En bunt av Bieber baciller

¦
 
 
 

A Completely Random Inlägg

¦
*Sharon på Instagram*
*lalalala* 
*Scrolla ner* 
*Like*
*Like*
*Scrolla* 
*Suddenly a Justin Imagine pops up*
*läser*
*dör*
 
Är inne i en gudjustinärheltgudomligochallthangörärheltperfektsåvibordevärkligenplaneravårtbröllopsnart period så jag ska snart kolla lite youtube klipp kansek länkar några av mina favoriter. Sen ska jag vara lite social på Tumblr. och sen ska jag kaaaanske titta på ett avsnitt av Grey's. Har ju inte så många kvar så jag sparar för fullt.
 
Redigerade lite bilder också. Ganska nöjd. Och de flesta stämmer bra.
 
 
 
 
 
 

Dagens; vill ha

¦
Dungarees från Urban Outfitters 460:-
Om jag har tur kan jag få dem när mamma tycker vi behöver nya byxor. Behöver egentligen nya jeans men har ju köpt massa hästsaker nu ich Ginatröjan så får vänta lite. Alla andra av mina jeans har jag haft sen typ 3 år tillbax och de har stora hål för knäna men jag kan inte slänga dem..
Tjocketröja (Alice i underlandet)
Älskar sån här tjocketröjor... 175:- hos Forever 21.
Och en ryggsäck av nått slag, helst en fjällräven men de är dyraaaa och blir det ingen sådal beställer jag en Mipac. 
 
Ska ju till London nån gång nästa vår så får väll spara lite pengar så kan jag köpe nåt där hoppsa jag!
 
 

Hiss

¦
 
 

I'll Take You There

¦

Lite morgon update nu då..

Gick upp vid halv åtta och har spelat sims sen dess dock laggade det en gång så jag har fått starta om :c

Lyssnar på Kiss You och bara typ längtar så mycket till imorgon hihi

 

Lördag

¦
Visste ni att det tar typ 5 min för mej att komma på en rubrik? Nej, nått så värdelöst finns inte >rubrikskit<
 
Iaf så har vi haft gäster så har inte kunnat blogga. Imorgon så får ponny vila för att nästa vecka när vi passar gården så kommer vi säkerligen rida henne mer än vanligt så hon får en vila imorgon. Ska packa lite till nästa vecka med så måste vi säker köpa mat eller nått om vi inte gör det på måndag. Inte så intressant med mera.
Jo, vi kommer nog vara ganska osociala en hel vecka. Men hoppa massa studsmatta, tjuv och polis på gården och rida på kvällen kommer vi även ha mycket tid för!
 
Kommer ha med min laptop, ipaden och kameran så kommer bli vanlig uppdatering skulle jag gissa på. Hoppas hoppas på bra väder nu.. :)
 
 

Röd dressyr outfit

¦
 
 
 

"Ridpasset"

¦

Ett riktigt ridpass blev det väll inte, mer flumridning i hagen.

Mockade och sen sopade vi rent en länga och drog ut tre bommar. Travade lite över dem sen så satte vi en bom mot staketet och tog några skutt!

 

Musik

¦
Klarar ju inte mej utan musik så kan ju passa på att göra ett inlägg med mina favoritartister/band och favoritlåt av dem!
Utan inbördes ordning blir det då jag lyssnar helt olia beroende på mitt humör och nya låtar osv.
 
One Direction - (Alla låtar, men om jag måste välja) Heart Attack.
Justin Bieber - Out Of Town Girl
Ed Sheeran - Little Bird
You Me At Six - Bite My Tongue
All Time Low - Outlines
5SOS - Heartbreak Girl
Little Mix - How Ya Doin'
Lana Del Rey - Off To The Races
Vampire Weekend - Diane Young
Glee Cast - Crazy/U Drive Me Crazy
 
Sen lyssnar jag ju på typ nya låtar som jag tycker är bra av random band och så x)
 
 
 
 
 
 

En Mamma På Bra Humör

¦
Förlåt för att jag inte gjorde ett enda inlägg igår men jag mådde så jäkla dåligt av min ****. Har aldrig haft så innan mamma typ trodde att det var nåt fel och sa att vi måste åka in på akuten. Men sen la jag mig vid 9 och typ grät av smärta så jag fick typ ta några av mammas smärtstillande tabletter och sen sommnade jag typ direkt.
 
Vaknade vid 7 idag och mådde mycket bättre, kröp liksom inte längre runt på fyra av smärta. Sen så idag så frågade mamma om vi inte vill ha koftor från Gina Tricots Falsterbo kollektion och såklart ville vi det så mamma betalade en kofta till mig fråm falsterbo kollektionen och en tjocketröja från Grand Prix kollektionen till Gabbi hehe. Sen så har jag även alla sims 3 spelen, flörutom fem som jag håller på att installera och ett som erika har lånat så nu r det roligare att spela. Bortskämda ungar neee....
 
Idag ska vi till stallet vi halv 12 och eftersom vädret inte är helt perfa så har vi tänkt oss ett markarbetspass i ridhuset. Sedan har Sarah bett oss mocka så det fixar vi också eftersom hela familjen är borta hela dagen lång och så fyller vi vatte ntill hästarna också. Sedan nästa vecka ska vi passa gårdeeen :d
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

¦
I • form!
 
Åka till stallet vid tolv
 
Markarbete i ridhuset
 
Mocka hagen och fylla vatten
 
Hem och så kommer det gäster
 
^^
 
 
 
 

Vad jag gör när jag har tråkigt

¦
1. Kollar hästnet. Begagnade schabrak älskar jag att kolla runt på.4
 
2. Andra hästshoper. Hööks, Horze, Horsemeup osv.
 
3. Bloggar. Dock blir det skitinlägg som jag sällan publicerar x)
 
4. Spelar detektivspel på iPaden. 
 
5. Leker med mobilen. Instagram, instagram och instagram.
 
6. Redigerar outfits. En av anledningarna till att det blir så många på bloggen haha.
 
7. Kolla youtubers. Eller andra videor på yt som horse falls and fails, one direction funny moments osv.
 
8. Läser massa bloggar. Tyvärr verkar alla bloggar jag läser infinna sej i någon bloggtorka så klickar in på en blogg 24/7 och hoppas på att de uppdaterar...
 
9. Går till Sharon. Oftast sitter jag och kollar vad hon gör på datan eller bara stör henne haha x) Sen går jag igen efter 10 minuter...
 
10. Gör sånnahär inlägg. Som är helt värdelösa.
 
Och massa mer. Kolla serier t.ex. Och äta B&J.
 
 
 

Benskydd och lindor?

¦
Själv skulle jag nog inte välja att ha benskydd fram och lindor bak eller vise versa. Samma färg är det ju men endå, jag förundrades över det haha! Kankse i nödfall, dock köper vi alltid runt hela benskydd eller lindor direkt så skulle aldrig behövt ha det så nu. Och boots till de där fram. Ja, smaken är som baken!
Sen så hade det väll kunnat vara nått som att hästen får ont av bakskydd (?) så man väljer att ha lindor... idk haha.
 
 

Lillan rider

¦
Satt med mej på Duches och sen red hon både Batman och Zwier!
Soppanploppan fick smaka jordgubbar hehe det gillade hon minsan! Sen så skämdes hon och Zwier bort av mamma med massa gräs x)
 
 

Jaha..

¦
Vår lillasyrra har varit hos oss hela dan så har inte haft tid att blogga...
 
Åkte till stallet och red till gräset. Red där bara lite fram och tillbaka i alla gångarter och båda ponnyerna var pigga!
Mamma tog några halvkassa bilder haha x)
Lägger upp några bilder på när vår lillasyster rider sen ^^
 
 

Turkost och ceriecrosa?

¦
Har laggt märke till att prinsessan passar exktra bra i starkare färger som t.ex turkosblå eller cericerosa. Även i pastellfärger skulle hon nog passa men vi har ju inga outfits i pastell då det är svårt att hitta.. Gul hade nog osså passat henne!
 
Två exempel. Dessa är även våra favoritoutfits på henne, hon passar ju klart bäst i dem!
 
 

Rosa Ridpass Del 3

¦
 

Resten av bilderna, Gabbi

¦
 
 
 

Rosa Ridpass Del 2

¦
 

Rosa Ridpass Del 1

¦
 

Rosa Ridpass

¦
Ridpasset gick perfa, dock var hon lite tacktig och skuttig i början men lugnade sedan ner sig. Outfiten var übergullig på henne hihi. Jätte nöjde över passet idag, Enjoy :d
 
 
 
 

b/w edition

¦
 
Nu är alla bilder redigerade från idag (kommer en till del) så ska läsa i en Hippson som mamma köpte idag bara för att Jan Brink var på framsidan och så läste hon själv reportaget om han x) Haha, men det finns faktist mycket som är bra i den tidningen, hur man lugnar en rusande häst - Soppan i hoppning, hålla koll på hullet - Soppans feta mage, nacke osv, hur man lär hästen ökad trav - Soppan suger på alla ökningar och skuttar åt olika håll istället och miljöträning - Soppan är rädd för mycket konstiga saker. Så nu ska jag ta och läsa lite!
 

 
 

Cericerosa ponnyplutt

¦
Är i full gång att redigera dagens (maaasssaa) bilder som blev superbra!
 
Gick jättefint idag, men hon och hästen i hagen på andra sidan jagade upp varandra så i början så hoppade hon iväg hela tiden och när hästen i hagen galopperade längst staketet så skulle ju loppan också gör det ofc. Men det lugnade sej så småningom och inte förren de andra hästarna som stog en bit bort innnan började komma närmare så blev hon spänd igen. Övade mycket på volter och allmänt olika ridvägar. Skulle göra ökning i trav men det kan hon inte för hon bara skuttar iväg, gick dock bättre på slutet!
 
Hon hade sin rosa outfi idag och vi tycker hon passar sjuuukt bra i den! 
En del av bilderna!
Slutade osså att regna så det var ju tur.
 
 
 

Skitväder

¦

Träffade en gammal bästa vän som vi inte sett på 4 år idag och åh vi var bästa vänner sen 0-4 klass sen så bytade hon skola så snackade lite typ och är på bussen nu till stallet. Småregnade dock precis så hoppas hoppas att det iaf håller sig såhär grått nu annars blir paddocken för blöt och gräset för halt x(

 

Grön allround outfit

¦
 
 
 

08.39

¦
Vaknade runt åtta idag med och typ skulle gå på toa och halvvägs så blev jag så yr så jag föll ihop haha x)
 
Annars så ska vi låna paddocken idag (som jag säker sagt 500 gånger nu) och dressyra. Hoppas vädret håler sig till gråmulet iaf. Det ska ju inte regna idag enligt dmi... Isf så blir det runt tolv vi åker till stallet. Ska ju linda hennes ben och vi är ju inte så bra haha så kan ta sin lilla tid men det ska nog gå! Sen kanske vi tar nått språng med då vi alltid har lust för det och ponnyn med hehe.
 
Harrys nya tattoo, Gabbi på axeln :')
 
Lite mer Lost nu så är jag snart klar med hela serien!
 
 

Lite Snabbt om dagen

¦
Okej så idag så agfdffjhldsdfsjljöa 
Här är bilderna nu då :d
 

Dåliga mej + ridpasset

¦
Förlåt så hemskt mycket för att vi rent ut sagt bloggat (om man änns kan kalla ett inlägg att blogga..) urdåligt. Har haft fullt upp hela dagen och det har lixom inte blivit av...
 
Iaf, regnade som sagt så red i ridhuset. Tog in henne och så, var nervös som jagvetintevad idag i stallet men det blev något bättre i ridhuset. Blev helt mad på henne i början för hon fattar inget ibland. Man blir helt vansinnig på henne för hon betér sig som en oinriden ibland och bara fattar nuuull. Alltså knappt hur man går och svänger samtidigt. Tröttsamt att hon får sånna kortslutningar i sin bebishjärna ibland haha. Satte på snodden iaf ett tag och då blir hon inte lika framåt men hon höjer ryggen och trampar under sig. Tog av snodden sen och tog nån galopp. Var lite hängig i munnen och så men hon bli lätt det när hon vill slippa att jobba. Hade som vanligt ingen nosgrimma på heller! Och den grå/blå nya outfiten blev det!
 
