¦

Vad vill DU läsa om?

Jag har blogglust men vet absolut inte vad jag ska bogg om... Därför kan väl nin skriva något litet bara s¨an får lite inspiration eller vad säger ni? 
  • frågestund?
  • this or that?
  • hiss/diss
  • åsiktsinlägg?
  • outfits?
Vad som hälst! Vi ser ju att ni läser men ni kommenterar verkligen ingenting. Känns så lönlöst då...
 
 

¦

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Min blogglust ligger just nu på 0, jag känner att vi jag inte riktigt får någon respons längre på bloggen och så, svacka i ridningen och jag har typ ingen lust att åka till stallet (blir oftast så när jag inte varit i stallet på en dag..), gymnasievalet får mej att bryta ihop, ja, helt enkelt ingen lust att blogga så mycket längre.
 
Jag kommer därför bara att blogga när jag har lust och har nått vettigt att skriva (lägga upp bilder).
 
Kommer annars vara mest aktiv på TUMBLR och INSTAGRM om ni vill följa mej där :)
 
 

¦

Hands in the air like we don't care

Vaknade vid halv tio idag och har sedan dess inte gjort mycket alls.
 
Har fortfarande mammas dator och det är just när man inte har något man saknar det som mest. Photoshop -.-
Min dator ska vi hämta imorgon eller på fredag fast photoshop kommer jag nog inte få förrrens nästa vecka :(
 
Har tittat på TVD och tanken är att vi ska till stallet vid 3 eller 4 även om det regnar.. surt..
 
 
 
 

¦

Sista Juli...

Endå så fort tiden går. Om bara någon vecka beffiner jag mej i klassrummet igen. Fast 9:one klass denna gången. Längtar inte alls.
 
Har iaf kollat TVD som vanligt. Idag ska vi rida. Ifall det regnar blir det ju ridhuset isf.
 
 

¦

Följ min tumblah.

Klicka HÄR eller på bilden nedan för att komma till min tumblarrrrrr! ((p.s följer tillbaka))
 
 

¦

Åska och en jäkla massa hagel

Clara och jag bestämmde oss för att rida ut i den fina vädret så vi sadlade hästarna och satt upp. Kom till en korsning och bestämmde oss sedan för att rida milen.

Jag tog och testade hacket på Soppan men då vi inte red något seriöst lånar vi det några gånger till för att känna efter ifall hon trivs eller inte.

Skrittade mest och travade även lite. När vi precis ridit till slutet av milen vägen skulle vi skritta hem. Sållart börjar det regna och sedan kommet det mer och mer så vi börjar trava lite på asfalten då vi inte ville bli hur blöta som helst. Regnet bara vrääkte ner totalt så när vi kommer till gräsvägen så bestämmer vi oss för att ta en lugn galopp. Det gick hur bra som helst förutom att det nu börjat hagla lite smått.

Kommer til sista asfaltsräckan (ca. 500m från stallet) och haglet bara öööser ner! Så vi stannar vid träd och tar skydd men så knallar det till sjukt högt vilket betyder att åskan var extremt nära oss så vi typ får panik och vet inte om vi ska stå kvar vid träden eller kuta hem. Det är ju bara åker runt om oss så vi var högsta punkten så lite rädda var vi x]

Hoppade av hästarna och sprang för hand hem med dom där billarmet hade gått eftersom det haglade så mycket, Soppan vart lite rädd och sprang in i mig men annars kom vi alla hem välbehållna!

Nu står de i sina boxar med fleecetäcken och myser haha :)

 

¦

#Gifs

 

¦

Skänkeltips

Vet inte själv varifrån jag hittade detta knep, men iaf..
 
Åker din skänkel för mycket bakåt? Då kan du enkelt sätta fast stigbygeln med en sporr-rem i sadelgjorden och då kan den inte åka bakåt/framåt! Själv tycker jag det är en superbra ide, dock så ska man inte ha det så om hästen har en tendens att vägra eller så att man trillar av då man lättare fastnar i stigbygeln (speciellt ifall de inte är säkerhetsstigbyglar).
 
Hjälper en enormt för att få en stilla skänkel! Red med det ett tag förra året sen blev det bättre och nu sämmre igen, så börjar med det nu igen!
 
 

¦

"Markarbete" Del 2

Claris tog ett skutt på henne idag, tur att man har olika smaker på ponnys hahah, hoppade av så fort hon stannade x)
 
 

¦

Rodeoponny.. b/w edition

Normal ponny man har då
 

¦

"Markarbete" Del 1

Eftersom Sharons data inte funkar så fixar jag alla bilder.
Rida varandras ponnys ihihih
 

¦

Markarbete... ish

Gick bra idag, fast ponnyn var överpigg och sen inte... Gick iaf bra! Blev ett hyfsat långt pass. Travbommar, galoppbommar med olika avstånd så vi skulle länga-korta galoppen. Hon var lite loj så fick vara bakom Spirit för då får hon nån jättemegaenergi... Satte även fast våra skänklar idag, ni vet med sporr-remmar.
 
Satte in ett hinder mitt mellan två galoppbommar. Glömde dock helt poängen med övningen först, att faktist länga och korta galoppen så vi anpassade avstånden exakt lalalalla. Kul var det! Sen så började hästarna i hagen busa runt och då vill Soppan osså göra det så blev lite rodeo med på köpet ^^
 
En bild från idag så får ni resten sen!
 
 
 

¦

ÖvarhopparN

Clara och Spirit i ett normalt hopp över ett kryss på typ 30cm..
Vår ponny... Hinder är inte 60cm lilla pärtan ^^
 

¦

B&J

 
Mina Ben & Jerry's favoriter;
1. Phish Food
2. Strawberry Cheescake
3. Karamel Sutra
4. Chocolate Fudge Brownie
 
Jaha, när vi inte bygger b&j torn så... kollar vi TVD.
 

¦

Sony Vegas Pro...

Laddade ner Vegas men ärligt talat... Det är så komplicerat så jag får panik. Lyckades göra nått men tyvärr får jag det i fel format för att kunna laddas upp...
 
Iaf, idag så har jag gjort mycket! Nej, inte alls. Har faktist inte änns brytt mej om att ta på mej vanliga kläder utan gått runt i pj's hela dagen, skööönt. Kollat TVD och faktist en Skins med då jag saknade det föööör mycket...
 
Sen kollade jag lite intervjuer med TVD cast, spoilern till både TVD säsong 5 (!) och spoilern till TWD (!). Det visade sej att både TVD, The Originals och TWD börjar med premiär-och säsongspremiär i oktober! Glee skulle ju med börja då men de har flyttats till november istället....
 
Vet inte alls vad jag ska göra nu...
 
Längtar sååååå till de stubbar åkrarnaaaaaa! De har börjat med rapsen nu, men de är typ sämst stubb men men ^^
 
 

¦

Ponnyhuvud

Varför så fiin?
 

¦

Dude? Really, Dude?

Fick lust att fota men då min dator tyvärr fortfarande är ur funktion kan jag inte redigera bilderna efteråt då ps också är på den datorn. 
 
Lite slappar dag idag då vi inte ska till stallet - såå skönt - så istället sitter jag med fläckten i huvet och kollar tumblr. Har ingen riktig blogg lust p.g.a min dator men vi får se.. hittar kanske endå på något. 
 
isn’t it ironic
how we kill
flowers
because we
think that
they are
beautiful?

 

¦

Dressyrutveckling med ponnyn

Bilder i kronologisk ordning hur hon "utvecklats" (svårt att se på bild) inom dressyren :)
 
Alla är travbilder så man ser mer jämnt ^^
Ovan; 11 Maj
Ovan; 18 Maj
Ovan; 25 Maj
Ovan; 14 Juni
Ovan; 18 Juni
Ovan; 24 Juni
Ovan; 26 Juni
Ovan; 27 Juni
Ovan; 4 Juli
Ovan; 10 Juli
Ovan; 16 Juli
Ovan; 17 Juli
Ovan; 20 Juli
Ovan; 23 Juli
Ovan; 25 Juli
 
Ungfär så ser det ut nu. Ska börja försöka få henne i en lite mer lång och låg form ^^ Från och med den 20 har hon ju även fått framskor som hjälpt henne.
 
 
 
 

¦

:@

Till min räddning är inte min dator den enda i huset så nu sitter jag vi mammas då min egna har lagt av... (förhoppningsvis bara tillfälligt) Gash jag har panik alltså!! Visst den har hängt med i 10 år nu så ja den kanske inte gillar mig längre men jag kind off älskar den :'( 
 
Har suttit med mamma och kollat lite nya datorer medans jag kyler ner den andra för att förhoppningsvis få liv i den igen.. hittade en Acer som jag totalt förälskat mig i (typ) allt i ett dator med stor skärm så det hade passat bra som tv också (vilket mamma tycker vi behöver) så ja.. 10 laxar så ehum... hoppas fortfarande att min andra inte laggt av för gott...
 

¦

such a pretty little thing...

 
 
 
 
 
 
 
 

¦

Nanananan

Seg-lördag. Gör inte mycket mer än kollar TVD och rider ponnyn om dagarna. Idag red jag och Sharon ut med Zwier och Pärtan, barbacka till ärteåkern. Hon var sjukt dryg idag, lyssnade inte för fem öre. Fösrt så ville hon inte alls galoppera sen ville hon bara galoppera.... Iaf bytade sen då jag occå ville rida lillemannen. 
 
Är iaf hemma nu, är en stund på datan innan vi ska kolla TVD igen... Imorgon vilar ponnyn förresten.
Gurkan, Soppan, Ploppan, Pärtan, Ärtan ♥
 
 

¦

Ärteåker

Clara missade bussen även fast hon skulle hunnit den men hon pallade inte antar jag så lite pisst blev man men men...

Jag och Gabbi red iaf till ärtåkern med Soppan och Zwier och det gick toppen. Inget såntdär seriöst dressyr pass utan vi red mest runt. Det var ju jäkla varmt också så vi red inte så länge heller, båda var lite lata och Soppan vart lite stoig på vägen hem men tillslut gav hon också med sig^^

När vi kommer hem ska jag typ kolla TVD och tumblr, kanske kommer på något att blogga om också hihi 

 

¦

Stilrent

En kort sväng till Hööks med Clara först då hon var tvungen att köpa en grej, sen till stallet!
 
Som sagt, hoppning. Testade en ny sadel på henne idag dock är den lite för trång där fram så om hon ska bygga muskler så går det inte där.. Så tillbaka till den gamla! Iaf, körde på en marinblå outfit idag, har aldrig testat nån så mörk på henne men måste medge att hon endå såg snygg ut i den! Varm så sjutton var det så red fram lite snabbt, seeeeeeeeeeeg ponny. Sen blev det några hopp på högst 70cm för mej. Hon var som vanligt lite tung och så men det kommer med tiden! Lånade även Claras hopp-platta hihih.
 
