¦ Andra Hästar >> Surprise

"Do you belive in love at first sight? Or should I walk by again?"


¦ Redigering >> Stallet >> Surprise

its weird how different your life could be if people found you more or less attractive

 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

dinosauriedagen

Idag var min kropp hyper. Kunde knappt jobba för jag pratade bara och det blev knappt något gjort på någon lektion, stackars Hanna fick stå ut med jobbiga Gabbi idag (då vi bytat platser och vi sitter). På matten sov jag lite och så kom läraren sen en andra gång så sa jag att jag inte alls kände för att räkna idag och att jag verkligen inte kunde koncentrera mig så jag fick rita istället haha, ritade dinosaurier. Japp, Linn fotade oss efter skolan i sommarhagen så ni får lite bilder sen! Gick inget vidare, hon var ganska seg (som vanligt) och stretade emot en massa ävem fast jag värmde upp länge...
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

steal my girl

Skolan idag då, Hanna red Joe och jag Soppan. Gick faktiskt bra, övningen var typ först tre volter längst med långsidorna i galopp och det var ju en liten utmaning för både mig och Soppan men klarade det över förväntan. Sen red vi 3 eller 5 serpentinbågar och så skulle man galoppera och i mitten av bågen (på medel-linjen) saktade man av till trav och fatte ny galopp osv. Alltså blev det typ vänster galopp, höger, vänster,höger osv och SOppan fattade rätt galopp varje gång OCH dirrekt! Så det gick faktiskt jättebra!

¦ Kreativt >> Outfits >> Shopping >> Vardag

true friendship is going from “look at these cute shoes” to “do you like being choked sexually” in under ten minutes

 ↑ Så vi idag.
 
Drog till Emporia med Sara idag, lite sådär spontant för att vi ville ses lixom. Gick runt i all evigheters evighet och kollade på kläder och snackade om allt möjligt. Tog en lite kaffe-paus på Espresso House och utnyttjade våra studentkort heh. I alla fall så fick jag med mig en as-snygg TMR inspirerad (iaf för mig) sweatshirt från Vailent, en pureX modell med Leader tryckt på. Den är såååå mysig.
 
Har även gjort en budget med Gabbi över vad vi behöver betala och så, efter det ska jag spara alla möjliga pengar till kläder och sånt som INTE har med hästar att göra - för jag är typ 800% på vad jag vill nu. Lite sent kanske men Sara hjälpte till med en lösning jag tycker är toppen 
 

¦ Shopping >> Vardag

emporia med ungen

Stack till emporia med Sara efter lunch. Gick runt och hittade min nya bae till affär. De säljer ton av marveltröjor och omg DE SÅLDE BLK och jag köpte en för jag har förevigt velat ha den flaskan så nu är jag lycklig </3 Aja Soppan och Joe har haft en vilohelg så hoppas de är taggade för dressyrträning imrg. Aa, Sara är hemma med oss nu så japp.

¦ Andra Hästar >> Vardag

Dagen för lördagen

Sov hos Hanna natten till idag, kollade på film och åt tacos så bloggade inte. Red i sommarhagen lite och Hanna var snäll och fotade! Har typ inte hänt nåt speciellt egentligen, har funderat om på ps-tränset, är dock inte helt 100 än men blir nog att ta uy kiropraktor först och sen köpa tränset.. Dock vill vi helst inte alls rida på tränset vi har nu efter att vi fått henne masserad och knäckt för det känns som om man förstör henne direkt då igen, så då kanske det är bättre att köpa tränset ednå..
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

it was real and we were the best


¦ Photoshop >> Surprise


¦ Andra Hästar >> Shopping >> Stallet >> Surprise >> Vardag

kort dag

På morgonen hade vi först naturbruk, ganska tråkigt för vi läste bara i en bok om arbetsmiljö och trygghet på arbetsplattsen. Sen hade vi lång paus så mockade. Matte efter det som jag gjorde ett lösblad med blandade uppgifter. Efter det åt vi lunch och sen gick jag och Hanna och gick ut med Joe och Soppan i typ 20 min. Sen tog vi bussen (en omväg men whatever) till jägers och Hööks med Linn, Astrid och Hanna. Hanna skulle köpa en ny väst på Hööks så tänkte hänka + att vi hade behövt köpa nya bettskivor men de som vi ville ha fanns inte i svart... Köpte istället vars ett pannband till oss själva! Sen vart vi inne på Horze med och Astrid köpte nått där. Sen stack alla hem, träffade Aida lite sådär spontant med. Har osså fixat APL-plats till veckorna 45-46 på ett hund-dagis i Malmö!
Jag köpte det lila och Sharon det gråa.

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

ett redigt inlägg

Gårdagens bloggning fick jag skippa för Hanna sov hos oss igen och vi hade virrat bort oss i Staffanstorp en stund och när vi kom hem fanns det inte tid för att blogga.
 
Idag var för det första Adelina med och skuggade. Hade hoppträning och jag hade Joe och det gick inte bra alls. Han var skitpigg och bara körde sitt race, alltså tog bettet och stack iväg över hindrena. Hoppträningen blev vääldigt mycket tid för mig idag för han lyssnade inte för fem öre. Skulle göra haöter mellan hindrena i kombination och då blir han så arg på men och börjar dra ner huvet och skaka på det och ruska runt på det så jag håller på att flyga över halsen, sen när jag inte har kontroll igen gasar han på. Tillslut kunde jag hålla tillbaka han så mycket så det blev 5 galoppsprån på 16 meter men gud vad jag kämpade. Ett räcke som vi skulle hoppa ville han inte heller hoppa. Drog förbi och tramsade sig. Skulle gå över det när hon laggt ner det och då fick han typ kortslutning i hjärnan och fic panik och typ började springa runt framför hindre och sen var han typ halvägs över och då fik han panik igen och hoppade tillbaka osv tills han tog ett stort hopp över. Så denna hoppträningen kan vi dra ett sträck över... Trotts detta tyckte Annsi väl att han var "duktig" för att vara så pass olydig.
 
