¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

Page 150 of 365

Idag var det en sådär bra dag. Det började med att vi åkte till stallet vid 10, råkade ta sönder understa stängslet på staketet i hagen där hästarna låg ner och myste tills vi började pilla runt med staketet. Tillslut fick vi ny tråd att bindaihop den med så det fixade sig till slut. Tog ner hästarna och fixade iordning dem, Soppan och Crulle var väl snällast där skulle jag säga. Hade dem uppbundna vid en påle typ och det gick bra. Gick ner till paddocken där alla hästar var hyfsat normala förutom Cruella. Hon skulle hoppa runt, resa sig lite, sparka och absolut inte skritta lugnt. Bytte från hack till sidepull (hon tyckte nog hacket var för skarpt), skulle inte påstå att det gick mycket bättre, men Gabbi kom upp några gånger på henne utan att hon vandrade runt. Nu hoppas vi på att hon blir bättre annars är ingen av oss (särkilt jag) riktigt sugna på att ha henne här över sommaren.. Men förhoppningsvis blir det bättre efter någon vecka eller så. Soppan skötte sig bra, lite loj men end snällt. 
 
Kom hem vid 3 och stack till stan med Ester och Gabbi där jag köpte en klänning till avslutningsmiddagen, ville ha en tröja också men den får vänta lite haha.
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet

det kan funka

Först nu kl fem typ har jag kunnat pusta ut.
 
Blev körda till stallet vid typ halv elva. Alla fyra låg ner i hagen och vilade när vi kom. Undertråden släppte så fick lite hux flux hämta ståltråd och vira runt det men det verkade funka bra. Hämtade hästarna och band upp dom. Lite sura mine från dom blev det men inte mer än så. Slängde på dom sin utrustning varav att Cruella fick hack. Hon skulle haft svanskappa men hon började kicka mot den så tog av den.
 
Jag började med Soppan och vi skulle rida i paddocken. Red inte Soppan speciallt länge innan Sharon ville byta då Cruella uppförde sig hemskt. Bytade men strax därefter hade vi värsta cirkusen på henne. Stegrade och backade i rasande fart i zick-zack över hela ridbanan. När hon stod stilla hoppade jag av och gick och bytte till sidepullet. Kom ner igen och tränade lite från marken. Hon går efter en och det är sådär halvt behagligt då hon gärna börjar trava och så får man inte stopp på henne. Sen så skulle jag sitta upp men av någon anleding började hon trava runt mig i en pytteliten cirkel och vad jag än gjorde så stannade hon inte. Efter någon minut så kunde hon tänka sig att stå still. Sen övade jag på uppsittningar. Gick bra så skrittade ett varv efter en lyckad uppsittning men hon som vanligt började hon trippa lite. Problemet med henne är att bromsen är sönder så vill du få stopp på henne måste man dra fasligt hårt eller styra in i något. Hoppade av och gick lite igen och se övade jag på uppsittning igen. Men jag blev ju nöjd över henne tillslut. Hon är en krävande häst som behöver en fast hand och konkreta svar annars blir hon förvirrad. Förstår inte hur förra stället har uppfostrad henne... Aja gick tillbaka och fixade ponnysarna och så fick de lite slickepott och ut i hagen. Mockade paddocken och sen mockade vi hagen eftersom vi hade tid innan bussen gick. Fyllde vatten och så chillade vi typ nån minut. Slutade med att vi endå blev hämtade för Ester glömt sitt busskort.
 
Stack till triangeln med Ester (Clara pallade inte) för Sharon skulle köpa en klänning. Hemma nu och vet inte vad jag ska göra...

¦ Vardag

bloggish

Clara och Ester sov ju över men alla har vaknat nu. Ska till stallet och rida sen! Och nu pallar jag inte blogga mer..

¦ Andra Hästar >> Surprise

wearing an outfit you like can make a day 10x better

 

¦ Andra Hästar >> Surprise

home is wherever wifi connects automatically

 

¦ Andra Hästar >> Surprise

I won’t take selfies with other people y’all don’t know my angles

 

¦ Andra Hästar >> Surprise

walk into the club like what up I’m not old enough


¦ Andra Hästar >> Surprise

tbh i literally say “literally and tbh” literally all the time tbh


¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise

betesläppet 2014

Hungrig och trött så tar dagen lite snabbt!
 
Soppan var kruxig att lasta och tog sig under bommen sen stegrade hon en massa för hon ville inte in. Kom ivåg och de första Crullis och Soppan gjorde var att.. beta... Lastade ut våra saker och sen hämtade vi Spirran. Släppte henne med de två och tja, det blev inget bråk alls utan alla tre betade sida vid sida. Några minuter efter kom Ester med Jessie och när hon släpptes med dom så... betade dom. Nää, såååå tråkiga att kolla på. Inget skojj alls med dom. Soppan var väll den som kunde bli mest sur av alla och kicka mot Jessie men mer än 2-3 kick blev det inte som tur. De verkar alla gå bra ihop och trivas! Fixade i sadelkammaren lite och så och hämtade lite cyklar osv. Blev körda hem och nu ska vi gå och äta pizza!
livsnjutarn 

¦ Djur >> Surprise

Let's be friends forever

 

¦ Vardag

no time for cameras

Hitentills har jag inte varit produktiv alls.
 
Sov till typ 10 sen spelade jag lite sims, kollade lite star wars, spelade sims... ja tills nu då Ester tyckte vi skulle blogga. Ska kolla lite mer star wars och sen ska jag nog städa mitt rum lite. Men bara lite. Imorgon så ska vi till stallet tidigt så blir nog ingen bloggning förrens mot kvällen/eftermiddan. Kommer fota betesläppet och Esters nya häst och kanske lite på gården!
 
Imorgon:
Åker till stallet och packr det sista + mockar de delar av hagen Soppan har gått på nu när hon fått beta. Körd Soppan och Crulle till betet ungefär kl halv tolv. Soppan ska släppas med Jessie i en hage och Crulle med Spirit i en annan. De får bekanta sig lite och sen så ska vi gå en promenix med dom, testa att binda upp dom på uppdindningsplatsen, hälsa på människorna i stallet osv.

¦ Andra Hästar >> Surprise

i’m that kind of person who between two choices always pick the wrong one

 
 

¦ Surprise

jennifer lawrence just seems like a tumblr person who made it outside

 
 

¦ Andra Hästar

*Eats a leaf from the dirt* Mmm I Love salad (:


¦ Surprise

hang in there little fighter soon it will be brighter


¦ Andra Hästar

if being lazy was a job, I would probably be the richest person on earth


¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise

fullt hus

Slutade tidigare så båda åkte till stallet vid 3. 
 
Gick ut till Zeus och Mira och lekte med dom lite innan vi gick in till Sarah. Lenora fyllde år så hade tagit med lite schleish-hästar (ni vet sånna haha?) och så fick hon några och så fick Olivia också en. Vi fick lite tårta och så visade hon oss vad hon fått i present. Sen skulle vi ta in Crullis men hon var pissrädd för något så tog sin lilla tid. Men fixade henne och så red vi i ridhuset. Hon var ganska duktig endå men lite för på lixom och bromsen var lite sönder. Tog 3 skutt med på typ 30 och det var bara på det första hon överhoppade på. Dock flög hennes träns av mitt när jag red haha x)
 
Jag skulle ta in Soppan men hon var tjurig och hade lust att få min kodition bättre. Hon rände runt på kullen och jag vet inte var (de går i en annan gräs"hage"). I vilket fall som helst fick Sharon komma och hjälpa mej att få in henne. Last-tränade båda två att vara i transporten samtidigt och satte för bommen baktill och det tog ca 2min att få in dom så det gick ju bra. Med Soppan skulle vi hoppa lite så drog ut ett hinder till hagen för ridhuset är så litet och vi hade tid... Sharon började rida och tja, det såg bra ut. Hon hoppade fint tills hon krashade in i ett hinder och då blev hon lite rädd och ville till en början inte hoppa över ett kryss. Men tillslut så hoppade hon över det och fick beröm. Sen red jag och jag hoppade typ lite bara. Lite vägringar men hon jag gillade inte underlaget och hon var fortfarande lite skrajj sen krashen tror vi. Men tillslut kom vi väll över 90cm eller nått sånt och då travade jag av. Sista 30 minuterna packade vi en massa och lekte ytterligare med Zeus och Mira!

¦ Surprise >> Vardag

she had a way of seeing the beauty in others, when that person could not see it in themselves

 Dagen då. Måde värre idag/ inatt än vad jag gjorde igår så stannade hemma idag också.. Gick dock till skolan för att skriva fysikprov som var lätt och gick jättebra. Fick även B på min engelska nationella så hoppas jag höjer mig! 
 