Disskuterade även våra hoppsitsar sen och fick lite sadel-lärar av Sarah ^^
 
Bilder!
Bästa vännerna x) Soppan myser in sej hos Clara (hennes huvud är bokstavligen i Claras knä) hihihih :')
 

¦

Hoppning 26 Juli

Blev inte mycket då det var skit varmt så vi tog bara några skutt var. Hon var lite loj pga värmen men annars gick det toppen!
 
Behöver antagligen inte ens skriva vad jag ska göra nu då ni säkert kan lista ut det själva. TVD...
 
 

¦

Best Bitchy moments

Ehmergaaaad
Satt precis med Gabbi och kollade lite bitchy Damon moments ehmm...Har tre episoder kvar av säsong 2 så jag kan tänka mig att vi ser klart den idag och börjar på trean imorgon eller nåt.. 
 
Tanken är att vi ska hoppa idag då vi inte gjort det på över två veckor (vilket är bra) men man blir ju lite desperat :]
 
 
 

¦

Försäljningsponnyer Del 2

Dixie
D-ponny, 12 år typ. Ras har jag inte riktigt nån aning om.. Kunnde inget typ. Sög på att hoppa (ja, hon missbedömde på 50cm och gick omkul) och stark i dressyren. Ett hjärta av guld hade hon dock..
 
Luca
Liten D-ponny, Arab/New forset/Connemara, 12 år. Hon var inte heller speciellt duktig på nått.. Osäker i hoppningen men om man själv som ryttare var bestämd hoppade hon tillslut. Dressyren var hon ganska stark i med men hennes galoppfattningar var som att sväva på moln. Hon hade osså en enormt härlig ökad trav och det känndes som man typ flög fram. Hon visste inte hur man lugnade ner sej efter ett ridpass...
 
Holthausen Eldamir "Elle, L"
D-ponny, New Forest, 12 år tror jag. En riktigt bitch om man får uttrycka sej så. Stoig som f*n. Vissa dagar var hon en pärla och andra dagar ville man skicka henne till Kina. Speciell. Testade sina ryttare, även därför vi hade henne så pass länge då hon inte blev såld. Hade dock lite problem med sina tänder och därav hur hon betede sig ibland. Har å andra sidan inte så värst många trevliga minnen med henne, men när hon vaknade på rätt sida var hon helt okej. Antagligen hästen jag gillat minst av alla men också mest på ett sätt...
 
Lykkebogårds Fiona "Fiona"
C-ponny, 5 år. Hon var minst sagt jobbig. Gillade aldrig riktigt henne för att hon var outbildad. Hon hade inte hittat sin framåtbjudning än och det var minst sagt krävande att rida henne ibland. Hon var inte inhoppad när hon kom och sen så helt plötsligt hade jag kommit över 1.1Om med henne. Men hon var riktigt snäll, busig ibland men snäll.
 
Gulla
D-ponny, 4 år. Fjordning/Arab. Även hon oinriden när hon kom och alla hjälptes åt att rida in henne men mest jag som var uppe på ryggen. Hon var en riktigt teddybjörn. Jag var den första som galopperade med henne och red ut med ^^
 
Sen hade vi Narissa en vecka typ (tog över henne från Ester) och sen fick vi vår lila pärla!
Vilken av denna hästarna hade ni helst velat att prova att rida?
 
 
 

¦

JH Collection

Lite nya saker från Hööks, JH Collection som verkligen föll mej i smaken denna hösten!
Får man lite pengar över kanske något kan införskaffas...
 
Gillar såklart andra saker med men några av dem finns inte på hemsidan än ^^
 
Idag står hopning på shchemat iaf, bilder kommer såklar komma (film?) :)
 
 

¦

Lite från hööks

Kan ju säga att det inte var mycket som föll mig i smaken av hööks nya höst/vinter kollektion. Ganska bra egentligen.. Det enda var ett schabrak med ponny motiv (bara för att Soppisen är vildigt ponny av sig), sedan ett vintertäcke på 400g som även mamma tyckte va snyggt och prisvärt hihi och sist den nya lamicell hjälmen. Vet jju inte hur den sitter på mig, har en tendens att ine passa i sådanna hjälmar men man kan ju alltid testa och jag behöver ju en ny hjälm så...
Allt går på ca. 1600 kr men vi delar ju på täcket och schabraket och vi kanske kan övertala mamma också ;)
 
 

¦

We're up all night to get lucky Del 2

 

¦

Försäljningsponnyer Del 1

Dessa ponnyer (i ordning) har jag och Sharon haft hand om och ridit:
 
Kenzo's Eddison "Eddi"
Tinker, 3 år. Valack och antagligen misshandlad hos förra ägaren. Hade bara hand om han i ca 1 vecka sen åte han. Han var väldigt rädd av sej men ack vilken charmig ponny!
 
Kenzo's Apache "Apache"
Tinker, vet inte hur gammal haha x) Hon var verkligen en superhäst. D-ponny, ett blått öga och bruna fläckar. Kunnde varken dressyr eller att hoppa men verklogen hur snäll som helst.
 
Mosegårdens Geena "Gina"
Connemara tror jag hon var, 12 år, D-ponny sto. Red henne till en början sen fick Sharon henne och jag fick en annan ponny. Kunde bli lite nervös/het ibland och ballade ur men mestadels var hon en pärla. Glad för hoppning var hon med!
 
Njord "Bebishäst"
Knabbstrupper/Welshponny. Valack, 3 år. Han växte fortfarande ju men lite D-ponny var han när han lämnade. Hästen jag verkligen fäste mig vid.... När han kom var han inte änns hanterad och poff, på bara 2 veckor så had ehan galopperat med ryttare och sadel på ryggen. Jag fick ta över han och han var verklogen nått speciellt. Ungponny. Fösta gången han hoppades med ryttare och reds ut var med mej på ryggen... Hans ena öra var lite avbitet x) Saknar han ibland.. ♥
 
Vi har mellan vissa ponnyer ridit och/eller tagit hand om gårdens andra ponnyer såsom Donna, Gaia och Aura.
 
Del 2 kommer senare nån gång!
 

¦

"Dagens ridpass" ...

Hade ingen större lust att rida alls idag faktist. Hade ont i huvet och bara sådär allmänt latochtrött-dag. Men lite halvdant blev det väll. Lullade runt utan nån plan alls, känns genomtänkt. Hade lust att rejsa på slutet iaf med Claris. Idag var hon faktist snabb men hon vill aldrig va först haha annars hade jag fått försprång men hon vill inte börja galoppera förrens Spirit gör det x)
 
Bilder! (blev inte så många så alla kommer i detta inlägg)
Galopp-rejs är typ det bäst som finns ^^
 

¦

We're up all night to get lucky

Red på Gertruds gräsäng idag. Tyckte det gick bra inget såntdär "wow" pass men hon var fin och sådans så det var ju bra. I början vill hon väl lite åt Spirit hela tiden men deet släppte efter ett tag. clara körde även galopp intervaller och det ville Soppan gärna vara med på så när jag skrittade på långa tyglar så ska såklart Clara galoppera skitfort så Soppan stegrar med mig på ryggen och sätter avi världens fullaste galopp och där sitter jag med långa tyglar haha, men det gick bra tillslut. 
 
Ska alldeles strax titta på TVD (igen) :]
 
 

¦

Känns som morgon...

Även fast klockan nästan är tre och vi ska till stallet snart, känns det som typ kl. 10 på morgonen. 
 
Har bara latat mej framför tv:n och kollat TVD och såklart lusläst Hööks nya höst/vinter katalog! Ska snart ta en närmare titt på fina nya saker hihi ^^
 
Fick även en fråga eller ja, så visst kan vi jag skriva om alla försäljningshästar vi haft!
Kan ha hissar/dissar med om jag kommer på några bra ofc x)
 
Ska kolla lite Hööks hihi, sen ska vi till stallet och idag hänger kameran med så bilder ikväll väll ^^
 

¦ Surprise

Hello Brotha'

Vaknade vid 9 och har sedan dess fixat lite nytt på min tumblr och sen har vi inte gjort annat än att kolla TVD x)
 
Ska iaf till stallet vid 4 och ha lektion för äldsa småungen och sedan ska vi fota på gräset har vi tänkt, vet dock inte vilken outfit vi ska ha än men det löser sig haha
 
Bilden är länk till min tumblah
 
 

¦

Roligt Race

Jag: *smackar*
Clara: Spiiiiriiiit staaaanaaa!!
Gabbi: *Smackar på förfullt*
Min häst blir helt galen och kutar på som bara den och gabbi fortsätter smacka..
Jag: För heeelllvvveeettee Gaaaabbbiiiii
Hästarna: run bitches ruuuuuuuuuuun!!!
 
Typ vårt ridpass idag x)
 
Sårry för riktig kass bloggning men tyvärr är vi för upptagna med övernaturliga grejer :]
 

¦

Hemkommen

Åkte till stallet vid halv fem. Barbacka uteritt på alla hästarna och samma gammla vanliga grusvägen. 
 
Vi jag ber om ursäkt för dålig bloggning men 
1) bloggtorka och 2) inget roligt att blogga om eller 3) kollar serier hela dagen.
 
Så det är lite upp till er nu. Kommer ni med frågor, önskeinlägg osv så blir det mer bloggning. Annars kommer det bara komma tråkiga inlägg om "dagens ridpass"...
 
Men annars idag; vaknade, kollade TVD, PLL och Teen wolf. Åkte till stallet, red och åkte hem igen. Bloggar. Ska kolla lite mer TVD skulle jag tro. Äta.
 
Sen så ska jag även försöka kolla nån Skins episod för att jag har kommit på hur mycket jag egentligen saknar det... Lyssnar på Skins theme song hehe x) Sen får min kära syster ett + för att hon flitigt lyssnar på Best song ever (kankse mer än jag tom haha?) :D
 
 

¦

3 hela år ♥ 8.22 pm

Tänker intr skriva nån roman om hur mycket jag älskar Niall, Liam, Harry, Zayn och Louis. Dels för att jag hade kunnat skriva hela dagen och endå bara ha skrivit en miljonte-del och dels för att ni nog hade tröttnat hehe ^^ Dagar som dessa, när 1D firar 3 hela år tänker jag på allt om dem. T.ex..
Bästa dagen i mitt liv ♥ eller... 
Alla Twitcams jag har haft turen att fått se (live då)
(Print screen på dem bilder och filmer jag har på backupen)
 
Så, medans jag sitter och lyssnar på Up All Night albumet, grattis One Direction på 3:års dagen ♥
 
"You say you'll always remember, that you'll always have the time, you're never going to forget them, they're always on your mind. But time never stops moving, and posers start to fade. Someday you'll just have memories, of this fandom that we made. And then a day in many years time, when the memories are almost gone, you'll go to turn up your radio and you hear your favourite song, that song will spark a memory, that memory will flood your mind. Because even though you're older, you never left them behind. You'll remember all those moments when only they could make you smile. The love you had for those five boys was more than worth your while, so make the most of the time you have as your memories are still strong. Because one day you'll wake up to find, that these memories are now gone"
 
Bara för det måste jag gråta lite... ♥
 
 

¦

1 sec i'll be back

Sorry, men jag har blivit helt galen...
 
