¦ Andra Hästar >> Shopping >> Stallet >> Surprise >> Vardag

hööks + 2x häst

Först bar det av till Hööks för att handla upp mitt presentkort! Köpte ridbyxor, piketröja, kofta, lindor, hästgodis, ridvantar och mankam. 
 Köpte detta fast inte spooks-kofta utan helt vanligt grå, ridbyxorna hade en guldig liten platta baktill, godiset var smaken äpple/kanel och piken är något ljusare!
 
Väl i stallet fixade jag Kalninka och hoppade henne. Hon var superfin rakt igenom hela passet och traven går allt bättre och bättre. Galoppen håller jag på att jobba upp med henne och hon kan faktiskt galoppera superbra nu några varv! Hoppade lite oxer, kryss och rättuppstående med lite svängar och så, nått som hon inte alls är van vid. Skötte sig galant dock och allt så supernöjd över henne trots vägringar och rivningar. Trots allt mycket grön och hoppar bara för att få in rutin på henne!
 
Soppan hade vi sån enorm lust att hoppa så blev det lite hoppning där med. Hon var ganska lat och det gick faktiskt inget vidare. Hon var inte alls med mej och rent av seg. Kan ta på mig skullde där lite för att jag inte värmde upp henne till 100% kanske. Vägrade lite samt rev och var ganska tung i hoppet. Tror hon var lite ringrostig för har ju inte hoppat på ca 3 veckor. Men men, kan inte alltid gå bra!
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

fall out boy

Deras nya album <33333
 
Iaf skolan var bra idag, aerobic, lunch, projekt tid och utvecklingsamtal. Allt gick bra så i guess jag är nöjd. Stallet efter skolan och rida Soppan. Hon gick fint, övade på att få ut henne i hörnen samt galoppen men hon sprang bara iväg från arbetet. Hon var däremot superläcker i skritten och traven! Red osså Spirit lite och hennes sanna jag börjar komma fram! Satt nämligen på en pigg och taggad ponny, skänt att hon är sig själv igen. Red äben Kalinka en snabbis. Sen fångade jag och Rebecca mus men det gick inge bra för när vi fått upp den på ett tomt hyllplan så hoppade den på kanten av hinken och stirrade mej rakt i ansiktet och då blev jag rädd så kastade bort hinken och musen började hoppa runt och ja,och Rebecca skrek en stund haha.
 
Körd hem av Emma och Elins mamma så stannade jag till på triangeln och hämtade ut mina glasögon! Nu; kollar SPN!

¦ Photoshop >> Redigering >> Surprise >> Vardag

på sånt här humör idag

Orkar inte blogga nåt om koldagen riktigt då den bara bestod av ett kaotiskt aerobics-pass och fysik.. Kom hem sent då vi hade lite problem med cyklar och busskort men hemma var jag väl runt halv fyra dock satte jag mig vid datorn först runt kvart över då vi var och lämnade cyklarna på reparation o.s.v... 
 
Var på göra actions humör idag och då vi har en ny design som inte är åt det rosa hållet gör vi bilderna i en mer "ordinär" färgton och tyckte då det passade bra med några lite "vanligare" actions även om två av dem är lite utanför ramarna kanske!
 
Någon favorit?

¦ Surprise >> Vardag

congratulations if i’m following u

Var i skolan idag idag, och det var väl roligrre än vanligt. Kan säga att jag och L inte är världsbäst på skala och så, och kanske inte heller har riktigt någon större koll på planritningar.  I alla fall så vart det vldigt chill och vi skratade en del, åt även pizza med frändzen och så så skolan idag var t roliiiig.
 
Efter det bar det av till stallet. Var där själv då Emma haft studie dag och varit där tidigare så japp. Tog in alla hästar och sedan så tränsade jag Soppan då jag kännde för att rida barbacka. Hann typ inte ens komma ner till ridhuset innan hon var sig föjävligt åt ch var helskum. Kom upp på hästfan och tänkte börja rida men hästen hade andra planer och skyggade istället vid alla väggar.. Kom runt ett varv i ridhuset och sedan så spände hon sig och frustade och fnös. Värst var det vid bommarna och stöden fr där började hon stegra och hålla på.. Sen så skärpte hon väl till sig lite för resten av passet gick hon helt perfekt och underbart.
  
 

¦ Andra Hästar >> Gaby >> Videor

två underhållande videos

 
 
 

¦ Vardag

slänger in nått litet

Inget blogghumör idag inte. Skolan var ok och så haha inget märkvärdigt. Hemma och ska kolla serier och tja får se vad jag hittar på.
9B <3
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Blåsväder

Efter skolan stack jag till stallet och en kompis från klassen hänkade.

Red ut i blåsten, jag på Sup och hon på Dalton. Gick som det brukar gå och Soppan var som hon brukar va. De enda jobbiga var att vi typ blåste av hästarna. Väl i stallet blev vi hämtade runt halv sex av hennes mamma och så va jag hemma hos henne lite (de bor i ÖG) innan bussen gick. Deras hund är typ världens mysigaste, önskar jag hade en sån!

Påväg hem nu och blir väll serier hemma!


¦ Vardag

And then there were none

Hemma idag då jag helt enkelt inte mådde så värst bra... Ont i huvudet, halsen och öronen så förmobligen bara nån förskylning som är påväg. 
 
I alla fall så vaknade jag, chillade lite och sen gick jag upp och diskade. Kom på att mamma köpt gummiband till sånna loom-bracelets så jag hoppade på mainstreem tåget och satte mig och pillade lite med det ett tag. Spelade lite sims och sen gjorde jag lite fler armband - och nu kan jag inte sluta. Kollade även en J2 panel och sedan så ja, lite annat på YouTube.
 
 

¦ Kreativt >> Photoshop >> Vardag

småtips för photoshop

Om du vill markera flera områden och göra nått med dom (t.ex måla, sätta på skärpa..) och inte vill hålla på och göra det en och en, klicka på rutan med två rutor över varandra uppe så kan du markera fler områden samtidigt!
 
Lite svårt att sitta och komma ihåg många hexkoder så nästa gång när du valt din färg klicka på "Add to Swatches" så kommer din färg ploppa upp i en liten ruta till höger med andta färger och så kan du eydroppa samma färg igen!
 
Kanske du vill att något i bakrunden ska blir mer suddigt?  Välj droppen till vänster, storlek på penseln och hur "hårt" (mycket) den ska oskärpa på samma gång och måla över området du vill få oskarpt! (Gjorde mej oskarp)
 
Och sen kanske du vill göra nått skarpare? Gå på Filter- Sharpen- Smart Sharpen så kan du välja hur mycket du vill att den ska bli skarpare (välj lagret du vill ska bli skarpare). Samma tool finns under droppen och har en trekant som symbol och blurren kan du också gå genom detta hållet. Detta hållet ger dej mer möjliheter och är mer utförligt.
 
Snygga detaljer som skugga eller kanske att ordet lyser hittar du här. Dubbelklicka på lagret och välj vilken stil du vill ha på lagret. Klicka på t.ex "Color Overlay" så kommer lite fler valmöjligehter upp.
 
