¦ Musik >> Sharon

Musiktips 2.0

 

¦ Gaby >> Surprise >> Vardag

Mini-xc


¦ Gaby >> Movie Studio Platinum >> Stallet >> Vardag

Gopro video

 

¦ Djur >> Sharon

it was lit fam

 
 

¦ Sharon >> Surprise

Mini XC

 

¦ Sharon >> Surprise >> Vardag

oh god, i hope she escapes

 
Hiya huns
 
Inte bloggat något för jag är väldigt utmattad, psykiskt... Vi lägger nytt golv lite varstanns just nu och tyvärr är mitt rum inblandat i smeten så har inte precis någonstans att vara. Jag har jättestor lust att redigera biler och göra film men min "jobbdator" ligger nere iom med golvläggandet så nu är jag bara på Macen hela tiden och kollar YT och annat skit. 
 
Skolan går som den går - är så trött så jag vill gråta hela dagarna och minsta lilla får mig att flippa. Tyckte jag var i en ok period (aka har inte haft panikattacker i skolan på typ 1 vecka) men idag känns det bara så jäkla dålig igen. Jag är så trött på allt som har med plugget att göra och det påverkar min lust till bloggningen då jag enbart vill sova eller vila ut mig genom att kolla filmer... 
 
Annars så har jag för det mesta bara gymmat och varit i skolan. Ska till Soppan på torsdag och fredag, sen i helgen också. Hoppas ni har det gott!
 

¦ Cute boys >> Serier >> Sharon >> Tumblr >> Videor

i like texting. emoticons...?

 
 
 
 
 

¦ Gaby >> Stallet >> Vardag

En vanlig dag i mitt liv

Tjolahopp. Inset att jag bloggat dålig igen heh..
 
Vaknade idag och åkte till stallet vid tio. Fixade Soppans box och mat sen så gick jag ner till paddocken för att plocka fram lite bommar. Har på senare tid haft lite oenigheter i galoppen så tänkte träna på galoppen idag. Plockade fram bommar på medellinjen typ, 3 bommar med ca 8m mellan dem varav de två yttersta va förhöjda.
 
Fixade Soppan och skrittade fram på grusvägen. Dock var hon rädd för något osynligt idag för fick hoppa av två gånger i loppet på 5 min.. Först trodde jag hon var rädd för de vita hösilagebalarna på gräset men de kom vi förbi och hon ville fortfarande ner i åkern och fnös... Då trodde jag det var groparna i marken för hon gick ifrån den så mycket men inte de heller... Sen tänkte jag, fan det är nog vår skugga! Men så sprang hon rakt i skuggans riktning... Och detta var när vi vänt hem...
 
Började jobba i paddocken och hon var väldigt seg. Men jag kunde kännda hennes energi under mej men hon ville inte använda sig av den... Antagligen för hon tycker paddocken är dötrist... Men hon gick trotts allt ganska bra, bara lite seg då. Övade på att fatta galopp från skritten och det gick super. Fin och lugn galopp! Sen travade jag först lite på de yttersta frhöjda bommarna på volt. När jag skulle börja galoppera över bommarna blev hon pigg och taggad (???) som var positivt såklart men lite förvånande haha. Iaf slutade när jag var nöjd i båda varven!
 
Sen så fixade jag henne och släppte ut i hagen!

¦ Photoshop >> Sharon >> Surprise

Photoshop tips - Galaxy Overlay

Hej hej! Här är ett Ps tips till alla er som frågat hur jag gjort bland annat dessa & dessa bilderna! Det är löjligt enkelt egentligen så jag hoppas alla som önskar klarar att följa stegen!
 
Ni behöver följande: Nebulosa/Galx bilder. Ni finner de jag annvänder mig av HÄR. Alla är fria för annvänning och reigering för eget bruk enligt upphovsrättslagen.
 