 
 
 

¦

Här dansar här gurka Del 2

 

¦

Gurkan och jag 23/7-2013 Del 2

Det blev inga bra galoppbilder ^^
 

¦

Här dansar här gurka Del 1

 

¦

Här dansar här gurka

Antar att Gabbi redan skrivit om ridpasset men haha allt gick bra tillslut haha.. 
 
Hon var stark och pigg men endå fiin :] 
 
 

¦

Gurkan och jag 23/7-2013 Del 1

 
 

¦

Ponny på rymmen

Japp. En hundjävel (förlåt för mitt ordval..) sprang ut och började jaga henne så så klar skenade hon med mej och hunden hack i häl skällandes bakom. Soppan började sparka mot hunden och ja, så jag trillade av och sen så var hon livrädd så hon travade hem men en snäll man fick tag på henne. Gick tillbaka till gräsängen och båda två var väldigt mad så jag gick till dem som äger hunden och sa till dem att de gärna får stänga grinden för jag vill ha en levande häst. De jobbade med att fixa taket på huset och jag kan säga er att jag hade stor lust att dra i stegarna de stod på... De bad iaf om ursäkt men men still mad...

Resten av passet var hon trippig, pigg och stark. Så fort det blev rörelse vid huset där hunden befann sig så spände hon sej och kollade dit. Starkas ponnyplutt.... Men ingen hände med någon av oss, Soppan travade hem hah... Filmade därför inte idag då hon var lite på helspänn men bilder blev det på vår gurka :)

 

¦

3.

Idag (exakt tid 8.22pm) firar One Direction 3 år :') Och jag själv firar att ha varit Directioner i nästan två år... Sjukt.

Kollade lite TVD efter att jag vaknat vid 10 hehe (har börjat sova helt länge :o) och nu är vi påväg till stallet. Ska rida på gräset idag, fota men mest filma så kanske kommer film från passet ikväll? (När vi kollar klart säsong 1 av TVD som Sharon har tvingat oss att göra idag...). Teen wolf är idag med så ska försöka kolla det med x)

 

¦

BÄSTA LÅTEN EVER

106 visningen och första gillningen :')
 
VIDEON! (alla som besöker denna bloggen måste kolla hihi)
 

¦

En runda på stan

Stack till Erika strax efter att vi kommit hem från stallet. Bestämmde oss för att gå till stan så vi cyklade till Gastav och så gick vi runt där lite. Åt glass och gick ner mot trianglen där vi också gick runt lite. Vi hade roligt som vanligt hih. erika hjälpte oss att välja dipdye färg så när vi får tid ska vi förga håret igen :]
 
Ska kolla lite mer TVD alldeles strax hihi
 

¦

10 kroners glass

Var på stan med Erika efter stallet en kortis. Kollade runt lite, köpte inget direkt bara glass för 10 spänn och äntligen ny dip-dye färg. Just nu gör jag inte mycket. Väntar på att den nya MV:n ska släppas iihi, typ 55 minuter kvar :')
 
Kolla lite mer TVD sen/nu. 
 
 
 

¦

Fan vad varmt.

Jäkel, gick knappt att andas när man red. Solen steker och man typ dör på hästryggen. Varmt. Red därför inte så länge. Men endå typ 50min väl. Spirit var pigg. Allt gick som smort men jag fick ta en extra galopp med Spirit innan hon exploderade. Tur att jag tog pelhambetet ha, annars hade jag nog inte kunnat hålla henne x)

Sen så duschade vi av dem och båda gillade nog det då de stod stilla och bas njöt av det ^^ Matade (hihihihi fodrade) dem och snart ska vi hem. Kolla lite mer TVD kanske. Eller nått.

 

¦

Today

Hinner göra ett snabbt inlägg innan vi sticker till stalle..
 
Alltså har sett tio episoder ev TVD och det är så asdfghjkl *__* 
 
Ska alldeles strax till stallet för att rida ut en sväng på Soppan och Spirit. Clara jobbar ju så vi har lovat att hjälpa henne med Spirit under dessa veckorna, cuz that's what friends do. Min termometer visar 45 grader i solen, vet dock inte om det stämmer men enligt mamma ska det var helt vindstilla ute så hon sa att vi ska ta med vatten till bussen haha :]
 
btw Ian e min och Paul är Gabbis ;)
 

¦

10.21

Har kollat ett TVD avsnitt med Sharon, äter frukost och nu bloggar jag. Har suttit och gjort vattenstämplar till massa folk med.
 
Tar tolv-bussen till stallet och rider ut. Ska rida Spirit åt Clara idag sp jag tar henne och Sharon Soppan så rider vi ut nån stanns ^^
 
Sen längtar jag sjuuuukt till ikväll då Best son ever MV:n släpps!
Typ en och en halv vecka sen jag red han, får låna han en dag snart och rida ut!
 
 

¦

JAAA

Sharon bestämde sig för art börja kolla TVD så jag ville kolla om den med henne och ASDFGHJKL så jäkla bäst. Tror nog Sharon osså tycker det då hon tvunget ska spola om några bitar hela tiden x) Ska kolla episod 8 av säsong ett så har mycket kvar! Lätt bästa serien i hela universum...

 

¦

And we danced all night

 
 
 
 
 
 
 
 
 

¦

Värmeslag

Så jäkla varmt så vi orkade inte rida så de fick vila. Hade dock lektions för ena småungen idag och hon fick hoppa lite :)

 

¦

Ny Header

Vad tycks? 
 

¦

Jag har sovit länge idag

Både idag och i förrigår så har jag inte vaknat förrens vid 10 hihi, sover aldrig så länge i vanliga fall...
 
Iaf tar bussen vid tolv sen blir vi hämtade vid ca fyra. Finns inte mycket mer att berätta...
Kolla lite Skins kankse?
 
 

¦

Its Over

Igår kväll såg jag klart alla Grey's så nu väntar jag på den 10:e sesongen som börjar i september. 
 
Datorn ballade ur igårkväll så jag ska nu sätta mig och skicka bidler til clara och sen ska jag hitta en ny serie att följa haha 
 
 
 

¦

Länkbyte

Denna gången med DESSA tjejer!
 
Som jag förtståt det, rider de på en ridskola och på deras blogg kan ni läsa om bla hästar, foto och vardag! In och läs vetja!
 
 

¦

Jag redigerar

Fick lite lust att redigera hihi,kommentera gärna vilken du gillar mest! 
 
 
 
 

¦ Surprise

Party At Gatsby's Del 2

 

¦

Clownponni Del 2 (Gabbi)

 
 

¦

Clownponni

Idag gick det verkligen super. Bästa passet på henne än så länge. Gick i form mestadels och om hon inte gjorde det så var öronen på helspänn! Hon hade aldrig varit där innan så det var lite nytt men som sagt, hon gick som en pärla. 
 
Övade inte på nått speciellt bara volter och formen typ. Tror nog hon känndes fräshare idag för att hon inte har ont i hovarna längre och så var hon piiigg och lite stark :)
 
Del 1 av mina bilder!
 
 

¦

Party At Gatsby's

 

¦

Kvällsfotograferingen 19/7

 
 

¦

When The Sun Goes Down

 

¦

Sneak peak

Red på Gertruds gräsäng som är ganskaaaaa stor.

Ponnyn kläddes ut till en clownponni hihi men ack så söt. Skötte sig superfint med, bockade en gång så jag tappade stigbygeln när vi skulle rejsa hehe. Sen så fick hon solhelosan och flugspray som vanligt efteråt och det går hela tiden bättre med sprayflaskor! Hon var även mycket piggare och lyfte på benen mer nu när de är fixade och skodda där fram!

Har precis ätit och ska ut och mocka hagen sen kommer familjen hem och om vi hinner håller vi en ridlektion för äldsta ungen! :)

 

¦

Kvällsfotografering

Clara red och vi skrittade bara baracka och tog fina bilder. Gav oss ut en aning för sent dock för solen hade gått ner fööööör mycket... Men ponnyn var superdupergullig i pullaret och ett nytt pannband vi gjort!

Sen så klarade hon även av att få lite flugspray på sej idag om man tog det nära hennes kropp så det inte sprutade så mycket!

Smakprov! Mer får ni imorgon från denna fotografering och sen så ska vi fota när vi rider imorgon med!

 

¦

Best Song EVER!

Såg att killarna släppt audion till deras nya lååååt, Best Song Ever! Är helt excited till MV:n nu! Men den är superbra tyvärr tvivlar jag på att de andra här som inte är lika mycket directioners som jag kommer vilja lyssna på den hel kvällen.... :s Låten skulle ju släppas på måndag men antar att de släppte den nu idag för att den hade läckt ut... Ja, megaaaaabraaaaaa (fangirlar på högsta nivå här i huset) 


Ska äta sen och rida (endast skrittas då hon vaccinerade idag ju) och fota i nått nytt pannband och pullaret men bilder får ni imorgon!

 

¦ Surprise

Med Och Tävlar

Var med du också! HÄR
 
 

¦

Update

Ponnyn har alltså inte bronkit (pust) då veterinären varit och kollat det och så har hon även blivit vaccinerad idag!

Sitter och gör pannband med Sharon igen innan vi åker till stallet, för att passa gården!


¦

Parental Advisory Explict Content

Fast inte alls...
 
Har kollat två episoder av Grey's så nu har jag bara tre kvar.. 
Ska kolla lite tumblr och sen har jag lust och göra ett till pannband hihi eller redigera några bilder :)
Vi här på leggohouse... ;)
 

¦

PS cs2

För nästan exakt 2 år sedan gjorde vi vår första bild i Photoshop.. Gjord i PS cs2 då det var den vi hade då x)
Denna ovan för 2 år sedan ^^
Den senaste jag har gjort (förutom på Cory), gjord i PS cs6. Ävan fast denna bilden gjordes på typ 15 min så är man endå glad att man utvecklats x)
 

¦

Outfit till Clara och Spirit!

 

¦

Juppjupp

Hej hej vet inte ens om jag har bloggat idag (haha)
Iaf så vaknade jag precis. Ja klockan är 22. Tog en powernap. Iaf så vet jag inte vad jag ska skriva är helt mållös. Nej det är jag inte. Ehm vet inte. Ganska vanlig dag typ, vart i stallet, vart hemma, gjort pannband, gjort design, tittat på serier, suttit vid datorn och ja. = Not so interesting. Really.
 
 

¦

Outfit till Ester och Duches!