Hade Eskadron outfiten idag och den innehåller en del rosa och vissa i klassen trode att det va därför han bettede sig så dåligt för jag hade förnedrat han x)

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

Penispasta

Gabbi och Hanna står i köket och lagar köttfärssås och penispasta vi fått av Ester sen hon vart i italien haha ;)
 
Hade "sov-morgon" idag men jag och Gabbi åkte vanlig tid och red ut istället. Red till sommarhage nr: 2 och även till en närliggande stubb där vi tog lite gallop turer! Båda red barbacka och det var så mysigt. Har saknat att göra sånt! Imorgon är det hoppträning och jag är ganska taggad och hoppas bara det går bra hihih. 
 
Ska kolla Titanic med Gabbi och Hanna och äta godis och chips till, ska bli mysigt. Inget mer bloggande från mig idag, men vi hörs imorgon!
 
 

¦ Outfits

Simpel stalloufit

.. jag gärna velat ha, haha

¦ Photoshop >> Surprise

i just can’t stop myself from caring about you


¦ Andra Hästar >> Gaby >> Surprise >> Vardag >> Åsikter

skolan + svar på läsarfråga

Pallar inte blogga så mycket så drar dagen ganska fort. Det var svinigt kallt hela dagen, Joe gick skitbra på träningen och vi kom hem tidigt. Så ja, ätit och ska kolla klart en film jag somnade till igår. 
 
Svar: Tänkte jag kan klämma in det i detta inlägget då jag inte har nån stor åsikt om det. Jag tycker säkerhetsvästar är "bra" alltså nog med att dom bara är testade mot sparkar och inte om du ramlar av med wateveeea. Har du en väst som passar dig i storleken och form-mässigt stör den mig inte alls, ibland kan jag tom tycka den hjälper mig med sitsen. Ang väst på Böke så är det ju ett måste på hoppträning om du är under 18 år sen är det frivilligt. Tycker väll det är en helt okej deal då, speciellt för att den inte stör mig nått speciellt mycket. Vissa däremot tycker det är väldigt jobbigt att rida med väst.. :p
 

¦ Kreativt >> Musik >> Redigering >> Surprise

Låt mig vara din soldat

Jag har sett hur den där skiten alltid tär på dig
Jag kommer kriga för din skull och finnas där för dig
När du stupar nästa gång så vill jag bära dig, låt mig vara din soldat

 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

regnig söndag

Tog bussen till stallet vid halv tio och började med att skritta ut på en av skolhästarna med Clara som red en annan skolhäst. Efter det red jag Soppan i paddocken på det nya bettet. Tyvärr ingen wow-skillnad (även fast jag aldrig trode det va med bettet att göra). Tror hon dessvärre är spänd i nacken igen men Sarah ligger på sjukhus (...) och kan inte riktigt betala en massör nu... Sen måste hon även rakas så ytterliggare pengar att lägga undna där..

¦ Surprise

to catch a bus you have to think like a bus

 

¦ Surprise

i didnt lose my virginity, i know exactly who has it

 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

kick off och joe

Stalltjänst idag. Skrittade även ut en av skolans nya hästar Kick Off, en av mina skol-favoriter. Sen blev det att rida Joe så fotade Ester.
 
Han gick bra i traven och börjat få kläm på att gå på kort tygel. Men i skritten stretar han emot skitmycket fortfarade. Galoppen idag var bara skit, han drog hela tiden inååt och ville inte ställa sig, sen så flög huvet upp i luften hela tiden. Ester red han lite sen för hon ville så gärna. Stalltjänst sen och blev körda hem. Stannade om Horze och köpte ett D-ringsbett, stövelsträckare och en ryktsten.

¦ Shopping >> Surprise >> Vardag

stalltjänst och dressyrpass

Hade stallsjänst idag så vart att gå upp tidigit för att åka till skolan..
 
Filmen igår var bra. Inte helt fantastisk och jag är ganska besviken på hur mycket de tog bort från handlingen som fanns med i boken. Det dem hade tagit bort var typ det största och viktigaste i bckerna och särskilt om det kommer fler filmer för nok två och tre handlar typ bara om den saken.. Dylan var assnygg som vanligt dock och alla gjorde en grym insatts!
 
Red i paddocken idag, Soppan kändes helt okej faktiskt. Fin i skritten och traven, dock lite loj i gallopen och hade därmedsvårt att hålla den.. I alla fall så har vi köpt ett nytt bett till henne så Gabbi testar väl det imorgon och så hoppas vi hon blir litte mer lättstyrd på detta!
 
Ester var lite gullig och tog några bilder på oss idag!

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

kort dag med lite vattenplask

Hade två lektione ridag, biologi och matte + lunch sen fick vi sluta pga att lärarn va sjuk och filmen vi skulle kolla på gick inte igång.
 
Så 20 i tolv hämtade vi ponnysarna och red ut i sommarhagen. Jag red barbacka på Joe och Sharon red Soppan. Idag vart de väldigt varmt så vi red bara och hade kul med ponnysarna. Red runt och plaskade runt i vattnet (Joe försökte lägga sig typ 10 gånger haha) och vi fick faktist i Soppan i vattnet idag! Hon började plaska lite hon med men sen började hon lägga sig så jag skrek typ "AAAAAKKKKTAAAAA"  till Sharon så fick hon upp henne x) Annars vart de lite "galopprejs", släppte inte hästarna direkt men det gick foooort. Lite dressyr han vi med också och han kändes superfin.

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

campat för länge på samma ställe med för lite mat och konstant regn

Känner att Sharon täckt allt över dagen förutom att jag stack till ög efter Lundan.
 
