det hahah. OTRA börjar ju 6 Juni igen och då sa han att vi får höra lite nya låtar så aaaahhhhh lite fangirl haha. Har iaf kollat alla viktiga klipp från galan så ska typ tumblra eller nåt hah
 

¦ Redigering

HOT AF 2

Louis next. Hihi var ju #ProjectNoControl idag så twittrade han om det nyss åh. Imorgon ska jag pilla ihop på de två andra haha och kanske nån annan var sjukt kul haha.

¦ Redigering

HOT AF

Kolla så frän bild jag pillat ihop i ps hmm vad ska jag ha den till bara lixom??? Äsch nu ska jag göra fler.

¦ Photoshop >> Vardag

Oj oj oj vilken helg

Utan blogging..
 
I fredags så stack jag och älsk till stan och sen kom vi hem till mig och då var typ hela släkten här också. Åt och så sedan gick vi till lekplatsen med lillasyrran och sen kom Gabbi hem från staelt och då stack alla förutom Sara. Kollade film, eller ja, jag somnade halvägs in haha. Hon stack hem runt tolv och så var den dagen slut.
 
Igår var jag i stallet, red och Soppan var väldigt pigg och tramsig men det det gick. Lyckades dessvärre missa buseen så fick vänta två timmar innan nästa kom vilket var väldigt retsamt.. Sara kom igen sedan, typ vid åtta och då snackade vi lite och kollade film sen på kvällen. Denna gången somnade jag inte men jagvar jäklar trött sen när hon stack hem, så gick och la mig dir.
 
Idag var vi i stallet med mamma och hennes kompis och hennes dotter som ville rida lite. Soppan var lite bråkig när vi skulle rida ut men annars var hon väl snäll. Nu sover typ alla förutom jag. Jag kolalr yt-vdeor och förbereder mig på BBMA vid 2 inatt!
 
Sara är riktigt jävla artsy.

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

salamaleikom

Hahah vet ej varför min rubrik blev så random??
 
Iaf medans Sharon fixade Soppan och allt så byggde jag fram banan. Red efter Sharon och är supernöjd! Hon rev ganska mycket i början, dels för att jag la henne fel och för att hon var trött och inte orkade lyfta på tassarna. Men i helhet så var hon supergrym och sista rundan där höjden var allt mellan 50-90cm så tyckte jag hon klarade det super. Hon rev ingen, la alla avstånd rätt, höll galoppen fint och jag behövde till och med inte ha jättebra vägar och hon klarade det endå, den känslan kan jag leva på länge!
 
Blev ju mest film och på bilderna rev hon mest men men så blir det ibland!
Trotts felsteg var hon bara så söt på bilden min pärla hihih
 

¦ Gaby >> Movie Studio Platinum >> Surprise >> Videor

Hoppning 14 Maj - Film


¦ Surprise >> Vardag

*takes gulp of vodka straight from the bottle* my day was fine

Vaknade av mitt larm som jag glömt stänga av, och kunde inte somna om igen så gick upp vid åtta.. 
 
I alla fall så hela dagen satt jag vid datorn och gjorde ingenting, snapde lite med mina vänner och så emmelanåt annars var det vara youtube och tumblr.. Åkte båda till stalelt vid tre och bestämmde oss för att hoppa bana i paddocken!
 
Soppan skötte sig super och hoppade jättefint, har filmat en del så Gabbi har klippt ihop en film som kommer upp snart (ska ladda om den senaste också så får vi se om den funkar bättre då). Tog inte alls många bilder så här bjuder jag på tre stycken!
 

¦ Photoshop >> Surprise

låt oss gå upp på taket ikväll


¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

du är allt jag bett om

Efter skolan där det idag var HLR och brandskydd så stack jag till stallet.
 
Kom till stallet och såg att understa tråden på ponnysarna hage levde sitt eget liv. Kollade lite snabbt bara så hästisarna inte bestämt sig för att fly hagen för såg dom såklart inte så fick ju lite panik men de stod längst bort så. Lagade det så gott jag kunde med ståltråd och eltråd men var typ jätterädd att det skulle explodera när jag satte på strömmen haha så rådfrågade i vår stallgrupp på FB men de tyckte jag skulle sätta på strömmen och sen alla bara "SMALL DE???" men de gjorde det inte haha. 
 
