¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

kulan

Idag jobbade jag. Mindre kul men får man betalt är det ju endå ok. 
 
Han också tvätta Joe så han blev ren och fin för stunden, sån skitgris som han är håller det sig bara några timmar.. Sen red jag skolhästen Kulan! Har alltid velat rida han hihi. Han var fin, gick br och så, bara lite fånigt rädd för mycket.. Men fin! Sharon packade lite saker så vi snabbt kan far imorgon kl 11.

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

två och två

Dagen började med att mocka till Soppan och sen rida ut med två andra i klassen. Vart mest skritt och trav på turen och en galopp men Soppan var framåt hela tiden så var endå nöjd.
 
Sen tog jag in Joe och tvättade hans mugg som är "bort" nu så ska bara tvätta några dagar mer så ska det nog vara fint. Dressyrade med han i paddocken i ca 50 minuter. Övade mest på att länga steget då han gärna kortar sig väldigt mycket när man kortar upp tyglen, samt lite skänkelvikning och galopp på volter. Han skötte sig bra, pigg och visste nog inte riktig thur han skulle få ut energin på ett bra sätt. Tillslutet av passet var han som finast och gick som en klocka i traven iaf och ganska bra i galoppen. Skrittade av på grusvägen en bit och sen red jag mot stallet. Väl i stallet så släppte jag ut han igen och fixade hans box + gjorde hö till båda innan jag stack hem. 
 
Hemma har jag hunnit kolla klart Divergent med mamma och så blir det nog mat snart!
Lilla Vinnan <3

¦ Kreativt >> Shopping >> Vardag

#gabbis Del 1

Tänkte göra lite #gabbis alltså typ min stil från olika märken/grejer?? Hoppas det uppskattas för jag kommer göra det endå haha för det är kul
///fjällräven///mipac///herschel///

¦ Outfits >> Shopping

i wanna feel how dogs feel when you let them go in a big field

/JEANS/SCARF/SHRIT1/SHIRT2/BACKPACK/SHOES/
 

¦ Musik >> Vardag

#OTRATOUR2k15

Nästa år sticker jag och Alex till Gbg och ser våra pågar <333
Ståplats blå hihi och så ska vi va djuriga och stå framklämda!!!
 

¦ Cute boys >> Gif's >> Sharon >> Tumblr >> Vardag

sometimes i don't got a filter

Sorry för kass bloggning, men känner väl inte att så mycket speciellt händer. Hela förmiddagen idag har jag spenderat genom att ringa runt till olika skolor och väntar nu på svar från dem också. Tänkte jag skulle ut och springa en runda men får se haha, är lite lat av mig.. 
 
Får se om jag kommer på något att blogga om, ska sätta mig och göra en outfit jag skulle gjort för typ två dagar sen men det aldrig blev av, eller ska jag nörda sims eller Teen wolf.
 
 
 

¦ Andra Hästar >> Natur >> Stallet >> Surprise >> Vardag

if i was famous id probably just ask my fans to buy me food when im hungry

Jättefina bilder Saga (@equestrian_photo på instagram!) tog på oss igår!

¦ Gaby >> Surprise >> Vardag >> Åsikter

svar om ps träns

Svar: Hej!
 
Jag har inte haft tränset så länge (+ att Soppan haft vila och vi haft dålig motivation till att rida) men det jag kan säga är att hon är mindre orolig i munnen, lugnare med huvet och hittar en bättre "form" en längre stund. Vi rider bara på det tränset nu alltså både hoppning och dressyr =) Kram!
 

¦ Kreativt >> Shopping >> Vardag

gabbis dagens vill ha

Mina wanties för idag! Inget jättedyrt så sa nog ta och börja spara lite... och ja, skjortan och t-shirten är killkläder men de är så förbannat snygga så tänker ha dem endå..

¦ Vardag

remember when people choked on cinnamon to entertain the internet

Så idag var vi alla väldigt lata tills mamma mer eller mindre tvingade iväg oss att dra till lekland med Ester. Sagt och gjort begav vi oss dit och sprang slut på all energi.
Sista omgången av fugitive sprang man typ bara på adrenalin kickar så jo visst det var roligt. Åkte massa rushkanor och som den sniper jag är sköt vi skumgummi bolar på små kids hahah, underbart. 
Ester kom hit sen och Gabbi och hon kollade lite HP och så spelade vi howrse, barndomsminnen lol. Iaf så ska jag göra ihop e outfit lista på stuff jag vill ha, bortset från att min forever in love Alexander McQueen tröja inte kommer vara med då jag tänker lite realistiskt haha.
 
