¦ Serier >> Stallet >> Vardag

Don't do meth, do math. It'll fuck you up twice as much

 Skolan idag då. Alla killar har snöbollskrig och t.o.m lärarna har gett upp med att det är förbjudet. Iaf så var vi tjejer helt oskyldiga men såklart så måste en kille kasta mig över sin axel och bära ut mig, släppa ner mig i klungan av de 10 andra killarna fårn vår klass och låta mig inse att jag inte kommer komma undan. Alla, exakt alla mulade, kastede och blåste snö på mig så jag blev dygn sur, de tog en två sekunders paus, lät mig andas och gjorde det igen. Och de var tydligen "snälla" mot mig. Haha det var kul iaf.
 
Åkte till stallet kl 4 och hade lektion för ena ungen sedan red jag själv. Soppan verkade lite ledsen idag, hon va inte så pigg men hon gick endå frammåt och hade bjudning mot vårt lilla hinder hehe. Tror hon saknar att få bli uteriden. Imorgon är tanken att vi ska ner till ängen och tolka, kameran förljer såklart med så ja, ni får se bilder!
 
 
 
 
TVD ep idag var en av de sämmre faktiskt, lite besviken över det med Kat, men alla var ju too die for som vanligt, hehe
 
 
Gjorde lite gifs, asdfghjkl så snygg han är, en av mina män ;)

¦ Kreativt >> Vardag

I feel a little lost in this world

För några dagar sedan släppte You me at six sitt nya album Cavalier Youth som är skiitbra. Är ju inte helt insatt i dom så först idag fick jag reda på att de släppt nytt hehe. Värd låtar att lyssna på! Sök bara på Cavalier Youth på spotify eller yt bara.
Näst bäst efter 1D juu
 

¦ Videor

Lalalallala

ÄNTLIGEN! Epic som alla andra mv's hihihi älska.  
ps. alla directioners om vi ska slå rekordet så ladda om sidan (f5 knappen) och inte replay knappen!
 

¦ Photoshop >> Redigering >> Surprise

Don't sit down 'cause I've moved your chair


¦ Andra Hästar >> Outfits >> Vardag

Brett vokabulär

Skolan idag då. Lagade lite mat, räknade kvadratrötter och läste lite i en bok. Sen så diskuterade vi etiska dileman fast vår grupp höll med om allt så det blev inte så mycket av det. Sen skrev jag klart min sån grej om kärnvapen och nu är jag hemma. Mellan allt detta så blev man mulad lite och lyckades mula andra.
 
Nu ska jaaaag göraaaaaaa nått. Ska kolla TO från igår och sen så vet jag inte. Har lust att blogga men vet inte om vad. 
Passoa åkte även idag och nästa vecka så..... En lite rolig sak händer som ni får veta när det är framme typ =)
 

¦ Kreativt >> Serier >> Vardag

Me every day


¦ Kreativt >> Videor

Favoriten av favoriterna

Om det är någon låt jag kan lyssna på när som helst och hur mycket som helst utan att trötta på den är det Reckless med YMAS. Förövrigt så blir det deras öåter jag lyssnar mycket på när jag inte vet vad jag ska göra, bästa bandet efter 1D!
 
 

¦ Stallet >> Surprise

Inkallning och ivägsläpp

Det övade vi på idag.

Pga inställd idrottslektion så han jag 4 bussen idag. Åkte själv igen... Iaf så kom jag till stallet och fixade Soppan snabbt och så gick vi ner i ridhuset. Började med att löslongera henne i skritt och trav. Sen gick nästan hela passet ut på att träna på att kalla in henne och sen släppa ut henne. Hon blir nämligen lite småsur på en när man ska visa henne ut och småstuddsar på stället och blir sur, tror hon älskar mej heheh. Sen så övade vi lite på hov och att sträcka på halsen. Det mesta gick bra och så. Mellanåt så löslonherades hon i alla gångarter. Höll på i typ 20 min för då skulle jag hinna tidigare bussen hem (han den) och kännde inte att det var lönt att hålla på lite till och sen vänta i evigheter.... :)
Mitt hjärta 

¦ Redigering >> Serier >> Vardag

Hell is empty and all the devils are here

 Favoriter från tumblr:

¦ Vardag

Blogga blogga

Kom hem senare än vanligt och är jättetrött och vill bara kolla på serier. Kommer därför inte blogga nått mer idag tyvärr... Och eftersom Sharon av nån annledning inte bloggar blir det lite tomt. Vet inte varför hon inte bloggar, hon sitter endå mesta tiden vid datan.
 
Imorgon ska jag till stalet igen så om inte Sharon bloggar blir det tomt här igen...
 

¦ Stallet >> Surprise

Snöoväder

Åkte till stallet själv då Ester osså är sjuk.

Iaf, krossade isen på hästarnas vatten och sen tog jag in alla i sina boxar. Endast fyra små ponnysar nu ju x)
Sen så fixade jag Soppan, la på fleece täcke då vi skulle värma upp med det. I ridhuset så var det lite snö i kanten på vissa ställen så gick och visade det till henne först. Skrittade och travade fram med täcket på och hon var framåt och pigg. Tog av täcket för att börja jobba fast så blir all snö i ridhuset megaläskig så hon slänger sig åt alla håll och fnyser.  Tillslut lyckas hon trippa förbi den största högen. Började jobba med en väldigt pigg häst som vänligen bara hade en sak i huvet idag - fart. Värmde upp med tempoväxlingar, volter och övergångar i alla gångarter. Hon var med på noterna men väldigt pigg och rusade iväg i galoppen. På schemat (som vi lyckats följa hitentills yey) stog det markarbete. Tog en skrittpaus efter att ha värmt upp i 30 minuter och sen plockade jag fram lite bommar. 

Tre bommar fick ligga i en solfjäder på medellinjen mer mot A sidan av ridhuset och två fick ligga på höger sida om solfjädern med 2 galoppsprång mellan och så var de förhöjda på vars en sida.

Började skritta lite över solfjädern och i början så släpade hon mest benen efter sig och var okonsentrerad. Sen travade jag över de två förhöjda bommarna och det tyckte hon var kul så hon drog på och även här var hon okoncentrerad så det blev fel. Övade på solfjädern mest i trav och försökte få henne lugn och koncentrerad. Det gick verkligen bättre och bättre och allra sista gången så blev det jättebra! Sen så galopperade vi över de två förhöjda bommarna från båda hållen (solfjädern övade vi såklart osså från båda hållen) och hon tyckte det var kul och gasade lite. Hon var lite slapp med benen i galoppen först men det blev mycket bättre till slutet. Efter att det gått så bra var jag nöjd och travade och skrittade av. Red i ca 50 min och tyckte verkligen det var ett super pass, kunde inte gått bättre!
Paket ponny hihi :)

¦ Gaby >> Vardag >> Åsikter

Det bästa med att blogga

Det allra bästa med att blogga måste vara när ens blogg uppskattas av andra. Vår statistik blir högre med varje dag och får 2-3 kommentarer minst varje dag. Verkligen jättekul att ni gillar bloggen! 
Det finaste måste vara när andra länkar ens blogg för att de gillar den som denna tjejen gjort! Följer hennes blogg med och tycker ni osså kan göra det! 

¦ Stallet

Longering & Lite trickträning

Idag var jag hemma andra dagen från skolan för jag mår rent ut av bajs, ueh. Har inte bloggat pga av mitt illamående och min extrema huvudvärk, men här är jag nu och ska utvärdera dagen i stallet.
 
Åkte dit med Escht kl 4 och när vi kubbade oss ner till stallet kom det plötsligt en lös hund haha. Vi dog inte, men E lyckades ju halka på isen så vi garvde sönder lite ;) 
 
Väl i stallet mockade jag upp det sista som låg kvar i stallgången och sedan så plockade jag in frukterna från hagen och till sist fixade jag Sopp. Klädde på henne det trassliga longerklyddet och knallade ner till ridhuset. Väl där longerade jag dubben i ca 20 min och sedan så tricktränade jag lite medans E filmade oss lite. Film finns på min IG, itssomersley ifall ni vill checka. 
 

¦ Gaby >> Åsikter

Viktigt att berömma hästen

 En sak som jag anser väldigt viktig är att berömma hästen när den gjort nått bra. Alltför många glömder detta och jag ser det lite som ett tack till hästen för att de bär på oss dag ut och dag in.
 
Soppan får beröm varje gång hon gjort nått vi bett henne om. Berömet kan vara allt ifrån en lite klapp på halsen, ett trevligt och värmade tonfal när man säker "braaaa", en godisbit eller en lite lösare tygel. Speciellt viktigt med beröm är det till unghästar eller om man ska lära hästen nått nytt och beröma den efter varje gång den gör rätt. Om jag ber Soppan om att göra nått när jag rider och hon lyssnar brukar jag bara enkelt säga "braaa" och flytta fram mina händer några centimeter fram och strycka över hennes mankan en gång så att hon förstår. Detta gör jag flera gånger per ridpass när hon gör som jag säger. Förstår hon inte säger jag "nej, nu gör vi om det för det blev fel" och gör signalen tydligare. Förstår hon denna gången får hon mer beröm.
 
Hästen och andra djur förstår ju vårt tonfall så prata man med en trevlig röst kopplar det den trevliga rösten till nått bra och "aha nu gjorde jag rätt". Använder du dej av en argare ton kopplar hästen det till att det blev fel. När man rider anser jag aldrig heller man kan skylla på att det är hästen som gjort fel. Det är trots allt du som gett hästen signalen om vad den ska göra och sen har hästen misstolkat den eller så har du gjort den för otydlig. Man kan dock fortfarande bli arg på hästen under ett ridpass dock ska man inte där heller bara skylla på hästen. Om hästen t.ex stannar och fryser fast ibland såg den antagligen nått osynligt spöke och hade en anledning till att stanna, även fast vi inte tycker den borde ha blivit "rädd" och stannat. Såklart man inte ska låta hästen göra vad den vill men inte heller se allt den gör av ren instinkt är fel.
 
