¦ Gaby >> Gif's >> Vardag

tråkigheter

Har ingen lust att blogga av olika anledningar. 
 
Kör ett inlägg idag men får se hur det blir i fortsättningen, känner att bloggen inte är prio ett just nu och att dela med mig av hästlivet bara slår tillbaka på en. Har dessutom inget att blogga om mer än Soppan men hon är den jag minst vill blogga om just nu tyvärr. Så ja, blir kanske något inlägg om något väldigt spännande händer annars så ska ni inte räkna med mej.

¦ Gaby >> Surprise

have you ever had to restart a song because you spaced out and weren’t appreciating it enough


¦ Gaby >> Stallet >> Surprise >> Vardag

home we'll go

Efter skolan följde Ester med till stallet för att fota! Hon fick sin present osså, en POP! Captain America!
 
Aja väl i stallet var det snabba ryck. Fick tvätta hennes bak för hon brunstar så allt är helt kladdigt. Klädde henne i en orange outfit nu passande till hösten. Red på lilla gräsängen men han inte rida så länge förrens Ester tyckte hon såg att hon nog var stel i höger bak. Travade på rakt spår och hon längde inte lika mycket som andra bak. Sträckte henne lite och då blev det något bättre så tog lite galopp bara sen travade jag av.
 
Hemma så böjde vi henne men det gav inget för tror det sitter i lårmuskel och Ester testade lite ryggövningar och hon vill inte helt använda bak. Nu när jag tänker efter så kommer jag osså på att när vi användes C's massagedelfin sist så tyckte hon det var superskönt att bli masserad där bak precis vid svansroten och på lårmuskeln och det var ju ett tag sedan vi använde den så kanske har kommit tillbaka? Iaf ska fråga om vi kan låna den så kör vi en omgång med den sen blir det nog kiropraktor. Dessutom red vi en ganska tuff runda i lördag och sen blev det vila två dagar på det.. Aja det löser sig!
 
Han klippa en halklapp på henne så nu är hon lite mindre fluffig osså innan vi skulle hem!
En bild från idag!

¦ Cute boys >> Gif's >> Sharon >> Vardag

illamående

Tjena. Tänkte uppdatera er lite om dagsläget.
 
I söndags var vi som sagt på hylliebadet. Det var kul, lite kallt i vattnet på äventyr men ruchikanorna var roliga, samt 80cm poolen som skiftade ljus och var varm. Efter några timmar i vattenet såg vi ut som russing och bestämde oss för att äta på Jensens Bøfhus på Emporia. Kom hem vid åtta ungefär.

Igår [måndag] var det skolfotografering på morgonen, eller ja hela dagen egentligen, men vår klass började med porträtt och så dir på morgonen. Mådde redan illa på morgonen, eller ja i helgen också för den delen, men pallrade mig ändå till skolan för bildernas skull. Stack dock efter klassfotot så kom väl hem vid nio igen. Sov, och ja måde bara allmänt bajs.

Idag var det nästan bara värre, mådde r*v. Har ätit lika mycket som en död person, sovit nässtintill lika mycket som en och bara varit ällmänt gräslig. För tillfället tvingar jag i mig mat, annars har jag inget att göra. Har väl inte motivationen till att göra något heller för den delen så det gör väl inget. 

 

¦ Gaby >> Gif's >> Vardag

kniv och gaffel

Okej så igår var vi först på hylliebadet med lillasyrran, sen åt vi på jensens och sen kollade vi skor till lillan till idrotten. Hemma vid typ 8 men kollade tv hihi. Var iaf en kul dag!
 
Idag var det skolfoto på morgonen. Stor klass på liten yta + tre hundar haha men det gick! Sen hade vi lite info om Borås och jag och Sharon ska dit olika veckor så blir perfa med Soppan så hon slipper sakna oss hihi. Annars så hänkade jag med två i klassen till jägers för att äta p¨å kniv och gaffel samt kolla ridhjälmar. Slutade med att inget blev köpt endå men maten var god!
 
Kom hem och sov hihi galet trött hela dagen idag...

¦ Musik >> Sharon

musik tips 28-09-2015


¦ Redigering >> Sharon >> Surprise

tag, you're it

 

¦ Cute boys >> Gif's >> Sharon >> Vardag

det här med att blogga

Har inte riktigt haft någon större blogglust, så därav har jag inte bloggat nå'. 
 
De senaste dagarna har jag inte varit i stallet eftersom det har varit Gabbys dagar, så istället har jag varit hemma och kollat vines, instagram, tumblr och youtube. Igår skrev jag typ hela dagen, det är så skönt och avslappnande så ni förstår inte hahha. 
 
Lyssnar på musik hela dagarna och rebloggar en massa bara. Kollat lite stuff till ponnyn som kanske ska införskaffas annars händer det inte så mycket. Idag däremot ska vi till Hylliebadet med lillasyrran så det ska bli kul! Det finns ju sånna ruschikanor som på lalandia där så ska bli kul lol. Lite barn får man vara de sista månaderna innan man inte längre är en unge. 
 
 

¦ Andra Hästar >> Gaby >> Stallet >> Surprise >> Vardag

en styck ponnyhäst av varje slag

Idag bar det av till skogen efter lite fix i stallet.
 