 

¦ Vardag

lekland 2.0

Söndag aka lekland med Ester. 
 
Jag ber hemskt mycket om ursäkt för dålig uppdatering... Tyvärr inget speciellt att blogga om... Eller ja, jag och Clara red ut igår, hade Soppan. Hon var lite stoig lixom, har en tendens att bli det efter periods vila då och tycker hon ska få vila mer... Men tillslut fick hon upp sin glädje och galopperade på fint. Böev väll en tur på ca 40-50 minuter i alla gångarter. Hon känndes bra väll. Idag åker vi inte till stallet dock.
 
Imorgon så ska Joe provridas så ska dit tidigare och tvätta han + att han ska hinna torka. Sen ska vi väll hitta på nått med Soppan med.

¦ Gaby >> Vardag >> Åsikter

svar på kommentar

Svar: Ja varför ska vi nu byta skola?
 
Som personen här antyder så har den helt rätt. Vår klass är underbar, verkligen, är det något som skulle få mig att stanna är det klassen. Lärarna, roliga de med men tyvärr tycker jag personligen de är för dåligt utbildade, kommer ofta med svar som "jag får kolla upp det" osv. Många av dom är dessutom väldigt fega och kan inte säga till alls och det blir kaos i klassrummet. Mycket "ni kan jobba med vad ni behöver jobba med" aka kommer ingenstans i själva ämnet. Sen är kursernna av lättaste laget. Lärarna i stallet är något bättre, tyvärr har de inte koll på något och kan inte svara på enkla frågor som rör hästarnas välmående.
 
Största anledningen varför jag slutar är dock mest annläggningen + reglerna och att jag trodde det skulle vara på annat vis. Jag trodde genom att gå på Böke skulle jag ha mer fritid efter skolan men jag kommer fortfarande hem kl 6 som tidigast. I början var det även "lätt" att hålla sig till reglerna men efter två månader kittlar det i hela kroppen och längtan efter att få göra som man brukade tar kol på en. Bara nått så enkelt som att jag inte får rida i repgrimma på min egen häst gör mig så fruktansvärt lack. Jag totalsaknar att få släppa ponnyn i ridhuset och bara busa med henne, sitta på hennes rygg i boxen och bara mysa, hoppa när man vill, helt enkelt göra saker utan någon begränsning! Bara att jag och Sharon en gång frågade om det var ok att hyra ridhuset och släppa sin häst och busa med den började lärarna skratta, sen när de insåg att vi var seriös såg det på oss som om vi förlorat alla våra hjärnceller. Det blev raka nej av alla, och även fast vi sa att vi kan ha hjälm, väst ja allt man kan tänka sig för skydd tyckte de förtfarande att det var löjligt och det gjorde mig ledsen.Har du levt så i två år och sen kommer till detta, rena annstalten. Sen kan jag bara inte annat än klaga söner på hagarna, hagtiderna, underlaget i ridhuset och paddocken, vart vi får rida och inte rida, vad vi ska ha på oss när vi rider, vad hästen ska ha på sig när den blir riden osv osv. 
 
Så därför blir beslutet sådant. Soppan kommer stå i ett litet mysigt stall där hon får gå i enorma hagar minst dubbelt så länge som på Böke, där vi får göra som vi vill med henne och ingen kan tala om för oss hur det borde vara/ska se ut. Vi kommer åka varannan dag = mer tid till kompisar och eftersom vi är direkt i stan beöver man inte pendla in 1h dit. Visst, det blir mer plugg och läxor men det är det värt. 
 
Så, förhoppningsvis förstår ni nu har vi känner och hur det blir bäst för oss!
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

usch

Inte bloggat på länge men jag har ixom ingen blogglust alls. Ska också byta skola, dvs Soppan flyttas. Från 15:e December kommer vi stå på samma stall som Ester och förmodligen gå i en skola i Malmö och läsa samhällsvetenskapliga ämnen. När vi bytar skola är dock inte bestämt än.
 
Så jag känner mig lite upptagen av just detta (även fast jag i praktiken inte är det nåttvidare..) men det känns endå som jag är upptagen fattar ni? Iaf ska bli skönt med höstalove trotts det kommer bli ganska mycket stall. Aa liten mini-uptade. Soppan longerade vi idag, ska ta ut massör då hela bakpartiet inte riktigt vill hänga på lika energiskt. Tror det helt enkelt beror på att hon haft ont och vi inte fått med baken när vi "jobbat" henne. 
 
