¦ Andra Hästar >> Djur >> Stallet >> Surprise >> Vardag

igår

Igår bloggade jag inte haha...
 
Men min kompis var med till stallet så red vi ut på gräsvägen precis bakom stallet. Min kompis red Soppan och jag Zwier. Båda hästarna tyckte det var lajbans att få vara ute i snön och var helt allmänt galna. Zwier stcka iväg i galopp bara sådär från skritt typ 5 gånger och sen ville han knappt sakta av haha! Söte, syntes att han behövde springa av sig. Soppan tyckte osså det var kul och stack hon med.
 
Åkte hem sen och åt pizza sen så blev Della hämtad.
 
Idag så vaknade jag och så tog jag och mamma Misha till veterinären för han skulle kastreras. Gick som smort allt, fast han fick leta efter den ena kulan för den hade inte ploppat ut än hihi. Sen fick han örontattuering och så gick vi hem. Nu ligger han i sin lilla filt och vi väntar på att han ska vakna!

¦ Kreativt >> Vardag

i’m closer to the age 20 than 10 this isn’t good

På morgonen kom en kompis öve dock åkte hon och Gabbi till stallet för att rida , så jag och mamma blev hemma ensamma.. i typ en timme för då bestämmde jag och Ester oss för att gå på stan och kolla in mellandags rean. 
 
Gick runt i kylan ett tag, såg en fruktansvärt snygg kile som vi båda började gråta över och sist men inte minst gick vi till SciFi bokhandeln för att fangirla. Köpte mig ett par svarta jeans på rean och en SPN kalender att hänga upp på väggen i all evighet (även fast den bara gäller 2k15 men men) 
 
Kom hem, möttes av några av mammas vänner. Gjorde mig en kopp chai och ska nog kolla någon film!
 
 
 

¦ Natur >> Surprise

u ever hear someone’s opinion and feel like you need to lie down

Segade hela morgonen men har kollat SPN, cons och sånt plus att jag tumblrat lite också!
 
Efter det åkte jag till stallet med Emma och Elin och där red vi alla i ridhuset och så fick Soppan inviga sin nya box. Hon såg så söt och nöjd ut när hon tuggade på höet med huvude utanför boxen. Blev ingen avancerad eller lång ridtur utan red mest igenom henne i alla gångarter. Hon skötte sig super som vanlig och var väldigt lätt i handen idag! Blev klara ganska tidigt så satt och snackade i sadelkammaren ett bra tag och efter det fortsatte vi att snacka hela vägen hem. Alltid trevligt med sällskap hehe
 

¦ Gaby >> Tumblr >> Vardag

fave quote

Mina 5 favorit quotes!
Okej, så jag kunde inte välja 5 heheh
 

¦ Andra Hästar >> Djur >> Kreativt >> Surprise >> Vardag >> Videor

2014

Tänkte skriva lite om hur vårt (mitt) år har varit då det är många som gör det och det blir lite som en summering.
 
Januari:
Vi fyllde 16 år, Soppan var i trim och vi slog vårt höjdrekord på 115cm!
4;de januari 2014.
 
Februari:
Soppan reds på och var fin, vi var i London och shoppade loss och det kom massa nya hästar i ett svep och vi red in ett flertal den månaden.
18;de februari, rider in en av unghästarna Athena.
 
Mars:
Vi firade 2 år i ÖG, vår katt Kenzo fick avlivas och allt gick väll som smort med Soppan. 
RIP finaste katten ♥
 
April:
Hade äntligen lyckats samla tillräckligt många videos till failvideon så den blev gjord och Soppan var en klump och fastnade i skottkärran och fick ett sår på innerknät.
Failvideon!
 
Maj:
Firade ett år med Soppan, var på en underbar klassresa, Zeus föddes och Soppan släpptes på bete med Jessie och Spirit!
9;de maj, ett år med Soppan.
 
Juni:
Tog det lite sommarlugnt med Soppan, fick Vinnie till betet och utbildade henne, fick Misha och var på vår andra 1D konsär.
26;e juni, första uteritten med Vinne på betet.
 
Juli:
Sommarjobbade, var på FHS och red Soppan när det inte var fööör varmt. Soppan ville inte riktigt jobba när vi väl bad om det och Sarah fick komma ut och massera henne för hon var lite väl envis. Var uppe hos Ester i sommartugan några dagar.
En bild från FHS.
 
Augusti:
Soppan var lite sisådär, skodde av henne för att testa hur det skulle gå utan skor, var med på betets egna lilla tävling och kom på tredje plats samt att vi började på böke och tog med oss Soppan och Joe dit.
17;de augusti då vi kom trea i den lilla tävlingen!
 
September:
Soppan gick det sådär med då träningarna var fel uppbyggda för henne och så var hon oskodd. Gick i skolan och red Joe och Soppan.
20;de september, rider Joe i paddocken på böke.
 
Oktober:
Fick hem vårt PS träns, Soppan var fortfarande oskodd och det gick inte bra på träningarna. Blev pickade på av olika folk på skolan ang Soppan osv. Bestämde oss för att byta skola. Klydd med Soppan uppstod osså och vi stod mellan att köpa henne eller att hon säljs. Skodde henne även igen då det inte gick att ha henne barfota.
4;de oktober, första gången med PS tränset.
 