Soppan har nu kommit på att man kan gå snett på rampen och om man gör på detta väldigt smarta vis så får man inte in henne i transporten. Idag blev hon surkärring för när man la till spöt så backade hon bakåt och surade... Iaf kom iväg och hon var lite svettig när vi kom fram. Red i ca 1,5h och har aldrig varit med om att hon varit så pigg genom ett helt och så långt pass. Fick verkligen hålla in henne för att hon inte skulle explodera och hamnade vi möjligtvis 1m bakom så for hon ut i galopp varje gång och taktade jämnt... Red en halvt ny runda och hon vågade till och med skritta en bit först! Precis när A nämnde hur modig hon var när hon gick först så stannade hon haha. Aja hon har ju fått en del fluff nu iaf på halsen så hon blev ganska svettig. 
 
Men mest svettig blev hon av att tramsa sig när hon skulle in i transporten igen. Stegrade en hel del, höga fina stegringar som inta alls uppskattades. Gick på människor och skulle som vanligt gå på sidan av rampen. Att hon inte fattar att transporten leder till något roligt än... Aja tillslut tog vi typ 1 millisekund paus och då gick hon typ upp helt själv? Hon är speciell det är hon.
 
Hemma så spolade jag av henne sen trallade hon glatt ut i hagen fortfarande full av energi..? Hade precis missat bussen så A körde mig till Käglingen så tog jag 1:an därifrån!

¦ Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

don't spit your dummy out :)

 Är otroligt trött, men tvingar mig själv att lägga upp ett inlägg! 
 
Var i skolan trots att jag inte mådde sådär superbra. Fick en guldsjärna idag igen, och provet jag skrev gick bra och sen var jag jätteduktig och A-elevig och kopierade ut massa CV:n som jag ska lämna imorgon till olika butiker. Annars åt jag Thai idag, gott som vanligt. Kom hem drygt en timme tidiagre men åkte ändå till stallet vid 4 då jag hade kvällsfodringen. 
 
Kom till stallet, fixade käket och sedan hade leveransen av spån och strö kommit så jag och C och A hjälptes åt att fixa. Sedan stack A iväg på träning och jag fixade Soppans pall och när jag var klar med det tog jag ut all utrustning. Tog in hästen, fixade och red sedan lite dressyr i paddocken. Övade på galopp ombyten och det gick okej, slutade när det gick som bäst så skrittade av i solnedgången sedan. 
 
Kom tillbaka till stallet, fixade återigen hästen och sedan plockade jag in allting i sadelkammaren. Fixade maten och serverade den till alla glada hästar ute i hagen och under tiden fyllde jag vatten till dem samt mockade paddocken. När jag vart klar med det fixade jag och C det lilla som var kvar, A kom tillbaka så hann fodra Izac också, satte in hö till de hästar som skulle ha sedan buase jag med Balder och tillslut körde vi hem! 
 
Kom hem strax innan nio och har ätit. Ska alldeles strax duscha sedan får jag se om jag orkar göra något annat, annars så ska jag sova. Är ju ledig imorgon så det är nice.
 

¦ Gaby >> Surprise >> Videor

video


¦ Gaby >> Stallet >> Surprise >> Vardag

I realized... Harry Styles??

Haha jag på matten. Vi satt i bibblan några stycken så kollade jag på ph och hade ena luren i så räknade Linn och Ella matte så sa Linn "I realized" och är ju ganska likt Harry Styles haha så jag ba "Harry Styles??" haha alla och jag insåg hur djupt 1D har tagit över min kropp..
 
Aja, efter skolan han jag kolla lite mer ph sen stack jag med en annan kompis till stallet. Vi hoppad eoch det gick endå bra, de småduggade lite och de hade fyllt på lite mer sand i paddocken så den blev ganska djup på ena långsidan så för att inte trötta ut henne helt så red jag inte där. Annars hade vi framme tre hinder som vi hoppade. Ca 70-80cm som högst men hon hoppade på fint. Höjde sen och då sprang hon förbi så trillade typ av helt på ena sidan men inte helt så typ när hon stannade så gled jag av helt hah. Var lite mer bestämd till nästa gång och då gick det. Sen hoppade min kompis lite osså och hon trillade med av en gång hihh men annars gick även det bra. Hon har blivit så sneaky när hon ska slinka undan haha lixom precciiis..
 
Fodrade och stack hem!

¦ Cute boys >> Sharon >> Tumblr >> Vardag

I realalize- OMG HARRY STYLES???

Idag så hade vi ingen matte men fick reda på vad det var vi skulle göra så jag, Gabbi, Linn och två andra satte oss i biblioteket för att göra matteuppgifterna/läsa ff/ kolla ph/ snacka. Linna och E var väl dem som gjorde mest arbete egentligen så satt Gabbi och kollade PH medan jag läste FF, helt plöstligt skriker Gabbi "HARRY STYLES??" Och alla bara ehm? okaaay... så fattar typ ingen what the fuck is going on och så säger Gabbi att Linn sa Harry styles och Gabbi är fkn galen så hon hör ju typ bara Harry styles och man bara håll käften. Det var inte alls det vad Linn hade sagt, hon hade sagt "i realize" och det fick då Gabbi till Harry Syles för att Gabbi är Gabbi. 
 
Om inte det låter något vettigt alls så skyller jag på att jag har suttit och råräknat matte i tre timme typ, och jag fattar mindre än vad jag gjorde från början typ. Katastrof med ett ord alltså. 
 
ANNARS OMG killarnas nya låt?? Infinity?? deras album?? made in the a.m?? apple music festival?? one direction på snapshat??? byeeeee

¦ Andra Hästar >> Gaby >> Shopping >> Stallet >> Surprise >> Vardag

annorlunda

Okej så skolan idag var alla flumiga, fast de var kul och störde inte direkt så känner att lite skoj bland de annars tråkiga skadar väll inte. Dessutom ligger jag nog framför typ alla många kurser och fattar endå det vi går igenom.
 
Efter skolan följde Ella med till jägers. Skulle inhandla följande:
 
- Whiteboardtavla + penna och sudd
- Vattenhink
- Mathink
- Vattenhinkshållare
- Reflexstrykkappor
- Förvaring
 
Allt blev köpt och i stallet borrade vi och spikade som snickare tills jag blev nöjd. Fint och fräscht inför installning snart! Sen hade vi inte mycket tid kvar men behövde inte mocka hagen då A redan gjort det och hade inte heller fodring. Ella fixade Soppan så kom A in med Izac och frågade om vi ville låna han haha och varför inte, så vi red ut, jag på Izac och Ella på Soppan på bortre slingan tå rundor. Väldigt spännande med ny häst! Plockade lite svamp på vägen osså haha svårt att rida med slemmiga svampar ska jag säga.
 
Hade lite brottom hem men G körde oss till bussen och även hon han flika in att vi gärna får låna hennes isis om vi vill haha, bara att säga till! Trevligare stall kan man nog inte hitta ska jag säga. 

¦ Gaby >> Stallet >> Vardag

i'm gonna change you like a remix

Okej så har återigen inte bloggat.
 
Igår var vi hos pappa typ så ja, inget stall. Idag är vi hemma från APL så vi kan spendera tid med vår kusin som åker imorgon. Så inget stall idag iheller, blir lite långvila för Soppan igen. Men loppan säger aldrig nej till extra semester! Dessutom planeras de att tas in 1 oktober så ca 10 dagar kvar ute dygnet runt. Ska inhandla kraftfoder och lite andra nödvändigheter till boxen osv och inreda utsidan praktiskt och ponnyig hihi.

¦ Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

9-19-2015

Så Soppan sprang ut framför en bil idag. 
 
Vaknade vid åtta kanske, och gick upp ungefär då. Hade jätteont i magen så kunde ändå inte somna om.. Vår kusin är ju här så vi bestämmde oss för att åka till stan och äta lunch ute så det gjorde vi när alla gått upp. Minns inte vad restaurangen hette men maten var i alla fall jättegod. 
 
Vid halv fyra åkte jag ut till Soppan. Hade kvällen idag så fixade först allt käk till hästarna sen hade jag planerat ut min ritt så tog in Soppan och fixade i ordning henne med lite reflexer. Tyvärr börjar det ju skymma när man drar från stallet så behöver ha varsel jackan nu... 
 
På vägen till byn var det inga problem alls. Hon gick överallt och skötte sig suveränt bland trafiken och villorna. Stannade till framför lekplatsen där barnen ville klappa på ponny så det fick dem, sen red jag vidare. Blev en runda på typ 40-50 min sedan vände jag hemmåt.
 
Då blev såkart hästen lite piggare och hoppigare, forfarande relativt snäll men med krut i baken. Valde att rida över 101:an [vet inte exakt vad hastighetesgränsen ligger på men alla kör väll runt 100kmh där] då det gick så bra på vägen till byn. Dock gick det inte lika bra tillbaka. Där man rider över är det stopp för min del så jag stannade men Soppan tröttnade för fort och sprang ut i vägen. När det kom en bil. Jag trodde vi skulle dö men TACKA GUD för att bilen han stanna. Han frågade om det gick bra och så, jag var typ halvt panikslagen men sa att det var ok och bad om ursäkt men han sa att det inte var någon fara utan var bara glad att det inte slutade värre. ME TOO OMG.
 
Kom tillbaka till stallet, red av energin i paddocken som gick bra sedan skjussade jag ut henne i hagen, fodrade, fyllde vatten och mockade! Stack sedan till bussen och nu ska jag och G kolla Brave! 
 
Här har ni min runda!
 

¦ Gaby >> Outfits >> Surprise

outfits vi äger

Dessa är alla jag kommer på nu, har lindor/benskydd till vardera som inte är med på bild!

¦ Gaby >> Vardag

klumpig lvl. 100

Okej så igår haha skulle jag diska och det slutade med akuten.
 
Så där stod jag och diska så höll grejen med kvnivar och gafflar att åka ner i diskhon så skulle jag rädda den haha men så stack en kniv in i mitt finger och så lyckade hacket bli så djupt så senan syntes haha så japp Sharon hänkade till akuten haha och träffade typ 5 sköterskor innan läkaren som skulle sy kom. Det var ju ett extremt klumpigt ställe osså så det tog typ tid innan hon kom på hur hon skulle ha min hand haha och sen fick hon göra om varje stygn en gång haha för allt misslyckade haha och japp, hon sa att de var ett av de svåraste ställena på länge on behövt sy haha. Kom hem vid halv elva typ (var där sedan 8).
Blurrade såret ifall vissa inte gillar det haha de va ganska vidrigt haha

¦ Gaby >> Surprise >> Vardag

vi är som strumpor

Okej så förlåt (igen) för att jag inte bloggat men det finns 3 enkla anledningar till detta:
 
1. Har inget att blogga om
2. Pallar ej blogga
3. Vill inte blogga om samma sak hela tiden
 
Vad bloggning ska vara krångligt. Aja, var i skolan idag till lunch för det finns inget ledigt klassrum till oss och vi läraren mådde inte bra så vi fixade djuren sen stack vi. Åt på kina med Kim och hemma så började jag kolla veckans ph avsnitt men någonstans emellan så gick jag och lämnade mammas cykel på lagning och sen sov jag lite. Vaknade och duschade och kollad eklart ph och nu så fick jag minsann blogga. Typ 2 i klassen har hittat hit till vår blogg så hem på er haha.
 
Imorgon kommer vår äldre kusin från tjeckien som stannar till tisdag tror jag så blir varken mycket stall eller bloggning tror jag. 

¦ Sharon >> Tumblr >> Vardag

Gulsot och chamchimpanser

Började med matte vid tio tiden. Det finns en tid på dygnet då eleverna på Realgymnasiet vaknar, och det är INTE tio på morgonen under mattelektionen. Åt på sub efter matten och sedan hade vår halvklass svenska. 
 
Fattade inte så mycket av fraserna så Jag, Gabby och Linn hade genomgång på tavlan medan polaren bredvid mig jobbade själv. Då alla andra länat lassrummet var dete bara vi där så blev lite halvt seriöst men ja.. Vi skämtade en del, Gabbi sa att Linn hade gulsot för hennes hy var jättegul så vi började flabba och Linn blev så jäkla rädd så tillslut så sa läraren bara;
 
"Nej Linn. Du har inte gulsot." 
 
Och vi började askgarva haha och kunde inte sluta. Han är min favoritlärare av en anledning hahah
 
Efter svenskan hade vi BIO (biologi för er som ej är coola) där vi snackade evolution och genetik och allt som hör därtill. Tillexempel så är ju hanarna oftasts fina och färglada för att kunna locka till sig tjejer för att sedan lämna dem och sticka till andra tjejer och göra dem gravida. Jag antydde att det var dagens killar och Linn höll med. Sedan tycker Kim att det heter chamchimpanser också, så det skrattade vi också åt. Och JA vår humor är riktigt torr om ni inte redan har fattat det lol.
 
Ikväll är det TST och jag är astaggad!! Ska bli skitroligt frö 1: DYLAN, 2: DYLAN O'BRIEN och 3: FKN DYLAN O'BRIEN. 
 

¦ Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

How many times do we say we don’t care but deep down we fucking care so fucking much.

I natt sov jag noll typ så när väckarklockan ringde var jag näst in till död. Mådde dessutom inte bra alls så stannade hemma. Drack te och sov. Sen åkte jag till stallet vid tolv och bestämmde mig för att dra ett ordentligt hoppass!
 
Byggde fram en bana med fem hinder och åtta språng. En kombinantion och ett plank var där också. Hoppade först 70cm och det gick bra, hon skötte sig super och stannade inte en enda gång. Red fram henne mot hindrena och satt tillbaka ordentligt, sen drev jag på så vi kom på färre språng, eftersom jag tycker det är lättare att hoppa på färre än på fler av någon konstig anledning.. 
 
Sedan när jag hoppat några gånger, höjde jag till 80cm och breddade oxern till detsamma. Planket låg på typ 90cm för skollorna var konstiga så tog hellre högre än lägre men det var inga problem alls. Även i 80 stannade hon inte en ända gång, lade henne dock fel två gånger så hon petade men annars hoppade hon superduperfint! Särskilt på planket, hade henne framme för skänkeln och hoppade på tre språng från nya anridningen och hon taggade verkligen till och drog på. Blev lite stark dock så fick ta tillbaka annars hade vi kommit för nära men det gick fint!
 
Kom hem vid fyra, spelade lite sims med Gabby och sen stack vi och köte godis och chips. Om en halvtimme börjar fotbollen som vi såklart ska se. För det första är det Champions League och för det andra så är det PSG och Zlatan för dem och sist men inte minst är det ju MFF som spelar!
 
Det blev extra mycket pussar idag. Älskade ponny, vad hade jag gjort utan dig? ♥♥♥
 

¦ Andra Hästar >> Sharon >> Vardag

Inflyttningsfest

Idag var det praktik på KRF som vanligt. Dagen bestod av att packa och tvätta vattenhinkar och foderhinkar, ut med hästar och ja typ flytta allt till det nya stallet. Vi var tyvärr underbemmandeade så det var jag och M som fixade med hästarna medans A tömde boxarna och så. Kan säga att det tog oss en jäkla tid att ta in alla 40 hästar när vi bara var två! 
 
I alla fall, in kom hästarna, denna gången till det nya stallet! Det är superfint, lite grått och färglöst bara men det är ju trotts allt ett stall så det behövs väl inte sååå mycket färg. Stort och luftigt är det också. Ja väldigt fint helt enkelt! 
 
Kom hem strax efter fyra och har spelat sims sammt gjort lite läxor! 
 
Walle fick inviga stallet! Cred till KRF för bilderna där jag är med. 

¦ Gaby >> Stallet >> Surprise >> Vardag

utflykt

Red ut med Soppan på stubben på andra sidan vägen.
 
Hade westernsadel som sagt och japp, truddeluttade bara lite där. Har aldrig ridit där och inte Soppan heller så utforskade lite hur och vart man kunde rida. Hon var pigg eller jag inte såå pigg men hon hade iaf långa tyglar hela passet. Sen försökte jag få henne avslappnad i trav på volten men hon var för på så gick inte så bra. Red hem och hemma mockade jag hade och fyllde vatten innan jag pennyade hem igen!

¦ Gaby >> Surprise >> Vardag

Bra slut dålig start

Oj oj oj har verkligen bloggat kasst.... Vet inte varför dock eller jo, har inte pallat och så har jag nog tröttnat lite...
 
Iaf lördag typ vid 5 stack vi till Sara för hon skulle hosta ett lan. Dock var hennes intrenet fortfarande sönder och vi lyckade inte fixa det... Så vi satt alla 8 pers strandade utan internet. Eller ja, jag och Sharon hade en del så vi laddade ner pirates of the caribbean och kollade den och så spelade vi schack, gick och köpte mat osv... Var iaf trevlig men killarna blev på riktigt sjuka av att ej ha internet. Sov över där och ja, alla avlägsnades och vid 2 typ så hänkade Sara med oss hem för hon är ju fortfarande hemma själv och inget internet så japp...
 
Hemma spelade vi sims, jag beställde mina efterlängtade adidas skor med velcro straps omg de kommer typ i slutet på veckan. Annars började en förfärligt förkylning redan i lördes och mådde inte bra imorse så stannade hemma från APL. 
 
Har inte varit i stallet på hela helgen och Sharon undrade om jag kunde ta henne idag så ska dit snart. Orkar ej rida jättemycket så tror jag kör på liten western runda.

¦ Andra Hästar >> Gaby >> Surprise >> Vardag

skogenrunda

I stallet han jag först mocka ut hagen innan A kom.
 
Tog in pollarna och sen lastade vi. Tog ca 1 min idag och bara lite krångel så snart är vi där! I skogen lastade vi ut och tränsade och allt sen så bar det av på rundan. Helt varierad runda med både galopprejs och lugn skritt och Soppan vågade till och med galoppera först! Hemma är det ju inga problem med i skogen vet man aldrig tycker Soppan så då håller hon sig helst bakom men idag gick det för sig, lite fnysig och spände sig vissa tillfällen men annars så. Tog väll ca 1h och 20 min, säkert lite mer haha innan vi var redo att lasta och ge oss av hemåt igen. Även har tog det ca 1 min att lasta så man kan ju inte vara annat än nöjd! Dessutom bajsade hon inte i transporten en enda gång! 
 
Var iaf en trevlig tur och nu måste jag skynda mig haha! Lägger in bilder från idag senare!

¦ Gaby >> Shopping >> Vardag

adventure time

Jaha, vaknade och starx därpå stack vi till gustav och skulle sätta in de sista pengarna på kontot.
 
Lite strul med Sharons check haha men aja båda fick in sina pengar tillslut. Sen åt vi på pizza med matkorten hehe fördelen med att vara lediga men äta gott alltså. Sen stack vi till sci-fi bokhandel och fick typ krypa runt där inne och leta efter att jag älskar och sen typ brast mitt fandomhjärta för köpte bara en sak till en annan och sen så en lite mini-jake till mej själv!
 
Senare ska jag och A til skogen med hästarna!

¦ Gaby >> Gif's >> Vardag

snabb update

Förlåt för kass bloggning..
 
Iaf i skolan var jag till 11 med L för vi kunde ej koncentrera oss haha så fick sitta lite längre. Åt på Kolga sen stack vi hem till oss och pluggade och han kolla lite PH innan vi stack till Rooseum. Efter det åkte L hem till sig och jag till mig där jag kollade klart alla PH som jag då gjort nu... 
 
Japp, imorgon blir det en skogsrunda!

¦ Sharon >> Vardag

did you hear a word

Idag var det skola men yey vi hade vikarie så fick uppgifter att jobba med, sen var det inget i djurrummen så fick sluta när vi var klara med uppgifterna. Jag stack alltså från skolan halv tio [en time efter att vi börjat] så kollade lite PH hemma sen åkte jag till stallet vid tolv!
 
Var där med N så vi bestämmde oss för att rida ut tillsammans. Mockade först hagen sen fixade vi ponnysarna och red ut en runda! Soppan var pigg och glad och bockig och studsig men haha det gick suveränt annars. 
 
Kom hem och har kollat PH så nu är jag ikapp med serien, ska läsa lite tror jag, sen kanske jag redigerar lite i PS eller nåt!
 
Hittade ett plommonträd så stannade där och mumsade i oss lite haha
 
BTW!!?!? Apples nya iPhone 6s??!?!? Som lanserades igår?!?!?!? GOSH så fin är kär.

¦ Cute boys >> Gif's >> Surprise >> Vardag

yoohoo

big summer blowout
 
Matteläraren var inte på skolan idag så vi fick lov att jobba med en uppgift var vi ville, bara den lämnades in idag, ofärdig eller frdig bara så att vi fick närvaro på lektionen. Vi åt på subvay och sedan började lektionerna! Idag var vi inte suffixer eller prefixer på svenskan utan verb, adjektiv och så vidare. Delade upp meningar och så, det var enkelt och jag fattar ääääntligen. Efter det var det biologi så ja, dagen gick snabbt.
 
Kom hem, började på en film men blev inte nöjd så pallar ej fortsätta för tillfället, istället ska jag nog läsa!

¦ Sharon >> Surprise >> Vardag

you make my heart shake, bend and brake

Idag började skoldagen med at jag var en suffix, Gabbi en rot och två andra fränds prefixer och böjelser och tillsamans skulle vi dela upp lite ord. Det var roligt och tro det eller ej man lärde sig mycket lättare genom att vara fysiskt aktiv! Kanske var det också för att morfologi inte är så svårt hahah
 
Efter det hade vi naturkunskap, första för terminen då vi äntligen [eller inte så äntligen] fått en ny lärare. Han böjd på frukost bullar och choklad, annars snackade vi bara lite om vad ämnet kommer innehålla. Han verkade rätt så seriös med det hela men vet inte riktigt vad jag ska tycka om honom ännu. 
 
På lunchen åt jag och L.E på sub, sen stack vi till banken för skulle sätta in pengar men det gick inte och blah blah blah så måste dig igen typ på fredag eller nåt. 
 