I många fall har man många lager och man vill sätta dom på samma lager. Håll in Ctrl + vänster klicka på musen på lagrena du vill sammafoga. Högerklicka på nått av de markerade lagrena och klicka på "Merge Layers" om du bara vill sammafoga de lagrena du markerade eller på "Merge Visible" om du vill att alla lager hamnar på Background.
 
Lite basic tips till PS-användare för att göra det lättare!

¦ Gaby >> Vardag >> Åsikter

Realgymnasiet i Malmö

 Emma tyckte jag skulle blogga mycket och en ide var att blogga om vår skola så tänkte kortfattat berätta lite om den!
 
Som sagt går jag på Realgymnasiet i Malmö och läser Djurvård. Skolan är ganska liten och det är ca 20-50 elever i varje klass/årskurs. Många olika stilar och individer men mest tjejer och få killar. 
 
Plus med skolan:
+ Man vågar vara sig själv och ha sin egna stil
+ Trevliga och engagerade lärare som är kunniga inom vad de lär ut
+ Mycket praktik uppdelat på ett bra sett
+ Finns möjlighet att läsa till många kurser och få högre utbildning
+ Försöker fixa resor och studiebesök samt förelärsningar till oss ofta
+ Matkort hehehe
+ Många vänner och alla i klassen/skolan är trevliga
+ Alla på skolan bryr sig väldigt mycket om djur och natur
+ Möjlighet till att ta med hund på skolan samt att det finns djur på skolan
+ Vi får vara med och bestämma i hur vi vill att vår undervisning ska gå till jättemycket
+ Lagom stora klasser/grupper
+ Skoldator, underlättar i arbetet
+ Lagom mycket läxor och inlämingar
+ Lagom långa dagar
 
Minus med skolan:
- Hmmm
- ........
- ????
- Ahh, alla trappor man måste gå i hela tiden
- Drygt med att vänta på sina chipp (nyckel så du kommer in i skolan)
 
Okej finns säkert nått mer men kommer inte på det nu haha. Ja, trivs som sagt superbra och vill gå till skolan och träffa alla kompisar och äta mat så man blir mätt. Ni kan kolla in mer om skolan på deras hemsida HÄR!
 

¦ Djur >> Vardag

your love washes over like a tidal wave

Skolan idag bestod av APL-snack, sköysel av djuren i djurrumen och föreläsning på eftermiddagen. En från Länstyrelsens Djurinspektör kom och föreläste om sitt jobb och man fick fråga frågor om djurlagar och bestämmelser och det hela var både lärorikt och intressant.
 
Hemma nu och ska kolla lite serier är tanken. Kanske spelar lite Sims eller rent av bloggar mer, har ganska stor lust att blogga nu!

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Inget klippetiklopp

Efter praktiken (red Nemo fast han va lite lila rolig idag) så åkte jag till stallet.

Ville ju dit trots ösregn för skulle börja klippa Soppan. Meeeeen the typical Julia ringer och säger att klippetiklopp är i Kristianstad... Såå inget klippetiklopp än tyvärr... Red därför Soppan barbacka i ridhuset och trimmade lite basic dressyr. Hon skötte sig perfekt som vanligt! 

Påväg hem nu och hemma blir det nog att kolla SPN!¦ Gif's >> Serier >> Vardag

Chasin' your pretty thoughts

Praktik idag och alla måndagar framöver för den delen. Tror ni har fått ett grepp om vad vi gör där hela dagarna (eller vad vi inte gör snarare) men kan väl förutom det vanliga tillägga att jag fick rida Viva och hon är ju inte min typ av häst för fem över men tillslut så gick det väll ända hyffsat bra. Hon måste bara ta och lugna ner sig lite först haha
 
fick även reda på at min fysik är flyttad till på fredag och att den ligger mella nhalv ett och tre i Malmö så nu slipper jag äntligen att pendla till Lund (fast det fanns många snygga boys där) så är det ändå skönt att inte komma hem så sent nån av dagarna lngre!
 
Kom hem och kollade lite i den nya Hööks katalogen medans jag åt tårta och efter det började jag kolla lite serier. Har kollat PLL och TO men orkar inte kolla TVD nu då jag tycker det har blivit ganska så dåligt... Ska dock ta och göra det nån annan gång innan nästa släpps I guess. Gabbi lär ju komma hem snart och då kollar vi nog nå' ep av SPN!
 

¦ Kreativt >> Outfits >> Vardag

N-no. No. Hell, no.

Okej, kass bloggning jag vet. Idag vart det soligt ute så jag, Gabbi och Clara bestämmde oss för att gå till stranden och V-hamnen runt ett. Var ute typ nån timma och så, snackade och fotade lite. Hela förmiddagen spelade vi sims och gjorde inte precis nåt intressant men sen runt tre skulle ändå några gäster komma öer så passade som sagt på att dra ut en sväng innan dem annlände. 
 
Åt middag och så, "firade" vår födelsedag lite sent och fick lite presenter. Åt sedan även tårta men spenderade typ all tid på mitt rum ändå, haha. Kollade på Kalle och chokladfabriken med lillasyrran och spelade lite nintendo med henne.
 
Och jo juste, har bytat design igen haha. Hoppas ni gillart'!
 
 

¦ Surprise >> Vardag

bra start på dagen

Vaknade och skulle skicka bilder till Emma från några dagar sen.
 
Loggar in på min mejl och läser lite andra mejl från några lärare och sen klickar jag in på ett Hööks-mejl om vinnare på deras resenciontävling. OCH VET NI VAD?? JAG VAR EN AV DE SOM VAN 1000kr PÅ HÖÖKS OMG JAG TYP BLEV SÅ HIMLA GLAD SÅ JA. De va typ det, sen skrapade jag en trisslott och van 10kr så då tyckte mamma och Sharon att jag ska spela lite mer så spelade lite lotto hehe. Annars så ska jag spela sims med Sharon nu, sen kommer pappa och några andra och firar vår födelsedag. Imorgon hämtaräven Morten Julias klippmaskin så blir det till att klippa Soppan och Dalton själva i veckan haha får se hur snyggt det blir!
 

¦ Surprise >> Vardag

vi ska baka chokladkaka? Vi bakar två

Okej, tog mig ett tag att komma på en rubrik så måste dra hem några nya till utkasten haha.
 
Imorse vaknade jag klockan sex, wäh. Kunde inte somna om men skulle ändå upp vid halv nio för att dra till stallet ungefär en timme senare. Åkte till stallet klockn halv tio och var där ungefär kvart över. Gick till stallet för det blåste asmycket så tog lite längre tid än planerat men men. 
 
Kom till stallet och började med att smörja typ allt och göra rent skydd och boots samt att jag plockade fram en grön-blå outfitt att ha då jag skulle rida ut med en tjej som var där och provred Lise. Red ut med henne och Soppan vart lite loj men galopperade på fint över hela gräsvägen. Blev en snabb liten tur och kom hem precis så att jag missade bussen men Mårten var snäll och körde mig till Jägers så jag kunde åka därifrån istället för att vänta i stallet typ 300 år.
 
