Stallet

¦
Åkte till stallet vid 12 idag och målade sadelkammaren. Efter det blev det hoppning så här kommer 4 bilder från idag :) Imorgon blir det dressyr på ängen så då kommer det också bilder :)

Gekås =)

¦
Här kommer bilder på det vi köpte =) 
 
Blå kortärmad piké
Långärmad marinblå tröja
Långärmad marinblå tröja med vit krage
T-shirt 'Equestrian'
Jacson mössa
2x pippistrumpor
Gråa sockor
Blå mjuk kofta
Beige/röd Jacson kofta
 
Catago-schabrak blått
Marinblått kedjegrimskaft
Man & Svans
Hovkrats
Marinblå huva Copperfield
Matchande Copperfield schabrak
 
USA-tjocketröja
Pippitröja
Englands-tröja
Mistletoe-album
My worlds the collection
5x Kattgodis
4x kattleksaks bollar
Katt leksaks kackerlacka
4x Hårnålar
3x Hårsnoddar
2x Brun hårtoning
 

Malmöö

¦

Satte mig precis i bilen så bilder kommer om ca 3h när vi är hemma igen :')

Ulla red

¦

Så sitter i bilen nu, har åkt helften av vägen typ, på väg till Ullared ;) Ganska kallt ute på vissa ställen typ -2 och snö lite här och var :P Lovar att det kommer bild på det jag och syrran köpt sen^^ änsålänge får ni nöja er med en iphone bild från vägen :')

A,A + Ankor

¦
Sista dagen innan lovet gick snabbt och jag kom hem med ett A i teknik och ett A i matte!
Lallade runt lite i Slottsparken och fotade, så här kommer 6 bilder då de flesta är för stora :/ Ska även till Ullared imorgon och shoppa häst-grejer med syrran så det kommer bilder på vad vi inskaffat imorgon =) 


Gårdagens ridpass, Gabbi

¦ Surprise
Har lust att skriva ett inlägg haha, tvillingen Gabbi här jao :)
Lites snabbt om mej bara; Sharons tvilling. Vi delar då på försäljningshästen och jag älskar The Vampire Diaries ( ♥ ) och One Direction och Justin Bieber :)
 
Vill bara skriva lite kort om gårdagens ridpass hade jag tänkt hehe
Red barbacka ut till ett gräsfält en bit bort och dressyrade lite fast det gick väll inte såå jätte mega bra men men..
Sedan ville Clara racea ( rejsa..? ) uppför backen haha men gick ju fasligt fort men Luca, barbacka =) Andra rejset ville hon inte riktigt sakta av så gjorde en snabb sväng och gled av i full fart haha xd Sharon var ju i stallet idag så min tur imorgon :) Vet inte alls vad vi ska hitta påå men ja rida ska man i alla fall =)
 
Btw, kommer blogga lite ibland xd
 

Schtallet

¦
Ja som sagt.. Jag rider...hest... 
Jag och syrran delar på en ponny som för tillfället heter Luca. Och det är inte så att hästen ändrar namn utan vi får en ny ponny varje månad... Öhh, tänker nog du så jag kan väl säga at jag rider i ett försäljnings-stall där det kommer in hästar, så rider vi till dem och sedan säljs de. Och så går det till, 365 dagar om året om de inte är skott år för då blir det ju bara 364 ;) Men till saken, Luca är en Arab (hästrasen arab och inget annat..), ett fux sto på 12 år. Hon är väl ingen såndär "wow" häst men vi älskar henne precis som hon är :) Vi delar på dagarna så syrran rider en dag så tar jag nästa, o.s.v... Så idag red jag och min buddy Clara ut barbacka. Hal som en ål var hon men som tur trillade jag inte av haha, det kan hända men det hände inte :P
 
Dessutom så kan jag ju säga att min homie Erika ska blogga här med mig så lite nytt folk dyker upp i vårt "Leggohouse" =)
 