Vi saknar dej här nere Ester :( ♥
 

¦

Failbilder (vi och Soppan)

 
 

¦

Take me home

Är i en sån 1D fangirl-time så typ ja, ni som avgudar någon så som jag och många andra vet nog. Lyssnar på Take me home albumet och är helt hyper typ och tänker på konsären ( :((((((( ) och längtar till måndag då de släpper nya låten och till 3D filmen och perfymen.. :D Låter ha som vanligt läck ut men jag tycker inte det är rätt att lyssna på läckta låtar då killarna blir sjukt ledsna så är helt excited :'D
 
Har suttit och gjort lite pannband till loppan som hon så få prova imorgon!
 
Sen sover i ju i stallet från och med imorgon (en natt bara..) :)
 

¦

Stallet idag då

Rubrikbrist...

Iaf så skulle vi miljöträna idag. Men innan dess så klippte vi av all Soppans man... Yes, nu är all borta! Verkar inte bekymra sej över skorna heller ^^ Testade pullaret på henne och hon är jäääättesöööööt!

Tränade miljöträning och det gick superbra. När vi hoppade upp med typ plastpåsar över oss så blev de ju så klar rädda ^^ Sen stretchade vi henne lite och sen så övade vi på trick! Buga och så bergsgeten som hon klarade fint för att vara första gången :)

 

¦

Dressyrträning - Outfit

 

¦

16/7 (Gabbi) Del 3

Klappa dutti ponnihest ^.^
 

¦

16/7 (Gabbi) Del 2

 
 

¦

16/7 (Gabbi) Del 1

Nu så! Alla bilder är tagan av Linn och min stämpel är där för att ingen ska tjuva bilderna! (snea är de allra flesta men min data är fuqed så om jag ska räta upp dom försvinner halva hesten)
 
 

¦

Yay..

Neyy, Linn skickade bildern från igår men ofc ska nått fucka sej och de vill inte öppnas. Ibland älskar jag tekniska saker.
Min relation till min data nu
 

 

¦

Uppdatering

Hovis var som sagt och fixade Soppans hovisar och nu har hon dessutom fått skor fram (hovarna var så slitna så nu ska hon ha skor fram iaf) Så det blir bra, bak behövs inte. Så imorgon är det invigning med både skor och pullarträns!
 
Innan även när vi var på Horze så var det ju massa rea och så fanns det ett senapsgult schabrak för 99:-.. tror ni inte man blev lite sugen? Köptes dock inte. Sen så kollade vi efter snygga gaiters (billigare alternativ för stövlar) och hittade ett par snygga för ca 600:-. Satt bra och var lagon långa och allt, men just nu så ska det sparas pengar!
 
Har även börjat kolla på Skins (hmm, ny serie kankse?). Ganska bra, kollar den mest för att jag hela tiden får upp massa gifs från den på tumblah så ja x)
 
 

¦

Blåbär Del 4 (Sharon)

 
 

¦

Blåbär Del 3 (Sharon)

 

¦

Blåbärs-ridpasset Del 2 (Gabbi)

 
 
 
 

¦

Blåbär Del 2 (Sharon)

 
 

¦

Blåbär

Idag klädde vi ut gurkan till ett blåbär och riktigt fin blev hon (som vanligt).
 
Jag red tvåa idag vilket betydde att det gick bättre för mig.. (Den första som rider kind of mjukar upp henne åt den andra xd) Blev en hel del bilder och jättefina också^^ Kommer tre delar från min sida idag :d
 
Ska alldeles strax kolla Pll och sedan ett avsnitt av Grey's också och sen ska jag väl börja på någon design till Mathilda (länk) för hon har bett om en. Men det får vi se då kanske kollar på fler episoder av Grey's först haha xd
 
Del två kommer alldeles strax :d
 

¦

Blåbärs-ridpasset Del 1 (Gabbi)

(Pannbandet ser lila ut men det är det inteee, och vissa bilder är felsteg men kamrean hade typ bara 1 plupp batteri kvar så blev inte många bilder oh då får jag ta några felsteg med. Dessutom går det alltdi bättre för den som är tvåa att rida och idag red jag först)
 

¦

Sneak peak

Gick superbra idag med vårt blåbär! Hon gick väldigt fint i form i traven idag och tom i galoppen så blev det lite! Supefint blåbär ^^

Ska om en sväng till Hööks med och köpa pullaret. Hovis kommer även ikväll så hon får fina fossingar :) Och sen så sa Sarah att vi får lov att klippa bort all hennes man då halva redan är borta haha men får se, växer ut snabbare då kanske? :)

Sneak peak från idag, och sen kommer det ju massa bilder från igår med så vänta er maaaasssaaaaaa bilder!

 

¦

Snaabt inlägg

Ridpasset för min del gick rent åt helvete enligt mig själv men men..
 
Har kollat 4 episoder av Grey's och ska nu sätta mig vid TV:n istället. Imorgon ska jag och Gabbi fota igen haha. Vi tar bussen vid 9 för att slippa den värsta värmen haha. 
 
 

¦

Stop med serier

Har äntligen fått reda på att Awkward (som jag kollat klart hehe) börjar sändas igen med nya avsnitt i Oktober, så till hösten har jag maaaassaaaa serier att kolla hihi, TVD, TWD, Glee och Awkward (Teen wolf är ju nu så skulle gissa att de tar slut till höst) :)
 
Ska dessutom ha ett uppehåll med serier nu, på typ en vecka eller så och göra nått annat (även fast jag känner på mej att jag kommer börja leta nya serier så fort jag skrivit klart detta inlägg hehe) men men får se!
Sista episoden slutade dessutom sådär "to be continued" så är väldigt spän på nästaaaa ^^
 
 

¦

Superduktig

Ponnyn var verkligen fin idag (när jag red henne iaf..) och kunde till och med komma ner i form i traven stundvis! I skritten sitter formen bra nu ^^ Hon och vi var helmatchade från topp till tå och det blev superbilder med! Linn (länk) var ju med och tog bilderna och ska skicka dem nu/ikväll så hoppas vi får dem idag :) Hon fick såklart hoppa upp på Soppan (och Spirit) sen och rida lite, det roliga var att jag hade längt lädrena två hål men endå såg hon ut som en jockey i dem hihihi ;) 
 
Så ja, ni får bilder så fort vi får dem helt enkelt!
Tjock ponny med sin fina man ^^
 
 

¦

Tävlingsoutfit

Skulle inte sitta helt fel inte..
 

¦

#1WeekTill1DMonday YEY

 
Längtar så jag dööööör
 

¦

Senaste Timmarna I Bilder

 
Dessutom följer "The Key" med hem v33 hihi hoppas den luktar gott *_* 
 
 
 

¦

Imorgon

Känns bara som jag skriver om dagsplaneringar...
 
Men iaf, imorgon så följer vår vän Linn (länk) med och fotar! Vet inte var vi ska rida än, antagligen ärtåkern eller gräsängen. Eftersom hon fotar med sin kamera så måste hon skicka bilderna och det kan ju ta lite tid så förhoppningsvis får ni bilderna imorgon eller dagen därpå.
 
Har även dealat med mamma så istället för en B&J så får vi de 50 spänn som en kostar och köper.... gröna stigbygelplattor! (lägger till lite pengar på dem)
Dessa saker ska köpas så fort som möjligt dock är pullaret, pullarluddet och stigbygelplattorna "prio ett"
 
 
Imorgon så blir det som sagt en outfit på ponpon och det blir ingen mindre än den rosa dressyroutfiten!
Ska kolla "lite" Awkward nu hihih
 
 
 

¦

Lätt pass

Blev ett lätt dressyrpass på gräsängen idag barbacka. De hade klipp gräset där så det var mycket enklare att rida där idag ^^

Iaf så började ponnyn med att vara rädd för nått spöke. Inget där men endå måste hon backa och absolut vägra gå framåt och bara stirra...

Efter det så började jag värma upp i skritt och trav men stora volter och serpentiner så hon skulle bli mjuk och fin. Hon släppte väldigt fint faktisk så tog en länga i skritt med långa tyglar. Sen så är gräset klippt så som en fotbollsplan så de är ljusa ränder och mörkare ränder så jag andvände mej av dem och övade på igångsättningar och tempoväxlingar. Skritt-halt halt-trav trav-halt osv. I början var hon lite seg (allmänt lat) och lite hård i munnen men det blev bättre efter ett tag. Sen så satte hon en jättefin galoppfattning idag! Från lugnt trav till en direkt, lugn och fin galopp! Sen så övade jag även på lite galopp-skritt skritt-galopp osv som gick helt okej. Mindre bra idag var att hon drog sej mot Spirit när jag ville galoppera på en volt. Fick till nån volt i galopp men ja x)

Men jag är väldigt nöjd över henne idag och det kändes verkligen bra, härlig känsla :) Fick en godisbit, puss och kram sedan för att snuttan varit så duktig :)

 

¦

What I Do Isn't Up To You

I brist på annat gör jag ett väldigt random-strange-odd inlägg med en mix av allt. Typ.
 
Något ni inte visste om mig.
Detta kommer låta så konstig men ni vet om man tar sitt pekfinger eller något annat finger och sätter under ögonfransarna och drar uppåt och håller kvar i någon sekund, det typ förlamar mig av hur skönt jag tycker det är.
 
Det första som ploppade upp på min Tumblr. feed nu precis var:
  
   
  
 
Det var typ rekordlängesen jag såg en Leo film, sist var 6 Juli 
 
Det bästa med två skärmar är när jag öppnar ett nytt fönster av något slag och sätter det i mitten av båda skärmarna så delas det på två och så klickar jag på ett nytt fönster så att bara halva av det andra förnster syns :3
 
Mina två favorit teenagerposts just nu är:
 
 
Så det var ett ytterst förrvirrande inlägg.
 
 
 

¦

Vad jag vill ändra i min hoppsits

Just nu så är jag ganska nöjd med min sits. Speciellt blicken och handen. Önskar att skänkeln varit lite mer frammåt men det är så lite så... Kanske lite mer tramp i stigbygeln osså ^^ Och armdbågarna mer mot hästen.
 
Vad jag vill ändra i min dressyrsits
Åh här har jag mer att träna på... Blicken är minst sagt asdålig här. Hade velat få upp handen och mer ihop samt in med skänkeln mer mot hästen.. Bak med axlarna och inte tippa framåt. Och även ett lätt böj i armbågen :s Här har vi nått att träna på..
 
 
 

¦

Sårhär blir det idaaag

Har kollat lite Awkward episoder typ..
 
Ska till stallet och rida.. ut antagligen med Claris ^^ Mer intressantare än så blir det nog inte skulle jag gissa på.. Ester åker till sin sommarstuga vid tre och då är jag antagligen i stallet (Sharon har ledig dag från stallet idag) och sen är hon där i typ 2 veckor så.. :(
 
Ja, ska kolla lite mer Awkward, kommer typ kolla klar hela serien om nån dag x)
Det är när jag ser såhär gammla bilder jag inser att jag måste köpa ny dip-dye färg -_-
 

 

¦

Awkward

Nu när jag kollat klart på Teen wolf (som går på tv nu under sommaren, nya avsnitt hihi) så har jag börjat kollaaaa...
 