Kom hem och spelade lite sims samt tvättade mina skor och städade och lite sånt.. Ska nu alldeles strax kolla SPN och sedan kolla ikapp de episoder av alla serier jag inte sätt än!
 
 

¦ Andra Hästar >> Shopping >> Surprise >> Vardag

brand new

Sååå skönt att sova ut länge idag!
 
Åkte till Triangel med mamma och fick hem en gul Fjällräven Kånken väska, beställde nya glasögon till mej och en body shop duschgel. Ska ta och kolla Glee, TO och TVD innan Sharon kommer hem tänkte jag.
 
Igår red jag ut barbacka med Emma på Soppan och så inget märkvärdigt. Red Viva på KRF och det gick faktisk mycket bättre än de andra gångerna så tycker om henne ganska mycket ni hihih.
Dagens inköp! Sharon fick osså en The Body Shop grej men det får hon se hihi
 
 

¦ Musik

Musik tips

 
 

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

remember when people choked on cinnamon to entertain the internet

Hallojsan alla mina fina vänner! Tänkte säga att detta inlägget kommer upp betydligt mycket senare än planerat men jag har faktist varit social med min mamma i typ två timmar! Drack lite te och snackade så det var ändå mysigt!
 
I alla fall så ska jag säga att jag vet om att jag inte bloggade igår men efter att ha gått upp klockan sex och sedan kommit hem klockan sju så är det otroligt jobbit att blogga när man måste kolla serier och gå och lägga sig tidigt.. Men idag är det ju fredag så kan var uppe hur länge som hälst och blogga!
 
Igår var det en normal dag på praktiken, red dock en ny ponny. Han heter Bay Lass och är en irländsk import. En mycket trevlig och ärlig häst som jobbade på väldigt fint i alla gångarter. Tyvärr var han väldigt lat men efter att jag tagit ett dressyrspö så gick det väldigt mycket bättre!
 
Efter det bar det av till stallet då Soppan skulle skos. Åkte dit med Emma och snackade och hon hade med sig sånt asgott bröd Elin och deras mamma bakat och två clementinder till mig då jag och Gabbi varit väldigt duktiga och glömt våra nudlar hemma. I alla fall så fick Soppan skor, dock var hovis sen nån timme för att hans mobil gått sönder och ja - det blev en massa klydd med det, men hon fick nya fina skor och vi snacakde ett tag och det gick ändå så pass fort att Emma och jag kunde ta sju bussen hem igen!
 
Kollade SPN och åt pannkakor samt att jag och Clara bombade varandra med asfula snaps och massa random storys, + att jag var på skratt humör och skrattade åt allt igår så det var en toppendag!
 
Idag. Vanlig dag på praktiken och äntligen är denna veckan över. Eller ja skolveckan i alla fall (helgen får gärana fortsätta länge), gillar ju inte praktik så mycket att jag vill ha den i block så har längtat tills idag, och det är ju fredag av det är mitt andra favorit ord på f, haha. 
 
Red ytterligare en ny ponny idag, Kadiki heter han. En vääldigt stark herre som inte gör nåt gratis. Jobbade han och han släppte jättefint och jättefort i både skritten och traven, dock kom ju problemet i galoppen där han dels inte ville ställa sig eller jobba. Sen fattade han ju fel galopp också så det var ju en liten nackdel för oss också. Men men, vi jobbade på och efter att han släppt i vänster galopp avrundade vi passet.
 
Kom hem runt fyra, precis som mamma så ja, diskade och packade upp mat och sen har vi bara snackat! Snart kommer Gabbi hem och då ska vi kolla SPN men fram tills dess ska jag göra ytterligare ett inlägg. Och bara för att tillägga, JISSES vad långt detta inlägget blev!
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

you’re the antidote to everything except for me

Jaha, bloggade visst inte igår heller...
 
Men Sharon drog ju gårdagens APL ganska bra. Stack till stallet och snckade lite med Zwiers nya medryttare + mamman och sen red jag Dalton och Lise. Hoppade lite men gick väll inget vidre med någon av dom. Soppan släppte jag i ridhuset ch busade runt och det tyckte hon var kul!
 
Idag så var det APL igen. Borstade ben, behandlade mugg, fyllde vatten, red och sorterade ryktpåsar. Red en D-ponny som heter Nemo idag. Red utan spö fört och han var så himla lat och stel och bara bet tag i bettet och var otroligt osamarbetsvillig. Hämtade spö och tjabbade lite med han och poff så gick han hur fint som hels! Verkligen klockrent i trav, skritten ville han mest ha huvet i vädret och galoppen var lite mer att jobba i men han lossnade ganska fint där med!
 
Hemma nu och ska kolla Hööks katalogen igen (fick dock inte hem den idag..), hunnit åta och kolla PLL!
Nemo!
 

¦ Surprise >> Vardag

omg kolla en pansarvagn!

Tredje dagen på praktiken idag då! Idag så borstade vi alla hästarnas ben vilket blir typ 80 stycken jätteleriga ben, puhh det var jobbigare än vad det låter. I sammband med att vi borstade bort all lera så kollade vi om dem hade mugg och behandlade de som hadee blivit drabbade. Skrev upp dem på en lista samt vilka ben som var infekterade. Efter det åt vi lunch (alltså tog det hela förmidagen, typ 4 timmar sammanlagt) och sedan red vi.
 
Jag red Picassola idag också och det gick jättebra. Bättre i galoppen idag än vad det gjorde igår men annars var hon lika fin i både skritten och traven som igår. Lite väl lat men det funkade fortfarande. 
 
Efter att vi ridit så blev det att vika teäcken och städa lite i typ ett förvaringsutrymme och sen fick vi gå! 
Och jo, på tal om rubriken så bör Gabbi verkligen googla hur pansarvagnar ser ut.. Det kom en traktor med släp som hin tydligen tyckte såg ut som en pansarvagn, haha. Jag började asgarva när den körde förbi hahah
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

en bra rubrik?

Igår var första dagen på praktiken. Roligt och så, Sharon har ju berättat redan.
 
Åkte till stallet efteråt och hade markarbete med Soppan. Lite galoppbommar som hon skötte galant, lite mer framåt om man kommer till bommar och sånt faktiskt.Blev något arg på henne för hon genade hemsk mycket genom hörnen i galoppen (när vi inte plockat fram allt) annars skötte hon sig. Hade även bommar i en solfjäder och hon brukar verkligen ta i där men igår var hon lite loj och tyckte inte hön behövde arbeta tydligen. Hade lite travbommar och förhöjda men både Lise och Soppan rev hela tiden och vi orkade inte hoppa av och sitt upp igen så när de alla hade trillat så travade vi över dem och nöjde oss.
 
Blev körd hem och kollade SPN hemma!
 