November:
Flyttade Soppan hem till ÖG och det började gå bättre när vi fick göra som vi ville. Vi köpte Soppan och Sharon bytade skola men jag gick kvar på böke.
15;de november hemma i ÖG.
 
December:
Jag började skolan igen denna gången på Real, Soppan känns och är superfin och allt går bra med allt. 
Hera och Misha i en jul-photoshoot.
 
Genom hela året har vi såklart även ridit försäljningshästar och Zwier när vi hunnit, varit med familj och vänner och hittat på allt möjligt!
 
Får se vad 2015 har att bjuda på!
 
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

lasta pasta soppan loppan

Ider på vad man ska göra med ponnyn tar slut såhär på långre lov så blev till att last träna henne, något som hon trotts allt behöver!
 
Började med mellanväggen helt breddad och så lockade jag med en hink med mat. Hon tycker det är helt ok att stå med frambenen på rampen men sen bara tvärvägrar hon att gå upp mer. Trotts att mna lockar med morötter och foder så kan hon bara stå och pausa på rampen med frambenen. Det är ingen ide att änns hålla hårt i grimmskaftet för då börjar hon backa. Så min första plan var bara att försöka locka upp henne och bara vänta på att hon blir utträkad. Hon tog ofta ett steg upp och så fick hon en bit morot och så börjar hon direkt backa ner igen. Detta trotts att mellanväggen var helt breddad. Elin och Emma var snälla och hjälpte mig och så fick jag ta hjälp av ett dressyrspö och bara nudda bakbenen med så gick hon upp. Krävs bara mer än två och ett dressyrspö så går hon upp helt med mellanväggen i men redan efter 2 sekunder vill hon rusa ut igen och börjar trippa med bakbenen. Slutade efter att hon gått upp några gånger så att man hade kunnat stänga bakbommen men gjorde inte det idag utan tar det nästa gång!
 
Sen red jag Kalinka lite som inte gick så bra som hon brukar men ja. Mockade Soppans boc och sen hänkade jag med Elin och Emma till hööks och horze! 
Har lite ider om blogginlägg då en viss kompis vill att vi bloggar mer (hmm kän dej träffad Ester) så ska se om jag kan påbörja något idag!

¦ Sharon >> Åsikter

10 saker som gör mig glad

 
1. Soppan
Hon är helt utan tvekan det som gör mig mest glad och lycklig. Det är henne jag kan gå till om jag behöver, för hon finns alltid där. Det är hon som kompletterar mig, gör mig trygg. Utan henne hade hade jag inte haft underbara minnen och utan henne hade mitt hjärta varit tomt. Världens finaste ponny ♥
 
2. Serier
Med serier kommer så mycket mer än bara själva serien. Intervjuer, fangirling, och snygga skådisar, föreblider och GLÄDJE. Jag har tre favoritserier som jag aldrig kommer sluta följa även om de slutar tänker jag kolla om dem, en gång i veckan som om de fortfarande var igång, bc that's how loyal I am.
 
3. Musik
Säg mig, vad hade vi gjort utan musik? Kan typ inte ens beskriva hur viktigt musik är i mitt liv, jag lyssnar konstant på musik, (förutom när jag kollar på serier eller intervjuer haha) een asså annars så spelas det alltid musik från mitt rum. Musik är magiskt, det kan liksom får fram sånna otroligt mäktiga kännslor som man bara what
 
4. Fotografera
Visst, jag kan vara lite lat med att komma igång men när jag fått tummer ur röven så älskar jag det haha! Särskilt om bilderna blir bra eller bara det ligger en historia bakom bilderna så är jag mer än nöjd. 
 
5. Redigera
Allt som har med redigering, photoshopping, videoredigering eller kodning påverkar mig as mycket när det gäller vad jag tycker är kul och underhållande. Kan sitta i dagar med designer. Älskar att bara rediger en bild hit och dit, göra actions eller testa nya grejer i ps. Lite seg med att redigera videor men när jag väl har en ide så brukar det tillslut bli bra det också!
 
6. Familjen & kompisarna 
Typ ett "såklart". Delar så mycket minnen med familjen, och särskilt med mina två vänner som stått mig närmast. Underbara sommrar som jag ALDRIG kommer glömma ♥
 
7. Tumblr
Asså bara titta på våra rubriker? Kärlek till alla på tumblr och främst till skaparen. Vissa posts får mig att garva sönder och tänk på alla gifs ahhhhh
 
8. Youtube
Vad hade jag gjort utan youtube? Varit social antagligen men asså, alla cons, intervjuer och youtubers. Lättaste sättet att fördriva tiden med.
 
9. Te
Jag älskar att dricka te. Typ när som helst kan ni hitta mig med en stor tekopp i famnen. Särskilt när det är kallt och regnigt ute, med en filt och laptopen, serier och kakor vid sian om!
 