Till stallet åkte jag och Gabbi och först och främst var väl tanken att vi skulle packa våra grejer inför flytten. Det var det sista vi gjorde typ, eftersom vi lekte med Zeus hela tiden typ. Han är ju föööör söt alltså. Hoppade Soppan lite, det gick bra tills hon stannade en gång och sedan stannade hon, men såklart slutade vi passet bra, där hon hoppade ett hinder på typ 40-50cm. Cruella reds i ridhuset, och det var första gången jag red henne haha. Så inte min typ av häst. Hoppas hon går bättre på hacket och att hennes nya sadel ligger bättre på henne.
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise

stalldagen idag

Åkte till stallet halv fem och red ut barbacka med Adriana och Maggie som sällskap. Soppan var ganska seg eller ja, hon hade öronen fram hela ridturen och ville verkligen ha koll på allt.Kom hem efter ca 40-50 min och då las tränade jag Soppan lite. Hon ville först inte gå in och även fast jag lockade med hö ville hon inte så mer än på rampen. Ester kom och så fort hon hörde en hink med mat inifrån transporten trallade hon glatt in... 
 
Till sist så lekte vi med fölet i ridhuset och han var galen! Blev kär på nytt i han när han kom galopperandes mot en och brast ut o alla möjliga konster. Han sprang så fort i en sväng så han ramlade omkull men lika fort var han uppe igen och bockade glatt. Han kunde springa rakt in i en och ville stångas eller så sprang han typ 1cm ifrån dej och bockade som en galning. Mira var såklrt med han i ridhuset men Sarah gick med henne för hon visade tecken på kolik men hon bajsade sen så det var nog inget.

¦ Vardag

Svar på tal

Svar: Vi ska som ni vet, börja på Bökeberg till hösten ( om vi kommer in vill säga) och därför flyttar vi Soppan på bete för att hon ska få äta upp sig lite. Det blir jag, Gabbi, Ester och Clara som har våra hästar på betet. Det ligger påvägen till ÖG så vi slipper åka lika långt. Efter betet kommer vi INTE flytta till ÖG utan då flyttar vi till Bökeberg. Hoppas det blev lite mer klart för dig 

¦ Spel >> Vardag

Don't swallow your pain

Inatt sov jag dryga 4 timmar. Mina myggbett kliar något otroligt och jag vill typ dö, helt ärligt. Gick upp två gonger för att ta kylbalsam på dem, tvätta dem och allmänt kyla ner den. Sen gick mamma upp och hämtade någon mygg-grej som jag satte på och två alvedon som hjälpte lite och tillslut somnade jag. Gick till skolan och var där den första lektionen sen stack jag hem för att jag mådde både illa, var likblek enligt lärare och hade skitont i huvdet. Kom hem, badade i en timme för att kyla ner benen (har fått 12 stycken bett på bara 1 dag) och sedan dog jag lite innombrods. Sov lite i soffan och sedan satte jag mig och byggde ett hus, som vanligt. 
 
 

¦ Natur >> Stallet >> Vardag

myggbett och sådant

Som sagt orienterade vi idag och det gick skit bra för vi fick A heh. Sammlade alla kontroller och kom innan sluttiden för A-nivå så det var gött. Plockade på mig 8 myggbett också men jag är bäst på att inte klia på dem så de försvinner snart. Åkte till stallet direkt efter att jag kommit hem från orienteringen där vi btw fick sluta tidigare också.
 
Tog 2 bussen till stallet med 50% batteri på mobilen, red lite snabbt på grusvägen och Soppan skötte sig super. Gosade såklart med Zeus också och matade Mira med godis hah. Fixade ny sadel till Soppan och resten av vecka ska vi väl packa tror jag. 
 
Åkte till hööks för att Ester skulle handla, var skittråkigt faktisk. Är inte alls sugen på att handla HÄST grejer (misstolka inte, ger du mig pengar går jag och handla för det såklart) men för tillfället är jag sugen på andra grejer än hästgrejer. Har lite andra anledningar också men men...
 
 

¦ Kreativt

unicorn feeling

Bra beskrivning på hur Soppan känner sig när hon får en att trilla av.. sparkling unicorn
 

¦ Photoshop

edits

 

¦ Vardag

kungar i vildmarken

Idag var det om orietering för de som ville. Åkte ut till bokskogen vid 9 och där så blev jag och Erika i en grupp som gick ut efter Sharon och Elisabet. Vid kontroll två så han vi ikapp dom och sen hjälptes vi åt resten av vägen. Den svåraste kontrollen var tvåan sen så gick dom andra som smort. Anfådda sprang i alla fyra in på A-tiden och eftersom vi hittat alla kontroller rätt så fick vi A! sen satt vi och väntade med killarna och gungade och klättrade på en trä älg samt spelade boul. Vid ett åkte bussen hem och vi fick sluta! Så nu är jag hemma, ska ducha snart och sen så ska jag med Ester till Hööks. På jägers så möter vi upp Sharon för hon har tagit två-bussen till stallet!

¦ Gaby >> Åsikter

dagens vill ha

Egendesignat skal med mig och Soppan på såklart! Utan min vattenstämpel då ofc. Tycker dock de är lite dyra men vet att de har bra kvalite. Hade osså vela ha ett med alla kändisat jag älskar men har inte gjort någon bild än... Får vänta tills jag har pengar över..

¦ Spel

Mors dag

Idag har jag spelat sims, bakat en tårta som blev skitful till mamma och spleat sims haha nörd jag vet. Imorgon ska vi orientera och jag och E kommer tappa bort oss som sist men ja haha... Ska till stallet på eftermidagen och rida ut om det är fint väder. Dessutom är det kort vecka denna veckan och på fredag flyttar vi! Jag är så taggad haha
 
 

¦ Gaby >> Åsikter

svar på läsarfråga

Svar: Eller hur är dom snygga! Har själv inte ridit i dom än men Sharon har och tror hon tyckte dom var sköna och satt bra. Nu när jag kollar på hemsidan kan jag av någon anledning inte se priset men skulle gissa på 600-700 på ordinarie pris men nu är det ju 100kr rabatt så det blev ju billigare. Favo utrustning till oss skulle jag då gissa på? Jag älskar vår lami-cell hjälm från Hööks. Den är snygg och sitter riktigt bra och så är den såklart skön. Den kostar 1495kr men lätt värd priset. Jag gillar också vår senste ridskor som också är från Hööks. Ridskorna kostar 649kr. Både hjälmen och ridskorna, är bra och sköna. Man blir aldrig svettig i ridhjälmen och man kan spänna in den enkelt både bak och under hakan. Ridskorna tycker jag främst är snygga och sköna. Blixtlåset där fram är i bra kvalite (lika så hela skon) och inget har gått sönder än. Den blir inte missfärgad trots dålig skötsel. Det enda är väll att innersulan blir lite trasig och kasar men vi har dragit ut den helt bara och det funkar lika bra. Tack för att du älskar vår blogg!

¦ Vardag

walk this way with me

söndag. har inget planerat. klockan är lite över 12. vaknad ehalv elva. kollat the 100. vet inte vad jag ska göraaaaa

¦ Gaby >> Åsikter

svar på läsarfråga

Svar: Fömodligen kommer vi ju fortfarande hålla lektion för ena barnet en gång i veckan, men annars så kommer vi inte vara där mer.... Kan ju alltid komma när vi vill och rida vilken häst vi känner för eftersom Sarah låter oss. Passa gården någon helg kanske. Men eftersom vi kommer ha två hästar från Sarah på Bökeberg så kommer vi ju ha bra kontakt såklart. Tanken är ju att medryttarna ska ta över de större uppgifterna men ingen verkar vara så intresserad av att vara i ög mer än 1-2 dagar i veckan... Men ja, kommer vara där lite hur vi känner för/måste =)

¦ Surprise

like a body without organs


¦ Surprise

are u an idiot or du u know you're adorable?

 

¦ Stallet

i dont want a job i just want paychecks


¦ Surprise

your hands on my skin is like heroine to my heart

 
 
 

¦ Stallet

You don’t know how much someone is worth to you until you sell them


¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise

földagen nummer ett

Hööks fick se oss först idag och där köpte vi som sagt två par ridbyxor. Ett par svarta helskodda och ett par jeans från JH collection helskodda. Ester fick sej ett lami-cell schabrak till Jessi som välkomstpresent!
 
Väl i stallet gick den första 30-45 minuter åt att titta/leka med fölet. Så sjukt gulligt så det inte går att beskriva! Han blev väldigt social efter ett tag och naffsade på oss men lillen har ju inga tänder så han fick naffsa så mycket han ville. Jag och Ester lekte med han och han verkade tycka det var jättekul. Studsade fram till oss och började hoppa och stegra och skutta och bocka. Fööör söt. Sen tillslut fixade vi Soppan. Red bort till gräsängen med terränghinder. Jag och Ester cyklade i förväg och byggde upp ett hinder. Det är jättehögt gräs där haha så fick trampa ner en massa och på bilderna kan man bara se halva hästen. Red både dressyr och hoppade lite och hon känndes superfin. Framåt och inte alls lat även fast det var varmt. Hon hoppade jättefint och det var mycket lättare att komma bra på hindret med lång ansats och lång bit efter hindret och min sits blev endå helt ok. Eftersom Sharon ridit dit fick jag rida tillbaka. Tog sin lilla tid då jag skrittade större delen av vägen. När vi väl kom hem så spolades hon av och sen så var jag med fölet tills vi skulle hem typ hehe.
liten och pussglad!
 