Sen kan vi ju bara glädjas nått fantastikst åt att 1D kommer till Göteborg nästa år och att jag och Alex (iaf) ska fara dit ifall vi lyckas få biljetter (som släpps nästa lördag btw) och åt deras fina MV på Steal My Girl som bara är för fab.

¦ Gif's >> Vardag

*imagines myself working out* okay that’s enough exercise for the year

Idag var jag typ ledig eller nåt, var tvungen att fixa massa samtal och var helt vuxenig av mig.. Dylan är här nu och vi ska nog dra till emporia och fika lite senare, har också typ planerat att vi ska till Högavall och bada, eller ja typ jag och Ester haha
 

¦ Gif's >> Vardag

girls don't like boys girls like Dylan O'brien

 Sad but true 
 
Var i skolan idag som vanligt. Helt ok eftersom vi tittade på film hela eftermiddagen, eller jag nästan iaf. Tempade hästarna eftersom två skolhästar hade feber men idet är inget varken Soppan eller Joe har. Har pluggat lite matte sen jag kom hem och har även kollat Rickys nya låt på YT och lite tumblr. Tänkte även säga att jag har valt att sluta på SRG så av massa olika anledningar kommer jag inte gå kvar där längre. (Allt är inte fixat men jag vet att jag inte vill gå där något mer och kuratorn ska hjälpa mig att byta), så därför kommer det ske lite ändringar och så beroende på hur vi gör med Soppan. Tänkte bara att ni skulle få veta.
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

men asså jag har symaskinkörkort

Idag vart de kul i skolan. Mycket skratt och roligta stunder med klasskompisarna och samt att vädret vart helt ok så stalltjänsterna var också okej. Hemma nu och har ätit mat och ska kolla TWD nu! Annars tempade vi också våra ponnys idag då två av skolhästarna hade feber, inget konstigt på våra idag men ska fortsätta tempa.

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

seg söndag

Idag har jag kollat maassaa filmer och bara degat i sängen mest tja hela dagen. Gått upp nån enstaka gång men annars har sängen inte velat lämna mig. Gjort lite skolarbeten också och läst Dark typ halva dagen. 
 
Idag vart de stallfri dag för båda, orkade inte åka dit helt enkelt. Men de fixade allt åt båda ponnysarna, det ända jobbiga va att de vart ute i sånt kraftigt regn även fast de fick komma in tidigare. Då Sharon fortfarande har ont i sind hand så ska jag rida Joe imorgon. Han är RIKTIGT grisig och jag rider lixom första gruppen så får se hur "ren" jag får han... Har snackat om att bada han typ hela förra veckan men det vart översvämming i brunnarna, inte pallat, inte hunnit så ja... Sen har han vilat sen hoppträningen i onsdags... Motivationen till att rida är sådär när man inte har nått ridhuset i ösregn... Ska försöka ha han trimmad hela veckan minst då vi har låtit han lata sig alla andra dagar än tröningarna typ den sista veckan. Soppan vilar fram till torsdag sen ska vi börja känna igenom henne lite smått. Sen kan man ju inte annat än att längta till höslovet då man kan få vila ut lite från skolan! Dock inte alls taggad på APL efter lovet... Tråkigt med sånt ju...
Just nu längtar jag också nått enormt till vintern!

¦ Cute boys >> Kreativt >> Sharon >> Tumblr

nytt från sharons dash

..borde bli en egen kategori för jag typ gör det lite då och då haha
 
 

¦ Cute boys >> Gif's >> Sharon >> Tumblr >> Vardag

"Go buy some better insults"

Igår satt jag mig och skrev rubriken till ett inlägg jag aldrig skrev då pappa kom och jag helt enkelt inte orkade ta och skriva sedan när de lämnat. 
 
Hade stalltjänst igår, gick snabbt och smidigt. Red ut på skolhäst med Gabbi och Isabell över lunchen. Innan vi drog iväg kollade Andrew extra mycket på mig och sa åt  oss att sitta kvar och inte flyga åt hellskotta, bara för att jag var minst på störst häst haha. Men det var inte Hawanas plan utan jag flög som en vante och landade ganska så badly på min arm så nu är min muskel konstig och jag kan inte lyfta något som väger mer än 1 gram typ. Värsta är väl att det är min vänster så jag är mer eller minder rätt så begränsad.. men men det kunde gått värre haha! 
 
Idag har jag inte gjort ett skit, hetlt ärligt. Kollat film, spelat, redigerat en bild och lyssnat på hög musik samt kollat min vangliga dos av Dylan och drogat tumblr. Ville egentligen hitta på något med någon vän eller så men eftersom det är lite brist på dem och vädret inte tillåter så jäkla mycket så gömmer jag mig hellre inne under säkert tak. Kanske nästa vecka eller nåt. Det är ju lov snart också.
 
