närmare himlen

¦ Photoshop , Sharon , Surprise
För det finns en plats,
Nånstans där vi är gömda för världen,
Ett ställe ingen annan kan nå,
Där vi kan vara närmare himlen

playlist preview

¦ Musik , Sharon
ur min spellista " what a disaster"
 

2018 Grand Prix De Monaco

¦ Cute boys , Formel 1 , Sharon , Vardag
 
Hiya huns!
 
Måste bara säga att det har varit en FANTASTISK F1 helg! Daniel har varit snabbast hela helgen, det vill säga snabbast i alla tre träningsessioner (FP1, FP2 och FP3) samt snabbast under kvalificeringen vilket gjorde att han självklart startade på pole (p1) och sedan ledde han hela loppet på söndagen, och trotts en felaktigt fungerande MGU-K som gjorde att han körde 2 sekunder långsammare än vad han borde gjort VARJE varv, så fucking tog han hem vinsten! Helt klart en försjänad vinnst och han var så glad, med all rätt såklart! Max hade desvärre inte samma tur. Han krashade i FP3 vilket gjorde att han inte hann starta i kvalet pga skador på bland annat växellådan som teamet inte han fixa. Han startade därmed sist (p20) men kravlade sig upp bland poängen och slutade p9. Tråkigt såklart då teamet förmodligen skulle varit p1 och p2 (samt två pallplatser) och därmed tjänat mer poäng i constructors...
 
Annars så harjag pluggat hela 7h i sträck idag. Har en tenta på fredag som jag verkligen bör klara. Blir inte mycket stall för mig denna veckan så jag vill plugga så mycket jag kan samt att jag ska iväg till mitt sommarjobb och vara med på brandövning där. Ska även på en kurs (som ger med delegering till sommarjobbet jag ska ha) som tar upp hela min torsdag. 
 

daisy, darling

¦ Sharon , Spel
Senaste tillskottet i mitt SSO-stall. Daisydarling - Lusitano
 

I know I'm a handful but thats what you got two hands for

¦ Djur , Sharon
 

Art babe

¦ Djur , Sharon , Shopping , Vardag
Art Babe
/ɑrt beɪb/

Happy Birthday Cillian!

¦ Cute boys , Photoshop , Sharon
Grattis beb ♥

sommarfeeling

¦ Andra Hästar , Gaby , Videor
 
 
 
Tre edits som får en att längta tills hästsommaren!

mastermind

¦ Andra Hästar , Sharon , Surprise , Vardag
Soppan och Sillen på det nya stället där vi står! 
 
Hiya huns!
 
Nu har det gått snart en vecka sedan vi flyttade Soppan och det har fungerat fint. Inga problem varken vid själva flytten eller på självaste stället, däremot har hon fått hosta igen och är lite snorig. Precis som hon var förra året exakt vid denna tiden (kollade till och med i bloggarkivet vilka datum det var och det var på pricken den samma som sist???) så vi ger henne en veckas vila från och med idag, så ser vi om det blir bättre. Vi misttänker pollenallergi. Hon ser eller känns inte konstig annars. Det är ju sommarvärme här nu med typ 23 grader varje dag så lite trött for hon lov att vara då det torligtvis beror på värmen.
 
Annars, skolan för min del är slut för terminen men ska enbart göra två tentor till så till de två håller jag på att plugga nu för fullt. Snart är Juni månad här och då ska jag börja gå på kurser som jag behöver till delegering och även gå bredvid på mitt sommarjobb. Ska även till Kiev och till Tjeckien så den månaden är packad med aktiviteter. Sedan är planen jobb juli-augusti och skola igen i september. 
 
Men tillbaka till idag: Jag cyklade till nya stallet från stan, tog mig typ 1h+ eftersom jag virrade runt inne i Oxie i minst 30 minuter eftersom jag är skitdålig på att orientera mig. Annars bor jag även hos min kompis som är hemma själv för hennes mamma är bortrest så vi har hela hennes hus för oss själva! Så skönt. Sitter ute på terassen hela kvällen och spelar Mastermind! Har glömt hur roligt det spelet var hahaha!
 