Annars tänkte jag ta upp lite hur läger med Soppan och mej som ett ekipage är just nu. Och då beskriver rubriken det ganska bra. Känner att vi sitter fast lixom, rör oss inte, speciellt inte framåt eller dit vi vill. Har en kännsla av att det kan bero på olika ting som förstör för oss:
 
* Päls-sättning - Soppans vinterpäls har börjat träda fram och vet att hästarna påverkas av det olika mycket. Därför planerar vi även att raka henne innom snar framtid.
 
* Dåliga hovar - Hon ömmae väldigt mycket och det påverkar såklart hur hon känns. Dels för att hon måste gå på grus varje dag en bra bit och att behandling med äppelcidervinäger går långsamt. Har haft på tal om att sätta på skor igen men vi vill verkligen få det att funka så just nu lutar det åt Pau D'Arco teet.
 
* Låsningar etc - Var ett tag sedan hon blev kollad av Sarah och hon har jämnt problem med sånna saker så kan ligga i att hon har nått obehag i kroppen. Så fort vi får pengar över kommer vi förmodligen boka en kiropraktor/equiterapeut som kan komma och klämma på henne lite.
 
* Bett - Jag tycker inte vi tycks hitta ett bett som passar henne. Hon blir lixsom stum på alla vi testat efter typ 1 vecka och sen är hon lite småtrög med tygeltag. Hon funkar än så länge bäst på raka bett av äpplesmak eller sweet iron-bett alltså bett som smakar lite. Även här, blir det pengar över ska vi nog fundera på ett nytt bett att testa, fram tills dess får vi rida på de vi har och kanske byta oftare.
 
Hur detta påverkas oss är att det går väääldigt sällan bra. Hon är osammarbetsvillig in i det sista och vill verkligen inte. Hon är som ett litet barn som bestämt sig för att absolut inte göra något och inget kan övertala henne för att göra det. Hon gör helt enkelt inget alls gratis och det känns som man inte får tillbaka något på all tid man lagt på henne. Trots träningar hit och dit tycks det inte bli bättre. Hon är fruktansvärt seg och går inte fram alls och det börjar båda gå oss på nerverna något enormt. I Soppans fall tror vi det handla om livsglädje, och den verkar saknas hos henne. Hon är lixom trött på livet känns det som och det ända som får henne att vara glad är hagen med sina kompisar.
 
Förhoppningsvis är vi borta från denna usla period snart och det har fixat sig och vi är återigen samma ekipage som vi brukade vara <3 Aldrig någonsin att jag ger upp på den ponnyn, det är en sak som är säker.
Två pass som jag minns har gått väldigt bra.

¦ Surprise >> Vardag

två dagar i ett inlägg

Börjar med igår:
Ridpassset var enlgit Andrew "lite som Justin Bieber och 2 miljoner kr på andra sidan" - så jag red på och det gick skitbra! Hade Joe och han nitade bara 1 gång annars gick det toppen! Hanna sov här därför bloggade jag inte, tyvärr!
 
Idag: 
Longering - gick bra men det var klyddigt.. Hade sedan idrott i Lund på sandbnorna och vi spelade fotboll. Gjorde faktiskt ett mål och var allmänt grym, haha. Vi typ trillade över varandra hundra gånger och dog hahah. En tjej trodde jag var i motståndarlaget och ville sparka bollen från mig när jag ville skjuta på mål så hon sparkade mig på vadmuskeln och jag typ råkade fälla henne så hon faceplantade i sanden och alla typ garvade till döds haha.
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

hoppträning

Idag hade vi hoppträning. Redan sur pga en otroligt dum och idiotisk regel och träningen gick ju inget vidare heller. Därför blir det ett kort inlägg + att Hanna ska sova här inatt. Soppan som jag red då, var laaaaaaat. Förhoppningsvis för att hon sätter vinterpäls nu, har lite ömma fossingar och att det var varmt. Men hon vägrade trotts allt inte eller rev för den delen men hon va bara så seg. 
 
Ja, nu ska jag återgå till att vara sociala med Sharon och Hanna!

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

Du googlade mig??

Hahha jag hjärta missförstånd <33<3<3<33<3<3<<33<3<3<3<33
 
I alla fall så var skoldagen sådär. Får värsta ktramperna då och då så att jag måste vika mig dubbelt även fast det inte hjälper i längden... Hanna och jag red ut efter skolan. Hon på Joe och jag hade Soppan (Boppan). Red över vägen och in i skogen och det var huuur mysigt och roligt som hälst! Ska defenitivt göras om!
 
 
 

¦ Outfits

westeroutfits

Lite inspiration till Clara!

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

jag vill osså ha en soppa

Typ alla i klassen på stalltjänsten haha söta.
 
Iaf mycket stall idag. Btw IDAG KÖRDE JAG TRAKTOR OMG! Det va assskul ville inte hoppa ur traktorn haha, körde runt hela stallplanen typ och hämtade en höbal och körde med den till ett annat ställe hihi. Sen var det ridlektion men det gick inte så bra. Hade sitsträning aka utan stigbyglar och det va pest. Men ja, hon va ganska perkel så. Sen hade vi såhär typ eget arbete och ja då var vi flum och hade allsång på hannah montana. Aa, slutade halv fem med stalltjänst men eftersom Sharon fortfarande va sjuk så red jag ut med Clara, Linn H och Kajsa (de red lite för sig pga lustig häst) men ja, krävde inget utan var mest långa tyglar. Kom hem för en stund sedan och Clara hänkade hem och åt + sitter brevid mej och snackar design med Sharon haha.

¦ Vardag >> Videor

The Maze Runner interview


¦ Gif's >> Vardag

Dylan O'Brien more like Dylan O'Fuck me

Mammas bank hade klantat till sig lite så som ursäkt fick vi två biobiljetter och jag har redan bestämmt att jag ske TMR igen efter att vi sett den på fredag haha. 
 