Jag har själv svårt att bli arg på en häst under ett ridpass. Jag har lixom verkligen fastnat i tänket om att det är jag som gjort fel och därför har jag alltid bara gjort om det tydligare osv. I slutändan av ett ridpass ger jag alltid hästen en klapp på halsen och berömer den för den bär oss och gör så gott den kan.
Att ge hästen längre tygel och låt den sträcka på halsen är osså en typ av enklare beröm.
Så var nu noga med att ge era små hästar en extra klapp ;)
 

¦ Vardag

Resultatsetiker

Snön är ju kvar så lite snöbollskrig fick man vara med i.
 
Tisdagar är ju vår längsta och drygaste dag med tråkiga lektioner osv. De 3 sista lektionerna satt jag mest och ritade i mina häften. Men nu är jag hemma. Ska kolla TO från förra veckan (ops är lite efter där) och dagens TW. Har förmodligen även missat lite Glee så tar igen dom med.
 
Skulle egentligen åkt till stallet idag men bytade med Sharon så hon åkte istället pga att jag inte skulle hinna och hon endå var hemma.
Har inte direkt nått att blogga om men kommer jag på nått läsvärt blir det kanske till ett inlägg.
 

¦ Kreativt >> Surprise

Vecko-schema för Soppan-ploppan

Efter närmare tanke så har vi nu gjort upp ett veckoschema till Soppan nu under vinterhalvåret då motivationen är allmänt sämmre.
 
Såhär kommer det se ut
Måndag: Ett ordentligt dressyrpass där man känner igenom henne i alla gångarter och gör basic övningar. Tjeckar av så allt stämmer. Övar på nått valfritt ex. tempväxlingar, övergångar, skänkelvikning, galoppfattningar, ryttarens sits.
Tisdag: Longeras med longeringsett i 20-30minuter. Här ska hon gå i en lång och låg form och så ska det vara mycket galopp med i båda varven.
Onsdag: Markarbete. Värmer upp lite som på måndag men kortare för att sedan göra valfri övning som innehåller bommar eller förhöjda bommar.
Torsdag: Lösträning. Här får man göra lite vad man vill ex släppa henne i ridhuset, miljöträna, ledarskapsövningar, trickträning eller busa runt med henne i ridhuset. Vill man verkligen sitta på hästen ska passet vara så kravlöst som möjligt. 
Fredag: Hoppning. Värmer upp som onsdag och kör sedan igång med nån hoppövning eller bara skuttar lite. Löshoppning går bra det med om man ite känner för att rida. 
Följande sker i ridhuset pga snö, dåligt väder, mörker etc.
Lördag: Uteritt. Eller så man rider ute med henne. Spelar ingen roll om man väljer att rida dressyr på gräset eller om man bara rider ut och har kul, bara hon kommer ut. Vill man inte rida går en promenad bra eller tömkörning kanske.
Söndag: Vila.
Och såklart, alla dagar tala om för Soppan hur värdefull hon är och pussa lite på henne.
Sommar kom nu.
 
 

¦ Kreativt >> Vardag

Resa iväg

Den 6/2 så ska faktist jag och Sharon åka till London.
 
Vet inte riktig vad jag ska köpa där men det jag är helt säker på är ett par skor. Antingen vans eller docs, får se vilka det blir. Sen ska jag se om Marveltröjjan finns annars blir det minst en tjocketröja om inte två. Vi ska med besöka Madame Tussauds för 1D och Leo är där. Sen ska vi iaf gå till Baker Street 221 hehe, finns ett museum där ju men får se om vi går in (vill ha så mycket som möjligt till kläder hehe).

¦ Natur >> Vardag

Hej mitt vinterland

Har snöat som bara den hela dagen och när jag skulle hem från skolan idag var det bra mycket snö (tycker ju jag som är Malmöbo då haha).
 
Skolan idag bjöd på ett slagsmål med en i klassen och en annan så både ambulans och polis kom. Svenskalektionen var inställd och matsalen hade inte öppnat än och cafet var stängt så spenderade tiden i biblioteket med några andra kompisar. Lånade en ny John Green bok (ska välja en författare och läsa en bok av han osv). Blev attackerad med snöbollar (såklart) så fick ju ge igen lite hehhe, går ju inte att undvika snöbollskrig lixom... Sista lektionen som är idrott så hjälpte en i klassen mej att klara av en övning jag varit jätejätterädd för, men tillslut klarade jag den!
 
Sharon har varit sjuk och hemma idag och det var hennes dag att åka till stallet men hon orkade inte. Jag hade behövt ta halv fem bussen, vara i stallet själv och så snöar det sjukt så Soppan får en ofrivilig vila idag. Snön ställer ju till det lite för oss och imorgon tror jag inte heller jag hinner såvida inte vägarna är plogade här i stan... Tyvärr blir ju stallet lidande när det är snöoväder så förmodligen kommer Soppan vila lite från och till nu. Det som är bra när man typ inte varit i stallet på 2-3 dagar är ju att mn är jättetaggad sen när man väl åker dit och det är ju alltid kul!
 
Nej men nu ska jag kolla Arrow!
Såhär ser det väll ut nu typ, 2dm snö kanske? Fast jag är så dålig på att uppskatta..
 

¦ Gaby >> Åsikter

Bett(löst)?

Åsikter om bett. Det har vi nog alla gott om. Tänte i detta inlägget skriva om bettlösa allternativ och bett.
 
Sidepull är ett bettlöst träns. Det är i princip ett träns men utan bett. Det är som en grimma fast lite skarpare. Man reglerar skarpheten genom att höja och sänka nosgrimman och på så vis sätta den där hästen är mer kännslig eller mindre känslig. Jag ser mest positiva saker med detta tränset och det enda negativa är att när man tar i tyglarna kan nogrimman flytta på sig om den inte sitter ordentligt och kan ge skav.
Vi har ridit Soppan i både grimma och sidepull. Om man inte kräver nått av henne och bara låter henne gå på halvlånga tyglar funkar det super. Problmet om man vill rida seriös och kräva nått av henne blir hon stark som en oxe. Hon lyssnar inte det minsta och bara springer. Det är precis så man får stopp på henne. Hade hon funkat på detta bättre hade jag ridit på det oftare.
 
Hackamore (hack) eller ponnyhack som de flesta nu kallar hack är ett bett med två metallskänklar i sidan och en kedja under hakan på hästen. Det är ungefär lika starkt som ett kimblewick och det är inte så jättelätt att rida på. För att rida korrekt med bettet krävs ungeför lika mycket kunspak som att rida med kandar. Det är för att man inte kan ställa hästen på samma vis och ledande tygletag blir inte lika tydliga som med ett bett i munnen. Många tycker att detta bettet är väldigt bra när de testar det på sina hästar första gången, i alla fall i början. Många av fallen efter redan några veckor märker de flesta hästarna att de inte längre har ett bett i munnen och lägger sig i handen för att de kan. Och det är skillnad på att hästen lägger sig i handen och är stark. Om du fortsätter rida hästen och den hela tiden ligger åt i handen jobbar inte hästen rätt och kommer bygga musklerna fel, speciellt där fram då den lägger mycket tyngd i bettet när den låter sitt huve vila i ryttarens hand. Det är därför många rekomenderar att inte bara rida på hack utan variera det med ett annat tränsbett så att hästen inte lägger sig i handen och lär sig att den kan göra det. De flesta vet även att man måste vara noga med hur långt ner man sätter hacket så att det inte sitter på toppen av nosryggen. Många tror att denna benbit kan knäcka av om hacket sitter för långt ner och man rycker i hästen dock är detta en myt för benet är mycket starkare än så. Det krävs mycket mer än ett ryck för att benet ska knäckas. Hacket är dessutom avsett för att ridas på med långa tyglar men få av de som rider med hack kan faktist varken trava eller galopper med lösare tyglar utan att de går för fort. Trots att jag rablat upp så mycket mindre bra med hacket är det endå ett bra bett i mitt tycke. Det är skarpt men inte jätteskarpt, det har en kedja så det finns ett stopp på det och framför allt så är det ju bra att rida bettlöst. Har du kunskap om hur du ska rida med det ser jag inget fel alls. Jag skulle även se det bättre om man varierade med ett tränsbett så att hästen inte riskerar att lägga sig i handen eller att den inte gör det allt för ofta.
Har ingen egen bild.
Soppan har vi testat på hack. Men eftersom det är så pass starkt tycker jag det är onödigt att sätta på ett bettlöst som motsvarar ett kimblewick när hon kan gå super på ett vanligt tränsbett. Hon gick dessutom inte alls bra på det och slängde med huvet mest hela tiden.
 
Förutom dessa två bettlösa allternativ finns det massa andra som grimma, repgrimma och crossunder. Men dessa två är de jag hör mest om och även dessa vi provat på Soppan.
 
Ev. skirver jag ett till inlägg ang. bett fast denna gången andra bett, t.ex sånna jag aldrig skulle sätta på Soppan eller bett jag hade velat testa på Soppan.

¦ Vardag

Idag har jag varit produktiv

Eller inte..
 
Har kollat hela 7st ep's av Arrow idag hehe. Nu är det ponnyakuten och sen ska jag skriva ett inlägg om bett!

¦ Redigering >> Surprise

Popularity is for mediocre people

 

¦ Kreativt >> Outfits

Skogsgrön outfit


¦ Andra Hästar >> Outfits

Till Aida

 

¦ Gaby >> Kreativt >> Åsikter

Svar igen

 
Svar: 
Många frågar faktiskt och det är för att vi redigerar bilderna på oss själva och därför sätter vi vår egna stämpel. Det hjälper säkert även dom som skulle blanda ihop oss som ryttare att se vem som rider haha =) Tack för att du gillar vår blogg!
 
p.s hästar och serier är livet ;)
 

¦ Redigering >> Surprise

Unfair we're not somewhere


¦ Redigering >> Surprise

She's a silver lining climbing on my desire


¦ Djur >> Kreativt >> Natur >> Surprise

I'm not smokin pot I'm smokin hot


¦ Redigering >> Surprise

Lost track of time and space


¦ Djur >> Kreativt >> Surprise

I want to be rebellious but I dont want to get in trouble

 

¦ Djur >> Kreativt >> Natur >> Surprise

We'll never be royals, it don't run in our blood

 Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än att det var skitkallt ute, och att Sopp var jättepigg och helst av allt ville spring ifrån arbetet haha men ja, det gick väl bra :)
 
Smakprov. 
 