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

johnnyponnypiggelin

Idag vart de stalltjänst då. Hade kul för det var Andrew som hade dne med oss, kunde dö av skratt vid frukosten. Sen var vi snabba med stallarbetet och så red jag, Sharon och Isabell ut på tre av skolhästarna. Jag hade då Jhonnyfive, Sharon Hawana och Isa Kulan. Johnny vart väldigt på tårna och busade till det hela tiden, hoppade rakt upp och åt sidan samt in i Kulan x antal gånger. Den som trillade av var dock inte jag utan Sharon haha!
 
Kollade lite westerntävlingar så med några från klassen och sen hade vi stalltjänst igen. Efter stalltjänsten blev vi körda med Andrew till Hyllie och precis kommit hem. 
"lilla" Johnny, mobbades inte aaaallls för hur korta läder jag fick ha...

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

plaskdammar

Usch regnat hela dagen alltså. Båda hästarnas täcken vart helt dygn sura efter haöva dagen då vi tog in dom för känndes inte bra att ha ute dom i sånt krafftigt regn speciellt då Soppan spänner sig när det regnar = spänningar. 
 
Annars har skolan varait sådär. Hade lekar med 3:orna och vissa är så roliga haha kunde dö. God mat och man kunde kolla westerntävlingar + shopperna med westerngrejer på pauserna. Övermycket folk där nu bara och ridhuset är bokat hela helgen och med detta vädret ser paddocken ut som ett hav. Annars är det inget nytt, red då inte Joe för det pissregnade och vem vill rida ut då lixom... Imorgon har vi helgstalltjänst (min sista för terminen yeeey) men Soppan har ju vila hela veckan och ja, regnar det såhär mycket får ju Joe vila... Nu ska jag äta lite tacos och kolla TVD!
Klipper 120 bara sådär ja ahah

¦ Surprise >> Vardag

Sometimes I walk a little bit faster

Soppan när hon fick skor på sig idag.
 
var i skolan som vanligt, snackade med kuratorn, inget är bestämt än men det kanske sker lite ändringar nu i fortsättningen.. Soppan fick sig ett par fina skor på sig idag. Hovis kollade efter hovbölder men det var där inget av (som tur) men däremot hade hon slitit ner båda bakhovarna något otroligt och han kunde knappt trycka på sulan utan att hon sparkade efter honom så han tror att det kommer underlätta enormt mycket för henne och det tror jag också.
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

serie

Idag hoppade vi serie på hoppträningen och jag red Joe. Han var väääldigt fin och mjuk i dressyren och framridningen men så fort han fick syn på bommar/hinder fick han spader. Började trava över tre förhöjda bommar på voltspår och det vart ju väääldigt klurigt tyckte han. Efter ca dubbelt så många försök som de andra så gick det.
 
Sen började vi hoppade en kombination med 5-6 galoppsprång mellan. För min del vart dock inte fouset på antalet galoppsprång utan bara att han skulle över. Han stack x antal gånger först och blokeade till andra hindret men efter flera försök med travhopp + volt mellan så tog vi oss igenom i maklig takt. I andra varvet hade han nog inte riktigt registrera först för han kom verkligen lugnt och fint men ju mer vi hoppade desto mer upphetsad blev han. Idag vågade jag iaf ta i han mer och kände mig mycket säkrare. Sen var det då seriens tur. Enligt Ansi var det bara "ta dej över, under eller mitt emmelan bara". Man kom in i trav, studds till ett plank, ett galoppsprång räcke, två galoppsprång oxer, ett galoppsprång och räcke ut. Glatt nog kom vi över redan första gången (lite misstänksam på de två bommarna i början eftersom krysset låg nere) men annars bröt han inte ut. Efter att hon laggt upp några hinder lite fick jag komma igen men denna gångenr rusade han iväg studdsen blev på tok förliten och han känguruhoppade ut och landade brevid räcket... En gång till gjorde jag det och sen gav vi oss! När vi sedan sammlades efter ridpasset ska man alltid säga en bra sak vi gjort, en bra sak hästen gjort och en sak vi vil öva mer på och då sa jag att jag tyckte han var duktig som endå klarade serien så pass bra som han gjort och Ansi sa då att hon först inte visste om vi skulle testa den med han eftersom hon inte heller trodde han skulle klara den. Så trotts lite utbrott är jag endå ganska nöjd med han!