10. Min dator
Min stationära dator är livet. Klarar mig inte länge utan den då jag föredrar att göra allt på stationära datorer. Förenklar livet heh
 
Btw detta inlägget är ängat åt Ester som antagligen har tråkit för hon tjatade på att vi bloggar  för lite :*
 

¦ Surprise

sorry i only date pokemon masters

 

¦ Surprise

sometimes I think I’m better than everyone else but then I remember I am

 

¦ Surprise

*gets absolutely nothing done* well time for a break


¦ Surprise

Say one word. One word, and I’m yours. ORTHODONTIST


¦ Surprise >> Vardag

calcium more like coolcium haha drink ur milk kids

Idag bar det först av till Eko, hööks och horze och sedan tog vi 12 bussen till stallet. 
 
Fick gå det då det var isigt och man inte hade kunnat cykla och därmed tog det lite längre tid innan vi kom till stallet. Hade dessutom lite problem med att bestämma oss för var vi ville rida men tillslut hittade vi en bit av en äng som vi snodde lite haha. I vilket vall som så broddade vi Soppan och begav oss ut. Ridpasset gick helt ok. Red inte så länge och Soppan var rätt så pigg och okoncentrerad men men, det kan ju inte alltid gå perfekt!
 
Sitter här bredvid min baby sis som kollar på nåt program på min stationära (<3<3<3<3<) medans jag har fåt redigera bilderna på min laptop (</3</3</3</3). Ni förstår inte hur mycket jag avskyr att arbeta på laptop haha, Stationära datorer ska det vara!
 
 

¦ Shopping >> Stallet >> Surprise >> Vardag

det var kallt

Först tog vi en runda till Jägers och inhandlade dressyrspö, sporrar och broddar. 
 
Kom till stallet och Soppan fick på sig en rosa outfit! Visste inte riktigt vart vi skulle rida men red på ett gräsfält inte så långt ifrån. Sharon red först så sen när jag red var hon redan uppvärmd. Men energin var fortfarande kvar och hon visste inte hur hon skulle göra med den. Hon var för pigg för att vilja arbeta i form en längre stund och tyckte snön var liiite jobbig att gå i. Släppte henne lite i galoppen men det gör inte sån nytta om hon rejsar mot sig själv. Iaf så när vi skulle hem så var ju hela vägen nerfryst med massa is och det är ju lite sisådär att gå på is och Soppan stressade verkligen hem och ville inte gå långsamt. Dessvärre har vars ett broddhål i framskorna blivit snett så får inte i nån brodd där. Annars var hon fin, men pigg och ville bara springa fort fort.
 
Hemma nu och fått lite paket av pappa för de är här.

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

craycray soppan

Åkte till stallet vid tre med Emma och Elin.
 
Tanken var att rida ut men för säkerhetskull tog vi bara gräsvägen precis bakom stallet. Gjorde rätt för Elin fick snabbt hoppa av Dalton (tog inte Lise för hon är pigg redan utan snö men Dalton är typ överlat) men han var ju mest galen av alla haha! Soppan tyckte bara det var otroligt roligt och stegrade och hoppade överstora skutt! I traven så typ drog hon ner huvet och började studdsa. När jag vände mot Emma och Elin så hoppade hon typ rakt upp i luften och sen när hon landade så hoppade hon upp igen och hon visste typ inte vad hon skulle göra av sig själv. Sen fick vi rida hem för det var bara jag som kunde sitta på hästen haha. Men då fick Dalton damp och ville inte gå utan bara bocka och stegra så bytade med Elin men så nästan precis hemma blev jag arg på han för han tryckte in bogen i mig och då stegrade han så jag fick släppa taget och så for han ut på åkern. Han var lite förvvirad trotts att vi var vid hagen men han travade lite hit och dit. Fick tag i han hyfsat snabbt och så red vi inne haha. Soppan var duktig inne med. 
 
Fixade sedan henne och så fick hon på sig sitt vintertäcke för hon hade inte alls haft det varmt under 200g. Tja, sen stack vi hem! 
Och ja jag red barbacka hihi. Snyggt jag piffade upp hennes träns så hon blev lite reflex-rudolf!
 

¦ Natur

The year is 2060. iPhone 842 is released. The screen touches you


¦ Djur >> Natur

dogs deserve to live forever

 
 

¦ Natur >> Vardag

*wears the same outfit as yesterday* vintage

Snön har nu äntligen kommit till Malmö. Man hinner varken salta gatorna eller ploga vägarna och ingen har satt på vinterdäck heller. Folk gråter och skriker, tyvvär inte av glädje för det är halt ute och hälften av befolkningen ligger på sjukhuset med brutna armar och ben. 
 
DET KOM SNÖ IMORSE. Jag är så tacksam hahah. Tyvärr är cet dock vääääldigt halt ute så det tog sin tid at cykla till bussen imorse. Fixade till Jessie som vi passar åt Est och sen åkte jag hem igen. Det var verkligen såååå mycisgt att se snö överallt, till och med inne i stan. Kon hem klockan tolv, kollade lite yt och spelade och sen gick jag ut och fotade vid två. Håller på att redigera lite bilder, har ätit och så kom Erika över för att ses lite!
 
Kommer fler bilder i separata bilder!

¦ Djur >> Vardag

God jul och grattis!

Önskar er alla en god jul och grattis till min mamma och Louis som fyller år idag! *pallarinteskrivanåttmer*

¦ Vardag

svar

Svar: Jo det hade vi kunnat! Kan försöka hinna med imorgon när det blir lite julstädat =D

¦ Natur >> Stallet >> Surprise >> Vardag

My style is to rida ut i ösregn

Kom till stallet och så var en till tjej där så vi red ut tillsammans... I ösregn. 
 
Men men, Soppan var lika glad för det och jag hare trots allt regnkläder och red barbacka. Soppan har ju fått nöja sej med att vara inne ett bra tag nu så idag var hon pigg! Fick bestämma tempot själv i galoppen så det gick fort hihi. Sista galoppen så började hon skutta över vattenpölarna och sen när jag väl fick stopp på henne taktade hon som fan och taktade ut i åkern och allt. Red väll i ca 50min. När vi kom hem så fick hon på sig fleecetäcken istället för stalltäcket och sen på sitt regntäcke och ut i hagen igen. Städade sadelkammaren och flyttade in lite av våra saker i skåpet sen stack jag hem, sitter på bussen nu.
Älskling <3

¦ Djur

do penguins even have knees? what the fuck

 

¦ Surprise

hey date me, free 2 week trial


¦ Andra Hästar >> Photoshop >> Redigering >> Surprise

I'm the thirteenth labor of Hercules

Använda actions: All Fuzzy & Pink Prayer

¦ Kreativt >> Vardag

Look what they made, they made it for me

Hur man inte handlar biobiljetter:
Jag: Kan man köpa biljetter här?
Han: Jaja men!
Jag: Okej, tre till den där Tingeling grejen
Han: *ler* Till när?
Jag: Imorgon, svenskt tal och inte 3D.
Han: 12:20 eller 15:10?
Jag: 12:20
Han: Blir längst bak i mitten bra?
Jag: Japp
Han: *mumlar* Är några barn?
Jag: *tittar förvånat på honom* Vah??.. Om jag har barn?
Han: *asgarvar* Nej *hahah* Är några av biljetterna för barn?
Jag: Alla. *eller vah? fattar nada* Eller ja det beror på vad ni räknar som barn
Han: *skrattar till* under 12
Jag: Jaha men då är det bara en *heh*

Sen typ skrattade han och log typ hela tiden. Snacka om pinsamt. Poängen med den här lilla historien är att, om ni (som jag) är väldigt pinsamma i sig, välj då inte kassan med den snyggast killen utan ta typ en så oatraktiv människa som möjligt så att det inte blir mer pinsamt en nödvändigt..
 
Som ni märk så var jag och köpte biobiljetter till imorgon. Ska gå på bio med Laura och sen eventuellt åka skridskor, om vädret tillåter. Äta på typ BK eller Donken och typ vandra runt på stan, så det lär endå bli kul.
 
 

¦ Surprise >> Vardag

who wants to give up on society and go live in a treehouse with me

Felt like bloggin' såååååå 
 
Igår jaop. Första dagen på lovet, sov till typ 9 och så läste jag lite. Åkte till stallet klockan två typ och hoppade Soppan. Gick jättebra! Kanske gör film någon gång i veckan haha
 
Idag var vi och kollade på ett stall. Folket där var trevliga och så men tyvärr inget för oss... Har ju dock inte brottom alls att flytta så vi letar vidare tills vi hittar något vi trivs med!
 
 

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

lördag

Åkte först till bygg och foder med Ester och köpte Magnesium till Soppan och Ester köpte foder till Jäzzan.
 
Sen åkte vi till stallet vi skulle kolla på. Tyckte dessvärre inte om det så mycket så fortsätter lete efter annat stall som passar oss och Soppan bättre! Träffade dock på Elle som vi ju hade förrförra vintern som stod i stallet. Regnade som jag vet inte vad när vi gick dit så var typ genomblöta och sen väntade vi på bussen när de va storm typ så vi var helt säkra på att vi kommer få lunginflamation... Emma skrittade Soppan så hon slipper få träningsverk då vi inte han ut idag. 

¦ Gaby >> Vardag >> Åsikter

som ni många vet

Svar: Ja vi är för långa men tydligen inte förstora för han. Han tar absolut ingen skada av att vi rider han lite då och då (sällan äns en gång i veckan). Vi får rida han för ägaren och han behöver någon som kan rida igenom honom ibland. Han busar mer än gärna med oss ute och då han sällan blir riden ser ingen i stallet något problem med att en längre ryttare sitter upp på han ibland. Om du har problem med att vi rider han får du lösa det själv för ingen som faktiskt har något med det att göra tycks ha det.
 
Ha det bra!
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

3

Efter skolavslutningen så stack jag till stallet kl 1. På bussen var det värsta dramat mellan chafören och en mamma med två små barn och strax utanför Malmö kom en från skånetrafiken som skulle reda ut det haha, hela bussen bara wtf.
 
Iaf började såklart regna strax innan jag hätade in Soppan så blev till att rida inne. Innan det så julpyntade jag hennes box lite fint. Red barbacka i ridhuset och övade på lite allt möjligt dressyrigt. Skänkelvikningarna gick bra och galoppen lika så fast i traven var hon lite för ofokuserad och ville inte ha med baken riktigt. Red inte så länge för orkade inte tjabba med henne och så kände jag att det troligtvis var för att hon gått ganska hårt senaste dagarna så var inte mer än rätt mot henne. Efter ridpasset fick hon en banan och ett äpple!
 