Idag var det upp tidigt igen och iväg till KRF. Bussen var försenad så kom ca 30 minuter försent.... Annars så skulle vi kolla alla shettisarnas ben och tvätta dem och se om de hade mugg. Efter ett missförstånd när alla hästar kommit ut skulle de in igen så hjälptes åt att samla in dom. Kan faktiskt säga att jag är glad över hur vår hage ser ut, KRF's hästar har HELA benen leriga + magen och shettisarna kan inte gå ut för de sjunker ner så långt i leran. Ska man gå i den får man lera upp till knäna. Så jag är tackas för vår hage! Kom ingen vart på att tvätta shettisarnas ben för de var så leriga och hade långt hovskägg så blir fortsättning på det imorgon. Fixade muggen på Diana och kollade Be Image ben om hon hade mugg. Sen fyllde vi vatten till alla hästarna som tog oss ett bra tag. Efter det testade vi om vi kunde rycka Toscas man men utan ryckkam gick det inte. Tog lunch ocg efter lunchen red vi vars en ponny!
 
Jag red en D-ponny som heter Viva. Riktig surtant i boxen men i ridningen blev hon ganksa trevlig. Hon hade lite mer tempo och egen motor, lite gunghäst-aktig när hon inte jobbade i form i början men efter mycket lösgörande blev hon riktigt fin i traven. Galoppen var hon lite lustig i för hon drog upp huvet, sänkte ryggen och började göra massa byten.... Visste inte hur jag skulle rida henne där riktigt men märkte efter mycket testande att sitta och bara hålla var lösningen för att hon inte skulle göra massa byten. Lite lustigt men så fort man tog lite i tygeln i galopp började hon byta och bara studsa så jag flög ju hejvilt på henne... Så tillslut fick jag till nån volt med en galopp så nöjde mej där. Travade och skrittade av och fixade ordning dem. Kollade allas hästar vatten och fyllde upp de som behövdes och sen smörjde vi några träns innan vi stack hem!
 
Nu när jag vistas med ridskolehästar märker jag hur stor skillnad det är mellan de och Soppan. De flesta av KRF's större ponnys och hästar (tyvärr) är hemskt sura i boxen. De har alltid nån lite olat eller slänger hemskt med huvet i ridning, kan inte stå still eller vill inte bli fångad. Det får mej att inse hur uppfostrad Soppan är, vi accepterar inte att hon trippar runt när vi fixar med henne, att hon går när vi sitter upp, inte vill bli fångad i hagen, surar i boxen eller kastar med huvet när man rider. Har Soppan en vana eller olat vi inte gillar tränar vi bort den så fort som möjligt, ridskolehästar (KRF's hästar för att inte dra alla över en kant) skiter ryttarna och ridlärarna nog lite i om hästen gör lite som den vill bara ingen kommer till skada tråkigt nog...
 
Hemma nu och har hunnit åta mellanmål, tvätta håret och diska! Och nu när jag ser hur långt inlägget blev ger jag mig själv en lite applåd hihi.
Viva!
 
 

¦ Djur >> Natur >> Vardag

are you for real?

haha bara realare fattar det där skämtet.
 
I alla fall så vart det första dagen på praktiken. Började med att vakna klockan fem och sedan gå upp klockan sex för att ta bussen klockan sju och komma till stallet klockan åtta. Kom dit och fick byta alla smutsiga schabrak samt städa i sadelkammaren och sopa läktarna. 
 
Efter det gjorde vi i ordning Marlene som jag sedan skrittade i 30 minuter då hon har varit halt en lång stund men ska börja sättas igång. Hon var snäll men ganksa pigg och frammåt plus att hon slängde något fruktansvärt mycket med huvudet. Alltså var den första dagen väldigt bra!
 
Runt ett var jag tvungen att åka till Lund för att ha fysik. På fysiken jobbade vi med atomen och dess kärna samt lite densiet, radie, volym och periodiska systemet. En del uppgifter vart lite klurigare än andra men jag klarade i alla fall flest uppgifter av oss alla, och då är jag inte så värst begåvad hah.
 
Kom hem runt kvart i sex och packade upp allt samt att jag precis ätit. Nu ska jag nog göra nåt kul i ps elelr fortsätta koda!
 

¦ Andra Hästar >> Surprise

my life is just a collection of poorly made decisions with alternative music playing in the background

Vissa bilder är tagna av bästa Emma!

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

uteritt och dressyr

Heldag i stallet idag med Emma.
 
Började med att rida ut med Zwier och Dalton till gräsvägen vid diket. Zwier var superpigg och stack med mej ordentligt i galoppen och när jag tog i han för att han skulle stanna så gasade han bara på mer. Tillslut fick jag dra i nödbromsen för att inte flyga i baken haha och sen efter den turen trippade han på och blev rädd för allt.
 
Sen red jag Soppan i ridhuset. Hon var jättefin i skritt och trav, lite sämre i ena varvet dock. Övade på skänkelvikningar i skritt och trav och det gick superbra. Galoppen är lite mer att jobba på, höll igång den ganska bra idag men hon genar massa genom hörnorna så det blir lixom så snäva svängar och inget man kan jobba henne i... Skulle ridit Kalinka och Spirit med men blev hemskt trött så orkade inte.
 
Efter deeeet, så fotade vi hästarna i hagen och smörjde träns och så innan vi stack till bussen. Ska fixa lite bilder och sen äta och kolla SPN!
Mina älsklingar.


¦ Surprise

ME WITNESSING THE BIRTH OF MY CHILD: nice


¦ Andra Hästar >> Gaby >> Vardag >> Åsikter

två ryttare att se upp till

Ett inlägg om två ryttare jag blir inspirerad av och ser upp till!
 
Rebecka Karlsson
Hon har två underbara unghästar som hon just nu utbildar. Hon är himla duktig och vet hur hon ska handskas med unga hjärnor och jag gillar att hon tar det så lugnt med och och inte pressar fram deras talang. Hon bloggar supermycket så det är en rolig blogg att följa och hon lägger upp mycket filmer från hoppträningar. Hon har också en äldre häst hon tävlar med. Kolla in hennes blogg HÄR eller klicka på bilden!
Bandit FX till vänster och Aelsa FX till höger.
 
Agnes Zedig
Hon rider sin C-ponny Vanilin och de passar verkligen bra ihop. Hos Agnes avgudar jag främst henes sits och följsamhet i hoppning. Vill verkligen kunna rida så fint i framtiden. Hon tävlar med sin ponny och lägger upp massa bilder på hennes och kompisen blogg som ni hittar HÄR eller om ni klickar på bilden!
Agnes och Vanilin.
 

¦ Djur >> Natur >> Vardag

I will defend my favorite band member faster than myself

Eftersom jag inte bloggat varken igår eller idag (och jag snart däckar) så drar jag dagarna lite snabbt i ett inlägg nu istället.
 
Igår var det skola som vanligt. Spelade innebandy på idrotten och jag kingade typ ut hela klassen, men bara typ. Efter det käkade vi på Pic-Nic och sedan vart det bara projekttid så jobbade lite med en debattartikel. Vädret var ju mer eller mindre på vår sida hela dagen, och solen sken faktiskt. ÄR DET INTE OTROLIGT?! I alla fall så bestämmde jag och Clara att vi skulle vandra runt lite efter plugget så blev först till att bara gå till Kronprinsen och kolla målarfärg men sen slutede vi ändå borta vid Stortorget.
 