Instruktionerna är ovanför respektive bild

1. Börja med att välja en bild. Jag föredrar en bild som är "ren", alltså att det i stort sett bara finns ett motiv och en enhetlig (att föredra - ljus) bakgrund. Jag valde en bild på Soppan och mig när vi galoperrar mot kameran, där himmlen tar upp största delen av fotot.
 
 
2. Efter att ha valt bild, klicka på create new adjustemt of fill layer (  ) och välj sedan Gradient map. Välj sedan i den meny som visas färgerna svart till vitt. Alltså gör du bilden svartvit.
 
 
3. Efter det, väljer du någon av de galaxbilder jag delat på Dropbox. Ni hittar dessa överst i inlägget eller HÄR. Jag valde nr 9. Kopiera bilden (Ctrl + C för windows, Cmd + C för Mac) och gå tillbaka till din svartvita bild. Klistra in bilden igen (Ctrl + V för windows, Cmd + V för Mac) och reglera storleken så att den fyller ut hela din valda bild. För att behålla bildens proportioner (så att den inte blir udda utdragen i olika riktningar) håll in Shift tangenten och dra i ett av hörnen tills bilden är lika stor eller större än din svartvita bild.
 
 
4. När bilden är på plats, kicka på lagret och i menyn ovanför där det står normal, klickar du för att få upp en meny. Ur denna menyn väljer du alternativet screen.
 
 
5. När du sedan är färdig med det tar du återigen upp adjustment layer menyn (  ) och väljer Brightness/Contrast. Dessa mätarna reglerar du lite efter bilden eller hur du själv tycker passar. Jag föredrar att ha höga kontraster (minst 50+) och sänkt ljusstyrka (ca -10 till -20) då färgerna utgör sig bättre.
 
Såhär blir resultatet!
 

¦ Photoshop >> Sharon >> Surprise

star girl

 

¦ Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

you want 100k on instagram, i want 100k in a duffle bag. we are not the same

 
Hiya huns!
 
Igår så hade vi studiedag så då var tanken att jag skulle åka till stallet på morgonenen och sen skulle vi åka till Börjes och MyOne på eftermiddagen med Felicia men det blev ändrade planer för Soppan skulle få nya skor. Istället pluggade jg några timmar på förmiddagen och åkte till stallet runt tre tiden istället. 
 
Red på banan, med vita lindor (!!!!!) av någon dum anledning. Till mitt försvar så trodde jag inte det skulle stänka så mycket som det gjorde... I alla fall så skötte sig Soppan okej i skritten och traven men sedana varhon så dum så jag ville gråta. Tänkta börja öva på att hon ska fatta galopp i form, men hon kastade bara upp huvudet ännu mer och rusade runt so om det gällde livet. Ville få en lugn och sansad galopp, men så fort jag gjorde en förhållningn saktade hon av och slängtravade innana hon kunde fatta galopp igen. Testade igen fast att jag drav samtidigt som jag gjorde en förhållning men då började hon hoppa och sparka istället. Övade på det tills det kändes okej, men jag själv var ändå inte nöjd med passet... Finns bättre dagar.
 
Felicia har sovit här och idag ska vi då istället till Börjes och MyOne. Hoppas vi hittar något roligt eeeek.
 
 

¦ Sharon >> Surprise

i deal with my personal problems the same way i study for tests, i don’t

 
 

¦ Sharon >> Surprise

heaven is a place on earth with you

 

¦ Natur >> Sharon

Rimfrost och frusna hallon

 

¦ Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Sprint-monster

Hiya huns!
 