Blev bara lite bild då kamerna höll på att ladda ur.
Fin blev hon i ett av sina nya schabrak!
 
Sen så kom Clara precis när vi ridit klart och då övade vi lite på buga som gick bra det med! Sen höll Clara lektion för Leonora och sen så snodde vi Zwier vars en liten minut med hehe, tog två språng på typ 40cm hehehe, sån fart han får framför sen bara ett miniskutt över åh.
 
Sen så fixade vi om i våra skåp för vi måste börja på en ny schabrakhylla och vi har typ ingen plast c: Sen åkte vi hem med Claris och hade sådär lagon kul på bussen x) Hemma så väntade det tacos så åt ju först och därav detta senare inlägget! 
 
Imorgon så ska det vara bättre väder och inte regna så ska se om vi kan låna paddocken och dressyra lite och kanske ta nått skutt. Fast hindrena är bort plockade nu så aa x) Ja, den rosa outfiten blir det iaf!
 
Nu har ni fått ett ordentligt inlägg så får Sharon uppdatera nått med för nu ska jag kolla PLL :)
 
 

Onsdag

¦
Ska iväg till några katter vi passar och ge dem mat hah och sen till stallet på eftermiddan. Rider nog inne och dressyrar eftersom det ska regna. Passar på att miljöträna och trickträna lite med om tid finns.
 
Mer intressantare dag blir det nog inte. Ska se om vi kan låna paddocken imorgon med och dressyra i nån ny outfit!
Sötaste ponnyn, hennes små öron hihih ♥
 
 

Lite mer

¦
Jag vet att ni vill ha gif's från videon jag länkade precis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Best Song Ever

¦
Åh, mina fina bf's släpper en ny singel - Best Song Ever 22 Juli! Man kan förbeställa den inatt kl 12 men aa, får ju vänta lite haha x)
 
Sen har de släppt den officiela trailerna till This Is Us som är deras 3D film som visas i Augusti nån gång tror jag. Ska så helt klart jävla mycket gå på den! Även en bit av nya singeln är med på slutet.. Började typ gråta för att nu när man varje gång hör nått om dem så bara ploppar 10 Maj upp i mitt huve och jag har typ lust att storböla för att de är så jävla bäst. Ingen kommer någonsin förstå hur mycket jag älskar dem och många förstår nog inte hur man kan älska nån som inte äns vet att man existerar.
 
Här är trailern iaf. De filmade ju till 3D filmen i Danmark och en del syns på trailern! 
Jag älskar er, Harry, Louis, Zayn, Niall och Liam, obeskrivligt mycket ♥
 
Nu ska jag gråta lite och lyssna på deras världsbästa låtar.
 

Completly Out Of Our Minds

¦
Vi kom in på hööks och typ kastade oss bland reavarorna haha. 
Blev iaf jättenöjd med köpen och mamma också, när vi väl visade henne det :d
 
Random fact: Om jag plötsligt börjar överanvända denn similsen :d så är det för att jag typ är kär i den :d :d :d
 
Annars har jag hunnit med att kolla på två avsnitt av Grey's och spelat sims hos den nya familjen.Byggde ett hus till dom som jag lägger upp i ett tidsinställt. Grafiken har dock lagt av igen så det är inte lika kul att spela :c
 
Ska nog bläddra igenom min tumblr. feed och sen har jag lust att kolla på någon film eller titta på ett till avnitt av grey's.
 
 
 

Snodde Sharons B&J..

¦
Haha, tjuvade Sharons B&J. Man kan ju inte kolla Lost utan nått gott att äta...
 
Annars så får som sagt ponnyn vila idag med. Lite sommarlediget skadar inte och vädret är så tråkigt. Jag har en tid att passa vid halv fyra så Sharon hade behövt åka själv och ja.. Hon kommer ju gå hårdare nästa vecka så gör inte så mycket att hon får en extra vila! Imorgon har jag en till tid vid 1 jag måste vara på så blir stallet på eftermiddan. Dock ska det regna typ hela dagen men what evah. Får ju rida inne isf. Om vi lyckas rida ut imorgon har vi nog nått nytt på henne! Annars sparar vi nog det till torsdag då det inte ska regna iaf...
 
Jag hoppas verkligen det blir bättre väder nästa vecka...
Hon tycks alltid se monster gömma sej i gräset ♥
 
 

New in

¦
Detta köpte vi på Hööks (och Horze) idag! Allt var på halva priset förutom lindorna.
 
Grått och rosa ponny schabrak! Storlek ponny på båda men det rosa är dressyrmodel. Det rosa fanns inte i allround i ponny (full var gigantiska) så fick ta dressyrmodel. Ingen jätteskillnad mellan allround och ponny dock så det kommer nog passa bra!
Gråa och svarta knäskodda ridbyxor. Kommer passa super till alla outfits typ :)
Grönt schabrak storlek ponny. Dressyrmodel fick vi köpa då allround var mycket mindre än dressyr i ponny.
JH långärmad piké. 
Kortärmad CRW röd piké. Denna är tänkt till vår GG outfit :)
CRW rosa kofta.
Rosa kombinationslindor från Horze.

Dessa inköpen blev även till en helt ny rosa outfit! Supernöjda med denna och pärlan kommer se hur söt ut i den som helst!
Har ju massa blåa saker så hittar nått mer matchande i stallet med :)
Ska även hittas fler matchande saker till denna outfit.
 
Nu har vi inget alls till FHS men asså aa, skit samma. Får bara kolla på saker där haha x)
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoppsan

¦

Ojdå, Hööks har 50% på MASSA varor så vi köpte typ... Saker..? Några schabrak och kläder till oss blev det åh ponnyn kommer typ bli såååååå fin! Ponnyn får en extra vila idag med. Bilder på allt kommer när vi kommer hem!

'

 

JH Collection allround outfit (Esters)

¦
 
 

Jag är med och tävlar!

¦
Om ni är lika förälskade i märket Eskadron som jag borde ni också vara med och tävla hos Linn Strelin!
 
Inlägget om tävlingen hittar ni HÄÄÄÄR eller om ni klickar på bilden nedan!
Min sommarlista (från Horsemeup):
 
Får hålla mej till att välja ut fyra saker annar blir jag för frästad för att klicka hem något..
1. Eskadon schabrak
Ni hittar detta urläckra schabrak HÄÄR
2. Eskadron huva
Matchande huva till schabraket hittas HÄÄR
3. Mountain Horse Richmond Highrider Woman
Supernygga och säker hur sköna som helst, hitta stövlarna HÄÄR
4. Röda plattor till Compositi stigbyglar
Dessa färg-glada stigbygelplattorna hittar ni HÄÄR
Hoppas några av er vill delat i Linn's tävling!
 
 
 
 
 
 

Duh...

¦
Klickade runt lite på YT så kom ALAYLM upp. Dah. Just perfect. Like always.
 
 
 
 
 
 
 

Soppan i ett Nötskal 24 Juni

¦
Ehum ja...
 
 

Ridbilder Sharon Del 2

¦
Del två ^^
 

Ridbilder Sharon

¦
Hon var stark >.< 
 

Hopp-bilderna

¦
På vissa bildern så har jag händerna en bit från hästens hals och det är för att jag inte hunnit ta fram dem så mycket än (denna fakta till er som påpekat vår sits i hoppning). Och en del dressyr-bilder kommer med här osså ^^
 
Speciellt nöjd med min hoppsits här :)
Småsur ponnyplutt c:
 
 

Jo men så blev det

¦
Till slut blev det ett hopp pass mer än dressyr. Hon var jättepigg och vi hittade inte snodden så gick knappt att dressyra bra och då när det endå var hinder framme så passade vi på att hoppa lite. 
 
Värmde ju upp och så över några travbommar och så och sen hoppade vi några språng. Inte mycket eller så för det var varmt och hon blev stark på slutet (som resluterade i att hon rusade in på hindret och sprang förbi). Gick bra annars och kom väll upp i 70-75cm kanske. 
 
Sen så kom vår storasyster från London idag och hälsade på så fick lite saker från London (1D saker hih) och några saker från Hong Kong och New York när hon var där :)
 
Hon gjorde sej verkligen snygg i det röda GG't och benskydden!
Del 1 av bilderna (endast dressyr)!
Som sagt, fick inte henne att gå något snyggt för att hon var väldigt pigg och så tyckte hon att hästarna i hagen brevid var väldigt mycket mer intressanta!
 
Nästa del med hopp-bilderna kommer snart!
 
 

Sneak peek

¦

Som ni ser på bilden blev det mer hoppning än dressyr idag. Vi hittade inte snodden och hon var så sjukt pigg så vi hoppade istället! Blev enormt stark ett tag så hade ingen chans att komma rätt på hindret så sprang undan nån gång. Annars gick det bra och hon var snäll! Massa bilder kommer när vi kommer hem! Hon var döläcker i sin röda outfit ;_;

 

Påväg till stallet

¦

Blir paddocken idag. Kameran är med och vårt GG set ska hon ha idag! Hoppas inte det börja regna men man vet väl aldrig...

 

3 favoritbilder på mej och Soppan

¦
 
 
 

Galopp

¦

Red ut barbacka på Duches och Zwier först i ca 40 min bara. Galopperade mest över gräsfältet, härligt! Duches fick av Sharon en gång med och Zwier är så hal och det går så fort så nästan han med x)

Sen så pysslade vi om Soppan en stund, oljade hovar och allt så hon blev fin. Hittade ett träns på vinden som passade henne så slipper köpa ett nytt nu när hon får svart utrustning :D Fixade osså våra skåp och benskydden fick en ny ryktväska att vara i!

 

Söndag

¦
Kollat Lost såhär på förmiddan. Ska till stallet vi tre och pyssla med Soppan och rida Duches och Zwier. Annars händer inget roligt direkt. Vädret borde vara bättre tycker jag...
 
Lite kvar till denna outfit! Skulle gissa på att piken är samma färg som schabraket irl ^^
 

Stalldag

¦
Mcr först då och fota en kompis, snackade en massa och så! Kommer säkert upp bilder på hennes blogg som ni hittar HÄÄÄR.
 
Sen bar det av till stallet med tre bussen. Skulle rida Zwier och Soppan idag och jag började med Zwier. Ville bara testa hans sadel som är nån konstig ponnyputa och vi får plats i den men det går inte att rida lätt i den då den har sånna utstickande grejer. Sarah ska kolla nån normal sadel sen som vi kan ha (ungen sitter bra i denna) så red barbacka. Gick väll helt okej. Bytade med Sharon och red Soppan och det gick med bra tills galopp nummer två då hon inte alls var så sugen och bockade av mej höhö.. Hoppade upp igen och då gick det bättre men hon är nått enormt enivs med att forma sej i ena hörnet så blev lite mad på henne... Skrittade av en sväng ute!
 
Sen så borstade vi dom och fixade dem längre än vi brukar, hela 30 minuter (haha mycket för oss) och sen fick de komma ut i hagen igen. Sen åkte vi hem :)
 
Kollar hela tiden Hööks och Horze hemsidor och fb-sidor för det ska vara midsommarrea snaaart. Om det finns nått snyggt så köper vi klart, men ett par svarta ridbyxor ska vi nog köpa iaf. Mamma tycker det iaf till vårt nya GG sett x) Får se när de har rea!
 