Efter lunchen hade vi engelska där vi jobbade självständigt och eftersom jag lyckades bli klar har jag ingen fredagslektion vilket också betyder att jag är ledig hela fkn fredagen !! 
 
Sist men inte minst var det samhälle så jobbade på självständigt där också. Dessvärre han jag inte bli färdig så ska göra den sista uppgiften hemma imorgon [suck] men annars gick skoldagen snabbt. 
 
K, som inte är så hästinsatt tycket att jag skulle tölpa med Soppan men eftersom TÖLTA bara går med Islandshästar tog jag hennes andra alternativ och reda travbommar och galoppbomar i paddocken istället. 
 
Soppan skötte sig jättebra, lite väl pigg och stark i galoppen emellanåt men jag lyckades korta henne till 6 språn, länga henne till 4:a och rida normalt på 5 språng så jag är nöjd. Travbommarna tog hon också bra, kunder varit lite mer framme för skänkeln men slutade på den fronten när jag var nöjd. Skrittade av skogsvägen och mockade sedan hagen i typ en timme. Tog en senare buss hem och har precis ätit varma mackor samt dushat!
 
Eftersom vi har sovmorgon imorgon ska jag jag gå och lägga mig tidigt och sova lääääänge för det tycker jag att jag förtjänar!
 
Gosh vilket långt inlägg uuhhh

¦ Djur >> Gaby >> Gif's >> Vardag

I also infogar en fotnot?

Engelska <3<3<3
 
Iaf idag var det först svenska. Gick igenom lite ordklasser igen och de sitter endå fyfsat bra för att vara så krångliga. Sen började vi på morfologi, alltså hur ord är uppbyggda och det var betydligt lättare. Efter det hade vi naturkunskap och då fick vi ny lärare. Han verkade lite sådär, skrev hemskt ful på tavlan men han förklarade varför haha men fick endå en känsla av att han är seriöst för han förklarade ganska bra.
 
På lunchen så åt jag med K och L på kina. Träffade en klasskompis från böke haha som osså bytat skola. Sen så skulle vi gå till stan för att lösa in sommarjobbspengar men vi kunde inte våra kontonummer så det gick inte. Han komma till centralen precis när en drös med flyktingar kom så det var ju halvkaos där. Efter lunch var det engelska där vi jobbade med en artikel och så. Han göra uppgiften som man skulle göra på fredag så är ledig på fredag yipi!
 
Efter det var det samhälle och vi bara fortsatte med våra uppgifter, han inte klart men har en vecka på mej och 3 frågor kvar så borde hinna!
Lite så känner jag nu, dags för nappnapp!

¦ Andra Hästar >> Sharon >> Vardag

“What are men to rocks and mountains?”

Första dagen på praktiken för denna terminen då! Är på KRF i år igen, tycket om stämningen förra gången ich det var mycket roligt att få vara där dessutom gilalde vår handelrade oss väldigt mycket också, så det var ett enkelt val att gå tillbaka. 
 
Denna gången är dem ju dock tillbaka i Klagshamn i DEN UNDERBARASTE ANLÄGGNINGEN ni kan tänka er. Det är inte färdigt än men GUD vad fint det är och kommer att bli. Lovar att ni ska få bilder någon gång när det är klart. 
 
Idag var det mest att ta ut och in hästarna och ponnyerna, fodra, mocka och tvätta hinkar annars inget annat. Kom hem, har läst två kapitel i min bok, och ska nog läsa lite till, sen kolla tumblr eller youtube!
 
Till vänster; Gabbi i det tillfälliga stallet som sedan ska bli hö-hus. Till höger; Ridhuset.

¦ Andra Hästar >> Gaby >> Natur >> Stallet >> Surprise >> Vardag

soppan och grabbarna grus

Vid 2 bar det av till stallet med C.
 
Tanken var att vi skulle åka till Falsterbo och rida där (Soppan och isisarna) då det regnat så mycket igår, men så blåste det typ storm redan i stallet och då blir det ännu värre vid havet så ombestämde och åkte till skogen istället. Soppan var hyfsat snäll att lasta till skogen, tog ca 4-5 min så det är endå ok, fast såklart, deras hästar går ju på själva haha.... Men men.
 
Väl i skogen så hade hon nog en myrstack var i varje ben. Hon kunde inte stå still för fem öre! Hon bankade med hovarna så fort vi stannade, när vi mötte två andra hästar så började hon fara runt i cirklar och gnägga och sen fick jag jämt jobba och aktivera henne annars skulle hon ju expoderat. Tur var att vi red i ca en timma och 20 min och han rida 8,2 km för sen var hon trött. De fick mat innan vi åkte hem och av med alla saker. 
 
Sen tänkte sig Soppan att hon skulle övernatta i skogen för hon ville inte alls gå på transporten. Tog ca 10-15 min att dra upp henne. De är inte det att hon är rädd heller nej, hon är ju bara envis (kanske därför vi har den enda stoet i stallet och alla stall runtom oss??). Aja hem kom vid och så slängde jag på täcke på henne sen fick hon komma ut i hagen igen.
 
Hem blev jag körd igen och kollade på tv tills nu typ då jag bloggar snabbt innan jag sommnar!

¦ Cute boys >> Gif's >> Sharon >> Vardag

SØNDAG

Det är söndag. För alla er som har lika koll på dagarna som jag. Igår kollade jag Cinderella [2015 versionen] och den va fin, gillade soklar mest kläderna hahah. Gillar alltid kostymerna mest i filmer, eller ja nästan i alla fall. Försökte desperat hitta någon fin GIF på tumblr från filmen s att jag kunde blogga, [detta var för typ 5 timmar sedan] men eftersom ajg inte hittade någon sköt jag bara upp bloggandet hela tiden..
 
Bestämmde mig istället för att läsa färdigt sista delen av Fifty Shades serien, som jag har haft legandes i ett bra år nu, så det gjorde jag. Sen har jag börjat läsa Jane austen och sen ska jag läsa Hemmingway och så ska jag läsa klart The Kill Oder och sen ska jag läsa.. ja listan görs lång helt enkelt. 
 
ATM lyssnar jag på Jutins julskiva av nån skum anledning, men tänkte liksom why not? Det är kallt och det är alltid vinter i Sverige så idc. Anyway, ska kolla någon film nu, lutar mot This is Us eller Great Gatsby men har sett båda 250 gånger så kanske väljer något annat. Något annat som heter Disney då såklart.
 
Eftersom jag inte kunde hitta någon fin GIF från Cinderella så får det bli gifs på Louis, eftersom jag har en mapp på dator som here "gifs jag ska annvända i inlägg" så jag kan lika bra börja avverka den listan. 
 
 

¦ Redigering >> Sharon >> Surprise

you make it feel right

 
 

¦ Sharon >> Surprise

What if instead of “fuck yeah” people said “fuck yup”

 

¦ Gaby >> Surprise

and somehow it sounds like poetry to my ear


¦ Gaby >> Surprise

she has crawled into my soul and marked it as hers


¦ Gaby >> Surprise

they looked at me like i've invented fire


¦ Sharon >> Surprise

follow for more of whatever the hell this is


¦ Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

4th August 2015

Igår var vi först i skolan, eller ja vi skulle käka med kompisar först men såklart så glömde jag mitt fkn matkort hemma så åt ingenting hahha. I alla fall, efter det hade vi engelska och deet gick snabbt, därefter hade jag fått uppdrag av läraren, eller ja hon hade bett mig göra det så tsäda akvarier med Gabby och två andra. Kom hem vid tre och gick och handlade korv och bröd till grillkvällen, sen srax därpå stack vi till bussen!
 
Hade redan bestämt oss för att rida i halsring och träna lite trix och så med Soppan i paddocken och det gick jättebra! Ridningen var ju inget komplicerat eller så, hon lyssande fint helt enkelt. Annars har vi börjat träna på bergsgeten lite smått och det gick frammåt så snart är vi nog där! 
 
När vi var klara passade det bra i tid med grillkvällen som drog igång. Det var jättemysigt, vi satt inne på logen och grillade [inte på logen utan grillade utanför haha], åt, skrattade och ja, hade allmänt trevligt helt enkelt! När det tog slut blev vi körda hem och snabbt som attan bytte vi byxor och så stack vi till Sara då hennes tjej från GBG är här, så bestämmde att vi skulle säga hej lite snabbt. Gick med dem till Coop och snackade, det var trevligt och ja alla var glada hahah. 
 
Kommer fler bilder i andra inlägg!
 

¦ Gaby >> Natur >> Vardag

guldstjärna i kanten

Okej så idag började vi inte förrens hlav ett men bestämde med två kompisar från klassen att ses vid wraps och käka först innan vi stack till skolan.
 
Fick tillbaka våra diagnoser och var preeeccciiiis på gränsen till att hon skulle snacka om man skulle klara kursen men sen sa jag till henne att jag hade slarvat på två frågor och hon trodde dessutom inte jag skulle kugga kursen då jag fick A förra terminen haha. Annars fick vi nya böcker som ska läsas och lite fronter sen slutade vi lite tidigare men eftersom vi är stjärnbarn så skulle jag och Sharon + två till stjärnbarn i klassen stanna över och städa fiskarna på våning 1 och 3. Så det tog ca 1h allt ihopa men läraren i kursen är svår så det är ju aldrig fel att göra lite extra jobb heheh.
 
Stack hem och köpte lite mat som vi ska ha på grillkvällen idag i stallet! Ska dit snart och har med kameran så ska först rida lite!

¦ Cute boys >> Gif's >> Photoshop >> Redigering >> Sharon

Nytt och fräsht

Hejsan alla! 
 
Mitt bloggande hade kunnat vara bättre I know, meeen jag har ju kommit upp med en del nytt som har slowat ner mig i bloggandets front och skolan har ju dragit igång, sen har jag en ponny och ett socialt liv (som många faktiskt inte tror om mig) DÄRFÖR har jag inte bloggat fanastiskt!
 
Annars tänkte jag börja med lite information kring designen;
Jag har nu byggt och byggt CSS och HTML koder i Dreamweawer i drygt en vecka, lite mer. Jag har kladdat och klippt i Photoshop i två tre dagar och jag har testat och testat på webben. Desigen är responsiv, vilket betyder att den anpassar sig efter skärmen. Det funkar vitt jag vet på alla typer av plattor, mobiler och datorer det ÄNDA jag har upptäckt och vet inte ser riktigt bra ut är följande:
 
mobil, iPad och iPad mini är headern liten och täcker inte från kant till kant, detta rättas enklast till av annvändaren genom att läsa liggandes (man lägger mobilden/plattan liggandes) och då BORDE den hoppa tillbaka. Detta gäller INTE iPhone vad jag vet, MEN ni läser ändå inte headern, så kort och gott, jag vet om problemet och ska se om jag kan fixa till det annars tycker jag inte det är världens grej! 
 
En annan sak som rör desigen, mitt content är större denna gången (1000px) och därför ser tidigare bilder ganska fula ut, då de ändast är 800px respektive 2x400px. Detta orkar jag inte rätta till för då måste jag centrera inläggen utan det får se lite fult ut till vi har bloggat på med nya inlägg helt enkelt. Vi har även infinite scroll (man kan scrolla i oändlgihet) vilket gör att det kan ta lite tid innan de gamla bilderna rullar ner, men det beror såklart på hur långt Ni väljer att scrolla!
 
Menyn har ni inte heller längre i sidan, utan all information hittar ni i den liggandes nenyn som följer med när ni scrollar!
 
EDIT; För er som undar, kodderna är grunade på blogg.se's Whimsical!
 
Annars hoppas jag att desigen funkar för alla och gör den inte det ELLER om ni har några frågor/anmärkningar kan ni kommentera på något inlägg! Det ska fungera för alla!
 
 

¦ Gaby >> Gif's >> Kreativt >> Vardag

6 saker jag hade velat kunna

1. Teckenspråk
 
Alltså hur coolt?? Såg två på bussen igår som snackade teckenspråk och två andra vid museet påväg till skolan en dag denna veckan. Hade velat kunna det sådär riktigt fort lixom...
 
2. Freerunning/parkour
 
Bara för det är coolt och sen hemskt roligt ut. Dras till det lite för att de kan vara farligt haha och hur roligt skulle det inte varit att hoppa runt på byggnader och göra volter mitt på stan?
 
3. BMX
 
Även här, väldigt underhållande och verjar roligt att åka högt och kunna göra trick på den. Hade ett hälsofix i skolan med BMX men kunnde inte gå den dagen så får hoppas vi har ett till i år igen så jag kan testa det!
 
4. Skateboarding
 
Alltså åker ju min penny och så och kan lixom åka och basic stuff så jag är endå ganska nöjd men hade gärna velat lära mig flips och ollies men har ju bara en penny och de är mycket svårare på dom, men jag övar i stallet!
 
5. Göra riktigt fina videos
 
Alltså typ fanvideos eller hästvideos som är sååååå fina och verkligen genomtänkta. Har dock inte tålamoden att sitta med en video så länge som de gör och de är ganska komplicerade effekter de får till ibland...
 
6. Dansa
 
Asså ååååhhh vem vill inte kunna dansa... Var ju på Malmö dansakademi en gång nu med gymnasiet och det var såå kul.. Synd att kurser där kostar skjortan..

¦ Gaby >> Gif's >> Vardag

cykelsystrar

Skolan idag var som den brukar.
 
Mentorstid, matte, lunch och svenska. Skulle haft både biologi och DJUDJU0 (vet inte heeeelt vad de är för kurs haha??) men då vi inte fått nån biologilärare och djurämnet har vi inte fått någon sal till blev de inställda så istället för att sluta halv fem gik vi till kvart i två <3
 
Aja, ska till stallet förs toch då ska jag rida ut med E och så ska Ebba med för sen ska jag med henne till MCR men eftersom jag vägrar gå dit själv möter Ester upp mig där! Kommer inte hem förren sent så gissar på att jag inte kommer blogga efteråt!
 
Och btw, en tjej i klassen tyckte vi var sjukt tumblr klädda och de är typ den bästa komplimangen man kan få!!
"Men Malmö är så mycket mer"
Text på klistermärken och en handgranat runt om i stan.

¦ Sharon >> Stallet >> Surprise

but now we're stressed out

Skoldagen orkar jag inte ta idag, mer än at vi hade så långa hålor så att jag hann kolla två episoder av Teen Wolf vilket passade bra, så nu kan jag checka av den från listan. Har bestämmt mig för att fixa ihop mitt skit och kolla senaste säsongen av TVD och TO, samt typ alla av PLL:s senaste också, så att jag kan FÖLJA SERIERNA ordentligt igen..
 
Annars hade jag kvällen i stallet idag så när jag kom dit fixade jag maten till alla sedan tog jag in Soppan som var lite trött. Hade bestämmt mig för att hoppa så satte upp två rätuppstående hinder. Ett på långsidan och ett på diagonalen, som jag sedan hoppade i lite olika mönster. Då Soppan har varit lite vresig i hoppningen satsade jag inte på några utmanande höjder utan hade maxade hinder på 80cm och ville egentligen bara att hon skulle lägga avstånden bättre och inte tramsa sig med massa vägringar och så. Red fram henne mot hindrena med lite fart, samt kontrollerade sprången efter mina beräkningar och vi kom endast fel en gång under passet, annars hoppade hon allt som en klocka! Jättenöjd är jag idag!
 

¦ Gaby >> Surprise

- Confusious

"He who says he can
and he who says he can't
are both usually right"

¦ Gaby >> Surprise >> Vardag

Bara för att han kan flyga!

Vem har sett han flyga??
 
En halft skojjig konvo i vår chatt på fb med frändoz. Annars har det varit skola hela dagen med en håla då lärare saknas. Svenska började vi med och hade ordklasser och gramatik ooohhh så drygt och komplicerat och ihopblandande. Håla inna lunch så sov en stund i soffan och lyssnade på musik med L sen stack vi till pizza och åt där.
 
Påväg hem träffade vi två klasskompisar från 9:an så blev en catch-up där och ska nog ses alla från nian snart tänkte vi. Sen var det engelska och då hade vi nån hemsk diagnos som bara fuckade upp ens hjärna alltså. Vet jag gjorde ett slarvfel så 2p bort men sen på andra hälften av testet var det bara att gissa sig igenom och hoppas på det bästa. Aja slutligen hade vi samhälle och där kör vi lite allmänt först så letade bara massa begrepp osv.