Gick runt lite på stan, kollade främst inredning då båda är riktiga freaks när det gäller sånt. Clara kind off övertalade mig att behålla mitt blåa rum för det är "jag" och jag kan inget mer än hålla med henne. Så nu har jag ändrat planer och bestämmt mig för att ändast byta ut lite smått och gått för att göra rummet lite ljusare, för det är vad jag saknar, har jag kommit fram till. Efter det käkade vi hemma hos oss och snackade ett tag innan hon stack till sig igen. Gabbi kom hem och vi kollade lite SPN.
 
Idag åkte vi till KRF tunt 11 och kollade in lite hur dem har det på sin tillfälliga annläggning. Fick våra lappar påskrivna så på måndag börjar vår APL där.  Vid två kom vi hem igen och jag har pillat lite bland koder, css och html. Emellanåt har vi kollat SPN och bara gjort inget heh.
 
Hoppas ni har haft en liiiite mer intressant helg än vad jag har haft i alla fall, trotts att jag tycker min har varit kul. Imorgon planerar jag att städa mitt rum och fortsätta kolla lite inredning och dekorationer till mit rum!
 

¦ Outfits

en till outfit

Är på blogghumör och outfits är typ det jag vill göra haha

¦ Gaby >> Åsikter

dyrast på soppan

Tänkte skirva för och nackdelar med Soppan 3 dyraste utrustningar!
 
1. Santa Cruz (billigare variant av Celine)
Soppans sadel är en sådan. Svart, 17' (fast mer som 16,5') är en hoppsadel. Mycket skön och ger bra stöd i så som hoppning och dressyr. Kostar 7000 i nypris tror jag. Har inte hittat nått dåligt med den är haha! En stropp på ena sidan har dock gått sönder men ja haha. Passar många hästar och rider med den på fler hästar än Soppan. Den är permanentstoppad och vid. Tummen upp för denna sadeln!
 
2. Ogilvy padd
Soppans padd. Half pad är denna som är gjord för hoppsadlar. Den är gjord av memory foam och förmar sig efter var sadeln trycker. Använder alltid den och sadeln sitter om ännu bättre med padden. Lättar fint och så vart nu sadeln trycker åt. Kostar en del men värt sitt pris. 
 
3. PS of Sweden träns High Jump
Vårt kära träns som jag inte längre klara mig utan. Helt klart det bästa vi äger till Soppan. Mjukt läder, fina detaljer, snabbknäppe, vaggor, unik form och click-it pannband. Har verkligen gjort unerverk hos Soppan. Det breda nackstycket fördelar trycket och nu slipper hon spänningarna i nacken. Hon har blivit grymt fin på tränset och ja, ger det en puss varje gång jag är i stallet typ. Ena tygeln har dock gått sönder redan men eftersom den andra är hel och fin tror vi det är nått slarvfel. Kan tyckas kosta mycket men hade köpt det tusen gånger om efter hur Soppan blivit med det.
 
Kapitel två hehe.
Sadlar och träns jag önskar mig.
1. Bates InnoVa Cair dressyrsadel
2. PS of Sweden Flying Change (svart och lackad nogrimma)

¦ Outfits

Ponny outfit


¦ Gif's >> Vardag

Klagshamn RF

Idag ska jag och Sharon ta oss ut till KRF och förhoppningsvis få lite pappaer påskirvna till APL.
 
Soppan får där med vila idag med, så det blir en lite lugn vecka för henne. Annars får jag se vad jag hittar på, trots allt fint väder! Kännde att detta inlägget blev väldigt långt...
Även fått en fråga om hur man gör GIF's och har gjort ett inlägg om det tidigare så klikca HÄR om ni vill veta hur man gör!
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Bussbloggning

Efter skolan stack jag som sagt till stallet.

Red ut mes Emma och vi red på gräsvägen. Soppan var jätterädd för nått vid skjulet så hon typ stack iväg 3-4 gånger, skrämde upp Lise och allt men vi klarade oss! Blev lite galopp intervaller och Soppan var lat i början men sen fick hon upp tempot. Red hel och hade en stund kvar så Emma red Dalton och jag Zwier. Han var superbusig i galoppen hihihi söte. Sen stack vi hem och bloggar nu på bussen så jag slipper göra det hemma hehe även fast Emma suttit och gett mig massa tips att blogga om!

  

¦ Surprise >> Vardag

follow me to the dark

Dagen börjades med idrott på FairPlay. Träffade Henke från 9:an så snackade lite. Sen körde vi innebandy och vårt lag var endå grymt. Haha men jag sprang sönder mig men det känns bra att ha tränat idag!
 
Sen åt vi på Pic-Nic och enda lektionen i skolan var projekt tid. Skrev klart min novell och sen hade jag inget mer att göra så fick sticka hem. Vädret är ju lite finare idag så ska rida ut med ponnyn. Får se vad jag hittar på men tänker mig intervallträning och lite tempoväxling!
 
När jag kommer hem är det SPN marathon typ. Kollade samanlagt 6 episoder av någon serie igår wow vart tar mitt liv vägen.
Soppan när det var storm haha.

¦ Gif's >> Serier >> Vardag

sharon (like the fruit)

Idag var det en bra dag, trots det urusla vädret. Fick reda på våra betyg på svenska NP och jag fick A på alla tre delar så jag är såhäääär glad över det. Annars hade vi en rolig vikarie på engelskan, som gärna gick in och ändrade litei våra personliga brev på skämt så ja vi typ garvade haha.
 
Kom hem dygnsur och bestämmde att Soppan får en vilodag p.g.a vädret. Istället satt jag och vid datorn och kollade bloggar och lite sånt annat och nu har jag och Gabbi precis kollat klart fyra episoder av SPN!
 
something like this??
 

¦ Vardag

varför alla i sverige är eländiga

Anledning: vädret
 
Asså jag emigrerar till Florida snart. Om det inte regnar,REGNAR det och om det inte REGNARösregnar det och ja, så ser vädret i Sverige ut året runt.
 
Soppan får vila idag för vem vill till stallet när himlen gråter. Igår skrittade Emma henne i typ 5 min bara så ja, lugn vecka för henne. Ska kolla PLL och Glee och sen SPN. Yezz, är på dåligt humör pga vädret så blir nog inge mer bloggning från mej idag.

¦ Sharon >> Tumblr >> Vardag

are you a red light bc stop

På svenskan idag fortsatte vi på våra noveller och på matten fick vi tillbaka våra prov. Gick inte så hemskt som jag trodde det skulle gå så blev ändå rätt så nöjd!
 
Efter skolan satt jag hemma vid datorn ett tag och en träffade jag och Clara vid biblioteket. Sprang sedan två "varv" i slottsparken och kungsparken och det var jättehärligt! Vi har typ bestämmt oss för att göra det några gånger så japp, nyttigt för ig då vi bara äter skräpmat, bokstavligen talat!
 