¦ Surprise

Sommar?

Fölet har kommit! En svart liten hingst blev det. Stog nog och beundrade honom i evigheter haha. 
 
Innan vi åkte till stallet stannade vi om vid hööks för att köpa ridbyxor, fick även broddar med oss och till Ester köpte vi ett schabrak till hennes häst hihi. 
 
I stallet stod vi som sagt och skådeade fölet och klappade det och busade med det i 1000 år, tills vi bestämmde oss för att fixa Soppan. Red till en gräsäng en bit från stallet där vi även brukar hoppa lite, det var varmt men inte lika varmt som förut i veckan. Gräset är meterhögt så det var lite tungt att gå där men det gick. Soppan var bajs i dressyren, men jag känner att jag måste rida ett helt pass själv på henne för att det ska gå bra haha. Hoppade lite också, kom väl över 90-1m tror jag hah. Tog även lite fina sommarbilder och mitt leénde är äntligen bra  tandställningnen är borta yeeeey.
 
Kommer fler bilder strax!
 

¦ Andra Hästar >> Vardag

statistiken sjunker

sakta men säkert.... Vad vill NI läsa om? Vad vill NI att vi ska blogga om? svårt att hålla läsarantalet uppe när ni inte kommenterar vad ni vill att vi ska skriva/lägga upp för bilder.. :( KOMMENTERA!
 
Iaf, ska till stallet idag för fölet kom inatt. Tar ofc med kameran och fotar, ska även rida och fota så blir bilder ikväll. Men först är det Hööks där vi ska få vars ett par ridbyxor för de har 100kr rabatt. Så ja, det är lite om dagen. Ska rida, fota och leka med fölet en massa!
Här har ni lille hingsten! tror inte den har fått nått namn än men den ska heta nått efter en grekisk gud den med

¦ Vardag

Coachella 2k14 playlist

10 Favoriter från årets Coachella music festival  ♥
Tom Odells har jag hört innan men den är bara så bra. Mina absoluta två favoriter är Galantis - The Heart That I'm Hearing och Netsky - Eyes Closed.
 

¦ Andra Hästar

we don't make mistakes, just happy little accidents

 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise

varmt som attans

Idag åkte jag till stallet vi tre med Ester.
 
Hade lektion för Leonora och efter henne red jag Zwier på gräsvägen precis vid stallet. Han sprang in i rapsen med mej 3 gånger och jag fattar inte varför! Han nappar lixom inte åt sig något utan bara trampar runt allt... Jaja, han var lite lat i börja men sen fick han upp farten och galopperade snabbt hihi. Soppan lekte vi med i ridhuset och hon blev ganska trött och svettig efter det så spolade av henne och sen skulle hon ut och beta med Maggie i en fixad hage. Blev hämtade runt sex och skulle till betet lte och kolla (ska spärra av en bit första veckan) och så kollade vi paddocken med hindermaterial och så. Katten BC kom och var jättekelig. På fredag nästa vecka flyttar vi dit! 
Blev körd hem och har ätit och ska snart ta ett bad tror jag x)

¦ Movie Studio Platinum >> Videor

the heart that I'm hearing

 

¦ Kreativt >> Natur >> Vardag

jag drar energi från pappersarbete

Idag var det dödligt varmt här nere. Vi solade och solade och hade lektioner som vanligt. Dagen gick snabbt, på sista lektionen hade vi vikarie och då fick vi jobba på våra uppsatser. Satt längs bak med Gabbi, Sara och Josse och vikarien var dö trisst och kollade på oss hela tiden. Han sa till oss några gånger och om vi sabbade vår sista chans skulle han flytta isär oss, meeeen vi klarade oss haha. 
 
När jag kom hem var mitt rum i akutbehov av städning så passade på att damsuga resten av huset också när jag väl var igån. Efter det bestämmde jag mig för att ta itu med alla papper vi fått under terminen vilket resulterade typ 800 år av sortering - men jag älskar pappersarbete så det var inte så farligt endå. 
 
Hoppas ni får en toppen fredag och helg, så är det snart sommarlov!

¦ Vardag

bloggish

Sista lektionen var inställd wihoo. Iaf så gör jag inget vettigt, ska på infomöte på böke sen.
<<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<33<3<3<3<3<3<3<3<3<33<3<3<3<3<3<33<3<3<33<3
 

¦ Videor

the main

Nytt band att gilla? kanske det hehe, åh band är typ det bästa som finns fast konsärer är bäst

¦ Andra Hästar

you're the entire universe and i'm not even a crack in the sidewalk


¦ Andra Hästar

atleast i listen to the bands on my t-shirt


¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise

bönder of skåne

Eftersom vi hade brytdag åkte jag till stallet kl 1.
 
Bestämde mig för att rida ut barbacka i grimma och grimskaft till gräset och bara lulla runt där lite. Hon var ganska kass på att lyssna på vägen dit. Gick sicksak, lyssnade inte på tygeltagen, gick in i åkern varav jag inte kunde vända henne, var rädd för sin skugga osv så fick typ halvt damp på henne. Väl på gräset han jag trava lite längor och galoppera lite. I traven var det precis så jag fick stopp på henne men i galoppen ville hon knappt hålla igång... Sen kom en evil farmer och sa att jag inte fick rida där (han har tjabbat med oss innan om det) så började jag rabbla upp lite (mamma har kollat upp det sen innan och vi får rida där) men så gav han sig inte och ville ha mammas nummer. Så gick därifrån med humöret nere på botten... Fotade hästarna i hagen lite sen pallrade jag mig hem. Hoppade av på jägers där Ester bjöd på glass och nu sitter jag hemma.
sötisarna

¦ Vardag

I'm gonna let my heart decide if this is real

Idag började jag 9:15 och slutade 11:55 så dagen var såååå chill. Spelade dessutom ett spel på matten och sen vart det bara slöjd haha. Det var väldigt varmt dock så jag dog av värmeslag haha..
 
Har inte gjort något speciellt sedan jag kom hem, dock ska jag spela sims nu heh. Dom har btw släppt biljetter till Coachella 2015 och jag är såå ledsen att jag inte kan gå :( men jag och Gabbi har bestämmt oss för att vi SKA åka dit någongång. Har btw fått sommarjobb på MCR yeeey
 
Coachella förkortningar som änvänds på festivalområdet haha
 

¦ Surprise

Dyr ponny

Snuvig, hostig, sjuk och så vidare ni vet...
 
Drog mig ut till stallet med Adriana, hon är sååå underbar haha
Red till gräsängen och Soppan kändes så otroligt fin. Så fin att jag vill tävla dressyr hehe
 
Orkar inte skriva så mycket för att jag är trött, vlket btw har varigt anledningen till att jag inte bloggat något..
Ska kolla TW nu så byeee
 
 
 

¦ Andra Hästar >> Redigering

random bilder


¦ Redigering >> Surprise

over the love


¦ Stallet >> Surprise >> Videor

film från dagens ridpass

igga mig haha
 

¦ Andra Hästar >> Surprise

i'm not a coffee drinker but i lost sleep thinking about you


¦ Stallet >> Surprise

liten hoppning

Åkte till stallet med Ester vid fyra. 
 
Bestämde mig för att hoppa lite med Soppan så hämtade in henne och så fixade Ester ridhuset. Hon var riktigt smutsig så det dammade en massa och tog sin lilla tid att borsta... Väl nere i ridhuset så värmde jag upp i skritt och trav och mycket travbommar som hon fixade jättebra. Började med lite travhoppning på ett kryss och ett rättupstående i båda varven och hon överhoppade bara lite på krysset någon gång. Sen så körde jga på lute på en oxer med olika höjder. Dock blev jag lite osäker som resulterade i vägringar. Hon kom fel några gånger och jag hängde inte med i sprången så när vi fick till ett bra hop på ca 1m så slutade vi. Travade av och sen skrittade jag av ute. I helhet vae hon lite seg hela ridpasset, tyvärr blir hon så på sommaren av värmen och att hon går ute dygnet runt...
Sen smörjde jag sadel och träns och gick ut och fotade lite i hagen samt gav hästarna morötter och äpple! Ester filmade när jag hoppade så tänkte fixa filmen snart =)

¦ Natur >> Redigering

If you could keep only one memory what would it be?

dessa daganrna <3

¦ Kreativt >> Natur >> Vardag

Klassresa 9B

Drar en kort sammanfattning av helgen, mest för att inlägget hade blivit meterlångt om jag skulle ha berättat allt. 
 