Idag åkte jag tidigt till stallet, var där vid 9. Mockade och fixade allt i stallet sedan red jag och Soppan ut till den stora gräsängen. Red lite dressyr först, mest på en stor volt i båda varven. Hon var lite pigg idag men det gick trots allt bra och hon var jättefin i skritten och traven rakt ignom hela passet. Sedan kom vi ju då till galoppen. Hon började med att fatta fel galop flera gånger, så vi fick börja om ett par gånger. Tillslut så gick det bra, men hon drog neråt och framåt något otroligt så det var svårt att samla henne högt (som jag ville) trots att jag red på pelham-bettet. Ändrade då min plan, tänkte att jag släpper lite på henne så hon får springa av sig - dålig idé. Hon började med att kasta sig ut i full sprint, sedan när jag tappat alla 100 tyglar passade hon på att borra huvudet i marken och lätta i bakdelen. Då fick jag halvt panik - trodde hon skulle bocka av mig - samlade ihop allt och fick kontroll sen avbröt jag den idén illa kvickt. Efter det galoperade jag bara "löst" i riktningen från stallet för då hade jag lite mer kontroll över monstret.
 
Imorgon och på tisdag har vi stuidedag, så allt jag behöver göra imorgon ska jag göra idag istället hahah. Det innebär alltså BIO prov-ish och lite matte och fysik också... sen tror jag det är allt jag behöver göra för att klara proven nästkommande veckor. *Går in på skolans bas för att se om jag glömmt något* *Nej det var allt*
 
På måndag och tisdag ska istället Felicia sova här, så ska vi till Börjes och MyOne och kika lite sådär för att Soppan alltid är i behov av något och vi alltid lyckas hitta något Soppan är i behov av.. Har ju själv på senaste tiden blivit lite sådär "jag sa rida mycket wester nu" och det är mest för att variera vår ridning, och jag tycker nog att hon känndes lite mer frammåt i paddocken sist jag red där, (kan ju bero på mycket, typ det kalla vädret), men det har lite sisådär börjat evaporera från mig och nu vill jag bara rida en massa dressyr istället... så jag får se vad jag vill lägga pengar på... Vill liksom ha en fin padd och Professional's choice skydd till henne, men av nån anleding är western utrustning lite väl dyr tycker jag eftersom jag trots allt forfarande anser mig själv vara engelsk ryttare...  Alltså meningen med denna långa paragrafen är att jag ska titta på ekonomiskt hållbara western-grejjer.. sammtidigt vill jag inte lägga pengar på något jag nte tyker är fint, nej jag får sova på det tills imorgon!
 

¦ Photoshop >> Sharon >> Surprise

Soppans önskelista

 

¦ Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

snorhalka och strömavbrott

Hiya huns!

Igår var jag i stallet efter tolv då jag slutar tidigt på torsdagar. Kom till stallet lite sådär halvt ihjälfrusen men efter att ha mockat i hagen och fixat allt i stallet så ar känseln i fingrarna relativt tillbaka. Tog in Soppan och broddade alla fyra hovarna med isbroddar då det är snorhalt vart man än sätter fötterna. Red sedan lite western på banan och det gick tyvvär ganska dåligt... men vad ska man förvänta sig efter fyra veckors uppehåll. Hade ju dessutom tagit fel ridwantar på mig så kunde inte hålla tygarna med en hand och då blev allt bara kaos... 
 
Idag var jag i skolan och hade matte på morgonen. Sedan satt jag inne hos min mentor och räknade matte i ytterligare två timmar, sen tog jag lunch för jag orkade ändå inte räkna något mer... Efter lunchen var det EntEnt kursen och där kollade vi film samt svarade på lite frågor. Blev lite missförstånd med två av våra UF-kompisar då de trodde att vi helt plötsligt skulle mura väggar, byta glas och tapetsera om istället för att tillverka t-shirts hahah. 
 
Hur som helst åkte jag till stallet vid tre. Tänkte att jag tar cykeln till stallet men det var halvt omöjligt på grund av isen... Men kom hel fram till stallet enbart för att upptäcka att vi hade strömavbrott. Tänkte - ok jag sätter på strömmen igen - nejdå, så enkelt var det ju inte. Strömmen var bruten i hela byn så det var ju inte så enkelt. Vi fick helt enkel städa och dona i mörker med pannlampor istället. 
 
Red därefter, lite engelsk dressyr denna gången. Gick suveränt, vågade till och med på mig att galoppera på banan trotts att det ser lite halvtaskigt ut där. Soppan borrade dock ner sinna små broddade hovar i sanden så det gick fint. 
 