Haymos Surprise

¦ Surprise
 
Haymos Surprise
*2005
e. Synod Grouse
u. Dorthealyst Chocolate Kiss
 
Haymos Surprise är vår lilla älskling. Welshponny av Cobtyp alltså Sec. C. 134cm drygt (inte slutmätt) så en liten plutt är hon allt. Vårt första möte med Soppan skedde den 9 Maj 2013. Den 1 Juni 2013 fick vi Soppan på foder och lånade henne fram tills den 15 November 2014 då vi under komplicerad eomständigheter köpte henne. Hade redan då planerat att köpa henne när vi fyllt 18,men vi blev alltså hästägare drygt ett år tidigare. 
 
År 2013 Soppan är inte den ponny vi har idag. Hon var ängslig och nervös mest hela tiden. Fet var hon också och hade lång man och en massa överflödigt hovskägg om fötterna, men det rättade vi snabbt till med en sax och så började vi banta henne lite gradvis. De första månaderna tillsammans tränade vi på att kunna vistas ensamma i stallet och i ridhuset samt på att kunna rida ut själv utan alla hennes stregringar och tvärvänd hemmåt. Hon var ganska seg under sommar månaderna och även en del in på hösten men sedan började hon få upp sin kondis och fick ytters lite krut i benen mot vintern. 
 
Nu känns det som evigeter sedan hon kom till oss. I år, 2018 har vi haft denna högst underbara individ i fem år (!!!). Hon är mer eller mindre en annan ponny från den vi fick och det är vi nog båda glada för. Nog har hon allt fortfarande en räv bakom örat och kör sitt egna race mestadels men det är vad som gör henne så speciell. Ibland undrar jag hur vi står ut med hennes fasoner men vissa dagar vill jag bara kyssa hennes hovar för hur fint hon gått ett pass. Ingen dag är sig lik med Soppan och det är väll vad som gör det hela roligt. 
 
Som en i stallet säger, "Det finns bara en Soppa!" och det är så väldigt sant! Räknar med flera underbara år med denna så underbara häst, en på miljarden!
 
 

Min kamerautrustning

¦ Vardag
 
Nikon D7100, objektiv och GoPro Hero 9
 
Som med allt måste man börja någonstanns i världen och inom foto började jag med en Nikon D40 för ett par år sedan. Min pappa har alltid varit fotointresserad och han har en samling på över 300 (!!) kameror av olika slag, så det var väl klart att det satte sig i mig också! Gick över till en D3200 några år senare och de var min trogna tjänare tills 2018 ungefär.
 
Idag är det D7100 som gäller. Större, tyngre och mer profesionell kamera.Till den har jag tre objektiv, alla för olika typer av fotograferingar.
 
AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR, vilket var ett kit-objektiv och används inte så ofta. Det duger när jag vill ha vidare vinkel, eller när jag fotar inomhus eller på korta avstånd. Används väldig sällan då jag vill ha bländare under 2.8.
 
AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G, är mitt tredje objektiv som jag fick i examenspresent 2020. Eftersom jag har en DX kamera blir brännvidden 127,5mm vilket var exakt vad jag var ute efter. Det passar perfekt till att fota ridning, särskilt på ridbanan där avståndet är begränsat. Fotar även ridning ute med detta men då får jag hålla mig närmre objektet.
 
AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G, är mitt fasta porträttobjektiv och som jag nog till vardgas använder mest. Favoritobjektivet helt klart! Störst bländare av de objektiv jag äger därav mitt favorit objektiv att använda.
 
Sommare 2021 fick jag en GoPro Hero 9 av min fantastiska mamma! Tidigare använde jag mig av en GoPro Hero 4 som jag skaffade sommaren 2015. Den användes flitigt till ridning och fäljde även med till Sydafrika, MAldiverna och på skidresa! Den nya ersättaren ska användas till att dokumentera Soppans 2020-2021 dräktighet och såklart ska den få följa med på alla andra äventyr också! 
 