Har suttit och läst sen jag kom hem och läste ut boken nu så måste beställa nya hah. När Gabbi kommer hem kollar vi nog SPN!
 
 
 

¦ Surprise >> Vardag

geggamojja

Idag var vi i skolan till lunch plus att vi åt och sedan fick vi sticka. Fick våra betyg för kusen som avslutades och jag fick ett C. Är nöjd med tanke på att jag endast läst kursen i två månader istället för sex som alla andra, så nu förväntar sig läraren typ ett A denna treminen så ska verkligen försöka!
 
Efter skolan åt vi på La Empanade med Tess och efter det gick vi runt lite på Hansa och kollade in på naturkompaniet och the body shop. Efter det drog vi till oss och strax därpå åkte Tess och jag till stallet. Eller ja, Tess bor på vägen så vi tar samma buss haha! 
 
Bestämmde mig trotts duggregnet at rida ut så joag och Soppan (eller ja Soppan i alla fall) jobbade på i geggan. Hon fick bära upp sig riktigt ordentligt och hon skötte sig huuur fint som helst. Dessutom var hon riktigt pigg och studsade och reste sig en hel del haha, min lilla gurka ♥♥♥
 
Som ni ser så blev hon geggig ända upp till bogen för det stänkte så mycket när vi galloperade genom pölarna hehe. Och sen när jag skulle tränsa av så skakade hon på huvudet så luvan hamnade lite gulligt på henne hihi
 

¦ Gaby >> Vardag >> Åsikter

plus minus

Svar: Allt kring Soppan just nu går på 2050kr/mån. Då ingår halm, in/utsläpp alla dagar (även röda dagar), 9kg hö, 2kg hippo basic, kallhyra för boxen (500:-) och mockning varje dag (även röda dagar). Så just nu åker vi bara och rider henne och så, orkar vi inte åka dit någon dag gör det inget för hon får allt fixat.
 
Andra kostnader som tillkommer:
700:- skor (varannan månad)
800:- busskort/mån
+ vac ibland, kanske raspa tänder, ev vitamintillskott, nya täcken osv. 
 
Så ja det blir väll endå med alla omkostnader ca 3000kr/mån.
 
+/- med egen häst:
 
+ Nästan allt...
förutom...
- Man "måste" till hästen även fast det är dåligt väder (inte om man har full service såklart)
- Du tappar motivationen till att rida ibland men "måste" ändå sysselsätta hästen
- Det blir ofta sena kvällar och det tar mycket tid
- Ska du träna för tränare måste du ha nån som kör dig och hästen eller ha bil och transport själv samt betala träningen
- Hästen går inte alltid bra och det kan bli otroligt jobbigt att åka ut till hästen när man är i en period som det inte funkar
- Om hästen blir sjuk/halt osv är det inte kul
 
Annars är det andra superhärligt!

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Lionheart

Efter skolan åkte jag till stallet.

Klädde upp pärlan till en morot och satte på graman, silvertejpad tygel och ner i ridhuset för att trimma lite. Hon var superduktig mest hela tiden, sökte sig lång och låg mestadels av sig själv. Värmde upp som vanligt först med lösgörande i alla gångarter. Sen gjorde jag en övning (wow gabbi rider inte bara runt längre utan hon tränar faktist på något!!) och det gick ut på att gå in innanför spåret på en långsida och göra slänkelvikning ut, skritt på kortsidan och sen galopp nästa långsida fattad från skritt, ner i trav vid kortsidan och om igen. Gjorde det i båda varven och först satt inte galoppskänkeln riktigt men till slut fattade hon nästa perfekt från skritt. I ena varvet ville hon inte ta innerskänkeln och överställde I halsen jättemycket men det blev bättre. Red väll i ca 50 min eller nått för hon blev en pöl av svett hihi men hon får en guldstjärna idag! 

Sen fixade jag hennes stubb lite för den började lägga sig ner och så fixade jag alla saker och stack hem. På bussen nu och gissar på att vi ska kolla SPN hemma!


¦ Gif's >> Serier >> Vardag

a support group for people who started saying YAAAAAAS ironically and now can’t stop

Kom nyss hem från skolan. Hela dagen idag gick åt att introducera en ny kurs och att leta APL plats - alltså inget speciellt. Jag åco två andra åkte iväg för att testa en ny restaurang, Olivi heter den och maten var UNDERBAR. Man fick jättestora portioner så jag åt tyvärr inte upp hela men det var riktigt gott. Vi åt pasta med Carbonara men dem hade massa andra rätter ckså så det blir defenitivt till att äta där igen. 
 
Runt halv tre åkte jag till fysiken i Lund. Körde lite mjukstart med att kolla på någon film om atomer och nästa vecka kör vi igång på riktigt. 
 
Kom nyss hem och ska käka samt kolla youtube videor!
 
 

¦ Gif's >> Serier >> Stallet >> Vardag

i will do a lot of things but admitting im cold to my mum who told me to bring a jacket isn’t one of them

Just nu sitter jag och lyssnar på en underbar låt, Dazzle heter den. Är dock en remix men jag jag älskar deep bass låtar så..
 
Som ni säkert vet har det varit oväder i mer eller mindre hela Sverige och inte minst här. Tack Gud slapp vi snön men för fan vilka vindar det har varit! Igår var jag i stallet och red Soppan barbacka i ridhuset. Dum idé med tanke på att jag hade lite träningsverk men jag klarade mig. När jag väl kommit hem från alla kastvindar och satt med Gabbi framför laptoppen för att kolla på SPN sms:ade stallägaren och berättade att när hon och hennes man skulle ta in hästarna från hagen så skedde det en otroligt grej. Vi var så jäkla chockade allihopa alltså! Soppan hade flugit bakåt typ 2-3m, alltså LYFFT FRÅN FREAKING MARKEN. Inget hände med någon av hästarna eller människorna så när gaddarna lagts sig lite skrattade vi bara åt det. Men stackars ponny haha...
 
Idag har vi kollat 12 episoder a SPN och jag tror det blir några fler. Jag har läst i min underbara Fifity Shades Darker bok, den är så jäkla bra så jag fick tårar i ögnen och var tvungen att lägga den ifrån mig för att ta in alla ord haha!
 

¦ Andra Hästar >> Shopping >> Stallet >> Surprise >> Vardag

dagen efter födelsedagen

Bloggade inte igår för skolan, stallet och sen kom Ester hem till oss...
 
Iaf skolan var "chill" eller ja har enorm träningsverk i båda benen sen gympasset igår. Fick min skoldata och så. Tog bussen till stallet när det hunnit bli typ storm. Red Soppan i ridhuset barbacka med repgrimma. Övade lite basig på långa "tyglar" som att stanna och övergångar. Så fort jag inte hade all fokus på henne så fick vi börja om från början igen då hon tog sin frihe och "glömde" vad vi höll på med. Hon tror även att stanna betyder "gå in på mitten" som det såklart inte gör då övade på att ja, stanna där vi gjort halt.
 
