¦ Stallet >> Vardag

en skoldag på böke

Klockan ringer kl lite i 6 på morgonen för att vi ska hinna fixa oss innan första bussen går tio i sju. Bytar buss i Svedala och är i stallet ca 20-15 i åtta. 
 
Brukar släppa ut våra tre (Joe, Soppan och Spirit) då innan vi börjar skolan så det kommer ut ca tio i åtta på morgonen. Då har de redan fått sitt morgonfoder ca kl 7 eller nått sånt. 
 
Kl 8 börjar vi vanligast. och det roligaste blir väll om jag tar en dag vi rider på? Typ idag?
 
Okej, så kl 8 har vi samling i nya runda stallet för vi ska ha morgonstalltjänst. Går igenom vad som ska göras och ca 5 över åtta har vissa fått speciella uppgifter att göra, vi andra börjar släppa ut hästarna i hagordningen början bakifrån. När alla hästar är ute är det bara att börja mocka alla boxar som ska mockas, efter det hjälper man till att fylla höpåsar till skolhästarna, vattnat stallgången och sopa den och sånt. Ibland har man extrauppgifter att gör aosm t.ex medicinering till någon häst eller rensa avlopp. Ca kl 9 brukar vi vara klara med alla tre stallen och har krattat yttersidan och då har vi samling igen. På mpndagar har vi ridning på förmiddagen och den första gruppen börjar rida kl halv nio. Vi är fyra grupper och går på ett rullande schema och man får ta in sin häst och fixa 30 minuter innan man rider, alltså rider man halv nio har man ingen morgonstalltjänst. Sen rider alla grupper 45 minuter var så nästa grupp börjar kvart över nio och tredje gruppen tio osv. Har man ingen ridning och stalltjänsten är slut har man håla eller så går man till matten om man hinner. Det finns två mattehalvor och de flesta hinner gå på någon av dom men idag hann t.ex inte vår grupp (red kl 10) och då blir det lixom så inget att göra åt. 
 
När man ridit klart fixar man sin häst och släpper ut den, sen har man matte går man till den eller om den har slutat betyder det att det strax är lunchstalltjänst. Samling i nya runda och så går man igenom vad som ska göras då. Då fodras det typ bara och vattnas + sopar stallgångarna. På lunchstalltjänsten är inte sista ridgruppen med på. Det tar ca 20-30 minuter med lunchstalltjänsten och sen har vi lunch. Eller ja oftast har vi långt kvar innan lunch eftersom vi blir klara mycket tidgare än tänkt så vi får lunch/håla i ca 2h. 
 
Efter lunch har vi svenska i klassrummet i typ 1,5 timme. Efter svenskan har vi Naturbruk teori, där kan vi vara både i stalle toch göra något eller ha något teoretiskt i klassrummet. den lektionen varar i 1 timme och när vi är klara med den är kl typ 4 och det är då vår eftermiddagstalltjänst börjar. Har samling i nya runda och går igenom vad som ska göras och så börjar vi med resektive uppgifter. På eftermiddagen tar vi in alla hästar, fodrar, vattnar och sopar stallgångar samt krattar ytter och kanske gör nån extrauppgift. Ca halv fem är vi klara och då slutar vi! Eftersom vi har ridit och oftast mockat på lunchen kan man bara åka hem direkt.
 
Är det en dag vi inte rider så rider vi efter att vi slutat!
Hoppas ni fått ett hum av hur vår skoldag går till nu!


Postat av: ɑ n n i k ɑ

Söt bild!

2014-09-08 @ 22:11:26
http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: