¦ Andra Hästar >> Stallet >> Vardag

on point like a lazerdot

Praktik på KRF idag då.
 
Var precis som vanligt, ta ut, mocka, höa, kraftfodra, sopa, lunch, paus till halv två och sen ta in. Red äevn osså lite på utebanan och hade Queen. Hon gillar att töjja på mina gränser och tar alltid ett steg framåt och rör sig hela tiden när man fixar henne och de är något jag absolut inte tål. Men en när de lärt sig en sak kan de va svårt att lära om dom om bara jag bryr mig om det haha. 
 
Iaf så har hon fått pessoabett och jag har ingen aning varför? Hon är inte det minsta stark eller något och så fort man typ höll i henne så saktade hon av. Så red mest på långa tyglar hela passet. Men hon var supersnäll, lat men snäll!
Panel tyckte det var en bra ide att springa runt med grimman som bett i hagen och sen en bild på Q och mej i solnedgången!
 
 
 

¦ Cute boys >> Photoshop >> Redigering >> Sharon >> Tumblr

before/after Harry Styles edit

 

¦ Djur >> Sharon >> Stallet >> Surprise

"Det måste vara stadsbor"

Till stallet åkte jag klockan halv fyra ungefär. Kom fram till stallet, fixade maten till alla hästarna och mockade Soppans box. Gjorde höpåsar och fyllde vatten sedan snackade jag lite med alla i stallet och busade med Balder. 
 
Vid typ fem tog jag in Soppan och fixade henne för ett lättare pass i paddocken. Det gick bra dock var hon pigg och ganska på, så blev en del galopparbete. Hon skötte sig bra hela passet, förutom när jag skulle göra halt för då ville hon inte stå still och så började hon hålla på... suck. I alla fall, slutade passet efter typ 45 min eller nåt och red hem igen. 
 
Gav henne hennes kraftfoder och satte in henne i boxen och sen började jag med hjälp av C ta in resten av hästarna. Kollade Shanti åt N då han vart halt och han var fortfarande varm i hoven stackaren så hon kör nog ut igen senare. Hängde upp lite täcken på tork i stallgången och sedan resten i sadelkammaren, tvättade krubborna och sedan gick jag och C ut för att kolla på stjärnorna en liten stund innan vi åkte hem!
 
Kom hem typ 8 och har ätit och nu ska jag och Gabbi först kolla Home och sedan 1D filmen!
 

¦ Gaby >> Vardag

one direction is literally home

Sorry för kass bloggning :(
 
Idag så sov jag till 11, vaknade och gick och handlade med mamma. Köpte en julkalender till Soppan och bytade ut människogodis mot hästgodis och behöll de människogodisar hon kan äta så ska hon ha den vid boxen! Sen Sov jag lite till och vid 3 så kom M och min lillasyster och vi snackade och spelade spel på datan. Sen stack vi om en runda till Ikea och åt sen lämnade de mej hemma igen.
 
Läser fanfiction nu som vanligt hihihi.
 

¦ Photoshop >> Redigering >> Sharon

Photoshop actions 1.0

bloc party
 
g eazy
w/motion blur & wo/motion blur
 
temporary fix
 
the prick
Vilken tycker ni är finast? Någon ni hade velat att jag lägger upp till nedladdning?
 

¦ Cute boys >> Photoshop >> Redigering >> Sharon >> Tumblr

before/after punk edit

 
 

¦ Djur >> Sharon >> Tumblr >> Vardag

Dumb ass typos always fucking up my life

Jahop. Har ju som ni säkert vet bara en lektion på fredagar, tyävvr dock på efermiddagen men det har nog också sina fördelar. 
 
Gick upp runt nio, stack till banken med mamma och sedan kollade vi in Black Friday rean på stan. Det var inte så saftiga prissänkningar tyvärr, men köpte ett par skor (som inte var på rea, komiskt) och sen vart det inget mer tror jag. 
 
Efter det åt vi på Thai och sedan hade vi engelska. Jag och Gabbi satte oss på (enligt killarna) deras plats så de fick minsann sätta sig bakom oss och så klämmde vi ihop bänkarna så bra som möjligt och satt så istället. Alla blev nöjda. Vet inte hur vi kom in på ämnnet men det blev fotboll vi babblade om, så sa jag att jag är för Doncaster Rovers och C frågade hur i helvete jag visste vad det var för lag och jag bara "Louis Tomlinson" och då började vi helt plötsligt snacka om One Direction. 
 
Skickade sedan telegram till varandra, skämtade och skrattade under hela lektionen som man alltid gör med dem hahha. Riktigt sköna dudes.
 
Kom hem strax efter två och har läst FF! Ska nog kolla lite SPN och redigera lite i Photoshop!
 

¦ Natur >> Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Late December with my heart in my chest and the clouds in my breath

Vet ni vad som är skillnaden mellan Kinesisk dvärgvaktel och Japansk dvärgvaktel är? 
 
Den ena säger ching chong och den andra säger chong ching. 
 
Detta är alltså en ganska bra summering av dagen i skolan. På fm hade vi teoretisk och jobbade med källkritik och annat saftigt. Rablade upp lite arter i xoohandeln och det visar sig att jag kan hela 58 arter (????) på djur som säljs, vilket jag tycker är ganska så bra hah
 
På em hade vi praktiskt och var hos djuren. Bar mest runt på kaninen och marsvinen haha. Sedan matade vi ormarna och sist hade vi lite till teori. 
 
