¦ Listor >> Sharon >> Vardag >> Åsikter

Bio-året 2017

 
Beauty and the Beast, 17 Mars
Inledde bio-året med att se Beauty and the Beast när den hade premiä. Gick och såg den med Linn och Gaby. Denna filmen ville jag väl mest se för att originalet (den tecknade) är min favoritfilm av Disney-klassikerna.
Omdömme: Tyckte generellt sätt att filmen var bra och gillade kostymerna samt soundtracken! Lite besviken på att Beast inte var större och läskigare och gillade inte heller hur mycket det hade lagt till och ändra om.
Favorit replik/quote: Maurice till sin häst  "You know where we are, Philippe? Because I don't," känner igen mig, haha! Har dock aldrig hänt till häst (men man ska la aldrig säga aldrig), men i vardagen händer det för ofta. Eller på skolan....
 
Guardians of the Galaxy vol.2, 26 April
Min första Marvel film jag sett på bio! Kom ju ur den där dumma fasen om att "jag inte gillar superhjältefilmer" för om det är något jag gillar NU är det superhjältefilmer! Skrattade väldigt mycket kan jag minnas, och jag minns också att jag var på en "no carbs" diet så åt inga snacks! 
Omdömme: GOTG tycker jag personligen är en av alla Marvelfilmerna som har lite mer humor i sig, och det kan man lugnt säga att Vol. 2 hade. Marvel lerver ju alltid upp till bra animationer kan jag tycka och soundtracken i just GOTG filmerna är hands down från mig. Älskar 80-tals musik!
Favorit replik/quote: Väldigt svårt att välja men kanske Yondus klasiker? "He may have been your father, boy, but he wasn't your daddy."
 
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, 24 Maj
Midnattspremiär minns jag. Såg nog denna med sju andra kompisar och då en del av dem inte bor i Malmö fick de sova hos oss p.g.a tåg som inte gick efter kl 1 hahah. Hade väl helst skippat skolan dagen efter men hade alla viktiga ämnen...
Omdömme: Den var bra men hade nog önskat att den var lite mer intense? Höll på att somna, men det kan ha haft att göra med att den gick så sent ;)
Favorit replik/quote: Captain Salazars "I wish I could tell him myself, but dead men tell no tales," gillar när filmens titel arbetas in i en replik, får sån excitement kännsla då!
 
 
Baywatch, 2 Juni
Såg inte denna på premiären utan det var rätt spontant beslut att se den om jag minns rätt. Gick med endast Clara och Gaby då ester var bortrest eller inte var hemma tror jag.
Omdömme: Kan ju tyvärr inte jämnföra med -89 originalet då jag inte sett den men Dwayne är en av de skådespelare som jag gillar mest, och såklart var ju Zac med, och man hade ju spanat in paparazzi bilderna som släpptes typ ett år innan filmen hade premiär. Tyckte om storylinen om inget annat, och det är ju rätt viktigt i sig!
Favorit replik/quote: Här kan jag inte välja exakt en men gillade alla gånger då Mitch kallade Brody allt annat än vad han hette, typ Justin Bieber.
 
Spider-Man: Homecoming, 5 Juli
Den var jag högst taggad på! Ända sedan jag blev ett Marvel-freak var denna någon jag verkligen ville se. Gick med Ester och Gaby för Clara inte gillar den typen av film! Som jag då ;) 
Omdömme: Skitbra, men inte min favorit från MCU. Gillar relationen mellan Tony Stark och Peter, men annars var det ingen annan av karaktärerna jag direkt tänkte "wow, den gillar jag".
Favorit replik/quoteNeds "Oh I was just um... Looking at... Porn," slår allt eftersom man hörde barn i publiken fråga sina föräldrar "vad är det för något" hahaha!
 
Dunkirk, 19 Juli
Självklart skulle vi se denna! Det är ju en krigsfilm och om det är något tema jag gillar är det krigsfilmer, helst från WWII. MEn nu ska vi ju inte ljuga, vi gick ju och såg den för att Harry är med.
Omdömme: Total-älskade att vi såg den i 70mm, kändes så gamaldags! Älskade det. Och filmen var ju bra, gillade nog mest Tom Hardys karaktär, och hela den delen av filmen med Spitfire-planen. Och sen älskar jag självklar Cillian också men han var inte med sååå mycket och sa inte heller allt för många repliker, även fast min favorit replik från filmen är från han!
Favorit replik/quote: När Mr. Dawson säger till Cillians karaktär att de inte kan vända om hem, utan att de har ett jobb att utföra i Dunkirk och Cillian då säger "Job? This is pleasure yacht! You’re weekend sailors, not the blood navy!"
 