¦ Redigering >> Surprise

The question was this, was it all legal? Absolutely fucking not.


¦ Kreativt >> Stallet

"Are you mine"?

Även fast det var svinit kallt red vi ut. Soppan var hujedamejpigg och trippade hela vägen till gräset och när vi kom till gräset. Hon vär vääldigt pigg och därmed lite stark. Hon var väldigt på tårna och ville mest bara springa iväg. Efter ett tag lugnade hon sig något. Blev mycket tempo idag men det mår hon nog bara bra av. Sen fotade vi lite vid träd-dungen som ni osså ska få bilder ifrån!
Lite tågräls meditation x)
 

¦ Stallet >> Vardag

Förbered er på bilder!

Ska till stallet snart och har förberet en outfit. Så ikväll får ni återigen nya ridbilder =)
 
Ska fota oss med Soppan när vi rider men osså ester och Passoa. Sen kommer inte vår lillasyster idag så vi har mycket tid + att vi blir hämtade.
Denna outfit blir det idag fast med lindor =)
 

¦ Spel >> Vardag

I had a flashback of something that never happend,

 Har inte bloggt sen jag kom hem från skolan men jag ville såå spela sims [vilket ledde till att jag inte bloggade något alls]. Avslutade spelet för att kolla på TVD som var asdfghjkl bra :'') och nu sitter jag här och spelar igen. 
 
Mitt senaste bygge till Kyle och hans knävovve, Fergie :c

¦ Shopping

Svar

Vilka hästbutiker vi brukar handla i
De mesta är från HÖÖKS och HORZE och sen har vi köpt mest på lite mässor. En del även från LANDÄNG och MYONE =) Och tack så mycket för att du gillar våra outfits!

¦ Surprise

Palla va seriös

Hade lektion för ena ungen, den andra ville inte rida så mockade Spirrans box istället.

Sen tog jag in Soppan och eftersom varken Ester eller Clara var där idag ville jag hinna 6 bussen hem. Så jag red henne i grimma och grimskaft och hoppade lite. Hon lyssnade verkligen bra och för minsta lilla tygeltag eller när jag smackade lite. Vi hoppade lite och kom väll upp till 90-100cm. Hon var framåt och hoppade helt okej för att vara utan magplatta. I det ena varvet så var hindret lite läskigt så hon sprang förbi det 1-2 gånger men sen gick det jättebra! 
:")

Hemma ska vi kolla både TO och säsongstart på TVD! TAGGAD! Sen blir det att fortsätta kolla Arrow :)

¦ Serier

It's such a shame we had to find out this way.

En av mina män.

¦ Gaby >> Åsikter

Hööks 2014 Hiss-Diss

Hööks katalog kom ut idag och du kan bläddra igenom den online HÄR!
 
Tog ut några hissar-dissar nedan.
Ryttaren:
Diss: Tycker inte om tröjor med häst-tryck på....
Hiss: Snygg ridhjälm jag fastande för direkt. Dock synd att den inte finns i helsvart... Diss till att den bara finns i marinblå och brun...
Hiss: Tycker om kombinationen ljusblå/orange så denna koftan föll mej i smaken.
Diss: Kamouflageridbyxorna är ju bara hemska tycker jag, samma med de rutiga ljusblå. de mokblå med vita ränder på sidan ser ut som billiga träningsbyxor... 
Hiss: JH Collection ridbyxorna som är precis lagom. Snygg färg har de med!
Häst:
Hiss: Älskar pannband med pärlor på så dessa tycker jag om! Hade dock velat ha med svarta pärlor istället.
Diss: Pannbandet med dödskallar... Inte alls min smak.
Hiss: Detta täcket får ett starkt HISSHISSHISS från mej. Är stenkär i det och vill bara sååååå ha det... Jättefin ljus färg. Åh så snyggt...
Hiss: Även detta ponnytäcket få en hiss. Tycker det är gulligt med rosa/blå och rutor upptill.

¦ Gaby >> Åsikter

Varför ska man sko sin häst egentligen?

Som många vet har Soppan skor på alla fyra. Läste på lite om varför man egentligen skor hästen och fick önskemål om att dela med mej så tänkte skriva ihop ett litet inlägg nu.
 
I det fria när hästarna levde fritt strävade de mest runt på stäpp och rörde sig inte alls lika mycket som dagens hästar. De stod och betade ca 16h om dagen. Deras hovar slipades därför ner exakt så mycket som de behövdes och de gick ju mest på stäpp (gräs) och det är ju ett ganska mjukt underlag.
 
Dagens hästar går på helt andra underlag nu. Grus och asfalt blir allt vanligare samt att hästen inte står på ett ställe i 16h om dagen. Hoven slipas därför ner mycket fortare och blir den för nedslipad får hästen ont när den går. Dessutom får många hästar skor redan vid tidig ålder och då anpassar sig hoven efter att ha skor och det blir därefter mer smärtsamt för hästen om skorna sedan tas av. Hästar som inte rids så mycket, avelsotn t.ex kan gå utan skor bättre än en ridhäst som rids nästan varje dag.
 
Om man sedan kollar på majoriteten och eliten vilka ryttare som faktist rider med skodd häst - i princip alla. Då kan det ju inte vara så dåligt eller? Många väljer att ha sin häst barfota för att det är mer "naturligt" för hästen att gå utan skor. Man kan väll säga att det var det innan, men så fort hästarna börjades ridas så var skon något av de första som man uppfann och det var redan på medeltiden. Hästar kan gå barfota, man kan vänja dom vid det men jag tror nog endå alla hästar skulle trivas bättre med skor i vårt samhälle nu. Precis som människor är vi olika och vissa får jätteont av att gå på grus barfota medans andra inte får lika ont, men jag tror inte en enda tycker det är speciellt skönt. Samma borde väll gälla hästar? 
 
Vi kan ta Soppan som ett exmpel som först fick skor på framhovarna och senare på bakhovarna. Hennes steg blev säker mer än dubbelt så mycket bättre och hon vågade ta ut det eftersom hon inte fick ont längre.
En fördel med skor är ju också att man kan brodda dom och på så vis rida på blöta under lag som t.ex gräs så slipper de halka.
 
Såklart är det upp till en själv att välja om man vill ha skor på sin häst och jag väljer att ha skor.

¦ Gaby >> Vardag >> Åsikter

Imorgon....

Imorgon så tänkte jag skriva ett åsiktsinlägg om ett av sakerna jag läste lite mer kring häromdagen! Nu ska jag kolla på Arrow :)
 

¦ Surprise

Älskade ponny

Kom till stallet och red henne barbacka. Hon var jättepigg och starkare än vanligt. Gjorde mycket volter och övergångar som gick bra. Galoppen var hon lite loj med men tillslut gick det jättebra!

Sen så fick jag bara så lust att mysa med henne i boxen så medans hon ät låg jag på henne och bara insåg hur lyckligt lottad jag är som får tillbringa mycket av min tid med en så underbar ponny... <3
Bästa bästa bästa ponnyn :')


¦ Gaby >> Kreativt >> Vardag >> Åsikter

Länkar

Lovade att länka alla som frågade nått på frågestunden. Själv kollat alla bloggar och följer några av dom så tycker även ni ska kolla in på länkarna (bloggarna) under!
 
http://melocotn.blogg.se/ Bloggens utseende är enkelt och stilrent, snyggt! Ponnyn som syns på bloggen mest är dessutom supersöt och fin att titta på. Beskök!
 
http://aejbullarna.bloggplatsen.se/ Denna bloggen drivs av tre stycken som rider på ridskola. Det är roligt att få följa flera stycken och deras favoirthästar där och se deras utveckling. Klicka på länken!
 
http://skyjump.blogg.se/ Två tjejer driver denna bloggen och här får du följa deras utveckling med deras ponnyer. De bloggar mycket och med varierande inlägg som gör bloggen värd att läsa! Värt att klicka sej in på bloggen!
 
http://rosapolkagrisarna.blogg.se/ På denna bloggen skrivs det om vardegen i stallet. Deesa två tjejerna rider på ridskola och utvecklas med sina favorithästar. Bloggen har ett trevligt och färgrant utseende. Kolla gärna in på denna bloggen med!
 
Även tack till dom som ställde frågor men inte har nån blogg såklart =)

¦ Vardag

Nu har jag läst på

Nu är jag en del hästkunskaper klokare ska ni veta. Ditten och datten fick mej att tänka på att faktiskt börja läsa lite om saker kring hästar man tror sej veta mycket om men sedan visar det sej vara tvärt om. Jag har idag hunnit läsa på om de två ämnena som varit mest aktiva för mej just nu och fått lärt mej massa. Får se om jag delar med mej nån vacker dag i nått bra inlägg.

¦ Movie Studio Platinum >> Videor

Vloggen

 

¦ Stallet

Lille häst lille häst vilka skutt du tar

Skolan var tråååk idag, sa inget på min redovisning [jag freakade ur] men de tre killarna i min grupp sa att det var bra att jag ville sitta där framme med dom iaf så haha

Tog en sen buss till stallet och en häst har sparkat stallägaren i ryggen så vi har inte någon "full stall tjänst" nu och fick därför mocka tre boxar som hon inte kunde ta, vilket gjorde att vi blev klara kvart över 6 såå alltså han jag inte rida något. Gick bara med henne i typ en 15 minuter och så kliade vi varandra och gosade lite, hihi ponnyn <3<3<33<3

När jag kommer hem ska jag ladda upp vloggen och sen ska jag nog kolla på någon film eller nåt.

¦ Vardag

Såhär dansar man i Twilight

Jag och Sara demonstrerade en dans sådär lite när vi hade tråkigt. Dansade balett och hade allsång. 
 
Iaf skolan var lång och tråkig. Tisdagar är bara tråkiga lektioner så det var inte så kul. Har hämtat min cykel från (glömde nycklarna i stallet så cyklen var fastlåst där sen lördes + att jag inte kan ta mej in i mitt skåp) men det fixade jag nu. Nu ska jag nog bara kolla Arrow och sen när TW kommer ut så ska jag kolla den med. Blogga, spela GT och sånt med väll :))
Åh Duches, finaste lilla storhästen :')

¦ Gaby >> Åsikter

Perks of being a ryttare

Just nu i hästvärlden är det väll väldigt inne med att rida och ha hästen så naturlig som möjligt. Den ska helst gå barfota, ridas bettlöst och gå ute så mycket som möjligt. 
 