Efter skolan åkte jag till Soppan. Fixade först allting i stallet, mocka och sånt ni vet.. Sedan tog jag in ploppan och utrustade henne i reflexgula kläder. Satte fast en vit pannlampa framtill på hjälmen och en som lyser rött baktill och sedan stack vi ut på den korta slingan. Soppan var riktigt pigg, skulle mest trava eller hoppa runt. Red två varv upptill och sedan red jag på grusvägen och en liten stund på lilla gräsängen. 
 
Hon var dock alldeles för pigg för att det skulle gå något vidare bra på gräset under den korta stund jag red. Jag frös och mina ögon rann så jag inte såg något, fick massa salta tårar i munnen och så började det svida i halsen och jag blev jätte torr i den också, så bestämde mig för att det inte var någon bra tidpunkt till att rida vidare så nöjde mig efter ett fint varv sedan skrittade jag hemmåt igen. 
 
Väl i stallet igen var hon dampig och skulle stegra och hålla på när hon hörde andra hästar så skyndade mig att fixa allting och släppte sedan in henne i boxen där hon kunde tugga på lite hö.
 
Blev sedan körd till bussen, kom hem, åt och kollade killarnas senaste presskonf. i Mexico! 
 
Imorgon är det Black Friday på typ alla Malmös shoppingcenter så får se om jag kanske tar mig någonstanns. Inte för att jag har pengar men man kan alltid fönstershoppa! Uhh det låter inget kul så kanske skippar det också.. vem vet. 
 

¦ Djur >> Gaby >> Gif's >> Vardag

wilma the dvärg schnauzer

Idag var det praktik på Arken Zoo från 10-17.
 
Började i djurrummet och tvättade fåglarnas burar och fixade till dem sen myste jag med kaninerna, råttorna och hamstrarna. Efter det så var det massa varor som kommit så det var att packa upp varor och ställa ut i butiken. Gick också och köpte presentband på biltema för sen innan jag slitade gjorde jag massa julklappspåsar. Hjälpte lite kunder också med kattgrejer och fågelsaker haha jag som är så bra på fägar men de frågade bara basic saker haha så klarade mig! Hälpte en kund med en dvärgschnauzer som hette Wilma och var en omplaceringshund att väöja ut ett fint halsband och testa olika storlekar osså!
 
Hemma nu och ska kolla veckans PH avsnitt för det verkade vara en rolig vecka!

¦ Andra Hästar >> Gaby >> Stallet >> Surprise >> Vardag

såhär parkerar man i slottstaden

Skolan var kul idag igen hehe, lite 1D quiz med killarna och så åt vi pizza!
 
Direkt efter skolan tog jag bussen till stallet. Hade skrapat ihop en hundring så jag kunde följa med till ridhuset med A och Izac nämligen! Fixade allt i stallet först och hästarnas kvällsmat osså tills senare då jag hade kvällen. Tog in Soppan och fixade henne fin och klädde upp henne i sin röda GG outfit. Åkte till ridhuset vid 6 och hon var liiite envis med lastningen idag men aa, ett steg tillbaka och två steg framåt eller vad säger man?
 
Väl i ridhuset som är typ 10 min bort med bil så var Soppan såklart lite nyfiken då det var ett nytt ställe. Men hon var trotts allt fin i ridningen när jag värmde upp. Sen så blev det hoppning! Hoppade allt som stod i ridhuset på den höjden det var och hon vägrade inte en enda gång och ställde verkligen upp trotts ryttarmissar! De flesta hindr låg på 80-90cm men fanns något på 70cm med. Lite grindar, vattenmattor, plank och sådan kom vi över. 
 
Dagens svåra var en linje på först fyra galoppsprång mellan två rättuppstående på 80cm och sedan oxer på 90cm med 3 galoppsprång mellan. Jag ville hemskt gärna trycka på och få det att gå undna men då blev det såklart fel. Anledningen var enkel - jag tror fortfarande hon kommer stanna om det går lite långsammare. Så jag måste bara tro mer på henne och veta att jag kan ta tillbaka henne och hon kommer hoppa endå. Men som sagt, hon ställde upp på både dåliga vägar och annat konstigt från min sida så mycket nöjd är jag helt klart!
 
Åkte hem och väl hemme så bäddade vi ner dom i säng och stack hem! A hade kort teorilektion om hur man parkerar i Slottstaden innan jag gick hem heheh nu kan jag minsann sätta mej bakom ratten!
 

¦ Sharon >> Åsikter

6 saker som driver mig till vansinne

* Folk som stannar på orange ljus vid en korsning
KÖR, GÅ, CYKLA, idk MOOVEE?? Du hinner jag lovar, polisen kommer inte heller stoppa dig så det finns ingen aneldning till att bormsa in GO GO GO.
 
* Folk som stannar mitt i folkmassor
MOOVE?? GET OUT OF THE WAY asså på riktigt, jag vill bara trampa ner människor som gör så. Det finns inte heller någon anledning till att stoppa upp tusen pers bakom dig, gå åt sidan eller nåt om du nu måste stanna.
 
* Segt internet
Behöver jag säga mer? Det är 2015 kom igen uppdatera era 4G nät till hela landet. Och se upp med vart ni gräver för WiFi:et hemma håller INTE om ledningen går sönder. 
 
* Byggarbete
Ord kan nog inte förklara hur irriterad byggarbete gör mig. Jämt och ständigt ska det stå ställningar över allt, provisoriska vägar med massa gupp och trubbiga kanter. Det tar en jäkla massa plats också?? Alla krockar för ingen vill ut på vägen och lång tid tar det också att bli färdigt. Dessutom så påbörjas det ju nytt hela tiden???
 