Vaknade med en otrolig halsbränna, men den blev ganska mycket bättre efter 8 halstabletter. Kom till stugan och fixade allt inne, sedan sprang vi runt lite och dampade. Efter det hade vi fem-kamp och vårt lag sög haha men Gabbis var värre sååå... Vid 11:30 eller något sådant mådde jag piss och ville spy, haha bölade för jag mådde illa, gick och la mig vid 12 men gick upp och tog frisk luft vid halv 1 igen. Alla förde extremt mycket oljud och vi tjejer släckte ner först vid halv 3. Helan natten var orolig och alla gick fram och tilbaka mellan vårt och killarnas rum och dörren öppnades och stängdes jämt, ughh.. Klockan 4 satte en kille på musik och de började hålla på och prata skit högt. Så så var det med den nattens sömn..
 
I morse spelade vi lite brännboll med de som inte hade åkt än (typ 15 pers eller nåt sånt)  tills det började ösa ner och sedan åkte vi hem för att bara någon timme senare åka på teater. Kom nyss hem från det, och pjäsen var grym haha. 
 
 

¦ Natur >> Redigering

the thing about math is even if you understand it you actually don't understand it


¦ Natur >> Redigering

person: you're blocking the view me: i am the view


¦ Natur >> Redigering

i feel bad for the people who never go crazy

på bilderna ser ni klass 9B barn och bilderna är fotade av olika klass 9B barn
 

¦ Kreativt >> Natur >> Vardag

typ ute i vildmarken eller med som höllviken

Kan börja med att säga att typ 2 timmars sömn kommer göra att typ detta inlägget blir halvt inavlat så shys. 
 
Lördag kl 10 stack vi mot stugan i typ tio bilar på en lång rad. Först körde vi fel och hittade till de andra kollostugorna för vi trodde vi skulle va där men nyckeln passade inte till något hus så tydligen inte. Det var ävan samma ställe jag ocg Sharon var med klassen i 2an omg memories. Aja efter en liten körtur till hittade vi till vår stuga. Packade upp lite och tjejerna var smarta och bäddade först sen typ utforskade vi området (det var faktist mycket skog så man hade kunnat tappa bort sig eller inte) och sen så kom vi till stugorna i början vi trodde vi skulle bo i och eftersom de hade större fotbollsplan så var vi där. Lekte dunkgömme och det va skitkul fast alla hade bräns sår från nässlor. Seeeeeen så tror jag vi gick hem. Åt pastasallad och sen hade vi vattenkrig. Bästa prickskytten Gabbi lyckade fylla allas öron med vatten osv så de ville slänga ner mej i havet sen när vi skulle dit. Dit gick vi och fick skapa lite skyddspakter för jag och Hanna tycktes bli attackerda hela tiden.
 
Gick hem väll, tog nån jävla tid alltså fast de sa att det skulle ta 15 min men snarare som 150 min. Aja efter stranden så lekte vi sardinburken och alla var typ säms var jag var endå en av de bättre haha innan sista personen hittade oss tog det typ 30 min seriöst haha. Hade lite mång-kamper och mitt lag var typ kassa som jag vet inte vad för om vi inte kom sista delade vi sistaplats med Sharons lag haha dåliga. Men det var skitkul alla typ dog av skratt. Sen festade vi loss på taccos som var så jäkla gott efter så mycket underhållning. Efter deeeeet så tror jag vi spelade kubb några stycken och weel världsbäst är väll ingen av oss. Vi grävde typ ner våra klossar haha. Hade musiktävling där vi ofc osså kom sits haha så blev ingen medalj till oss inte....
 
Sen var vi typ i rummen och bara gick runt, lyssnade på musik, ritade på varandra, vissa skulle försöka nanna, hade lite deeptalk och sen kom alla killar typ så vissa gick ut (tyo jag osså) och vi skulle skrämma vissa men det blev nog mer läskigt för oss haha. Vissa av killarna stack till sin del och vissa stannade hos oss och typ halv tre kom vi överens om att släcka lampan och prata lite tystare. Men ja, det gick såklart åt H det med för andra killar kom in och började väcka en igen... Somnade typ halv fem eller nått medans vissa typ sov 30 min för killarna bestämde sig för att typ kl lite över 4 sätta igång musik och vi bara neeeeeeeeeej alla fick typ spel på dom sen kom viss killar in till vårt rum för dom ville sova och vissa sov i allrummet.. Aja kl typ halv åtta började jag vakna och typ nio var alla uppe och käkade frukost. Sen så var det städ dax och det var mindre kul. Vädret blev sämmre sen han typ precis fika med föräldrarna och han påbörja brännboll med några inna de började pissregna men vi körde klart omgången sen så stack alla hem!
 
Även fast jag är pisstrött och halvt förkyld (som alla andra då) så ska jag endå fixa några bilder som alla i klassen samt några päron tagit. Kl 3 blir jag och Sharon hämtade av Saras pappa för vi ska kolla henne föreställning. 
fin i håret ska man ju va

 

¦ Kreativt

kim pastabowl

 

¦ Kreativt

fave quote

 

¦ Videor

höllvikenläger

är just nu i Höllviken med klassen så detta är ett tidsinställt!

¦ Serier

grattis älski

joseph morgan 33år idag love you bae 
älskar att han ser så snäll ut
men där är han också
gabbi känner ju sin 304 man såklart
#gabbiharmångamän
 

¦ Stallet >> Surprise

fläskläpp och lite sådant

Skolan var typ som igår, eftersom vi hade skrivit nationella var lärarna schyssta mot oss haha.
 
I stallet hade jag först lektion för ungen och sedan stod jag och ryckte Soppans man i typ en halvtimme men det behövs minst en halvtimme till haha. Red sedan på gräsvägen och var med om en liten incident där så.. Soppan blev antagligen stucken av något för hon for iväg och sparkade en riktig bakut och då flög jag fram på henne, precis då kastade hon upp huvudet så vi krockade så nu sitter jag här utan att kunna stänga käften tack vare min fina fläskläpp. 
 
TVD season finale var asdghjkl, men de kommer hitta på något sätt att ta Damon därifrån och fixa så att andra sidan kommer klara sig så Bonnie inte kommer kunna dö. Är så taggad på nästa säsong!
 
 

¦ Andra Hästar >> Surprise

sundown


¦ Vardag

var det en kuggfråga?

Började med sista np för terminen idag. Geografi del B som var en aning svårare väll haha.... Europien var mitt svar på en kontinent som bestod av asien och europa... Aja sen var skolan chill för vi hade bara två lektioner efter det. Spelade dessutom lite kingout och snackade om vad vi ska göra i helgen! Vi ska till höllviken med klassen imorgon och sova en natt där och sen hem på söndag igen så kommer bli dåligt med bloggning. Hade sen quiz på so:n men vårt lag sög haha...
 
Nu ska jag kollade lite serier och packa!
 

¦ Stallet >> Surprise

Är du här för att stanna kära sommar

Skolan var ganska skojsig idag minsann. Åkte till stallet och det var såååå varmt.

Rebecca hade fixat Soppan så vi kunde rida ut och Tova fixade Maggie. Jag och Tova red bort till gräsängen och typ en halvtomma efter kom Rebacca på Zwier. Värmde upp Soppan med volter och att snabbt ställa om sig och det gick jättebra. Hon var något seg men hon brukar tyvärr bli det på sommartid. Red i alla gångarter mest på volt och som sagt gick det bra. Sen kom Rebecca på Zwier och då tog vi lite "galopprejs". Soppan var som sagt redan lite trött och  så gjorde vi ju inga 360 svängar heller. Men snabbast gick det endå för mej alla gånger x) Även jättestolt över Soppan för hon försökte inte äns dra ner huvet i gräset trots att det på vissa ställen var lika högt som hennes ben så hon hade lätt kunnat nappa åt sej något. Inte äns när jag gjort halt med långa tyglar, fick lixom säga att hon får äta sen så långsamt stack hon ner huvet x) 
Sen red vi hem och svampade av henne lite och släppte ut i hagen där hon rullade sig :)¦ Serier >> Vardag

2k14 - 05 - 15

Morgonen började med att vi skrev Geografi NP som gick bra, det var relativt enkelt dock ganska mycket att skriva. Alla lärare på lektionerna efter var jättesnälla så på engelska körde vi en frågersprot och min grupp fick delad första plats med bestie Erikas, så haha win för oss. Sedan var det spaghetti och köttfärs till lunch och jättegod sallad, på rasten chillade jag ,E, S och Gabbi på fotmbolsplanen medans fyra killar kastade amerikanskfotboll runt oss. Tyskan var också chill, gjorde korsord och läraren berättade roliga histoerer om hur hon hade skällt ut ett par elever och sedan lät hon oss lyssna på en låt som sätter sig i huvudet med mening bara för att retas lite, haha. På SO:n tittade vi på film och sedan på idrottet hade vi fys-pass, så dagen i helhet var fett nice. 
 
