¦ Andra Hästar

FJORDINGAR


¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

It's times like these that make me say

ASSÅ JÄKLA KLÄNNING DRAMAT IDAG???? Vad i herrens namn är det med alla (inklusive mig själv??) #WhiteAndGold
 
I alla fall, på praktiken så tvättade vi Bay-lass svans och ben och så tvättade vi foderhinkar och höll lite hästar åt hovis, red och smörjde träns! Var något otroligt trött idag så orkade inte rida Soppan riktigt så blev bara att ta in henne och borsta samt tvätta hennes ben! Tog sedan Emma och Elin-bussen (haha) hem så kom allt som allt innanför dörren redan 20 över 6!
 
Imorgon ska jag till nya stallat och kolla in det sista och så flyttar vi antagligen redan nästa vecka!
 
 

¦ Andra Hästar >> Vardag

dagens dilemma #blackandblue

Tror ingen har missat alls klänningproblem. Kan inte gå in på fb längre ju haha. Iaf de är ju svart och blå (jag ser den så) och SHaron ser den vit och guld haha.
 
Aja, på praktiken idag så gjorde vi allt möjligt. Skulle rida Bay Lass med det skrek "ridskolehäst" om henne så ville verkligen inte rida henne utan bytade ganska fort med Sharon som red Viva. Idag hade hon lite beslutsånget ifall hon skulle gå på toa eller inte (lite hård i magen vart hon nog) men hon var trotts allt sitt vanliga jag. Huvet i vädret och formen hade vandrat iväg till Kina. Hon brukar lossna efter galoppen men idag ville hpn bara springa in i galoppen och tog inte skänkeln för fem öre. Lånade dressyrspö pch det blev bättre med att gå på spåret men sen orkade jag inte bråka med henne mer så tog en snodd och red med och det funkade bra. Vår handledarevar supernsäll och hade köpt vars en semla till oss!
 
Hemma nu och ska kolla lite serier. Imorgon ska jag visa fram två hästar och rida Soppan i guess! 

Flyttar ju även Soppan nästa helg till nytt stall! Stallet är det vi stod hos på sommarbete så det lär bli bra! Ska även försöka fota mer då jossanamigo länkade vår blogg i ett inlägg och tyckte våra bilder va intressanta och snyggt redigerade, gissa om vi blev glada!
 

¦ Andra Hästar

dumt kapat men jag visar bilderna endå edition

 

¦ Redigering >> Surprise

Sadelgjordsspänning, stigbygelfix och spökastning


¦ Outfits

ridtäcken

Ett ridtäcken i enbart flecce hade inte suttit fel! Tycker det är lagom till att rida i ridhuset med så slipper hon ha fodrat och bli jättevarm. Lånar Emmas nu som ser ut som rambo newmarket (finns bilder med det) och hon passar så fint i det!

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

utan mobil är man inget

Efter praktiken så fortsatte jag till Soppan i det underbara vädret!
 
Solen var på topp och det var inte kallt så hade redan under dagen bestämt mig för en uteritt. Fixade snuttan och gav oss ut. Underbart att slippa jackan och klara sig perfa i bara kofta! Vid sjön så började hon tramsa lite så a direkt till henne med spöt baktill och då fäller hon ut värsta bocksprånger (ner med huvet och allt) så jag flyger framför sadeln och blir helt förvånad haha! Men sen gick hon iaf framåt. Traktorerna idag var lite läskiga men ingen jätteflykt från dem. Tröttade ut henne med mycket tempo på gräsvägen idag som hon tyckte var kul. Tog några bilder och mobilen var halvt död och klockan var 20 över 5 så ville hinna 6 bussen så satte fart hemmåt. När jag kom tillbaka hade mobilen laddat ur så hade ingen aning om hur mycket klockan var men kände på mig att jag kunde hinna bussen om jag skyndade mig. Sagt och gjort slängade jag in alla saker i sadelkammaren och Soppan i boxen och cyklade marathon till bussen.
 
Väntade där en stund och sen kom en bybo förbi så frågade om klockan haha. Men hann med bussen! Äter nu samtidigt som jag bloggar!
Shettisen till vänster bor granne med KRF och jag skojjar inte när jag säger att det är världens.söstaste.ponny

¦ Andra Hästar >> Vardag

Take me to church

Näst sista dagen på blockpraktiken idag bestog av att först leda runt igångsättningshästar, efter det gjorde vi i ordning Piccan, alltså borstade och så och innan vi lastade smörjde vi även några träns. Sedan kom transporten så lastade och åkte ivåg runt kvart över tio. På kliniken landade vi ungefär en halvtimme senare och blev mottagna av veterinär strax efter 11. Sprang, longerade, lokalbedövade, sprang igen, gav lugnande, röntgade och sedan behandlade vi till sist. Allt som allt tog sin tid så kom hem strax efter två och åt då mat och sedan smörjde vi vars ett träns innan vi stack hem!
 
Hemma har jag kollat lite småsaker som vi behöver till Soppan, då vi troligtvis (90%) ska flytta och då behöver lite saker vi lånar av Sarah för tillfället haha. Ska någ åka iväg till stallet och kollar in det och så får mamma också ställa lite frågor och eventuellt då skriva kontrakt!
 

¦ Musik

Musik tips

 

¦ Shopping >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Living life just like I should, Wouldn't change it if I could

Vaknade, astrött, zombiade mig till bussen och åkte iväg till APL:en. Gick med två hästar, Giant Gaby och Problem Pralin i typ 15 min. Efter det var det stallmöte som vi satt med på och efter det åkte vi till Ekohallen för att handla foder, fast jag och Gabbi lekte mest runt med vagnarna och körde varandra haha. Efter det smörjde vi några träns till och sedan hade vi lunch. Efter lunchen hjälpte vi till att släppa ut och in hästar samt fodra!
 
Åkte till stallet och hade bestämmt att rida ut en kort och lugn runda. Sagt och gjort hoppade jag upp barbacka (efter en del klättrande på transporten som pall) och så började vi skritta. Hade bara kofta och väst över och det var verkligen sååå skönt att kunna ha det utan att frysa! I alla fall så skrittade stallägaren med Zwier några meter bakom oss och det tyckte Soppan var jätteintressant så hon skulle minssan titta dit hela tiden och verkligen inte gå frammåt. Skänklade jag på lite sprang hon bokstavligen iväg och ruskade på huvudet, studsade och hoppade runt.. Kom i alla fall fram efter lite övertygelse och då skulle Zwier vända hem igen medans vi skulle fortsätta, men det höll inte riktigt Soppan med om så hon reste sig, tog ner huvudet, skuttade runt och var allmänt pigg och taktig. Travade och galopperade i en rask takt utan några större hopp och skutt, meeeen antar att det gick lite för bra för oss så när jag vände hem STACK hon iväg i galopp med mig och bara rusade i full far hemmåt! Kännde mig verkligen hjälplös på ryggen, det funkaade inte ens att ta i en tygel och tvärvända för hon bokstavligen galopperade i samma takt fast sidledes... Sedan kom det en bil och då saktade hon i alla fall av till trav och studsade runt när den förskräckta bilföraren körde förbi oss haha. Men i vilket fall som helst kom vi hem i gott skick!
 