Ett par filter ligger även i kameraväskan, dock endast stjärnfilter men ska införskaffas fler så småning om! Extra minneskort och skruvar samt selar till GoPro:n finns också tillgängligt i kameraväskan som vid dehär laget är proppfull. Värt att nämna är att alla bilder och videos redigeras alltid i Lightroom, Photoshop, Luminar AI eller Sony Movie Studio Platinum 12 innan de kommer upp på bloggen!
 
Fotar jag inte med systemkameran är det för att den inte får plats i bakfickan på konserter, festivaler eller under ridpassen och då är det iPhone 11 Maxs kamera som står för minnena!
 

Om Sharon

¦ Surprise , Vardag
 Jag och Soppan 9 Augusti 2017
 
Hiya huns!
 
Sharon Eden America Hajny heter jag. Japp, ni läste rätt. Jag har både ett ovanligt förnamn och två ännu mer sällsynta mellannamn. Jag trivs med att vara mig själv och har på senare tid insett att det inte spelar någon roll vad andra tycker om mig eller mina intressen så länge det inte skadar någon. 
 
Jag är för det mesta en positivt och glad tjej på 21 år som gillar båda fart och fläkt men även att sitta ner med en kopp te och en bra bok i handen. För stunden pluggar jag till sjuksköterska vid Malmö Universitet. Om allt går enlligt plan är jag färdig sjuksköterska våren 2020. Att hjälpa människor och göra skillnad i någon annans liv genom att hjälpa till är något jag jobbar på att alltid göra, ovsett vilket mitt yrke är, men såklart, att få jobba med det är för mig väldigt givande.
 
När jag inte pluggar kan ni hitta mig i stallet. Där har jag en c-ponny som jag delar med min tvillingsyster, och vi hittar på det mesta med varandra. Har ägt henne i några år nu och har hållt på med hästar sedan jag var 9 år. Detta gör såklart att intresset tyvärr kommer och går lite i perioder, och mycket beror också på det svenska vädret. Står numera i samma stall som mina bästa vänner så detta gör det avsevärt mycket lättare att ha kul även när det är grått och trist ute.
 
När jag är hemma gillar jag att läsa, främst Science Fiction men annan skönlitteratur går också bra. Jag spelar två online-spel, Howrse och Star Stable Online. Jag kollar även en hel del serier och dessa är de jag följer eller har följt tidigare:
- Supernatural
- Legacies
- Formula 1: Drive to Survive
- Keeping Up With The Kardashians
- Rick and Morty
- Peaky Blinders
- Solsidan
- Free Rein
- Manhunt: Unabomber (Avslutad)
- Marvel's The Punisher (Avslutad)
- Marvel's Agent Carter (Avslutad)
- Teen Wolf (Avslutad)
- The Vampire Diaries (Avslutad)
- The Originals (Avslutad)
- Chernobyl (Avslutad)
- Quicksand (Avslutad)
- The Office (Avslutad)
 
Jag är ett stort fan av många filmer och skådisar. Älskar bland annat alla Marvel filmer och är Team Cap. Gillar Leonardo DiCaprios filmer och Dylan O'Brien med flera. Är också ett av One Directions största fans även om de inte längre existerar som ett band. Lyssnar mycket på blandad musik, t.ex. Fall Out Boy, The 1975, Grandson, Halsey och Logic. Kollar aven hen hel del Youtube och följer främst Logan Paul, Jake Paul och David Dobrik, men även andra mindre kanaler.
 