Iaf fixade Soppan och hade först tänkt rida till byn för 1) trodde paddocken var en sjö och 2) gräset var halt men när jag kom till stallet var paddocken typ helt torr?? Sen var himlen helt grå så kunde börja regna när som så red dressyr i paddocken för det var endå ett tag sen.
 
Asså hon var helt konstig (eller normal för att vara Soppan) det jobbiga med henne är att hon ALLTID MÅSTE KOLLA PÅ EXAKT ALLT så du har lixom skitstora problem med att få henne fokuserad och det är sååå drygt. Asså hennes öron var spetsade framåt och allt var typ jätteintressant så hon var helt stum och hård i munnen och tog typ överlänge innan hon gav sig. Fick typ spel så la till spöt på baken så bjöd hon på en bockning och sen så tvingade jag henne att gå typ aslångsamt i trav för hon ville bara full fart framåt så hon tyckte det var pest och pina så hon ville resa sig igen... Aja efter galoppen gick det iaf bättre för hon blev av med en del energi då. Galoppen gick bra men hon puttade ut sig extremt på volterna... Sen drog jag fram en bom på medellinjen fast så man kan rida en åtta över och så övade jag på galoppombyten. Det gick asbra, hon börjar fatta nu! Dessutom var det typ första gången hon klarade det över bara en bom utan att dne är upphöjd. Skulle öva på diagonalen med men det tyckte hon var för svårt så gick tillbaka till åttan och då gick det bra igen. Sen så öppnade himlen upp sig så började det vräka ner så avslutade innan vi blev heeeelt blöta...

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

I'm on pinecone duty

Idag var det som sagt fokusdag. Kort och gått jobbade jag väl med allt jag behövde, eller alltså jobbade upp allting till en A-nivå så nu förväntar jag med bra betyg också hahah. Lunch käkade jag med Erika och Wd, mysigt var det. Efter lunch var det lite mer plugg typ matte och betygssnack i AK:s båda ämnen som ser bra ut för min del. 
 
Regnade ju tyvärr en hel del idag, dock hade jag tur för det klarnade när jag var i stallet! Fixade Soppan och red först på grusvägen. Hon var snäll tills jag kom fram till en hage där hon inte alls skulle förbi då dem har ställt en vattentank där. En granne kom och hjälpte mig få förbi henne och efter typ en halvtimme bockade hon glatt förbi, dryga ponny. Efter vårt äventyr på grusvägen stack jag ner till paddocken och skuttade en kombination på 50cm. Hon klarade det relativt bra, är ju själv ganska dålig på att sätta ut korrekta avstånd men hon korrigerade det bra. Hon var väldigt pigg idag, vilket är ganska så klart då hon vilade igår haha! Märker nu att det blev jävlig korta meningar idag haha, lol vet ej vad som händer med mig.
 
 

¦ Kreativt >> Outfits

short summer 2k15

///UO///HM///21///

¦ Gif's >> Vardag

förlåt för att jag fråga

Åh L visade mej en ny låt av Ulrik Munther som jag älskar, typ hela de albumet är perf.
 
Aja idag var det fokusdag så man fick vara i det klassrum som man behövde jobba i. Började i svenskan där jag kompletterade en uppgift för högre betyg och sen han jag vara nere i naturbruk innan lunch där jag osså jobbade med att komplettera för högre betyg. 
 
Åt lunch på Thai Wok och sen körde jag på med naturbruk. Efter det gick jag ner till matten en stund och räknade problemlösningar och stämde av med engelska läraren om betygt och hennes var var att jag låg "väldig vääälllddigt" bra till så hoppas på det bästa! Kollade även med Ubbe om utökade val osv så fick alla jag önskat! På matten sen en från klassen bara "Gabbi är detta din uppgift??" och jag bara "Ehm jaaa men hur fick du tag i den??" "Den var upplagd på fronter till alla??" och jag lixom vaaa men sen kom jag på för hade ingen ledig mapp att lämna in i på NB så la upp det som ett dokument i rummet men så hade det kommit upp för ALLA på skolan i fronter så började alla i klassen (aka åk 1-3) skämta med mej om det hela lektion haha det va lite skoj.
 
Stack hem vid lite i tre!
All time forever crush typ??

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

Måndag

Dax för APL igen då, inte många gånger kvar nu!
 