Var hemma idag, mådde illa. Eller ja det kom i omgångar med det är mina kära p-piller som strular lite.. Har varit väldigt produktiv dock, städat HELA vårt/mitt rum från grund och boten, fixat disken och sorterat tvätten samt damsugit. Har såklart också kollat massa nya intervijuer med TMR cast och haha, länkar mina favoriter i nästa inlägg hehe. Och btw jag måste säga att jag total älskar att Dyl har låtit växa skägg ♥♥♥♥
 
 

¦ Outfits

var faktiskt ett tag sedan...

Jag och Sharon köpte en outfit?? :o och det börjar märkas ska ja tala om.........

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

en styck nybadad ponny

Kom till stallet idag och började rida Joe.
 
Han fick sig ett dressyrpass i ridhuset och det gick väll helt ok. Han var lite seg och jag fick hålla igång han jättemycket med rösten och sitsen. Men förutom det jobbade han på bra med kortare tygel. Red i ca 50 minuter och skrittade av ganska länge sen fick han komma ut i hagen igen. 
 
Medans jag släppte ut han tog jag in Soppan. Jag och Maria hade bestämt oss för att rida tillsammans i ridhuset dock blev jag klar med Soppan tidigare än henne så fick vänta en stund haha... Jaja, väl i ridhuset skrittade vi fram länge och sen började jag trava fram på lång tygel. Hon var mer intreserad av omgivningen så hon ville inte riktigt sappna av tyvärr.. Jobbade henne lite på kort tygel och ganska mycket tempo och galopparbete. Hon var något stel i båda varven men det blev betydlig bättre mot slutet. Red väll i ca 50 minuter här med och skrittade av ordentligt.
 
Sen bestämde jag mig för att bada Soppan. Sagt och gjort, lilla skitgrisen blev ren och fin efter en stund. Maria hjälpte mig även där, för hon tyckte det var lite läskigt i stora där hon inte kunde se nån annan häst så hon höll på att vända sig hela tiden och gnägga.. (och det va stopp i avloppet i nya..) Men det kom någon tvåa och pussade på henne och sa att hon var så gullig och liten (på tal om det, Maria tycker verkligen Soppan ser ut som en shettis haha). Friserade hennes stubb lite med och sen fick hon mysa i sin pyjamas (aka fleecetäcke) i boxen. Strax därpå kom de andra hästarna in och fodrades, sen stack jag hem.
Hemma var vår lillasyster här så kollade på tingeling. De stack nyss hem så det är därför jag bloggar lite senare idag!

¦ Cute boys >> Gif's >> Sharon >> Tumblr >> Videor

mahzrunners


 
 
 

Jag är så otroligt taggad tills på fredag. Han är mitt liv och betyder mer än allt annat. [jävligt fult och ostrukturerat inlägg men vad ska man göra lix]
 

¦ Kreativt >> Photoshop

grattis älskling

<3<3<3<3<3<3

¦ Andra Hästar >> Surprise

why do good concert tickets happen to bad people

Åkte till stallet vi halv tio, gick ut med Soppan. Hon ömmar tyvärr ganska så mycket efter verkningen, men vi hoppas på att det går över.. Red sedan Joe i paddocken, gick väl helt ok. Galoppen var han finast i så det blev rätt så mycket arbete där. Stack hem sedan.
 
Sitter här och vet inte riktigt vad jag vill egentligen, får väl se om jag kommer på nåt att göra.
 
 

¦ Spel

Meet Lucan & Taras

 

¦ Kreativt >> Photoshop >> Surprise

every living creature dies alone


¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

fredagen

Klassrummslektioner hela dagen idag men satt på en annan plats haha så det var bättre + att det var film en hel lektion, test på en, räkna själv på en och grupparbete på en. 
 
Efter skolan red jag och Hanna ut till sommarhagen och så kom några andra från vår klass så red vi lite så. Ja, Soppan bled pissrädd för en liten stock och Hanna dock av flabb för hon typ var skitgullig haha. Aa sen åkte jag hem (Hanna tar andra hållet) så kom hem nyss typ. Börja bli lite förkyld nu också :(
 
 

¦ Andra Hästar >> Natur >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Böke, Lund och ög

Idag var det fullt upp. 

Skoldagen började då och efter lunch var det idrott i Lund. Så Sarah behöver hjälp ang hästarna så följde Hanna md idag för att testa hästarna i ög och jag fick ju såklart osså sitta upp på några av dom. Men ja annars så är det väll inget nytt, känner mig väldigt trött och färdig för dagen så ja!
Kian och jag snapchatar lite kattbilder <3

¦ Shopping >> Vardag

Nandos Peri Peri

Var hemma från skolan idag. Är förkyld och kraften till plugg fans verkligen inte idag..  
 
Mina böcker kom igår, så jag her mest läst. Det är en av anledningarna till att jag inte bloggade igår, var trött också så. Hoppträningen gick bra, hon var ganska seg, men vi kämpade på och klarade hela bananan i gallop. Kom inte rikigt om henne med benen så blir att h lite längre läder nästa gång istället!
 
Var på stan med mamma. Köpte träningskläder, och funktionsstrumpor. Crumpets och Nandos chips + att vi hämtade ut Maze Runner biljettrena. Och jo! Köpte även Teen Vogue för min babe är med i den hehe. 
 
Har btw fått lite Bieber-fever igen, lyssnar på hans låtar och kommer ihåg hur det var för 4 år sedan jag började gilla honom och hur jag bara älskar honom ♥
 

¦ Andra Hästar >> Gif's >> Kreativt

flyger fram


¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

baka baka liten kaka

Orkar inte dra dagen förutom dagens hoppträning som är det intressanta idag!
 