Awkward!
 
(serier jag kollar nu och som fortfarande är aktuella; TVD, TWD, PLL, Glee ♥, Teen wolf. Lost är slut och Awkward är jag osäker på om det kommer fler avsnitt..)
 
Har sett några episoder på MTV lite ibland och så började kolla idag! Eftersom avsnitten endast är 20 min långa vardera och det finns 13 episoder och 3 säsonger så kommer det gå att kolla klrt på typ 4-5 dagar kanske mindre ;)
 
 
 

¦

Pannband

 

¦

Hästarna i stallet

I storleksordning störst-minst!
 
Duches, 25 år, 148 mkh, ( vet inte ras :p), sto
Duches rider jag nån dag i veckan. Men mest är det Ester och henne medryttare som rider henne. Hon är ganska lat och långsam men det är ju förståelig för den åldern. Smatidigt som hon ibland galopperar så man inte fåt stopp på henne.. och bockar glatt av en x) Hon känns mer som en liten storhäst och är bara skin och ben..
 
Spirit, 7 år, 138 mkh, fjording/arab, sto
Spirit är Claras (länk) foderponny. Har ridit henne ganska många gånger och hon är riktigt mysig men lite för pigg för min smak. Hon är riktigt pigg och taggad vid hoppning men det är bara kul tycker jag även fast det är smått läskigt när man själv sitter på hennes rygg x) Clara tar ju med sig Spirit till Böke efter sommaren! Rider Spirit när Clara ber oss om det eller bara ta nått skutt på henne ibland.
 
Haymo Surprise, 135 mkh, 8 år, Welshponny, sto
Soppan är ju vår foderponny som ni mycket väl känner igen. Vissa dagar är hon lat och andra för pigg.. Vissa dagar är hon osså hemsk busig och bockar av oss några gånger på ett ridpass. Den enda ponnyn i stallet med stam är hon osså, och mest nojjiga ponny med för den delen.. Henne rider jag ju då typ varje dag ^^
 
Zwier, 123 mkh, 12 år, (vet inte raaaaas), valack
Han är då ena barnets ponny. Snäll och go, men kan bli något respektlös ibland... Rider han ibland när han behöver ett ordentligt ridpass. Han är ganska pigg och speciellt nyfiken ^^
 
Batman, under 1m mkh, (vet inte hur gammal han är men han är ung) Shetlandsponny
Han har jag aldrig ridit ordentligt utan bara skrittat och suttit på han. Han är lite dum med et är för han inte blir riden och då blir han lite "ledsen"... Han är iaf grym på att hoppa och ibland är han väldigt mysig!
De är alla ponnys som står hos "oss" nu och alla ägs av Sarah :)
 
 
 
 
 
 

¦

Dagen..

Släppte hästarna en och en i ridhuset då det är igenstängslat idag vid stalldörren så kommer inte ut hehe men vi släppte dem iaf och så fick det skritta lite. 
 
Åkte typ hem sen och på bussen träffade vi en tjej som skulle köpa våra bruna benskydd, tyglar och pannband så då fick vi de sålt! Ska dock ha ett par svarta framskydd av henne med ^^
 
Sen så köpte mamma tröst-choklad till mej för att Cory dog åh... 
Once a Gleek, always a Gleek ♥
♥♥♥
 
För pengarna vi sålde sakerna för ska det äntligen inhandlas en pullagrimma och ludd till! 
 
 

¦

Little Bit Of Truth

Ja, jag har varit lite off här på bloggen.Blååågg torka ni vet... 
 
Idag har jag iaf snyftat lite och wähh.... #RipCoreyMonteith
 
Jag, Gabbi och Ester har typ precis kommit hem från stallet. Vi släppte hästarna en åt gången i ridhuset annars skulle det bli total kaos. Sedan har vå sålt hetgrejer för 200 kr så vi ska så fort som möjligt köpa vår kära pullar nosgrimma hihi
 
Ikväll ska vi se någon skojig film, kanske någon med Corey bara för att liksom. Eller inte för då kommer vi typ inte se filmen utan skärmen kommer vara så blurrig av alla tårar så vi kommer inte kunna se den.
 
 

¦

......

Cory Monteith hittades död idag/igår... Huvudkaraktären i Glee. Och ja, det är sant, twitter oh tumblr svämmas över av det och Aftonbladet har osså skrivit om det... #RipCoryMonteith ... ♥
 
Kan inte hjälpa det men började faktist gråta...
Gråter nu när jag lyssnar på deras låtar..
 
 
 
 

¦

Morgondagen

Imorgon blir det så enkelt som att ta tolv-bussen till stallet, gå ut med hästarna för att de inte ska få träningsverk och sen hem igen.
 
Hade egentligen tänkt åka till FHS men vi orkr inte och att betala 100:- för att inte kunna köpa nått känns värdelöst x( Får väll vänta till nästa år!
 
 
 
 

¦

Bad-bilder

Ni får usräkta min bikini, min vanliga användes för nå dag sen och måste tvättas så fick ta min rosaaaa
 
 

¦

Långritten

Ett ord; så jävla bäässt!
 
Iaf tog bussen till stallet vid halv tio, med mackor som mat och allt! Kom till stallet och gjorde i ordning allt för att vid kanske 11 sitta upp och rida iväg! Sarah tycket det var mycket rolig när alla hade små barnryggsäckar på ryggen x) 
 
Mycket hände på vägen. Om jag ska rabbla upp allt de blev smårädda för hade det tagit hela natten, men kan väll säga att allt möjligt var ganska läskigt. Brunnar, kvistar, frustande hästar, människor och tågrälsar bla. Efter ca 2h skritt tid till sjön kom vi fram!
 
Huuuur fin natur som helst (naturreservat) så vi var typ helt genom glada x) Red ner och tog av hästarna sadlar osv för att sedan få i dom i vattnet... Ja, Spirit och Zwier gick i efter att bara ha kollat på vattenytan men för både Soppan och Duches tog det säkert 15-20 min att få i dem... Men till slut så gick det och de var typ hur glada som helst! Soppan gick med mulen under vattenytan och bubblade upp luft, så jäkla sööööt. Duches galopperade hela tiden och Spirit och Zwier var jättesnälla! Tog en matpaus och åt våra mackor och hästarna fick beta :)
 
Sen så djupnar sjön ganska fort så bara nån meter in är det redan en bit upp på dem så Soppan skull typ rulla sej i vattnet så jag slängde mej av och då blev hon rädd och sprank upp på land och började äta gräs istället x) Eftersom vi inte riktigt ville simma med dem sen just för att både Spirit och Soppan hade varit påväg att lägga sej ner red vi lite så runt i vattnet.
 
Sen då eftersom det finna massa ridslingor så packade vi ihop, sadlade och skulle utforska runt lite! Det var huuuur mysig natur som helst, skogar, backar och hihi aa jättefiiint! Där travade vi och galopperade med, sen fanns det en liten planka som man kunde hoppa över och såklar gjorde vi det ihih. Sen blev det lite rädda för en familj haha men men. Red väll där på stigarna i kankse 30-40 min nått sånt sen så begav vi oss hemåt.
 
Soppan var hemsk trippig på vägen hem och kunde inte hålla sig i skritt typ... Sen så träffade vi massa småungar som såklart skulle klappa på hästarna men Soppan var lite misstänksam och bakade när de ville klappa henne så bara en unge vid typ 6-7 år som kunde klappa henne x)
 
Kom hem typ halv fem (ränka ut nu hur länge vi red? 5 och en halv timma) och spolade av alla ponnyerna! Kom även fram till att det var vääldigt mycket miljöträning för dem alla idag! Sen kanske jag inte ska glömma att nämna att ploppen (Soppan) bjöd på några fina stegringar idag igeeeen..
 
Ni får två bilder från idag, sen så kommer resten i ett annat inlägg!
Kan även till lägga att vi gick minst hälften av vägen dit och tillbaka på lillemannen ^^
 
 

¦

Tävlingsoutfit (hoppning)

Även fast vi aldrig har tävlat haah x)
 
 
 

¦

Roadtrip

Påväg till arrie sjön!

 

¦

Fem fakta om lilla mej

- Jag hatar att ha utsläppt hår. Kan inte änns ha det i en hästsvans nu utan måste ha flätor..
 
- Jag älskaaaaar att penny'a
 
- När jag var 4 år bröt jag mitt ben
 
- Jag älskar serier hihih
 
- Jag måste hela tiden röra med något, tår, huvet, ja vara i rörelse med något
 
 

¦

Dagens.. pass

Fruktansvärt varmt var det och ponnyn var helt utslagen av värmen. Eftersom vi misstänkt bronkit "på" henne så skrittade vi fram länge och tog flera pauser under passet. Dock flåsade hon typ inget idag så det är ju skönt! Veterinären kommer iaf nästa lördag för att vaccinera så då ska hen kolla om det är nått, som vi nästan inte tror längre ^^
 
En kompis var osså med oss idag, ingen midre än Linnea! Ni kan hitta denna goa' tejejns blogg HÄR, HÄR och HÄR.
 
Nu till bilderna!
Inga vägringar idag eller nått, men lite stark blev hon mot slutet. Hennes framben på sista bilden på Sharon hihih :) Äsch, det ska nog bli nått av henne!
 
Förresten så har Clara bjudit in sej själv skämt åsido så hon sover osså här :D Imorgon blir det inget midre än att rida till... Arriesjön och bada med hästarna! Kameran följer med hihi!
 
Detta var osså alla bilder från idag då vi inte alls fotade mycket. Lägger osså till att det går sjukt bra med pennyn nu!
 

¦

Hoppsugen..?

Idag var jag inte alls på hopp humör. Därav blev det inte mycket hoppat. Tog många skrittpauser och så. Men hon var fin, lite smålat väll. Varmt var det osså ^^

Bilder kommer ikväll! Hon passar super i sin nya grimma med. Och idag så var det osså väldigt jobbigt med flugspray och solhelosan... Ni ska se vilken cirkus det är i hagen när vi ska sätta på henne flugspray och allt... Hon brallar iväg av att vi nuddar henne med flaskan x)

Ja bilder när vi kommer hem!

 

¦

1 månad

Idag har vi haft sommarlov i en hel månad.. oj vad tiden går foooort.
 
Iaf så ska vi hoppa idag i paddocken och såklart fota/filma eller både och. Sen ska Ester sova hos oss några nätter och så om Ester vill så sticker vi till FHS imorgon med bara för att de är kul där och ja, det är bara en gång om året så mamma tycker vi kan gå dit men får se.. ^^
 
Ska höra med Sarah om en sak om Soppan med då vi är lite fundersama över en sak. Men det är inte lönt att skriva nått här än då det är en vild gissning.
 