Gör man tvärt om, har skodd häst, rider med bett och har inte hästen ute så mycket dagligen. Då vet ni, då ska alla som gör "rätt" börja snacka om att det är blabla hit och blabla bla dit. Nu är det väll så att säker 80-90% av Sveriges befolkning med häst gör "fel" alltså har skor och rider med bett osv. Jag förstår inte riktigt hur mycket man måste pilla med att alla ska göra "rätt" och hela tiden leta upp mer fakta om att barfota är bäst och att rida bettlöst är bättre. Jag tror (och hoppas) de flesta är medvetna om att både skor och bett är onaturligt för hästen och därför är bettlöst och barfota bättre, lika så att de rakas och har täcken, eller att de änns fodras med kraft osv. Jag blir så trött på att folk som tror sej rida sin häst bättre sedan verkligen måste försöka få alla att förstå det även fast jag tror att de redan vet.
 
Grejen är ju att jag tycker det är minst lika mycket rätt att ha en skodd häst än en barfota eller att rida med bett eller att rida bettlöst för om det nu hade varit så fel hade väll inte majoriteten gjort "fel"? Sen är det detta med att alla ryttare "vill sköta andras hästar" och alla vet vi ju att det stämmer eller hur? Men erkän, hade det inte varit mycket skönare om att bry sej om omvårdnade om sin häst och slippa få massa påhopp om ditten och datten i hur du väljer att ta hand om hästen. Såvida det inte är olagligt på nått sätt kan du inte ändra den personens sätt att hantera hästen. Jag personligen var väldigt mycket "ta hand om andras hästar" men nu vet jag bättre och tar hellre bara hand om Soppan än att lägga mej in i andras omvårdnad om häst. Såklart är det svårt att inte fråga varför de gör si och så när man gör annorlunda än en själv. Det är skillnad på att komma med tips och "så kan du inte göra, det är fel" bara för man har olika sätt att göra det på. Precis samma sak gäller skor, rida med bett, klippa hästen, låta den äta enbart hösilage osv. 
 
Såklart man får leta fakta om "varför man inte ska sko sin häst" osv och sedan dela med sig och säga vad man tycker men att hela tiden predika om det tycker jag är överdrivet. Så naturligt som helst för hästen är ju alltid bäst men det är ju inte olagligt att rida med bett och sko hästen så varför inte lägga det åt sidan och låta varje person själv anse vad som är viktigare och gör som dom vill.
 
Som alla vet är ju Soppan skodd och rids med bett. Jag tycker inte det på något sätt är fel även fast jag vet att barfota och bettlöst är bättre. Soppan är skodd för att hon hade ont i hovarna och slipade ner dom för fort. Allternativet hade varit att köpa barfotaboots men eftesom det var nödfall åkte skorna på. Nu ser jag ingen annledning för att ta bort dom då hon skulle slipa ner dom för fort igen. Sen rider vi på rakt gummibett som jag inte heller anser är fel alls. Ja det är onaturligt att hästen ska ha ett bett i munnen men att den står i box är inte heller deras naturliga miljö. Nu kommer säkert många fråga sej "men om hon nu så säkert vet att bettlöst är bätre varför rider hon endå på bett?" Helt enkelt för att Soppan inte funkar på varken hack eller sidepull. Och eftersom inte det är nått konstigt att rida med bett så får det vara.
Tänker inte heller därför fråga er vad ni tycker är bäst för det gör inte så att jag på nått sätt kommer ädra mig eller att de kommer hjälpa er att skriva ut det och helt enkelt för att jag inte har nått behov av att få vet det.
 
Precis som alla andra åsiktsinlägg är detta min åsikt och ni får tycka vad ni vill. Onödiga kommentarer om att "bettlöst är bättre för att.." jag vet att det är bättre ni behöver inte säga det hundra gånger. Sen vet jag även att minnst en av mina vänner kommer känna sig utpekad här men så är inte fallet alls. Precis lika så vet jag att inga av motargumenterande inlägg är riktade personligen mot mej.Detta är riktat till alla som hela tiden vill få andra att tycka bettlöst och barfota är bättre osv. För alla kan väll endå hålla med om att det finns way många fler inlägg om varför man ska rida bettlöst än med bett.

¦ Spel >> Vardag

Because I'm fifty shades of fucked up

Hahah min bok <3<3<33<3
 
Iaf så CLARAS PONNY ÄR FRIIIISK asdfghjkl jag är såååå glad för hennes [och Spirits ofc] skull hihii
 
Iaf så skolan var hahah amg rolig. Särskilt på vollebollen ehehe min sörvar kingade ut de andra lagen haha ;)
 
Ska spela sims nu för att jag har lust och inte har spelat på ett tag för att jag inte kunnat uppdatera och sånt :]
 
Bild på min sim jag spelar hos eheh
 

¦ Vardag

Urgh och blä

Har haft lock för höger öra hela dagen.. -__-
 
Iaf så skolan var som den brukar vara. Had eutveklings samtal sen men ja inget mer typ. Hemma nu och hinner inte åka till stallet... ska kolla serier nu. Internettet är as segt så kommer nog inte blogga mycket mer idag :(
 
 

¦ Photoshop >> Redigering >> Surprise

i don't wanna be a good girl


¦ Natur >> Redigering >> Surprise

i'm worse at what i do best

 

¦ Surprise >> Vardag

Thought of all of the people, placeas and things I have loved

Har inte bloggat idag för jag inte haft något att blogga om haha :3
 
Iaf har fortfarande inget att blogga om meen svaren kommer iaf upp imorgon [hinner inte ladda upp det idag] 
 
Ska kolla någon film nu, byee
 
 

¦ Andra Hästar >> Movie Studio Platinum >> Videor

Till Clara & Spirit


¦ Vardag

Frågestunden och annat

Har latat mej lite framför datan och svarat på frågestunden i en vlogg som sparas nu! Den blev hela 40minuter lång (ops) men vi fick många frågor och ni ville ha videoinlägg så... Kommer upp här ikväll eller imorgon!
 
Nu ska jag kolla hästhoppning och senare ponnyakuten =)

¦ Gaby >> Åsikter

Vad är en "outfit" för mej?

Har sett att vi ryttare har olika åsikter om hur en "outfit" är.
 
Vad är då en outfit för mej?
För mej (och Sharon) räcker det inte med att hästen har ett schabrak som är rosa och jag själv har en rosa tröja. Det är ingen outfit för mej. det får inte heller va olika färger så det syns och t.ex scabraket är cericerosa och tröjan babyrosa. En outfit måste vara mer matchande än så. Hästen ska t.ex ha ett rosa schabrak med grå passpoal och även lindor i rosa, gärna ett pannband med rosa stenar och kanske stigbygelplattor i rosa. Ryttaren ska ha gråa ridbyxor och en rosa kofta. Har man sedan inte stövlar ska ridstrumporna även matcha. Resten av utrurtsningen ska vara svart (brun om deu har det på din häst). Man ska utgå från vilka färger schabraket har och inte blanda i några andra färger. Undan tag finns om schabraket enbart är enfärgat och då får man ha svart eller brunt med. Därför tar det så lång tid för oss med en ny outfit! Vi ska ha allt till den inna vi kan ha den på hästen (njaa, har den endå ibland) men innan vi kan säga att det är en outfit ska det finnas mer på den.
 
Vi brukar säga att hästen ska ha minst 2 saker och ryttaren 1 (eller 2) saker som matchar varandra. Många på t.ex DV tycker sig ha en "outfit" när de har ett nytt snyggt schabrak men allt annat på ekipaget är svrt och den färgen finns inte på schabraket äns. Visst det ser inte helt fult ut när allt annat ändå är svart men är det verkligen en outfit?
Bilden ovan t.ex. Hästen måste ha nått mer trukosblått på sej för att det enligt min mening ska vara en hel outfit.
Medans här som vi har satt till benskydd som matchar (å andra sidan med brodyren än det turkosa men färgen är med lik irl)
Inget allvarligt ämne direkt och värt att lägga tråkiga kommentarer på då alla fårmatcha hur dom vill, detta är bara enligt min mening.

¦ Vardag

Clarao

Clara hänkade med hem efter stallet (hon var med i ög sen) så har inte bloggat för har varit lite social hehe. Annars så har jag nog åkt på ännu en inflamation, öroninflamation. Gör jätteönt i höger öra och öronvaxdropparna hjälper inte...
 
Imorgon så ska vi nog svara på frågestunden då vi fått så många frågor! Sen så ska jag bara va hemma, kolla Arrow och chilla. SOVA UT LÄNGE.
Min och Esters små hjältar ♥
 

¦ Surprise

Töntiga Soppan på färden

Nej usch. Fick börja med att hjälpa tjejen som rider Bella att försöka fånga henne i hagen. Bella har sina dagar när hon verkligen vägrar att gå in och idag var en av dom. 

Iaf tanken med Soppan var att rida ut barbacka. Well, ve egentligen inte hur jag tänkte men det spelarde inte så stor roll. Först vägrade hon att gå förbi hagen och hästarna. Sen vid grannen så blev hon rädd för nått så hon var tvungen att gå i åkern där det blev klumpiga spår. Sen så ville hon inte gå alls mer och då började hon småstegra och vända sig runt. Fick ut henne på asfalten och hoppade av och ledde henne. Allt gick prima till eb bit efter en lite träddunge. Då blev hon rädd för nått bakifrån och rasade ut i galopp. Blev dragen en bit efter henne sen så släppte jag henne och trillade på asfalten. Hände ingen med mej men ponny tog chansen och sprang ut på åkern och galopperade i full fart hemåt. Började gå hemåt och Soppan som var frame långt innan mej stod och betade. Hon hade trampat på det mesta men hon hade inte fått nått sår nån stans när jag kollade efter. Iaf så tog jag kedjegrimskaftet och så gav vi oss ut igen. Skulle bara få henne att gå en bit utan att hon drar iväg. Gick hyfsat bra, hon är mycket lugnare när man går brevid henne.... Taktade brevid mej men slet sig inte iaf...