 
American Assasin, 15 September
Gaby och jag hade bokat biljetter till premiären, men så sågs vi med kompisar samma kväll, så vi övertalade dem att gå och se dem med oss och de gjorde de! 
Omdömme: Erkänner att vi gick på denna rent utav det faktum att Dylan var med. Men jag blev inte besviken på varken storylinen eller något annat. Lagom med action och filmen var trovärdig och väldigt aktuell till hur välrden ser ut idag.
Favorit replik/quote: "That stink coming outta you you like to call 'revenge', the rest of us call "shit."
 
Thor: Ragnarök, 27 Oktober
Ännu en Mervel-film! Denna var jag också rätt taggad på och vi gick självklart på premiären här också. Hade inte kollat mycket mer än trailern innan jag såg denna och var faktiskt väldigt glad över det nu i efterhand. 
Omdömme: Det var SÅ mycket som var bra i denna! Älskar Thor filmerna för jag gillar nordisk mytologi men också för att Thor är lite "out of place" på jorden och gillar hans inställning till det. Denna filmen tyckte jag också var väldigt annorlunda jämtemot vad Marvels andra filmer är, men såklart på ett bra sätt! Mycket färg, mycket människor/varelser och händelser och en hel del humor!
Favorit replik/quote: "I'm made of rocks, as you can see, but don't let that intimidate you. You don't need to be afraid, unless you're made of scissors!"
 
Jumanji: Welcome to the Jungle, 22 December
Årets sista biofilm! Clara bokade biljetterna till denna. Minns att vi kollat Jumaji (originalet) tillsammans under ÖG-tiderna och vi var alla överens om att vi skulle gå och se denna tillsammans. Ester var också med såklart!
Omdömme: Själva delen då de var inne i Jumanji var väldigt bra och roligt! MEN resterande av filme när de var i den verkliga världen, där syntes de att budgeten inte var det bästa. För att vara en så pass "stor" film var det inga kända skådespelare som spelade i den verkliga världen, och hela den biten var rent utav dålig. Men som sagt, Jumaji delen var jättebra och rolig!
Favorit replik/quote: "Zoology bitch!"
 
Nästa år då? 
Maze Runner: The Death Cure - 26 Januari
Black Panther - 16 Februari
Avengers: Infinty War - 4 Maj
Jurassic World: Fallen Kingdom - 22 Juni
Ant-Man and the Wasp - 6 Juli
Robin Hood - 21 September
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - 16 November 

¦ Sharon >> Videor

2017 i film

 

¦ Sharon >> Shopping >> Surprise

Soppans julklappar

Två par fluffskydd att ha till dressyr. Inget att ha på ridbanan vid den här tidne på året men sen så! Sedan fick hon en "stableguard" med hennes namn bc lyxigt och sedan ett enhörningshorn som man kan fästa i pannbandet för att det är gulligt haha!
 

¦ Gif's >> Sharon >> Vardag

God Jul!

 
Hiya huns!
 
Julen är väl tekniskt sett över och jag är en dag sen med detta inlägget men har verkligen haft fullt upp dessa dagarna innan julafton. 
 
Vi har varit båda i stallet både igår och i förrigår och det har tagit en del tid i sig. Igår skulle vi hoppa var tanken men det började vräka ner så vi ställde in den planen. Sedan blev vårt tåg inställt bc fucking skånetrafiken men Erika var snäll pch hämtade oss.
 
Vi kom hem strax innan Kalle Anka började så han se hela det och sedan åt vi julmat och efter det öppnade vi paket. Är tacksam för allt jag fick! Fick ett Captain America pussel (har önskat mig ett pussel såååå länge hahaha) så jag satte igång med det typ direkt och Gaby hjälpte mig lite med kanterna. Det är 1000 bitar så lär ju ta mig ett tag. Sen ska jag nog rama in det och sätta upp eller nåt, lär ju inte pussla om det om man säger så ;) 
 
Vill också slänga in ett grattis till min favvo Louis som fyllde 26 igår, så STORT grattis babe! Hann tyvärr inte göra någon fin bild i PS så från och med nu får jag göra sånna bilder till alla mina babes när jag har tid och lägga upp som tidsinställda, haha. Och grattis till mamma också, som delar födelsedag med Louis! 
 
Har även börjat kolla en ny serie, Peaky Blinders heter den. Bra än så länge, den har dock varken månda episoder eller säsonger men vi får se vart det leder, Cillian är ju med så den bör vara bra ;) 
 

Idag vaknade jag vid åtta typ och började med att pussla lite. Sedan spelade jag SSO lite snabbt och efter det åkte jag till stallet. 
 
Red Soppan på banan. Rätt intensivt men ändå normalt tmpo för andra hahah. Blev mycket galopp och vi övade på byten över bom. Soppan skötte sig super! 
 
Kom hem sedan och åt och har laggt pussel igen. Nu ska jag kolla på PB! 
 
Har även tagit lite bidler på vad Soppan fått i julklapp så ska redigera dem imorgon och lägga upp!
 