 

¦ Outfits

outfit


¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

sten och flinta

Haha idag så tänkte jag och Sharon på namn som typ ärjättelika till tjej och kille typ Martin och Martina osv och så gick vi och jag kollade ner och underlaget var sten och Sten är ju killnamn så tänkte jag om det fanns ett tjejnamn som liknade så bara skojjade jag till det och bah "Flinta" haha Sharon typ dog.
 
Annars så smörjde vi bara lite idag haha, tog in hästar, problemade med Pralin och fodrade. Hemma nu och har diskat och ska handla mat. 

¦ Andra Hästar >> Vardag

Nytt och fräsht

Mitt blogg-mode skönk ganska så rejält nu när jag inte kännde att designen var på topp så satt mig och pillade med en ny. Blev så hila nöjd med den nya, det blev liksom mycket mer lekfult och lite mer vi!
 
I alla fall så var det praktik idag, smörjde nästan bara men red även. Fick Viva idag och det gick väl bra. Hon är ju lite speciell så hah. Har inte så mycket mer att skriva nu då jag har suttit med designen i typ 6+ timmar samt att jag höll på med den igår också, så det har ju innte hänt så mycket tyvärr!
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

inlägg tillägnat till Emma

APL först då. Förutom de vi brukar göra så fick vi idag rida. Red Kadiki som är en D-ponny.
 
Sharon har ridit han inna och sa att han var stark - och det var han minsann. I skritten var han lite bråkig och trotsade först mina försök att jobba i form. Men efter en stund så gav han sig och gick superfint i skritten om man hade stadig hand. Traven var en annan femma. För det första gick han från lugn skritt till exploativ trav, det fanns lixom ingen lugn trav att komma igång i. Han ville gå med huvet högt och pina på men det ville inte jag. Här var han ännu tjurigare och envisare att få att jobba rätt. red runt ganska hopplöst i början men sen lossnade han lite och då ville jag ge det en chans. han ville mestadels inte alls men sen så lossnade han liiite i ena varvet och gick jättefint en volt eller nått sen så sa han nej. Var bara att jobba på tyckte jag såd et gjorde vi. När han hade gått fint i det ena varvet lite så sattsade jag på näst varv. Gick väll bra tillslut det med. Ingen wow-häst men endå lite rolig att rida! Tog inte skänklarna speciellt mycket dock. Skrittade och travade bara för de blev vaccade igår och avslutade när jag började skymta lite svett på halsen.
 
Vidare hos Soppan då. Hittar henne i boxen och Sarah talar om att hon rymde ut när hon skulle hämta in Zwier. Busigt Soppan! Iaf på med all utrustning och ner i ridhuset. Skrittade fram ett tag för snackade med Sarah om allt möjligt (hon ledde Zwier som Olivia red på) så blev en ordentlig framskrittning. Sen tyckte Soppan det var en bra ide att fortsätta med sin busiga attityd och var helt plötsligt rädd för allt. Hon ville dessutom inte alls arbeta för man måste ju titta på allt även fast man sett det hundra gånger så tog ett tag innan jag fick henne avspännd. Sen återstod galopparbetet i höger varv. När vi longerat så har vi märkt att hon inte alls har samma styrka i höger varv så nu blir det till att hårdträna i höger! Tränade på galoppfattningar från skritt och det gick faktisk väldigt bra. Nästan alla var superfina samt att hon höll igång galoppen så länge som jag ville. Red inte speciellt länge för barnen ville leka så gick in.
 
Snackade med Sarah igen, denna gången om att övertala henne till att köpa en åsna haha. Emma och jag han göra vars en pärlplatta innan vi var tvugna att sticka!
Godkännt inlägg Emma haha?
 

¦ Gaby >> Vardag >> Åsikter

lagom lite och lagom mycket

PS pannband, en storfavorit hos många och en väldigt snygg detalj. Men kan det bli för mycket ibland?
 
Pannbande man får med är helt plain och tråkigt. Sharon och jag har tänkt att själva piffa upp det dock! Inte fult men gillar bättre med diskreta stenar på. Med en färg glad outfit kan detta pannbandet dock passa så inte både luva och pannband har starka färger.
 
Lagom i mitt tycke har en ras med stora stennar eller flera med mindre. Samma färg tycker jag helt klart är snyggast. Stenarna ska helst vara svarta eller vita eller nån färg som kan matcha alla outfits. Såklart enfärgade är snygga när de har en matchande outfit till.
 
För mycket tycker jag det blir när man har många rader, olika mönster och olika färger. Snyggt ibland om man bara machar pannband och schabrak kanske men lite för mycket för min smak. 
 
Men i stort sett, to die for PS pannband!
 

¦ Sharon >> Surprise >> Videor

Hoppning 16:e & 20:e Februari - Film

 

¦ Andra Hästar >> Vardag

det där med att vara kort

Första besöket idag var på vårdcentralen. Kollade min hand och precis som vi trott har det växt till en bit av nått så de måste tas bort kirurgiskt.. Sköterskan skickade en remiss till nån speciallist men kommer ta typ 1,5-2 månader innan jag lär få tid..
 
Vidare till KRF där vi idag smörjde, vaccade ponnysarna och var på KRF's gamla annlägning och kollade hur bygget går där! Gick sen lite med Gaby och Sharon med Pralin och tja, Gaby är ju stor som ett hus så ni kan ju gissa hur det såg ut när vi skulle tränsa och hästen dessutom drog upp huvet, alltså det gick inte haha! Fick locka ner han med hö och endast då, när vi stod på tå gick det. Sen att gå med han i ridhuset ja.. För det första så hade jag ju fullt upp med att 1) få han att gå i samma takt som mej 2) göra halt var i princip omöjligt. Han kännde verkligen inte mig så det var hemsk jobbigt att vara så igonrerad och betydelselös. Han fick dessutom för sig att springa iväg så slungades fram och (såklart) släppte tyglarna så han hade lite private show och visade upp sig. Aja efter den lilla springturen var han lugn!
Kan väll säga att det inte var såmysig med den bjässen vid din sida...

¦ Andra Hästar >> Surprise

we're kings and queens

Från hoppningen i fredags!

¦ Surprise >> Vardag

if you don't give it up say..

Söndag och lovet är slut.
 
Vaknade vid 10 och hade gäster vid 1. Påbörjade sista EP'n av SPN (yey äntligen ikapp) men cyklade till mobilia med mamms för att köpa ny elvisp, mjukisar till mej och fixa bådas glasögon. Köpt vanliga gråa puma mjukisar och en rossaaaa elvisp hehe samt spände glasögonen. Soppan fick vila idag.
 
Hemma kollade vi klart SPN då och nu så har vi bestämt oss för att satsa lite mer på bloggen! Försöka blogga bättre och få läsarantalet att stiga! Så frågan är, vad vill ni läsa om? Kommentera ideer på inlägg ni vill läsa på vår blogg, filmer vi kan göra eller bilder!
Nästa vecka har vi även block igen på KRF, inte det roligaste men har iaf tur som slipper mocka och får rida!