* Underanvändandet av blinkers
Guys, dem finns där av en anldening. Dessutom är det enkel tryck på en knapp eller tryck ner något inte fan vet jag men sätt på dem. Tänk på cyklister vi måste fysiskt räcka ut vår arm för att visa vart vi ska, ni bilister sitta bara på ett ställe och svänger hej villt.
 
* Folk som klagar på hur busschauffören kör
Sit the fuck down. Shut the fuck up. Tack.
 

¦ Gif's >> Photoshop >> Redigering >> Sharon >> Surprise

Goodbyes are bittersweet, but it's not the end

"The fact that we can sit right here and say goodbye means we've already won"
 

¦ Cute boys >> Photoshop >> Sharon >> Tumblr

tumblr edits

before/after
 

¦ Gaby >> Surprise >> Vardag

confessions of a pony disney princess

* När Soppan får sin krafft på kvällen och äpplen och morötter (bitar i) äter hon upp kraften förs toch sparar godsakerna till sist.
 
* Hon gillar inte när hovis ska banka bort skorna så han får alltid bara dra av dom.
 
* Hon sprider ut sitt hö över hela boxen när hon äter men äter upp minsta strå till morgonen därefter.

¦ Sharon >> Tumblr >> Vardag

All I want for Christmas is Lou

Jag bara måste älska mina svar idag under samhällslektionen.
 
Läraren frågar; "Vilka typer av jobb och arbeten finns det?"
 
Folk svarar; betalt arbete, volontärjobb
 
Jag svarar; "Svartjobb." 
 
Läraren frågar; "Men diska, ta ut soporna, vilket typ av arbete är det då?" 
 
Tyst i klassrummet.
 
Jag svarar; "Barnarbete." 
 
Vilka jubel jag fick alltså. Värsta grymma eleven om jag får säga det själv, skriker typ F om mig hahah. 
 
Annars var det allmänt roligt skolan idag. Skrattade otroligt mycket och hade jättekul med Linn, C och B. Testade killarnas 1D kunskaper och hade allmänt kul. Har stressat jättemycket över att jag är efter i alla ämnen men sen visar det sig att jag inte liger efter så jag har typ stressat över inget så det är ju jäkla skönt. Inte att jag stressat men att jag inte har något att jobba ikapp med asså..
 
Om typ 40 sekunder kommer mitt liv krascha igen så ta det lungt. Stressa över stress, asså det är jag bra på salts. 
 
Under engelskan så var jag och Gabbi riktiga directioners. Gabbi kollade en intervju Tess hade taggat henne i, Linn tog min mobil och jag fick en 1D notification så hon bara;
 
"Asså nej jag orkar inte mer" 
 
Så tog hon en bok om kor så började vi skämta om att det var hennes nya fandom. Mu-rectioners heter den fandomen om ni vill joina. Man kolalr bilder på kor och googlar 'arla kossan' på nätet om ni är intresserade. Linn vart det inte om ni undrar. Sen kom läraren in och vi fortsatte jobba. Livet kom i mellan.
 
Inget stall för nån av oss idag, N fixar till Soppan. Imorgon ska Gabbi dit tror ¿jag? I alla fall, det är ingen fysik för min del så har sovmorgon till halv 11. Nice.
 
Ska göra något i photoshop nu för jag känner mig sååååå ¡kreativ!
 

¦ Cute boys >> Sharon >> Vardag

Home sweet home I need the toilet

Hejsan svejsan i stormvädret. Som vi har i skåne i alla fall. DET SNÖAR??? ASSÅ det HÄNder alldrig i MALmö peeeps.
 
Så idag jag har varit både produktiv och inte produktiv. Har gjort skolarbete och därmed bockat av min lista på "skolgrejjer jag MÅSTE FKN göra". Annars har jag spelat lite sims och läst massa FFs. Varit en del på instagram och kollat lite youtube klipp. 
 
Var precis ute med mina salts och köpte s-märken på hemköp i snökaoset. Annars har jag bara varit hemma hela dagen!
 
 

¦ Gaby >> Stallet >> Surprise >> Vardag

neverland

Åkte till stallet vid halv tolv som vanligt.
 
Började regna lagom till att jag skulle plocka in Soppan efter att ha fixat till henne och Izac. Tog en av de jääättestora lånejackorna så den var lagom längre än till knäna + stövlar så var jag nästan helt skyddad mot regnet! 
 
Plockade in henne och begav mig lite snabbt ut på grusvägen utanför. Red fram och tillbaka några gånger i alla gångarter. Hon va pigg och framåt, blev jätterädd för vita staketpinnar när jag kom i trav och då tvärvände hon och började galoppera hem men vände henne och så gjorde hon lika dant haha, sen tredje gången så kunde hon iaf stå stilla och vara spänd som en ståltråd och glo sönder staketpinnarna hehe sen kom vi förbi någorlunda bra!
 
Fixde henne sen och skojjar ej när jag säger att man kunde få ihop en hink med vatten från båda två efter snöandet och regnandet. Drog fram hennes 200g stalltäcke och så fick hon det + regntäcke och halstäcke på innan jag mer eller mindre fick dra ut henne i hagen igen.
 
Blev körd till bussen och såg bussen komma precis när vi kommit över 101:an så blev ju perfa! 

¦ Djur >> Natur >> Sharon >> Vardag

this whole getting dark at 5pm thing is really fuvking with my productivity

Hello salts, I'm back.
 