 
 

¦

Kvällsfotografering 9 Juli Del 5

 

¦

Kvällsfotografering 9 Juli Del 4

 

¦

Kvällsfotografering 9 Juli Del 3

 

¦

Kvällsfotografering 9 Juli Del 2

 

¦

Kvällsfotografering 9 Juli

 

¦

Hästfri dag

Sitter på bussen på väg hem från Falsterbo. Vi har haft fullt upp varje minut därför har vi inte hunnit blogga, men det kommer mer när vi är hemma. Vi har badat i poolen och suttit i "donuts" i havet som vart sviiin kallt men men. Sedan har vi fångat gräshoppor och promenerat på stranden och avslutade det hela med Falsterbogrillens underbara mjukglass!

Imorgon står det hoppning på schemat och ponnyn har vilat två dagar i sträck så hon kommer iaf vara pigg haha.

Hemma ska jag redogera bilder från den 9:e så då får ni några också :d

 
 
 
 
 

 

 

 


¦

Del 6

 
 
 

¦

Del 5

 
 
 

¦

Del 4

 
 
 

¦

Del 3

 
 

¦

Del 2

 
 

¦

Bilder

Kommer komma upp delar av senaste gången vi red på gräset, alltså i fredags. Älskar ljuset!
 
 
 

¦

Mountain Horse Ponny Grand Prix 2013

Bilderna blev asdåliga så därför får ni dem bara i ett lite mindre format..
 
 
 
 
 
 
 
 
 

¦

10 Juli 2013

2 månader sedan vi såg 1D live...
 
Gick upp med tuppen men endå fick vi bråttom.. Var väll på plats ca halv tio och så köpte Clara en sak och sen så skulle vi kolla Runsten Village Ungdoms Grand Prix, kval. Mellan så gick jag med Clara på mässan och kollade efter matchande saker till hennes sak hon köpt. Sen var det Mountain Horse Ponny Grand Prix, kval som vi osså fotade. 
 
Storpaus med att äta och bara kolla runt på mässan. Halv ett så kollade vi nordsvenskarna och efter de Tour of Amateurs, final. Kl 2 så blev det lite tid för ponnyküren!
 
Såg en massa ponnyakutare och några kompisar. Det enda som följde med hem idag (opps) var en grimma, då den hon har nu är förstor och denna var på halva priset och snygg!
 
Bilderna blev inget bra alls idag så har inte orkat räta upp dem osv, utan bara fixat dem lite lätt. 
Dessa var de som jag tog och som blev okej. 

Ska kolla klart en film nu och sen kanske kolla Teen wolf meheh x)
 
 

¦

Njäe

Köpte en grimma för 40:- då vi kom på att den hon har nu är i cob och den är förstor och i har ingen annan. Halva priset och snygg var den iaf! Påväg hem nu så ja, får väll blogga senare. Har fotat massa hoppningar och ponny kür :)

 

¦

Marin/gul hopp-outfit

 
 
 

¦

Påväg

Känns som att alla mina inlägg har den rubriken x)

Är på bussen till Malmö nu iaf och vid halv tio ska vi vara i Falsterbo. En till heldag där och det kommer bli super! Ska nog inte köpa nått idag (nee, vi SKA INTE) så om vi kommer hem med nått är det fy på oss. Kommer sitta och fota mestadels så ^^

Ponnyn vilar både idag och imorgon då vi ska till vår kompis imorgon. Uppdateringen kommer nog va dålig då det är sjukt dålig täckning där så kan inte riktigt få upp nått inlägg c: Uppdaterar så fort vi kan!

 

¦

Mystur

Red senare nu på kvällen och det var verkligen mysigt! Hon var pigg och lite stark men sökt sig nedåt. Fotade såklart men har ingen data så bilder blir det imorgon/överimorgon.

Plågade henne med solhelosan och flugsprayen sen och nu sitter vi typ inte i huuuuussseeet. Ska antagligen sälja lite hästgrejor, inte mycket men typ sånt vi inte använder. Är lite oense om man vi ska behålla nämligen :P

Liten sneak peak från idag!


¦

Före - Efter

Lekte lite i PS igår x)
 

 

¦

En natt till!

Ska faktist sova i stallet (aka passa gården) från idag till imorgon! Ska fota när vi rider men ingen data följer med så bilder får ni så fort vi kan ladda upp dem. Ska till FHS sen på onsdag som vi alla taggar ihäj oss på hehe c:
 
Ska kolla lite Teen wolf nu och sen vet jag inte, åker till stallet på eftermiddan så :)
Colton Haynes från Teen wolf
 
 

¦

Varför Jag Inte Har Bloggat

Finns det inte direkt någon anledning till så jag ber väl så hemkt mycket om ursäkt.
 
Laddade ner sims grejer idag. Så jag bestämmde mig för att fixa en sim men när jag gjort klart med sliders och sådant så ballade det ur och stängdes helt drastisk. Jag ballade väl ur minst lika mycket vilket ledde till att jag inte orkade starta det igen (vilket jag brukar göra) så istället bestämmde jag mig för att uppdatera er. Så här sitter jag nu. Lyssnar på 80-tals musik. Förvånantsvärt bra faktiskt. har lyssant när jag ver yngre men sen bara ploppade det upp nyss. Tror det kom när jag ballade ur, en kortslutning alltså.
 
Vid halv nio ska vi ut med bästa CLARA till stranden så innan dess ska jag kolla på en episod av Grey's.
 
 

¦

Mina tankar om gymnasieval

Åh eftersom jag har lust att skriva ett långt längre inlägg, så varför inte?
 
Ska ju börja 9:an till hösten (tråkigt nog) så har ju cirka ett halvårt på mej att bestämma vilka gymnasien jag ska söka till. Problemet är ju bara tt jag inte har någon aning om vad jag vill bli... Ena dagen är jag hundra procent säker på hästgymnasie (böke) och dagen därpå vill jag bli... astronaut? Knaske inte riktigt men känns så...
 
Det det har lutat mest åt är hästgymnasiet, Bökeberg. Jag tänker lite så att ifall jag nu inte vet vad jag vill bli så kan jag ju lika bra göra nått jag tycker är roligt..? Även fast jag inte vet om jag vill jobba med hästar... Sen så vill jag nästan bara söka in där om jag kan ha med egen ponny och ja.. Sen får jag ju se hur mina betyg är men om jag inte sänker mej har jag iaf 232 poäng. Så, nu har jag ca ett halvår på mej att bestämma min framtid. Yey.
Men typ
 
 

¦

Hemma

Medans vi väntade på bussen (1:an) så började vi säklart kasta grästuvor med jord på varandra.. Se vad värmen gör med oss! Men hämtade cola hos Clara sen så gick vi hem till oss för glass och planerar väg till en längre ridtur nån gång denna eller nästa vecka!
 
Senare mot kvällen så ska vi med Clara och Penny till stranden och imorgon ska vi fota när vi rider så nån slags nya ridbilder kommer ni få! Outfiten är inte bestämd ännu dock ^^
 
Ska nog kolla Teen wolf nu en episod och mysa med katten som sover brevid mej just nu och sen om jag kommer på nått vettigt att blogga om, blogga!
Penny!
 
 

¦

Ärte-åker

Red bort till gräsvägen och mitt emot de var där en konstig åker... Den såg typ ut att vara skördad men samtidigt vissen.... Och sen fanns det ärtplantor på vissa ställen ahah x)

Vi bestämde oss för att rida där iaf! Jag hade Duches, Sharon hade Soppan och Clara Spirit. Alla ponnyerna var supermegapigga och Duches typ stack med mej och jag fick inte stopp på henne x) Sen jagade vi lite fåglar hah och körde galoppintervaller! Skrittade hem och spolade av alla hästarna och sen så plågade vi Soppan med att stå ut med att höra sprayflaske ljud så hon typ hoppade ur sitt skin eller nått... Ni anar inte hur rädd hon är för sprayflaskor :P Ja och solhelosan på mulen är ju osså hemskt farligt enligt henne c:

Har hoppar lite studsmatta och ätit och nu smörjer Claris sin sadel ^^ Ska em snart och då blir det väll att blogga och kolla Teen wolf och bara va på datan :)

 

¦

Back on track

Följde med Clara att hämta Spirit från betet och körde henne hit, så nu taggar vi en ög sommar till!

Ponnyerna får lite kvalitetstid i hagen sen ska vi rida ut en runda :) Ska väll bloggar senare när vi kommer hem :)

 

¦

Teen wolf

OMG säger jag bara, övernaturligt och snygggaaaa killar hehehehehehehehehehehe snart kollat klart säsong ett och den är verkligen super! Åh och lixom bara älskar när de förvandlas till djuret, i typ TVD med omg omg omg övernaturligt for tha winnnnn
 
Lite gifs *-*
Lite många gif på en viss Colton Haynes +_+
 
Och bara för det får ni några på TVD med
 
 
 
 
 
 

¦

Hoppning - FILM!

 
 

¦

Home sweet home

Även fast jag redan stormsaknar att passa gården måste jag hålla med om att en dusch och katterna har varit skönt :) 
 
Sarah sms:ade hovis så hoppas hoppas han kan komma så fort det bara går. Ska väll fixa ihop film från idag och sen kolla klart Teen wolf som är grymt bra
 
Har inte heller varit inne på tumblr på hela veckan (!) hehe x)
 
 
 

¦

Lite Skillnad. Eller?

Jadå. 59 dagar sedan  hon kom till oss och 36 dagar sedan vi skrev under kontraktet. Någon skillnad är det i alla fall ;)
9 Maj                                                                                                             5 Juli
 

¦

Ljusblå hopp-outfit

 
 
 

¦

Del 3 FHS

 
 
 

¦

Sharon Hopp-pass

Det var mer filmer på Sharon men som sagt så kommer film när vi kommer hem!
 
 

¦

Hopp-pass

Blev någon sorts träning för Clara och det gick bra. Hon var pigg och stark idag och Sharon flög en gång men vi kom osså över ca 90-95 cm!
 
Hade det nya HV polot men vi har ju inga direkt jättematchande saker till så ^^
Filmade osså en del idag så kommer film ikväll!
 
 

¦

Del 2 FHS

 
 
 

¦

Sjunde i sjunde

Har nästan precis gett hästarna morgonnhöet och nu typ chillar vi? Hade ute marsvinen hos oss med, söta små lurvbollar :')
 
Idag blir det att städa undan här hemma iaf då det tråkigt nog var sista natten här.. Ingen av oss vill lämna haha, vi tycker de ska resa bort nån vecka till :p Det blir iaf paddocken vid halv elva och ett hopp-pass! Ska ha vår nya otfit då det enda vi egentligen saknar är en matchande tröja :) Kommer såklart komma bilder!
 
Blir hämtade runt 5 tiden och hemkörda :)
 
 
 

¦

Del 1 FHS

 

¦

New in från FHS

Detta följde med hem!
 
Röd huva st. ponny. Märket Catago och den matchar till det röda GG outfiten!
 
Svart martingal st. cob. 
 
HV polo schabrak, citrongult (marinblå och lila) st. cob. Halva priset!
 