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

mot slutet av dagen

Liten kort recap på dagen då jag verkligen inte har nån lust att blogga.
 
Vaknade och gick och släppte ut hästarna själv. Zwier och han smedryttare skulle iväg på tävling så snackade lite med dom. In igen för att kolla TWD och sitta vid datan. Kollade lite SPN och sen kom Emma in. Vid 12 fixade vi stallet och sen longerade jag Soppan. Gick superbra mot slutet! Några utfall men i det stora hela gick det bra. Efter det så stack vi in igen. Kollade mer SPN, åt och tog en liten powernap. Sen städade vi huset och tog in hästarna. Gick till bussen och hemma nu, ätit och duschat!
 
Ska försöka kolla klart SPN idag (två ep's kvar!!!) men tja vi får se!
 

¦ Surprise >> Vardag

Sista dagen + longering

Så nu börjar det närma sig skola igen.. Idag är sista dagen vi passat gården och ja längtar så hem till mitt egna rum igen haha.
 
I alla fall så var vi ganska sega idag, eller ja jag i alla fall. Gick upp vid sju och morgonfodrade och sedan vet jag inte riktigt när Gabbi släppte ut då jag låg och halv sov.. Gick upp runt tio och satt vid datorn lite. Vid 11 kom Emma och hon fick vänta med oss inne tills vi hade kollat klart vår påbörjade ep av SPN. Snackade lite och tvingade oss själva ut till stallet (så jäkla långt att gå lix) så fixade där med att mocka, fylla vatten, halma, göra hö och fodra. Blev klara strax efter tolv så tog in Soppan och Lise. Bestämmde oss för att longera då vi inte riktigt orkade hitta på något men ville att hon skulle röra lite på sig då hon gått hårt i går och för att hon ska vila imorgon. 
 
Longeringen gick super, eller i alla fall i skritten och traven och sedan började hon hålla på lite i galoppen. Tillslut fick vi ihop några varv där också och när hon skött sig fint i traven avslutade vi! 
 
Har kollat en EP av SPN precis och Gabbi tar en power-nap medans jag bloggar. Runt 5 får vi nog börja städa och sedan så sticker vi strax efter sju så blir hemma rätt så sent tyvärr..
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

borde bli ett långt inlägg

Sovit bort halva dagen och kollat serier den andra halvan typ.
 
Red, mer exak så hoppade vi. Hoppade lite bana och övade allt möjligt, tempo, avstånd, vägar osv. Stunds, kombination, böjt spår, oxen och rättuppstående bestod banan av (inte allt i samma bana) och gick superbra. Höll igång fint fast travade i vissa snäva svängar (ni som varit i vårt ridhus vet...). Inga höjder utan allt lågt på 50-60cm. 
 
När vi hoppat klart så lastade vi Lise och Soppan igen (Emma hoppade osså Lise). Gick mycket mycke bättre med Soppan, hon gick nämligen på direkt! Inget krångel alls! Lsatade ut dom efter ca 30 minuter och de hade ståt i transporten helt lugna och backade fint ut. Sen gick jag och Sharon in och började kolla PLL. Emma kom in efter ett tag och frågade om jag kunde komma och testa Spirit då Elin tycket hon var lite konstig. Nått hon inte trivs med då hon kickar och surar skitmycket. Men sa till henne och så slutade hon kicka men var riktigt sur. testade sadla om samt rida barbacka men hon var fortfarande skitsur...
 
In igen och sen kom Emma och Elin in en stund innan de skulle hem. Vi åt och kollade SPN och efter det var vi riktigt trötta så tog en powernap i typ 1h. Vaknade och huttade in ponnysarna och in igen och kolla SPN. Mamma ringde nyss och tja, bad oss blogga så!

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

starka ponnys och pinnar

Jaha, vaknade och gav hästarna mat. Kom in igen och sov till 12. Var lite på datan och vid halv två så gick vi ut i stallet.
 
Emma kom lagom tajmat och så red vi ut till grannens äng. Dalton som jag red var ganska pigg och när vi kom till ängen så fick han lite fart i baken men efter att jag arbetat han lite var han mer åt den lata sidan igen. Övade mycket på att ställa om då han har problem med det och fick väll till nått ganska bra sen. Bestämde oss för att bygga ett lite terränghinder aka pinnar i en hög och hoppade. Var väll ca 50-60cm eller nått och när han väl hoppade på mitten tog han minsann i!
 
Red hem och hemma släppte jag ut Dalton i hagen medans Soppan och Lise skulle upp på transporten. Soppan var lite envis och tog väll upp emot 15 min att få upp henne. Väl inne st'ngde vi om dem ocg började fixa stallet. Stog i transporten i ca 10 min eller nått och sen lastade vi ut dem. Gick prima och båda fick beröm innan de skulle ut i hagen. Fixade klart stallet och sen var det Kalinkas tur. 
 
Respektlös beskriver väll henne ganska bra då hon började köra med oss redan in i stallet. Hon licom slår om i huvet och bara springer antingen på oss eller från oss och även fast vi håller mot i grimskaftet för glatta livet och dessutom två gör det men ikke säger hon och vi släpas efter. Så tränade lite i ridhuset först med att göra halt och backa. Går ju som smort i ridhuset men transporten är en annan femma. Löshoppade henne lite först för hon har vilat några dagar så tycket det var bäst att hon fick springa av sig energin först. Hoppade duktigt ca 1m+ av sig själv så nöjde oss efter ca 15 min. Lastningen gick sådär, hon tog kontrollen några gånger men i det stora hela gick det bra att både gå på och av. Hon fick komma ut i hagen och sen gick vi in.
 
Emma skulle hem efter en stund och nu ska vi snart laga mat och kolla serier!

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

never throw me anything unless you’re ok with it dropping

 Okaay så bloggade visst inte igår woops...
 
I alla fall så var det en vanlig dag igår. Fixade stallet men red inte då Gabbi och Emma gjorde det istället. Spelade en del GTA och sedan kollade vi även färdigt på 9:e säsången av SPN. 
 
Idag fodrade Gabbi och sedan fick jag släppa ut hästarna så gjorde det vid typ 9 och efter det satt jag vid datorn och spelade HW. Spelade även lite GTA och lyssnade på musik.. Vid halv 2 kom Emma så då bestämmde vi oss för att rida ut till gräset. Soppan var jättefin och jag arbetade en hel del med galoppen som gick super duper! Satte även upp ett litet hinder av pinnar och det hoppade hon också jättegulligt hihi
 
Ska alldeles strax laga mat hade jag tnäkt och sedan ska vi nog kolla både PLL och SPN!
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

passar på att blogga

Stallet är tomt av folk, bara jag och Sharon här nu. Kollar SPN eller ja, inte just nu för alla (hus)djuren + Sharon sover i soffan med oss. 
 