 

¦ Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

It's about to be legendary

 
Hiya huns!
 
Tiden går så fort! Trodde jag hade bloggat denna veckan men nix - det var typ en vecka sen sist! Tänker alltid "jag ska logga när jag kommer hem" men så är det alltid något som gör att jag inte bloggar, typ att jag helst bloggar från min stationära men inte orkar skicka/ladda över bilder till den då det är SÅ smidigt från iPhonen till min Mac genom AirDrop men så vill jag ju helst inte blogga från den så blah blah blah, blir det inte av eller så har jag inga bilder alls (typ om jag inte varit i stallet) och då orkar jag inte göra några fina collage elelr så från tumblr och jag avskyr att lägga upp arkiv bilder så då uteblir bloggningen av den anledningen. MEN jag får ta mig samman och inte vara så bekväm av mig. 
 
Hur som helst. Idag är det torsdag och jag var i stallet både tisdag, onsdag och idag. I tisdags släppte jag ut hästarna och sen red jag. Har ju tyvärr blivit så att Soppan fått stå en del nu när Gaby börjat jobba och sen var jag sjuk förra veckan så det behövdes ett dressyrpass kan man lugnt säga. Gick väl helt ok i tisdags då men igår ville jag typ gråta för det var som om jag satt på en nyinriden treåring som inte vet hur man svänger eller fattar vad skänklarna betyder och ida var mamma med så då red jag bara lite barbacka och så var det bra med det. 
 
Imorgon ska vi på bio och se Jumanji. Jag är också klar med skolan för detta året så ska försöka både hinna vila mig lite inför nästa termin men ändå göra något produktivt och roligt. Har t.ex. tänkt att jag ska göra upp nån form av lista/plan eller nyårslöften om man så vill kalla det (?) på typ nästa år, lite i allmänhet, och både med Soppan, skolan, resten av livet (hälsa, träning och kost och sådant trams), eventuellt körkort, bloggen, fotointressen och jobb. Så det finns en del att göra!
 
För övrigt och värt att nämna är att vi förtillfället letar efter en medryttare till Soppan och har redan två som ska komma ut och titta lite i nästa vecka, så hoppas vi hittar någon som uppfyller de krav vi har. 
 

¦ Sharon >> Surprise

You're always haunted by the idea that you're wasting your life

 

¦ Sharon >> Surprise

Kisses

 

¦ Outfits >> Sharon

Fashionably late

 
> Levi's Sherpa Trucker Jacket                                                                    > Apple MacBook Pro
> Harry Styles T-shirt                                                                                 > Apple iPhone 8 Plus
> Dr. Martens Shoes                                                                                   > Vans Old Skool
> Urbanears Plattan ADV Wireless                                                               > Cheap Monday Ripped Jeans
> H&M Skirt                                                                                              > Enfants Riches Déprimés Hoodie
 
 
> Dickies T-shirt                                                                                       > Ellesse T-shirt
> Champion Hoodie                                                                                  > Vans ERA Star Wars Classic
> Nike Air Max                                                                                         > Happy Socks The Beatles Limited Edition
> Apple MacBook Pro                                                                                > Levi's Mile High Skinny Jeans
> Levi's Mile High Skinny Jeans

¦ Gif's >> Sharon >> Surprise

WHY BE RACIST, SEXIST, HOMOPHOBIC OR TRANSPHOBIC WHEN YOU COULD JUST BE QUIET?

 

¦ Sharon >> Vardag

Sjukling

Min nya Connemara, Daydream i Mistfall! (Är den inte lite lik Soppan? haha!)
 
Hiya huns!
 
Jag har gått och fått mig en rejäl förkylning, suck. Har som tur "bara" missat en föreläsning i veckan då resten varit inställda på grund av sjuk lärare. Så jag har stannat hemma och pluggat i min ensamhet, samt att jag varit i stallet "för att ta det lugnt" ni vet, och mitt i allt så har SSO lyckligtvis släppt ett helt nytt spelområde så Gaby och jag har spelat lite! 
 
Annars var jag i skolan idag då jag kännde att jag behövde gå dit. Måde inte mycket bättre även fastän jag har hällt i mig te från morgon till kväll. Pluggade lite i skolan och sedan hade vi praktiska övningar om syrgas och sonder och annat läskigt. 
 
Imorgon ska jag ta det lugnt hemma och plugga lite. Har tenta på måndag så hoppas jag blir frisk tills dess!