Sen skrittade jag Spirran lite och Elin fick osså skritta henne lite när jag var med. Åkte hem, och väntade på att Ester skulle komma och så åt vi taccos och kollade tre episoder av SPN. Fick en Dean-figur från Ester som jag bär med mej haha och så fick vi säsong 1 på dvd tillsammans av henne. Sharon beställde en Samulet till mej hihih så väntar på att den ska komma. Mina glasögon borde komma snart och så av mamma fick jag en ny kudde och ska få mer sen när pappa och de andra kommer.
 
Idag återstår att se vad jag ska göra!
Dean-figuren fick jag och Sharon Sam och sen Samulet!

¦ Photoshop >> Vardag

I made a deal w/ the devil

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det vår födelsedag! *partyhattarna på* Slänger även in ett grattis till Nina som också fyller år idag! *blåser i en sån som rullar ut sig när man blåser i den*
 
Som vi sagt tidigare så blir vi 17år idag! Tiden går alldeles för fort... I alla fall så blev det god frukost idag, aka marrängsviss och choklad. Jag och Gabbi gav varandra lite presenter och av henne fick jag Justins The Key parfym, fast collectors edition samt duschkräm och något mer som tillhörde! Av mamma fick jag en kudde där det står Mrs. O'Brien och så ska vi få lite mer av henne sen *girig* Av pappa får vi när han kommer och Ester kommer ikväll hehe. Ska käka tacos och äta kaka och antagligen kolla någon film eller så hehe.
 
Skolan idag började med ett gym-pass på Nordic. Efter det hinkade vi i oss vars en hel SUB och cola och sist men inte minst hade vi projekttid. Gick därifrån ungefär vid två och kom hem runt halv tre. Började på min novell och den kommer nog bli rätt så bra. Anledningen till att detta inlägget är uppe så sent är för att det brallade ur och jag råkade trycka back space två gånger så att det inte sprades så japp hehe lagom glad. 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

Bloggade visst inte igår heller

Ups, kom hem från stallet och bloggade inte efteråt.
 
Men jag och Emma bytade hästar så red jag Lise och hon Soppan. Red ut på grusvägen och red där lite basic fram och tillbaka bara. Han med 20 över 5 bussen hem och fixade lite inför skolan som började idag.
 
Idag har jag varit i skolan och börjat plugget igen.Matte och svenska hade vi där vi jobbade med geometir och noveller och efter lunch hade vi engelska där vi kollade The Help som jag älskar. Ska hitta på nått nu hihi, typ kolla nått fint till Sharon för vi blir ju trots allt 17 år imorgon!

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

we belong way down below

Ja, precis som Sharon sagt, orkade inte blogga igår så gör ett snabbt inlägg nu!
 
Igår började vi med att fixa Kalinka och så visade jag fram henne. Dessvärre gick det inte så bra för hon rids aldrig av de som ska rida henne... Gjorde sedan film på henne i både dressyr och hoppning, hoppde ca 1m+ med henne som hon klarade galant. I dressyr har vi lite mer att jobba med.
 
Sen skulle jag osså rida Dalton och så ville jag hoppa Lise med. Lat som han är trillade jag av en gång för att han hoppade och jag inte var bered, dessutom satt jag barbacka och han tog ett megahopp över så ja. Lise var superduktig och vi hoppade bana med henne och ensatak hinder låg på 1m+ samt att de hade olika presseningar och tittiga föremål under/på sig!
 
Efter att de var färdiga tog vi in Soppan och Zwier i ridhuset och så fick de springa av sig. Lite spontant satte vi upp ett hinder och Soppan förvånade oss helt genom att hoppa 125cm + utan att tveka! Satt upp på Zwier i halsring och tog två skutt med och sen fick ha rådamp och bockade av mej haha supergulligt. Hans humör höll troligen i sig sen både Soppan och Zwier rejsade i hagen och bockade och hade sig (inga teken på obehag då hans öron var spikade framåt och jag kunde hoppa upp igen efteråt). Så ja, det var i stort sett dagen i stallet igår!
Sjukt stolt över min pärla <3

¦ Natur >> Vardag

"Fuck school", I say as I do all my homework and aim for A’s

Hallojsan alla vänner. Ledsen för att det inte blev någon bloggning igår.. Gjorde en film på Soppan för typ två dagar sedan men så ville inte ljudet funka sen när den väl var på YT så blev ganska sur, vilket höll i sig några dagar.. 
 
Igår var vi i stallet hela dagen så när vi väl kom hem var jag astrött och orkade inte blogga. Dessutom satt vi bänkade framför SPN resten av kvällen också så det var ju liiiite svårt att slita sig.. Soppan löshoppades några språng och slog sitt höjdrekord som vi är lite oense om.. 125+ var det i alla fall! 
 
Idag är det inte min dag att åka till hästen så det gör Gabbi senare. Själv ska jag sucka för att skolan börjar imorgon, men redan idag lider jag med er som börjat! På fredag blir jag ett år äldre (gråter) så det är väl något som är lite roligt, kanske i alla fall haha..
 
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

snart kör vi till danmark

Bar av till stallet vid tolv för att rida Soppan. Hoppade lite i ridhuset både med sadel och barbacka. Gick bra tycker jag, nog med att ena tygeln gått sönder så fick knyta fast den haha! Hon fick även inviga sin hals idag vi köpt. 
 
Sen fixade jag mina ridgrejer för skulle till dom som har Müsli och Mira hos sej innan de säljs och jag skulle rida Musslan idag till annonsfilm. Det var ett kärt återseende för gillade trots allt henne. Gick sådär, fick förvarningar om att hon kan sticka men det gjorde hon aldrig. Hon hade dock problem med att slappna av och gjorde allt för att springa undan från arbetet. Ändrade lite skarphet på bettet till mildare då jag uppfattade det som att hon tyckte det var för skarpt och ville inte ta stöd. Blev faktiskt något bättre när vi gjorde det mildare. Ville ha dressyrspö att putta ut baken med då hon var hemskt stel i ena varvet men de hade inget och hon blev så otroligt pigg och helt frånvarande bara jag hade ett spö i handen. Hoppningen gick bättre och vi fick till några fina språng, höll på att flyga av en  gång med haha. 
 
Aja sen blev jag körd hem av Mathilda och fick vara gps läsare, och i en sväng var ni nära att komma till danmark haha men vi stannade på sveriges vatten. Kom hem och tja, skulle leta efter min stulna cykel då mamma trode de bara hade flyttat den. Well, de hade flyttat den men låset var även halvt kalabalikat. Cyklade hem, åt och gjorde film på Musslan sen kollade vi SPN. 
 
I bilden påväg hem fick jag "ni måste blogga mer" talet av M haha lovade ett inlägg idag men måste bli lite mer kretiva så kommer det kanske upp fler imorgon!
Musslan på den första från idag och Soppan på de två sista!