Red Soppan inne och det gick faktiskt väldigt bra. Har inte dressyrat med henne inne än när hon varit klippt (alltså inte lika stark och pigg som ute) och hon skötte sig super. Tränade på skänkelvikningar i först skritt men senare trav samt öppnor i skritt. Alltid svårt att lära sig nya saker tycker Soppan så vi blev lite oense om hur öppnan skulle utföras men mot slutet fick jag till helt ok öppnor. Trotts allt nytt för henne! Galoppen fattade vi bara från skritt idag och nästan alla fattningar blev helt okej. Höll galoppen fint med driv från mitt säte och ett litet till lägg från dressyrspöt samt att hon inte genade alls i hörnorna!
 
Fixade stallet och kom in vid 3 och kollade två EP's av SPN. Ska ta in hästarna lite senare samt lastträna Kalinka och kanske löshoppa henne lite!
Så fina så <3
 

¦ Surprise

you cut your teeth on the lack of answers

Såhär runt tolvtiden är Soppan jättepömsig hihi
 

¦ Surprise >> Vardag

tisdag

Förlåt för dålig bloggning!
 
Började med att ge hästarna mat själv och sen tillbaka i sängen igen. Var hemskt trött så slapp ta ut hästar och sov väll typ till 10 igen. Spelade GTA ett tag sen kom mamma och lillan. Vi spelade mer GTA och åt, sen red Laura Zwier och vi fixade stallet. Lämnade henne vid bussen för mamma gått i förväg och sen cyklade jag hem. Efter att ha spelat ytterligare mer GTA så gick vi ut för att rida. 
 
Red barbacka på Soppan och vi red en sväng på grusvägen. Inget märkvärdigt alls, traven var olidligt snabb haha men höll mig kvar! Hemma nu efter att ha nattat hästisarna och spelar.. GTA haha. Tacos ska vi göra senare!
Sådär helt perfekt.

¦ Serier >> Vardag

GODMORGON LADIES!!!!!!! HÄSTARNA VILL NOG UT!!!!!!!

Halloj allesammans! Idag har varit en otroligt OTROLIGT seg dag alltså. Vaknade typ sju, gav mat och vatten till hundarna plus släppte ut dem några minuter och sedan gick jag och la mig igen. Eller ja, jag lekte typ med mobilen ett tag haha. Runt åtta gick Gabbi upp och morgonfodrde hästarna och sedan låg vi och drog på oss fram tills nio då jag väckte Clara och Ester så vi kunde gå och släpp ut hästarna. 
 
Sedan gick vi in igen så satt jag lite vid datorn medans Ester och Clara spelade GTA och Gabbi fortfarande sov. Spelade ett bra tag, gick och gjorde fulle och Gabbi vaknade. Ester stack från oss vid typ halv 11 och vi fortsatte spela xbox. 
 
Runt 12 gick jag med Cody till bussen för att möta mamma och lillasyrran och sedan gick vi tillbaka och var här runt halv 1. Mamma lagade mat till oss medans vi forstate spela det explicita spelet med en 6-åring som publik.. Vi sa att det bara var ett spel typ 200 gånger och att man i verkligheten INTE tjuvar bilar och kör på folk och som tur va så fattade hon rätt bra själv haha! Åt lte snabbt och sedan gick vi ut allesammans till stallet.
 
Lillasyrran red Zwier och Gabbi hjälpte henne medan jag och Clara fixade stallet. Mamma kollade lite på Soppan och gullade lite med henne och så bytte även jag och Gabbi så hon fixade resten i stallet. Runt tre stack dem igen och vi gick in och återupptog spelandet. Har spelat sedan halv fyra nu ungefär och planerar nog att göra det resten av kvällen heh. Sen får vi väl se vad vi hittar på med ponnyerna hah.. UPTDATE, pallrar oss ut nu och rider ut en sväng innan det blir kolsvart ute!
 

¦ Surprise >> Vardag

lite hoppning

Hoppade lite och det gick super! Inga vägringar eller nått bara klockrena hopp. Några missbedömningar men i det stora hela bara bra. Ja, finns inte mycket mer att säga, Sharon har ju berättat. Fick bra flyt och min sits blev helt ok så ja! Spelar GTA nu och så!

¦ Stallet >> Surprise

The schabrak-holder

Hade glömt stänga av mitt 6:00 larm imorse men gick upp fort och stängde av det sedan somnade jag om igen och vaknade innan larmen klockan 8:a. Gick upp strax innan första larmet och morgonfodrade hästarna och sedan gick jag in igen och då var de andra också vakna. Åt frulle och Gabbi, Emma och Elin gick ut för att rida. Jag och Clara stannade inne och segade oss haha.
 
Kollade en random ep av Teen Wolf och Clara blev så fast så nu har vi sett nästan hela första säsongen. Emma och Elin åkte runt 11 så jag och Clara gick ut till Gabbi runt 12 och fixade i stallet. Klippte Dalton och mockade plus allt runt om kring innan vi gick in igen för att kolla lite mer TV. Gabbi somnade och jag och Clara bestämmde oss för att laga köttbullar och pasta så gjorde det.
 
Sedan kom Ester runt sjutiden och då tog vi in hästarna. Bestämmde oss för att rida Soppan och Spirit lite. Blev hoppning och Soppan skötte sig super duper! Började med travbommar som gick jättebra, hon hade power i steget och man kunde även korta det. Sedan var det studs på ungefär 40-50cm och den tog hon också jättebra. Efter det satte vi upp en kombination med ett galoppsprång som hon också hoppade hur fint som helst och sist men inte minst blev det en oxer på typ 70cm. Den tog hon också fint de två gånger jag red an mot det så jag är jättenöjd! Dessutom gick hon jättefint i traven också och hon höll igång galoppen jättefint med! Blev alltså inga höjder idag men det är ju inte det viktigaste! 
 
Även Clara hoppade upp och tog 2-3 språng som såg bra ut, och Ester hoppade också upp men hon ville bara rida dressyr så det gjorde hon!
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

lazy day

På morgonen så var jag med Emma och Elin ute i stallet när de skulle rida Lise och Dalton. Hoppning blev det och båda hästarna skötte sig jättebra. Lite studs med Lise och oxer och räcke med båda två ca 1m kom vi väll upp i. Hoppade också Dalton lite!
 
Efter ridpasset så klippte jag Dalton och Emma och Elin åkte hem. Clara och Sharon kom också ut och så fixade vi stallet. Dalton fick en paus från klippande och efter att vi var klara så hjälpte dom mej att klippa ställen jag behövde hjälp med. Sen gick vi in och kollade TW från säsong 1. Sommnade lite till och från och blev väckt lagom till mat. Har smått ont i huvet pga ni-vet-vad så ja, men går nog över snart. Ska hoppa med ponnysarna snart!

¦ Andra Hästar >> Vardag

kalinka du blir en skinka

...om du inte slutar slita dej från lastning! Japp, blev till att lastträna Kalinka först och tja, hon går upp men ner..? Nope. Alltså vi gjorde allt ni kan komma på för att få ner henne och hon slet sig 2 gånger och sprang in i sin box, tog sönder tyglarna en gång och seeeen tillslut så backade hon ut någorlunda bra. Slutade ju då och så fick hon sin pellets.
 