Imorgon ska jag dock hem igen för hon ska till skolan. Så jag ska plugga och även kolla GP:n i Monaco som drar igång imorgon! Så taggad! Älskar när det är race i städer för det är alltid med action då + att det skriker Formel 1 om Monaco med alla lyxiga yachter som svajjar i hamnen! Ska även till Soppan men det blir efter fyra tror jag!
 

2018 Grand Premio De España

¦ Cute boys , Formel 1 , Sharon
Max Verstappen, P3
Daniel Ricciardo, P5
 

Eskadron Next Generation - SS18

¦ Outfits , Photoshop , Sharon , Shopping
Hur snyggt?
Schabrak "FADE" , Schabrak "GLOSSY"BenlindorHuva

video från pay and jump 13/5

¦ Gaby , Movie Studio Platinum , Surprise , Vardag
Första bilden är tagen av Clara Nilsson.
 
Video från söndagens Pay and Jump.
 
Det var ju inte vår bästa runda om man säger så... Ute i paddocken så var det jättedammigt och Soppan börjde hosta lite så ville inte rida där jättemycket. Framhoppningen var i minsta laget med fyra stycken där inne och fick inte till en enda distans till något av hindrena där och en ledde till en vägran. Väl inne på banan var hinder nummer ett vid sargen och Soppan vill gärna titta upp dit men då kommer hon inte rakt vilket gjorde att hon med A sprang förbi en gång. Jag lät henne titta på det två gånger och kände hon gick snett så där var jag direkt på henne att hon skulle hoppa hur som därav att jag inte kom helt med i språnget. Hinder två kom vi egentligen super på men blev igen en retfull rivning med bakbenen. Hindre tre, fyra och fem gick bäst och till hinder sex blev det lite nära på och så hoppade hon onödigt stort. Hinder sju och åtta var vi båda helt från varandra och är egentligen bara glad hon inte vägrade på dem. Soppan var pigg och drog på och hade svårt att få tillbaka henne så nästa gång ska jag ha bröstan med martingal tror jag nog. Jag är inte helt missnöjd med rundan men nu i efterhand så finns det ju så mycket man ser som man kunnat göra bättre! Nej men vi taggar till nästa P&J (blir nog i början på Juni som vi planerar nu) och där kommer vi igen hoppa 80cm då!
 

Pay and jump på bökeberg

¦ Gaby , Surprise , Vardag
Alla bilder tagna av Clara Nilsson!

På soppans önskelista...

¦ Andra Hästar , Sharon , Shopping , Vardag
En rosa outfit från Equestrian Stockholm, kanske i sommar på FHS ;)
 

Jobb, flytt-städ och hingstvisning

¦ Andra Hästar , Sharon , Stallet , Vardag
Storhaugs Gwynfor - hingsten vi vill ha till Soppan!
Hiya huns!
 
Alltså! Vilken otroligt intensiv och hektisk vecka jag har haft! Jobbade A-tur (morgon) åde måndag och tisdag och hade fullt upp båda dagarna. Sedan jobbade jag c-tur (kväll) igår och det var minst sagt mycket att göra då också. Men kvällsturer tycker jag är roliga för då är alla lite mer chill och mot kvällen kan man "hänga runt lite" och äta glass, haha. Idag var det inte mycket bättre då vi hade ett akut fall med hjärtstopp direkt på morgonen då vi gick på vårt pass, och hela situationen var kaotisk och påverkade hela personalen under resten av dagen. 
 
Eftersom vi även ska flytta Soppan om 9 dagar så har vi haft fullt upp med att ta hem och tvätta alla schabrak, lindor, paddar, skydd, grimmor och täcken som vi inte behöver använda för tillfället. Så jag snodde en tvätttid på osndagsmorgonen och han tvätta i stort sett allt innan jag stack till jobb. Så nu är här massa höpåsar fyllda med hästsaker i hela lägenheten och eftersom sadelkammaren i det nya stallet ska renoveras får de stanna här tills det är inflyttningsklart. Man kan lugnt säga att Soppan hår mängder av saker som tar mycket plats!
 