Så då var min Borås camp vecka över. Kom hem igår, vände lite halvt på min dag så gick och la mig lite senare då jag inte var trött. Vad jag vill säga är att jag tänkte blogga igår men hade annat att göra, typ packa upp, duscha, tvätta skor, kolla one direction interviuer.. lite sånt ni vet.
 
Annars så tycket hela min grupp att det var jätteroligt. Djurvårdare är lätt något jag hade velat göra, så det är nog min backup plan om jag inte blir veterinär. Veterinär på zoo kanske? En kombination av båda låter perfekt ju.. 
 
Har fått klappa elefanter, zebror och annat coolt. Bufflarna var söta och lika så tigrarna och alla andra djur där. Mycket fin djurpark var det också, stor och rymlig, trevlig djurhållning och personalen var rolig. Fick lära oss om P.C och F.C träning som var intressant. In fact så var typ allt intressant så byee
 
Det regnade dock. Surt men så är det ibland. Resan fram och tillbaka var dock bäst. Sov typ tre timmar så det vart skönt. 

Idag hade vi sex ed i skolan och det var varken roligt eller tråkigt så ja man fick stå ut. Jag vet redan det jag behöver veta, tack. Efter skolan åkte jag till havre moppen, mockade dock endast och gav henne morötter i hagen. Pussade lots på henne och hon var söt och allmänt social. 
 
Stack hem halv sex och kom hem för typ en timme sedan. Har hunnit äta och kolla tumblr, sen ska vi på bio och se Hungergames! 
 
Juste! Grattis till killarna som har fått Made in the A.M till årets bäst säljande album! Stolt.
 
 

¦ Gaby >> Shopping

eskadron nici 2015/2016

Kolla hela kollektionen HÄR och går att köpa HÄR

¦ Andra Hästar >> Gaby >> Stallet >> Surprise >> Vardag

töltande

Praktik på arken zoo idag till 3 då. Packade upp varor, städade lite fågelbur, testade att para ihop två gerbiler och sen så fixade vi om i en del av butiken.
 
Åkte till stalle med Jasmine och Ella och A kom på vägen så slapp gå hihi. Iaf skulle fixa Soppans box när g frågade om jag skulle rida i paddocken och vi ville låna Mani också så varför inte? Fixade boxen medans Jasmine och Ella fixade vars en polle sen gick vi ut i stormen.. J hade typ en träning för mig asså, kollade min sits och så och lite övningar och ja, i början gick det sådär. Övade på öppna och sluta och i början böjde hon bara på nacke men sen så gick det fint på ena sidan. Vid staketet så var hon typ rädd, eller ja hon tramsade alltid på den sidan. Sen hade vi lite övergångar i alla gångarter med fokus på min sits. Måste erkänna att min sits förbättrades något under passet! 
 
Soppan gick iaf sååå fiiiint sen, lyssnade super och armetade verkligen fint. Supernöjd var jag! Sen så bytade vi lite ponnys och så töltade jag lite med Mani haha, andra gången på islandshäst! Sen blev vi körda hem!

Hemma nu och har ätit BK, kollat lite TV och kollar 4:de ep:n av London session!
Första bilden; jag på Soppan och Ella på Mani, andra bilden; Jasmine på Soppan och jag på Mani.

¦ Gaby >> Stallet >> Surprise >> Vardag

tjolahopp

Förlåt för kass bloggning... 
 
Iaf har bölat så jag ej har några tårar kvar PGA ONE FUCKING DIRECTION. Älskar dom samtidigt som jag hatar dom. Nog med det, bara att skriva om dom gör mej gråtfärdig just nu, sån period ni vet alla fangirls där ute.
 

Iaf skolan idag var bra. Hade matte och otroligt nog fattade jag allt vi gick igenom så var hur härligt som helst att slippa sitta där som ett frågetecken. Lunchade på thai med Tezz och sen körde jag på en redfellas med syrrans matkort hehe. Svenska och biologi efter lunch av verkades hyfsat fort och tog bussen till stallet direkt efter skolan vid 4.
 
I stallet fixade jag Soppans och Izacs box för N va sjuk och sen lekte jag typ kurragöma med hästarna i hagen. Eller ja de lekte kurragömma med mig. Svinmörkt ju så tog panlampan för att leta reda på ponnyn i hagen. Ropade med de envisades med att inte komma så i´fick traska från ett hörn till ett annat i hagen (och vår hade är backig och stor..) tills jag hittade lopporna i ena änden... Tog med med Sup och bestämde mig för att rida lite kort ute. Red barbacka för pallade inte sadla och körde två varv på korta slingan. Hal som en ål var hon dock eftersom hon är helt nyklippt typ så satt väll på baken x antal gånger i alla uppförsbackar. Tog sen lite galopp på grusvägen inna jag red hem igen. 
 
Fodrade och plockade inte alla hästar och sen fick jag skjuts med C hem!
Äsch, hästar kan ju osså ha panlampor!

¦ Andra Hästar >> Gaby >> Stallet >> Surprise >> Vardag

i think i love you

M: "Va det du som la min pizza i frysen??"
A: "Nä men kan göra det om du vill" 
*tar M's pizza ur handen och lägger den i frysen*
 
Okej så praktiken var ok idag. Alla hästarna går uppe i hagarna nu så det är skönt. Annars så var det vanligt stalljobb och så körde vi varandra på hövagnarna. Skulle rida med ridhuset hade precis körts så då får man inte rida där och det regnade ute så vi sket i det och så stack jag hem tidigare istället. 
 