Sen red jag Zwier. Började barbacka och det gick bra först han började trava själv och så men sen när jag la till skänklen så började han råbocka. Insåg ganska fort att det nog var för att han nylogen är klippt så hämtade sadeln istället och då gick det mycker bättre. Red han lite och tog några skutt och han var jätteduktig.
 
Sist ut var Joe som jag red barbacka. Han var lite tjafsig idag och när han inte vill som jag studsade han till. Men sen släppte det och han var mjuk och fin. I ena varvet i galoppen ville han inte ge med sig men han har alltid tyckt galoppen är lite klurig att jobba i.
 
Stack hem i lagon mycket regn och har nyss kommit hem!

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

sometimes when I close my eyes I can’t see

JULAVSLUTNING IDAG! WOOP WOOP LEDIGA YEEEEYYY
 
I alla fall så stack vi till skolan typ halv tio och sen hade vi lite "avslutning". Efter det gick vi och åt typ kvart över 11 och har typ precis kommit hem! Har tyvärr abslout inga ideér på vad jag vill göra, blir nog att kolla YT och kanske spela lite.. 
 
Igår var jag i stallet, red först Soppan och det gick helt ok, i alla fall efter att jag sa till henne för att hon tramsade sig. Då gick det bra haha. Red dressyr och övade på skänkelvikningar i traven och skritten samt lite galoppfattningar! Sedan komm Emma och då red vi ut, hon hade Joe och jag red Zwier. Han var pigg och busig och bockade en gång men vi båda klarade oss tillbaka med alla ben på rätt ställen.
 

¦ Surprise

gender: ugly


¦ Surprise >> Vardag

mat mat mat

Kom hem från skolan "nyss". Gjorde matteprov i skolan, stack till gustav med fränds och åt pizza, träffade Nalle från 9:an så snackade lite sen stack vi till bussen och skolan igen. Gick hem därifrån då jag inte har nån data så måste jobba hemifrån och det har jag precis gjort så nu kan jag blogga!
 
Sharon åkte till stallet och jag kollat foder till Soppan. På lördag ska vi åka och kolla på stall i Klagshamn. Ett hyfsa stort stall med eget ridhus och paddock och så ska där finnas en del att rida ut på! Får se hur det känns! Har som sgat ingen brådska att flytta från ÖG då vi får stå där tills vi hittar nått som passar oss och Soppan.
 
Medans det är vi i full jakt på bra foder till Soppan, Just nu får hon bara Hippo Basic 2kg om dagen + 9kg hö så vi letar efter nått bra basfoder. Krafft har ju ,ånga att välja på och har många återförsäljare. 
Enligt guiden i deras katalog ska dessa foder passa Soppan bäst:
Groov 125 är egentligen till de lite mer arbetande hästarna men de har högre protieinhalt och de skapar ju energi aka nått som Soppan behöver. Groov 90 är vi annars mest inne på och de är lite mer avanccerat än Grund som är som de hon får nu. Müslin har hon ju fått en gång innan men har något mer socker (vill ha så lite socker som möjligt i fodret) och mindre protein men de skapar ju mer energi... 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

hoppning av bana

Drar stallet lite fort idag! 
 
Emma, Elin och jag bestämde oss för att hoppa ponnysarna på lite bana. Sagt och gjort bygde vi upp en frän bana med 5 hinder! Hoppade lite olika svängar och så men blev mest en bana sen till slut. Gick bra, Soppan var fin och hoppade på trots att vi inte brukar hoppa bana. Blir ju liiiite svårt för henne där inne då och behöver ordentliga vägar men trots lite klur så hoppade hon fint! Hindrena låg på allt mellan 30cm till 1m så blev väldigt varierat! Sen bytade vi runt lite på hästarna så testade både Joe och Lise. Lise har en lustig teknik och Joe var typ explosiv men hoppade fint! Lite tittig för hindrena var lite annorlunda men hoppade på bra!
 
Såhär såg banan ut! Under röda hindret var det en lekskottkärra som lite titthinder, gula hindret var med halmbalar som hinderstöd och gröna hindret hade plaststolar som hinderstöd!
 

¦ Surprise >> Vardag

April fools prank: replace all of the sugar in your house with cocaine

Sådär, hemma från skolan äntligen!
 
Jobbade i djurrumen och åkte till granngårdem med en lärare och fem andra så dagen var chill. Redigerade några bilder och ska kolla YT videor och svara på kommentarer så hoppas ni har det lite roligare haha!
 
PROMO: Följ min och Gabbis nya häst-insta! Suprisetagram 
 
 

¦ Serier >> Vardag

"No I wouldn't do Fifty shades of any colour"

Jobbade i djurrummen idag, gick snabbt och smidig och vi fick gå runt ett, dock har jag ju fysik så stannade kvar i skolan och slösade på batteriet på min iphone i drygt en och en halv timme.. lite surt men jaja. På fysiken redivisade vi och läraren tyckte det var jättebra så hoppas nu at det blir ett högt betyg haha. Kom hem runt sex och har kollat lite youTube videor samt en ep av SPN. 
 