Joe var lite som han brukar. Hans pigghet höll i sig från dagarna innan, samma med han slilla fånighet. Han är ju ganska grön inom hoppning har vi märkt för han tycker ju bommarna är vääääldigt läskiga. Varje gång så skyggar han för dom ca 3m innan och fnyser åt dom, alltså kan det ta ett tag tills han vågar sig på att hoppa ett hinder. Han har då inte heller gjort så mycket för han vet inte mer än att hans ska lyfta på benen litegrann. Idag började vi med en serie med ett galoppsptrång mellan, som han tillsut klarade jättebra. Fortsatte fram (5 och en halvan gjorde vi idag) till en studs med tre hinder. Som han nu är kom han över den första bommen (nedlagd för mig) men det andra hindret som var ett gult plank vad väldigt läskigt men stillastående hoppade han, blev rädd för hindret efter och jag trillade av. Allt gick bra med både han och mig och när vi testade igen så gick även det utan problem. Gjorde en liten bana sen med lite andra hinder, lite läskigheter tyckte han då det blev lite fler stopp (aka inte vilja gå fram till hindret 3m innan) men vi kom över allt tillslut! 
 
Annsi (vår tränare) tyckte vi kämpade på väldigt bra och att han blivit mycket säkrare sen förra veckans träning, och att han hoppade bra när han väl hoppade x)

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

i do love you

Tyckte jag bloggade så bra igår/förrigår så blir ett kortare inlägg idag..
 
Skolan var pisstråkig. Hade lite problem med aplukt i klassrummen men antaglige hade det trillat ner nått och dött i lufftkoditioneringen för de stank fotsvett. Annars var det ja, tråkigt. Efter skolan så red vi i paddocken och jag red Joe. Det var lite bommar framme så red lite med böjda spår äver dom. Tränade även på att han skulle gå på kort tygel men arbeta i from samt tempoväxlingar i galoppen. Hanna fick även testa både Soppan och Joe, sen så skrittade hon och Sharon av dom. Stack hem typ vid fem och när vi kom hem kollade vi season finale av TW åh såå braaa.
 
Annars så har jag besämt mig för att börja bli en lite mer aktiv fangirl igen haha, tar hårt på mig men lätt värt det. Känner att jag missar för mycket av mina babes så inte mer än rätt att börja ta igen lite och ligga på topp bland fangirls haha! Kan ju börja med att säga att de ska släppa sitt fjärde album, och de har även släppt en låt som är asgrym som heter 'Fireproof' om ni har lust att lyssna!
Annars längtar jag sönder till morgondagens hoppträning!!!

¦ Surprise

something deep inside me

Vet ni vad? Jag tror jag har börjat lära mig hur jag ska rida min egna häst. Red i paddocken efter skolan, Hanna var med och red både Soppan och Joe lite grann. Soppan gick jättebra, i alla fall slutet av passet. Gallopen gick huuur bra som helst så nu är jag såhääär taggad till hoppträningen imorgon!
 
Kollade TW finale, slutade bra och hela var jättespännande! Längtar till nästa säsong nu haha. Jag är jättenöjd med avslutningen i alla fall!

¦ Stallet >> Vardag

en skoldag på böke

Klockan ringer kl lite i 6 på morgonen för att vi ska hinna fixa oss innan första bussen går tio i sju. Bytar buss i Svedala och är i stallet ca 20-15 i åtta. 
 
Brukar släppa ut våra tre (Joe, Soppan och Spirit) då innan vi börjar skolan så det kommer ut ca tio i åtta på morgonen. Då har de redan fått sitt morgonfoder ca kl 7 eller nått sånt. 
 
Kl 8 börjar vi vanligast. och det roligaste blir väll om jag tar en dag vi rider på? Typ idag?
 
Okej, så kl 8 har vi samling i nya runda stallet för vi ska ha morgonstalltjänst. Går igenom vad som ska göras och ca 5 över åtta har vissa fått speciella uppgifter att göra, vi andra börjar släppa ut hästarna i hagordningen början bakifrån. När alla hästar är ute är det bara att börja mocka alla boxar som ska mockas, efter det hjälper man till att fylla höpåsar till skolhästarna, vattnat stallgången och sopa den och sånt. Ibland har man extrauppgifter att gör aosm t.ex medicinering till någon häst eller rensa avlopp. Ca kl 9 brukar vi vara klara med alla tre stallen och har krattat yttersidan och då har vi samling igen. På mpndagar har vi ridning på förmiddagen och den första gruppen börjar rida kl halv nio. Vi är fyra grupper och går på ett rullande schema och man får ta in sin häst och fixa 30 minuter innan man rider, alltså rider man halv nio har man ingen morgonstalltjänst. Sen rider alla grupper 45 minuter var så nästa grupp börjar kvart över nio och tredje gruppen tio osv. Har man ingen ridning och stalltjänsten är slut har man håla eller så går man till matten om man hinner. Det finns två mattehalvor och de flesta hinner gå på någon av dom men idag hann t.ex inte vår grupp (red kl 10) och då blir det lixom så inget att göra åt. 
 
När man ridit klart fixar man sin häst och släpper ut den, sen har man matte går man till den eller om den har slutat betyder det att det strax är lunchstalltjänst. Samling i nya runda och så går man igenom vad som ska göras då. Då fodras det typ bara och vattnas + sopar stallgångarna. På lunchstalltjänsten är inte sista ridgruppen med på. Det tar ca 20-30 minuter med lunchstalltjänsten och sen har vi lunch. Eller ja oftast har vi långt kvar innan lunch eftersom vi blir klara mycket tidgare än tänkt så vi får lunch/håla i ca 2h. 
 