 

 
Väl i stallet var N där med sin kompis så det var trevligt med sällskap. Hennes halstäcke var inte på (ååhhh hon som sköter våra utsläpp *parantes i parantes* har inte häst hos oss men bor precis brevid *parantes i parantes slut* ska alltid göra det enkelt för sig med täckesbyten men DET BLIR JU FEL så idag har stackarn stått utan halstäcke i pissregn... Smsade stallvärde om att hon måste säga till utsläpparen att LÄSA PÅ TAVLORNA det är lixom inte första gången det blivit fel..
 
Aja inte mer om det. Fixade boxen och allt runt och sen tog jag in henne. Eftersom hon gått ganska hårt i helgen så körde jag på med westernsadel och repgrimma och en kort stund i paddocken med mest skritt och lite trav. Gick super, inga krav alls bara så att hon skulle röra på sig och inte blir stel.
 
Stack hem sedan vid halv sex så hemma hyfsat tidigt! På bussen tänkte jag kolla killarnas intervju med Grimmy från i torsdags (airade idag morse men hade praktik) men började ju böla så fick stänga ner och vänta på att kolla den hemma istället... Kan ju inte riskera att alla ser mej böla över perfekta killar jag aldrig kommer få..
 
Hemma nu och tänker inte göra inlägget mycket längre så bye!

¦ Gaby >> Photoshop >> Redigering

edit


¦ Gaby >> Stallet >> Surprise >> Vardag

saltlakrits

Vid 12 idag så åkte jag med A till stallet för att lasta ponnysarna och fara till skogen.
 
Mockade och gjorde det tråkiga i stallet först och sen fixade vi hästarna. Loppan var jätteduktigt med att lastas idag, gick upp utan större protester! Väl i skogen red vi den vanliga rundan. Eller ja, med alla löv på marken istället för på träden såg det helt annorlunda ut med vi hittade rätt. Trevlig runda, båda hästarna va pigga och framåt. Väldigt varm också för att vara mitten på november. 
 
Även hem lastades hon fint. Hemma så fixade vi dom och huttade ut dom i hagen en stund till. Mockade hagen och fixade Shantis box med sen runt kvart i 5 tog vi in dom för vi ville hem hehe. Aja Soppan övar på att springa in själv ju som Izac med just idag så skulle de minsan inte in i stallet utan äta gräs över allt så stackars Soppan blev helt förvirrad haha så hon for in i Izacs box haha men de gick bra tillslut!
 
Hemma nu så ska kolla X-factor finalen idag på brittiska tv och äta!

¦ Cute boys >> Photoshop >> Sharon >> Tumblr

"If I'm going down, you're bloody well coming with me."


¦ Gaby >> Surprise >> Vardag

same old love

Hoppning igår, min blick är ju inte den bästa...

¦ Gaby >> Stallet >> Surprise >> Vardag

homeless

Efter skolan stack jag till stallet.
 
Fixade Soppans box och allt ni vet sen tog jag in loppan som hade bestämt sig för att stå allra längst bort i hagen... Så fick rida tillbaka de fem milen hehe. Aja fixade henne och red ut till stora gräset för att köra lite intrevallträning. Red med väst och fick nå väldigt ont i ryggen alltså.. Det går bra med att sitta rakt för mej heh. Aja stötte på en ny sorts krokodil, eller ja mer eller mindre två soptunnor som låg ner + en blå bildörr lixom en bit bort så Soppan kände lixom direkt paniken av att bli uppäten så hon tvärvände och typ studdsade tillbaka. Äsch fick tillslut henne att takta förbi hehe lixom skritt gick inte då var hon för misstänksam. Aja sen red jag och hon var redigt pigg men det gick väll bra. En aning stark men det får man ta ibland.
 
Hemma så klippte jag henne och det blev typ bra haha!

¦ Cute boys >> Musik >> Sharon >> Vardag >> Åsikter

Made in the A.M

Åhh asså vilket underbart album. Gillar majoriteten av låtarna skulle jag säga, brukar vara svårt för mig att hitta mer en fem på ett så stort album men denna gången gick det visst. Den största nackdelen är nog att de flesta låtarna är lite långsammare än vad jag brukar gilla, men texterna är så fina, så jag vill gråta och det är nog det som gör att jag gillar dem, dem är liksom lite mer mogna och har en mening, kind off.
 
Här är mina favoriter från albumet! 
 
Aa, hälften av albumet typ då... I alla fall, köp albumet HÄR, eller bara lyssna på Spotify!

¦ Sharon >> Åsikter

Vad det EGENTLIGEN kostar att ha en häst

Ni vet, sådär ett år in hästägandet så tänkte jag förklara hur läget egentligen ligger till. 
 
Ska du skaffa häst? Tänk över det tills du helt seriöst inte längre vill skaffa en häst (lol). Jaja det kostar en del, men asså vi snackar inte hundralappar, vi snackar tusenlappar här. Och det svider i bröstet när man väl måste lägga ut det, på något du inte kännder du får någon större nytta av. 
 
Absolut, din häst blir frisk, mår bättre och det är ju huvudsaken såkart men ibland vill faktiskt jag köpa ett par nya skor till mig själv istället för att banka på min häst ett par nya. 
 
Och skorna är inte ens det dyraste, "äter som en häst" är ju ett uttryck av en annledning. Dem äter som in i helvete, särskilt under vinterhalvåret när det inte finns något gräs i hagen. Och tyvärr är vinterhalvåret i Sverie typ 10 månader. Om man har tur, typ 9. 
 