Idag så fixade vi iaf sår, "mockade", red och fixade ryktpåsar. Red Beauty som det gick bättre med idag än förra veckan. Hon hade nytt bett men tyckte hon nöp tag nått fruktansvärt i det och blev svårsvängd. Men galoppen var fin idag och mycket mer kontrolerbar!
 
Sen red jag även Harry som L ville kolla när jag red för att han brukade hålla på vid uppsittningarna. Inget jag eller Sharon märkt av förra gången då han var supersnäll. Hon tyckte iaf att det gick superbra hahah, ja alltså jobbade inte han eller så men han lyssnade fint på fattningar osv och var supersnäll när jag satt upp och L var förvånad att han inte höll på haha!
 
Stack hem och sov och vaknade av att en i klassen ringde hah men hade sovit nått fasansfullt länge så hon väckte mig i lagom tid!

¦ Cute boys >> Sharon >> Vardag

High school? Bullshit.

 Min dator är inte med mig idag men ska fösöka knåpa ihop ett vettigt inlägg åt er!
 
Hade insanely svårt att komma upp imorse, men fixade i alla fall mig för praktiken. Kom till KRF och började med att ta av bandage på en häst. Efter det skyfflade vi undan halm från två sidor av stallet och sedan kom tanterna så vi hjälpte dem med att sadla och tränsa och så ni vet... Vi åt lunch och efter det red jag Lady Gray och Gabbi red Beauty. 
 
Lady har jag velat rida sen vi kom till KRF för jag har tyckt hon ser jättefin ut, och jag blev inte besviken! Hon var lätt i handen, men lite svår emellanåt, särskilt i galoppen. Efter ett tag släppte hon vid och var jättefin verkligen! Lite annorlunda steg och ojämn takt (inte halt eller så, bara lite konstig jämnfört med typ Soppan) annars var hon fin. Efter att vi ridit dem så släppte vi ut dem i hagen igen och så fixade vi Harry. Gabbi red honom lite snabbt och det gick väl bra! 
 
Skulle egentligen till stallet men var megatrött så C fixar Soppans mat och så får hon vila! 
 
Imorgon och på onsdag är det fokusdagar så blir en väldigt chill vecka i skolan!
 
Are u ok Haz???
 
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

hej hopp

Babe var här en stund innan stallet och så gjorde vi batiktröjjor heheh ska piffa upp min sen!!
 
Hade en trevlig pratstund med ett litet fyllo igen inna bussen haha han ville adda mej på FB haha. Aja Elin följde med till stallet så red vi ut. Skrittade båda två barbacka på henne till kullarna sen red Elin lite där mest skritt sen så skrittade vi hem igen resten av rundan båda på henne och det roliga va att hon va pigg oh ville trava med båda på?? Red vidare till långa slingan där Elin fick rida i förväg så gick jag bakom. Red lite på fältet och så sen stack vi hem. Mockade en hel kärra dynga i hagen sen fodrade vi och efter det pallrade vi oss hem!
 
Kom hem och babe var fortfarande här ihihi.
Svårt att få en bra bild när man rider två haha
 

¦ Surprise

you're such a breath of fresh air


¦ Djur >> Gaby >> Vardag >> Videor >> Åsikter

Mina förebilder - VARNING FÖR STARKA BILDER

VARNING FÖR STARKA VIDOER/BILDER SÅ KOLLA PÅ EGEN RISK! GROVA BILDER ÄVEN PÅ THUMBNAIL MEN SOM SAGT ALLA DJUR ÖVERLEVDE OCH MÅR NU BRA!
 
 
 
 
 
 
 
Hoppar ner mycket för att ni ska ha en chans att inte behöva kolla om ni inte vill. 
 
 
 
 
 
 
 
 
SAMTILGA DJUR RÄDDADES HELT OCH ADOPTERADES BORT TILL UNDERBARA HEM!
 
 
 
 
 
Animal Aid Unlimited är en volontär organisation i Indien jag verkligen beundrar. Min dröm är att hjälpa djur som dom gör. Dessa tar hand om gatuhundar som är typ en dag från att dö och de gör allt för djuren, tycker det är underbart det dom gör för djuren. 
 

¦ Cute boys >> Sharon >> Tumblr >> Vardag

i just want everyone to know i am very cute very angry and very bisexual

Clara tvingar mig att blogga.....
 