Hon var väll lite rädd när allt var vitt istället för brunt och sen var hon inte ute riden sen i måndags så hon var säker helt exalterad. Men så kan det gå ibland ;)
Har därför fått jättemycket tid över innan Laura ska rida Batman eller ja, ska gå ut och börja ta in han snart så. Kameran hängde förövrigt inte med för den var urladdad och han inte ladda den... 

¦ Natur >> Vardag

I need to stop

Ett citat ur Fifty Shades of Grey, "Oh, I don't make love. I fuck.. hard"
Jag när jag läste det: Oh shit this is gonna be good, och så läste jag typ 100 sidor till ahah
 
Iaf så har jag hjälp Ebba med att fixa hennes design, det var egentligneninget stort men ja. Sen så har jag städat på mitt rum och gjort om [igen] haha. Nöjd iaf.
 
 

¦ Vardag

Men vad roligt

Haha oj då, redan en massa frågor på frågestunden x) Eftersom det är så många blir det nog till att svara i ett videoinlägg!
 
Annars ska jag till stallet. Får se om antingen Ester vill rida ut med mej eller om hon kan tänka sej att fota mej när jag rider. Får se, kameran ska iaf med. Och just nu har jag snackat med Ester och hon skulle ha gäster hemma så kan inte åka till stallet... Jaja, då blir det att göra som jag känner för. Om vädret håller sig rider jag nog ut iaf.
Sen har jag råkat börja kolla en ny serie med... Arrow blev det då en av mina favoriter (från en annan serie) är med där osså :')
 

¦ Serier

Vampire weekend

Asså hur perfekt?
 
 
 

¦ Vardag

FRÅGESTUND

Avslutas när vi har fått många frågor, alla som frågar blir länkade med sin blogg! Passa på!

¦ Stallet

Och så hoppade vi

Skolan vart chill, haha ingen av oss har nog vaknat till riktigt änn, vi vill ha det släckt i klassrummet för att slippa dagsljus haha
 
Iaf så har det snöat hela dagen typ så i ÖG vart det en del snö. Det blåste ***mycket så red inte ut för vi skulle typ bli igensnöade ute så jsg och Ester bestämmde oss för att hoppa lite istället. Det gick väl bra tycker jag hehe.
 
Kollade på nån sån award grej på tv och sen kommer bah Ian där och jag typ dog så snygg han är asdfghjkl
Ska fixa om i mitt rum imogron för det är min stora passion typ haha.
 
 

¦ Vardag

Skulle inte sitta helt fel

Ett Rambo Duo täcke nämligen...
 
Nu är det ju så att det kostar ca 3000kr så det är ju några verkligheter bort... Men det är sjukt smart för man kan ta ut inerfodret och reglera hur varmt det ska va, 100g eller 400g. Dock är nog 400g på gränsen för varmt för vintern i skåne så hade varit ännu bättre (för mej) med att innerfyllningen bara va 200g istället för 300g... men det spelar inte så stor roll då jag endå inte kan få det x) Sen har det en avtagbar hals på 100g och snabbknäppen där fram. 
De finns i svart och marinblå och om ni vill köpa det kan ni göra de HÄR.

¦ Vardag

Spegelvända och sånt

Skolan då. Lagade god mat på HK'n, fick C (varav ett A) på matteprovet och sen så hämtade jag lite mer fakta till debatten för min grupp nästa vecka. Sen åt vi lunch och sen hade vi SO prov fast tror inte det gick så bra...
 
Har haft lock i ena örat hela dagen som vägrar att släppa och min snuva blir bara värre hela tiden. Hemskt. Jaja, ska ev kolla nån film då inga serier (fast ska kolla upp om jag missat nått) har nån ny ep. SPN har ju börjat igen men jag och Ester har bestämt oss för att vänta in några avsnitt för det är roligare att kolla flera i rad. Ska göra en ny bakrundsbild till Ester och sen vet jag inte haha, får se.

¦ Surprise

Longering och sånt där

Väl i stallet (snön kaosade cykelturen) så bestämde jag mej för att longera Soppan.
 
Tog fram longersettet och gjorde iordning henne. I början var hon duktig men sen när vi spännde in så blev det jobbigare. Hon drog iväg när vi kom till den öppna delen av volten men efter ett tag gick även det bra. Galoppen gick bäst i nått varv (minns inte vilket) och där tog vi flera varv på volten. Andra varvet i galoppen var lite krångligare men det gick.
 
Sen så vill jag kunna tolka med henne nu när man fått lite snö som kanske stannar så skulle öva på att dra nått bakom sej med. Det gick bra i början oh hon var bara lite misstänksam mot pallen (en liten pall vi vänt uppochner) som hon fick dra efter sig. Efter några varv satte vi på en bom tvärs över och det gick bra hela ena lågsidan tills hon fick för sig att busa till det. Började kika och bocka men skillnaden här var väll att linorna var kvar bakom. Då började hon bocka ännu mer. Men efter bara nått halv varv lugnade hon sej och så fixade vi det igen. Sen så testade vi igen fast med en ryktlåda i istället och jag gick bakom och höll i tömmarna bara för att. Sen delade vi på en klubba med fast hon tog orättvist mycket, gluppska ponny.. x)

¦ Djur >> Vardag

9b - Handboll i världsklass

På idrotten, fyra planer och fyra lag. 1 boll var =
 
Alla skuter på varandra. Alla skuter över sin egna boll till den andra planen. Någon får den i huvet, någon i ryggen, och någon på andra ställen. Alla kastar sig hej vilt över hela planen och köttar biollen mad all sin kraft och hela slutar med att alla tjejer gråter av skratt och ligger på marken.Dock får man aldrig bollen själv för killar är sånna "jag måste vinna detta" och hoppar fram och tar bollen "åt" en..
 
Min, en tjejs och en killes diskussion om killar:
 
Jag: Killar suger
Killen: Varför?, Var dem taskiga mot er?
Vi: Ja dom bara tar bollen..
Jag: ..och sen klagar dem över att man aldrig tar bollen och inte är aktiv i spelet men hur ska vi göra det när de alltid tar bollen åt oss? Ah jag får damp.
Han: Ah.. Hi five, ni är endå bra. Ni skulle varit i vårt lag. Vi skulle varit snälla mot er.
 
Sen gick vi till omklädningsrummet och dampade loss med alla andra haha :') 
Nä jag älskar min klass endå.
 
Simba
 
 
 

¦ Andra Hästar >> Surprise

Stallet

Orkar inte blogga så värst mycket så får bli lite snabbt. Har då inte ridit på hela 4 dagar och inte hoppat på typ mer än en vecka. Just därför ville jag hoppa, smart som jag är. Ponnyn skötte sig super men min sits var ju kaos. Verkligen inget stämde med min sits i hoppningen och efter några språng fick det duga. Hon var annars väldigt stark idag och svår att samla och ville mest bara springa iväg, fast på hopphumör var hon inte direkt. Lite seg sådär. Hoppade mest i trav då Clara sagt att de ska va bra och bygga muskler så det gjorde vi mest. På slutet arbetade jag på att få henne ställd, lugn och med tempo gå på en volt och över en bom och det gick jättebra i båda varven så efter det avslutade vi!
Hade verkligen jättejättesvårt att komma tillbaka i sadeln i nerförsprånget (eller vad det nu heter) men hur mycket jag än kämpade blev det dåligt...

Sen så red Ester Passoa som även hon tog sina första skutt med ryttare på ryggen! Hon gick mest över och hoppade bara en gång haha men ni vet unghästar. Hon fick iaf massa beröm och godis efteråt.

¦ Natur >> Vardag

How wonderful life is

Kom typ hem för ngn timma sedan och har kollat på lite grejer jag vill beställa, så ska snacka med mammi sen när hon kommer heh
 
Vet inte exakt vad jag ska skriva då jag inte åker till stallet utan Gabbi gör det. Ska nog bara kolla runt lite på internet och chilla haha ;P
 
Mina babes

¦ Serier >> Videor

Lite solsken i vintern

Några bra asdfghjkl SPN videor *-*
3 av de tusen asdfghjkl spn videorna som finns

¦ Photoshop >> Redigering

You haven't had enough


¦ Redigering >> Vardag

Hey Juliet

Redigerade en bild så det blev en mörklila/orange outfit =) Förövrigt fortfarande sjuk...

¦ Natur

Wild Soul - Ink

Asdfghjkl :'')
 

¦ Vardag

Stanade hemma

Var hemma idag med. Orkade inte heller åka till stallet, sov två omgångar och har ont i huvet och halsen. Har iaf blivit bättre sen igår så imorgon drar jag mej till skolan. Ska se om jag kan få åka till stallet med för nu vill jag bara se min pluttponny...
 
Har inte haft lust att blogga idag pga att jag inte mått bra helt enkelt... Har hunnit kolla Teen Wolf som var lika bra som vanligt.
asdfghjkl
 
 
 
 

¦ Natur >> Vardag

Page 14 of 365

Idag var jag bara i skolan, kom hem 16:15 gjorde amerikanska pankakor [mums] och sen pluggade jag till nu, så jag har inte hunnit blogga än heh
 
Ska visa mamma en grej [jag vill börja på hästpolo] och sedan ska jag kanske kolla på någon film, YT eller så kanske jag läser lite i min bok :)

¦ Stallet >> Vardag

Snökaos

#varförinteridaut
 
Skolan idag ahah #fail  Failade typ 863 gågner men haha som vi skrattade okok
 
Sen åkte jag iväg till stallet och på en broddad dubb red jag ut till grusvägen. Ahah hon var rädd för exakt allt. Den enda trafiken vi mötte var en snöskottartraktor med 56 heljus och gula sirener på toppen och den var ofc helt omöjlig att ta sig normalt förbi så ponnyn fick 134 dampryck sammanlagt under hela ridturen och slidestopade en gång. Men ja annars var det väl lyckat. Tränade henne lite löst i ridhuset sen, att hon skulle lyfta på hoven när jag petade med ett spö och jaop det fattade hon efter ett tag hihi 
 

¦ Vardag

Tackar alla läsare!