¦ Cute boys >> Gif's >> Sharon >> Tumblr >> Vardag

you might as well wear a condom on your head if you’re gonna act like a dick

Slutaden en lektion tidigare idag, red lite snabbt i ridhuset och sitter nu här hemma med Hanna som tillskott. Ska ha HP marathon senare. Skolan vart väl helt chill idag, garvade ihjäl oss som vanligt alltså. Soppan kändes bra, sökte sig lågt i traven idag också. Finns typ inget mer att säga om dagen så får vara bra för idag. 
Teamwork^^ 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

skrattannfall

Skolan idag <3<3<3 Asså jag grät av skratt.
 
Ja, beskriver gaska bra hur skolan vart idag. Red lite snabbt och eftersom vi slutade tidigare så är vi hemma redan nu med Hanna. Ska snart börja kolla HP!!

¦ Surprise >> Vardag

True love is when your pet comes to your room on its own.

Kom hem för typ 40 min sedan. regnig och trevlig dag idag.. Hann iaf rida ut på ponnysarna innan det blev som värst. Soppan gick på frammåt och var faktiskt riktigt pigg. På torsdag kommer hovis och på fredag kommer kiropraktorn så vi får väl hoppas att hon blir sig själv igen till helgen. 
 
Imorgon är det matteprov (urk) så ska kolla igenom kapitlena vi har prov på och sedan förmodligen kolla tumblr.
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

syncade i en anstalt?

Alltså vår klass </3
 
Nä men idag tror ja att jag och Hanna fick typ 10 tillsägelser för vi kan ju inte hålla käft och alla ska vara så roliga, våra lärare fick panik på oss och gicm ut ur klassrummet för vi bara tjattrade hela tiden. Skulle synca en låt med samma låt men på en annan data tog typ förevigt haha. Sen så fick vi införa en ny regel för vår klass är muppig och jag och Hanna kommer bokstavligen bo i korideren nu... Man får inte alls hålla på med mobilen samt absolut inte prata för då åker man tvärt ut haha känner mig skylldig där...
 
Ridningen idag hade vi teori men fick tid till att rida innan lunchen så jag, Sharon och Vicky trallade ut på våra hästar till golfbanan. Red på i ett ganska friskt tempo hela tiden och ja, kollade runt lite på golfbanan hihi sen på hemvägen träffade vi Tilda och Julia M på sina hästar.
Min babe <3<3<3<3<3<3<3<3
 
Btw astaggad på TWD som jag ska kolla alldeles strax, längtat sönder i veckor typ!!

¦ Andra Hästar

Joe

Nu är gullegrisen Joe till salu! Ni hittar hans annons om ni klickar på bilden och jag säger bara att det är en toppenponny för pegarna!

¦ Surprise >> Vardag

Modellpojkar

Har börjat kolla en ny serie, (igår typ kl 00.00) och kollade klart den idag. Är bara på andra säsongen och 13 min långa avsnitt samt bara 6 stycken per säsong.. men i alla fall så är den bra för killarna är snygga haha
 
Idag var jag en kort vända i stallet, mockade och fyllde spån samt skrittade och travade i typ 25 min på Soppan. Hanna var snäll och red Joe idag då jag hade både huvudvärk och var riktigt trött.. Har spelat sims sen jag kom hem, avslutade precis så ska sätta mig och antingen kolla på film, YT eller hitta på nåt annat. Snart är det lov också! Längtar heh
 
 

¦ Outfits

två outfits


¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

All for one

Haha bara för jag lyssnar på HSM2 låtar x)
 
Idag var det bara att gå upp kvart i sex och ta bussen till stallet för att ha helg-APL... Strömen hade gått så var bäckmörkt i stallen när vi mockade och staket var utan el med. Vi var i villket fall som helst snabba och blev klara vid elva! Eftersom vår mat är färdigmat som ska värmas så kunde vi inte heller värma den så blev till att vi fick Donken mat istället wiho! Alla åkte in till Donken med bilar och elever så åt vi mummsig mat där. 
 
Väl tillbaka skrittade jag ut med två andra (en från min klass och en från trean) med Soppan och de två på skolhästar. Blev typ skritt i ca 30-35 minuter. Sen mockade jag Soppans box och sen var det em-stalltjänsten kvar. Efter den så åkte jag hem med Lina (tjejen från trean vi skrittade ut med) för hon har bil och bor precis vid oss typ så kom hem typ precis. Red alltså inte Joe men gör nog inget så får Sharon rida han imorgon.
Nu ska jag kolla nya Arrow avsnittet!

¦ Kreativt

HISS

Eskadron Classic Sports nya kollektion!