Imorgon ska Gabbi till stallet igen så jag hade egentligen tänkt dra till gymmet men åt andra sidan så har jag inget lås till ett skåp och då hade jag behövt köpa ett först och det pallar jag inte, så istället kanske jag bara går och köper ett lås och gymmar nån annan dag, hah
 
 
 
 
 
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
↑ The Vampire Diaries summary ↑ How accurate ↑
 

¦ Outfits >> Stallet >> Surprise >> Vardag

trickträning

Skolan idag var kul, var bara i djur rummen med Linn och K. Åt på Kolga där de var asgod mat.
 
Åkte till stallet vid två och hade bestämt mig för att träna löst med Soppan. Började träna på ett nytt trick, sätta hovarna på något förhöjt! Började med att själv sätta dit hennes ben och så fick hon godis.Sen började hon vifta med benet och stundvis skrapa på pallen. Hon satte totalt upp hoven självmant 2 gånger! Sen körde vi lite buga och hov och sen sprang hon efter mej lite. Efter det red jag i repgrimma och övade på röstkomandon som gick jättebra!
 
Blev körd hem av C och hennes mamma så kom hem vid fem
En ny outfit!

¦ Cute boys >> Serier >> Sharon >> Tumblr >> Vardag

if u can do liquid eyeliner u can do anything

Såndär tråkig dag idag. Solen har varit framme men jag har varit innomhus hela dagen så japp. Har bakta lite, annars bara suttit vid datron och ja, gjort inget.. Kollat lite SPN och typ youTube. Jo har skickat in min sista inlämmnign också så japp, lite produktiv har jag väl varit. 
 
Imorgon är det skola som vanligt, fysik så kommer hem sent. På tisdag är det också vanligt skoldag och så ska jag till stallet  sen är onsdag nån sån random avsluta allt påbörjat erbete-dag och på torsdag slutar vi! behöver verkligen lov nu så det passar bra hahaha.
 
 

¦ Kreativt >> Photoshop >> Shopping

Ny favoritfärg?

Åh jag har blivit såhääär kär i rosa! Eller asså älskar alla pastellfärger men just nu så sprängs huvudet med rosa! Önskar så att jag kunde göra om på mitt rum, dock innebär det byte av typ exakt allt.. inkl att jag måste måla om isåfall.. :'( 
Har ni någon favorit färg? 

¦ Redigering >> Stallet >> Surprise

" i don't understand that reference"

Igår kväll exploderade jag med design ideér vilket resluterade i att jag satt hela kvällen med designen. Långvarit och så, d¨jag först blev klar med den nu för drygt en timme sedan.. Är i alla fall jättenöjd själv, så hopps ni också gillar den!
 
Åkte till stallet klockan halv tolv. Det blåste ganska så rejält men jag tog mig fram till stallet, tog in ponnyn oh tränsade. Hade bestämt mig för att rida ut och det blev en ritt till Fuglie på ungeär 1,5h. Soppan, som idag var ett riktigt krutpaket, höll på galet mycket. Hon bockade så fort jag övertygande skänklade på och hon sprang för glatta livet i galoppen. Samt att hon reste sen nån gång och studsade allmänt mycket! Men i behåll kom vi tillbaka så jag är glad att hon är glad, min lilla pärla 
 
 
 

¦ Vardag

två bloggar

...som jag gillar att läsa! Denna gången inte sånna obvious bloggar från horsespot typ....
 
Första bloggen är MYEN.BLOGG.SE. Följer henne på DV och hon varierar sina inlägg och är en sjukt skicklig ryttare!
Snor en bild på henne och hennes ena medryttarponny! Klicka på bilden eller länken uppe för att komma till hennes blogg.
 
Andra bloggen är JOSSANAMIGO.BLOGG.SE. Följer henne för hon 1) följer massa serier 2) fotar + redigerar bilder grymt 3) älskr b&j och 4) hennes ridpass är roliga att läsa om för hennes ponny är så hemskt busig.
 
Bilden är snodd från hennes blogg. Klicka på bilden eller länken ovan för att komma till hennes blogg!
 

¦ Kreativt >> Vardag

Tävling hos rödsjörövare

Länk till inlägget så ni också kan vara med hittar ni HÄR!
 Och outfiten ovan är till hennes häst Tin-Tin! 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

stormen i stallet

Fick sluta kl 2 för vissa i klassen var tvunga att kunna ta sig hem innan stormen.
 
Tog tre bussen till stallet och snackade med tre andra från klassen som tar samma buss hem. Vär i ög så skulle jag och Emma cykla till stallet.... Hmm regnet vräkte ner och de var hårda pisksnärtar mot hela en + en stark vind... Aja kom fram lagom mycket senare helt genomblöta trots full utrustade för regn. Började med att ta in alla hästar för tyckte inte de skulle behöva stå i regnet. 
 
Sen löshoppade vi Lise och sen red jag Soppan och Emma Joe. Dressyrade med Soppan och det gick jättebra! Hon har typ hittat formen helt (lite när man ska putta ut henne så slår hon upp huvet) men annars går hon i en fin låg form och ställer sig superfint! Tränade på skänkelvikning som Sharon tränat med henne jättemycket och hon kan det jättefint i skritten nu! Tränade lite på det i traven med men där vill hon gärna glömma baken lite. Tränade galoppfattning från skritt i båda varven och det gick osså jättebra!
 
Sen så tog vi 6 bussen hem och är typ hemma nu.