Nästa vecka planering med Soppan.
(Imorgon; vila, ordentlig borstning)
Måndag: Paddocken (beroende väder och om vi kan låna den), dressyr
Tisdag: Milen med Soppan och Duches 
Onsdag: Uteritt (gräset, läskiga bonden osv)
Torsdag: Ev. Paddocken och hoppa (beroende väder och om vi kan låna den)
Fredag: Ev. Paddocken och hoppa (beroende väder och om vi kan låna den)
Lördag: Uteritt (gräset, läskiga bonden osv)
Söndag: Vila
 
Alltså antingen hoppar vi på torsdag eller fredag beroende på väder och den dagen vi inte hoppar följer mamma och vår lillasyrra med till stallet och då rider vi nog ut någonstans. Och det mesta beror ju på vädret så vi kan hålla tummarna för bra väder tycker jag! Och får se om Sarah vill att vi rider Zwier något och då klämmer vi in han i tidschemat, dessamma med Duches haha :)
 
Nu; Lost!
 
 

Dagens ridpass

¦

Red i ridhuset idag och skrittade bara av ute. Böjade med att jag ret Soppan och Gabbi Zwier och sedan bytade vi. Soppan ville inte alls ställa sig i höger så vi satte på inspänningar för att vi tänkte arbeta henne ordentligt, vi har väl inte riktigt ridit ett ordentligt dressyrpass på henne så vi tänkte att vi gör det idag. Det gick bra med inspänningarna men hon ville inte riktigt gå framåt i början men after ett tag fick jag tillochmed något varv i galopp. Efter det så bytade vi så lallade jag runt på Zwier och så skulle Gabbi galoppera vilket gick bra så hon bytade och skulle ta andra varvet men så ville inte Soppan längre så Gabbi dutta till med spöt (dressyr spö) så blev hon lite sur så hon bockade så sa Gabbi till henne en gång till så bockade hon igen så Gabbi trillade av haha. Hon försöker skippa arbetet och så är hon lite busig heh.. Men efter det gick det bra så tillslut skrittade vi av dem ute. Sedan pysslade vi med dem i ca 30 min efter ridpasset och gjorde dem fina hihi

Just nu

¦

Sitter just nu på MCRs' läktare och kollar på Linn som rider och fotar henne. Ska till stallet vid 3 och rider både Soppan och Zwier. Har inte kameran med idag så det blir bara mobilbilder idag =d

penny'ing (midsommaaar)

¦
 
 
 

Annat?? (tjugoförste juni aka midsommar)

¦
 
 
 

Svar på tal (igen)

¦
Svar: Vi får inte riktigt fram henne för skänkeln som resulterar i att hon inte har riktigt med fart och hoppar av men energin räcker bara till mitten på hindret och sen så i princip trillar hon ner, dunsar ner och då så blir det lätt något ryckigt. Och hon är stark i galoppen innan hindret så vi kan inte riktigt samla henne. Så ja, vi rycker väll vår ponny i munnen, inte med mening såklart. Och sen så tycker jag inte att de ser så fruktansvärt hemskt ut, vi följer ju endå med hyfsat i språnget så några jätteryck gör vi ju inte.
 
Och sen detta med att vara anonym (alla som är anons). Själv tycker jag det är fegt och vågar man inte stå för vad man skriver så behöver man ju inte skriva det alls.
 
 

Lillan (och pennyn)

¦
Fotogeniska unge. Så fort man ta upp kameran och ska fota henne och hon typ leker eller snackar och ser att vi ska fota henne så avbryter hon och ler mot kameran -_- Tar och åker runt på (och posar haha) vår penny gör hon med och faktikt så kunde hon åka lite själv haha även fast det är ganska svårt x)
 
 
 
 

Glad midsommar!

¦
Har nästan precis kommit hem efter att ha firat midsommar, orkade inte va där längre hah x) Åkte massa penny och sånt så ska redigera typ fem miljoner bilder nuuu.. Bra dag annars, heeelt fullspäckad från morgon till nu c:
 
Några smakprov från idag!
Laura och vår penny, tog den hela tiden och åkte på den haha!
 

Svar på tal

¦
Svar: Dock rider vi ju bara denna lilla nån gång sådär och det är mest för att få igång hans kondis då hans ryttare (ena barnet) knappt vill trava han inomhus och då är det väll mer synd om han att stå i hagen och skrota =) och stallägaren ber oss att rida han just för att han inte får så mycket motion annars och då kommer han bli som Batman, bitas och lägga sej ner med ryttare på ryggen... Ja, vi är bra för stora för han men vi väger under 50kg och har bra balans så det tar inte så stor skada. Sen rider vi inte han så ofta, ca 3 dagar i veckan. Jag själv skulle nog mer se det som att de uppskattas från hans sida då han mer än gärna rejsar i galoppen med öronen frammåt! Och ja, vi kommer växa ur Soppan inom en snar framtid men samma här, väger inte mycket och balansen är god. Sen så säger ju stallägaren till oss om vi är för stora ju, och hon tycker ju vi kan rida Zwier utan problem =) Och gott och gott samvete, alltså vi kommer ju hoppa av om han typ skulle kollapsa av att vi rider han som han inte gör för vi är ju trots allt t.om över knäna på han. Eller om vi märker att han inte vill gå för att han tycker vi är tunga osv.
 

Svalkande bilresa

¦

Red ut en härlig runda barbacka, om läskiga bonden och ner till gräsängen som vi tog några galopper på! Jag red Zwier, Clara red vår ponny som bjöd henne på en fin avramling och Sharon red Duches! Mer eller mindre härlig uteritt på något över en timma.

Lillemannen tog i för allt han hade i galoppen haha söte x) Sen så var vi inne hos Sarah en stund och barnen vill alltid lekars mej så läste sagor för dem och Sarah och de andra tyckte jag passar bra på B ponny haha, liten och löjlig haha x) Är påväg hem nu, blir körda och sen så ska vi till en av mammas vänner och fira midsommar! :D

 
 

Militärgrön allround outfit

¦
 
 
 

12.05

¦

Han otroligt nog två timmar tidigare buss så är i ög kl 12 ungefär. Rider ut en runda och hem. Fick ta nått språng var med Spirran idag hehe :)

 

Full rulle

¦

Halv åtta bar det av till Klagshamn med Clara och rida Spirit. Är i paddocken nu och vid två är vi i ÖG och rider ut alla tre på ponnyerna. Sen så ska vi till nån och fira midsommar! Räkna med dålig uppdatering idag tyvärr :/

 

Rida B-ponny

¦
Fredag-Söndag har vi även lillemannen Zwier att rida! Kul hihi. 
 
Imorgon så vill vi fotta på gräset iaf med det nya GG schabraket och skydden. Och rida Zwier en sväng med då. Härligt att få rida B-ponny igen, ingen kan riktigt förstå min kärlek för små ponnyer.. Även fast ploppan inte är så megastor heller men Zwier är ju bara runt 120cm mkh haha x) Ja, rida båda ska vi imorgon iaf! Ska kolla vädret nu och se lite hur det blir...
 
 
 

Hoppning 20 Juni

¦
  
 

Landäng

¦
Kl 2 så far det till Landäng med Mathilda och Clara!
 
Tanken var väll att komma hem med en del pengar kvar på kortet men ni vet... Skickade en bild på ett GG schabrak till Sharon och mamma tyckte det var sjukt snyggt och sen så undrade mamma om det fanns benskydd till och visst fanns det de, så det blev scahbrak + benskydd runt om! Allt för ca 700:- som är helt okej och mamma betalar en del =)
 
Inget mindre än...
Mihihi, morgondagens outfit!
 
 

Sneak peak

¦

Film när vi kommer hem och har tid. Jag Gabbi ska till landäng med Clara och Mathilda och Sharon ska till tandläkaren så filmen kommer så fort vi kan! Gick väldigt bra men sjuuuukt varmt så valde nog lite fel dag för hoppning x)

Rosa allround outfit

¦
Lägger upp alla våra outfits i olika inlägg och tider då de var ett tag sen ju :)
 
 
 

Hela familjen i ett inlägg

¦
Surprise's pappa
Synod Grouse
 
Surprise's mamma
Dorthealyst Chocolate Kiss
 
Och så Soppan som bebi :'')
 
 
 
 
 
 

Mina 2 Favorit Bloggar

¦
Den första är såklart Clara & Mathildas, Eighthoofs. Dels för att jag känner dem och de är bland mina bästa vänner båda två och för att de skriver intressanta inläg även om jag själv tycker det kan bli lite för mycket häst, men den är endå toppen. Den är värd att klicka sig in på!
 
Den andra bloggen är Linns, Lambada. jag älskar den. Mest för att Linn inte har någon egen häst och jag tycker det är hur kul som helst (till och med roligare än de flest bloggar som har egen häst) att läsa om hur det är på ridskola, då jag själv inte upplever det. Linn skriver bara hästrelaterade inlägg men som sagt gör det inget då hennes stall liv är helt annorlunda mot mitt. Läser ni inte den borde ni göra det också!
 

Vad jag vill ha till Soppan

¦
Detta är då det nästa jag ska kolla på till Soppisen. Hihi svider i plånboken men såklart blir inte allt på samma gång. Fast man vet ju aldrig med oss.
 
 

Rubrikskit

¦
Åskar och allt usch.
 
Imorgon så ska vi hoppa hihi äntligen typ c: Sen på eftermiddan så ska vi nog med Mathilda och Clara till Landäng och kolla runt lite. Har blogglussttttt men vet inte vad jag ska blogga om...
 
Annars har vi ju haft sommarlov i en vecka nu, känns som vi haft lov mycket längre x)
 
 
 

Dillion Fancis I.D.G.A.F.O.S.

¦
Är nu på sista sesongen av Grey's, så jag tänkte spara de 23 avsnitten jag har kvar till lite senare. Rubriken är en väldigt bra låt så on ni vill lyssna på den så har ni den rakt framöver^^ Tänkte göra några tidsinställda men vet inte rikgtigt än vad för några så det kanske inte ens kommer något men vi får se.
 

Internet is back

¦
De har fixat internetet nu så nu kan vi blogga mer ordentligt och, titta på serier hihi. 
 
Iaf så red vi ut en sväng och det gick väl bra, förutom det att Soppan inte ville vända så jag fick sitta av och leda henne en bit innan Gabbi fick slänga upp mig igen. Sedan red jag Zwier i ridhuset i typ 6 minuter också haha x)
 
 

Sharons Bilder Del 2

¦
Del 2^^
 
 

Skrittrunda

¦

Tog oss ut på en barbacka tur till grusvägen. Lite trav men mest skritt. Blåste sådär skönt och inte för varmt. Jag red på Zwier och Sharon Soppan :) Lillens öron pekade framåt nästan hela tiden haha x) Vårt internt är fortfarande inte fixat så får se hur mycket vi kan blogga idag... :/

 

Högt gräs och solstrålar

¦
Bra och simpel beskrivinig tycker jag. Här är del 1 av mina bilder. 
 

Del 2 Gabbi's ridpass

¦
 
 
 
 

Ester och Duches 18 Juni

¦
 
 

Hur varmt kan det bli egentligen

¦
Vårt fucking internet är helt utslaget, kan inte änns kolla på TV...
 
Iaf red idag då på gräset som nu är typ 1m högt och massa blommor. Hon lyssnade inte för fem öre i början av passet och vi hade värsta dragkamperna om var vi egentligen skulle gå och vem som bestämde. Det var alldeles för varm med så hon blev trött hyfsat fort och jobbigeheten försvan. Pigg var hon dock hela passet även fast det blev ca 45 minuter. Sen red Sharon lite och då gick det bättre.
 
Red hem och spolade av henne då hon dröp av svett, stackarn. Fick stå och torka i solen och käka gräs en stund, det är hon värd :) Värmen gjorde nog henne lite jobbig idag hade jag gissat på.
 
Sen så sprang vi själva genom vattenslangen hah x) Efter en stund kom Clara och hade lektion för Leonora på hennes ponny Zwier. Sen fick jag osså rida han lite åh haha söte lite B ponny vetni x) 
 
Iaf en del bilder från idag, retsen kommer i tidsinställt! Tycker verkligen hon passade i denna outfit!
Som ni ser så hade vi länt lädrena hela 4 (!) hål, lite lång dock och det ser hemsk ut i hoppsadel men men..
 