Iaf har bara varit hemma och segat heeela dag. Skulle först göra t-shirtar med en kompis men hon kommer imorgon istället, så ska vi antagligen ut på stan också. Har nämnligen börjat planera vad jag vill ha på mig på 1D konserten... 
 
Har typ kollat YT-videor, men främst så har jag dunkat musik och varit inne på tumblr. Vår stora syster är här nu också, hon kom vid tre så vi fikade och hon viade bilder från Macau, och typ Bali och andra ställen hon varit i, wäääh så lyxigt och fint alltså. Har vi btw sagt att hon typ efterfestar på Brit-awards med massa kändisar och sånt?? DET ÄR VÄLDIGT VIKTIGT ATT NÄMNA?????? Iaf så fick typ en solfjäder och ett gulligt armband av jade-stenar som är väldigt vanligt där.
 
Ska typ fortsätta tumblra så byyyeeee
 
 

¦ Gaby >> Vardag >> Åsikter

att rida utan hjälm

Längesedan jag skrev någon form av åsiktsinlägg och häromdagen red jag utan hjälm så kan ju skriva några rader om det.
 
Vi kan börja med att det inte är mot lagen att rida utan hjälm på hemmaplan. Så tekniskt sett gör du inget fel alls. Det är mer vad man har för personliga åsikter. Många tycker ju inte man ska rida utan hjälm och sen finns det jag. Har inget alls emot andra som rider utan hjälm och kan hända att jag osså gör det ibland. Mamma tillåter oss att rida utan hjälm (fast gör det väldigt sällan) så vid vissa tillfällen (när man bara ska skritta eller inte orkar hämta hjälmen eller kanske ta fina bilder) rider jag utan hjälm. 
 
Den största anledningen varför de flesta inte tycker man ska rida utan hjälm är ju såklart säkerheten. Och håller iof med för hjälmen skyddar skallen vid fall om du hamnar fel. Jag kan faktiskt erkänna att jag trillat av en bockande häst utan att ha haft hjälm på mej och landade utan att skada mig. Känner Soppan så pass noga så ser ingen fara i att rida utan hjälm på henne. Då säger alla "de är flyktdjur osv de kan bli rädda" japp stämmer ju helt klart men i en paddock där jag ridit henne tusen gånger och jag vet exakt vad hon blir rädd för i området känner jag för att kunna riskera de få procent som finns att riskera i att trilla av och skada huvet. Att rida utan hjälm tycker jag alltid ska vara upp till en själv och sen att andra kan rekomendera hjälm men ingen ska kunna tvinga dej. De äldre i vårt stall ogillar när man rider utan hjälm medans alla yngre skiter i det. Klart man får konstiga blickar och väntar sig kommenterer om det men vissa är bra på att ta hand om sig själva! Normen av alla rider ju med hjälm och man sticker ju ut i mängden om man rider utan. Så enligt mej ang att rida med eller utan hjälm är HELT UPP TILL en själv!
Häromdagen när jag red utan hjälm eller något alls. Min kompis var med och när jag först hoppade upp på Soppan så ville hon kommentera något så red snabbt iväg och visade att jag litar på min häst att hon ej gör något. 
 

¦ Cute boys >> Gaby >> Stallet >> Tumblr >> Vardag

lol ur not harry styles

Okej så förlåt för att jag ej bloggade igår?? 
 
Idag så vaknade jag och sen bara åkte jag till stallet jättefort och fixade hennes mat och gav henne en GRATTIS PÅ ATT VI HAFT DIG I TVÅ ÅR puss och sen stack jag hem igen. Trode jag hade brottom hem men planen idag blev flyttad till imorgon så nope. I em kommer iaf storasyster hit annars vet jag ej vad som ska hittas på. Ang After så är jag ju i början på sista boken men ska lägga den åt sidan nu för Sharon sa den slutade bajs så vill lixom inte läsa mer?? Har dessutom fått alla highlights från 1 och 2 boken så nöjjer mej och hade jag läst mer hade jag nog brallat ur för harry fucking styles.
 