Efter lunch har vi svenska i klassrummet i typ 1,5 timme. Efter svenskan har vi Naturbruk teori, där kan vi vara både i stalle toch göra något eller ha något teoretiskt i klassrummet. den lektionen varar i 1 timme och när vi är klara med den är kl typ 4 och det är då vår eftermiddagstalltjänst börjar. Har samling i nya runda och går igenom vad som ska göras och så börjar vi med resektive uppgifter. På eftermiddagen tar vi in alla hästar, fodrar, vattnar och sopar stallgångar samt krattar ytter och kanske gör nån extrauppgift. Ca halv fem är vi klara och då slutar vi! Eftersom vi har ridit och oftast mockat på lunchen kan man bara åka hem direkt.
 
Är det en dag vi inte rider så rider vi efter att vi slutat!
Hoppas ni fått ett hum av hur vår skoldag går till nu!

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Svävar på moln

Dagens dressyrträning gick så jäkla bra! Jag dör hur fint hon gick, den höga formen satt perfekt och allt gick bara så jäkla bra, ställa henne i båda varven och allt! Red fram henne på lite längre tygel även om det inte gick så bra i traven men jag kändde att hon lossnade och det påverkade nog mycket. Red med kontakt i tygeln och kännde verkligen skillnad på henne. Gallopen var dock lite glappande på sina ställen, hon hade svårt att hålla den och saktade gärna av emmelanåt. Dels var det för att jag kom för nära den framför mig och sen är hon ju lite seg av sig själv också haha!
 
Efter tränningen kom verkaren och fixade hennes hovar och det gick jättebra. Hon skötte sig super och hovarna blev jättefina (även om de kan bli finare såklart) så det känns bra att ha fått det fixat nu också. Fick även lite tips på vilket foder som kan bli bra för henne så ska byta hennes foderstat innom kort också!
 
Näst sista lektionen var hur rolig som helst den också. Enligt Andrew såg det ut som om någon hade dött i vattenhinken och att om man stoppade ner handen  vattnet skulle den frätas av och massa anaat såntädr löjlig bara Andrew kan hitta på, Hanna och jag dog av flabb när vi stod vid brunnen och snackade om att lärarna såg oss överallt och så typ gömde vi oss bakom våra egna händer och asgarvade och sånt haha!
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

besatt på nytt

Av Dark omg, igår fick jag ryck och började läsa om den, kan inte sluta nu lixom så jäkla asdfghj bra omg.
 
Iaf skolan idag var kul väll, nästan bara massa stall förutom svenskan. Dressyrträningen idag gick skitbra med Joe! Han var verkligen superbra, redigt pigg och framåt och så blev han småsur när jag höll tillbaka han. Men typ den sista 20 minuterna så släppte han helt och bara gick som en klocka i båda varven i traven. Galoppen var han väldigt pigg i så fick hålla tillbaka han ganska mycket, formen där är ju fortfarande lite ostadig men när jag gjorde mindre volter släppte han till även där. Han fär en guldstjärna över passet idag!
 
Sen var det lite stalltjänst och så fick Soppan sina hovar verkade, så mycket bättre bara efter en korrekt verkning! Efter vi slutat skolan mockade vi eftersom vi inte gjort det på lunchen och sen skulle vi egentligen vänta på mamma till föräldramötet men vi orkade inte så efter att ha visat runt henne på annläggningen stack vi hem. 
 
Lovade ju er att skriva om en skoldag på Böke så ska ta och börja på det nu!

¦ Kreativt >> Stallet >> Vardag

Bökeberg, skolan och stallet

Huvudentren. Rakt fram, skolans lokaler samt männsklig ingång till ridhuset. På både sidorna om mittenvägen är hagar.
 
Börjar med en liten presentetion av gården/skolan i sig med bilder från google.
En bild tagen uppifrån på det mesta av området.
Blå: Paddocken, blåa vägen är till paddocken från stallen.
Rött: Ridhuset, röda vägen är från stallen till ridhuset.
Gul 1: Två klassrum, toaletter och matsalen.
     Gul 2: Mestadels kontor och personalrum.
Svart: Hagarna där de allra flesta går.
     Svart A: En större hage till just nu 4 skadade hästar som går där dygnet runt.
     Svart B: Bakre hagarna som hästarna måste stå i om de är nya till annläggningen, väldigt små rasthagar.
Orange: Vägar, speciellt där var vi hoppar av bussen och tar oss till stallen/klassrummen med.
Lila: Vägen till sommarhagen/ andra ridslingor.
Grön 1: Gamla runda stallet, mestadels skolhästarnas stall men med ca 8 boxar där privatponnys står.
     Grön 2: Stora stallet, mestadels stllet till privathästar med 4st skolhästar också.
     Grön 3: Nya runda stallet, privtat hästar och ponnys står här.
 
^De tre små rasthagarna (Svart B) sedda från stora vägen till vänster, du har nyligen gått förbi busshållplatshagen (Svart A) och är påväg mot stallen.
^Stora stallet till höger, rakt fram är vägen till sommarhagen, vägen åt vänster leder mot paddocken och ridhuset och stallplan där man lastar ut hästar till höger bakom stallet.
^Ingången till ridhuset och paddocken sedda nerifrån vägen (har ingen färg på kartbilden uppifrån).
^Ridhuset sett uppifrån dommartornet längst mot vänster hörn jämte mot kontoren. Följer man läktaren bortåt kommer man till klassrummen.
^Ingången till ridhuset sett från vägen man rider ner till paddocken och ridhuset med. Vägen åt höger leder mot paddocken.
 
Så det var lite om hur Bökeberg ser ut, har själv inte tagit några bilder inne i stallen och hittar inga tyvärr så vill ni ha bilder från stallet får vi ta några! I nästa inlägg kommer det om hur en vanlig dag på böke kan se ut!