¦ Gaby >> Outfits

#2 Graphic tees

Nummer två är från DENNA (boys) och DENNA (girls) sida! Lite samma här, UO finns både i Sverige och övriga Europa men såklart har USA ett mycket större utbud.. Dessa går därför inte heller att hitta i Europa.. *suck*

¦ Djur >> Kreativt >> Natur >> Sharon >> Tumblr

Inspo från Instagram

 
 
 
 
 
 
 
 

¦ Djur >> Kreativt >> Sharon

I'm still standing, better than I ever did

Bilder från London -14, ny redigering

¦ Gaby >> Outfits

#1 Graphic Tees

Alla dessa tees går att hitta HÄR! Det som är mest synd med denna sida/shop är att den endast finns i USA och jag kan inte hitta vissa av dessa tees i Europa... För frakten och allt blir lika dyrt som tröjan... Men har beställt en t-shirt därifrån som jag väntar på hihi för de va sååååå jag.

¦ Sharon >> Shopping

Nyheter från Nici! AW 17/18-kollektionen

En del ur kollektionen finns att köpa HÄR!
 

¦ Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Hoppning 4/12

 
Hiya huns!
 
Hade först skola på förmidagen sedan åkte Gaby och jag till stallet vid två. Bestämmde oss för att hoppa Soppan och för mig gick det i alla fall jättebra! Hoppade inte så högt då jag inte gillar det men det gjorde inte Soppan något. Hade en kombinatine med tre hinder, ett språng mellan och den linjen fixade hon super. Sedan hade vi små sockerbitshinder på en volt och ett rätuppstående på diagonalen. Hon hoppade fint på alla hinder och hon var även väldigt mjuk i båda varven i markarbetet!
 
Idag var jag där nu snabbt på morgonen då mina lektioner var inställda. Har dock ett seminarium u eftermiddag och mot kvällen ska mina kursare, jag och gaby på julbord som studentkåren har anordnat!
 
 

¦ Listor >> Sharon >> Shopping

Önskelista 2017

Kan göras oändlig (såklart) men här är väl något av det jag hade funnit mycket glädje i!
 

¦ Andra Hästar >> Sharon >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Super-Soppan och lurviga-Lettir

 
Hiya huns!
 
Igår träffades vi med pappa på stan och fikade på förmiddagen. Snackade lite julklappar, skidor och typ livet och så drack vi varm choklad och hade det trevligt. Åkte till stallet vid halv 1 tiden och bestämmde mig för att rida ett dressyrpass på Soppan. Hon skötte sig super! Jobbade mest i galoppen både på volt och längst med spåret. Efter det skrittade jag av ute och sedan så när jag var klar med Soppan och hade släppt ut henne i hagen tog jag in Lettir. Blev lite longering för hanns del och det gick också bra. Full fräs i galoppen men annars så skötte han sig också bra. 
 
Kom hem och åt mat och sen kollade Gaby och jag på Guardians of the Galaxy. Ska nog kolla Vol. 2 ikväll, men får se. Vi ska iväg runt 3 till våra kompisar och göra sånna "nejlika-apalesiner" bc vi är fem år och det är skitul haha. 
 

¦ Djur >> Sharon

Don't know much about yachts but I know which yacht I want.

 

¦ Djur >> Sharon >> Vardag

Tenta-dag

Ljuset idag, så vackert! 
 
Hiya huns!
 
Åh bloggen blir lidande.. Har SÅ mycket att göra i skolan och kombinera det med stallet + att vi tar hand om Lettir i två veckor nu så kan ni nog förstå att när jag kommer hem så vill jag bara koppla av... Hinner inte heller fota något alls nu på sneaste tiden även fast jag vill. Dels blir det mörkt innan det ens blir ljust och så har jag ju som sagt ingen tid över.
 
Hur som helst. Idag skrev jag tenta men det gick väl sådär. Med tanke på att jag enbart pluggat i en vecka (då jag pluggat till en annan tenta jag hade för en vecka sen) så gick det nog bättre än väntat. Annars har jag lyckats hinna en runda på stan nångon dag förra veckan med Clara, och så har jag klippt Soppan och ridit Lettir. Och jo, jag har blivit besatt av Jon's vloggar och helt plötsligt en kväll hade jag F1 maraton för det helt väckte intresse i mig.  
 
Jag var också och hämta Soppans anlända julklapp på hööks idag och så har jag börjat på en ny 2017-video för jag insåg att den andra skulle ta aldeles för lång tid att få klar och jag orkade inte möbleera om klippen till samma musik så det fick bli en helt ny start istället. 
 
På tal om annat så har Louis släppt en ny låt som jag gillar och så har Marvel ÄNtLiGEN släppt trailern till Infinity War och om jag var taggad innan är jag helt bananas nu! Kan det inte bli maj typ NU?! Innan dess blir det dock mer bio. Clara, Ester, Gaby och jag ska gå och se Jumanji tillsammans och i slutet av januari har den sista delen av Maze Runner premiär, och sen någonstans i februari har Black Panther premiär och sen blir det Infinity War! Så en bra start på det nya året när det gäller film i alla fall!
 
Jaja! Nu ska jag laga enchiladas och ta helg!