Sen var det Lises tur... haha asså jag skojjar inte det måste seriöst va den mest låginteligenta ponnyn ever. Precis som Kalinka går hon upp på transporten men tog seriöst 30min att få ner henne!!! Helt sjukt alltså, vi gjorde mer än allt för att få ner henne, svetten rann ner för oss och tillsluuuut fick vi ner henne... Testade en gång till för när hon nästan var nere gick det fort så testade en gång till och ja, då fick vi ner henne på 1 min. Ja, bravo.
 
Sen red jag Zwier efter Elin en kort stund. Nu är vi inne och snackar och ska väll hitta på nått snart!

¦ Surprise

Trust me, when I woke up today I had no plans to be sexy. But hey, shit happens.

 

¦ Surprise

Ariana Grande sounds like a font on Microsoft Word

 

¦ Surprise >> Vardag

förfrusen- ish

Haha, nej men dagens ridpass då.
 
Soppan skötte sig "bra" eller ja, inget wow-pass men kan ju inte alltid gå toppen. Mestadels fin iaf i skritt och trav och när täcket var på men när vi tog av det så blev hon lite mer på lixom och ville mest öka tempot hela tiden så hon la arbetet åt sidan så fick rida mycket volter och så innan hon slappnade av igen. I galoppen var hon väldigt på ocb stark och fick inte tillbaka henne det minsta utan blev en lång och okön galopp. Nöjde mig när jag fick till en lagom galopp och sen skulle vi ta lite bilder på henne så släppte henna som vi alltid brukar men idag skulle hon minsann börja springa hemmåt! Hon kom en (oroväckandes lång) bit men sen stannade hon och började käka gräs haha.
Kommer mer bilder sen!

¦ Surprise >> Vardag

Förmiddags bloggning-ish

Överlevde första natten och vaknade innan våra larm, typ halv åtta så gick upp och gav hästarna deras morgon-hö. Efter det gick vi in igen för att snooza lite plus att vi åt frukost. Sedan gick vi och släppte ut hästarna och så gick vi in igen och snackade lite. Vid 11 tog vi in hästarna och red till en gräsäng och fotade. 
 
Soppan gick väl inte sååå bra, hon drog mest på hela tiden och sprang iväg från arbet och blev därmed ganska så starkt tyvärr. Dessutom så blåste det ganska mycket och var rätt så kyligt men hur som helst har det gått bättre förr...
 
När vi kom hem igen fixade vi ue i stallet och kom in runt tre. Clara är här också så vi har börjat laga fisk och ska nog käka om en stund!
 
Kommer ett till inlägg med bilder!
 

¦ Surprise >> Vardag

Filled it up with Novocaine and now I’m just numb

Tidig morgon idag. Gick upp fixade lite hemma och gick sedan för att handla. Blev hämtade strax innan tio och drefter körda till stallet. Packade upp maten (aka en hel mataffär) och sedan gik vi ut till stallet för att fixa där. Var riktigt strukturerade så vatten, mockning, höpåsar och halmning till sex hästar gick under 30 min. Efter det spelade vi lite xbox och kollade lite yt-videor och liknande. 
 
Åt lite mat och bestämmde oss sedan för att rida ut en sväng. Hade Soppan och hon var snäll, ville dock inte riktigt stå still allt för länge men höll inte på mer än så. Sedan taktade hon mest hela tiden så det var lite drygt men när jag släppte lite på henne i traven gick hon hur fint som helst. 
 
Kom tillbaka, kastade ut hästarna i hagen igen och gick in. Försökte djävulskt komma på hur apple TV:n fungerade och jag det tog mig ett tag men nu är allt igån som det ska vara i alla fall. 
 
Emma, Elin och Gabbi håller på att laga mat och efter att vi käkat ska vi koll The Great Gatsby! 
 
Och jo, hoppas ni ha haft en bra alla hjärans dag och spenderat den med dem ni älskar!
 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

jag älskar galet

Kom till ög typ halv tio och packade in maten i kylen. Gick sedan ut och mockade och fixade stallet och var klara ca 30min senare så började laga mat. Efter maten spelade vi lite GTA och så, kollade videos och sånt innan vi red. 
 
Jag red Spirit idag och vi red ut på grusvägen. Helt ok eftersom det var vindstilla. Alla var med till häst och det flöt på i tja.. Spirits tempo! Gick fort men endå inte okontrollerat och hon har trotts allt inte blivit uteriden på lääänge. Efter att vi ridit och kommit in igen kollade vi youtube och spelade GTA. Efter en stund så gick bi ut ich fotade hästarna i hagen och Cody när han hoppade!
 
Bilder från idag!
 

¦ Surprise >> Vardag

Yoo hoo

Dagen började med en teoretisk idrottsuppgift och sefter det åt vi på Oliva! Dem har så asdfhjkl god mat där alltså heh. Efter lunch hade jag fysik, gjorde lite uppgifter och fick gå när vi var klara. Satt inne lite på Gabbis lektion och kollade mest mobilen och gick strax innan två.
 
Tog tummen ur röven och bestämmde mig för att rida ut. Inte så långgt dock utan bara precis bakom stallet. Soppan gjrde väsrta känguruhoppen och jag var riktigt nära på att flyga av men jag har ju rätt så bra balans ändå! Övade även lite på att sammla galoppen dock gick det inget vidare då hon bara drog iväg i full fart men lyckades ändå relativt okej med det. Henns travökningar var guddomliga och jag bara wohhooo typ så hah jep. Gick sedan in i ridhuset där Emma och Elin hade lite markarbet och travhoppnig så jag joinade dem litenstund med det. Blev en del skutt men de låg på typ 30cm så det var ju inte nåt värst farligt.. Varierade med lite korta läder och lite utan stigbyglar så blev en del fifflande med det. Spirit backade även in i Soppan och UTAN FREAKING ANLEDNING SPARKADE HENNE (Soppan bara stod och gjorde inget så det var inte hennes fel alls) så hon vnde i 190 och jag trillade av och landade på ryggen haha. JAG VAR LIX INTE BERÄDD PÅ DET och satt med långa tyglar och fixade stigläderna så japp haha lite kul ändå.
 
Ska käka hamburgare och kolla SPN så se ya later!
 
 

¦ Surprise

två pass i mängden

Två pass på Soppan jag minns extra mycket för att...
 
.... det gick dåligt.
27 Juni 2014. Sommaren och när de bara gick dåligt. Red inte så länge för blev så himla arg för fick verkligen inte loss henne alls. Frustrerande var det så skrittade ut istället efter 15 min i paddocken typ. Inte för att det gick bättre då hon var "rädd" för allt och ville inte gå fram så slutade med att jag bara var tvungen att skrika rakt ut och sen grät jag för att jag var så besviken. Senare bad vi Sarah kolla igenom henne och hon var enormt spänd bakom nacken så det fick masseras ut (tack och lov att vi har PS träns nu). Ja, ett pass man helst vill glömma men det sitter i skallen för att det just gick så himla dåligt.
Och detta är en "bra" bild från passet...
 