¦ Kreativt >> Vardag >> Åsikter

svar igen

Svar: Jo vi har blivit sämmre me duppdateringen sen vi började skolan igen tråkigt nog.. :( Vi hade såklart kunnat skriva ett inlägg om hur en dag på böke ser ut ungefär, det ska vi göra! Hur högt vi hoppat med Joe hitills är ca 70cm bara, dels för att han är ganska osäker och lite grön inom hoppning och träningarna har inte kommit igång helt än. Det är också mer sällan vi fotar som ni säkert märkt (och filmar) men oftast rider båda för vi vill komma hem fort... Sen blir det lite trögare med bloggningen i och med att vi kommer hem typ 6-halv sju varje dag och då äter vi och typ ducshar och så rinner tiden och orken till att sätta på datan ur tyvärr :(
 
Men jag själv vill bli bättre på att blogga speciellt när vi har två hästar och står på en fin annläggning! Ska absolut skriva ett inlägg om skolan osv idag eller imorgon och så ska vi försöka filma/fota mer! Tack för att du kommenterade det så kan vi göra bloggen bättre!
 

¦ Natur

make sure you kiss your knuckles before you punch me in the face


¦ Movie Studio Platinum >> Videor >> Åsikter

svar på kommentar

Svar: Programet heter Movie Studio Platinum 12 och Sony är dess skapare. Man kan hitta en 30 dagars prov-version HÄR ("download trial" för provversion) eller köpa programet HÄR ("buy now" om du vill köpa direkt) för ca 600kr! Dock är det på nummer 13 nu men det borde vara samma sak ju. Lätt värt det!
 

¦ Shopping >> Vardag

Beställt böcker

Klickade hem dessa två idag. Kommer förmodligen på tisdag! Åh jag är verkligen i akut behov av nytt att läsa, haha
 

¦ Spel

Och lite mer simsigt


¦ Photoshop >> Spel

simsigt


¦ Surprise >> Vardag

Nej, safe sex hörrni

Stalltjänst med Andrew alltså. Han satte på plasten på gurkan på ett sådär sätt man sätter på kondomer ni vet och vi dog av flabb. När vi vårt anfall lugnat sig lite och vi skulle gå ut la han snabbt til, "Nej, safe sex hörrni" och sen fortsatte vi med vårt jobb haha.
 
Under lunchen skulle vi hoppa, slutade med träning för Andrew. Gick bra tillslut med Joe. Kom runt hela banan och han taggade till ordentligt och hoppade jättefint! Fick tips och sådant på hur vi ska träna, han är ju lite mesig när det gäller bommar, så det var ju en liten bonus haha. 
 
Har spelat sims, och nej, har inte skaffat 4:an. Tycker grafiken är asful och alldeles för animerad, typ som ett mobilspel, massa funktioner som finns i 3:an är helt borttagna, vilket resulterar på att jag INTE tänker lägga 600 spänn på det. Kanske senare i livet men inte för tillfället!
 
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

lets go have fun

Idag vart de ju stalltjänst, endå ganska kul då vädret var på topp och vi var en bra skara som hjälptes åt. Andrew var också lagom kul vid frukost så vi dog. 
 
Red på lunchen, blev lite hoppning. Slutade med att Andrew höll lite träning för oss (mestadels fokus på Sharon då det gick sådär med Joe). Hoppade kombination med oxer och en rättuppstående grind. Blev typ 10-15 språng sammanlagt, sådär lite lagom för sen behövde Andrew gå och då hade vi ingen över 18 längre så skrittade av och så. Soppan var megalat och ville inte alls fram, i och försig höll hon en hel bana i galopp men det var riktigt segt tempo ska jag säga. Hon hoppade helt ok, eller ja hon rev inget och vägrade inte, bara lite seg. Hoppade typ 60-70cm som högst men det var kul ayy få hoppa lite!
 
Sen var det eftermiddagstalltjäns och sen stack vi hem!

¦ Shopping

Dagens Vill Ha

Dagens vill ha ala Sharon haha

¦ Andra Hästar >> Outfits >> Stallet >> Vardag

on friday we wear pink

Skolan var tråkig, bara klassrumslektioner. Slutade iaf tio över två så då blev det lite mer häst!
 
Började med att göra klart boxarna som vi börjat mocka på lunchen men inte hunnut klart. Båda fick sig en ny bal med spån och sen hämtade vi in dom. Idag var det min dag att rida Joe så klädde upp han i en rosa outfit. Hans dressyrsadelgjord var i tvätten så fick rida med syntetsadeln men det gick lika bra det. Red i ridhuset och han var sååå underbar. Trotts lite tjafs i början så lossnade han väldigt bra ganska fort. Hans steg var mycket härligare och han slapp snubbla hela tiden (första ridpasset med skor) så kunde fokusera på att lixom jobba med hans svagheter istället för att hjälpa han att hålla farten och sluta tänka på sina ömmande hovar. Han var superifn och ställbar i båda varven i trav (lite mer tittig i skritten) och kunde lirka lite på fingrarna så jobbade han på. Växlade mycket tempo och red mycket på åttvolterna samt allmänt mycket volter och ställa om i vraven. Galoppen var han också väldigt duktig i idag! Han brukar ju mest vilja springa med huvet uppe som han också gjorde idag i början av galoppen. Lättade på min sitts och så började han jobba neråt även där, i båda varven så de var riktigt härlig att få han fin även där. Travade och skrittade av på långa tyglar ganska länge. 
 
Väl uppe i stallet så spolade jag av han och sen stack vi hem medans ponnysarna mummsade på sin eftermiddagsmat!
Imorgon har vi helgstalltjänst så upp tidigt på en lördag, kul..

¦ Stallet >> Surprise

Dagens ridpass

Clara ville ha ett utförligt inlägg om hur dagens pass gick, hon var ju med och tittade på och hjälpte till en del samt att hon också hoppade upp och red lite.
 
Soppan kändes enligt mig dålig. Hon är ryckig, spänd och svårsvängd. Lyssnar inte på mina tygel tag eller skänkelhjälper så jag blev frustrerad och spännde mig själv och hon blev bara stretigare och starkare längre in i passet.. Ska höja bettet och höra fler hål i snokremmen så att allt sitter på plats tills nästa pass. 
 