Kommer fler bilder på mej så håll utkik! Sharons del kommer nog när internetet är tillbax dvs imorgon kväll. Imorgon åker vi ut på förmiddan eftersom det är så varm och skrittar ut en runda alla tre, nämligen på Duches, Soppan och Zwier. Rider han ibland ju hihi :)
 
 
 
 

Sneak peak

¦

Äckligt stark och äckligt varmt idag så bilderna blev halvbra. Red dessutom inget vidare länge men några bilder kan vi säker bjuda på!

 

1 ½ Fjording

¦
Clara har fotat alla bilderna, stämpeln är bara där ifall någon skulle ta bilderna^^ 
 

Stall Tour

¦
 
 
 

Crazy Kids

¦ Surprise
Miljöträningsbilderna här då^^
 
 

Young Folks

¦
Här är några bilder från idag, själva miljöträningsbilderna kommer i ett tidsinställt. Sedan har jag en stall tour film som håller på att laddas upp som kommer senare ikväll/natt/imorgontidigmorgon.
 

Stalldag nummer 1

¦
Åkte till ponnyn kl 10 idag. Trickträning och miljöträning stod på schemat!
 
Hon var jättemegaduktig, och buga satte hon nästan på första försöket! Gjorde det några gånger och sen blev hon lite naffsig så fick leda henne lite och säga åt henne att sluta naffsa. Sen blev det miljöträning! Gick igenom ett L och bakade genom, gick på mini pressening och så skulle hon gått igenom två höpåsar på hinderstöd men hon var fasligt rädd för det så det gick knappt haha vek sej nästan dubbel av räddsla, söte ponny x)
 
Lite bilder på mej, och Sharon fixar på sej!
Superdukti'!
 
Att åka på pennyn idag gick galant förutom att Sharon trillade en gång haha. Sharon fixar film på stallet som kommer upp idag eller imorgon, skickar bilder till Clara från idag och ska själv få några skickade tillbaka på oss då vi fick rida Gilla och Spirit en stund! Men de bilderna kommer nog sent idag eller troligen imorgon ^^
 
Dessa fina ekipagen åkte vi och fotade! Mer bilder kommer på deras blogg som ni säker redan följer och hittar den HÄÄÄR!
Fick själv då även rida Gilla och Sharon Spirit. Hahah kolla Gabbi-Gilla och Sharon-Spirit haah omg. Bilder från de kommer osså snart vi får dem!
 
Imorgon rider vi ut och fotar på gräset =)
 

Ändrade planer

¦

Clara ringde och frågade om vi hade lust att hänka till Klagshamn och visst ville vi det så på bussen sitter vi påväg dit! :) Kommer fota dem men med Mathildas kamera och lite vår väll så några bilder kanske kommer! Så alla bilder från idag kommer ännu senare haha x) Och därför får ni ytterligare en sneak peak!

 

Sneak peak

¦

Tränade trickträning och miljöträning med ponnyn idag och det gick super! Buga lärde hon sej superfort och klockrent och miljöträningen gick som förväntat dvs skiträdd för vissa saker så hon nästan gick under jorden x) Filmade även stallet och att åka på pennyn idag gick sjukt bra!

 

Detta visste du inte va..?

¦
Surprice fick sitt namn efter att hon kom oväntat. En överraskning helt enkelt!
 
✰ Hon har bara bott hos en ägare i hela sitt 8:åriga liv (förtum oss som är hennes andra hem).
 
När hon kom till oss hade hon aldrig blivit uteriden utan hästsällskap.
 
✰ Hon gnäggar 24/7.
 
 
✰ Hon går väldigt "lunkigt". Ni vet, som en kamel typ.
 
✰  Hon blir sur när vi inte till låter henne att äta gräs.
 
✰ Hon tar varje chans till att snappa åt sej nån form av mat.
 
✰ Hon brukar få av sej både grimman och flughuvan i hagen.
 
✰ Hon gillar inte sprejflaskor.
 
✰ Ibland kan hon få för sej att något är väldigt läskigt och då är hon omöjlig att övertala om att det inte är farligt.
 
✰ Hon möter en i hagen med spetsade öron.
 
✰ Hon är översocial och måste ha människor eller hästar runt sej mest hela tiden.
 
✰ I början när hon kom till Sarah så var hon så desperat efter att få äta gräs att hon stog på knä i hagen för att nå ut genom staketet efter gräs.
 
✰ Hon är dålig på att stå still. Det längsta jag någonsin fått henne att stå still är inte mer än 2 sekunder.
 
 
 
 
 

Ett vanligt inlägg

¦
Idag har vi varit bra på att blogga ellerhur? 
 
Idag har jag bara varit hemma och gjort absolut ingenting. mathilda och Clara ville att vi skulle "leka" vår hemliga kod och det lät bara så feeel men ja det va vad Mathilda smsade så ja.. Men mamma va lite sur idag, så det är inte lönt att tjasffsa emot för då bara säger hon med att hon bryter kontraktet på Soppan. Ehm nej tack. Sorry Clara och Mathild men ponnyn går före, puss älskar er :* 
 
Blir istället att kolla på The Departed kl 9 för det går aktist på 5 idag. Hur fantastiskt är inte det? Iaf så har jag kollat bloggar från både datorn, mobilen och ipaden typ hundra gåner nu så nu finns det inget att läsa. Jag har kollat på grey's och är snart färdig med säsong 8 och efter det är det bara 9 kvar och sen måste jag vänta till september eller nåt på 10:an buhu
 
 

Önskeinlägg - Mina försäljnings ponnyer

¦
Vi kom till ÖG genom att vi skulle provrida en shettis som hette Leroy. Tanken var att vi skulle vara medryttare på honom och vi fastnade för honom direkt. Så så blev det. Vi åkte dit och jag minns andra andra gången tror jag när vi va där, så sa Mathilda och Clara att dom cyklar i förväg för de litade på oss och sa att det är jättebra om vi hittar till stallet själva. Det är ingen svår väg så ja haha... Så vi började gå medans de hämtade sina cyklar och vi går ganska fort så vi kom en bit. Men så hade Sarah precis hämtat barnen på dagis och så såg hon av vi gick där så hon frågade oss om vi ville ha skjuss till stallet så vi sa ja och så åkte vi. Precis när vi kommit till stallet, typ 3 minuter senare, ringer Mathilda och undrar var vi är. Och jag svarar och säger att vi är i stallet och börjar skratta när hon frågar hur snabbt inte vi går. Sen när vi pratade om det senare så berättade de att de hade haft panik och trott att vi gått vilse haha. Men Leroy var ingen försäljningsponny fast han såldes endå senare till en liten shettisridskola, så vi hade han bara två veckor. Efter det frågade Mathilda oss om vi ville börja rida försäljnings ponnyer och så blev det!
Första och sista bilden på mig och Leroy ♥
 
Den första försäljningshästen som vi fick hand om var Kenzos' Eddison. Han var en tinker valack på 3 år så vi han endast skritta på honom p.g.a. hans temperament. Han var jättenervös och orolig och inte säker alls i sig själv. Skrittade honom 1 gång med ledare och då flög jag dessutom av så det var inte så lyckat. Har ingen bild på när jag rider men det detta är den enda jag hittar med mig på.
Eddison ♥
 
Min andra försäljningshäst var Donna. Hon var dock dräcktig så henne satt jag bara på 1 gång. Hon var inte ens inriden så vi gjorde aldrig något med henne. Men hon stog här ett bra tag. 
Enda bilden på mig och Donna ♥
 
Den första "riktiga" försäljningshästen var Kenzos' Apache, ett tinkersto. Hon hade ett brunt öga och ett öga som var haltvt blått och brunt vilket var en av de många sakerna som gjorde henne så charmig. Henne hade jag i 15 dagar och hon var inte riktigt en sån häst man rider seriöst på. Hon kunde knappt hoppa så det gjorde vi en gång och kom över ett hinder på 40cm utan att riva. Så henne red vi mest ut på. Men hon var hur lugn som helst. En riktig pärla. Hon stog i ÖG längre men vi blev erbjuda att passa Cajsas häst Rubin under 10 dagar så där missade vi en tid men efter det så hade vi henne 3 dagar till.
Första och sista bilden på mig och Apache ♥
 
Min tredje försäljningshäst va Mosegårdens Geena som kom 38 dagar efter Apache vilket betydde att vi var hästlösa i mer än en månad. Men vi fick ju rida Spirit lite då och då. Geena var min så kallade "sommar ponny" som jag hade över hela sommaren. I exakt 58 dagar reda jag henne. Gabbi red henne till en början hon också men sen kom Njord och då blev det liksom att jag hade Geena och Gabbi Njord. Geena var den första försäljnings ponnyn som jag verkligen fäste mig vid eftersom jag red henne så mycket. Den sommaren var klart den bästa och jag hoppas ytters på att den sommaren kommer vara ännu bättre! Geena var lite nervös av sig och ganska stark men endå känslig och kontrolerbar. Hon älskade att hoppa så det gjorde vi en hel del! Hon fick tillbaka mig i hoppningen efter 6 månader så det glädjer mig! Hon var underbar både med sadel och utan inte spetsig heller så det var också underbart hihi. När hon sedan såldes var jag jätteledsen och det var även första gången jag grät över att en häst åkt. Sista passet var helt underbart. Jag red på stubben helt själv och Gabbi lät mig rida henne hela passet (vi brukar dela hälften, hälfte) hon visste vad det betydde för mig. Gabbi och Clara gick in i stallet medan jag skrittade av och sen när jag komm tillbaka grät jag, som ni ser på sista bilden.
Första och sista bilen på mig och Geena ♥
 
Efter det kom Dixie. Henne hade jag i 20 dagar. Var inte med när hon åkte då vi var bortresta men tror hon stod här lite längre. En riktigt go' ponny. Hon var stark som fan men gjorde aldrig en fluga förnär. Hon var hemsk att styra och händerna bokstavligen dommnade av efter ett ridpass haha. Hennes personlighet skulle vara toppen på alla hästar, bortset från att hon va stark. Dixie kunde inte heller riktigt hoppa och det högsta vi kom över var väl 60cm kanske. Vet att jag hoppade ett 70cm hinder en gång men vi gick omkull totalt så hon fick ett hål i mulen och blev halt och jag vrickade foten. Haha lyckat. Nu skrattar man åt det.
Första och sista bilden på mig och Dixie ♥
 
 
Min sjätte försäljningsponny hette Luca. Ett jättesnällt sto. Henne hade jag 48 dagar vilket var ganska länge. Hon hade jättesköna gångarter och hon var hur snäll som helst överallt. Hennes galoppfattningar var hur sköna som helst! Sådana borde alla hästar ha. Hon föll in i galoppen så grasiöst hihi. Luca kunde hoppa till skillnad från andra hästar men hon behövde en väldigt bestämd ryttare för att komma över högre hinder. Kan tänka mig att vi kom över typ 90cm kanske. Gabbi hoppade iaf lite högre med henne. 
Första och ssta bilden på mig och Luca ♥ 
 
18 dagar efter Luca kom den sjätte försäljningsponnyn Hothausen Eldamir. Ett riktigt tjurigt sto. Hennes personlighet är svår att förklara. Hon krullade sig gärna i formen och hatade att galoppera och hoppa. Efter att hon reste sig riktigt högt med mig blev jag rädd för henne men jag fortsatte endå att rida henne. Hon är en sådan häst som verkligen behöver 1 hem att bo på. En ryttare som ger henne en chans. Djupt där inne är hon snäll men man måste bara ge det tid. Elle hade jag i 85 (!) dagar. Man kan tro att jag fäste mig vid henne och en del av mig gjorde det, men hon är verkligen igen ponny jag hade velat köpa! Även om det kändes så effter några ridpass då det gått som bäst!
Första och sista bilden på mig och Elle ♥
 
 
Åttonde försäljningsponnyn stod här några dagar under den tiden vi hade Elle, men vi började rida henne först den 21 Februari 2013. Det var ingen mindre än Fiona. Henne hade jag i 56 dagar sedan åkte hon till ett tillridningsstall då vi inte ansåg att vi hade det som krävdes hos oss. Hon var en unghäst på 5 år och behövde noggran utbildning och var en häst mer åt dressyren och vi är ju mer av ett hoppstall så därför åkte hon till ett annat ställe. Fiona var en riktig bebis. Hur gullig och söt som helst haha. Hon var riktigt seg och gick knappt i form men det var för att hon var så pass ung. Hon älskade att hoppa men hennes exteriör var mer som en dressyr häst. Hon kan bli något riktigt stort tror jag! 
Första och sista bilden på mig och Fiona ♥
 
 
Narrisa kanske inte ens räknas som försäljnings häst då vi bara red henne i typ 10 gånger men endå. Hon var från början Esters men sen fick vi henne. Hon va ganska stark men endå helt okej. Hon var framåt i både dressyren och hoppningen. I hoppningen överhoppade hon välgit extremt så det var svårt att hänga med men annars var hon en riktig gullegris.
Första och sista bilden på mig och Narissa ♥
 
Det var alla försäljnigns ponnyer jag har haft! Älskar er alla på något sätt och vis, Ni har alla utvecklat mig något extremt ♥
Surprise är alltså ingen försäljningsponny utan vi har henne på obestämd tid. När vi inte längre vill ha henne på foder kommer hon komma ut på annons.
 