Nu ska jag kolla ikapp alla TO som jag inte kollat på, typ 5 eller 6 ep:s tror jag haha opps .___.
 
Woop woop 

¦ Surprise >> Vardag

En ponny värd mycket.

Skolan började underbart tråkigt som vanlig för att vi har B-språk och det suger balle enligt alla, och tätt in på det har vi matte som är ******* **** för att vi räknar typ sannolikhet och träddiagram och sånt som bara rör till det ännu mer i hjärnan, men ja jag tror ni fattar. Efter lunch är klass 9B alltid pigga, glada och flummiga vilket resulterar i att man får minst lika lite gjort som på förmiddagen fast av en bättre och roligare anledning. På elevens val satt jag och Gabbi + 4 killar vid ett bord och löste CS konflikter mellan två, en spelade ett Frozen spel för 3 åringar på min ajfån och var allmänt oaktiv och den fjärde satt med ett plåster på hakan av en okänd anledning. Fysiken var precis som elevens val flumm och här skrattade vi mest åt Asatrons myt om hur världen uppkom.
 
Som gabbi sa tidigare åkte vi till jägers och fixade lite ärenden och sedan for jag och Ester vidare till stallet.När jag tog in snäckan ropade jag efter henne och hon kom i fullfart och stannade precis vid mig. Den känslan alltså! Red för E idag och hon hade lagt upp bomövningnar på volter i ridhuset och ridpasset i helhet känndes grymmt bra. Började med att värma upp på längre tygel och sedan jobbade jag på att böja och forma för skänkeln i båda varven samt att jag gick över solfjäder bommar, vilket gick riktigt bra i slutet, som till och med E kan hålla med om. Fick tänka på min sits och även på sittben och hästen fick jobba ordentligt, så vi var nog lika trötta efter passet båda två. Rengjorde alla grejer efteråt och sedan åkte vi hem igen.
 
 
 

¦ Vardag

chilledilldag

skolan var typ chill idag, osndag år typ sån dag. Gjorde inte speciellt mycekt typ, kul på eftermiddan is kolan.
 
Åkte till jägers för att prova racesafe väst och köpa ett när för mulen till Soppan. Kommit hem och hunnit kolla SPN och ska snart kolla fler ep's av dagens serier. Jag och Ester har skapat ett hästinstagram konto som ni gärna får följa, horsey.life heter den!

¦ Gaby >> Åsikter

några svar

Svar fråga 1: Har bara två par ridstövlar men kan starkt rekomendera dom jag använder nu! Mountainhorse Venice young highrider heter stövlara och kostar ca 1700kr. Dom är väldigt skäna och passa min och Sharons fötter perfekt då vi har lite smalare vader, längre ben jämförelse med skostorleken. Har haft dom i ca 1 år (?) och de har inte gått sönder något trotts dålig skötsel (hehe) och daglig användning! Det ända är att färgen har börja gå av så vid fotväcken så har ridstövlen blivit missfärgad och grönaktig... Kan dock fixas till med valig skokräm =)
Sen har vi också ett par från Hööks men dom gillar vi mindre. Junior ridstövel från Horsehead som var för kort även om man hade en storlek förstort, förstora i vaden och knycklade sig när man red och kasade ner typ 1dm. Köpte dom för att vi tyckte dom var fina (rundad tå + snöring) och ganska billiga (ca 1100kr). Inga jag skulle köpa enns för 5 kronor i nuläget. Dom har dock inte gått sönder eller blivit missfärgade trotts dålig skötsel.
Svar fråga 2: Först och främst tack för att du gillar bilderna! Vi använder oss av Nikon D3200 och olika objektiv. Man kan köpa den HÄR för 3479kr. Köpte den för ca 8000kr när den precis kommit ut + ett annat objektiv (och annan affär).

¦ Stallet >> Surprise

ridit den jag gillar mest

Fatta lyckan att få sitta upp på sin älskade ponny och rida ett riktigt dressyrpass??
 
Kom till stallet vid typ 5 kanske eller nått och så duggregnade det. Tog in Såpan och fixade henne. Såret såg fint ut och hon var varken svullen eller varm. Väl nere i ridhuset så plockade jag undan lite bommar osv och då brukar jag bara släppa henne. I vanliga fall går hon efter mig eller så står hon stilla och kollar i väggen men idag så var hon uppe i varv och travade fram och tillbaka till mej och dörren och gnäggade x) Sen när jag skulle sitta upp travade hon runt mej haha.. I själva ridningen var hon väll som sitt gamla jag. Hon var väldigt fin från början och ställde sig jättebra i både skritt och trav i "det ena varvet". Jobbade med att få ut baken  och att hon skulle vara böjlig som ett gummiband. "det andra varvet" vae hon något mer ovillig i men hjälpte henne få ut baken med dresyrspöt och tilsut kunde jag rida utan spöt och så gick hon ut i kanten endå! Tog en skrittpaus och sen snubblade hon till lite och jag blev helt nojjig om att hon skulle bli halt eller nått på sitt skadade ben haha så ville inte galoppera så mycket x) Men som jag trode var det ingen och hon var bra efteråt. I brist på att kunna vilket som är höger varv och vilket som är vänster varv så fick det bli "det ena/andra varvet" , Ester vet inte heller och jag har verkligen försökt lära mig men det sätter sig aldrig x)
Satte en liten mjuk paddgrej vid såert och lindade en bit så att smuts skulle undivas att komma in.
 
Ester hade samtidigt ridit Cruella och efteråt så släppte vi henne i ridhuset och hon galopperade och travade runt helt självmant i typ 10 min x) Nu är jag hemma och ska snart äta och sen kolla nån serier tror jag + blogga lite!

¦ Serier >> Vardag

I haven't post a video since the medieval times

Man måste bara älska Anthonny alltså  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
Idag var skolan otroligt tråkig, men jag tror det har att göra med vädret också, kallt och mulet hela tiden, suck...
Kom i alla fall hem vid lite över fyra och gjorde läxor + städade till 5 ungeför, sedan åt jag lite och tittade på YT videor. Först nu tänkte jag blogg, med take på att det förhoppningsvis skulle hänt något intressantare fram tills nu, men nej tyvärr. 
 
 

¦ Videor

happy monday one direction

Kul såhär en måndag. gotta love louis face hahhahhahhhaha dör

¦ Surprise

Äntligen!

Äntligen kunde jag hoppa upp på älsklingen. Hon var ganska som vanligt, skötte sig bra och lyssnade. Övade mycket på att ställa henne och tillslut gick det jättebra! Hon har dock kliat upp sin sårskorpa så det blödde ganska mycket men jag tvättade och lindade det när jag red så det var endå inte så farligt. Dessutoom var det rent blod så det är inte någon inflamation heller.
 

¦ Andra Hästar

Inridna unghästar

Alla unghästar "jag" har ridit in! (Brukar vara jag som vill göra det men såklrt dom andra har hjälpt till)
Njord, valack, 09, welsh/appalossa
Njord, eller som vi kallade han bebis-hest var den första ponnyn jag red in. Det var sommaren 2012 och han var 3 år gammal. När han kom var han inte äns hanterad och under sommaren så blev jag helt kär i han och han blev fullt inriden. Han var en liten D-ponny och vit med bruna prickar/fläckar. Hans ena öra var även lite avbitet. Han var helt otroligt snälla och hittade aldrig på något dumt. Han hade inte hittat sin framåtbjudning då så han var lite seg. 
 
Gulla, sto, 08, fjordning/arab
Gulla var den andra ponnyn jag red in. Tanken var att Clara skulle ha henne men det blev inte av. Hon var en snäll men bufflig D-ponny med samma gulbruna färg som Spirit. Gillade aldrig henne riktigt men tycker ju om att rida in hästar så. Gulla var 4 år gammal när hon stod här. Hon åkte även iväg på tillridning men kom sedan tillbaka och detta är en bild efter att hon varit på tillridning.
 
Athena, sto, 09, korsning
Athena var ett litet sto (liten c-ponny) som kom från lösdriften och hade inte änns stått i stall innan. Hon var väldigt lättlärd men missförstod skänkeln i början. Hon var väldigt snäll och jag gillade att rida henne. Hon hoppade superfint (löst) och strax efter att jag skuttst henne såldes hon. Just nu står hon på Böke faktist!
 
Raula, sto, 09, fjordning
Raula var det respektlösa stoet som kom med Athena från lösdriften. Hon var ett renrasigt fjordsto och D-ponny. Hon såldes ganska fort så han bara börja trava med henne. Ester var den första som började med grunden med henne.
 