Vi har faktiskt fått fler besökare om dagen nu sedan vi blev länkade på ponnysanning. Så några av er stannade och det är ju kul att se! Tack så mycket för att ni följer vår blogg =)
 
Annars idag så kollade jag på TV och sen sov jag ytterligare nån timme. Förkylningen satte igång och har en väldans huvudverk som inte vill gå över trots alvedon... Mår inte helt hundra från magen heller och halsen gör ont. Får se om jag går till skolan imorgon. Tråkigt att bli sjuk såhär i början på terminen då allt startar i alla ämnen så missar man det. Jaja sånt får man väll leva med.
 
Beroende på hur jag mår får jag se om jag åker till stallet. Har inte sett min plutt på hela helgen och idag så vill så gärna träffa henne och får gosa med henne. Men får se, är hellre hemma en dag från stallet än åker dit och mår illa.
Snart ska vi ju osså söka in till gymnasiet och har ju ingen kolla alls typ. Det enda jag vet är att Böke är mitt förstaval och mer än så har jag inte funderat över. Måste kolla lite mer på Böke och om man väljer till något och sedan vilka mina andra val ska va...

¦ Vardag

Det gick ju bra

Jaha, vaknade och så men mådde redan inte helt hundra men gav skolan en chans. Så fort jag klev innaför dörren i skolan bröt jag ihop och fick svårt att andas och såg svart framför mej. Mådde jätteilla och mittnhuvud ville sprängas. Stack hem innan första lektionen, kom hem och somnade i 2h. Sen åt jag lite och kollade på TV. Nu är jag jättetrött igen så vet inte vad jags ka hitta på...

¦ Vardag

PA 5

Idag börjar faktist Ponnyakuten 5. Jag ska (som alla andra år) kolla flitigt och beklaga mej mer och mer över barnens problem med deras ponnysar. Börjar gå lite överstyr nu och tycker snarade der är ryttaren som bör få hjälp i hur man haterar hästen rätt, Ryttarakuten kankse...? 
 
Men men, det är kul och kolla på tycker jag och Tobbe kommer faktist med bra tips man kan använda och flera från han har jag redan använt, som funkat. Två på DV som jag vet är med och sen ska tydligen en storhäst vara med denna säsongen! Spännande spännande.

¦ Redigering

Break the bubble


¦ Vardag

Happily

Medans jag lyssnar på den akustiska versionen av Happily passar jag på att gratta bäst Zayn Malik som blir 21 år idag! Önskar han all lycka i världen, grattis grattis bästa du.
 
Annars vaknade jag typ halv tolv och sen spelade jag lite GT, åt tårta och har precis kollat klart Thor. Soppan vilar idag men redan imorgn börjar en ny vecka och jag åker och rider henne imorgon. Nu är jag mest bara taggad på att få åka till London. Sparar alla pengar jag kan tänka mej hitta och får så att jag kan köpa mycket av det jag vill ha där. Därför kommer jag inte heller beställa min Marvel-tröjja utan köper den där istället då de ha bästa butikerna där!
Lite bilder på min ena räddare i nöden ♥
 

¦ Djur

Black n' White


¦ Vardag

Skrivlust

Åh jag får sånna perioder då jag bara vill skriva, skriva, skriva. Älskar att hitta på storys men det leer ändå aldrig någonvart haha
 
Just nu har jag en sån underbar story [eller jag handlingen är väl inte så underbar] men den skulle iaf heta Dried out of bad blood, och skulle handla om en tjej i de övre tonåren, typ 15år. Hon skulle vara såhär riktigt bad, typ vara med i gäng och deala med droger och sånt stuff och så skulle hon hamna på ett rehab. Historen skulle vara skriven som en dagbok där man fick följa henne hur det var att vara på rehabet, hon skulle vara yngst och de flesta skulle vara killar mellan 17-18 år, typ.. ja ah kände bara att nu skulle veta det haha x) 
 
Åh jag vill skriva men jag vet inte hur jag skulle börja ahah, ni får iaf nska inlägg om ni vill för skriva som skriva kan ju lika gärna vara blogg inlägg :')
 
 

¦ Djur >> Surprise

Reload

Sorry för att jag inte bloggade igår, men vi hade gäster hemma och jag somnade så trött jag va och efter det orkade jag inte blogga längre haha ;)
 
Iaf så red jag Soppan igår och det gick ganska dåligt... Hon höll på hela tiden låtsades vara rädd för allt och när jag sa till henne med spöt bockade hon som tokig och stegrade lite hej vilt. I slutet av passet gick det mycket bättre och hon lossnade jättefint! Galopperna gick också jättebra och hon orkade flera varv haha ;P 
 
Fotade lite men bilderna blev inte såå värst bra men bjuder på tre stycken!
 

¦ Surprise >> Videor

Skillnadsfilm hoppning

Hoppning 20/6 2013 
Hoppning 6/1 2014 
 
Här syftar jag mest på Soppans utveckling som jag tycker är enorm. Vår/min sits är bättre på de lägre höjderna på sist filmen men fortfarande finns där massa att jobba med, både med vår sits och Soppans hopptekink! Men jag tycker endå det är skillnads som syns tydligt för nu kan hon hoppa utan att dö ut och hoppar högre med bättre teknil. Även här, utvecklingen går åt rätt håll!

¦ Surprise >> Videor

Skillnadsfilm löshoppning

Löshoppning från 15/9 2013 
Löshoppningen 21/12 2013 
 
På första videon tvekade hon på 80-90 och kom max över 1m. Senaste gången hon löshoppades var det mycket mer fart i henne även fast hennes framben flackade mycket mer än i första videon. På andra videon kom hon över 115cm med halvkassa framben och marginal och i första videon kom hon över 1m med bra framben och inte så mycket marginal. Utvecklingen går åt rätt håll!
 
 

¦ Vardag

Lördag

Idag åker inte jag till stallet. Orkar inte och vaknade 11 lixom hehe...
 
Pappa kommer se iaf så ska vi "fira" vår födelsedag lite. Annars så kommer jag nog bara sitta vid datan hela dagen och städa upp lite i mitt rum som ser ut som ***
 

¦ Sharon >> Åsikter

Åsiktsinlägg - Att vara för stor för sin ponny

Som alla andra åsiktsinlägg är detta inte riktat mot någon specifik person. Detta är MINA åsikter, dela göärna med dig av dina om du gör det på ett trevligt sätt. Jag respektarar vad du säger om du respekterar vad jag säger.
 
Fick en kommentar och jag tog inte illa upp eftersom denne person får tycka vad den vill: "hur känns det att ni är för långa för soppan?"
- Vi är inte förlånga för henne, punkt slut. Detta är inte för att verka "det här och det här" utan inse faktum, vi är vid magen på henne, då är vi inte förlånga.
 
Nu till inlägget.
 
Enlig mig, så är man för stor för sin ponny när hela ekipaget hamnar i obalans. Alltså att hästen vinglar lite fram och tillbaka, vägra gå och sådant, eller när ryttarens sits försämras, dvs. hälen hamnar fel, framåtlutane osv.
 
Bildligt talat är du förstor för hästen (enligt mig) när dina ben är vid knäna på hästen. Barbacka för att tilläga. 
 
Ex: Min kompis är 170+ (?) och i somras satt hon på en b-ponny, 115cm hög och hästen ville inte gå frammåt. Detta gjorde vi för att testa hur hästen reagerade, vi alla visste alltså om att hon var för stor för hästen och hon har aldrig ridit den förutom den gången då hon satt på max i 2 minuter. Detta är en av mina bästa vänner och jag hoppas att hon inte tar illa upp efter detta.
 
Samma häst hoppar (max 50cm), galopperar, bockar (han bockar med mindre ryttare som kräver något av honom också, det är inget fel på hans rygg) och busar med mig (159) och min Gabbi (162), vilket betyder att där någonstans går gränsen. Senast jag red denna på ponnyn var 31 Dec och under hela året har jag inte ridit honom mer är 10-12 gånger max. Alltå är detta inget som händer ofta och hästen visar inte att detta på något sätt skulle störa den. Rider som sagt endå inte honom alls ofta.
 
Soppan är 136 i mkh alltså är hon betydligt mycket större. Dessutom är hon robust i sin kroppsbyggnad och tar ABSOLUT ingen skada av oss på ryggen. Vi är defenitivt inte för långa på henne, varken barbacka eller med sadel. Med sadel är vi vid magen, och barbacka har vi fötterna precis under. 
 
Jag känner flera personer som rider c-ponny och är längre än mig och ingen av dem är förlånga trots att det bara är 2-3cm skillnad på hästarna. 
 
Dessa kommentarer får man oftast av folk som redan vuxit ur ponnyer eller som själva har fått sånna kommentarer, detta vet jag av personliga erfarenheter. Tyvärr måste vi också inse att idag är majoriteten av de ponnyryttare som rider "för stora" för sina ponnyer. Då större ponnyer är större måste större ryttare rida dem för att kuna få dem att arbeta rätt och även kunna kontrolera dem vid olika tillfällen. 
 
Alla människor är olika långa, och om vi nu bortser från kortväxta skulle åldrarna för hästar enligt många förmodligen se ut såhär:
 
A-ponny: 1-5år
B-ponny: 6-8år
C-ponny:9-11år
D-ponny:12-14år
Häst: 15+ år
 
Såhär ser det ju inte  för fem öre ut i den riktiga världen (där utanför datorskärmen, ni vet?) och därför måste vi inse att folk kommer vara lite förstor på sina ponnyer och vi måste också förstå att kommentarer om längd inte kommer göra dig själv kortare och ännu mindre så kommer "den förstora ryttaren" sälja sin ponny och gå över till en större.
 
Ett litet tillägg från samma kommentar också: "försöker inte mena något illa då ni inte är över viktiga eller så vilket ni nog förstår men att ni är ju under magen på henne i hoppläder." 
Eftersom du syftade på den senaste hoppfilmen, skrev Gabbi tydlig i föregående inlägg att hon hade haft förlånga läder och hon visste om det, så kolla upp fakta innan du kommenterar!
 
Vi kommer alltså inte göra oss av med Soppan efter detta inlägg och planen för er som undrar är att vi ska ha henne i 3 år framöver. Då ingen av oss längre växer är detta inget problem och absolut inte för dem som inte sett oss som ett ekipage i verkliga världen!
 
Bilderna är tagna i lite olika vinklar så jag ser kortare ut på barbacka bilden, men om ni inte har synproblem tror jag endå ni förstår i princip hur "för stor" jag är på Soppan.
 