Gillar också att fota, och det är i stort sätt vad som fick mig att börja blogga över huvud taget. Bloggen har blivit mycket mer än bara en fotoblogg då jag älskar i stort sett allt som har med redigering att göra. Älskar grafisk design och har lärt mig altt det jag kan om koder på egen hand. Det är jag själv som gör alla mina designer. Tidigare redigerade jag även filmer en del men det har inte blivit av så mycket de senaste åren tyvärr. Formel 1 dyker också upp här lite emellanåt. Det är också ett intresse jag har. Jag supportar stallet Aston Martin Red Bull Racing, och min favoritförare är Max Verstappen.
 
Bloggen drevs tidigare även av min tvillingsyster Gaby. Hennes kategori är fortfarande kvar i menyn men ni kan inte hitta någon mer info om henne på bloggen längre.
 

Om Gaby

¦ Gaby
Jag på skidresa 2018.
 
Hiya huns!
 
Ska väll också skriva om mig lite då. Gaby (Gabriella då) Billie Rey Hajny, årgång 98. Tänkte skriva om vem jag är men det är svårt även för mig att veta mestadels faktiskt. Jag vet vad jag gillar och ogillar, that's it. Soppan gillar, nej älskar jag såklart. Stor del av mitt liv, hästar överlag alltså. Har varit sedan man började på ridskola vid 9 års ålder. Slutade visst med en egen häst!
 
Mesta delen av mina dagar i nuläget tillägnas mitt heltidsjobb på Region Skånes Sjukhusväxel. Usch tänker säker ni när ni läser men faktiskt så trivs jag superbra. Härlig folk man får jobba med och det är inte speciellt ansträngande. Såklart inte vad jag vill göra resten av mitt liv men tills jag kommer på nått bättre att gör av mig själv duger detta mer än bra.
 
Om jag inte är på jobb, som jag är mesta delen av dagen är jag antingen i stallet eller hemma. I stallet gör jag det vanliga, mockar och fixar och om jag har lust (och tid!) rider. Om jag är hemma varierar det. Följer några serier bland annat Supernatural som är favoriten, Peaky Blinders, Sherlock, Stranger Things... Ja några att nämna. Tar även tag i ärenden som jag inte hinner annars, bloggar, är på WOP (en Harry Potter RPG sida), kollar youtube eller spelar SSO. 
 
Tyvärr är jag inte lika intresserad av att fota som Sharon. Men knäpper gärna bilder på varandra när vi rider! Kan bero på att min data är kass och har inget fungerande PS på den så får alltid redigera bilderna hos Sharon... Följer Formel 1 flitig tillsammans med Sharon som vi båda gillar att titta på! Samma team är vi på och har våra matchande teamwear.
 
Jag gillar kläder osså. Titta på dem, köpa dem och bara planera trevliga outfits. Har min egna stil som jag trivs i och gillar randiga tröjor mest. Nu när man har mer pengar så blir det liiiiite många orderbekräftelser på mailen ibland.... Stort fan av Marvel där jag mest gillar Ant-Man och även Harry Potter såklart! Hufflepuff ut i fingerspetsarna!
 
Musik gillar jag precis som alla andra. One Direction måste jag ju nämna de det varit (och är?) en stor del av mitt liv. Började gilla (läs obsessed) dem strax efter att de avslutat X Factor 2010 och sen dess varit ett hängivet fan av dem. Några konserter har vi varit på och senast Harrys i STHLM på fryshuset när man lyckligt nog köade och hamnade vid kravallstaketet! Lyssnar dock mest på annan musik nu och det är så blandad så det inte går att nämna. Pop, RNB, klassisk ibland, hårdrock ja väldigt blandadt helt enkelt.
 
Kreativ är jag osså och det visas mest på mina älskade vägg som jag dedikerat till att skriva alla möjliga quotes på som jag ser och hör eller bara ritar på den. Värt att nämna att jag ibland tappar lusten på att blogga pga olika anledningar men oftast kommer jag tillbaka! Tror jag fått med en lite del av vem jag är för tillfället, kommer troligvis inte vara samma jag om ett år får vi hoppas!

Välkommen till min nya blogg!

¦ Surprise

Mitt första inlägg.