Vinnie Jo, sto, 11, welsh av cobtyp
Vinnie är då den enda av unghästarna som är kvar. Hon var ganska ostabil i början så vi väntae med ridningen ett tag. Hon är som sagt släkt med Soppan så de både liknar varandra i utseendet och hur dom är. Hon är väldigt snäll och hoppar jäättefint (löst). Vinnie är en C-ponny i nuläget. Ävan hon kom från lösdrift och helt ohanterad.
 
Så, Passoa var osså en unghäst vi hade med Ester hade hand om henne. Att rida in unghästar tycker jag är väldigt kul och jag är så glad för att jag har möjligheten till att göra det. Det är så kul att vara den första som gör ditten och datten med dom och man blir så attans stolt äver dom!

¦ Vardag

lalala mån-dag

Nä men ja. Skolan från nio till lite över tre idag och så + en håla.
 
Har blogglust men inget att blogga om så ska se om jag kan komma på något. Ska iaf kolla dagens GoT och sen ska jag fortsätta på OITNB. Tråkigt väder, hoppas det blir bättre till helgen då vi åker till Höllviken med klassen! 

¦ Andra Hästar

Ever wonder if it's all for you?

 

¦ Surprise >> Vardag

Nästa vecka

Imorgon ska vi äntligen få börja rida Soppan igen! Efter två veckors vila från sin lilla skada så ska vi nu "sätta igång henne" och samtidigt hålla koll på benet/såret så hon inte blir varm eller svullen igen. 
 
Kommer köra på "som vanligt" då två veckors inte känns så speciellt mycket och vi har ju varit ute och gått med henne samt så har hon varit aktiv i hagen... (nu när hon vilat så har hon blivit helt agro i hagen på de andra hästarn, sparka och gaga iväg dom hela tiden. Förhoppningsvis försvinner det när hon börjas rida igen). Sen så flyttar vi antagligen ponnyerna den 1 juni till betet om allt går som vi tänkt. Dvs ca 2-3 veckor kvar i ög.... Aja, ska hinna rida igång henne lite (Sharon tycker hon gått upp i vikt sen vi började beta henne) så hon är fit for fight till betet. Har inte fått nått sommarjobb än så ska söka på lediga listan för vi behöver pengarnaaa. 
 
Nä, men jag är ganska taggad nu på att trimma henne ordentligt igen. Brukar vara så när man inte ridit dom på länge x) 
Igår var det även ett år sedan vi såg 1D... men snart så ser vi dom igen!

¦ Andra Hästar

übersöta.

 

¦ Andra Hästar

Gröna hagar och en pigg ponny.


¦ Vardag

lite snabbt

Kommit hem efter att ha varit med Clara på Böke nyss. Sharon fixar nog lite bilder tror jag. Själv så var mina skor genomblöta så frös häcken av mej så har ingen lust att pilla med några bilder nu. Kollar GoT sista ep'n som kommit ut så nu är jag ifatt!

¦ Andra Hästar >> Vardag

Fotograf

Med Clara på böke! Fotar just nu henne och Spirran :)¦ Stallet >> Surprise

Shakedown

Var i stallet tidigare idag. Tog en senare buss för att slippa vara där så länge eftersom jag inte skulle rida. Kom i alla fall dit och betade Soppan i 30 min och sedan borstade jag henne ordentligt och tog bort en massa vinterpäls från hennes fluffiga ben. 
 
Hemma har jag mest kollat serier och nu sitter jag och kladdar lite sådär kreativt med penna och papper. Ska upp tidigt imorgon för att hänga med till Böke, som mamma btw hade hörst lite om. Skolan letar ny rektor och Clara berättade att det kaaanske behöver gå sitt sista år på flyinge, och det betyder två år för oss så är lite sådär halvt taggad på att ha det som första val... Deras infomöte är dessutom först efter att omvalsperioden är över och vår SYO är inte i skolan förrens på onsdag så ifall hon ska låsa upp ansökningarna kommer man typ inte hinna byta och sånt shit så det är lite sådär halvt bra nu...
 
 

¦ Shopping >> Surprise

soppans täcken

Bolt regntäcke 0g blått och ljusblått strl. 125
Svart ridtäcke Horze strl.135 fleecefoder och vattentätt
Marinblått fleecetäcke med gröna,vit detaljer/spännen strl.125
Militärgrönt ridtäcke strl.125 fleecefoder och vattentätt
Blått vintetäcke 300g med halvhals strl.125 vatten och vindtätt
Stalltäcke 200g strl.125 blårandigt
Reflexridtäcke strl.135 fleecefodrat och vattentätt

¦ Shopping >> Surprise

soppans grimmor

Skogsgrön grimma i str.Cob med silvriga hästar på och ludd på nack och - nos stycke
Brunblå grimma strl.Ponny med extra fodring vid nack och nos stycke
Rosa grimma (rosabandet) strl.Ponny med ludd vid nack och nos stycke
Eskadron Nici grimma rosa, svart och marinblå strl.Cob med extra fodring vid nack och nos stycke
Hööks grimma grön och blå strl.Cob med extra fleecefoder vid nack och nos stycke

¦ Kreativt

the future is stupid

 

¦ Kreativt

my skin is a canvas.


¦ Kreativt >> Photoshop

tattoos

Hittade den perfekta bakrunden så knäppte några bilder på varandra!
Slägde in några tattoos halft snyggt haha åh vill ha tatuering
 
Annars så har jag kollat TVD (omg nej snälla säg han inte dör för då dör jag) och 3 ep's av Awkward. Har lite ont i huvet så ska nog kolla lite GoT hehe. Åker inte till stallet idag.

¦ Surprise

2 cool 4 school 2 lame 4 fame

 

¦ Surprise

you are the air that fills up my lungs


¦ Andra Hästar

still not exactly sure what studying is

 

¦ Surprise

you can't choose love. love chooses you


¦ Surprise >> Vardag

365 dagar tillsammans

Som vi säkerligen nämt tidigare så firade vi 1 års dag med Soppan. eller ja det var 1 år sedan hon kom till oss. Klädde på oss lite girlanger och partyhattar och med en osamarbetsvillig ponny gick vi iväg och så fotade Ester oss. Joggade både fram och tillbaka till stallet idag, andra dagen i rad så nu är jag mer eller mindre paraliserad från knät och neråt.. 
 
Annars så skrev vi sista delene i matten NP och det gick jättebra och var i det stora hela enkelt. Så hoppas det gick som det kändes nu också. Annars gick vi i skolan till 2 och åkte till stallet vid 3. 
 
Ska alldeles strax fixa fler bilder från idag och sedan ska jag kolla TVD och DH och förmodligen sitta uppe länge och skrivaaa 
 
 

¦ Andra Hästar >> Redigering >> Surprise

1 år med prinsessan idag ♥

Idag firar vi ett helt år! Tiden bara rinner iväg...
 
Iaf i skolan idag hade vi np i matte som var typ sådär haha. Åkte till stallet med kalas-saker för att ha vår 1-års photoshoot och Ester var gullig och knäppte bilderna på oss! Rykte manen lite och friserade henne och vänjde henne vid partyhattarna och blås-sakerna som tutar typ? Haha livrädd var hon först men tillsut så gick det super med allt. Ute var hon lite gluppsk och dök ner i gräset hela tiden så vi blev ganska mad på henne men men. Vädret var ju inte det bästa och hon ville inte alls lyssna på hästgnäggarappen men tycker endå Ester lyckades ta bra bilder under omständigheterna.
 
Efter att vi fixat Soppan så red vi Zwier lite och det fick bli lite hoppning barbacka. Han var extremt pigg och studdsade och rejsade iväg i galopp så fort han fick skänkeln. Han hoppade helt otroligt fint idag, blev kombination på typ 50-60cm eller nått! Sen fotade jag Ester när hon red Cruella och sen så ja, åkte vi hem.
Liten sneak peek från idag!

¦ Outfits >> Shopping

Vilken utrustning vi använder på Soppan

Någon önskade ett inlägg om vad vi använder för utrustning på Soppan så tänkte ta de stora sakerna lite!
 
Sadel:
 - Claridge House allroundsadel Sigmund
- Compostiti stigbyglar
- Padd (hjälper mot om sadeln ligger i bakvikt)
- Stigläder (vet ej märke haha)
- Schabrak (bl.a märken av Eskadron, HV polo, Catago och JH collection)
- Lädergjord Claridge House
Träns och övrigt:
 - Träns Kilbarry Claridge House (svart dock)
- Tredelat eggbett med fasta ringar
- Gummityglar 
- Benskydd (Horze och Hööks)
 
- Förbygel
- Boots
Lite så snabbt vad vi använder! Såklart massa mer men hade tagit hela dagen att hitta bilder.
 