Idag efter jobb då, (röd dag = alla kompisar lediga förutom jag) så bestämmde vi med Clara och Ester att åka till Grevlunda för att kolla på hingstvisning. Jag sov i bilen för var dödstrött och på vägen hem körde vi om Maxo hc köpte mat. Blev fett sugen på att betäcka Soppan nu (men med en Welsh såklart) men det är ju så förbannat dyrt så det är tyvärr inget som lär ske innom närmsta åren... Vi hoppas dock att det kan bli av innan hon är allt för gammal och dräcktighten för riskfylld.
 
Nu är jag ledig fram tills på tisdag. Nästa vecka går jag mina sista tre dagar på praktiken och jag kommer verkligen sakna avdelningen och personalen där. Har lärt mig massor men framför allt har jag trivts väldigt bra med kollegorna och hoppas verkligen att det blir lika kul när jag är färdig och har min legitimation!
 
Nu ska jag i vilket fall som helst spela lite SSO och sedan blir det troligtvis YouTube eller någon film!
 

what a disaster

¦ Djur , Sharon , Surprise , Vardag
Soppan, Penny, YT + vattenmelon, och Soppan igen!
 
Hiya huns!
 
Denna veckan har jag haft praktik som vanligt. Jag fått vara med på ICR inläggningar, mindre kirurgiska ingrepp och sedan fick jag även vara med på en pacemaker inläggning som är ett lite större ingrepp och då fick jag vara klädd i grönt och ha munskydd och skydd över håret så då kännde som äkta Grey's Anatomy ;) 
 
Annars har jag varit hos Soppan också och red. Tränade på galoppombyten över bom och det gick bra. Var även där igår men mockade enbart hagen lite och fodrade alla hästar då jag hade kvällspasset. Lyssnade på en Formel 1 podd och njöt av värmen! Sedan på kvällen var jag hemma hos Clara och hon fixade käk till oss. Sedan tog jag först en power nap och när jag vaknade kollade vi 12 Strong! 
 
Idag vaknade jag först runt 7 men gick ut och sprang ändå. Har bestämmt mig för att springa maraton i Helsongborg den 1 September så måste börja träna. Har denna veckan sprungit först 1 mil och sedan 5km x2. Imorgon ska jag också springa och så har jag även tränat lite hemma som jag också ska göra imorgon. Och så ska jag till Soppan! 
 

soppsikaloppsi

¦ Gaby , Stallet , Vardag
Bilder från igår!
 
Hiya huns!
 
Igår efter jobb så hade jag och Felicia bestämt att ses i stallet. Skulle dressyra med Soppan (har inte ridit ordentligt dressyr sen säkert två månader tillbaka?!!) och det gick väll inte helt som tänkt. Hade med chambonen för skulle ha balans på lina så tänkte det var bäst så. Men innan jag satte på den skulle jag värma upp och hon var seg och irriterad på mig och dressyrspöt. Hon swichar alltid med svansen när jag petar med det och man inte ridit dressyr på ett tag (ponnyston..) för hon..är Soppan. Som sagt var hon seg så fick bara jobba på massa tempo i början. Sen satte jag på chambonen och hon vill alltid i början envisas med den och det gjorde hon såklart igår med. Galoppen i vänster varv gick endå okej men när jag skulle byta till höger var hon katastrof. Hon tog inte ytterskänkeln och flöt ut hela tiden så fick ha spöt ytters för att få in henne. Sen så fanns det inget som kallades lugn och sansad galopp utan det var bara räser och fram. Som inte riktigt går hem hos mig dp det var bara att styra in i allt som stoppade henne tills hon fattade hur en lugn galopp går till. Fick hålla in henne så himla mycket för så fort jag släpte lite så rusade hon iväg från mig. Efter massa galopper senare fick jag nöjja mig och så fick Felicia rida och det blev tempoväxlingar i alla gångarter och lite barbacka på slutet. Tänker alltid på teletubbieland när jag ser våra gröna kulliga hagar haha...
 
Mockade hagen lite osså innan vi stack hem! Idag är jag ledig för jobbar helgen så ska gå och fixa nytt id-kort och ses med Felicia på stan igen tror jag! Nästa söndag är det P&J på Bökeberg och sen har jag kollat på en till jag så himla gärna vill åka till men ska se om det är möjligt för medryttarfamiljen osså! Annars ska flytten börjas planera osså då vi sticker till nya platser i slutet på Maj!