Imorgon är tanken att jag ska kolla SPN och plugga lite till matte-provet och BIO-provet, sen ska jag försöka göra lite inlägg också! 
 
 

¦ Gaby >> Vardag

Lista...

Soppans utrustning-lista!
 
Bästa köpet vi gjort till Soppan?
- Måste nog endå vara PS tränset.
 
Sämsta köpet vi gjort till Soppan?
- Hennes Pride-täcke från Ullared... Otroligt dålig passform så de glider ner jättemycket vid bogen. Resulterar i att hon endast kan ha det som innetäcke...
 
Dyraste köpet vi gjort till Soppan?
- Hennes sadel. Trotts den va "begagnad" så är det nog det dyraste endå.
 
Gulligaste köpet vi gjort till Soppan?
- Kanske hennes NICI schabrak? De är ganska gulligt hihi.
Sak vi köper mest av till Soppan?
- Ehmm schabrak... Men på senaste har jag börjat älska att köpa täcken...
 
Saker som är svårast att köpa rätt till Soppan?
- Lindor. För att standardlindor är alltid förlånga för hennes stumpben...
 
Saker jag hatar att behöva köpa till Soppan?
- Reflexutrustning. För att det är fult och tråkigt men man måste ha det haha...

¦ Andra Hästar

två


¦ Gaby >> Photoshop >> Surprise

We go together

"inlägg dedikerat till en viss person som börjar på Cass och slutar på andra. Tack för att du läser vår blogg din lilla skit"

¦ Gaby >> Photoshop >> Surprise >> Tumblr

How to be happy

"you are responsible for your own happiness"

¦ Sharon >> Surprise

you're doing all these things out of desperation

 

¦ Sharon >> Surprise >> Vardag

heaven knows we cried

 
Hiya huns
 
Idag är det tisdag, aka andra dagen i skolan. Måndagen kom lite som en schock, mina breakdowns var inte en lika stor schock dock. Pratade med rektorn om det igår (pin hahahahha) sen så gick jag tillbaka och arbetade normal 500 år senare. 
 
Idag så hade jag en till breakdown (surprise surprise). Denna gången tyckte min mentor det hade gått för långt så han ska ta upp mig som ett enskilt ärende på lärar konferensen (det går bra nu) så vi får se vad som händer. Har nämnligen satt ribban lite högt... 
 
Idag var också någon man här och kollade våra golv och vi ska lägga nya är det bestämmt, så imorgon kommer de tillbaka med golvprover så ska jag får bestämma vilken som ska lggas eftersom det är mitt rum som är det viktigaste hah.
 
En recap från helgen som bonus: I lördags var Ester med oss i stallet och vi hoppade lite. Gick bra, inget konstigt. På söndagen släppte jag ut alla ponnyer och passade på att longera Soppan. Hon skötte sig fint tills vi skulle börja galoppera och då bara ställer hon sig på tvären och är dum, men jag gav inte upp och tillslut gick det förvånansvärt bra. Efter att jag kommit hem åkte mamma och jag till IKEA och köpte säng och lite annat. Annars så var jag på stan idag med Felicia och handlade julklappar.
 
 

¦ Gaby >> Stallet >> Vardag

När det eskalerar

Vaknade helt prima idag och gick till skolan.
 
Sen kom halsont. Okej inte så farligt det klarar man ju. Sen fick jag ont i öronen. Funderade på att gå hem efter lunch. Gick inte hem. Sen började huvet göra satans ont. Slutade med att jag gick hem ca 1,5h timma tidigare från sista lektionen och åkte till stallet liknande en burrito. Gick till stallet för orkade inte cykla i kylan och mina organ skulle nog demonstrera endå. Fixade snabbt Soppans box och mockade en kärra i hagen också då Izac ska joina Soppan i grytan till helgen. Hälsade snabbt på min älskling och gav henne en morot och ett äpple.
 