¦ Djur >> Vardag

i dont ship…i yacht. im not a low budget bitch

Iadag mådde jag inte bra + att jag inte kunde sova i natt så jag var trött också.. Skulle haft redovisning på engelskan, inte nervös för jag vet att jag inte behöver snacka om det inte går och en annan i vår grupp var endå borta så vi skulle inte kunna göra det endå. So:provet gör jag i morgon och frågorna visste jag redan så ja hahah
 
Levde på alvedon, en skål nudlar och ett knäckebröd samt en Wasa sandwich och klockan halv stack jag hemifrån i träningskläder då jag bestämmt mig för att jogga till stallet. Sagt och gjort joggade jag till stallet, dock tog jag en senare buss med Ester för att jag inte ville åka själv haha. I stallet bestämmde jag och E oss för att ta hundarna och köra en joggingrunda och jag kan inte säga ett det blev mycket till joggning men en tredje del (haha) sprang vi nog. Sknt att bara snacka också. Hann inte göra någon med hästarna, och Soppan kan endå inte ridas så vi skulle bara betat med henne egentligen så det blir lite längre imorgon istället. En kompis ska förmodligen med till stallet omoron också plus att vi ska fota för vi firar ett år sen Soppan kom så det blir lite nya biler imorgon också. När vi kom tillbaka med hundarna efter 1h var det dax att jobba till bussen och jag joggade hela vägen från stallet till bussen utan håll eller att bli törstig, vilket jag inte brukar klarara så det kändes fett härligt. 
 
 

¦ Vardag

fotbollsläran

Torsdag = börja skolan halv tio = kollade senaste glee episoden imorse.
 
Musik, lyssna på engelska redovisningar, lunch (åt ostbulle bara som Sara bjöd på), spanska förberedelse i grupperna/göra klart pp, kalla kriget + efterkrigstiden prov och fotboll på idrotten bjöd dagen på. Det var två killar som höll i idrottslektionen och det blev endå kul faktist.
 
Nu ska ja.... vet inte men har lite ep's kvar att kolla typ 2-3 eller så. Har fått ett önskan om ett inlägg som jag tänkte skriva sen!
inte hoppat/ridit snuttan på överlänge nu...
 

¦ Kreativt >> Natur

99¢ dreams


¦ Andra Hästar >> Surprise

Cruella de Vil

Skolan idag bestod ju mest av NP i matte och sen så tyckte väll killarna det var kul att skriva fåniga saker till Ester på kik var skojj, samt att ta hundra egobilder med samma pose.
 
Åkte med Ester till stallet och började med att beta Cruella och Soppan i 20min. Sen så rengjorde jag Soppans sår och så fick hon gå ut i hagen igen. Fixade lite skåp-platser och lindade ihop lindor och sen så skulle Ester rida Cruella.
 
Cruella är ju som hon är och även fast hon har tävlat mycket i hoppning var hon totallt pissrädd för en bom så hon var på andra sidan ridhuset inom en sekund när hon fick syn på en. Så ställde ut lite hinderstöd (dom var hon också rädd för..) och bommar lite i ridhuset så fick Ester kämpa på med att komma förbi/över dom. Efter ca 10 min kunde hon tillsut ta ett megahopp över en bom.. fjanthäst. Ester körde på lite med ten bom på långsidan och en på kortsidan och fokuset låg på att behålla en lugn trav och få henne att trava över bommarna (hon trodde det var rena rama hindret så hon hoppade över dom flera gånger om..) men tillslut kunde hon trippa över i trav. I denna hästen finns dessutom bara gas och ingen broms så om du får stopp på hästen och får henne att stå still i 3 sekunder, en guldstjärna till dej! Sen fick jag då rida lite för det såg så kul ut haha! Well, gjorde samma som Ester med la till många halter mellanåt och det tyckte hon var så jobbigt. Hon vände och vred på sig, huvet gick upp och ner hela tiden och så trippade hon på stället. När hon stog stilla i mer än 3 sekunder fick hon klapp och beröm och sen gick vi fram igen. Sen ville jag testa ett litet skutt på typ 20-30cm och ja, hästen hoppade som om det var 80cm istället. Själv tycker jag hon har en superhärlig hoppstil dock dyker hon ganska mycket. Ja, sen så drar hon ner huvet efter en bom/hinder och småstuddsar och sadeln som inte ligger helt bra på henne + dåligt spännd gjord gjorde att den åkte fram på manken och jag var såhääääääär nära på att tippa över med den hah, Sarah dog av skratt. Ja, sen skrittade vi av henne för hand innan vi stack till bussen!
Ni kan igga min sits för att hoppa i en dressyrsadel och en överhoppande ponny är inte sååå lätt...
 
Hunnit äta och onsdagar är dagen då jättemånga ep's av mina serier kommer ut så ska börja kolla några av dom nu!
 

¦ Andra Hästar >> Surprise

6 Maj

Igår mådde jag inte alls bra men var endå i skolan, idag däremot stannade jag hemma men eftersom det var min stalldag åkte jag dit vid fyra.

Gick först och betade med Soppan i ungefär 15 min. Eftersom det blåste och var fett kallt orkade jag inte sitta ute länge och hålla koll så fick bli lite kortare idag än vad det blev igår. I alla fall så finns det väl inte mycket att säga där förutom att hon blir fett sur när hon måste sluta äta och typ halv stegrar. Tönt.

Red sedan Maggs i ridhuset och hoppade lite. Hon stannade ett par gånger men annars var hon relativt framför skänkeln så jag är endå helt okej nöjd med passet.

Ska nu duscha och tvätta håret och efter det ska jag kolla igenom lite matte som jag måste repetera eftersom vi skriver NP imorgon. Är inte alls nervös egentligen efter att vi gått igenom tidigare års NP och det verkar inte svårt, fast sen blir man lite pressad på tid och så, så allt verkar svårare än vad det är haha

 
 
 

¦ Redigering

people run from rain but sit in bathtubes full of water


¦ Vardag

stjärnbarn

Skolan började med håltimme vilket var lite drygt såklart då man kunnat sova längre istället. Sen flöt väll dagen på bra som i vanlig ordning dock hade vi helklass på fysiken istället för halvklass där vi kollade en skitbra film om universum haha, det gör att vi slutar tidigare på fredag. Vi firar ett år med Soppan på fredag så ska även ha en liten photoshot vi planerat =)
 
Nu ska jag äta och kolla GoT.

¦ Andra Hästar >> Redigering

gamla bilder ny redigering

nu blev jag sugen på att fota hesttävling

¦ Stallet >> Surprise

Kallt som maj

Åkte till stallet vid fyra som vanligt.

Borstade Soppan lite snabbt sen gick jag ut och betade med henne i 25 min. Bad sedan Sarah kolla på benet och det ser fint ut. Svullen på knät där var såret är men det är tydligen för hon har fått en liten inflammation i såret. Så ska bara tvätta det med jodd varje dag sen borde de bli fint. Aa, nu är jag påväg hem för orkade inte rida nån annan ponny idag, var i stallet själv och det var kallt...


¦ Surprise

undertramp trav då-nu


¦ Shopping

FHS 2012-13-14?

Falsterbo HS är typ höjdpunkten på sommaren tycker jag. Tycker det är så otroligt kul att gå runt på mässan och kolla på allt underbart man vill ha men inte kan köpa. Och såklart kunna köpa en och annan sak förstås.
 
Första året för oss på Falsterbo HS var 2012 som vi gick dit sista dagen med Clara och Mathilda. Hade inte med så mycket pengar då vi inte köpte outfits och liknande då än. Så de blev bara en sak - röd säkerhetsväst.
Fin tyckte vi då men nu matchar den inte till något förutom röda GG outfiten. Somtur måste vi aldrig rida mede den så den annvänds ytterst sällan.
 
2013 köpte vi lite mer. Vi hade Soppan på foder och var på Falsterbo HS två dagar (elle tre mins inte helt). Köpte fyra saker då - Martingal, HV polo schabrak, röd luva och grimma. Båda gångerna var vi där med Clara och Ester.
Grimman på sista bilden som vi köpte.
 
Falsterbo HS 2014 då. Eftersom vi antagligen kommer jobba så kommer vi max vara på FHS 1-2 dagar. Är ju inte så värst intresserade av tävlingarna där utan det är ju mässan som lockar. Dessutom måste vi spara till en sadel så har inte råd till att köpa "onödiga saker" just nu tills vi köpt sadeln. Så får se om vi kan skrapa ihop några pengar så vi iaf kan betala inträdet haha och köpa typ en borste för 10kr.. Nej men trotts allt längatar jag och det faktiskt drygt 2 månader kvar "bara"!

¦ Serier >> Vardag

Varför är Explicit versioner så mycket bättre?

Loyal, är sååååå mycket bättre explicit än cencurerad, helt otrolgit haha, och man förundrat alltdi över Chris Brown och hans moves. Gee..
 
Just nu skriver jag lite frånvarande på den där texten ni vet. Sammtidigt kollar jag tumblr och letar lite insop på det sättet, see yah.
 