¦ Surprise >> Vardag

Tionde i tionde

Har inte bloggat på två (tre?) dagar då jag varit hemma för att jag inte mått bra och därför inte gjort något intressant att blogga om..
 
I alla fall så red jag Havanna idag, hon var jättefin och gick på och jobbade fint. Efter skolan var mamma med så att Gabbi och Clara kunde hoppa lite medans jag bara kände för att skritta och trava Soppan lite lätt barbacka. Andrew hjälpte oss att kolla henne och han tyckte inte hon markerad något eller var värst stel men sa att vi kan jobba henne lite lätt och mjukgörandede närmsta dagarna. Skor ska slås på förmodligen nästa vecka och kiropraktorn kommer någon gång då också!
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

snart är det helg - stalltjänst

Skolan idag var inget speciell. Red Fairytale på lunchen, en av skolhästarna som är meeeegastor. Va typ 1dm över magen med släppta stigbyglar... Hon var iaf segare än segast och ville inte alls gå fram. Vet inte om det var för att hon knappt märkte att jag satt på henne men ja. Hon var redigt stel i ena sidan så fick jobba riktigt mycket och mina händer/armar hade kramp. Hon lossnade dock väldigt fint mot slutet!
 
Efter skolan red jag Joe i ridhuset och vi hoppade. Det gick inte så värt bra alls med själva hoppningen då han var för taggad och rusade iväg mot hindrena trots att jag tappert försökte hålla tillbaka han. Positiva är ju att han tycker det är lajbans att hoppa! Trillade av en gång och höll på at trilla av en gång till men lyckades kravla mig upp om halsen på han. I dressyren däremot vart han superhärlig! Mjuk och ställbar typ på direkten, jättebra känsla där! Så är själva hoppningen jag är missnöjd. Äsch tar nya tag till nästa vecka! Nästa vecka ska han även ut på annons (skulle fota bilder till annons idag men gick ju som det gick) så får se hur lång tid det tar tills han blir såld!
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Videor

idrottsprov

Torsdag idag. Hade irdottsprov som gick sådär, svarade på allt men hälften va gissningar. Båda ponnyerna fick vila idag. Pallar inte skriva så mycket mer än så, inte för att det händer något heller.

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

bloggar från ett äpple

Hihihi medans Hanna ringer på en häst så passar jag på att blogga. Pallade inte åka hem idag så ska sova hos Hanna istället. Ätit och snackat med de som bor här och tja nu ska hon ringa på en häst hon är intresserad av. Ska kolla Brave först och sen en till film + äta gottis godis. 
 
Idag fick jag inte va med på träningen av tränaren för hon tyckte inte Soppan såg ren ut på bak.... Såg knapp något dock och kände inget och inte Hanna iheller + att ingen på läktaren tyckte hon markerade något. Så nu har jag snackat med Sharon lite och ska sko henne så snart som möjligt + ta ut en massör/kiropraktor.

¦ Vardag

---

 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

raka motsatsen

Skolan idag vart chill. Jag och Hanna lyssnade på musik mest hela dagen + jobbade såklart. Skrattade värst mycket och hade lajbans ända fram tills vi slutade för dagen något tidigare.
 
Då Sharon vart sjuk så red Hanna Joe och jag Soppan. Började rida i ridhuset och han rida där typ 30 min för sen hade vissa NIUträning så gick ut i paddocken där Vicky och Linn H red sina hästar. Vicky frågade direkt om jag ville byta häst med henne och Ginger som hennes häst heter verkar väldigt speciell så jag körde till! Han var RAKA MOTSATSEN till Soppan. Riktigt pigg men samtidigt oroligt lyhörd och lyssnade för minsta vink, ibland behövde man bara tänka vad man ville så gjort han det! Gjorde galoppombyten och skänkelvikningar, sånt om inte Soppan kan än. Väldigt spännande att få rida en sån välskolad ponny må jag säga. Vicky tyckte Soppan var speciell tror jag haha, hon tyckte man behövde använda nå väldigt mycket ben. Skrittade av och snackade allt möjligt med alla fyra och sen skrittade vu upp. Länkar Vickys blogg HÄR så kan ni se hur lille Ginger ser ut och kanske läsa lite mer om han?

¦ Surprise

can i log out of life


¦ Surprise

you should have opened your eyes i was crazy for you

 

¦ Surprise

I just wanna s*** some d***

 

¦ Surprise

HOW MANY DOGS ARE YOU LOOKING TO SELL


¦ Surprise

*steps out onto balcony* where are my fans at

 

¦ Surprise >> Vardag

Sheeepsss, omg chips

Idag hade jag och Clara det väldigt roligt i stallet om jag själv får säga så. 
 