.... det gick väldigt bra!
Har ju väldigt många bra pass att välja mellan men om jag måste välja ett tar jag det jag först kommer att tänka på, 29 Mars 2014. Gick egentligen som det brukade då tror jag men vädret var på topp och bilder blev tagna så tror det är därför jag minns det som ett extra bra pass. Och hon var ju fin! Har ju många pass nu senaste tiden som slår det passet men minns dessa inte lika mycket då det inte finns bilder på det... blir ju bra denna veckan när vi får ta massa nya och dokumetera!
Våren är nog vår bästa årstid, där presterar vi som bäst!

¦ Surprise

it's all about the details


¦ Surprise >> Vardag

i've been asking myself who i'm trying to be

Teoretisk idrottslektion + lunch på Olivia + projekttid = dagens skola.
 
Och nu är det LOOOV! Härligt tycker jag, passa gården hela veckan! Just nu har jag dock nada att blogga om, ska kolla lite serier och så får jag se om jag kommer på nått att blogga om!
Kommer ju ha med kameran och nu när hon går så himla underbart kommer ni få massa bildbomber!
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

glad hästaplutt

Åkte till stallet och fixade nakenfisen. Red ut med Emma lite kort precis bakom stallet. Soppan var piggare såklart, slängde massa med huvet som hon brukar göra när hon vill leka med en, hoppade och studdsade och när man vände hemmåt var sig man skrittade eller galopperade började hon göra massa sånna lippizaner-hopp ni vet haha. Sen bleb de asrädda för två svanar som flög iväg så de fick halvt panik och när paniken var över så busade hon. I galoppen var hon piiigg och när man tog i henne så hoppade hon bara upp och ner.
 
Efter ett tag så gick jag in för att dressyra. I början var hon ofokuserad och pigg = ville inte alls arbeta. Men efter lite övertalning och mycket volter så gav hon sig och blev helt otroligt fin! Verkligen, utan spö eller sporar gick hon där helt magnifikt varv efter varv och ja, underbart. Galoppen gick sådär dock, hon blev så lång och jag fick inte ihop henne då jag inte hade dressyrspöt och kunde peta till baken. Blev mycket att hon saktade av då för hon inte fick plats i ridhuset annars gick det ok. Tänkte jobba med lite sidvärtsrörelser men även där saknade jag dressyrspöt så kunde inte korrigera hennes bakdel så tyckte det var bättre att inte göra sidvärtsrörelser så jag slapp förvirra henne och bara göra det slarvigt. 
 
Efter ridpasset fick Sarah klippa lite mer på huvet samt ljumsken för det var inte fint där haha. Så nu är hon fit for fight!

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Why is the news always breaking? Someone please fix it!!!

Efter klara order från Mathilda så tänkte jag göra ett försök till att blogga lite mer utförligt och längre.. 
 
Igår vart jag hemma då jag inte mådde så värst bra, men planen var att gå till skolan på eftermiddagen och skriva matteprov men det visade sig vara idag (och inte igår) så jag stannade hemma hela dagen. Dessutom skulle vi egentligen ha debatt på svenskan idag (vad jag trodde) så tänkte att ja går hela torsdagen.. Idag var jag i skolan från morgon till eftermiddag, och DET VISADE SIG ATT VI INTE ALLS DET HADE SVENSKA DEBATT. Ahh vad pissed jag blev, hae ju förberett mig på det.. I alla fall så gick väl matteprovet helt okej, men har inte för höga förväntningar som vanligt. Efter matten var det svenska där jag och Gabbi gjorde en PP och jobbade på ett grupparbete. Sedan åt vi på Subway och efter det vardet engelska. Ska skriva en insändare och har valt ämnet "blinkers" EFTERSOM DET ÄR ETT FRUSTRERANDE ÄMNE så japp, jag har road-rage till 200% men det var inte alls ämnet nu haha, iaf så jobbade vi dock med något annat (ehmm??) som var adverb och adjektiv och efter det gjorde vi lite tråkiga uppgifter och körde kahoot innan vi fick sticka!
 
Igår efter skolan var jag i stallet och klippte det lilla sista på Soppan. Fick till en början hjälp av Clara men sedan så fixade jag resten själv. Soppan var jättesnäll och ja, typ inte så mycket mer runt själva klippningen. När jag var klar gick jag några varv med henne i ridhuset och sedan satte jag in henne i boxen!
 
Kan också säga att jag är jättetaggad på typ allt som har med hästar att göra nu, vilket är extra roligt nu när vi ska passa gården och kan fota och rida en massa! Bloggningen kommer nog ligga på topp och ni kommer defenitivt få en drös med bilder från hela veckan!
 
Nån mer som vill ha sommar och sol?

¦ Surprise >> Vardag

don't kill my vide

Okej så skolan först i vanlig ordning. Inget speciellt hände där så ja skippar den delen.
 
Hemma och har kollat ikapp TVD (två ep's jag missat) och väntar på att TWD ska ladda klart. Tänkte blogga lite mellan hihi. Sharon är iväg i stallet och får förhoppningsvis det sista på Sup klippt så blir det ridning imorgon. Har inte hänt så mycket mer alls, ska rita lite i PS tror jag då vi fått låna Esters ritplatta. Nästa vecka blir det nog mer bloggning då vi dels passar stallet hela veckan och kan ta bilder och så!

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Nakenfis

Efter skolan åkte jag till stallet (egentligen Sharon som skulle åkt men hon ville inte börja klippa Soppan så bytade) och klippte Soppan.

Emma hade tagit in henne och borstat så var bara att koppla i kontakten och börja un-fluffa! Maskinen strulade lite i början men det var bara skäret så bytade det till ett annat och så gick det. Han klippa nästan hela Soppan (det som ska klippas) och har bara några svåra ställen kvar där det behövs assistans men Emma som hjälpte mej med några svåra ställen i början var tvungen att åka hem. Hon blev endå så otålig mot slutet och ville inte stå still så var lika bra det. Släppte henne lite fritt i ridhuset medans jag städade där uppe ifall hon ville springa lite. Borstade henne noga och behandlade hennes svamp som jag upptäckt nu när pälsen var väck. Ett lite tjockare täcke på och sen kallade boxen. 

Är på bussen nu och hemma snart, då blir det SPN tror jag!
Halva ponny där på marken ja.

¦ Surprise >> Vardag

Freaking hilarious

Känner att ingen av oss har bloggat särksilt bra eller ingående/intressant/whatever så slänger upp ett inlägg där jag skriver liiite mer!
 
Igår var jag sjuk, och idag mådde jag sådär halvt bra. Dock blev det bättre sen så dagen i helhet har varit megarolig. Ska också lägga till att mamma har blivit opererad så hon vart också hemma igår så japp...
 
I alla fall så hade vi djurdag idag. Vi var 9st sammanlagt, en rolig lite skara. Jobbade på väldigt effektivt på förmiddagen, sedan hade vi lunch och efter det så var alla extremt trötta och flummiga haha. Jag och Linn lyckades göra något extremt roligt och först så tittade vi bara förskräckt på varandra och sen rullade vi runt av garv på golvet och efter det kunde vi inte se på varandra utan att börja skratta! 
 