 
 
 
 
 
 

Min och Surprise's utveckling

¦
Kan dra igenom lite hur det har varit och blivit med Soppan när vi haft henne =)
 
Dagen hon kom till oss. Fastnade för hennes utseende direkt. Riktigt tjock var hon med.. Hon var väldigt försiktig i början, fnös åt alla möjliga saker, tittig och kunde absolut inte stå själv utan en hästkompis. Första gången vi red henne så var hon mer eller mindre dum. Hon testde oss rejält och studsade och kickade så båda flög av. Det gjorde det inte bättre att vi red barbacka då hon inte passade i nån sadel... Vi bad om att hon skulle skärpa sej och inte vara dum.. Hon hade trots allt aldrig bott hos någon annan i sitt 8:åriga liv så hon tyckte nog det var konstig att vi red henne.
 
De följande dagarna red vi barbacka. Hon kunde inte vara själv i stallet för då halvstegrade hon och fick panik. Hon gnäggade konstant i ridhuset och det tog fruktansvärd lång tid att sitta upp för hon kunde inte lugna sej och halvstegrade hela tiden. Det var inte kul ska jag säga...
 
Tredje dagen så skulle jag rida ut med Clara. Men det gick inte att komma upp på henne uatn att hon stegrade och hoppade rakt ut i vägen med mej. Vi fick börja från början. Varje dag gick vi ut och gick för hand. Hon hade aldrig heller ridists ut utan sällskap. Skulle till paddocken en dag och fick leda henne istället för att rida dit då vi var rädda att hon skulle göra nått dumt.
 
Av någon anledning ville vi ta henne på foder och så blev det. Vi kände henne knappt och hade inget speciellt band till henne men vi ville ha en ponny under sommaren. Och dessutom är hon C-ponny och vi är snart för långa för dem så vi passade på. 
 
Det började gå bättre och hon passade nu i en sadel. Hon var fortfarande jobbig när hon var själv men hade lugnat sej något. Uppsittningarna tog nog 15 minuter... Sen blev hon halt och vi badade hennes hovar i varmvatten varje dag och efter en vecka var hon ren igen. Vi började rida igång henne och här är vi nu!
 
Soppan har utvecklat mycket medans vi haft henne. Nu kan hon stå själv i stallet utan problem, uppsittningarna är inte helt klockrena men bättre och hon kan ridas ut utan sällskap! 
 
Vår relation är inte så stark än och jag tror inte den kommer bli jättestark heller. Jag älskar ponnyn, hon är underbar på flera olika sett men har desvärre många nackdelar. Många av dem håller på och tränas bort, men vissa är fortranade kvar. T.ex att hon älskar mat. Man kan inte låta henne beta för länge och speciellt inte uppsuttet för sen när man ska därifrån kan hon bli så sur på en att hon stegrar för att hon inte får äta. Hon är tittig och framförallt pigg. Emmelanåt stark och kan dra iväg samtidigt som hon kan vara superkännslig vi vissa tillfällen. Ibland vänder hon dumma sidan till och vill inte gå. Ja, hon stannar och vägrar röra på sej. 
 
Mitt sämsta minne med henne är när vi skulle skritta ut första gången och jag red barbacka då ingen sadel passade och hon stegrade gång på gång och hoppade ut på vägen med mej. Samma sträcka stannade hon mitt på vägen framför en bil, och stegrade så jag fick sitta av och leda henne.
 
Bästa minnet med Soppan måste ha varit... ridpasset igår. Vi red ut för andra gången själva och hon var sjuuukt pigg och bockade när vi galopperade på en gräsväg, vädret var super och ponnyn tog i och hade öronen konstant spetsade framåt, härligt!
 
Det bästa med henne är nog att hon är så fruktansvärt söt. Hon är så söt att man inte kan bli arg på henne ibland. Hon blev rädd för en fuktig platas på golvet i stallet en dag och vägrade att stå där. Hon var helt skräckslagen av den blöta platsen så hon sog och hoppade på tå i stallet. Hon kommer osså alltid till en i hagen när man ska hämta henne... Och hon är sjuuuuuuuuuukt social! I hagen när vi mockar så följer hon efter en hela tiden eller så går hon till den som fyller vattenhinkarna och vill dricka från slangen eller bli sprutad med slangen.. 
 
Hennes hoppteknik är inget vidare än. Men hon älskar hoppning. Hon hoppr alllttt, om hon så ska gå över hindret. Hon kommer i fart och har ordentligt med bjudning! Inom dressyren så finns det mycket att jobba med, formen och att hålla igång t.ex.
 
Första gången jag satt på pärlan
Första gången i paddocken
Första gången ute på ängen
Dressyrpasset i fredags
Den härliga uteritten igår
Vattenmonstret Soppan
Och en fin bild på älskade
Vi får se hur lång vår tid blir tilsammans men ett bra tag till iaf ♥
 
 
 
 
 
 

Gäst blogginlägg !

¦ Surprise

Tjenare alla tvillingarnas läsare!
Mitt namn är Linnea, en tjej på femton år. Bor i Malmö, rider på ridskola på Jägersro vid namn MCR. Har ridit i 4-5 år kanske, inte riktigt säker. Men något sånt är det.
Jag är en positiv och glad tjej för det mesta men alla har sina depp perioder. Men annars är jag glad och positiv.
Min hobby är då ridning och hästar.
Och gillar även att dansa och gå på gym. Älskar även musik..❤
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om, men ni får gärna klicka er in på min blogg där jag skriver om min vardag: www.linneaahti.blogg.se . Jag uppdaterar ganska dåligt nu pga ingen egen telefon, det suger men lånar mammas och uppdaterar nästan varje dag ändå men har inga bilder på denna telefonen tyvärr, men jag ska försöka ta lite bilder på mig med denna.
Följ mig gärna på instagram också där jag uppdaterar ganska ofta: @linneaahti98 .
Det var trevligt att få blogga här lite och hoppas ni klickar er in och läser lite om mig och min vardag.
Sharon har fixat en ny design till mig nu som lagts in så därför jag skriver ett gäst inlägg här nu. Men jag förstår verkligen att ni gillar deras blogg för den är toppen, visst? Sluta inte läsa.
Klicka er in på min med, make me happy.
Kiss 💋

3 saker jag vill ändra

¦
..i min dressyrsits
 
Luta mej mer bakåt så jag får en lodrät sits.. Faller väldigt lätt framåt av någon anledning..
 
Ta upp handen. Ha den över manken och tummen som högsta punkt. På vissa hästar (främst yngre) så brukar det funka med handen lägre men man ska ju inte ha den så och sen Fiona så har det fastnat lite..
 
Att tårna ska vara mer mot hästens sidor. Ja, ren vanesak att jag rider med tårna pekande utåt. I höger ankel så har jag ont sen en olyckshändelse så där gör det ont att böja den för mycket inåt.
 
Sen hade jag nog osså velat dra bak skänkeln lite, böja på armbågarna något mer och tagit bak axlarna. Ska verkligen försöka träna min sits nu i sommar :)
 

20 dagar kvar...

¦
Till Falsterbo HS! Längtar något sjuuuuuuk.
 
Iaf så får ponnyplutten en välförkänd vila idag. Ska bara kolla Lost idag typ haha ska försöka se klart säsong 3, städa liiiite kanske och blogga för jag har blogglust. Om jag kommer på nått bra att blogga om ofc.
 
Fina ponnyplutt =)
 
 

Åsiktsinlägg - onödig utrustning

¦
Har du förbygel för att du behöver det, eller för att du vill ha det?
 
Jag har förbygel för att jag tycker det är snyggt. Nej Nej och återigen Nej.
Förbyglar med martingal eller utan, bröstor, svanskappor eller en pad under sadeln är sånt man ska utrusta hästen med bara om det behövs. Själv tycker jag hästen ser hur maffig ut som helst med förbyglar och en fårskinnspadd under sadeln, en äkta tävlings häst. Men frågan är hur pass mycket du behöver det? En pad kan göra mer skada av att finnas där om du inte behöver den än vad den kan göra om du behöver den fast inte har den. 
 
Tänkt dig själv med massa kläder, väskor och smycken på. Att varje dag släpas med något överflödigt är jobbigt. Så varför slafsa på ponnyn det om det är så onödigt? Jo, för att det ser snyggt ut. Det ser proffsigt ut. Man framstår genast mer som en tävlings ryttare. Gör det enkelt för både dig och hästen.
 
 
 
 

We're Gonna Stick Together, Know We'll Get Through It All

¦
Ridpasset gick bra, hon blev dock rädd för något som inte fanns så jag trillade av haha. Har aldrig trillat av i farten på det sättet tidigare heh
 
 

Hela dagen då

¦
Ponnyn var väldigt taggad och pigg idag och skötte sig väldigt duktikgt. Red bara fram och tillbaka så finns inte mycket att säga om ridpasset. Blev smårädd för saker och på hemvägen så stannade hon några gånger och ville bara stå och kolla på landskapet...
 
Lite bilder iaf! Tycker verkligen hon passar i denna turkosblåa outfit!
Skit i mina miner och kolla på sötaste ponnyn istället hihi.
 
Sen så fick Simba hoppa lite med eftersom vi skulle släppa ut han för familjen var borta under hela dagen!
 
Idag gick det även mycket bättre att åka med Pennyn!
 
Sen åkte vi hem och åt och vidare till Clara. Cyklade till Södervärn och tog bussen med dem till Klagshamn. Oturligt nog så började det regna så de gick och lämmnade hästarna i hagen igen som ligger en bit bort medans regnet bara vräkte ner... Åskade och blixtrade och allt usch. Lite silly face bilder kommer senare hha x)
Stog och höll Gilla som är Mathildas ponny!
 
Imorgon så vilar ponnyn, så inget stall. Ska städas lite hemma och annat tråkigt men hoppas uppdateringen lir någorlunda bra! Ska kolla lite Lost nu mihihi.
 
 
 

Enligt planen

¦

Precis som tänkt red vi några härliga längor på gräsvägen! Hon bjöd Sharon på en fin avsittning och lite loj på hemvägen men annars skötte hon sej super! Ska till Clara senare så hinner inte blogga så mycket men en sneak peak får ni från idag!

 

Gräsvägen

¦
Idag ska det inte blåsa alls mycket och det är soligt ute så jag och Sharon har planerat att rida till gräsvägen. Om inte gräsvägen så blir det grus iaf.
 