¦ Photoshop >> Redigering

Photoshop tutorial: Adding snowflakes to a picture

Tänkte visa er hur man gör snöflingor på en bild i 20 steg med hjälp av penslar och oskärpa!
 
1. Öppna din bild som du vill redigera (Command + N eller Ctrl + N)
2. Ladda ner min pensel som du kommer behöva HÄR
3. Skapa ett nytt lager (Command + Shift + N eller Ctrl + Shift + N)
4. Välj din nedladdade pensel (B)
5. Öppna fönstret "Pensel" (F5)
6. Bocka för följande alternativ, Formdynamik, Spridning, Utjämning (förvald) och Överföring
7. Sätt följande inställnigar, se bilderna nedan
 
 
7. Sätt penselstorleken på ungefär 200px (varierar på bildens upplösning, men penseln ska vara liten)
8. Måla några drag i bakrunden tills du blir nöjd
9. Gör ett nytt lager (Command + Shift + N eller Ctrl + Shift + N)
10. Förstora penseln till ungeför 400px (dubbelt så mycket) och ta några tag jämt mot horisontlinjen i mitten av bilden
11. Gör ett nytt lager (Command + Shift + N eller Ctrl + Shift + N)
12. Förstora penseln med 200px igen
13. Dra ett tag längst fram i över bilden
14. Gör ett nytt lager (Command + Shift + N eller Ctrl + Shift + N)
15. Försora penseln igen, denna gången med ungefär 1400px
16. Dra några tag över hela bilden
 
Din bild borde nu likna den här och du borde ha fyra lager
 
17. Gör följande på lager 1 & 2
Markera lagret > Filter > Oskärpa > Gaussisk oskärpa
 
18. Ställ in följande på lager 1 & 2, se bilderna nedan 
 
19. Gör följande på lager 3 & 4
Markera lagret > Filter > Oskärpa > Rörelseoskärpa
 
20. Ställ in följande på lager 3 & 4, se bilderna nedan
 
Sådär, nu är allt klart!
 
OBS! Tänk på följande,
*Ställ in dina värden efter din bilds upplösning
*Hur många penseldrag du väljer att göra ger olika effekter på bilden, och det kan därför se olika ut från bild till bild!
 
Hoppas, ni kommer någonvart och förstår min usla förklaring!
 

¦ Djur >> Kreativt >> Natur

Shining through the lights


¦ Cute boys >> Serier >> Sharon >> Tumblr >> Vardag

my phone battery died faster than my dreams

 Fick min skoldator igår, och nu har jag då inte bara photoshop att pyssla i utan istället har jg typ 20+ adobe program att fördriva tiden med..
 
Skolan idag var som vanligt, hade dock projekttid istället för engelska så fick en del gjort, typ halva arbetet minst så det var ju bra. Var på gymmet igår också, träningsverk i magen men jag överlever. Åkte till stallet i orkanen och red Kalinka (som skötte sig jättefint) och busade med Soppa i ridhuset som hon verkade uppskatta. Hon bockade hejvilt och for runt med spetsade öron haha!
 
 

¦ Andra Hästar >> Vardag

kungar är ju mer komplicerat än politik

Kungar må vara ett intressant samtalsämne vid maten men nog är de mer kompicerat än politik...
 
Ja, skolan idag var som den brukar men E hade med sin såååå söööta hund Vasa. Han gillade att slicka rent mitt face. Annars vart vi bara i halvklass alla lektioner. Matten vart lite klurig idag en jag och Sharon utgör bästa teamet så klarade nästan hela uppgiften. Svenskan så jobbade jag lite skriftligt på min uppsatts jag skriver nu. 
 
Ups började skriva inlägget men sen kom livet emmelan så gör klart det nu.. Iaf pluggat lite, hämtat min mobil från lagning, lämnat den på lagning igen och kollat film. 

¦ Outfits

gabbis vinteroutfit

Jacka///Skor///Jeans///Tröja///Halsduk///Vantar///Ryggsäck///Pannband

¦ Stallet >> Vardag

i'm a new soul

Jaha, känner att bloggen lyst av min frånvarao så slänger in ett litet inlägg från tja de senaste händelserna.
 
Lördag; var nog hemma och inte gjorde nått speciellt tror jag. 
 
Söndag; åkte till stallet för en kompis skulle klippa Sarahs hästar. Han inte rida utan hjälpte till att klippa i några timmar istället. 
 
Måndag; var i skolan och höll hus i djur-rummen. Fick osså massa uppgifter att göra men skulle till stallet efter skolan. Han plugga i ca 1h i skolan innan kag tog bussen till stallet. Red ut själv med Soppan och hon var feg som hon brukar bli när hon är själv. Fick hoppa av två gånger och leda henne, hon slängde sig bakåt när jag ledde henne så typ flög med, frös flera gånger och påväg hem blev hon pissrädd för något vid träd-dungen så hon hoppade ut i åker och galopperade en bit men annars gick det bra. När jag kom hem pluggade jag.
 