Supernöjda över köpen och dagen! Ska laga mat nu och sen testa schabraket på ponpon :p Imorgon blir det hoppning!
 
Har även fotat en del idag ju, hoppning, så slänger upp några halvbra bilder sen :)
 
 

¦

FHS

Påväg hem nu efter en lång dag på FHS! Det var superkul och varmt och soligt och tre saker följer med oss hem :) Såklart kommer det bild på det senare! Soppan ploppan vilar och så blir det ev. hoppning imorgon i paddocken.

Till FHS ska vi ju osså på onsdag och nästa lördag eller söndag :)

 

¦

Vi suger

Ja, försov oss så nu måste vi ta en senare buss till Falsterbo.. Jaja, inte hela värden väll men klart det är surt. Ska äta nått väll sen så är det inte långt kvar tills bussen går :)

Rider nog senare ikväll eller så vilar hon får helt enkelt se :) Kommer nog och hoppas inte att vi kommer hem med nått från FHS idag utan väntar till de sista dagarna då de har rea!

 

¦

Såhär ser det ut. Egentligen.

 
 

¦

Haymos Surprise 5 Juli

 

¦

Kvällsfotografering

Alla bilder är tagna av Clara Nilsson och all copyright gå rakt till henne. Passar även på att tacka så hemskt mycket för att hon stod ut med både ponnyn och oss under fotograferingen som inte alltid gick som hon ville. Massa skuggor och för mycket sol, gapskrattande och med en gräsätande ponny är inte allt så enkelt alltid.
 
 
Clara hälsar: Dessa tre idioterna filurerna är omöjliga, den ena ställer sig bakom hästen och blir skuggad, den andra gapflabbar, hästen försöker äta, lyssnar bakåt och ska du få fram öronen får du kasta gräs som hon sedan tror kommer mot henne så hon kastar upp huvudet i ett desperat försök att äta det (inte alls så att jag kastade det två meter ifrån henne näää) så ja fotografera dem aldrig bara ett tips :*
 
Här får ni en 3 av de lyckade bilderna och sedan kommer även en till del.
 
 

¦

Smakprov

Var ute och fottade för ett tag sen idag och massa snygga bilder knäpptes! All cred gå till Clara som tog bildern, tusen tack!
 
Ett oredigerat smakprov!
 
 

¦

Teenwolf

Gick till "närbutiken" i ög för att köpa godis. Tog typ en timme fram och tillbaka x)
 
Kollad iaf två episoder av Teenwolf eftersom jag är klar med Lost och ja, de var jättebra :) Har lust att träna frihetsdressyr med soppisen så det ska vi gör snart. Sen kommer väll Clara och Sharon hem nä som helst :)
Och nu kom de hem x)
 
 

¦

Pigg gurka

Idag var gurkan (Soppan-ploppan) pigg och jättesnäll! 
 
Red ut med Ester till gräsvägen och skrittade i vägkanten ända till gräsvägen så det blev en ordentligt framskrittning. Sen tog vi först trav någon läng och sen galopp. Red där i skritt,trav och galopp lite i ca 20-25 minuter. Hon var pigg och ville springa hela tiden så fick hålla i henne men sen väl i galoppen gick det undan! Fick sträcka på sej lite. Tog sen en omväg hem som går ut mot gräsfältet (asfalt väg) så skrittade av en lång runda med. Hon var väldigt fin och supersnäll, inga dumma eller busiga fasoner men pigg med öronen framåt! Inom ca 1h var vi hemma igen.
 
Fixade henne och smörjde hennes hovar. De måste verkas så snart som möjligt såfort familjen kommer hem ska vi be Sarah om hon kan få tag i hovis ev. så får vi nummret till Clarar hovis så tar vi han istället. Sen så sket jag i flugspray idag på henne för hon är förbaskat rädd för sprayflaskor så måste typ ta det på en borste först haha. Solhelosan är hon inte heller förtjust i men hon blir röd om mulen annars så den måste hon ha lixom, tokfia :)
 
Två bilder från idag ^^
 
Mockade hagen och fyllde vatten + städade i sadelkammaren efteråt och nu har vi inget att göra mer för idag! Skönt!
 
Som ni säker märkt har Sharon återigen ändrat designen och headern. Ska nog ta en bild till profilbilden senare idag! 
 
 

¦

Inte länge kvar nu

Imorgn är det Falsterboooo! Och för den delen inte lång tid kvar att passa gården :(
 
Idag då: Jag och Clara måste städa en sista box och det tar ca 45 minuter. Sen så följer Sharon med Clara och jag och Ester är hemma. Kommer nog fixa ihop här hemma och småordnan det i sadelkammaren. Hoppas även vädret blir bra idag..
 
Soppan ska ridas, ville låna paddocken innan typ men kanske inte hinner.. Får se helt enkelt! Imorgon blir det tidigt upp och iväg till FHS! 
 
Första bilden på mej och gurkan ♥ Hon må ha blivit snyggare i kroppen men lyckats slita av sej nästan all man...
 
 

¦

Vi och lillemannen

 
 
 

¦

Ester och Duches

 
 
 

¦

Sharon Del 2

 

¦

Sharon Del 1

 
 
 

¦

Del 2 JH Collection

 
 

¦

Svart utrustning

En liten sadel passade henne aå svart fick det bli! Den är dock 15,5-16". Men skön och hon passar super i svart och det passade på henne bra. Hade osså på ett martingal (Claras) som funkade fint.
 
Väl på gräset var hon vädligt fin. Finare än vanligt och formen kom bättre idag. Något stark men lyssnade endå helt okej. Ibland blev hon lite stark och rusade iväg men mestadels gick det super! Mycket volter i framför allt trav övade jag på.
 
Fick på sej det nyaste schabraket och vi matchade med ^^
Eller hur passar hon i svart utrustning? Sötaste ponnyn ♥ Detta var del 1!
 
 
 
 
 

¦

Hem igen

På bussen från Klagshamn nu då ^^

Köpte lite bröd och annat till vår familj i ög och kommer va hemma (i ög <3) runt 6 tiden. Skrittade Gilla barbacka och typ två längor i trav. Hon var supersnäll och även fast det flög upp en kraxande fasanjävel mitt framför henne så blev hon inte rädd x)

Orkar verkligen inte städa stallet och typ inte rida heller för den delen men vill oj måste typ... -_-

Fick osså prova Claris nya sadel på Spirit som var huuur skön som helst!

 

¦

Påväg!

Åkte till Clara och nu blir vi körda till Klagshamn!

Har ätit glass nu, helt kvavt ute... Ska rida Gilla och Clara tar Spirit såklart. Får se när vi kommer hem men det är två boxar kvar att skuras så det ska göras idag och vi ska även rida :)

Tar nån bild i Klagshamn och bloggar när jag får tid :)

 

¦

Beröm

Ska passa på att beröma er för igår så hade vi över 100 unika! Tusen tack snälla ni :)
 
Som Sharon skrev (är vi gay) och ska testa svarta sadlar på Soppan för nu vill vi ha svart utrustning. Jag och Clara åker till Spirit och hon sa rida och jag fota så kommer väll vara borta halva dagen för måste hem till henne först osv... Ja, så är det ibland väll!
 
Ska ut och studsa snart för att jag har lust typ c:
Har en del studsmattebilder men de blir ju inga snygga sådana ^^
 
 

¦

Come and get it

Klockan är morgon och gaybarnen sitter och masserar varandra.

Gabbi och Clara åker till Klagshamn nu på morgonen så under tiden ska jag och Ester tvätta något i stallet. Sedan har vi två boxara kvar så då börjar jag och Ester på en så får Gabbi och Clara ta en när de kommer hem igen.

Vi ska också prova ny sadel på Soppan idag, då vi värkligen er typ despersta efter en svart haha. Dock har inte någon svart passat hennne innan men det kan ju ha ändrats eftersom han går ner hela tiden :')

Sedan ska vi rida idag också. Förmodligen ska vi fota på gräset då vi inte har fotat några ordentliga ridpass denna veckan än hah.. Vet dock inte vilken outfit vi ska ha än, kanse den nya hihi

 

¦

Tjuv och polis

Körde 4 rundor tjuv och polis idag haha ni annar inte så sjukt kul det är xD 
 
På hela gården (hagen med) så springer vi runt, jag och Clara är ett team och Sharon och Ester. Vi gömmde oss i transporten och jag var jagad av Sharon och Clara signalerade att hon va i transporten sen så typ dog jag nästan där inne när de inte kan hitta oss och de är precis utanför x)
 
Jag skrämde Ester som trode hon gömde sig när jag ropade "hej" utanför mittemot från ett fönster så hon blev asrädd och jag duckade så dök jag upp igen och så skrek hon och sprang iväg x) Sen kryper jag och Clara på motorvägen med ska ni veta! Och sen när vi tog letade vi igenom hela gården och kunde inte hitta dem hah -_- Så jäkla kul så det inte är sant dock så blir man svintrött efter en runda och hästarna avslöjar vart man är ibland för de glor på en och om någon ser alla fyra ponnyer titta åt ett håll vet man att nån är där x)
 
En till bild på mej och pärlan från idag som bästa Clara tagit!
 
 
 
 

¦

Hoppahage

Men nästan haha xD
 
Hoppade lite i hagen! Lite bilder får man väll bjuda på!
Clara har fottat bilderna under och några ovan!
 
 
 

¦

Dagens inköp!

Benskydden var något långa så ska klippa till dem men annars passar allt bra! Och koftorna från Gina :)
Skydden är ofc till ett annat schabrak :)
 
 
 
 
 
 

¦

Malmö runda

Sitter på bussen hem nu. Har varit hemma och hämtat klädet och sen var jag och Ester på Hööks och Horze. Köpte flugspray & helosan sol som mamma betalar senare eftersom det är såkallat "behövligt" och sedan kommer både ett schabrak och benskydd med hem också. Efter det stack vi och handlade mat till vår lilla familj ute i stugan och det gick väl bra. Fick med oss allt förutom pommesen som vi kom på att vi glömt först när vi väntade på bussen.


*Jag och Ester när vi handlar mat*
Jag: så... *lägger ner chips påsarna i korgen*
Ester: Nu räcker det med godis. Vi har ju en sån påse dom ville ha också.... *tittar ner i korgen* faaast vi kan ju ta choklad också *slänger ner två marabo choklader och vi traskar vidare*

 

¦

Lågtryck it is

Mockade hagen med Clara och kollade en episod av PLL (där Clara är, typ säsong 1 nånstans) och två episoder av Lost. Hoppade lite studsmatta och är överens om att det är lågtryck då jag har ont i huvet och de är gråmulet och blåser som in i h. 
 