Sen såklart, så valde min mamma att bo i Sveriges tredje största stad. Så alla stallplatser i näråmrådet kan ta skyhöga priser, som matchar de skyhöga husen vi har här. Men alla har inte skyhöga löner, så då får man banne mig stå minst 30 minuter utanför staden. Alltså minst 30 minuters enkelväg till hästen har man. 
 
Vi har i alla fall haft tur med att Soppan inte behövt åka in på klinik av någon anleding, för då hade nog jag fått åka in på klinik jag med. Av hjärtattack. 
 
Tänkte nu då alltså sammanställa lite priser på vad Soppan kostar oss, månadsvis. Sen tar vi tilläggspriser. För dem förkommer oftare än vad man vill. Nästan varje månad är det det ena eller andra. Sånt som alltid är lika kul. Och nej - tyvärr det är inte snygga schabrak en gång i månaden, det är täcken som hästen rullar i bajs med. 
 
Månadspriser
Stallhyra: 1800kr (Ingår strö, un/utsläpp, grovfoder, täckesbyten, betfor, b-vitamin, mineraler, kiselgur)
Försäkring: Ca. 450kr
Busskort: 795kr
Kraftoder: ca. 220kr
Skor: 350kr 
 
Sånna andra kostnader, ungefärliga priser
Tandläkare: Ca. 2000kr
Kiropraktor: 800kr
Vaccination (stelkramp + influensa): 500kr
Vaccination (botulism, tre tillfällen): Ca. 1900kr
Täcken: Från 600kr
Stallgrejjer ( typ hinkar, lådor och dyl.): Från 200kr
 
"De andra kostnaderna", är ju inte hela tiden såklart. Vissa månader är det ingenting alls sen nästa månad är det 34 nya saker som måste införskaffas. 
 
MEN FÖRUTOM DEN SIDAN. Så är det underbart att vara hästägare. Det är skitjobb, ilska och frustration men framförallt, glädje och lycka. 
Mina vänner, den bilden förklarar hästlivet.
 

¦ Cute boys >> Sharon >> Stallet >> Vardag

nothing's fine I'm torn

Uhh, vet ej när jag bloggade senast men tro det eller fucking ej något SJUKT hände mig igår. 
 
Såhär var det. Som alla vet (eller som 1d freaks vet) så skulle killarna vara på BBR1Breakfast idag, eller ja de skulle intervjuas idag och då kunde man ställa frågor under en Twitter # och då gjorde jag det för liksom varför inte. Nick skulle sedan välja 10 frågor och så skulle fansen få skypa med killarna och ställa sin fråga live till dem idag då, så jag var ju liksom tvungen att ge det en chans.
 
I alla fall. Jag kom hem från skolan klockan 1 för jag mådde dåligt, gick och la mig dir och sedan vaknade jag när mamma kom hem vid 5. Kollade mina notifiactioner på Twitter och GISSA FUCKING VAD?? 
 
Den officiella Radio 1 Breackfast accounten följde mig på Twitter och fucking skrev till mig på DM att min fråga var på deras lista och att jag skulle hålla koll på mina meddelande. Dock gick det tyvärr inte längre än så för i slutändan blev det inte jag en utav de 10st pers men utav 200 000 tweets blev jag i alla fall med på en lista. Och som en bonus så följer min favorit radio host mig på twitter så helt dumt är det inte. Hade nog ändå inte fått fram ett ljud om jag skulle skypat med dem. Så win win I guess.
Idag då. Hemma och dålig. Lyssnat på radio nästan hela dagen då, twittrat en hel massa och varit hos hästen. 
 
Red en snabbis barbacka och hon gick såååå bra så det finns inte. Allting var bara perfekt. Killarnas musik på radion i lurarna, en häst som var lätt i handen och soligt väder. Gött. 
 
Sen vart det ju Live lounge precis, killarna var där och sjöng så vart ju ganska obvious att vi kollade. Det var bra, förutom att stackars Haz hade tappat rösten och vart lite halvkrasslig när han sjöng.. men det var såklart bra ändå. Dem sjöng ju Torn och jag svär man kunde bada i mina tårar. 

¦ Cute boys >> Gif's >> Photoshop >> Sharon >> Stallet >> Tumblr >> Vardag

you're the one I want at the end of the day

Dålig bloggning, I knooooowww
 
Men, igår var det prakitk som vanligt och jag var trött när jag kom hem så orkade ej blogga. Hände ändå inget speciellt där så ja.. 
 
Dock händer det ganska mycket kring killarna för tillfället. Det närmar sig realease date, och de ska promota / promotar redan albumet på alla olika ställen så det gäller att ha koll på tider, kanaler, tidskillnader och datum..
 
Idag. Var hemma då jag mådde dålgt. Har drukcig tre koppar te, kollat ph och sovit. Var i stallet och mockade sen red jag typ en halvtimme så blev inget vidare seriöst. Det var dessutom en pool på ridbanan så det var inget kul att bli helt blöt där heller. 
 
Kom hem, har repeatat senaste 1D realeasen som är GUDDOMLIG. Absolut nya favoritlåten som är killarnas. HÄR kan ni köpa den, eller ja beställa albumet om det skulle vara av intresse. Om inte det kan ni i alla fall lyssna på den HÄR!
 
Har lekt lite i photoshop såhär på kvällen. Enjoy!
 