Clara hjälpte mig på små volter med svängarna och eftergiften, hon lossnade lite men var fortfarande stel. Sedan testade vi ryggningar och de gick bra efter ett tag. Även här var eftergiften viktig. Slutet av passet redd jag på längre tygel och lite bredare händer som Clara visat och då sökte hon sig mer neråt och höjde ryggen så slutade när det känndes bra. 
 
Villju hemskt gärna köpa ett PS träns till henne, för hon SKULLE må bra av det. Även ett D-ringsbett eller ett fullcheck för att se om hon blir lite stabilare i svängarna.. 
 
Så utförligt blir det idag haha, hoppas Clara är nöjd nu. Ska alldels strax fixa ett till inlägg med vad jag helst av allt hade velat ha för tillfället. Och jo! Vi har ju köpt sadel också. Claras gamla. Den låg skitbra på Soppan och hon bytar ju inriktnig nu så hon behöve få den såld. Den var använd drygt en månad, inköppt nu under sommaren. Ni skulle sett vilka problem vi hade med alla pappper runt omkring dem haha. Rena helvetet men tillslut så!
 

¦ Movie Studio Platinum >> Surprise >> Videor

Free

 

¦ Kreativt >> Photoshop >> Shopping

dagens vill ha

Samtliga saker kan hittas ///här/// eller ///här///

¦ Surprise >> Vardag

i may not be your cup of tea but i’m your 10th shot of tequila

Skolan idag, gick snabbt och så. Inget speciellt, förutom att vi var i lund och tränade. Usch vad hemskt det var haha. Ska nog göra lite film som jag börjat på och sedan kanske kolla film eller någont i den stilen. Ha det så bra sålänge. Hittar kanske på något att blogga om lite senare!
 
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

joggingdag

Idag hade vi stalltjänst, skulle hafft matte men den va inställd pga sjuk lärare, lunch, idrott. Sprang 4km på idrotten, snabbast in var jag woho haha nä men det va jag faktist. Slutde en timma tidigare så tågade hem med några andra från klassen. Hästarnas vilodag idag ju så vi bara stack hem. Hemma nu och ska nog kolla serier (tror jag ligger back i några) och sen lite annat.

¦ Outfits >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Inget bloggsug

Hade hoppträning idag bara det att det var bommar. Gick väll sådär, hon va lite seg och kunde inte få till avstånden men annars kändes hon bra. Joe skoddes osså idag men tyvärr kunde inte Dorthe komma då hennes hund hade sprungit bort. Orkar inte blogga med och känner inte jag har nått intressant att komma med heller så japp.


¦ Sharon >> Surprise >> Vardag >> Youtubers

happy birthday someone

****Kian
 
Grattis till bby som blir 19 idaaaag.
 
Hade klassrumslektioner idag så det var ju inte sååå värst kul idag men tyckter allt är så enkelt så det går att leva med haha. Clara fixade hästarna idag och så stack vi ut till sommarhagen efter att vi slutat. Joe kändes så stabil på alla anridnigar och öven i gallop på volt kändes han bra! Han ställde sig mycket bättre i vänster än vad han gjorde på träningen igår och jag jobbade mer i vänster varv än i höger idag, mest för att känna på honom och så. 
 
Ska plugga lite nu och sen vet jag inte haha, men ni får ha det jäääättebra och så hörs vi imorgon!
 

¦ Outfits >> Stallet >> Surprise >> Vardag

barbacka i sommarhagen

Skoldagen i sej var riktigt tråkig då vi bara hade klassrumslektioner. Kollade dock ganska mycket på tvåornas hoppträning och det var ju kul.
 
Red barbacka på Soppan med Sharon och Clara till sommarhagen. Hon var pigg och framåt hela tiden så det känns riktigt bra för morgondagens hoppträning. Skulle testa att gå ner i vattnet igen och det går framåt! Kom snabbt ner i sanden men vattnet var fortfarande för läskigt så hon ville bara precis nosa på kanten och fnysa åt det och snabbt därifrån. Sen blev hon lite smått bråkig igen och ville inte gå ner i sanden men kom ner tillslut och då la vi det åt sidan för dagen. Blev lite galopp i backar och lite skuttning. Kunnde reglera hanne riktigt bra och hon satte alla avstånd perfekt så hoppas det håller i sig till imorgon! Fixade lite outfits inför imorgon sen stack vi hem.

¦ Kreativt >> Natur >> Photoshop >> Redigering >> Vardag

Tryck F5!

Ny design mannar!
 
Lite mer stilrent och simpelt, blir även så att våra bilder kommer läggas upp i originalfärger [eventuellt lite mer saturerade] + B/w såklart, så det blir ett HELT nytt tema. [Ska göras en ny namn bild också hehe] Hoppas ni kommer gilla det!
 
Skolan var rolig haha, misstolkade en grej med vår lärare haha och vi typ dog av skratt. Sen var vi hemma hos Clara och jag körde en riktig azum comeback så haha. Ska gå och lägga mig (går och lägger oss as tidigt nu när vi går upp tidigt) så aa, Ha det gött kära läsare!
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Mobilbloggning

Ugh orkade inte sätta på datan x)

Red vår första dressyrträning idag! Och det gick SÅ BRA! Som ni säkert märkt har vi varit nära på att slakta Soppan men idag bytade vi bett till rakt applemouth och hon gick så jäkla bra igen. Känner äntligen igen min prinsessa, skönt att vara back on track lixom. Annars va skoldagen ganska kul endå, sånna små skrattatunder med lärarna och kompisarna så. Blev körda hem med Mathilda och sen var vi hos Clara ett tag och har kommit hem nu och duschat. Kollar Tv och imorgon är det skola som vanligt!