Åkte hem och mamma var hemma och såg vilket skick jag var i. Fixde te till mej och nu ska jag hitta på något lugnt (typ sova..) men tänkte jag kunde slänga in ett litet inlägg först!
 
För övrigt så har bygget för vindskydd i hagen påbörjats! Hålen för stoplarna borras i veckan eller nästa och allt material är hemma!
 
Imorgon ska jag släppa ut hästarna på morgonen men går nog inte till skolan (aka en lektion som börjar halv fyra) utan vilar ut mej och försöker vara någorlunda frisk tills trosdag istället.

¦ Djur >> Gaby >> Natur

The 11:59 pm deadline ain't no joke in college


¦ Djur

so suddenly I'm in love with a stranger


¦ Djur >> Gaby >> Natur

I crave death


¦ Djur >> Gaby

How they see us


¦ Gaby >> Surprise

How do you see me?


¦ Gaby >> Stallet

Starboy

Hej alla!!!
 
Min bloggning har varit K A S S jag vet men sån är jag, kass på det mesta haha. Iaf så har vi kommit hem från vår praktik i SA och idag var det stallet första gången på 3 veckor! Hoppade lite och det kändes faktiskt bra, dock var jag lite ringrostig.
 
Och eftersom jag tycker det är hemskt fullt när det är lite tex med en bild måste jag skriva lite mer ahah. Har till exempel bestämt oss för att Sharon ska börja rida mer western och jag ska börja träna mer löst och lite frihetsdressyr. Eller att hon tagit sönder sitt lila täcket som är mitt favvo så vi måste laga det. Att hon inte på något magiskt vis tagit sönder sitt nyaste täcke. Att hennes päls växer som ogräs och måste snart klippas igen. Att hon är supersöt i fluffnosgrimman. 
 
Nu ska jag redigera resten av bilderna från SA trotts att min PS krånglar igen...

¦ Djur >> Sharon

Everyone wants to cheat off me during a test even when I’m piling up bullshit

 

¦ Djur >> Kreativt >> Natur >> Sharon >> Vardag

Äntligen hemma!

Hiya huns!
 
Efter 19h flygresa är vi nu ÄNTLIGEN hemma igen! Det har varigt ett par underbara tre veckor vi har haft, med en massa nytt att ta med till Sverige. Har en hel del att berätta - såklart, dock är det så mycket och jag på tok för trött för att dra allting just nu, så skriver en re-cap och har istället valt ut det jag tyckt var mest intressant att berätta mer om!
 
Vi var ute i reservatet ungefär mellan 07 och 14, resten av tiden var vi på camp och roade oss i pollen eller med spel och massa snack. De första dagarna var alla fashinerade av alla djur, med efter tre veckor blev till och med det lite drygt. 
 
Vi fick, ungefär en vecka in på resan hjälpa till och se när veterinären fixade till en noshörning. Hela processen, från det att veterinären flög in med en helicopter, till att ett dussin par Range bilar körde ut till stället och noshöriningen blev behandlad var häftigt och intressant. Vi fick klappa den innan de väckte den igen, och det var - ja - något man inte får chans till flera gånger. 
 
Det var oväder en hel del också och åskan och bullret är flear tusen gånger värre än här hemma. Marken skakade och vi trodde tälten skulle blåsa iväg. Vi var farligt nära både blixtar, arga elefanter och noshörningar med sina kalvar - men alla överlevde utan en enda skråma. Tills vi klättrade på berg och alla rev upp sina ben - såklart. 
 
Vi hjälpte också till med en gepard som brutit benet och fått en infektion, och det var också lärorikt och häftigt. 
 
Bränder fanns det också en hel del av. Sista dagen på resan var vi och bekämpade en brand i flera timmar, med en stor uppsättning brandmänn och snygga CEO's. 
 
Har en hel del bilder att bjuda på (nedan får ni lite smakprov), och vi ska göra film men nu ska jag ta en ordentligt frukost och sedan ska vi ut till bår kära lilla ponny!