¦ Andra Hästar >> Gaby >> Gif's >> Vardag

a pinch of salt

Okej så praktik idag. Började som vanligt släppa ut alla snälla storhästar och mer galna ponnys, mockade storhästsidan och fyllde på spånpellets i några boxar, höade vår sida och sopade. Klara ca 11 och då fick vi gå och äta! Nya Våfflan är superin och stor, lika så ridhuset. Blev bjudna på lite invigningsfestfirande mat så blev tupp och potatisgratäng! Efter det så tog vi in Baby och sen gjorde vi typ inget tills 1 då vi började ta in hästarna. Klara ca halv två typ och då tvättade vi Baylass ben och rumpa samt Pepsis ben och rumpa för de såg typ vanvårdade ut.
 
Åkte till stallet vid 4 och fixade boxen och allt. Skrittade ut en runda med A och Izac och sen stack vi hem!

¦ Gaby >> Surprise >> Videor

new vid

 
 

¦ Photoshop >> Sharon >> Surprise

Lest we forget

Remembering today.
 

¦ Gaby >> Surprise >> Videor

soppans hoppkariär

Första hoppningen 20/6 2013. 
 
Sista gången vi hoppade, 31/10 2015 

¦ Kreativt >> Sharon >> Stallet >> Vardag

I'm in love with a monster

När alla andra går och ser Spectre på bio, går jag och ser Hotel Transylvanien 2. 
 
Ni vet hur det är med animerade filmer. Föräldrarna måste gå med barnen = filmskaparna måste göra filmen rolig för vuxna också. Så visst, även om det kanske inte är DEN ultimata filmen att se när man är 17 år så finns det filmer som är sämre. 
 
Åt först på Condeco och sedan var vi i en leksaksbutik i 200 år. Först efter det var det bio! Spundtracken var bra. I och för sig är det typiskt mig att bara gilla soundtracken i filmer, min vänner har tröttnat på att jag bara ser filmer för soundtrackens skull lol.
Igår hade ju Soppan tandläkare och ja, det gick bra. Tandläkaren sa att det såg bra ut i hennes mun, fixade bara lite småsaker. Berömde hennes hull och muskulatur, och sedan gav hon lite rådgiving med bett. Vart däför på hööks efter stallet och käkade först på matkorten där och sedan köpte vi ett nytt bett till henne. Blev ett stångbett med fasta ringar! 

¦ Djur >> Gaby >> Vardag >> Åsikter

du är en liten rörlig människa

Beskrivning av my friends efter att ha bott ihop med mej i 4 dagar hehe.
 
Men.. DEN BORTTAPPADE BLOGGAREN ÄR NU HEMMA FRÅN BORÅS!!! 
 
För att inte göra inlägget gör jag en liten punktlista-ish:
 
Tråkigaste på resan: Savannstallet, Elefanthuset, att gå långt och i backar
Det roligaste på resan: Kvällarna i stugorna, bondgården, fånga getterna och avmaska dem
Sötaste djuren: killingarna, minigrisarna, getterna, katten
Mest intressanta: PC träning med Yoga, lära sig om biologiskt mångfald
 
Okej lite så, tråkig väder hela tiden, tidiga morgonar, laga mat själv, diska själv ah lite så, inte alltför roligt. Resan får 4 av 10 poäng av mig. 
 
Iaf har inte heller haft något internet så varit tomt för min del men det blir bättre nu när jag är hemma igen!

¦ Cute boys >> Sharon >> Surprise >> Vardag

Det känns bättre att gråta i en Porsche än att gråta i en Volkswagen

Efter igår tänker jag aldrig mer lägga TicTac på tungan. Väntade på bussen klockan 7 på morgonen och satte såklart en två tictac i halsen så en pappa i typ 30 års åldern med en barnvagn bredvid sig, fick banka mig tre gånger mellan skulderbladen och illröd i ansiktet tackade jag honom för att han räddade mitt liv. Alltså, dagen kunde inte börja värre. 
 
Onsdag gick långsamt men frammåt. Var i stallet på kvällen och fodrade samt red lite. Hon var pigg och stark som dagen innan.. 
 
Idag var det karaktärsdag och vi började teoretiskt, sedan skulle vi vara u djurrummen på eftermiddagen men de hade blivit missförstånd så det var redan fixat. Så istället skulle vi mata ormen. MEN det blev inte heller av för kylen vart sönder och maten vart försörd så vi fick sluta tidigare och jag har nog alldig varit mer glad över att få sticka tidigare än vad jag var idag. 
 
Stack tidigare till stallet men eftersom det regnade så red jag inte utan mockade bara. 
 
Lyssnade på Grimmy imorse igen, fick bita mig i kinderna för att inte skratta högt lol. Jag måste sett väldigt glad ut och läraren trodde nog jag uppskattade akvarisitkuppgiften väldigt mycket. Vilket är ganska positivt ändå.
 

¦ Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

LISTEN HERE PAL

Oookay så idag är det tisdag och det var skola som vanligt idag. Första lektionen var inställd och detta kunde såklart inte ledningen informera om innan hälften av alla elever redan var på skolan. Så medan Linn sov lyssnade jag troget på min BBC Breakfast för att Nick är ♥♥♥ Sedan var det svenska och då jobbade vi vidare med eget arbete och då lyssnade jag vidare på Nicky och så satt jag där och skrattade för mig själv för att jag älskar honom lol. Dagens exempel är;

"this is what they need in the underground; ' when you get of the escalator PLEASE CARRY ON WALKING, ANd don't just stand there!!'"

och asså shit som jag håller med honom, FUCKING MOOOVE.

Lunchade på Subway, sedan var det engelska och samhällskunskap som gick fort.