Idag; var i skolan och så, var velt helt ok. Lite Disney-feeling och debatt om enäggstvillingar fyllde ut lunchen samt att jag tog hand om finkarna och vaktlarna i djur-rummet. På eftermiddan jobbade vi i grupp och gjorde checklistor för hur en bra APL-plats skulle vara. Påväg hem så skulle jag om Triangeln för att fixa mitt bank-kort (well, jag har ju kommit på koden men knappade in fel kod för många gånger så..) men måste tydligen ha nån tid där så blev inget av det. Men precis när jag kom så var där massa polisbilar och en hel skara folk som filmade för och då får jag syn på en polis som riktar pistolen mot stationen och så nån minut efter så springer typ 10 poliser med pistolerna i handen bort mot sjukhuset och tja där slutade det bi intressant.
Och så stöttar jag Connooorrr som kom ut igår <3

¦ Djur >> Kreativt >> Natur >> Surprise >> Vardag

carry on my waward son

 
 

¦ Cute boys >> Gif's >> Serier >> Sharon >> Tumblr >> Vardag

hey could you hold this for me a second *gives you my hand*

Hejsan svejsan alla fränds!
 
idag var det "ta igen kurser jag inte har läst" dagen i skolan a.k.a. vi var fyra pers från klassen som jobbade med sällskapsjdur 1 kursen. Efter det åkte jag till fysiken och då vi slutade lite tidigare kom jag hem runt 20 i sex. rigade i meg en portion pytt i panna och så har jag kollat SPN klipp på YT haha. 
 
Imorgon blir det stall, och dressyr för Soppans del, ska till gymmet på onsdag och boka PT och sen ska jag dit på fredag med Unge också! Ska nog ta och redigera lite bilder och slänga upp här för det är kul haha.
 
 
 

¦ Spel >> Vardag

the cold never bothered us anyway

Igår vart jag i stallet. Hoppade Soppan lite och det gick bra. Hon var snäll som vanligt. 
 
Imorse bestämmde jag för att göra en skoluppgift så den satt jag medi typ två timmar.. sedan har jag spelat sims och typ ja inget annat.. Stack med Ester till Emporia och gick runt och kollade lite köpte dock bara glass och Hubert's Lemonde haha.
 
Modellpojkar ♥♥
 

¦ Gif's >> Vardag

What are your hobbies? I like to read (text posts on tumblr)

Del 3 döda mig

¦ Gif's >> Vardag

all i have is low self esteem and good taste in music

Del 2 olidligt snygga

¦ Gif's >> Vardag

i wanna c u but ur not mine

Del 1 på mina babes

¦ Djur >> Kreativt >> Redigering >> Surprise

they'll either want to kill you, kiss you or be you


¦ Vardag

hur man glömder och kommer på sin kod

Idag var jag hemma men imorgon skrivs jag in på Real!
 
Känns som det börjar falla på plats nu. Tråkigt nog blir det ingen flytt till klågge då stallägaren säger upp stallet och alla hästar ska flyttas bort så vi är i full gång med att leta nytt stall. Förmodar ny flytt i början på nya året istället. Så kommer blir mycket kolla stall på helgerna. Dessutom närmar sig jul men pank som jag är har jag inga pengar till att köpa julklappar med.... Så lite så ligger det till, blev överlycklig för kom på min bank kod idag när jag handlade på Sharons kort så det var kinda en lättnad. Annars har jag kollat lite film, imorgon kommer hovis så ploppan får nya skor, jag skrivs in på skolan och ska till stallet. Sharon har varit i stallet igår och idag för jag var fler dagar i rad innan dess. Annars så kollar vi fortfarande SPN och blir klara med säsong 1 idag! Räknar med mycket plugg nästa vecka (mest hela tiden tills jag kommer ifatt) så kommer om möjligt bli ännu mindre bloggning för min del.

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

to watch a 40 minute episode under 20 minutes is my life goal

Sharons trevliga trafikregler del 1.
- Pumpa dina cyckeldäck för att slippa komma fram till din destination helt genomsvettig
- Om trafikljuset slår över till orange, gasa på för i helvete
- Stäng av de jävla helljusen om du möter en cyklist, för man blir bling i typ 0,000005 sekunder
Tack!
 
Drunknar u plugg och inlämningsuppgifter, prov och massa annat skolarbet så därav har bloggningen tyvär inte alls varit så bra.. Drar igenom dessa tre senaste dagarna lite snabbt och kortfattat.
 
Måndag: Mådde dåligt så gick hem strax innan lunch. Pluggade dock hela eftermiddan och kvällen.
 
Tisdag däremot var en rolig dag. Jag, Linn, C, och J skulle fixa leguanernas terrarium och C fick gå in. Först började det med att han slog huvudet i en gren och vi började asgarva, sedan hoppade en leguan på hans rygg och då kunde verkligen inte jag eller Linn hålla oss för skratt så vi typ rullade runt och grät haha. Pluggade hela kvällen här också... 
 
Idag: Skulle ha matteprov men efter lite komplikationer gjorde jag det inte och slutade därmed kl 1. Kom hem, bytte om och drog till stallet. Red Soppan, mycket dressyr och sidförande skänkelhjälper. Lite galopp bommar och travhoppning blev det! Hon blev lite smått irriterad när hon inte fattade och började studsa runt och springa iväg men tillslut gick det endå någorlunda bra! Nu ska jag fortsätta plugga, usch jag dör.
 
 

¦ Surprise >> Videor

you're my 2AM thoughts

Ny vid!