¦ Surprise

Busfröet Soppan

Clara hade fixat nästan allt i stallet så fyllde på med lite ny halm i boxarna och sen fyllde jag vatten.

Soppan var helt dygn sur när jag tog in henne, stackarn :( Iaf så busade jag med henne i ridhuset och Ester med för den delen. Det är ju trots allt ett av våra mål, ha kul! Hon var iaf positiv och busade och höll på och bockade och fluffade runt i full fart. Video finns på insta om nån vill se, itsgabyh heter jag där! Sen hoppade jag upp bara för att och skrittade lite löst x)
Snygg outfit va? Regnbyxor och gummistövlar är det nya modet!

Tråkigt väder har det varit sen vi började skolan, coincidence? I think not. På bussen nu och blir hemma lite tidigare #skönt.

¦ Vardag

I don't want to hearr about the bad blood anymore

Idag var det också chill i skolan. På svenska lektionen så blev vi indelade i grupper ( vi ska typ debattera) och jag blev ensam tjej i min grupp wäh. Killarna snackade om typ hur mycket xbox 1 kostar på wallmart och sen snackade den andra om att man inte "kör" när man kör bil egentligen typ hlt fucked och den tredje + jag jobbade så gott det gick. Jaja det var kul iaf. Sen nu på sista lektionne så skulle vi ha typ en duell där två killar fick gå ut och plugga på hinduismen i 10 min och jag och Gabbi (två tjejer) skulle köra frågesprot i klassrumet på tid där vi sammtidit skulle stå i jägarställning mot vägen - amg det var såå jobbit så ni fattar inte :@ iaf det ar också kul. 
 
Nu ska jag spela lite GT och skypa med frändz och sen ska jag kolla TVD och chilla hehe
 
 

¦ Stallet >> Surprise

Idag är det ingen vanlig dag

För idag är det min, Neens och Gabz födelsedag yeey

Iaf skolan var trolololo meen slutade sent så tog halv fem bussen till stallet och red i ridhuset. I början ville hon inte lyssna alls men sen blev hon riktigt fin och avslappnad! Gick jättebra i galoppen också, hon gick även i form något varv så det är framsteg!

Ni diggar väl min heta - jag joggar till stallet - outfit? :")¦ Serier >> Videor

Bloopers

Varje gång jag kollat klart en serie söker jag upp bloopers på yt. Så sjukt roliga och SPN var bättre än alla! Under ser ni deom från senaste säsongen, säsong 9 xD Mina gullisa :') 
Ofc inte lika roligt om man inte följer serien men de är ganska väldigt snygga så lätt vart att kolla ändå +_+
 

¦ Vardag

16 år fyllda

Jaha, grattis till oss typ! Fyller år idag woho. 
 
Fick resa till London, pengar (som ska spenderas i London), massa tuggummipaket och godispengar. Hade med godispengarna till skolan och först trodde alla i åt papper oh sen så ville de smaka men de trode vi lurade dom först alltså att det var papper då men nää. Fick colaburk av en med haha, och sen så var dagen endå chill. Bytade platser på spanskan och hammnade bra till och där jag sitter i klassrummet (brevid Valle) så kom vi på sånna bra saker på en engelska stencil så vi dog.
Ska kolla PLL för kollade inte igår och spela gt haha x)
 

¦ Gaby >> Åsikter

Snabbkurs - Bussresan

Efter dagens bussresa från stallet är jag nu bara tvungen att lite snabbt förklara hur du betalar med ett jojo-kort. Läsvärt för de som sällan åker buss eller är gammla haha.
 
Först: se till att ha kortet laddat med pengar (eller zoner).
 
Såhär ska du inte göra:
* Hålla kortet 1dm eller mer ifrån avläsaren
* Röra med kortet framför avläsaren
* Håll det framför avläsaren i 1 sekund
Såhär ska du göra:
* Hålla kortet tätt intill avläsaren tills det lyser och blippar grönt
* Måste du säga nått innan du ska betala t.ex "ett barn inom Malmö" håller du inte kortet vid avlösaren förrens bussisen säger till
 
Om du nu följer mina enkla råd ovan kommer bussen inte vara så försenad och alla passagerare som redan sitter på blir inte arga av att komma hem ännu senare. Nu kan ni alla se er med en kunskap rikare!
 
Anledningen till detta skojjiga inlägg: När jag åkte hem idag blev bussen försenad pga att nästan alla gjorde nått av ovanstående fel, vissa gjorde flera dessutom så det tog aslång tid. Och man vet när det är på tiden att andra ska lära sig; bussisen lånar passagerarens kort och får visa och förklara flera gången (varje gång med surare tonfall) hur man enkelt utför denna annars korta process....
Och detta borde vara alla ni som håller med mej.

¦ Surprise

I'm so lonley

Va i stallet själv idag... :( 

Men passet gick helt okej. Red dressyr i ridhuset. Hon var väldigt pigg och blev arg när jag duttare med dressyrspöt på baken (måste få henne att arbeta bakifrån). Men hon var ändå med på noterna. Övade galoppen idag då. Mest från skritt till galopp och de va lite segt i början men sen fattade hon. Hon har dock fått i nån bocka när man styra galopp period (hon har inte ont nån stanna och gör det bara inne) men efter typ 10 galoppfattningar blev även det bättre.
Aa, nu sitter jag på bussen hem och bloggar, som vanligt ju. 
Bild från idag!

¦ Djur >> Vardag

This one is dedicated to all of the people

Seg dag idag... 
 
Sparar filmen jag jobbat med och det tar hundra år bokstavligen så jag kollar på tvd från mammas dator då det blir såå segt att streama från min. Iaf så skolan börjar imorgon *suck*. 
 
Knäppte några bilder på min pluttegull så ja, jag fortsättera sega på..
 
 
 
 

¦ Surprise

Mål med Soppan 2014

Mål- hur vi når dem
Januari - Februari
Komma igång med att rida mer ordentligt igen. Rida mycket dressyr och tänka på vad Sarah har lärt oss. Jobba med galoppen. Få ett flyt i hoppningen. Mycket markarbet med upphöjda bommar så rygg- och rumpmyskler byggs. Värma upp länge. Träna myket ledarskap och stärkande relationsövningar löst. Rida ut och ha kul!
Mars - April - Maj
Rida ordentliga dressyrpass och fortsätta att arbeta med galoppen och mycket markarbete. Hoppa låga banor och här få in galoppen vi övat på. Förtsätta träna ledarskap löst. Rida ut och ha kul!
Juni - Juli - Augusti
Kommer flyttas till bete men ridas under tiden. Nån stanns kommer hon få en vila och bara gå och äta utan att hon rids. Ridas ut mycket i varierat tempo. Backtränas (om backar finns) och fortsätta att jobba med galoppen. Hoppa banor och öva på att få fina rundor på olika höjder. Och främst under sommarmånaderna, ha kul! 
I slutet av Augusti börjar vi förhoppningsvis även på Bökeberg och kommer då flytta med Soppan. Vi kommer då träna för tränare och ta råd av dem vad vi ska äva på. 
Därför skriver jag inte nästa halvår.
Mål (Januri - Augusti)
* Träna så vi får en fin galopp vi kan hålla länge
* Arbeta i rätt form större delen av ridpasset
* Hoppa en bana i fint tempo
* Få ett starkare band mellan varandra
* Lära henne skänkelvikning
Dessa är de mål som jag kommer på just nu som vi ska uppnå. Sen så tänker jag med att hon ska bli ännu mer oberoende av hästkompisar och inte bli stressad när de lämnar henne.
 

¦ Vardag

lite depp

Imorgon börjar skolan igen. Pallar verkligen inte. Inte alls lixom. Gå upp tidigt när de är mörkt, sitta och lära sig skit och inte få åka till stallet förrens på eftermiddan när de är mörkt.
 
Jag vill ha vår, nej sommar nu!
Aja, hart plockat undan julen i vår lägenhet och sen har jag kollat på Spider-Man 1. Teen Wolf säsong 3B har sin första ep idag så ska kolla den med. Fixa för skolan.
 

¦ Videor

Just look at us now

Jag Gabbi hade ganka förlånga läder (dock av en anledning) så ni behöver inte mobba det haha xD
 

¦ Surprise

Glad till 110

Åh, började pissregna och blåste asmycket ute så vi red inne istället. Fick en liten sneak peak innan på vad vi hittade på ju!
 
Hon var helt galen när jag skrittade fram, hoppade runt, kickade och bockade bara sådär. Började trava fram på långa tyglar sen och efter en stund samlade jag upp henne för att arbeta. Grejen var väll att vi skulle rida dressyr först men sen blev det markarbete som gick över till hoppning. Hon var pigg, bjöd framåt och tvekade inte det minnsta nån gång. Hon skötte sig verkligen superbra! Hoppade lite dåligt med frambenen men det gör inter sååå mycket, kan ju övas upp. Filmade idag så håller på att spara filmen så den kommer upp på bloggen snart!
Och vi klarade hela 115cm idag och allt verkade stämma, så otroligt underbart ♥

¦ Stallet >> Surprise

Vi red faktiskt dressyr också

Hehe ja, blev lite hoppning [typ 10 skutt var] och sen dressyr resten av passet! Hon både hoppade bra och gock fint i dressyren så jag är jättenöjd över ponnyn! Film och bilder kommmer när vi är hemma vilket blir ganska sent men bättre än inget. 

Litet smakprov, vet inte exakt vad det ligger på men skulle chansa mellan 110-115 kanske, mitt höjdrekord med Soppan iaf!¦ Photoshop >> Redigering

Come on and dance with me

Lite morgon pill i ps :]
 
 

¦ Stallet >> Vardag

This time next year I'm gonna be stronger

Ska "snart" till stallet och kommer väll filma en del? Och fota såklart =) Aa, kommer hem ganska sent men ja ^^
 

¦ Vardag

Inhale

Asså detta är så anledningen till att man inte ska ha tumbr. Garvar ihjäl mig såhär lite på natten och försöker att inte väcka de andra ahaha
 

¦ Outfits >> Surprise

Taggad till 110

Även fast det är halvt bra väder imorgon...
 