Skyndade mig hem och bytte om till stallkläder, skyndade mig till bussen. I stallet fixade jag boxen och sedan tog jag in hästen. A visade mig hur man tänder på ridbanan så nu vet jag det. C visade mig hur en timer funkar så nu vet jag det också. Man lär sig mycket i stall alltså haha.

I alla fall. Soppan utrustades i reflexer så det lös om henne på mil, sedan red jag ett pass på banan. Hon var djävulskt stark idag, nästan så man kunde se ett par hor växa fram i pannan på henne varje gång hon drog iväg. Bortsett från att hon var stark gick ridpasset bra och jag avslutade när jag var nöjd!


¦ Andra Hästar >> Natur >> Sharon >> Vardag

fodervagnsrace

Första dagen i skolan idag. STOR FET SUCK TILL DET ALLTSÅ.
 
Måndag är praktikdag, så praktik hade jag. Mockade och gjorde allmänt stalljobb. Hade fodervagns race annars hände det inget speciellt roligt utöver det vanliga. Dimma och duggregn var det också hela dagen så vädret var inte speciellt motiverande det heller.
 
Efter praktiken drog jag till stallet. Hade tänkt rida på stubben men bonden har börjat harva den, så bytte plan till att jag rider på ridbanan men visste inte hur man lyser upp den så vred om en timer och då gick hästarnas natt-slinga som sitter i stallet igång istället så sket i det också. Min sista plan var att rida ut men det ingick visst inte batterier till vår nya pannlampa och eftersom man inte ser en meter framför sig utan en lampa så blev det alltsså ingen ridning alls idag. Mockade ensdast samt gav Soppan lite godis i hagen. 
 
Något som inte alls hör till ämnet man jag bara känner at jag måste berätta är; 
 
Igår snackade mamma på skype med vår storasyster som har lägenhet i London och i New York. Så det i sig är ju coolt. Vad som visar sig vara ännu bätte är att hennes kille är del-ägare till ett par väldigt populära nattklubbar på båda dessa ställena och som om det inte kan bli bättre sa vår syrra senast igår att killarna från 1D brukar komma dit och festa. Sååååå min poäng i detta är ingen alls mer än att hon nu kan fixa ihp lite autografer till oss hihihihihi
 
BY THE WAY: Gabbi är i Borås denna veckan så bloggningen kommer tyvärr vara lite kass kan jag tro..

¦ Cute boys >> Sharon >> Vardag >> Åsikter

Sunday ??? eh It's a no from me

Den här söndagen slår nog rekord i att vara den mest deprimerande av alla söndagar som någonsin har varit.
 
1. Lovet tar slut. Eller ja, lovet tog väl slut i fredags men I VILkeT FaLL SOm sÅ Är deT fkN sKolA imORGon ocH JaG Är ej reDO. 
 
2. Killarna hade sin sista konsert igår, och även fast dem säger att de ska komma tillbaka efter sin paus så vet man alldrig helt säkert.
 
På tal om 1D så är det en del jag vill säga till mina boys.
Först och främst, de förtjänar en paus, det gör dem. De senaste 5 åren har dem både turnerat, släppt album, gjort film och promotat på alla olika ställen. Dem förtjänar en paus, vad dem å andra sidan inte förtjänar eller har rätt att göra är; 
 
Att säga att dem med 100% säkerhet kommer tillbaka efter sin paus. Det dem säger nu är vad känner NU och om 18 månader behöver det inte vara samma sak. Om dem beslutar sig för att inte fortsätta som ett band om 1½år så blir jag inte förvånad, inte alls faktiskt. Dock tycker jag inte det är rätt mot alla fans som får hopp om att det kommer fortsätta, för sen när dem säger att det inte blir något mer 'One Direction' då kommer hundra tusentals hjärtan att krossas. På riktigt. Säg hellre att ni inte vet med säkerhet så man kan förbereda sig på det värsta. 
 
Missförstå mig inte nu. Jag hoppas med mitt liv på att de kommer tillbaka som ett band 2017, det gör jag. Men som en Directioner kan jag säga att man är mentalt slutkörd efter allt vi har fått gå igenom detta året, och därför är det bara bra mycket sjysstare mot fansen att inte ge dem hopp, hur dumt det än låter. 
 
MEN ANNARS. NIALL, LOUIS, LIAM, HARRY, ni är bäst och jag kommer i alla fall vara här tills det är över. Alltså tills jag inte andas längre. 

På tal om annat, typ dagen i sig så har jag verkligen inte gjort något alls. Var och handlade men annars har jag bara suttit vid datorn. Spelade lite sims men stängde av det typ 20 min senare för det var tråkigt. Mina fanfictions uppdaterar inte just idag så jag har inget att läsa, youtube finns det inget nytt och roligt på, tumblr är halvt intressant och insta, fb och snap har jag kollat igenom. 
 
Har ritat i PS men orkade inte fortsätta så tog bort hela skiten. Har jag tråkigt brukar jag vilja koda eller designa men det har jag ingen lust med och jag har alldeles för många ideér till att skriva så allt blir bara kaos om jag sitter med ett penna i handen och allt bara uuuhhh. 
 
Ringde ett UK-nummer som ett par gay björnar [ one direction och deras fandom ] på twitter lade upp men numret har tagits bort så det var nog dagens roligaste händelse, även fast "this number is no longer in service" och hoppet därmed dog relativt snabbt.
 
Jo, förresten har kollat lite kläder. Men är pank. Så där slutar den historien.
 
Lyssna på musik, räknas det som en aktivitet? För i såfall har jag varit jävligt aktiv. Det var allt för detta inlägget. Hejdå.
one dream, one band, one direction ♥