¦ Surprise >> Vardag

'why are you sitting in the dark' excuse you I've been sitting here all day and it got dark around me I did not choose this

Vaknade runt tio imorse och spelade sims fram tills det laggade. Hann spara och så så det var ingen fara, dessutom så var det ett ganska passande tillfälle det valde att lägga av för strax därpå åkte jag till stallet.
 
Blev lite hoppning i ridhuset med en rätt så pigg och taggad Soppa. Hon skätte sig underbart, hoppade allt utan att tveka och jobbade även på fint i traven när vi inte hoppade. Blev några skutt på typ 80-90cm som max. Nöjde mig efter typ 50min och skrittade av. 
 
Kollat lite SPN nu när jag kom hem, vet inte om jag vill kolla någon film elle rbara sitta vid yt men får se vad jag hittar på!
 
 

¦ Gaby >> Serier >> Videor

favorit fanvideos av SPN

Alltså finn ju såååå himmla många superöverfina men ni får mina 2 3 4 favoriter! Utan inbördes ordning.
 
 
Gråter floder när jag sern denna omg 
 
 
och denna är ju bara för mycket asså shieeett (spolier alert!!!) 
 

¦ Outfits

outfit till emma och elin

De har precis köpt schabraket men de har en speciell färg så trixade ihop en outfit till dom :p

¦ Spel

Lillith of Delacroix

Lillith, mäktig häxa från Delacroix klanen. Förutom magi, gillar hon att skriva och vara ute i naturen med sin hund, Castiel.
 

¦ Photoshop >> Redigering

hur vi redigerar våra bilder

Någon frågade om hur vi redigerar våra bilder, helt säker på att vi gjort flera sånna här inlägg men då jag har brist på annan att skriva och vi säkert fått nya läsare så gör jag ett till!
 
Vi kan börja med att båda använder oss av Photoshop CS6. Sharon har gjort så kallade actions (hur du gör en action kan du hitta HÄR) och sen får även jag dom till min data. Detta för att bilderna ska ha samma redigeringar så att bilderna på bloggen blir lite enhetliga. Man spelar upp actionen på bilden och sen förminskar vi bilderna till 800px (liggande bild) respektive 400px (stående bild) och sparar dom i PNG format. Kvaliten blir lite bättre då sen när vi laddar upp dom på bloggen.
 
Såhär ser det ut i PS innan något är gjort med bilden:
Efter redigering:
 
Såhär ser bilden ut innan redigering och förminskning:
Och efter redigering och förminskning:
Så, hoppas det har hjälpt er något!
 

¦ Photoshop >> Redigering >> Surprise

*turns into a tree to avoid responsibilities*

 

¦ Shopping >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Stallet och empan

Var först i stallet på morgonen. Red dressyr i ridhuset med dressyrsadel och hela paketet. Hon var fin men lite småstoig, berodde nog på att jag hade sporrar. Hade på snodden för en kort stund för att hjälpa henne ner i en djup form.

Åkte hem och stannade till på Hööks och Horze med Emma och Elin. Köpte inget men var rejält usgen haha...
När jag skulle cykla hem kunde jag inte det för min cykel hade blivit stulen japp kul. Kom hem och spelade sims, kollade SPN och cons. 
 
Vid fem stack jag och Ester till empan där jag köpte en skjorta på Carlings (favvobutik nommer 1) och sen "åt" vi redfellas smoothies. Har precis kommit hem och tyckte det skulle sitta bra med ett blogginlägg!
Pluttan idag, börjar jobba bort underhalsen i måttlig takt!

¦ Kreativt >> Sharon >> Stallet >> Tumblr >> Vardag

"Are you kidding me?" “No, im adulting you”

Könde att det var dags att få tummen ur ----- och kasta upp ett inlägg heh
 
Igår åkte jag till stallet vid tolv. Hjälpte till med att besiktiga en häst och kom därav igång lite senare än planerat. Slutade med att jag och Clara skrittade och travade runt lite i ridhuset. Soppn skötte sig bra, jobbade på helt ok och sökte sig lågt som blir allt vanligare nu för tiden! Kom hem vid fyra och kollade SPN och spelade lite sims.
 
På kvällen respektive natten dog jag av skratt i sängen när jag kollade en CON med Jensen och Misha, var tillslut tvungen att bara slå igen datorn och lägg den ifrån för att inte väcka alla (som jag gjorde ändå visade det sig). 
 
Idag har jag spelat sims, eller ja spelar typ lite nu också, ska visa bilder sen på vårt fina lilla hus, och så har vi kollat en EP av SPN och CON:en som jag aldrig kollade klart hehe.. Är fett sugen på godis nu också så om jag orkar springer jag ner till ICA, vilket jag troligen inte gör haha 
 
 
 

¦ Outfits >> Vardag

skänk till de behövande

Kollade Eskadrons NICI kollektion för vintern 2014 igår... alltså sååå fin, precis i min smak. Den gula färgen och den stora gulliga loggan och lindor med prickar på. Soppan skulle bli sockersöt med en outfit därifrån!
Allt går att hitta HÄÄR.

¦ Serier >> Vardag

If you ain't fucking me, financing me or feeding me, you can fuck off

 Gott nytt år alla underbara! 
 
Har inte riktigt bloggat nåt vidare de senaste dagarna.. brist på något intresannt att blogga om då jag inte varit i stallet och jag medst suttit och degat i sängen eller vid min andra dator så... 
 
Var uppe sent igår (idag) så vaknade inte förrens först 11 och sen så har jag och Gabbi bara kollat serier hela dagen så ja, inget speciellt precis. Vet inte vem som ska till stallet imorgon men får se om jag kommer på nåt att blogga om jag är den som stannar hemma - eller rättare sagt, jag SKA komma på något att blogga om hah.
 
 

¦ Surprise >> Vardag

what ever you do, do it good

Page 1 av 365 då!
 
Idag var det typ chill, var bara hemma och latade mej och tog en promenix till straden med mamma. Soppan fick vila idag, imorgon kommer vet för att besiktiga en häst så han ska kolla på Soppans mystiska fläck i pannan. Annars så börjar skolan om typ en veckan... suck. Fyller år om typ 1 vecka med jaop. 

¦ Gaby >> Åsikter

svar om ps träns

Svar: Alltså det är lite svårt att säga i vårt fall då vi flyttade henne hem i samma veva där hon direkt trivdes bättre hemma. Men vi tror att det har gjort mycket för i början var hon väldigt svår att jobba, lite hård i munnen och ville inte ta stöd. Då hon innan har haft problem med att ha spänningar vid nacken och blivit väldigt motvillig i ridning av detta så tror vi tränset har hjälpt henne och långsamt utgämnat trycker över nacken. Långsamt började hon söka sig ner själv och är nu väääldigt lätt i handen och jobbar med hela kroppen, tar superfint stöd och har inga svårigheter med formen, slängre inte med huvet eller är hård i munnen på något sätt. Så jo, nu när jag beskriver det såhär så tror jag absolut det har hjälpt henne! Tack för din fråga!
 

¦ Photoshop >> Vardag

GOTT NYTT ÅR

Önskar vi på leggohouse!