I alla fall så kom jag hem typ nu. Mamma sitter oh jar lektion och det ser asroligt ut och det låter jättekul när alla typ ropar på henne och sånt haha. Egentligen var det min dag att åka till stallet men så var en tjej där och lämnade klippmaskinen till oss och jag ville inte vara den första som saboterar Soppan så Gabbi ska (med hjälv av kära Emma) börja klippa henne idag och så fortsätter jag imorgon istället!
 
Ska se om jag kan klura ut något anant att blogga om men sannolikheten är inte så jättestor... ni kan ju kommentera om ni har några ideér!
 

¦ Musik >> Surprise

I've never felt this way

Satt och funderade på hur mycket Soppan betyder för mig.
Jag menar hon är mitt liv och jag vet inte vad jag skulle göra utan henne. Såklart finns det massa annat jag älskar och är besatt av men en hel del av det jag gillar kan jag inte ta materiellt på. Soppan finns där, hon är kött och blod och om jag kramar henne värmer hon mig. Tänkte på vad jag gillar mest med henne, alltså hennes bästa egenskap men jag älskar ju allt om henne.. Utan sin lathet är hon inte Soppan och utan sin charmighet är hon inte heller Soppan... Det bästa kanske är att hon är så ponnyig?? Eller nä, det bästa är nog att hon verkligen alltid försöker göra sitt bästa och hon är aldrig dum med mening, varken mot andra hästar eller människor. I vilket fall som, hon är det bästa jag har
 
 

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

godisbiten

Praktiken idag va bara smörja träns och sadlar, byta schabrak och rida. Red lille Pralin för Birgitta och tränade på skänkelvikningar och tja fart för han var så himla extremt seg. Tanterna jag red med hihih (alla red sånna stora hästar sen kom jag på en lite C-ponny) men det var intag så hästarna utanför sprang ju hej vild så några av hästarna skuttade till så tanterna blev rädda och ville ikke rida mer så red själv rästen av passet. Gick bra fast han var så himla seg så det är helt otroligt.
 
Hem sen och Soppan fick vila för hade ätit upp min mat och var jättehungrig så skulle inte orka med stallet. Imorgon blir Soppan förhoppningsvis klippt *hoppas hoppas* och sen i nästa veckan passar vi gården!
Att det faktiskt såg ut såhär en gång för länge sedan kan man knappt tro längre x)

¦ Gif's >> Serier

I'm hella obsessed with your face

babe ♥♥♥

¦ Outfits >> Vardag

egen design på schabrak

Vilken tycker ni är snyggast av de jag gjort? Gör ditt eget HÄR!
De fyra sista gillar jag bäst och måste välja ett är det nog det 4:de.

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Men vi tar och rider ut soppan

Japp, var i stallet ca halv elva och fixade min tös för en uteritt. 

Fick lov att rida på grannens gräsäng så skulle rida bort dit. Hon tramsade sig lite på vägen dit men inte så mycket som jag trodde hon skulle aka behövde inte hoppa av och leda henne! Hon var lite misstänksam vid grannens hästar dock och spände sig lite och försökte se snygg ut hihi. Vän på ängen måste man förbi typ 3 hus först och de var grymt läskiga tyckte hon. Hon rusade iväg i galopp och sen började hon hoppa som en galning?? Hon hoppad och vände sig och ville tillbaka men vi kom förbi tillslut. Red längst bort på en volt och så  och hon var superfin. Hon försökte gnägga typ 20 gånger men det kom bara små fåniga pip haha så himla gulligt. Tog galopp på raksträcka med så hon fick sträcka ut sig och sen red vi hem. Hon taktade vid hästhagen så hästarna som gick där blev helt till sig och då blev Soppan ännu mer vild så hade lite svårt att hålla henne på plats för hon ville mest bara springa in till dom och ha sig haha. 

Fixade pluttan hemma (som blivit riktigt svettig) och sen visade jag fram Dalton lite fort innan jag stack till bussen. Vid 4 ska vi på nån teater med lillasyrran Så japp.


¦ Andra Hästar >> Surprise

Kyla och blåmärken

Igår hade vi sovmorgon fram tills 12:30 då min fysik började och Gabbis projekttid började. Stack från skolan ungefär 14:10 och var hemma runt 20 över. Bytte om och stack sedan till stallet. Kameran följde med så vi hade tänkt fota lite ute och hoppa. 
 
Red precis bakom stallet men blev bara i drygt fem minuter då det var FRUKTANSVÄRT kallt ute så vi klarade oss inte längre. Efter det hade vi bestämmt oss för att hoppa lite kombination på ett galoppsprång. Gick ganska så uselt faktiskt men vi kan ju inte förvänta oss mer när vi alltid bara hoppar rätuppstående... Soppan försökte i alla fall (hoppas jag) men hon blev rätt så seg sedan när Gabbi skulle rida... Fömodligen blir hon klippt på Tisdag så det borde hjälpa lite!
 
Hoppade även upp på Lise för att testa några språng och det gick bra tills det inte gick så bra längre. Kom fel på första och rev hela vilket slutade med att hon sprang förbi andra hindret och jag näääästan trillade av. Fick asont i mitt knä (som jag hade skitont i sedan min skidolycka) så nu har jag tre asfula stora blåmärken på knät..
 
När vi sedan kom hem kollade vi tre episoder av SPN och ja, sen var jag astrött och hade fruktansvärd huvudvärk så jag somnade!
 
Och japp, jag var väldigt frusen...

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

kan ju blogga faktiskt

Skolan var chill idag, en lektion som dessutom var projekt tid.
 
Åkte till stallet och fixade pärlan för en ridtur. Sharon och Emma värmde upp på grävägen lite först men det var så himla kalt så gick snabbt in igen. Väl inne hoppade vi kombination. Gick inte alls bra faktiskt. Soppan vägrade och fattade fel galopp gång på gång, vet inte vad som föregick i hennes lilla skalle. Kom över en kombination på typ 85cm men det var ingen vacker syn inte. Tar nya tag imorgon och kör nog på en uteritt. Sharon hoppade Lise osså. Red Kalinka lite snabbt barbacka innan vi stack hem. Har kollat 3 ep:s av SPN och planerar att ta halv tio bussen imorgon till stallet så ja, en dusch och sen är det väll sängen som kallar!
My one and only <3
 

¦ Natur >> Vardag

Jag skulle släppt er i barnbacken...

Idag bar det av till Vallåsen för skidor. Vår skidlärare var hilarious men hans plan på hur vi skulle lära oss att åka var väl lite annorlunda.. Började med att vi skulle till den längsta blåa backen (alltså inget svårt tydligen). Började med att hälften av alla trillade ihop när vi skulle av liften så vi typ dog av skratt redan där haha. Efter det var det asbrant (för att de som kan åka skidor ska få lite fart) men det var ju kind off inget för oss så vi mer eller mindre gick sidledes den biten. Folk trillade och åkte in i buskar och i varandra och skidläraren bara stog och skrattade och sa att han borde släppt oss i barnbacken istället haha.
 
Men i alla fall, ner kom vi efter typ 30 min, något som sedan gick på typ fem minuter istället så ni kan ju själva tänka er vilket kaos det var innan dess.. jag trillade sammanlagt fyra gånger varav två var i väldans fart så fick rätt ont i både handlederna och vristerna men men.. Sen stannade vår kompis liften i typ en kvart för hon trillade hela tiden och jag trillade även själv i liften en gång så haha. Något Gabbi tyckte var väldigt roligt tydligen!
 