 

¦ Spel

Monty Tywin

Jag är så nöjd med denna simmen :3

¦ Vardag

lazyday

Idag sov jag till elva, spelade Sims, städade lite och så har jag precis kollat klart en tjeckisk barnfilm vi brukade kolla på när vi var små.
 
Skulle egentligen med Clara till Böke men hon blev erbjuden att jobba idag så vi ska ta det nästa helg. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu hehe, kolla GoT kankse.

¦ Spel

Trååk lördag

Jag har fått lite bloggtorka därvar suger min bloggning och detta inlägget blir därför varken så intresant eller långt.
Idag har jag spenderat stördta delen av dagen till att bygga ett hus i sims som jag blev väldigt nöjd med. Jag var och lämmnade kattmat hos än vän till famijen och jag har kollat serier samt bakat kladdkaka. Jag är själv ganska trött men sammtidigt är jag sugen på nudlar och har en extrem skirvlust och det bara kliar i fingrarna. Dessvärre har jag ingen Power Rade denna lördagkväll vilket jag har haft några helger i sträck och eftersom jag inte heller har någon annanstans att få energi ifrån kommer jag förmodligen inte få ut alla mina ideere i skriftlig form. Så ja mer en detta blir det inte idag, sorry.
 
 

¦ Outfits

.....

1. Fleccekofta från Kingsland
2. Keps från Kingsland
3. Ogilvy padd
4. Profesional's Choice boots
5. Soft up pro

¦ Andra Hästar

Elin och Zwier


¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise

Todayy

Idag åkte jag till stallet med Elin som skulle rida Zwier.
 
Vi tog som vanligt halv tolvbussen. Idag var det fint väder men faktiskt väldigt kallt haha. Iaf i stallet så fixade hon Zwier och jag Soppan. Hon stog med benet i en hink i 20 min medans jag friserade hennes man lite men det blev inte så värst bra x) Den måste ryckas med så... Hennes ben är fortfarande svullet men det är inte så farligt mycket längre, lite varmt ocskå. Såret i sig ser jättefint ut och hon är inte halt.
 
Sen så jag vi oss iväg till gräset fast jag gick ju med Soppan. Väl där så red Elin Zwier och jag fotade henne medans Soppan betade. Var där i ca 30min kanske och sen begav vi oss hem. Red hem på henne för det kände så pass bra och hon var framåt och haltade inget när jag skrittade hem. Sen red jag Cruella lite men sidepullet åkte bara upp i ögonen på henne och hon blev irriterad så avslutade fter typ 15 min eller så. Eftersom min lillasyster inte skulle komma idag sp tog vi en buss tidigare hem. Snackade massa när vi väntade på bussen och på bussen med Elin som är jättesnäll. Tyvärr kunde inte Anna komma idag så Vinnie fick vila.
 
Nu är jag hemma, ska äta, spela sims, skicka bilder till Elin och sen ska jag börja på säsong 3 på GoT!
idag

¦ Outfits

tävlingsoutfit

pallar inte skriva vilken butik man kan köpa allt i utan skriver märkena sen får ni själv söka upp var dom finns att köpa.

Kavaj, tävlingstopp - Kingsland
Pannband - Kyro riding gear
Hjälm - GPA Extreme
Ridstövlar - Mountainhorse
Benskydd - Veredus
Ridvantar - Roeckl
Huva - (vet ej märke men går att köpa på Hööks)
Stigbyglar - Soft up lite
Boots - HG
Ridbyxor - http://www.eponia.se/produkt/montar-snygga-vita-ridbyxor/
 
 

¦ Andra Hästar

the world is just a hellhole

 

¦ Andra Hästar

oh darling, go buy a personality

 
 

¦ Natur >> Surprise

if you were a pill i'd overdose


¦ Andra Hästar

I'll scream until my heart comes out of my chest

 

¦ Andra Hästar >> Surprise

Andra Maj tvåtusenfjorton

Som sagt så var vi ute och gjorde knopar heladagen lång idag. Vid fyra åkte jag dock till stallet med Ester och vi planerade upp ett ganska fullspeckat schema. 
 
I stallet så fixade vi lite, Ester tog hand om Soppisen och vi hjälptes åt lite ibörjan med att kyla ner hennes ben. Svullnaden har gått ner väldigt mycket sedan i onsdags och efter nerkylningen sjänk den hättefort! Hon fick även antibiotika samt en blodcirkulerande salva så förhoppningsvis bör hon vara bra om ca 1 vecka! Efter att hon var färdig fotade Ester mig och Soppan lite mellan två rapsfält och bilderna blev jättefina så jag bjuder på fler senare!
 
 
Efter att vi fotat desa bilderna var jag väldigt dressyr-sugen så vi sadlade Maggie och red ner till gräset. Där fotade Ester också, och jag fotade henne lite. Maggie var snäll men lite stark, fast det är hon nästan alltid så.. I alla fall så får ni bilder från passet också! Japp jag red lite utan hjälm och jag vet vad som kan hända om man trillar av och så, men inget hände så ni behöver inte kommentera något onödgt hah :):):):):)::):)):):):)
 
 

¦ Serier

seriekollaren nummer 1

åh har snart hunnit kolla veckans skörd av serier yey!
 
Igår kollade jag SPN  och två skådespelare från PLL var med samt en från TVD/TO/PLL var med också :')
Hitentills har jag kollat en GoT, Arrow och TO. Ska alldeles snart kolla TVD och Glee.
han är för perfekt alltså, hatar att han är gift och har barn *gråter*
 

¦ Vardag

bättre gång nästa lycka

Idag var det som sagt friluffsdag eller nått för alla nior på Limhamnsfältet.
 
Gjorde lite knopar, satte upp tält, lagade blåbärsoppa på stormkök, packade ryggsäck och kastade livlina. Aa, maten smakade bajs (typ frysta pannkakor gjorda av enbart mjöl) men som tur så var jag endå inte så värst hungrig. Spelade volleyboll med några i klassen och vårt team sög typ i början men sen blev vi bättre. Jag slog iväg en serv som gjorde så att en kille från andra laget hoppad epå nätet och så trillade hela grejen hehe dog.
 
Kom hem nyss, städade lite och nu ska jag börja kolla lite ep's jag missat under veckan =))
photoshoppad men idc bc he is hawt
 

¦ Andra Hästar >> Redigering >> Surprise

it was real and we were the best

 

¦ Andra Hästar >> Redigering

we're the kings of the playground


¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise

solig stalldag

Åkte till stallet vid tre med Ester och Clara.
 
Väl i stallet träffade vi två medryttare som hade ridit. Jag tog in Soppan och tvättade såret och sen gick jag lite med henne bara. Efter det red jag Cruella som tydligen hade bockat och stegrar med en av medryttarna tidigare. Clara fick leka lite ridlärare till mej. Gick sådär, hon är lite annorlunda bara. Sen red Clara henne lite men efter ett tag så gick jag in i sadelkammaren och så satt jag och snackade med Rebecca (en av medryttarna) hihih hon är sååå trevlig. Clara och Sarah mockad ehagen och jag, Ester och Rebecca löshoppade Maggie som hoppade typ 115cm idag utan problem! Hon var superduktig. Sarah gav oss även en kur för Soppan ben som fortfarande är svullet men nu går hon utan linda över. Såret ser fint ut så nu hoppas vi på att svullnaden går ner och tills dess ska benet/hoven stå i en hink med kallt vatten i 20min per dag och sedan ska en blodcirkulerande salva smörjas på.
 
Sen åkte Rebecca hem och jag och Ester myste i hagen med pånisarna. Solade lite på Soppans rygg, bästa solstolen hihi. Aa, myste lite med Mira och fotade hästarna i hagen. Hoppade lite studdsmatta innan vi stack till bussen och åkte hem!
 
Har precis ätit och fixat bilder samt kollat lite böcker vi har som någon ev ska köpa, tjäna lite pengar och så hehe.
Cruella

¦ Vardag >> Videor

Life hack: they serve capri suns at bars if you ask nicely

 Hahha jag har varit såååå upptagen haha däför har jag inte bloggat x'd
 
Iaf så har jag inget vettigt att skriva eftersom jag bara har varit hemma hela dagen så ja, tycker iaf att nu kan kolla Rickys fina musikvideo och köpa hans låt på iTunes HÄÄÄÄÄR
 
 

¦ Vardag

joggingtur

Vaknade vid halv tio typ och redan kvart över tio var jag hos Clara för vi skulle ut och jogga.
 
Tog med oss Penny oh jag fick ha en sån runt midjan som Pennson satt fast i hihi Clara ville inte ha den för hon tyckte den var löjlig. Efter att ha sprungit oss trötta och nöjda gick vi hem och köpte sallad på ica som vi åt hemma hos Clara. Kollade lite DH och åt lite glass hehe, tyckte vi hade förtjänat det. Aa, kom precis hem och kl3 så ska vi till ög. 
 
Nu ska jag kolla en ep av The100!