Vet inte varför men har sån lust att trimma Soppan just nu. Vill få henne att gå bra lixom, känna att det går framåt. Känner verkligen att hjälpen vi fått av Sarah med massagen och hon har kunnat tala om hur vi ska rida Soppan mer korrekt och samt rättat till våra sitsar så känner jag bara att detta kommer gå bra nu. Pricken över i måste vara att hennes tänder även är fixade och Soppan sprudlar av vårkänslor (hmm vart tog du vägen vinter) och hon har sån energi så ska bara få henne att lägga den på att arbeta rätt istället för att busa med oss. 
 
Så imorgon ska de regan men mellan 13-16 ska det bi uppehåll så vi tar tolvbussen till stallet och dressyrar på ängen! Outfiten blir den svarta så hon kommer se ut som värsta dressyrponnan :') Även sen vi kollat på våra gammla videos och några andra på yt har vi kommit överens om att filma mycket mer och inte bara fota. 
Detta är morgondagens outfit =)
 
Det käns verkligen bra med Soppan nu, taggad på halvåret till sommaren!

¦ Videor

Oh I Most, I mostly feel had a good day

 

¦ Vardag

Not ur babe

Ehm jag har bara tittat på tvd, spelat sims och jobbat lite på filmen. Har fått riktigt lust att göra en ny vido så ska nog sätta mig och göra det hehe.
Om ni vill ha lite underhållning så kan ni alltid kolla in mon tumbr HÄÄÄR

¦ Vardag

Buffelibuffbuff

Nää, ehm idag är det inget stall så ska väll bara kolla filmer (serierna jag följer har inga ny ep:n). Blir nog dåligt bloggning från mej idag.. 
bäbis Leo, snart måste han vinna en oscar ju :( <3

¦ Surprise

Dagens fail

 

¦ Surprise

Nöttryffel

Internt skämt ahah :')
 
Iaf jag trillade av idag. Två gånger haha. Ponnyn överhoppade extremt och jag typ var inte riktigt med ahah.. Annars så gick det bra, hoppade som ni nog förstår. Hon var även jättepigg så det var roligt och så har hon inte ont i munnen längre heller :'D
 
Ska jobba lite på filmen så failbilderna får ni när jag har gjort lart lite mer på den hihi
 
 

¦ Surprise

This is free love

Min hoppsits är urkass och sadeln har noll stöd så skänklarna bara hejdå..
 

¦ Surprise

Idag blev det nått nytt

(a) Förlåt för att bloggen lyst av tomhet idag. Vaknade typ när vi skulle till stallet och kom hem nu. (b) Soppan fick testa att hoppa terränghinder idag!
 
Eftersom 1) det var fint väder 2) vi var hoppsugna 3) vi hade gott om tid så bestämde vi oss för att rida en bit på milen-rundan och där påvägen finns en gräsäng och pinnar så man kan bygga nått litet hinder. Om inte hindrena i paddocken laggts undan för vinterna hade vi nog valt det istället... Sharon red dit henne medans jag cyklade en annan väg dit och byggde fram lite. Ja ponnyn har nog aldrig hoppat nått sånt innan. Var pissräd att gå fram till det och sprang förbi två gånger. Sen stannade hon typ och hoppade i ett megasprång så Sharon trillade av, två gånger x) Men efter varje gång gick det bättre och sen fick vi till det! Hon var riktigt pigg och sprang glatt på idag. Hoppade några gånger var sen så när man red hem så blev det mest tempo (gräsvägen + grusvägen) så ponnyn var gulligt trött när vi kom hem x)
Idag så blev det en grå/blå outfit!
Vill man sedan ta hindret från andra hållet så blir det ju väldigt läskigt x)

¦ Vardag

page 3

 

¦ Photoshop >> Redigering

We should take a vacay


¦ Serier

Marvel

Nää, tydligen så hade jag inte missat några ep:s av andra serier!
 
Därför blir det Marvel! Alltid lika goa :')
 

¦ Sharon >> Åsikter

Svar på tal

"Alltså måste bara fråga, delar ni på allt? Hästsaker och andra saker? Om ni gör det bråkar ni aldrig om saker och ting då? Eller delar ni på allting och är nöjda över det? :) Svara gärna i inlägg eller likande, vill höra bådas åsikter :D"
 
Ja alltså vi delar på det mesta kan man väl säga. Hur bra är inte det egentligen? Jag menar, man sparar ju pengar och kan köpa mer "olika" saker hehe. Ridkläder är det vi delar mest på, vanliga kläder delar vi också på fast här är det lite mer så att vi köper för oss själva, fast den andra får liksom fortfarande "ta" det. Skor, jackor och sådant är samma sak - vi har vårt egna men lånar den andras - typ.
 
Jo jag är nöjde med det. Jag sparar pengar haha ;). Såklart har vi lite olika smak och så och Gabbi kan ju inte säga till mig vad jag ska köpa för mina pengar utan jag köper det jag vill köpa och tycker hon inte det är snyggt behöver hon inte ha det på sig ju. Så jo vi kommer bra övverens och det går hur bra som helst med att dela på kläder.
 
Vår egna grejer, som rum, dator, böcker och sådant har vi ju eget för där går gränsen haha
Something like that  
 
 

¦ Serier

Serie-koll

Åh saknar att inte komma hem till att få kolla nya ep:s av SPN :( 
 
Iaf så ska jag kolla alla ep:s jag missat på olika serier. Igår kollade jag även de jag missat av Awkward men har nog missat lite Glee och nån mer säkert.... Gjorde haul på vad vi köpte på Hööks så den kommer upp när som.  Annars så har jag ingen aning om vad jag ska göra. Börja kolla ny serier?. Haha skojja, även fast jag har sån lust att börja kolla ny serie så får jag hålla mej till de jag kollar nu. Hinner inte med fler! Snart börjar alla igen så kommer ha fullt upp igen.
asdfghjkl min man

¦ Surprise

Då var det klart!

Åh helt underbar vet man har, ringde imorse och så kom han ut vid 11. Inga vargtänder utan raspas skulle det bara. Överkäken var väldigt vass och hon hade bitit sej i sidan... Hon behövde inte få nått lugnande men nog tyckte hon det var konstigt med stålsaker i munnen x) Hon höll på att sätta sig av skräck och hon såg väldigt skrämd ut men sen så när det var över var det lugnt :)
Övade lite ledarskap i ridhuset och nu ska vi till hööks för att köpa lite på rean :)
Så fin hon kan va då :')

¦ Vardag

Så sjuk(t) tråkigt

Oh pallar inte. Har mått dåligt hela dagen och bara kollat serie efter serie. Snart börjar skolan igen (baaaajs) och ponnyn måste få tänderna fixade osv osv. Vill typ bara sova hela dagarna, ligga under täcket och bara skita i allttt. Tråkigaste dagen ever idag alltså.
Kan du inte bara bli ostel och fixa dina tänder sjääällvvv
 
 

¦ Serier

it's time for..... SHERLOCK

 

¦ Shopping >> Vardag

Önskan

Dessa sakerna är de jag vill ha allra mest till mej själv. Har just nu typ 900:- så det räcker inte långt så får börja spara. Kanske får nån peng när jag fyller år (wop wop typ en vecka kvar). Det är ju vissa andra saker som är prio ett lixom haha så får se när allt det är fixat vad som finns kva av min lilla budget x)
 
Ska såklart stå Midnight Memories och inget annat hihi

¦ Djur >> Natur >> Vardag

Andra januari tvåtusenfjorton

Ah så Gott nytt år på er alla! 
 
Har haft lite annat at göra så har inte riktigt fått tid över till bloggen. Men iaf så missade tiden idag för att ringa till Soppans tandläkare så får ställa larm imorgon och ringa då istället. Har mest spelat sims 3 och gjort simmar och byggt hus och sådär. Kollade även Titanic igår och jag grät som en idot på 3 (!!) olika ställen, brukar alltid böla sönder på sista scenen men igår så bara nää bölar lite där jag känner för det ahaha. 
 
Iaf så sitter jag och arbetar på en film nu. Orkar inte åka till stallet idag, behöver vila upp mig rejält sen nyårsafton så funderar på att ge Soppan vila, om inte Gabbi vill åka förståss^^
 
Bilder från helgen, Pheven, MopparN och lite random shit'

¦ Vardag

Öm i hela kroppen

Igår tog hår på mej. Avramlingarna, mocka och fixa stallet, sov dåligt resulterade i att jag har ont i varje muskel idag. När jag red igår måste jag även klämt nån nerv i axeln då jag ville skrika av smärta ett tag haha....
 
Så idag blir det inget stall. Sharon orkar inte heller så hon får vila. Imorgon ska vi ringa vet och boka tid till tandis så får hon det fixat. Ska väll bara chilla idag, kolla serier, läsa, blogga osv...
En ny outfit jag gjorde igår #ops

¦ Andra Hästar

Hidalgo

Är nu påväg hem igen och Ester har provridit Hidalgo. Valack på 8 år och ca 170cm mkh. Han är en typisk enmanshäst så han var ganska misstänksam mot oss. Ester fick ju rida och enligt henne och hur det såg ut att vara är han stark som en oxe. 
Här har ni han!
Ett av de gladare ögonblicken x) Han är iaf väldig trevlig att kolla på och han är väldigt mysig med personen han känner mest :) Kul och följa med på en provridning hihi ;)

Sen bodde de typ på ett ascoolt ställe. Det var ju en by där alla hade ett stall vid sitt hus och hagar runt om. Supermysigt! Och ungefär 2min ifrån har de ett ridhus och 3 (!!) ridbanor som alla i samhället delar på (och en ridklubb typ). Sen har de skogar och öppna fält där man med kan rida.... Vill bo där :(

¦ Andra Hästar >> Surprise

Busan

När stallet var fixat så red jag Soppan i ridhuset.

Red på sidepullet och övade på det vi fått i uppgift att öva på. Generellt gick hela passet sämst för hon funkar inte alls på bettlöst. Hon var aspigg och bar rädd och stissig hela passet så hon hoppade till för typ ett damklorn eller stannade tvärt mitt i traven typ. Jag låg väll på halsen sådär 5 gånger kanske? Så bestämde mig för att hon fick gå som hon ville och så kunde jag öva på min sits som vi osså fått i uppgift att göra. 

Nu så är jag påväg till en HÄST med Ester i bilen som hon ska provrida! Ska bli askul haha x)