 

¦ Natur >> Vardag

Skidor och sånt

Idag var det att vakna tidigt och iväg till skolan i varma kläder då det var dax att åka till Vallåsen! 

Resan dit var undethållnade med killarna som höll i det och strax efter 9 var vi framme och fick hyra skidor och allt. Skidskola med en av ledarkillarna och de flesta hade aldrig stått på skidor innan (där i jag och Sharon) men hans metod var ju att börja på den största baken och tja ta det därifrån. Dog av skratt mest hela första rundan för alla åkte in i varandra och in i skogen och ja fruktansvärt kul var det. Gick dock bättre och bättre och åkte samma backe 6-7 gånger och åkte ganska fort haha, var iaf grymt roligt! Trillade några gånger och traskade in mej i Sharon men inga stora missar för min del heheh. Åkte sen en barnbacke 2 gånger för skulle inte hinna den stora innan vi skulle samlas igen. 

Nu är vi påväg hem och är hemma och typ 1,5h typ så inget stall idag men imorgon ska nog båda dit. 


¦ Surprise

ett pass för länge sedan


¦ Andra Hästar >> Vardag

mitt i veckan

Jaha, mentorstid som gick åt att plugga författare och litterära verk och efter det var det prov på det i svenska. Lunch åt vi på Kolga, hamburgare talrik och efter lunch var det matte där jag gjorde en uppgift. Inte mycket mer än så i skolan innan vi cyklade hem.
 
Sharon har ju stallet idag så ska väll sitta hem och hitta på nått. Hörs!
Vill så gärna ha en unghäst nu men måste vänta på att någon av hästarna blir sålda.

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

fire

Idag var vi ju på sån terariegrej. Höll på med reptiler en stund och sen mössen som var så himla söta, speciellt de 4 dagar gamla ungarna. Gullade med dom och vill typ sno med dem hem hehe.
 
Åkte till stallet vid 1 och red först ut med Emma. Red barbcka på Soppan i förhoppningar om att hon skulle va pigg men icke. Hon var sitt vanliga jag, någon spurt i galoppen när Emma red först. Ja, det var kul iaf. Sen red jag Kalinka och hon blev grymt fin efter att jag ridit typ 1h haha. Hoppade henne lite med och det gick mindre bra men hon var ganska trött efter dressyren som blev hmm intensiv. Hon ick stå och torka med fleecetäcke för hon var dyblöt och ångade jättemycket. Till sist red jag Dalton. Började med gramanen direkt för tt slippa dragkampen och red med den en stund och n'r jag tagit av den var han fortfarande superfin. Hoppade han med och det gick jättebra! Kom över hela 1.05m typ och han hade lite mer motor idag så är supernöjd. Han hoppade dock rakt in i en pelare med mej så mitt ben fick stryk så fick typ daseont ett tag och stiglädret lossnade haha annars gick det bra! Hade velat skriva mer utförligt om ridpassen men Sharon tjatar sönder om att kolla SPN så japp.
Dalton och Kalinka!

¦ DIY >> Vardag

“And you served him? What are you, some kind of fucking moron?”

Idag har jag haft en Ara på axlarna, en kameleont i händerna, jag höll en orm och så höll jag även en jättesköldpadda som inte var så jätte än. Dessutom gick vi till 11:20 så jag var hemma alldeles mätt och glad efter subway ungefär kvart över 12. Så japp med andra ord, skoldagen var rolig!
 
Efter det, ungefär vid två gick jag till stan med Clara och kollade in typ alla inredningsbutiker som finns möjliga i Malmö. Inne på Panduro fick jag med mig färg för jag har pysslat lite burkar hehe och på Lagerhaus köpte jag blåa värmeljus!
 
Just nu håller jag på att läsa en FF om dean och Sam. ÄR ändast på kapitel 5 så har inte riktigt kommit in i den än, men jag har hört massa bra om den och jag tycker än så länge att den är toppen! 
 
Bilden gör sig inte alls rättvis tyvärr. Det är mörkt och Gabbi har kameran men whatever, ni ser ju lite iaf
 

¦ Andra Hästar >> Vardag

your mom is named mom…my mom is named mom… dude don’t freak out but i think we’re related

Praktik som vanligt idag. Hela förmiddagen smörjde jag träns och efter det tog jag lunch vid 12. Red sedan Pralin, en ganska liten c-ponny. Mindre än Soppan tror jag, eller ja det känndes som det i alla fall. Han var snäll, inte lika lätt i handen som de andra KRF ponnysarna jag ridit men han gick fint stundvis i alla fall. Efter ridningen behandlade jag mugg på tre hästar och satte på stigbyglar på en sadel och efter det sutade jag! 
 
Soppan fick lite vila idag då vi dels inte har köpt ett nytt busskort och sen så snöade det och var allmänt kallt ute. Kom hem och kollade istället SPN!
 

¦ Andra Hästar >> Photoshop >> Redigering

action

Någon favorit?

¦ Andra Hästar >> Vardag

ensam hemma

Idag vaknade jag och mådde inget bra. Det vanliga, huvudverk och illmående. Sov till tio i nio och sen åt jag lite och kollat Big Hero 6 (sååå bra) och Karate Kid. Mår nåågot bättre men har ingen lust att äta och verktabletten har börjat sluta verka. Ville trots allt till APL:n då jag för omväxling skull får rida ridskolehästar och det är faktiskt kul. Speciellt att få de att bli mjuka....
 
Iaf, ska ta och göra några actions tror jag för jag har lust. Soppan får vila idag för ingen av oss orkar åka dit. Imorgon har vi halvdag i skolan (tror jag?) så ska försöka dra dit. Efter det blir det stallet och ska rida både Kalink och Dalton och Soppan såklart.
Mulan <3

¦ Natur >> Vardag

my future???? haha look at the the f13 button on ur keyboard…… theres my future

Bloggade inte igår då jag inte hade någon lust alls.. Red Dalton lite först och tänker aldrig mer rida den hästen igen. Han drog ner mitt humör så jäkla mycket så det inte är sant, har aldrig suttit på en starkare häst förrut och tänker inte göra det heller. Tur att jag inte behöver i alla fall.. 
 
Efter det red vi Soppan lite och jag tyckte mina språng gick jättebra så jag är nöjd! Kom hem sedan och satt vid datorn och kollade youtube klipp samt en episod av SPN.
 
Har inga planer på vad jag ska göra idag, tänkte kanske spela lite sims eller nåt sånt.. Måste också säga att jag är medeten om att vi inte fotat på et tag men gräsängen där vi brukade fota tidigare får vi inte längre rida på och vägen till närmaste gräsväg är typ en halvtimme så tyvärr blir det inte alls lika mycket fotograering längre.. Ska försöka fråga ett par "nrligande" grannar som också har en äng där vi kanske kna få rida.. Sen så är ju inte vädret perfekt heller så bilderna hade ändå bara varigt trista och gråa..