Hade tänkt rida ut på Soppan och Joe till skogen men eftersom jag hade glömt nycklarna till Joes sadelkammare så blev det inte riktigt enligt planerna. Red ut till sommarhagen så fotade Clara så nu blir det lite bilder igen haha! Men statstiken är alltid på topp efter bild inlägg så jag klagar inte 
 
 

¦ Shopping >> Vardag

seg söndag igen

Vaknade vid halv nio och satt vid datan tills halv tolv typ för då åkte jag till jägers och köpte mig och Sharon nya stålhättaskor. Sen kom jag hem ca 1h senare och hjälpte mamma att duka för pappa och en granne skulle komma och äta middag. De sitter och snackar nu och jag har precis kollat klart Avatar för 511 gången. 

¦ Andra Hästar >> Redigering >> Surprise

we all have a favorite eyebrow

Gamla bilder med ny redigering!
 

¦ Surprise

what if your webcam was on right now and was broadcasting in Times Square

 
 

¦ Surprise

too hot for ugly people too ugly for hot people

 

¦ Surprise

rich people be like “oh my shoe untied, I’ll buy a new one”


¦ Surprise

the first step to robbing a bank is picking out a cute outfit


¦ Surprise

if youre attractive and you talk to me first, chances are im very confused


¦ Surprise

why are mondays so long they take like 3 days to finish


¦ Surprise

MISBHV 07

Gabbi har dragit igenom det hela så bra tycker jag, att jag mest vill slänga upp bildinlägg, men skriver lite kortfattat vad jag tyckte. Först och främst har vi aldrig ridit ut själva på Soppan här på Bökeberg, så hon var lite småspänd och nervös över situationen men hon släppte mycket fortare med Ps tränset än vad hon annars gör. Tyckte även att hon var lite lättre att ställa, så nu hoppas jag bara att det går åt rätt håll och att nacksycket fördelar trycket bättre så att hon blir ännu mer avslappnad med tiden. 

¦ Surprise

If you’re under 5’7 you’re weak and your species will die out soon


¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Två i ett + ps träns

Idag bar det först av till Böke där Soppan fick testa sitt nya träns! Satt som en smäck med de extra hålen och snyggt som satan vart de! Själv ridpasset gick också mycket bättre än med vanligt träns. Förr var hon väldigt orolig i munnen och slänge nått fruktansvärt med huvet samt att hon var väldigt motvillig. Med PS tränset var hon knappt något orolig i munnen samt att kastandena med huvuet förekom typ en gång istället för 20 gånger. Hon gick såklart inte som en klocka första ridpasset men jag och Sharon tror det handlar om att hon har spänningar bakom nacken och att nackstycket kommer så småningom jämna ut trycket, alltså kommer det ta några veckor innan hon blir fin igen. Ska även massera henne lite. 
 
Sen åkte vi med Sarah hem och red Zizi. Även hon fick låna vårt PS träns hihi idag. Hon vart väldigt stark och motvillig i början men efter mycket jobb fick jag loss henne ganska fint! Hoppade även lite, hon är ju ingen talang precis men vi kom över typ 85-90cm nästan stillastående! Sen red Sharon henne också och sen han vi rita med barnen i typ 50min innan vi blev körda till jägers!
Den finaste.

¦ Kreativt >> Photoshop

psofsweden

Min tre favoritpannband från PS!

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

20x3 + 45 = klippt ponny

Mathilda som skulle klippt henne idag hade problem med maskinen så blev till att en i klassen klippte henne. Varje gång vi hade typ 30 min rast tog vi in henne och klippte i typ 20 min och så han vi göra tre gånger och sen tog vi 45 minuter efter skolan! Efteråt blev det till att bada henne så att all päls försvann ordentligt. Hela Soppa klipptes förutom halva huvet! Så Soppan vilade ju idag och Hanna skrittade ut på Joe medans en mockade och en hjälpte till med klippningen. 
 
Sharon och mamma hämtar PS tränset just nu och imorgon blir det till att testa det! SÅ TAGGAD!
Imorgon ska vi först till Böke och sen blir vi hämtade och ska till Sarah och rida en häst där!

¦ Serier >> Vardag

i feel like ‘restaurant’ shouldnt be spelled like that

Wohooo jag bloggar så fantastisk!
 