¦ Surprise >> Vardag

Tappade armar och andra roligheter

Idag så började vi med att ha idrott som var ganska kaos om vi ska vara ärliga. En i tvåan tappade sin arm (eller jag den gick ur led), det såg asäckligt ut haha och sen så var brännbollen riktigt rolig också! Spelade ettorna mot tvåorna och A tyckte vi fuskade asmycket så han började rita linjer vid konerna, medan spelet var igång och så sköt någon bollen åt hans håll men han struntade i den för att rita sin jävla linje så det var kaooos men vi skrattade ihjäl oss
 
Efter det åt jag på Café och sen hade jag fysik. Fick tillbaka våra prov och jag tyckte nog det gick bra ändå! Sedan byggde vi kuber och torn på projekt tiden innan vi stack hem!
 
Åkte till stallet med Clara och red Soppan i paddocken. Övade på lite cavaletti och slutade när det gick bra! Sedan åt vi på BK och snackade bilar och massa annat meeeen främst bilar hahah 
 
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

tackless

I skolan idag så jobbade jag mest ifatt med alla ämnen. Hade även NP Eng muntliga med Ella som gick skiiitbra.
 
Efter skolan så hänkade Ella med hem och sen skulle vi till stallet. Hovis kom vid 5 så fick hon nya fossingar och efter det tränade vi löst i paddocken i nästen 1h. Var jättekul, Ella är ju lite mer insatt så övade på vad hon föreslåg. Bland annat personligt space haha som gick sådär haha Ella tyckte hon var duktig! Det jag blev mest förvånad över var att hon började GALOPPERA AV SIG SJÄLV när jag satt på utan något och dessutom styrde hon på hindret själv en gång och hoppade!! Kunde inte sluta tänka på det sen, sån motivation vill man alltid se. Ella red henne också lite tackless som gick bra.
Här kan vi då se att jag rider utan hjälm men vet ni vad??? JAG BRYR MEJ INTE ahaa kommer säkert få massa kommentarer om det nu haha

¦ Photoshop >> Redigering

Black Boundaries

Här kan ni ladda ner tre b/w actions! Länka om ni annvänder så jag kan kolla, puss. Gjorda i Photoshops cs6 men ska fungera på alla versioner från och med cs3!
 

¦ Movie Studio Platinum >> Sharon >> Surprise >> Videor

Dressyr 4 Maj 2k15


¦ Vardag

Hej hopp today blir det ingen Sopp

För det är inte min dag helt enkelt hahha
 
Iaf så var i skolan idag har endast jobbat med att utveckla och förbättra lite olika arbeten så det var ganska tråkigt.. Åt på Wraps så det var typ höjdpunkten hahah. 
 
Två grejjer som annars vart bra idag är att bästa Josäää länkade bloggen, hon är grym och asdfghjkl allt så bara kolla in och läs om ni inte redan stalkar henne! Andra bra var att jag fick en komplimang om mina ögonbryn idag, heh så glad jag blir över det, lite konstigt men jaop. 
 
Ska göra film har jag tänkt mig och sedan även ett till inlägg jag har tänkt på!
 
 

¦ Outfits >> Vardag

ekologiskt

Idag var det skolan i tur och ordning. Kolla först nån film om drömmar ni vet hur alla mentorer vill få en att uppnå sina drömmar men ja, min dröm (aka mål med livet) är att gifta mej med Harry, tror inte det va sånna drömmar de syftade på? 
 
Sen hade jag tal om ekologiskt och fick typ A-sbra betyg ahah. Sen var det matte så fick vi en ny uppgift vi ska göra så jobbade på den och kom till typ näst sista delen i uppgiften. Cyklade hem med E och E (nope inte E2 utan andra E-människor, vad många som börjar på E va??) och hemma så fixade jag hemma och sen tog jag en efterlängtad nap. Efter min lilla nap som varande sisådär 2h eller nått läste jag After. Är på sista boken nu hihi. 
 
Här hemma har jag nu blossat upp lite som Directioner då det är tjafs på twitter igen mellan Naughty Boy, Zayn och Louis.. Aja lite kul hehe men alltså skulle förklara min vrede med allt fangirligt för mamma och HON BARA SKRATTA?? Jag menar detta är livsviktigt?? Väll???
 