Åker till stallet runt halv tolv och hem vid tre. Sen ska vi med Clara och Mathilda till deras ponnyer och fotta dem!
Tumblr...
 
 
 

Pennybordin'

¦
Det gick bra. Till en viss del såklart. Jag ramlade. Bara en gång men endå. Vi kommer nog slå ihjäl oss. Mammor har rätt.
 
 
 

Gabbis bilder Del 2

¦
Älsk ♥
 
 
 

Sharons Ridpass

¦
Dresyrade innomhus idag då det blåste dase mycket ute. Ridpaset gick suveräänt! Hon var känsligare i munnen och gick som Gabbi skrev stundvis i någon sags form.
 
 
 

Gabbis dressyrpass

¦
Tog in älsk och bortsade henne ordentligt. Fick en supersöt ljusgrön mulle-outfit och bruna benskydd! Huuuur söt som helst! Tog även bort nosgrimman för vi ville testa henne utan.
 
Hon var mycket känsligare i munnen idag, säkert en del för att hon inte hade nån nosgrimma. Stundvis gick hon faktiskt väldigt fint och man hittade ytterligare några knappar på henne. Blev rädd för Duches som skulle ut en gång och hoppade ner till andra sidan ridhuset och sen stog hon och kollade på henne... söte. Men det gick som sagt jättebra idag! Red inte ut då det blåste något förfärligt..
 
Bilder!
Asdfghjkl så f*cking söt. Ingen häst kan vara sötare en henne, ingen ♥
 
Del 2 av bilderna kommer senare ikväll så håll utkik!
 
 

Påväg hem

¦

Red inne för det blåste mycket. Iklädd en grön mulle-outfit hihi. Bilder kommer när vi är hemma!

 

Dålig update

¦
Igår gjode jag ett inlägg... Dåligt av mej jag vet...
 
Iaf, ska till stallet snart och rida ut med Soppan ploppan. Blir nog grusvägen ifall det fortfarande är vått på gräs. Kameran hänger med så några bilder blir det varesej vi rider inne eller ute. 
 
Har kollat Lost nu på morgonen, 4 episoder. Är på säsong 3 nu hihi.
 

Hihi

¦

Åh den är underbar. Jag är kär. Mamma trot vi kommer slå ihjäl oss men jag kan redan styra den måttligt. Heh detta måste låta så gay men jag har aldrig stått på någon form av en skateboard innan. När vi va typ 10 snodde vi vår kompis storebrors en gång men vi satte oss på den och kuffade varandra nerför kullar istället haha så ja. Men man är aldrig för gammal för att lära sig något nytt. Och efter sommaren ska ni se hur vi glider fram genom stan på den!

 

Stallet

¦

Sitter på bussen påväg hem från stallet. Hade inne Soppan uppe i stallet själv och det gick jättebra! Sen tog det dock ett tag att komma upp men när jag väl va uppe gick ridpasset toppen! Tanken var inte att galoppera något men hon föll själv in i den själv så jag lät henne ta några steg. Gabbi smsade och sa att Pennyn har kommit så mamma ska hämta den sen innan hon kommer hem, så imorgon åker båda till stallet så kammeran hänger nog också med. Eftersom det är blött ute blir det nog ingen ute ridning för att inte riskera någon halkolycka i gräset men vi får väl se :) Hade själv en riktigt snygg matchande outfit, Gabbi tyckte jag såg ut som en polis x]

Shutter Island

¦
Ny novell. Eller ja basically Night Visions bara nytt namn och personer. In och läs! HÄR
 
Ska till stallet idag. Vet inte riktigt när men tror det blir i eftermiddag då jag ska dit själv och vill vänta och se om pennyn kommer =)
 
 

Overkligt

¦
Känns inte som sommarlov. Har gått och väntat på att få sommarlov så nu känns det helt overkligt. 
 
Idag händer inget speciellt. Sharon åker till stallet. Vi är nästan 100% säkra på att vi får pennyn idag med hihih. 
 
Och såklart, grattis till bästa Clara som blir hela 16 år idag! Grattis, grattis, grattis!
Och denna lilla sång till dej med Clara x)
 
 

Åsiktsinlägg - Rida med mobil

¦
Menar då såklart att leka med mobilen när du rider.
 
Alltså, när jag/vi rider ut kollar vi alltid så minst en mobil är med i fickan. Ifall när man rider ut att man skulle flyga i backen och den andra skulle behöva ringa, ni vet...
 
Men att hålla på med mobilen t.ex vara på instagram osv..? När man rider fram eller skrittar längst vägen och tar upp sin mobil och så. Jag själv tar inte upp mobilen för att mer än ta några bilder när man rider. Ute och inne. När jag rider fram inne så kan jag ibland smsa med någon bara sådär i början och inne tycker jag det är okej. Ja, hästen kan fortfarande bli rädd och du kan flyga av men du kan inte bli påkärd av en bil eller riskera att hästen springer hem eftersom du är i ridhuset, inhägnad. 
 
Ute så är jag lite mer försiktig. Dels för att jag själv tycker det är smått läskigt när tung last åker förbi så jag vill kunna hålla i hästen. Sen tycker jag ju det handlar om säkerhet. Håller du på med mobilen och har inte lika stor koll på omgivningen kan en olycka ske snabbare eller bli värre för att du inte hade koll på hästen. Om jag tar upp mobilen ute är det endast för att ta en bild och då står vi oftast stilla eller är utanför stallet. Eller för att ringa mamma eller nått viktigt samtal i slutet på ridpasset. 
 
Sen får man ju göra hur man själv vill, detta är vad jag tycker och hur jag tänker.
Att rida och lyssna på musik då?
 
När jag rider i ridhuset själv har jag det på låg volym ibland. Då är ju konsekvensen mer att jag inte hör om någon uppe i stallet ropar så får de springa ner istället. Ute har jag aldrig och kommer nog inte heller ha för att 1) jag rider väääldigt sällan ut ensam så jag prata ju med den andra 2) om det skulle komma en bil eller liknande skulle jag kankse inte höra den.
 
Själv skulle jag inte rida ut med musik i öronen alls ifall det skulle komma en bil och man skrittade mitt i vägen.
Så tycker jag =)
 
 

För dåligt

¦
Förlåt för att inläggen har rasat i mängd...
 
Så fort vi får våra sommarkort så kommer vi åka till stallet varje dag båda två så kommer komma ridbilder ofta! Kommer hänga med Clara till Spirit och så kommer Leonoras B-ponny snart med.
 
Ska försöka komma på nått läsvärt inlägg även fast jag inte är så bra på det... 
 
Ska börja vända på dygnet lite och försöka vara uppe länge idag och kolla Lost. Problemet är att hur sent jag än går och lägger mej vaknar jag senast halv nio och genomsnittligen kl sju varje morgon. + att Lost är läskig ibland så...
 
Ska avsluta detta värdelösa inlägg och försöka komma på nått mer läsvärt haah..
 
 

Stallet idag då

¦

Rubriker är inte min starka sida.

Tog 1 bussen till stallet med Ester och red ponnyn. Red barbacka i kanske 20 minuter. Skritt och trav jämnt fördelat och hon kändes superbra. Pigg och framåt hihi så det är ju kul. Red inte så länge då Duches dammade i ridhuset så gick inte att rida värst länge heller. Men hon sätts ju igång så det är lugnt. Red med de nya ridskorna och de är supersköna! Hennes snygga mullegrimma har gått sönder (knäppet har fallit av) så fick byta till en grön med silverhästar på istället, sockersöta ponny :')

Fyllde lite vatten i hagen och gick sedan in en stund till Sarah :)

 

School's Out!

¦
skolavslutningen var lame men jaja nu är vi entligen hemma. Pennyn kommer kaaanske idag eller imogon så det är ju toppen!! Fick betygen idag och jag har höjt mig med 30 (!) poäng så nu har jag 210 poäng sammanlagt, jag är nöjd :)
 
Killarna får skylla sig själva när de tar kameran och fotar x)
 

Näst sista

¦
... dagen i skolan idag.
 
Vi hade grymt kul som vanligt haha. Håller på att ladda upp bilderna från idag i vår fb grupp så det tar sin lilla tid... fixade en, haha alla va typ sämst. Men jaja det kommer kanske något mer senare...
 
 
 

Brända axlar

¦

Mockade hagen i över 1h idag och brände mig supersnyggt på axlarna och nacken. Sen fyllde jag vatten och ponnyn vill bli helt nerdränkt haha x) Tog in henne och kan säga att vi inte så att hon markerade i varken skritt,trav eller galopp idag! Fick vila idag med för säkerhets skull och så kan vi nog börja så smått imorgon! Borstade henne och ut i hagen. Hoppade studsmatta en stund innan vi stack hem.

I skolan var det super, brännboll, dragkamp och dunkgömme körde vi hihi. Har med kameran så kanske fixar några bilder.

 

Bättre

¦
Fick samma illamående kännsla men tog den andra tabletten snabbare så nu mår jag nästan helt bra. Hoppas jag inte sommnar bara hah x) 
 
Åker till stallet med Sharon och hjälper till att fixa. Tar kankse med kameran =)
 

Fixar

¦
Fixar kameran och massa annat nu innan vi ska iväg till ribban. det kommer bli as kul precis som alla andra år haha, kommer säkerligen upp bilder i eftermiddag/kväll.
 
Jag ska till stallet idag, mocka hagen och fylla vatten + sköta ponnyn såklart! 
 
Antar att vi hörs ikväl!
 
 
 

Ugh

¦
Efter att jag tagit den andra tabletten sommnade jag och sov i 3h... Haha, när jag väl vaknade upp så var klockar nästan 2 på eftermiddan... Läste sedan på bipackssedeln att den vanligaste bivärkningen av den tabletten var att man blev sömnig... Sömnig ja... Iaf så känner jag mej bätter, men min mage är fortfarande illamående och andningen är fortfarande sämre. Ska kolla lite mer Lost nu tycker jag. Är ju snart klar med säsong 1 hehee.
 

#Vote4Bieber

¦

Billbord Awards:

Much Music Video Awards:

Teen Choice Awards:

World Music Awards:

O Music Awards:

  • Fan Army (Beliebers) - Vote here
  • Friday, Friday (Call Me Maybe cover video) - Vote here

MTV Italy Awards:

The Fragrance Fundation:

  • Favorite Women’s Fragrance (for Girlfriend) - Vote here

FIFI Awards (Poll):

  • Best Fragrance (for Girlfriend) - Vote here

PopCrush (Poll):

Medicin

¦
Tar sånna tabletter nu varje morgon och de har ju vissa biverkningar... Idag så kan jag knappt röra mej utan att jag får ont i lungorna, bränner i halsen och trycker på lungorna så min andning förvärras... Jättekul. Och då tar jag en till tablett mot biverknigarna och så... Därför kan jag inte gå till skolan idag då jag hade kollapsat haha... Så kommer ligga och kolla på Lost hela dagen....
 
Om det blir bättre i eftermiddag så åker jag till stallet.
 

07.36

¦
Okej så idag börjar vi 10.05 så det är sååå chill. 
 
Gabbi ska till stallet och så hoppas vi på att det är bättre. 
 
Finns inte så mycket att skrav... så jag antar attt det blir såhär nu =)
 
Mamma och jag igår när vi tittade på Titanic:
Jag: Detta är 20:e gången jag ser den
Mamma: Whaat?
Jag: Ja den är ju så bra
Mamma: Ja det är inte det jag inte fattar, jag menar mer hur du kan böla varje gång
Och så slängde hon ett paket näsdukar till mig. *snyft*
 
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 

Ridskor

¦
Dessa supersköna ridskor köptes in idag ^^
 

Moving like the speed of sound

¦
Ponnyplutt idag ♥
 

Nya Skor

¦
Kikade in hos hööks efter stallet och fick med mig ett par nya ridskor. Vi köper något typ hela tiden känns det som. Fattar inte var vi får pengarna ifrån haha. Gabbi lägger upp bilder från idag iaf så ni får se. Ponnyn är bättre men inte helt 100 än så vi hoppas i alla fall att hon blir bra så fort som möjligt. Nu ska jag kolla på Grey's och sedan blir det nog Titianic eller The Aviator. 
 