Idag var skolan relativ tråkig, var dock miniledig i typ 30 min då Joe skulle vaccas och vi var typ 100 på att vi var sena med andra grunden men det visade sig att vi inte var så det var bara toppen haha. I alla fall så har vårt PS träns kommit men ducktig som mamma är glömmde hon sin plånbok på jobbet och kunde då inte hämta ut det eftersom de behöver hennes körkort så det blir att prova på lördag i alla fall. Imorgon kommer även Mathilda mot kvällen och hjälper oss att klippa Soppan vilket borde gå bra då hon var jättesnäll förra vintern. Får bara stoppa litte bomull i öronen så borde det gå bra ;)
 
Babe ♥♥♥

¦ Andra Hästar >> Stallet

Visste ni att...

*Flertal personel i vår klass och många i tvåan trode Soppan var en B-Ponny?
 
*Igår hade de tagit fel på Jens och Soppan (de är lite lika) och satt in Jens i Soppans box medans vi hade träning?
 
*Soppan gnäggar typ hela tiden i stallet?
 
*Soppan äter 1 kg luzern, 1dl mineraler, 0,25 kg havere och 6kg hö om dagen?
 
*Soppan är otroligt fluffig just nu?
 
*Hästarna får tidigast komma ut 07.30 och in tidigast 14.30 på Böke?
 
*Man måste ha kedja på hästen när man leder den?
 
*Man måste ha chaps eller stövlar när man rider? Har man inte det måste man linda sina ben.

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

selning och skratt

Idag hade vi först naturbruk teori och sen hade vår grupp selning. Var endå helt ok kul att få sela en häst. Sen vart de mat och sen hade vi typ 1,5h tills träningsläran började. Mockade och gjorde höpåsar samt tog in Soppan och masserade henne lite. Sen fick hon komma ut igen och så kollade vi lite på treornas hoppning innan vi hade den tråkiga träningsläran i typ 2h... Alltså det var då idrott fast teoretiskt så ja...
 
Tog bussen hem och Sharon hoppade av på jägers för hon och Ester skulle till Hööks senare men jag pallade inte så stack hem. På bussen fick vi värsta skrattanfallet med Linn, började gråta för det vart så kul. Linn låg på golvet hela tiden typ och jag trodde bussis skulle skälla på oss men han brydde sig inte.
 
Har nån väldans stor lust att blogga så tror jag ska knåpa ihop nått fint inlägg till er!
Soppan och jag igår innan hoppträningen!

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

jag lever på hoppet

Hihi lite trixig rubrik, lixom lever jag på hoppet eller hoppet? Okej föråt min torra humor x)
 
Idag ver det hoppträning och jag hade Soppan! Det gick både bra och dåligt idag, hoppade en bana på typ 70-80 cm. Såhär såg banan ut (blåa=vattenmatta, röda= koner, så att ridhuset skulle bli lite mindre):
Började värma upp på volter och ganska mycket tempo. Soppan hade något svårt att hålla igång och jag att samla henne... Värmde upp genom att hoppa första kombination med 6 galoppsprång på olika höjder och båda varven. Soppan satte avstånden fint och med lite extra fart fick vi till 6 galoppsprång mellan. De andra skulle därefter göra 5 galoppsprång men det skulle bli för stort för Soppan så fick hålla mig till 6 galoppsprång. Sen hoppade vi hela banan förutom sista linjen. Hon hoppade vattenmattan bra i början utan konstigeter men sen började hon tycka den var läskig och stannade några gånger. Rev tredje hindret i banan pga att jag la henne fel så hon hoppade av för tidigt. På första oxer fick vi till ETT HELT UNDERBART språng en gång! Alltså vilken kännsla, hon hoppade typ 30-40cm högre över, ordentligt under med frambene, rätt avsprångspunkt osv. Kännde lixom som att flyga och alla i gruppen bara "woooow". Sen blev det lite vägringar på sista linjens första och sista hinder rent pga att hon var väldigt trött. Även att det skulle vara ett galoppsprång mellan räcket och oxern på sista linjen men där klämmde Soppan in två. Men trotts lite vägrinar och rivningar känndes det bra för hon hoppade endå med flyt och satte nästan alla avstånd helt perfekt! Tränaren tyckte hon hade hoppat jättefint idag och tyckte vi båda kämpat på bra!

¦ Andra Hästar

Cus my song is popular

Okej så hade hoppträning idag på eftermiddagen. Joe vart lite töntig och vägrade tyvärr en hel del men vi kom över en bana och vattenmatta, så det är endå frammsteg! Han överhoppade typ alla hinder idag också vilket resulterade till att jag var påväg av ett x antal gånger men jag höll mig kvar ändå!
Som ni ser så såg det inte su jättefränt ut men det gör inte så väsrt mycket hih.