Sharon ska tydligen ha köpt nått på Hööks och Horze idag då hon ringde om hon fick handla på mitt kort -_- Sen köper de med lite mat med! Ska ridas idag med, ut om det inte börjar regna. Har ingen lust att rida inne heller så om det börjar regna så har jag ingen lust att rida... Men får väll se :)
 
Bloggar från Claras mini-data haha för hon har min och redigerar bilder hon tog igår c: Sharon och Ester är snart här så får snacka med dom :P
Claras data - bild på Clara (och Spirit) Dock har jag tagit den så aa ^^
 
 

¦

Något över 1

Har hunnit städa 3 boxar och sparar de två som är kvar till imorgon. Har ätit och chillat en stund nu sen ska alla in till Malmö och fixa. Ridas ska det med buh.. :)

 

¦

Idag då

Har varit uppe och gett dem mat kl åtta då och idag är alla lite mer trötta men vi ska endå städa en del av stallet.. Vi har sagt att vi ska städa 4 boxar idag och det kommer ta ca 2 h sen har vi bara 1 box kvar så det är chill!
 
Alla åker in till Malmö idag, jag följer med Clara och Ester och Sharon går hem och hämtar saker och sen så köper de nog med mat hem och flugspray och solhelosan. 
 
Blåser en del mer idag... Bara det inte börjar regna.. Ponnyn ska ridas idag nån gång, antagligen mot kvällen igen då vi har fullt upp på dagen.. 
 
 
 

¦

Rosa/brun hopp-outfit

 
 
 

¦

Fina avramlingar!

Trillade av x antal gånger idag, busig bockande ponny x) Gick bra annars bara att alla ponnyerna var sjukt pigga och jag flög i baken :o Ni anar inte hur svårt det är att hålla sej kvaaar!

Aa, ska ut och springa i åkern igen!

 

 


¦

Gräsätarna

Jag och Ester tog ut Joey och Fibi efter lunch ♥
Joey är den svartvita och Fibi är albinon :)
 
 
 

¦

3 timmars arbete

När Clara och Ester stack så gav Sharon sej ut för att fylla vatten i hagen och jag gjorde rent marsvinens bur och vattenflaska. + för det fina vädret!
 
Sen så kom jag lagom till att mocka hagen så då gjorde vi det. Väl klara med det så tog jag Soppan och betade med henne i ca 30 min och Sharon tvättade utsidan av stalldörren! Från mörkgrå till blänkande vit haha, bländades typ av den x) Såhär fin blev den;
Ja, alltså den blev inte sååå vit utan det är ju ljuset (bländas haha) som gör att inte äns träbrädorna syns ^^
 
Sen var det dax att städa uppe i stallet...
Tömde ur och fyllde vattenspann och sen så började vi skura. Till sist tvättade vi av golvet och nu ska allt bara torka! Tog såklart lite före-efter bilder!
Skåp 
Före-Efter (bilderna åvan ofc, denna under är före om ni tog miste om det)
Spirits box som"spillt" över kanten...
Före-Efter x)
Tvättmaskinen och ett skåp
Före-Efter
Glovet
Tyvärr tog vi ingen riktig förebild men om ni kolla denna ovan som är före så ser ni lite ^^
Sen är ju golvet blött så det gör mycket men de kommer säker bli någorlunda bra!
 
 
 
 
 
 
 
 

¦

Turkosblå allround outfit

 
 
 

¦

Stallstädning

Efter hästarnas frukost och vår lilla powernap bestämde vi oss för att städa stallet. Och det är liksom städa städa när vi menar städa så ja vi städade. Vi delade upp oss två och två så Gabbi och Ester skurade två boxar medans jag och Clara tvättade hinderstöd,bomar, kåpor och koner. Allt gick ganska fort förutom att Clara var lite vresig för att vi satte igång så tidigt haha. Allt tog ca 2h så vid 12 var vi klara så gick vi in och gjorde pizza till oss och så gick jag och Clara och gav hästarna deras lunch.
 
Kl halv 3 ska Ester och Clara iväg till Spirit så de kommer tillbaka vid halv 7 något skulle jag tro så då har jag och Gabbi säkerligen börjat med maten. Låter som vi äter hela tiden haha (det gör vi inte) Sedan under tiden ska vi mocka hagen och fylla vatten. 
 
Tog lite före och efterbilder och jag antar och hoppas att ni ser vilka som är före och vilka som är efter heh..
 
 
 
 
 
 

¦

Varför vi egentligen rider B-ponny

Har ju redan gjort ett svar på tal om detta men vissa verkade inte får det klart för sej så jag gör ett till försök att få er att förstå.
 
Det första ni bör veta; Zwier är en kraftig och minst sag vikt och längdbärande B-ponny. Vi väger under 50kg och har alla god balans. Vi vet också att vi är förlånga på han.
 
Varför rider ni då han?
Just därför att han behöver det. Vi har en shettis på gården som blev sur, sparkas, bits, rymmer och lägger sig ner med ryttare på ryggen just för att han inte blev tillräckligt omhändertagen. Och sen när Batman då började med allt detta ville inte barnen rida honom längre för de blev rädda för han. Så varför tror ni att vi rider Zwier? Just för att han inte ska bli som Batman. 
 
Jag vill också säga att hans ägare ber oss om att rida han för dotterna "rider" han inte mer än 5 dagar i veckan, 30 minuter i ridhuset varav det är 5 minuter i trav. Denna ponnyn är pigg och behöver ridas ut, få ta en snabb galopp. Och då ska jag tala om för er att han är pigg med oss med, springer på som bara den verkar inte alls bry sej om att vi är förstora på han. 
 
Sen märker vi på han ju om han ogillar att vi rider han. Ett tydligt exempel är igår när Ester (ca 1dm längre än oss, väger lika mycket ungefär) satt upp på han i paddocken. Han visade direkt att han inte gillade det, ville inte skritta och väl när han tog en steg var det i obalans. Ester satt ju av och där med konstaterat att vi faktist kan rida han bra då han lyssnar på våra skänklar och springer på utan minsta obehag. (Vi satte då upp henne just för att se om där var någon skillnad mellan när vi rider och när hon satt på)
 
Jag hoppas ni fått en uppfatting om varför vi rider han och att det är för hans eget bästa. Visst vi är förlånga för han, men som jag skrev så visade han med en längre person att han inte ville och blir det så med oss så kommer vi såklart inte rida han nått mer. Visst vi hade kunnat göra annat som att tömköra osv men han behöver nån som då och då säger till han och rider han ordentligt uppsuttet. 
Och ärligt talat tycker jag inte alls han verkar vara bekymrad över att jag sitter på hans rygg i detta hoppet då han faktist hoppar väldigt bra och jag hänger med i hoppet.
 
Så, vi kommer fortsätta rida han och när han visar att han inte vill att vi rider han nått mer så kommer vi inte göra det :)
Det som är lite roligt är att på en annan sida (dayviwes) så får kommentarer om att vi knappt ser förstora ut på han hah.. Och en sista sak, vi kommer inte svara på kommentarer om han och varför vi rider han nått mer då jag tycker jag gjort det klart och tydligt för er i detta inlägg.
 
Och sen har vi märkt att det är en liten person (samma ip adress) som kommenterat de flesta "eleka" (mer typ störande.. ) kommentarer oh de flesta av er förstår nog så ^^
 
 

¦

Morgon

Katten väckte oss med sitt jamande 20 över 7 och de andra verkat somna om men jag bloggar istället x)

Hästarna ska få mat vid 8 och sen så vet jag inte vad vi hittar på. Clara och Ester åker till Spirit iaf men vet inte vilken tid. Sysslor som att mocka hagen och annat ska fixas så det kommer troligen jag och Sharon fixa medan de är borta. Soppan ska osså ridas.

Ska förmodligen osså städa hela stallet denna veckan, sjukt drygt då det tar en hel dag från ca 10-19... Kanske tar nån box en dag och några nästa. Ja vi får se!

Igår kväll vid 10-11 så fick vi idén att springa i åkern så vi sprang i traktorspåren och hittade olika vägar in i nya åkrar osv x) Sen kollade vi på The Hungergames och vid 2 gick vi och la oss. Får se vad dagen har att bjuda på!

 

¦

Den Andra Delen

 

¦

Da snygga avsittning

Hon tvärvägrade helt enkelt och satte sig på rumpan x)
Måste lätt tycka bild två är bäst, kom där med all fart själv och ponnyn bara näää x)
 
 

¦

Dag Ett

En hel vecka framfööör oss på gården heelt själva woho! 
 
Gabbi trillade av en gång då Soppan tvärnitade famför oxern men bildserier kommer på det i ett eget inlägg. Dessutom kommer det en till del på mig för att det tydligen fanns fler bilder haha
 
Ska ut och fota snart tror jag, bara för att jag känner för det. Så det kommer väl lite random bilder sen haha
 
Bildera på Gabbi och Zwier och på henne med Soppan.
 

¦

You Name It

Red ner till paddocken för att hoppa lite. Vädret var mycket bättre idag, inte alls lika varmt, inte för att det gjorde hästen piggare menmen. Hoppade lite mer än Gabbi men hon hoppade Zwier lite också. Här är bilderna på mig och bilderna på Gabbi kommer snart. 
 
Sen kommer säkert massa fler bilder ikväll för vi typ fotar allt heh..
 
 

¦

Hunnit mycket

Kom till stallet vid tolv och sen studsade vi en stund, gick in och chillade (alla var helt slut efter att ha studsat), lagade mat och så sen så efter ett tag så lekte vi tjuv och polis på hela gården, så jäkla kul men man orkar inte mer än två rundor för sen stupar man av trötthet och håll... Ska till paddocken vid fyra och hoppa! Soppan och Zwier följer med dit! Såklar följer kameran med ju ^^ Failat hjärta haha x)

 

¦

Stigbyglar Hiss/Diss

Jin tycker jag är helt okej och matchar man färgen med resten av outfiten så blir det ett plus! Hiss
 
Compositi är billig och bra. Du kan byta stigbygelplattan och matcha ännu bättre så Hiss! Har ju själv dessa :)
 
Den färg-glada stigbygeln är för mönstrad för att jag ska gilla den, Diss
 
Soft'up är snygga och säker jättesköna. Tycker de är stora men snygga så en Hiss där med.
 

¦

Crazy days

Ska packa (neee gjorde inte det igår alls..) lite senare för runt 1-2 så ska vi handla mat och sen blir vi körda till stallet. Har ju massa packning och jag brukar alltid glömma nått men då är det inte hela värden för man kan alltid åka och hämta det ju...
 
Ska rida ponnyn med idag, får se vart/hur men eftersom hon vilade igår så känner jag på mej att hon kommer va ganska pigg.. Jag vill gärna hoppa i paddocken då det var en vecka sen så kanske!
 
Jag tror och hoppas att uppdateringen kommer vara ungefär samma då vi kommer ha datorer och en iPad och mobiler. Men mobilinlägg får ni räkna med! Kameran följer ju osså med så det kommer nog komma bilder då och då :)
Sen får jag väll klaga lite på att statistiken sjunkit men det måste ju vara vi sommar bloggar dåligt isf.. Ni får mer än gärna ställa frågor, önskeinlägg osv!