Var vi egentligen kan rida

¦
När vi berättade för någon tyckte hon att vi hade det lyxigt. Men vi själva ser det inte riktigt så. De flesta vägarna tar upp mot 1-1,5 timme att rida till och sedan rida runt på så det är ju inget man hinner under en skoldag.
 
Första bilden visar den populära grusvägen som är den första närmast stallet och sedan gräsängen som också är den första närmast stallet. Det är vad vi rider på under hela veckan. Dö trist egentligen, men såklart bättre än inget.
 
Sista  bilden visar Västra Ingelstad och dit tar det 3 timmar att rida så det är inget som händer ofta. Sedan har vi Fuglie och Mellersta Grevie och dit rider vi inte heller så ofta då det mest är asfalterad väg genom hela skiten. Och Vid en grym gräsväg bygger dem om just nu, så dit kan vi inte heller fara + att den ligger så nära en golfbana och hästarna kan ju pissa på sig av rädsla där. Inte så att de kommer få en golfboll i huvet precis. Men hästar är ju hästar, right?. Jaja, hoppas ni förstår något^^
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rubriker är inget att ha

¦
Kravlade mig nyss upp ur sängen, så har precis satt på datorna. 
 
Idag åker vi somsagt till stallet båda två och Gabbi har ju redan skrivit vad vi ska göra så det kommer väl förmodligen bilder i kväll. 
 
Nu ska jag kolla på något avsnit av Grey's innan jag fixar mig, men först ska jag nog kolla in lite häst grejer jag vill ha / vi behöver =)

9 Juni

¦
Idag så åker vi till stallet kl tolv. Eftersom vi bara ska bada hennes hovar och kanske fotta lite så och eventuellt ut och gå så hinner vi tvåbussen hem. 
 
Imorgon så har vi typ nån "riktig" lektion. Vår idrottslärare satte in en vikarie till oss på idrotten som är sista lekionen.... Sen på tisdag är det klassdag. Och på onsdag så slutar vi!
 
Hahahahaha jag döööör
 
Nu ska jag kolla på Lost! 

5 år

¦
Kom typ hem nyss från att ha varit på kalas hos lillasyrran. 5 fina år fyllde hon :') 
 
Annars så har jag bara kollat Glee idag + varit på datan och gjort inget. Har kollat klart Glee så nu ska jag börja kolla Lost nu blir Clara glad. Sen så råkade jag kolla en episod av Skins igår med.. Den har ioförsej inte så många episoder så den borde jag hinna under sommaren med.. Känns som att serier är mer stressande än skolan haha x) Och ja, jag måste kolla på alla tre under sommaren. Sen åkte Clara idag (flyttar Spirran på bete) så nu är vi lite forever alone med Ester haha x) Men vi har lovat varandra att ses mycket endå under sommaren! 
 
Imorgon så åker båda till stallet vid tolv och fixar hennes hovar och kollar hur det är. Kankse knäpper några mysbilder med hihi.
Bara för den bilden är så fiiiiin

Ponnytrix

¦
Jag och Sharon är sugna på att lära Soppan nått trix. Hon bugar ju redan i hagen aka står på sina framknän så buga borde hon lära sig hyfsat kankse..? Sen nått enkelt som puss och kankse lägga sig ner..? Varken att lära henne stegra eller nått som vinka kan hon ju lättare använda emot en. Sen kommer vi väll vilja kunna rida lite i grimma och så ni vet men det brukar sällan vara några problem :)
 
 

Goodmorning sunshiiiinee

¦
Typ, eller inte...
 
Ska till pappa idag och fira Laura så det ska väl bli okej. Tills dess ska jag titta på Grey's och kanske hitta på något annat. Har ont i halsen och känner mig allmänt dålig så hoppas värkligen inte at det är något nu när sommarlovet snart ska börja, för det vore bull :[
 

Mål

¦
Kom att tänka att nu när vi har henne på foder så hade man ju kunnat sätta upp mål :) Tänker mig några mål som man hade kunnat klara av till slutet av sommaren då..
 
Mål med Soppan sommaren 2013:
 
◊ Kunna hålla en bra galopp i båda varven
 
◊ Hoppa en bana på 70cm
 
◊ Kunna rida i hagen/ridhuset i grimma och grimskaft
 
◊ Kunna vara själv utan en hästkompis utan att bli stressad
 
◊ Kunna nått enkelt trick
 
Jag håler mig till dessa enkla då hon inte kan ridas nu ju och vi vet inte när vi kommer igång med det ju. Hoppas snart... =)
Tre ovisade bilder från 18 maj =)
 

Ponnyfis

¦
Snart är det en vecka sedan vi märkte att det var något med Soppans hov, aa på måndag. Sen dess har jag inte heller ridit.... Men som tur är sa Sharon att hon verkar ha blivit lite bättre då hon kom fram i trav snabbare och var mer framåt idag när hon longerade henne för att se hur hon var. Vi fortsätter med att bada hennes hovar och så ser vi. Om vi har tur så blir hon bra i nästa vecka kankse, för hon är ju varken svullen eller varm om sina ben så... Ja bara hon blir bra snaaaaart, klarar snart inte av att inte rida haha!
Därför får ni lite "gamla" bilder när jag rider henne =)
Sen så när hon är helt ren så ska vi ju rida igång henne något lätt bara för att vara på säkra sidan. Sen kommer vi nog snarast dra oss ner till paddocken för ett hopp-pass och kankse ett dresyrpass på ängen..? Haha, vetifan varför jag planerar sånt nu när hon inte kna ridas än.. :)
 

Underliga ponny

¦
Hovarna i vattnet är ju såååååå mycket farligare än att bli sprutad av vatten över hela sig i hagen...
Å andra sida var hon snällare idag sa Sharon och så är det så varm ju! Sarah la upp dessa bilder på fb och taggade oss, underliga ponny ♥
 
Var och köpte present till vår lillasyrra som vi ska på födelsedagskalas till imorgon! Därför så vet jag inte hur uppdateringen blir, beroende på när vi åker dit. Och så hinner vi ju inte till stallet heller... :/
 

Fredag

¦

Idag gick vi i skolan i typ 2,5 timmar. Jag skulle redovisa min teknik inför hela klassen och alla vet hur jag ogillar det så hela klassen typ Och nu ska Sharon redovisa, Sharoon du ska redovisa, och så typ började alla skratta haha. Jag redovisade för läraren och fyra tjejer efter lektionen istället heh...

Vid 12 åkte jag till stallet och pysslade med ponnyn och sedan tog jag nerre henne i ridhuset för att se ifall hon fortfarande va halt. Hon är bättre, men det finns fortfarande något litet kvar. Tog sedan 2 bussen hem.

Nu har jag varit på stan för att köpa en present till Laura och såklart köpte jag något till mig själv också haha. En JB tandborste som sjunger hihi

Let's be unpredictable

¦
Efter 2,5 h i skolan så är man hemma igen. Kort skoldag minst sagt. Mattebedörmningsgrej, film på spanskan och så fick vi veta våra betyg i teknik. Fick då B.
 
Kom hem nyss och lyssnar på 5sos. Ni måste lyssna på dem, så braaaaaaa!
 
En av deras låtar nomnom. Ett killband från Australien och killarna är något yngre än 1D hihih.
 
Uppdatering om Soppans hov: Varken bättre eller sämmre. Sharon kollar idag och så fortsätter vi att bada framhovarna för att se om det kan va en hovböld. Kommer nog ännu mer update i eftermiddag när Sharon varit i stallet!
 

Our Moment

¦
Killarna har nu äntligen visat sin perfym Our Moment som släpps 24 Augusti. Så jag har tid att spara....
Jag kommer ju köpa den oavsett dne lukat hästbajs eller sommar... Fast Harry sa att den ska luka som 'summer day' enligt Harry själv så c:
 
Även en vine när Niall trixar med flaskan...
https://vines.s3.amazonaws.com/v/videos/8C702D8B-3BE8-43EB-BC63-BE35C51152B2-17027-00000E3157050F01_1.1.2.mp4?versionId=W2VhkPIXSjwPXhvfDfK69ORx9L32JVhD
 

Pennnyyyyy

¦
Så då klickade jag hem Pennyn idag. Dock fanns det inte den färgen vi egentligen ville ha men vi va lite desperat så vi är endå nöjda hehe och då jag och Gabbi jämt trillar omkull med cyklarna här i stan så skämtar mamma om att vi måste ha hjälm när vi åker hahahhha (kommer aldrig att hända) men okej.
 

Vattenpölar...

¦

Idag är ponnyn billig.

Skulle bada hennes hovar, eller aa låta dem stå i en vattenspann. Vänster fram gick bra, tog ut några gången men inga stora protester. Sen så gick Spirit ner så vi blev lämnade själv, så 10 min gick åt att lugna henne. Sen så när vänster fram var klar så skulle jag byta hov. Men nej, hon hade råkar skvalpa ut vatten så det var fuktigt på marken och kunde inte tänka sej att stå där. Halkade till lite men det var inte det för hon kunde ha hoven i  vattnet sen...

Bytade plats med Duches där det inte var blött men inte ville hon ha i högerhoven. Till slut höll hon på att slita sej för att hon inte ville gå på den något blöta fläcken.... Släppte ut henne i hagen och så fik hon bli... Sur blev jag allt... Sen så blev vi bjudna på middag hos familjen och åt typ tacos i hembakade pitabröd! Påväg hem nu :)

Antagligen var det bara nått fix hon fått för sej för hon hade inte varit så dagen innan... tokponny ♥

Fin fem fel - Rätt svar

¦
 
Försten att gissa rätt på alla fem var Ester och Jenny, grattis!
Men eftersom ingen av dem har blogg så får även Adelina en länkning då hon var försten med blogg att gissa rätt! Grattis till dej med! 
 

GG

¦
Detta snygga schabrak + lindor har jag fastnat för nu... 
 
Varje gång jag har tråkigt så börjar jag leta efter snygga saker till ponnyn....
 
Idag så åker jag till stallet kl 3. Imorgon så slutar vi halv 11 nomnom skönt hehe x) På lördag så ska vi till pappa och fira vår lillasyrrars födelsedag. Måndag så går några letioner bort och vi städar i skolan. Tisdag är klassdag från 10-14 och på onsdag slutar vi skolaaaannn!
 
Kan även tala om för er att jag har blivit obsessed med ett till band.. nämligen 5sos.
 

Som ni ser, om ni ser såklart...

¦
...Så är designen helt fläckfri på vardera sida. Tog sin lilla tid men nu så. Om det skulle vara så att ni upptäcker någon bruten länk någonstans så säg till.Länkarna uppe i menyn är fixade äntligen! Jag har kollat bloggen via safari, chrome & explorer och den funkar överallt. Update: Märkte att facebook länkarna inte funkade, ska fixas.
 
Annars så är det Gabbi som åker till stallet idag så jag ska kolla på Grey's och kanske någon film =)
 
 

Ytterligare bilder från 5 Juni

¦
Hihih kan inte sluta stratta åt henne..
 

Huvudbilder från 5 Juni

¦

Detaljbilder del 2

¦
Här har ni del två^^
 

Detaljbilder del 1

¦
Här är del ett av detaljbilderna^^

5 fakta om mej

¦
 ❥ Jag älskar att hoppa studs haha xd
❥ Jag vet inte varför men jag kan ibland kan tycka det är obehagligt att rida ut och då speciellt när bilar passerar
 
❥ Om jag rider själv i ridhuset så brukar jag lyssna på musik och oftast brukar jag slappna av bättre då
❥ Att rida med korta läder är det bästa jag vet
 
❥ Sen jag började rida i Ög så har mitt intresse för dressyr ökat mycket
 
 

Ny design + några bilder från idag

¦
Den nya designen är färdig. DOCK så är profilbilden bara tillfällig för jag ska be Gabbi om hjälp med den har en ide om hur den ska se ut men vet inte hur man gör haha...
 