Aja, mellan lektionerna så kollad ejag fina ponnytäcken (aka färgade, mönstrade täcken) till Sup för hennes ena regntäcke är typ helt sönderlslitet nu och det är dessutom redan ihoplappat minst 10 gånger så är väll dax att kasera... Hittade därför ett märke, Weatherbeeta, som har supergulliga täcken! När pengar finns till hands blir det nog ett täcke därifrån för de är så himla gulliga!
Här har ni några av Weatherbeetas täcken! Det som är bra är att de för en gång skull inte är från USA haha så blir mycket lättare med frakten haha

¦ Surprise >> Vardag

I can be your best friend, and you be my homie

Ni vet de dagarna då vinden inte kan bestämma sig åt vilken riktning den ska blåsa åt, så den blåser åt alla fucking håll istället? De dagarna är domedagar allihopa och jag avskyr dem med mitt liv. Man blir genomsvettig när man cyklar, anfådd som in i helvete och jävligt trött när man kommer hem EFTER TYP 128 ÅR?????
 
I alla fall så var det första skoldagen på 4:a dagar och den invigdes med nationella prov i engelska. Tyckte det var lite klurig och vi kom fram till, med en kompis att alla alternativfrågor var fucking kuggisar så vi drog slutsatsen att det gick sådär för alla haha. Åt hamburgare och fries till lunch och sedan efter det så hade vi karaktärslektioner. Skrev först ett test om Herpentiler och sedan jobbade jag, Gabbi och LE i smådjursrummet tills vi slutade!
 
Kom hem, läste lite på After (som änligen går åt rätt håll) och så gjorde jag klart min djurhållnings uppgift men har inte skickat in den då jag ska prata med läraren lite först om källkritik och sånt shit!
 

¦ Surprise

i don’t understand fahrenheit so it always sounds really warm in america


¦ Surprise

whatever our souls are made of, his and mine are the same

 

¦ Surprise

sleep on my chest so I can whisper into your ear how much I love you


¦ Surprise

If I was going to drop you, it would be from the top

 

¦ Surprise

not ur honey


¦ Surprise

adultier adult

 
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

wow

Men gud vad bra jag har bloggat då! Nä men ska försöka bättra mej, läser lixom en bra ff så har svårt att slita mig från den. Dessutom händer inget jätteintressant...
 
Iaf Soppan var pigg idag men superfin. Starkare än vanligt men hon får endå en guldstjärna från mej. Ni får bilder i separata inlägg!

¦ Stallet >> Surprise

She be my queen since we were sixteen

Hade studiedag idag så bestämmde oss redan igår för att vi skule åka båda till stallet för att fota! Tyvärr vräkte regnet ner under natten så det var ganska trist väder och väldigt kladdigt och blött överallt, men Soppan kompenserade det jättebra. 
 
I början av passet var hon gansk stark men hon släppte snabbt och blev jättefin och trevlig att rida! Har ju övat en del på att rida dressyr ute då hon har en tendens att dra iväg och det gick fakstiskt bättre än vad jag trodde det skulle göra! Galoppen gick typ näst sämst då hon sprang på riktigt mycket, det som dock var KATASTROFALT idag var halterna. Hon ville absolut inte stå still så hon typ reste sig så vi nästan slog över, annars gick det bra!
 
Tog även lite uppställningsbilder och porträttbilder så här får ni dem medan jag redigerar bilderna från själva ridningen!
 

¦ Shopping

We'll throw the after party

Idag har jag och Gabbi varit på stan. Mina trogna högtalare tog sina sista andetag igår så var tvungen att åka och köpa nya. Blev lite klydd och så, så högtalarna på bilden är inte de jag fick i slutändan, tyvärr.. Men i alla fall, gabbi köpte en flower-grown och så köpte vi en slefie stick också haha 
 
Har annars bara fixat med högtalarna och woofern och så har jag läst lite!
 

¦ Shopping >> Vardag

Litet upplyfft

Har länge kännt att jag vill ha fler bilder och defenitivt en mer färggrann blogg men utan att ändra design, så detta blev precis som jag tänkt mig! 
 
Var ute med kompisar och roade oss igår kväll. Hade grymt roligt, vet inte när jag skrattade så mycket sist! Värkligen världens bästa kompisar ♥ Kom hem sent och var upp till typ tre sen gick jag och la mig hah. 
 
Vaknade alldeles för tidigt, typ runt 8 wäh, så läste lite och började fixa med designen. Stack till stan med mamma sen, lite snabbt bara och vid halv fyra ska jag till stallet!