Min och Surprise's utveckling

¦
Kan dra igenom lite hur det har varit och blivit med Soppan när vi haft henne =)
 
Dagen hon kom till oss. Fastnade för hennes utseende direkt. Riktigt tjock var hon med.. Hon var väldigt försiktig i början, fnös åt alla möjliga saker, tittig och kunde absolut inte stå själv utan en hästkompis. Första gången vi red henne så var hon mer eller mindre dum. Hon testde oss rejält och studsade och kickade så båda flög av. Det gjorde det inte bättre att vi red barbacka då hon inte passade i nån sadel... Vi bad om att hon skulle skärpa sej och inte vara dum.. Hon hade trots allt aldrig bott hos någon annan i sitt 8:åriga liv så hon tyckte nog det var konstig att vi red henne.
 
De följande dagarna red vi barbacka. Hon kunde inte vara själv i stallet för då halvstegrade hon och fick panik. Hon gnäggade konstant i ridhuset och det tog fruktansvärd lång tid att sitta upp för hon kunde inte lugna sej och halvstegrade hela tiden. Det var inte kul ska jag säga...
 
Tredje dagen så skulle jag rida ut med Clara. Men det gick inte att komma upp på henne uatn att hon stegrade och hoppade rakt ut i vägen med mej. Vi fick börja från början. Varje dag gick vi ut och gick för hand. Hon hade aldrig heller ridists ut utan sällskap. Skulle till paddocken en dag och fick leda henne istället för att rida dit då vi var rädda att hon skulle göra nått dumt.
 
Av någon anledning ville vi ta henne på foder och så blev det. Vi kände henne knappt och hade inget speciellt band till henne men vi ville ha en ponny under sommaren. Och dessutom är hon C-ponny och vi är snart för långa för dem så vi passade på. 
 
Det började gå bättre och hon passade nu i en sadel. Hon var fortfarande jobbig när hon var själv men hade lugnat sej något. Uppsittningarna tog nog 15 minuter... Sen blev hon halt och vi badade hennes hovar i varmvatten varje dag och efter en vecka var hon ren igen. Vi började rida igång henne och här är vi nu!
 
Soppan har utvecklat mycket medans vi haft henne. Nu kan hon stå själv i stallet utan problem, uppsittningarna är inte helt klockrena men bättre och hon kan ridas ut utan sällskap! 
 
Vår relation är inte så stark än och jag tror inte den kommer bli jättestark heller. Jag älskar ponnyn, hon är underbar på flera olika sett men har desvärre många nackdelar. Många av dem håller på och tränas bort, men vissa är fortranade kvar. T.ex att hon älskar mat. Man kan inte låta henne beta för länge och speciellt inte uppsuttet för sen när man ska därifrån kan hon bli så sur på en att hon stegrar för att hon inte får äta. Hon är tittig och framförallt pigg. Emmelanåt stark och kan dra iväg samtidigt som hon kan vara superkännslig vi vissa tillfällen. Ibland vänder hon dumma sidan till och vill inte gå. Ja, hon stannar och vägrar röra på sej. 
 
Mitt sämsta minne med henne är när vi skulle skritta ut första gången och jag red barbacka då ingen sadel passade och hon stegrade gång på gång och hoppade ut på vägen med mej. Samma sträcka stannade hon mitt på vägen framför en bil, och stegrade så jag fick sitta av och leda henne.
 
Bästa minnet med Soppan måste ha varit... ridpasset igår. Vi red ut för andra gången själva och hon var sjuuukt pigg och bockade när vi galopperade på en gräsväg, vädret var super och ponnyn tog i och hade öronen konstant spetsade framåt, härligt!
 
Det bästa med henne är nog att hon är så fruktansvärt söt. Hon är så söt att man inte kan bli arg på henne ibland. Hon blev rädd för en fuktig platas på golvet i stallet en dag och vägrade att stå där. Hon var helt skräckslagen av den blöta platsen så hon sog och hoppade på tå i stallet. Hon kommer osså alltid till en i hagen när man ska hämta henne... Och hon är sjuuuuuuuuuukt social! I hagen när vi mockar så följer hon efter en hela tiden eller så går hon till den som fyller vattenhinkarna och vill dricka från slangen eller bli sprutad med slangen.. 
 
Hennes hoppteknik är inget vidare än. Men hon älskar hoppning. Hon hoppr alllttt, om hon så ska gå över hindret. Hon kommer i fart och har ordentligt med bjudning! Inom dressyren så finns det mycket att jobba med, formen och att hålla igång t.ex.
 
Första gången jag satt på pärlan
Första gången i paddocken
Första gången ute på ängen
Dressyrpasset i fredags
Den härliga uteritten igår
Vattenmonstret Soppan
Och en fin bild på älskade
Vi får se hur lång vår tid blir tilsammans men ett bra tag till iaf ♥
 
 
 
 
 
 











Kom ihåg mig?