Här kommer några bilder från idag, Ester har fotat dem på mig och Soppisen och så gör jag fyra tidsinställda med fler bilder.
 

Fyra favoriter

¦
Redigeringsnörd som jag är fixade jag ihop fyra bilder men nån bra quote till. Har blivit lite kär i b/w + en action..
Stör mig nått enormt på at kvaliten blir sämre på bloggen
 
Vilken är er favorit? =)
 

Smakprov

¦

Två smakprov på dagens fotografering! Tog även detaljbilder så det kommer också =)

Fixar en ny design till bloggen, det är bara headern som fattas så den ska jag fixa när jag kommer hem.

Onsdag

¦
Skolan var chill idag.
 
Sharon åkte till stallet istället idag pga att jag inte kunnde. Har inte mycket att skriva, imorgon är vi ju lediga.
 

Mot stallet

¦

Kom nyss hem från skolan, chiiill dag idag, precis som alla andra dagar wiho

Kameran följer med till stallet idag så ni kan ju vänta er lite bilder ikväll. Ska inte rida p.g.a hältan så det lär bli bilder från hagen och så kanske Ester går med på att ta lite andra bilder också hihi. Ska jogga till stallet tänkte jag och så vill jag bli brun om benen så antingen tar jag shorts eller träningsbyxorna hihi

När jag kommer hem ska jag tjata om pengar för att se om jag kan klicka hem pennyyn hihi

Falsterbo Collection

¦
Så på Ginas sida har de ju visat Falsterbo Collection. Supersnygga verkligen! Något dyra (haha) men snygga ^^
Några av produkterna! Klicka HÄÄÄR om du vill kolla på hela kollektionen som kommer säljas på Falsterbo =)
 

Fin fem fel

¦
På den översta bilden är det fem fel jämte mot den undersat bilden som är originalet. Kan du hitta alla fem? Försten med alla rätt blir länkade!
 
Lycka till!
 

Fjärde Juni Tjugohundratretton

¦
Chill dag i skolan. Räknade något tal på matten, kollade film i tre ämnen + lyssnade på redovisningar. Imorgon så ska vi på besök till en moske på förmiddagen + kolla film på engelskan. Sen på eftermiddan så vet jag inte om vi har HK då hon sa förra gången att det var vår sista gång.. 
 
Uppdatering om Soppan: Sarah kollade hennes hov/ben och det har varken blivit sämmre eller bättre. Det är ju ytterst lite men hoppas hon blir ren snart och att det inte är nått värre än hälta. Idag vilar hon då och imorgon åker jag till stallet och så får vi se hur det blivit med hoven/benet!
 
Sen på torsdag så är de ju svenska flaggans dag = röd dag, och egentligen hade jag och Sharon tänkt låna paddocken och hoppa men så blir det inte pga hennes hov. 
Om jag inte visste att hon var C-ponny hade jag (utifrån denna bilden) gissat på maxad B hah x) Söteponny
 
Har för övrigt stor lust att blogga om nått i hästväg, kanske fixar ihop nån dröm-outfit eller nått ^^
 

Sharon Levererar

¦
Med ingenting egentligen....
 
Skolan var perfa, redovisade helt skräckinjaget men det gick bra endå. Walla jag sa att jag inte gillar barn och läraren börja skratta :] 
 
Ponnyn vilar idag så ingen av oss åker till stallet. 
 
Imorgon börjar vi halv nio och ska åka iväg till en moské och sen är det bara chill. Torsdag är vi lediga och på fredag slutar vår halvklass halv 11. 
 
Har jättestor lust att göra en ny design men får snacka med Gabs först haha, vi får väl se =)
 

Gulliga schabrak

¦
Jag och Sharon är båda sugna på att köpa ett "gulligt" schabrak. Då Soppis skulle bli sådär oemotståndligts sockersöt hihii. Alltså ett typ mulle-schabrak. Eller aa ni vet, punk pony, bolt och Lena Furberg motiv på. Jag menar hur söt skulle hon inte va i ett sånt schabrak?? Har ett ljuslila med mulle på nu hehe och sen har Ester ett ljusgrönt/beige som vi får låna när vi vill hih. Men är själva sugna på att köpa ett. Det ljuslila är samma model som det gröna på bilden.
Eller så hade man kunna köpa ett mer stilrent men mer färg, typ ett Eskadron eller Scapa. Ja det är ju lite dyrare men enormt snygga... De är ju inte direkt gulliga men de är fortfarande söta med såna starka färger. Jag vet inte. Soppan är ju en sån typisk "ponny" (om ni fattar hur jag menar, vi i stallet är alla ense om att hennes huve är mer likt b ponny än c haha)så det hade var så gulligt.. =)
 
 
Jag vet inte, iaf så blir det på Falsterbo eller efter.. Sålänge har vi ju det lila (som visserligen är Sarahs men vi lånar ju det bara) och Esters! Sen är man ju alltid sugen på att köpa schabrak.. =)
 
 

Tvillingarna Swag

¦
Jag och Gabbi har clearly swaaaag
 
Iaf skolan var grym idag också^^
 
Stallet då.
Kom till stallet och tog in Soppan. Tyckte hon såg halt ut så jag och Clara tog ner henne i ridhuset för att kolla, och visst var hon det. Inget stort alls men det satt något där. Hon är varken varm eller svullen men det får mer än gärna gå över så fort som möjligt. Jag hoppad upp (då vi inte var säkra på att det var något) och så bad vi Sarah komma ner ock kolla när jag red och hon sa också att det var något yttepytte litet så hon vilar imorgon 8som hon skulle) och så kollar Sarah henne åt oss och sen får vi se!
 
 
 
 

Länkbyte

¦
Tycker alla ska ta en titt på dessa tjejers blogg! De uppdaterar superbra, har många fina bilder och filmer!
Följ den och deras foderponnyer i en härlig och blandad blogg, ponnyerna är verkligen ursöta!
Klicka på bilden eller HÄÄÄR för att komma till deras blogg!
 

Hinderbana

¦
Hade sån bra dag i skolan idag med. På fysiklabbet så arbetade vi i par och så och ville inte han som Sharon jobbade med hjälpa oss så han började snacka om kvantumfysik och ohms lag. På son:n så fick vi tillbax en massa + våra betyg i so ämnena. Hade bara höjt mej från D- till D+ i två av dem, men på slutbetyget blir det samma. Sen på fysiken så fick vi bara tilbax massa bedömningsuppgifter och slutade tidigare. Sen efter lunch så lekte (haha ja vi lekte) vi pjett på vår hinderbana och vi skrattade ihjäl oss. På matten så fick vi våra betyg i no ämnene + matte (om de inte räknas in där). Höjde mig i kemi till C ^^ Sen så bara snackade vi. Innan idrotten så körde vi gris (ni vet den leken man kastar runt en boll) och de slutade med att halva klassen va med x) Idrotten så spelade jag först basketmatch med någre sen minitennis med några =)
 
Annledningen till att jag skrev så mycket om skolan är för att jag ska kolla på Glee och efter billiga pennys..
^^
 

rubarik

¦
Jag hoppas ni fattar varför jag älskar tumblr <33333333333
och andra bra bilder
och dessa underbara gif's
 
 

Heyyyyyyyyyyy

¦
Har inte bloggat för att jag har gjort annat, hööh
 
Spelade sims imorse sen har jag sett 7 episoder av Grey's lala + att jag har spelat ett onlinespel som jag inte har spelat på huuur länge som helst så jag suger och ska spela igen snart haha
 

Räserponny

¦
Red ut idag och hon var piggare än vanligt. Och mesigare än vanligt... Kunde inte alls tänka sej att gå först och stannade och fnös till allt. Hoppade undan en gång med... Sen på grusvägen så gick hon fram bra. Idag så var hon med på noterna så vi rejsade några gånger hihi. Hon var lite sådär med att vara i täten i galoppen men så fort Spirit sprang förbi fick hon fart! Gick redigt fort ihihih och kul tyckte hon det var! Lagom trött blev hon med så hon höll på att somna i stallet :) Sarahs störe barn fyllde 5 så vi fick vars en godispåse :')
 
Sen blev vi körda hem. Och hon vilar på tisdag istället då inte Clara ska till stallet då så blir bättre samtidigt =)
 

Sophia Grace

¦
Tycker nästan synd om dem.. Visst de får träffa massa kändisar men det är ju lixom barn... Åka på olika talkshows och galor. Nej, om jag var så liten hade jag nog inte gillat det.
 
Tror inte denna videon gjorde det bättre. Dessutom är den dålig och man kan inte kommentare den...
 
Aja, åker till stallet idag och rider ut med Clara. Sen så får hon nog vila imorgon då.
 

Sista veckan

¦
Nästa vecka är sista hela veckan i skolan. Gör en bedömningsuppg i matte på fredag sen så har vi nog inget mer. Sen på måndagen nästnästa vecka ska vi städa en del, på tisdagen är det klassdag och på onsdag slutar vi!
 
Hoppas på en bra sommar. Kommer ju va i stallet varje dag och rida Soppan. Clara flyttar ju så får klara oss utan henne.. Sen kommer vi säker passa gården några gånger och ha sån bra häst-sommar. Måste även hinna kolla hela Lost serien och Teenwolf så kommer sitta vid datan och kolla serier hela sommaren när jag inte är i stallet. Och så ska jag läsa några bra böcker har jag tänkt. Och Falsterbo ofc! Även om vi kankse inte kommer kunna köpa så mycket men endå...
 
Annars kollar jag runt på bra zoom-objektiv. Och äter 'The Vermonster' (B&J glass). Ska kolla liter mer Glee.
 

29 Maj Gif

¦
Hopp-gif från 29 maj =)
 
Vi ska bara komma i form lite mer sen så blir det massa lagom hoppning! Tror nog hon blir en super hopp-ponny hihi :D Såklart ska hennes teknik övas upp men hon tycker det är kul då det går fort mot hindrena hihi =)
Tycker även jag blivit nått väldigt mycket bättre med min skänkel och min ridning mot hindret :)
 

The Vermonster

¦
Äter precis som Gabs (with tha abs) B&J glass, mmm..
 
Kom hem dygn sur efter att ha ridit två ponnysar! Båda passen gick jättebra :'') Soppan var hur snäll som helst  och hur trött som helst också men jag lyckades faktiskt hålla typ et helt var i galipp haha. Spirran red ag ut på, det gick bra, hästen behövde sammerligen få sträcka på benen idag!
 
Igår visade det sig att mamma har en bunt av massa olika märkes solisar vara ett par va Ray-ban Wayfarer. Höh men de är för stora och eftersom jag vill ha ett par Wayfarers så sa mamma att jag får gå till någon optiker och kolla ifall de har new wayfarer eftersom de är mindre i storlekarna och plus att jag behöver speciella glas i också... så wayfarer here I comeee
 
Nu blir det alldeles strax att kolla på Grey's Anatomy och sen får jag väl se vad jag gör hah 
 

Maj minnen

¦
De bästa och för evigt bästa dagen i mitt liv.
One Direction 10 Maj. Har lusta att gråta för att jag fick se dem.
 
Idag blir nog en gråta-för-att-onedirection-är-bäst dag.
 

HV polo

¦
Vilken HV polo outfit skulle Soppan passa bäst i? (ja bakskyddet är fel men det hade inte synts om jag satte det rätt och hade sätt konsigt ut om de var på andra benet)
 

Vilken HV polo outfit skulle Soppan passa bäst i?

  • Grå
  • Babyrosa
  • Marin/Röd

Freeblogpolls

More polls: Free online poll

June, be good to me

¦
1 Juni